|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pisz gdzie tylko się się da... na pewno znajdą się jacyś ludzie co zechcą pomócMialam dziś posprzątać w komodzie i co?? i dooppa... nic nie zrobiłam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Tak samo jest ze ślubem. Z tego co pamiętam, to Kościół ma nawracać, a nie mędrkować. A pobieranie kasy za sakramenty to grzech symeoni i podlega ekskomunice ipso facto. Czyli takiej przez Ducha. Czyli ogólnie gość z kapłaństwa to ma juz tylko sutannę, a wszelkie msze i sakramenty przez niego sprawowane są ważne, ale niegodne. Hmm.. jakby za to pobieranie i wymuszanie kasy- Bóg sam mu cofnął prawo do godnego sprawowania sakramentów. Zamotanie to brzmi, ale tak jest. Ostatnio sporo o tym nawet Franuś Papież W czarnych Butkach mówił Ja to jestem cięta na dwa "zawody" na lekarzy i księży. Bo jedni i drudzy mają leczyć i pomagać, powinni mieć powołanie. A dobrych ze świecą szukać. Tak jak w NFZ- w Kościele też masz swoje prawa i możesz się uch domagać
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że to wszystko od proboszcza zależy.. jednak mam nadzieje ze bedzie git
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
rano myślalam że umre normalnie płakałam z bólu tak mnie gardło bolało........kupiłam w aptece tantum verde w tabletkach bo spray nic nie działał i prenalen i powiem Wam, że jest juz mi lepiej.
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posiadając takie informacje będzie nam łatwiej prowadzić rozmowę z proboszczem o chrzest, a jeśli mimo wszystko się nie zgodzi pójdziemy do innego księdza.
|
|
|
|
|
#4147 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Trele rodzi? godzina 16 prawie a ona się nie odezwała...
Może Ci nieco później zdejmą w takim razie...dobrze, że nie płaciłaś za to. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle pamiętam, że jak szłam robić bHCG w kwietniu (było ciepło, bo my z TŻtem już bez kurtek chodziliśmy), a babka wychodziła ze szpitala z dzieckiem w zimowym kombinezonie i wsadzonym jeszcze w rożek ![]() Lineczka - ja mam tylko jeden gruby kombinezon i jeden taki polarowy i wydawało mi się, że starszy ^^ Ale Ty to chyba na każdy dzień tygodnia będziesz mogła mieć inny ![]() Basiula - i jak prenalen? Pamiętam, że któraś z dziewczyn pytała czy mi smakuje, ale zapomniałam odpisać
|
|
#4149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kuruj się dziołszka, żeby Cię choróbsko puściło. |
||
|
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Ohoho. Ja tu na zakupy szybkie, wracam a tu 10 stron do nadrabiania! Się ruszyło na wątku!
Ale to pewnie dlatego, że ryba idzie do szpitala w piątek i w razie "W" trzeba wątek wykończyć żeby do tego czasu móc zacząć nowy. Miss Triss, gratulacje dużej dziewczynki! Widzę, że naprawdę duże różnice mogą być między dziećmi. Moja mała jak była tydzień młodsza od Twojej ważyła 1260 gr. To tylko tydzień różnicy a ponad 0,5 kg różnicy wagi! ryba, w sumie to dobrze, że do tego szpitala pójdziesz. Zrobią Ci badania i będziesz wiedziała na czym stoisz. Oby Cię tylko bez sensu nie zostawili na leżenie. Chociaż moja koleżanka też miała do kitu - miała zaplanowaną cesarkę, w szpitalu miała się pojawić w czwartek a cesarka dopiero we wtorek. I po to przez ten weekend miała leżeć to nadal nie wiem. newtrend, ja pisałam o tym, że zamierzam używać pieluszek wielo. Ale ja się nastawiam, że dopiero zacznę tak w 3-4 miesiącu. Wtedy i kupki będą rzadziej i w ogóle już się ogarnę z dzieciaczkiem. A wiem, że coralady używała już wcześniej i zamierza nadal to robić ja się decyduję na kieszonki - a pakiet startowy to chcę od znajomych podostawać po jednej pieluszce zamiast