|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
zagotować wodę w garnku, położyć talerzyk lub nacznie do gotowania na parze, na to rozpuścić trochę masła i wlać jajko i dalej standardowo. w sumie to niepotrzebnie chyba się tak jeszcze bawię, bo od czasu do czasu jak jemy coś smażonego np. jakieś mięcho, to daje Zuzi trochę. genberalnie jednak smażone rzeczy u nas rzadko na obiad. raczej duszone, pieczone preferuje. no i nie trzeba stać nad patelnią i pilnować i wycierać pół kuchni, bo mimo, że na malutkim ogniu smażę, to mi zawsze zapryska całą kuchenkę i podłogę
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugą córcię
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Lenki z okazji pierwszych urodzin!!!
|
#3214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie mam nadzieję że nie dopadnie porządnie Cytat:
n.//k Cytat:
|
|||
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin male - dupinka jej urosla i ledwo się zmieściła a kupowałam je w czerwcu i jak pod koniec sezonu letniego jej zalozylam, to siku zapodala, to lecialo kazdym możliwym otworem
|
#3216 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Co nie
Cytat:
Piszecie że strach dać kakao czy cytrusy bo uczuli.Matka mojego chrześniaka to dopiero hardkor.Na urodzinach jadł: schabowego,tort,ogórek konserwowy i popijal colą!Co zapiszczy to bach coś do buzi ![]() Cytat:
Byliśmy już u Kini,długo nie zabawiliśmy zdążyłam tylko kawę wypić bo już mendy jęczały
|
||
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie się przekonałam, że te pieluchy to pic na wodę. Nic nie trzymają sików, więc jak dziecko w basenie nasika to my się w tym kąpiemy. To na ch... je zakładać???
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas masakra . Danduś ma gorączke 38,5 stopnia,syropu nie chce wcale i będę musiała podac mu czopek jak wstanie bo teraz usnal bidulek .Się coś przypałętało Fabisiowi z nosa leci jak z kranu co do cytrusów i czekolady to Fabiś je wszystko. A jajeczniczke je normalną a nie na parze .
|
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jagoda oszalała w nocy, spala tylko od 20do 22 i później nad ranem na pół godziny przysnela. Całą noc płakała, a w dzień wszystko ok
teraz mąż Ja wziął na dwor mimo l4,bo widzi, ze chodzę jak zombie i kazał sie zdrzemnac. A ja pierwsze co do Was zaglądam nie wiem skąd w niej tyle siły, myślałam, ze w dzień odespi, a tu czy żeby, czy nie wiem pełnią jakaś horrorJeszcze ja nadal kaszle i mam katar-już 3tyg. Matkę dopadla jakąś depresja, mąż też zasmarkany po kolana. I mnie jakiś babyblues dopadł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Jagoda jajek nie je,bo ja uczulaja. Kakao też. Deserki o dziwo czekoladowe czy jogurty nie cytrusy to czasem herbatę z cytryna,bo innych okazji dawać nie miałamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Anusia dużo zdrowka dla Fabisia i Dandusia! ![]() Sprobuje nadrobic co nie co, a później sie zdrzemnac. Mam nadzieję, ze mi sie uda nim wrócą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
w piątek idziemy po niego, mam tylko nadzieję, ze wszystkich nie wykupia tym razemAaaaa mój kregoslup Cytat:
![]() I dużo zdrowka kochana dla Ciebie ![]() Sto lat dla Lenki! Dużo zdrowka i spokoju słoneczko!
