Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 16:58   #4201
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Nemosek - ja mam przewijak na łóżeczko i on ma 80cm x 50cm Łóżeczko mam szerokość 70cm, więc tylko taki pasował

A co do wkładów - nie piorę, jedynie co to wywietrzę.

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-10-01 o 17:02
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:59   #4202
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Boziu, imbir nawet w uszach czuję..
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:59   #4203
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Nikt mi nie odpowiedział na pytanie o przewijak

A wkłady do kołderki i podusi macie zamiar prać ?
Na razie nie zamierzam używać ale pytam na zapas.W sumie wkład jest antyalergiczny i dziecko nie ma z nim kontaktu
Nie rycz mała, nie rycz a jakie masz łóżeczko? Ja mam 120x60 i przewijak będę kupować taki standardowy - to jest chyba 70x50. jeśli chodzi o wkłady do pościeli - nie zamierzam prać. Nie widzę sensu i potrzeby.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-10-01 o 17:00
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:00   #4204
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Tak, do Prawa Kanonicznego i Katechizmu Kościoła Katolickiego musi stosować się nawet papież
dzięki

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!Jestem głupia!!!!!!!!! Porysowałam nowy stół w kuchni!! Chciałam go szybko przetrzeć i zapomniałam się że mam w ręku gąbkę po stronie chropowatej..
ups, może czymś popolerować

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
powiem Ci że pogrubione jest dla mnei bezsensu, bo wg mnie kogo to obchodzi ze powiedzmy w domu mam agencję towarzyską? albo ze jesteśmy z TŻ swingersami (no oczywiście nie jesteśmy :P) chcę ślubu kościelnego to powinni mi dać a nie jeszcze wymadzać bo teraz coraz mniej tych slubów będzie i się wcale nie dziwie

jeżeli kogoś uraziłam przepraszam ale ja od kościoła to jak najdalej, ale ślub kościelny wzięłam i dziecko ochrzczę, ale tylko ze względu na dziadków żeby nie było gadania
też uważam, że ksiądz powinien mieć prawdziwe powołanie, bo tylko wtedy nie będzie postępował tak, że ludzi od Kościoła odsunie, ale sakramentów dla świętego spokoju to też nie rozumiem

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:07   #4205
babku
Zadomowienie

Cytat:

Na razie nie zamierzam używać ale pytam na zapas.W sumie wkład jest antyalergiczny i dziecko nie ma z nim kontaktu
Nemosku pytanie o przewijak, to chyba gdzieś mi umknęło, wiec nie wiem nawet o co pytałaś.
A odnośnie wkładów, to chyba nie będę prać. Natomiast pościel już jak najbardziej, o co miałam spięcie z teściową, bo twierdzi, że niepotrzebnie tyle piorę. Poszewki są nowe i nie powinnam ich prać. No nie wiem
Cytat:
Babku, nie znam przepisu, który mówiłby o tym, że chrzestni muszą być dwojga płci. I ma to plusy i minusy- plus mozecie pogadać z proboszczem, ze chcecie dwóch facetów, a on nie może powiedzieć, ze to zabronione. Ale też Wy nie możecie powiedzieć, ze dozwolone i to jest minus. Bo nie jest to prawnie uregulowane [COLOR="Silver"]
Czyli może być ciężko jednym słowem

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Damian baaaardzo chętny Ja jednak ze 2-3 lata wolałabym z tym Jaśkowym rodzeństwem zaczekać Już moja mamcia nam pogadankę strzeliła że teraz musimy bardzo uważać bo wszystko mam rozregulowane i że o drugie dziecko teraz nie trudno
Też mam zamiar poczekać tak ze dwa, trzy lata. No ciekawe jak nam to powychodzi

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
czy któraś z was pływa w ciąży? ja właśnie wybieram się zaraz na basen :P mam problem z górą od stanika... się zmieścić nie mogę
Ja pływam i bardzo dobrze to na mnie wpływa. Co prawda już dawno nie byłam, ale koniecznie muszę się zebrać. Od tygodnia sobie to obiecuję Kostium jakiś rozciągliwy chyba mam, bo nadal dobry. Choć pewnie się już żaliłam, że moje piersi nie urosły jakoś spektakularnie.

