|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Bang Bang Bang
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go kiedys mialam, jak mała jeszcze byłam
Ale pewnie tez bym teraz nie wytrzymala i zjadla caly na raz
|
|
#3723 |
|
BAN stały
|
Słyszałam o świecach adwentowych. Ale czekoladki adwentowe? Nowa tradycja.
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też. Co roku sobie go obiecuję, a tak naprawdę ostatni raz to cudo miałam w dzieciństwie. W tym roku na pewno kupię i postaram się używać go zgodnie z przeznaczeniem. ![]() Muszę powiedzieć, że jestem mega pozytywnie zaskoczona YC. Wczoraj wieczorem paliłam Salted Caramel i zapach do dziś unosi się w powietrzu.
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
No jak? Kalendarza adwentowego nie miałaś za dzieciaka??
|
|
|
|
#3726 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
W dodatku mężu zawsze kupuje go w tajemnicy i chowa, a 6 grudnia, z samego rana, Martynka lata po całej chałupie i szuka z obłędem w oczach Mi Salted Caramel kompletnie nie podszedł |
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od dziecka dostawałam te kalendarze adwentowe
![]() A później po jednej... ale często oszukiwałam i wyjadałam na przód zamykając okienko tak żeby nie było widać, że już nie ma czekoladki
|
#3728 |
|
BAN stały
|
Takiego nie miałam, za mojego dzieciństwa nie było LIDLA
W zeszycie albo na kartonie na religii rysowaliśmy kalendarz i świece w domu siostra-katechetka nam kazała palić, wieniec zrobić i 4 świece. Tylko to miałam. Okres adwentu to był czas jakby postu. Przyrzeczenia adwentowe trzeba było zrobić np. właśnie ograniczenie słodyczy a pieniążki z tego zaoszczędzone włożyć do skarbonki przy żłóbku w kościele albo dla biednych.Modlitwa, post, jałmużna. O czekoladkach nie było mowy. To tylko na Mikołaja i pod choinkę. |
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Zapomniałam wam powiedzieć jaki fajny sen dzisiaj miałam. Śniło mi się, że pojechałam z mężem po coś do Obi, wchodzimy a tak poubierane choinki, pełno świątecznych dodatków, pięknie było
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane już w październiku. Ale ten czas leci, jeszcze później listopad i grudzień!!! Ja za chwilkę zabieram się za porządki, muszę wymienić garderobę z letniej na zimową, bo na dworze ziiimno
Chwilkę mnie tu nie było, ale mam nadzieję, że zdołam Was nadrobić
|
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
Matko, jak zimno, zamarzam
Ej, zróbmy losowanie wcześniej, bo ja się doczekać nie mogę, ciągle o tym myślę + zaczęłam sezon zimowy, otóż dzisiaj pierwsze nabożenstwo różańcowe, co oznacza, że poczuję ziiiimę dla mnie to rozpoczęcie atmosfery świątecznej, bo zimowej - dziwna jestem, ale tak jest jak chodze w rękawiczkach i czapce + idę na trening, a potem po dzieciaczki moje i do Kościoła
|
|
|
|
#3733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego nie dolaczylam jeszcze do wymianki prezentowej. Chyba się boję ze zapomniałam jak się paczki wysyla i się boję ze sobie nie poradze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Rozeznanie
|
Ja też czekam (a właściwie staram się czekać
) do grudnia z kolędami ![]() Ale u mnie w mieście korki! Studenci wrócili Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3736 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny - Wy tak serio o tych kalendarzach W sensie, że ich u Was nie ma Ja odkąd pamiętam widuję je nie tylko w marketach, ale przede wszystkim w zwykłych sklepach spożywczych czy na targu...
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te bardziej "pokutne" zwyczaje związane z adwentem, o których pisała grubella też znam i praktykowałam w podstawówce, ale to nie wykluczało odliczania do BN przy pomocy słodkiego kalendarza.
|
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też znane te kalendarze, ale ja ich nie kupuje,bo mu te czekoladki nie smakują
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Za moich czasów dzieciństwa te nie było lidla czy innych szeroko znanych sklepów ale kalendarze byly. Ale chyba wtedy z Niemiec je przywożono i to było dla nas takie wow A teraz to są wszędzie.Ja niestety ale jako dzieciak nie potrafilam się opanować i jeść jedną czekoladkę dziennie więc wyżerałam wszystkie, najczęściej z bratem, opróżnialiśmy swoje kalnadarze w mig i pózniej się balismy, że rodzice zobaczą
|
#3740 |
|
Raczkowanie
|
Kalandarze adwentowe!
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję sobie co roku i zawsze jestem cierpliwa
Czasem nawet zapominam
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę "tylko" jakieś ciepłe ciapoki kupić (buty a'la traperki czy coś takiego innego na płaskiej podeszwie ładnego) ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3743 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Oj tak, ten biały uwielbia śnieg, do domu go czasem nie można zaciągnąć. Jak go wołam to udaje, że nie słyszy
![]() Całą drogę przez podwórko na ogródek żebrze o kulki ze śniegu . A piszczy jak nienormalny ![]() Majlo trochę pobiega, ale on jest niskopienny i szybciej marznie ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Chamisko nie wychodzi, więc nie masz szans No nie mów Diamante też jest z Karkonoszy A Ty... S.... P... ?---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Dziękuję za wymizianie i psy ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Jaki klub?
|
|
#3745 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-10-01 o 19:45 |
||
|
|
|
#3746 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() Ta, byś mnie wtedy zobaczyła, to jeszcze byś pomyślała, że chłop mnie miesiącami w zamknięciu trzymał i szczuł tym kalendarzykiem - sama nie sądzę, abym wyglądała wtedy na w pełni normalną A, to pasuje - wyślę Ci Nelsona z kopertą zwrotną - jak się porządnie sponiewiera w śniegu, odeślij go proszę Klub prezentowy - dla uczestniczek wymiany - wpisujemy tam co lubimy, a czego nie, aby lepiej trafić z prezentem Nie wpisałam Cię na listę wymiankową, bo wymieniasz się bezpośrednio i nie chciałam robić bałaganu, pewnie dlatego nie dostałaś zaproszenia do klubu Jeżeli chcesz - dopiszę Cię z zaznaczeniem, że nie bierzesz udziału w losowaniu? Ano właśnie ten Cytat:
Ja twardo - 1 czekoladka dziennie ![]() A gdzie tam, mąż przygotowany - kupuje wcześniej folię malarską w ilościach hurtowych |
||
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doszły do mnie jeszcze woski, które zamówiłam, a już mam ochotę zamówić 4 kolejne
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
A do mnie doszły. November Rain normalnie mi śmierdzi a Spiced Orange gryzie w gardło i pachnie lizakiem o smaku coca-coli.
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymbark reklamuje nowy napój żurawinowy i w reklamie są renifery w sweterkach w norweskie wzory tak mi się świątecznie kojarzą
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to na takie nieśliskie i niesnieżne dni :P na zimę-zimę to potrzebuję też płaskich...z tym, że ja mam łydkę jak baleron i nic mi na nią nie wchodzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Niestety, musiałabym chyba otworzyć wszystkie okna i balkon w mieszkaniu na oścież
- mimo, że ani jeden grzejnik nie jest włączony, mam tutaj niezłe ciepełko