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt guzik trzymaja, Sonia mi kupacza zapodała .... to było ciekawie na szczęscie nie w wodzie tylko juz poza nią
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę,ze może ta okropna przez moja szkole. Tak odreagowuje rozstanie ze mną aż strach pomyśleć fo będzie na następnym zjeździe gdy mam zajęcia od 8do 20![]() W ogóle mąż od weekendu zmienia prawie każda kupę Ula nie ma właśnie na stronie, tak bym sprawdziła dokladnie wymiary i zamowila,a tu dupa. W ciemno sie boję, ze będzie dużo za duży 86, a 80na styk. No trudno, mąż sie śmieje ze mnie, ze przezywam ten kombinezon jak mrówka okres i będę mu teraz wygadywala do konca życia, ze nie poszedł krasc i kupić go w ten dzień co go oglądałam ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- W spr. grudek to Jagoda je niemiksowane wszystko chyba już z 2mc. A od mc już zupek nie gniote,tylko kroje w mniejsza kosteczke i bardziej rozgotowuje. O mąż wrócił to pospalam
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Julitki i Lenki!
wiecie co... Maja pije codziennie wodę z cytryną i miodem i bardzo jej smakuje ![]() Cytat:
współczuję ![]() uciekam od nich na 10km
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle zapomnialam Wam napisac, ze ubranka po Jagodzie na all nie poszły
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też boska noc, pobudka 10 razy, albo i więcej, się wyspałam
Do tego od rana nie chce spać, teraz tatuś ja wziął na spacer, to może zaśnieCytat:
.Kinga jadła pomarańcze w jakimś tam deserku z bobovity i nic jej nie było, ale zwykłe pomarańcze i inne cytrusy na razie sobie daruję. Kakao też, bo w sumie po co dziecku ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- To zazdroszczę, bo u nas w tym temacie idzie jak po grudzie, a na czym Jagoda się uczyła, dawałaś jej chrupki, a potem co? |
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie część z Was widziała już na fb, ale wrzucam tutaj również mojego Antka, który zajada się brokułem. I błagam wyłączcie głos przy oglądaniu.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=QMgfIeDnFEM Tamlin, Anusia zdrówka dla Was! Cytat:
![]() [ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Angel biedulo współczuję takiej nocki i zdrowiej szybko!
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka chrupki na początku i chlebek, później gotowane warzywka i parówki bardzo lubila sobie jejsc jako przekaske(teraz już jej minelo
ale co nie ugotuje to zje i mało kiedy wybrzydza. Ale wtedy niepedagogicznie Gumi Bear lub inna piosenka z kompa(no czasem mini mini jak komp nie działa) i z talerza wszystko znika heheWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3228 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam toCytat:
Cytat:
Mąż stanął w końcu ma wysokości zadania.Cytat:
Dawno nie widziałam Waszych dzieci. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Zapomniałabym- Wasze dzieci mają pianinka? Jeśli tak to jakie?
|
|
#3229 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Angel współczuję nocki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miód też od 3 roku życia. Cytat:
![]() Kurczę dzieciaki chyba mi załapały tego wirusa od Kamila ![]() Strasznie dzis piszczące,tylko chodziły za mną i jęczały.Teraz oglądaliśmy serial to Hubert przysypiał mi na rękach(a wcześniej kaszlał jakby chciał wymiotować ) a Oliwka pod ścianą na siedząco prawie zasnęła.Położyłam do łóżeczek i zasnęły w 5 sekund![]() W dzien miały normalnie 2 drzemki jak zawsze a poszły spać godzine przed swoją stałą porą. Oby to nie było to ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Bliźniaki nie,Kamil kiedyś miał kilak kupowane w Grosiku po ok.15zł |
||||
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
na chwilkę do was zajrzałam Tamlin, Angel, Anusia zdrówka kobiety Julitko i Lenko w dniu waszego święta życzę wam uśmiechu każdego dnia i wszystkiego, co najlepsze!!! Fabisiowi i Dandusiowi również zdrówka Lili jajecznicę je też normalnie smażoną na patelni Dearlie Antka widziałam już na fb - wspaniały jest ![]() Angel współczuję nocki ja dla odmiany dziś się wyspałam, bo Lili tylko raz się obudziła - wypiła flachę mleka i dalej spała a ostatnio pobudki urządzała po 5-6 razy i płakała nie wiadomo dlaczego pić nie chciała jak próbowałam dawać i tulenie nie pomagało może te zęby jej w kość dawały a parę minut temu wywaliła na mnie michę kaszki i tyle było z jedzenia dziś miałam w pracy hardcorowy dzień i wypruta jestem na maksa |
|
|
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
Co sądzicie o tej zabawce?
