|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
czy szpital może pobrać opłatę za poród rodzinny? kiedy to sie płaci? pprzed porodem, czy od razu po czy jak sie wychodzi?
|
#4232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
aaby mam pytanko, jeśl kiedyś już coś o tym pisałaś to wybacz ale nie pamiętam
Jakie masz wskazania do umowionej cesarki?Bo to nie ułożenie pośladkowe?Mi ginka powiedziała że jak dziecko jest ułożone pośladkowo to nie umawia się na cc z góry, tylko jak zacznie się dziać coś to ewentualnie wstedy...ale ja się tak boję..no bo mam 70 km do szpitala i jak mi zacznie już nóżką wychodzić?![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- To zależy od szpitala czy pobierają opłaty..tzn. to się w moim szpitalu nazywa "cegiełka"na którą nie dajesz mniej niż 200 zł. Musisz opłatę uiścić przed porodem i najlepiej przy sobie posiadać dokument wpłaty. |
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Maomami Kociak Mam mieć łóżeczko 120x65 |
|
|
|
|
#4234 |
|
Konto usunięte
|
Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał... |
|
|
|
#4235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja szwagierka nie miała przewijaka i przewijała na łóżku sypialnianym.Podkładała coś po prostu, albo kocyk i pieluszka...albo czasami nic jak nie było potrzeby tylko od razu pod pupkę podkładała czystą pieluszkę.
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede miała zrobiony na komodzie, nie kupny bo w sumie jakoś u nas drogo ten przewijak kosztował i zrezygnowaliśmy..
no u mnie też jest cegiełka, przy wypisie sie wpłaca, kto ile chce, wtedy jesteś wpisanyna listę ze zapłaciłas...... ale własnie nie wiem jak to jest z tymi porodami, bo znajoma co rodziła 2 lata temu mówiła ze na oddziale nr.3 jest płatny 300 zł, a na oddz. 5 bezpłatny, no ale na 5 jest znów syf kiła i moiła podobno.. i sami studenci... wiec z dwojga złego wole 3 ale 300 zł.. :/ to tyle zapłaciłam za wóz..
|
#4237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Łoooo znowu
![]() Cytat:
![]() Ale na przyszłość ominie Cię zmiana łóżeczka.Bo to długo posłuży i jeszcze za paczkę cukierków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie ma czegoś takiego jak np. umawianie się na 2 czy 3 tygodnie przed terminem
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz pomógł
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] Kurde ten Urząd Skarbowy wie wszystko... Może nie będzie tak źle..napisze protokół wyjaśniający i puszczą to płazem |
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a takie pobieranie opłat za poród rodzinny to zgodny z prawem jest? wiem ze temat kiedys był, ale w sumie teraz do mnie dociera wiekszość.
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tata za to śmigał całą godzinę ![]() ja dodatkowo robię ćwiczenia takie w domu, byłam kilka razy jeszcze na Aktywne 9 miesięcy ale w domu w sumie mam to samo. Ćwiczenia mi dają dużo energii i nie czuję się taka zmęczona i ciężka są fajne i nie forsujące
|
||
|
|
|
#4243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami dzisiaj.
Miałam wizytę. Ulka waży 1470gram w 31t4d , ale niestety szyjka skróciła się prawie 1cm i jestem w szpitalu No i mam grzyby, jak to pani doktor stwierdziła - pieczarkarnia... Dostalam nospę domięśniowo, nospę w tabsach, luteinę doustnie i coś tam dopochwowo znów:/ Idę nadrabiac dalej. |
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] eh.. skarbówka.. ale spisze zeznania, 'rozliczy' sie na nowo i git Moja mama miała taki problem że rozliczyła sie i o 1 zapomniała bo pracowała 4 dni tylko, a jak chciała potem złożyć na nowo zeznanie i poszła po jakiś jakieś ksero pitu do tego pracodawcy a tu sie okazało ze on zlikwidowal spółkę. Jedyna nadzieja w babce z US. ale luźno ją puścili:P nie robili problemów
|