pampersów i się uzbiera mam nadzieję. Lilith, nie rozumiem za bardzo po co na takim późnym już etapie zakładali Ci tego pessara. Przecież tak naprawdę 36/37 tydzień to już ciąża donoszona... Ale ja się nie znam nasturcja, dobry patent z tym kocykiem na wyjście zamiast kombinezonu. W sumie czemu ja o tym nie pomyślałam. Tym bardziej, że my ze szpitala to będziemy autem dobrą godzinę do domu jechać. To po co mała ma się gotować w kombinezonie. No dlatego chciałam ją czytać później, bo na razie to celibat nadal mamy. Ale że wyczekałam się na nią w kolejce w bibliotece (zamawiałam ją do pożyczenia już dawno) - to muszę czytać teraz Będę czytać powoli, to może akurat zdąży mi lekarz znieść zakaz. Cytat:
No to nadrobiłam. A ja wróciłam do domu i mąż ciekawą propozycją rzucił, tylko jeszcze muszę się zastanowić i dowiedzieć wszystkiego. On pracuje w redakcji i zajmuje się sprzedażą powierzchni reklamowej - i czasami tam różne firmy zamiast płacić kasą za reklamę dają vouchery. No i mamy możliwość jechać na 4 dni nad morze do obiektu SPA. W ramach tego voucheru mamy 3 noclegi, pełne wyżywienie, dwa masaże i możliwość korzystania z basenów, sauny, fitness itd. Super pomysł, tym bardziej jeszcze przed rozwiązaniem by się przydało nam taki relaksujący wypad we dwoje. Wiadomo - fitness, sauna to nie dla mnie. Ale i na basen bym poszła no i tak tylko muszę przedzwonić tam i się dopytać o te masaże. Czy wykonują kobietom w ciąży i czy mają do tego wykwalifikowany personel. Bo chyba jako takich przeciwwskazań to nie ma, prawda? Była któraś z Was na masażu w trakcie ciąży? Może któraś wie coś więcej?
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Ja póki co uciekam!
Na 17 jadę na warsztaty Bezpieczny Maluch więc trzeba się ogarnąć, bo siedzę w rozciągniętej bluzie męża i leginsach, wiem bardzo wyjściowe ubranie. ![]() Do później Mamuśki! |
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam Was tylko na trochę a tu już tyle nadrabiania
![]() Wybrałam meble do sypialni Remont tak czy inaczej nas nie ominie bo w zimie u nas w pokoju wychodzi grzyb na ścianach a szkoda by było młodego truć więc musimy coś z tym zrobić Tak bardzo przywiązałam się do tego mojego małego szkraba że szkoda mi go odkładać do łóżeczka.. Jakbym mogła to bym go całymi dniami na rękach trzymała i całowała |
|
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Te mdłości mnie wykończą
Niby herbata z imbirem lekko pomaga, ale mam po niej zgagę giganta. I jak tu żyć?! Jak mi tak zostanie do końca ciąży i/lub na okres połogu to się chyba skończę. |
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakaś zakręcona jestem, właśnie sąsiad przyszedł, że światła w aucie zapalone. Ups
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mi zimno. zrobiłam zupkę- barszczyk ukraiński i sypło mi sie za dużo pieprzu i jest taka ostra ze pali w gardło Stawia mi sie brzuch :/ 2 godziny od wzięcia fenka :/
|
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam że sprzątanie na sam koniec jest hardkorem, ruszam się jak jakaś kaleka, idzie mi to kilka razy wolniej, poschylałam się trochę z mopem i odkurzaczem i kręgosłup zaczął boleć
Na jutro mam plan umyć okna w pokoju, mam balkonowe i jest już tak okropnie brudne że coś strasznego, dookoła mamy pola i się jednak z nich kurzy zwłaszcza jak były żniwa, trochę deszczu popadało i okna wyglądają tragicznie A mam takie zakwasy na nogach, dokładnie udach że coś strasznego, potańczyłam trochę na weselu i mam zakwasy
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak- fajna sprawa z takim SPA
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze Nasturcja współczuje tych mdłości
Rybko leżeć i odpoczywać!!