![]() http://www.zabawki-tarnow.pl/arka-noego-p-338.html
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Ula zdrówka dla Kamila i oby maluchy nie złapały jednak od niego
![]() fajnie, że się wybawiłaś na weselu, bo wcześniej zapomniałam o tym napisać ja obecnie nie miałabym siły na taką imprezę ok 20 sama zasypiam niemal na siedząco, więc na weselicho się nie nadaję absolutnie oooo chyba córcia narobiła w pieluchę, bo jakiś taki zapaszek mi zaleciał no nic trzeba iść sprawdzić |
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
a ja tu szukam jakichś wypasionychNie wiem czy się sprawdzi takie cuś
|
#3234 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyneczki
![]() Lenko wszystkiego najlepszego! Cytat:
Cytat:
Dziś pewnie pośpi w nocy. Cytat:
Misiek dzisiaj jadł ze mną zupę fasolową Wyjadł mi pół talerza!Cytat:
Dzisiaj Misiek spał całą nockę w swoim łóżeczku, ponieważ ani razu się nie obudził Ale fajnie A w dzień drzemkę też miał konkretną bo chyba z 1,5h.
|
||||
|
|
|
#3235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
agnes Pola ma mini organki za 1 e
![]() angel ojej,wspolczuje nocki ![]() anusia zdrówka dla chłopców 100 latek dla Lenki czekam na męża bo wraca z Polski
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ... pojechałam specjalnie na rozmowę i dupcia nie odezwali się
Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() Lenko wszystkiego najlepszego dla Ciebie kochana! ![]() Aaa i mamy winowajcę ostatnich niespokojnych nocy dwie górne czwórki się przebiły ![]() Kurde Jaś ostatnio ma problem z kupą, nie robi kilka dni a stęka, puszcza bąki i na tym się kończy.
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wszystkiego najlepszego dla Lenki :roza; Antoś jest słodki Dla wszystkich chorujących dużych i mały dużo zdrówka U nas zęby w natarciu, Jasiu nieznośny. Jestem wykończona.
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Lewek fajnie, że Miś dał pospać
Agnes dzięki wielkie nie wiem, kiedy uda mi się wypocząć ![]() w weekendy w domku jest tyle do zrobienia po całym tyg pracy no i staram się nadrabiać czas z Lili na maksa, więc się ganiamy, turlamy, przytulamy, łaskoczemy, czytamy, naśladujemy zwierzątka itd. itp. że potem wieczorem znowu padam na pysk ![]() to jest oczywiście inny rodzaj zmęczenia niż po pracy, ale jednak |
|
|
|
#3240 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Lenko, wszystkiego najlepszego
Cześć, Antek cały dzień był nieznośny, więc nie miałam jak zajrzeć, ale padł :d wczoraj zamówiliśmy mu w końcu większy fotelik no i męczy go wysypka, musimy się umówić do alergologa innegoCytat:
[QUOTE=ula2689;43069730] Cytat:
Cytat:
ale dlaczego każesz wyłączać głos?? bardzo ładny maszCytat:
![]() zdrowka dla Kamila ![]() Cytat:
w końcu się doczekałaś![]() Cytat:
strasznie słabo, wśiekłabym się na Twoim miejsu, ludzie są nieodpowiedzialni ![]() brawa za ząbki ![]() śliwki suszone podaj Jasiowi ![]() Angel, jesteś biedna ale strasznie Cię podziwiam, że dajesz radę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

),
drugą córcię 

. Danduś ma gorączke 38,5 stopnia,syropu nie chce wcale i będę musiała podac mu czopek jak wstanie bo teraz usnal bidulek
czy żeby, czy nie wiem pełnią jakaś
horror