#4247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie masz te koszule?Ja mam takie dwie opięte w biuście już teraz ale myślę że spokojnie się jeszcze rozciągną o parę cm. Ja to zawsze mam/miałam problem z dużym biustem.I jak jakaś rzecz dobra rozmiarowo to za mała w biuście :/ Cytat:
.Zresztą te początkowe wizyty były co 5 tygodni.Parę razy robiłam sobie prywatnie,a ostatnio dostaję od lekarza POZ.O co chodzi z ta 8 parametrową ? |
||
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to serio te grzybki to masz non stop co? Lez tam plackiem I powiedz tej Twojej Luli niech se jajiec nie robi Ile Cie chca tam trzymac? Az sie szyjka wydluzy? A co jak nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Du.pa boli po nospie? ;> bo mnie strasznie bolało. :P a długo zostaniecie? za szybki powrót do zdrowia!! i domku ![]() no wlasnie... tyle kasy płacić nie będę!!
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam zamiar dziś tyle rzeczy porobić...a wymyłam tylko lodówkę..
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Czytałyście o tym że po nowym roku w MC ma już nie być frytek?!!?Jak ja je uwielbiam |
|
|
|
#4256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] US wszechwiedząca instytucja ![]() Cytat:
Tylko bałabym sie o mój pokrzywiony kręgosłup bo łózko jednak niskie. Cytat:
bo za co niby?Zapytaj Nasturcji,jej mama w NFZ pracuje to Ci odpowie. Cytat:
![]() Cytat:
za wagę,następny średniaczek ![]() Do kiedy zostajesz? Znowu Cię grzyby zaatakowały,kurcze masz z nimi przejścia
|
||||
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Odpalcie sobie Uwage
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuje to pobieranie opłat w stylu cegiełki jest niezgodne z prawem ponieważ rodząca ma prawo do takiego porodu gdyż jest on finansowany z NFZtu (jest to poród w szpitalu) tylko dodatkowo musi przejść taki wywiad kwalifikujący do porodu rodzinnego.
|
|
|
|
#4260 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika. Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! [/QUOTE] W ogóle co to za motyw z cennikiem?! U nas proboszcz powiedział na jednych naukach jak byliśmy przed ślubem, że jak kiedyś powie młodej parze że mają zapłacić za ślub, to że do świrów mamy go wysłać ^^ I dodał, że on przyjmie co łaska, czyli tyle ile dla przyszłego męża jest warta przyszła żona (gorzej jak jest bezcenna ;p).Cytat:
Teraz mówi, że będzie się bał go trzymać, a jak jeszcze w takiej perspektywie się na Kubusia spojrzy to już w ogóle xDW ogóle ale jestem wściekła!! Tak przy okazji listonoszy-buraków! Wczoraj wieczorem (koło 21) wracaliśmy z TŻtem z zakupów i jeszcze specjalnie sprawdziłam skrzynkę na listy, bo czekam na papierki z uczelni nowej i była pusta. Dzisiaj cały dzień siedziałam w domu i dopiero teraz wyszłam po bułki, bo w piekarni koło nas przywożą świeżutkie o 19 i sprawdziłam skrzynkę, a tam awizo! No nawet się dupy nie chciało mu ruszyć żeby do drzwi podejść (a mamy windę!!!). Burak jeden.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Ja też już widzę coraz więcej plusów cesarki
Jakie masz wskazania do umowionej cesarki?Bo to nie ułożenie pośladkowe?Mi ginka powiedziała że jak dziecko jest ułożone pośladkowo to nie umawia się na cc z góry, tylko jak zacznie się dziać coś to ewentualnie wstedy...ale ja się tak boję..no bo mam 70 km do szpitala i jak mi zacznie już nóżką wychodzić?

Można z niego później zrobić takie zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka. W ogóle jak ja widzę maleństwa w łóżeczkach 120x60 to one są takie naprawdę malutkie, malutkie. Tak, że nawet połowy łóżka nie zajmują, a co dopiero jak ja mojego Kubuśka wsadzę do tego łóżeczka ^^ Jeszcze mniejszy mi się będzie wydawał 

za natchnienie
Może nie będzie tak źle..napisze protokół wyjaśniający i puszczą to płazem

Czyli jednak uparciuch
KCIUKI DLA ANI
tyle kasy płacić nie będę!!