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoją drodzą księżulek wydaje kasę na dziwki, alkohol, fajki i wakacje dla swoich dziecki :P nie mam bo 2 są większe takie na 70 coś :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#4162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mnie cały czas 3ma...zwlaszcza wieczorami...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam prawie ułożoną podłogę w łazience
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-01 o 16:20 |
|
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
Na masaze w ciazy chodzilam. Ostatno jednak juz dawno nie bylam.Robi sie to na siedzaco.
Ksiezy tez nie trawie. Zreszta kolega taksowkarz mi opowiadal, gdzie on to ksiezy wozil i z kim i mam uraz Ide robic gulasz z dynia.
|
|
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie chodzi o to, że księży nie trawię- znam wielu porządnych, naprawdę dobrych, którzy są z powołania i dla ludzi.
Ale wkurzają mnie ci zapyziali proboszczowie, co myślą, że jak mają sutannę to już wyżej niż Pan Bóg są. Jak słyszę oz biórkach kasy to się pukam w czoło. Pamiętam, że jak moja siostra miała mieć 3 lata temu bierzmowanie, poszłam do mojego proboszcza, razem z komitetem rodzicielskim [ byłam Olki świadkiem i wszyscy wiedzieli, że pracuję i udzielam się mocno w kurii]- i jak proboszcz zaczął gadać o ofierze od bierzmowanych, to wypaliłam "Myśleliśmy nad pieniążkami, no ale nie chcemy, żeby ktoś ks. Proboszcza podkopał o grzech symeonii, więc zamówiliśmy dwie stuły, bo jakieś takie obszarpane ostatnio widzimy". Był wściekły. Poczerwieniał. Długo to uważał za obrazę. Ale nic mi nie zrobił. Bo nie mógł. Ja się tylko o jego duszę troszczyłam
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi kręgosłup wchodzi do tyłka
Za dużo wzięłam na siebie.Chałapa stoi w miejscu, a ja sobie przetwory robię Kociak Fajna sprawa z wyjazdem Kurcze pomysł z własnoręcznym zrobieniem przewijaka poszedł w las ,bo komoda stoi gdzie indziej teraz a nie w pokoju dziecięcym.Muszę jednak kupić taki na łóżeczko Jaki wymiar brałyście? |
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() za tyg ![]() oby szybko przeszły te mdłości ![]() sanrio witaj |
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() U mnie juz dzisiaj lepszy humor , moze dlatego ze wciagnely mnie generalne porzadki i troche o tym nie mysle .. Wpadlam zobaczyc co u Was i lece dalej .. Paulina - Beatka TY juz tez zaraz na wylocie ![]() Cytat:
Jakby Ci ktos szpikulcem w tylku gmeral ? ![]() ![]() Cytat:
Przypomnialo mi sie ze czyjs máz wypytywal o Majeczke , Majeczka ma czas ale pozdrawiamy
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dostałam z tego krzyżyk na rzemyku- mieliśmy w nim chodzić potem, ale że był tak duży, to wisi na ścianie. No cóż.. ktoś kto kupował chyba nie zdawał sobie sprawy że nikt takiego wielkiego krzyża nosić nie bedzie.
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Zawód ksiądz
Moja siostrzenica musi brać kartki z Kościoła z zakrystii że uczęszcza na msze w niedziele Oprócz tego uczyć się tysiąca modlitw i pieśni.9 letnie dziecko Porażka ten ich cały "system" ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Kurcze rzeczywiście niedługo koniec wątku. Burza mózgów,co z tytułem ? Mamy jakiś Rybko ?Chyba nie ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

pisz gdzie tylko się się da... na pewno znajdą się jacyś ludzie co zechcą pomóc