Przygotowałam ciasto i składniki na babską pizze, zjadłam łyżkę nutelli i jestem szczęśliwa
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:12   #4206
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
powiem Ci że pogrubione jest dla mnei bezsensu, bo wg mnie kogo to obchodzi ze powiedzmy w domu mam agencję towarzyską? albo ze jesteśmy z TŻ swingersami (no oczywiście nie jesteśmy :P) chcę ślubu kościelnego to powinni mi dać a nie jeszcze wymadzać bo teraz coraz mniej tych slubów będzie i się wcale nie dziwie

jeżeli kogoś uraziłam przepraszam ale ja od kościoła to jak najdalej, ale ślub kościelny wzięłam i dziecko ochrzczę, ale tylko ze względu na dziadków żeby nie było gadania
Wiesz co, to nie jest takie proste Ludzie też są czasem winni tej "ostrożności" jaką Kościół i inne religie stosują. Generalnie ja np. nie uznaję reinkarnacji, więc nie mam zamiaru brać ślubu w obrządku hinduistycznym, chociaż podobają mi się tatuaże z henny na dłoniach
Ja myślę, ze to też nie fair byłoby w stosunku do samych hinduistów- robić sobie tło z czegoś, w co oni wierzą.
Tak samo jest z obrządkiem rzymskokatolickim. Znam sporo osób, które ślub kościelny brały dla oprawy. Jak dla mnie to dziecinne. To trochę jak z pracą: nie możesz być uczciwym pracownikiem, oszukując szefa i zamiast pracować- siedzieć całymi dnami na fb i popijać kawę. Człowiek dojrzały to taki, który albo w coś wierzy i wtedy trzyma się zasad tego, albo nie wierzy. Nie można wierzyć troszkę. Tzn można, ale ma to swoją nazwę w psychologii religii i są do tego terapie
Stary 2013-10-01, 17:13   #4207
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nemosku pytanie o przewijak, to chyba gdzieś mi umknęło, wiec nie wiem nawet o co pytałaś.
A odnośnie wkładów, to chyba nie będę prać. Natomiast pościel już jak najbardziej, o co miałam spięcie z teściową, bo twierdzi, że niepotrzebnie tyle piorę. Poszewki są nowe i nie powinnam ich prać. No nie wiem

Ja pływam i bardzo dobrze to na mnie wpływa. Co prawda już dawno nie byłam, ale koniecznie muszę się zebrać. Od tygodnia sobie to obiecuję Kostium jakiś rozciągliwy chyba mam, bo nadal dobry. Choć pewnie się już żaliłam, że moje piersi nie urosły jakoś spektakularnie.

Przygotowałam ciasto i składniki na babską pizze, zjadłam łyżkę nutelli i jestem szczęśliwa
Babska pizza jest z nutellą?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 17:15   #4208
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A z kad jestes ? Z jakiego miasta ?

Juz za chwile zobaczysz swoja malenka
Rodzina juz wie ze jestes w szpitalu ? ze za chwile Majeczka bedzie ?

Ja mam tyle kurtek - az mi wstyd

Moze si eboi pajac ze w NIE JEGO szpitalu ktos zwroci uwage na to jaka maniane odwalil z Twoimi badaniami ?
Sugeruj sie wszystkim i wszystkimi tylko nie nim
hahah może, ale jak poprzednio powiedziałam na IP jego nazwisko to ta zastępczyni ordynatora takie gały zrobiła i mi od razu kazała badania porobić. Moze wiedziała co sie święci z tym lekarzem.. ale nie powiedziała choć sama lepsza nie była, bo podala mi inne leki a potm pielęgniarka tak samo
Stary 2013-10-01, 17:15   #4209
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

wkładu nie piorę, przewijaka nie mam

Cytat:
przepraszam ale

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:15   #4210
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

Mi ciocia TŻta (mama 3 letniej córeczki ) mówiła, że ona prała nowe rzeczy ze sklepu zanim ich użyła, bo nie wiadomo gdzie to było przechowywane czy w czym prane, a takiego malucha to uczuli od razu... Jej koleżanki synek ponoć dostał uczulenia właśnie od jakichś nowych śpiochów i nikt nie mógł dojść co tak naprawdę to powoduje (na początku nie wpadli na te śpiochy;p). Z resztą jak już się pierze ciuszki dla dziecka dorzucić tylko pościel i w czym to przeszkadza?;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-10-01, 17:26   #4211
ryba91
Zakorzenienie

wg. jak byłam dzisiaj na wizycie to okazało sie że brakło recept- no i lekarz wstaje i mówi- to ja pójdę, Pani poczeka chwile. Doszedł do drzwi, odwraca sie i tak patrzy sie na mnie i mówi- albo niech Pani pójdzie, ja cos wypisze w ten czas.
Chyba sie przestraszył że coś zrobię haha

co do tego gdzie i w czym są trzymane ciuszki.. jak kiedys pracowałam w sklepie to ciuchy były na takim zapleczu, waliło tam jak ja pierdziu, wilgoć, grzyby... I wtedy te laski co dłużej pracowały to spryskiwały te najbardziej "zgnite" ciuchy jakimś spray'em i na sklep rano, akurat do otwarcia sie wywietrzały i jak super ekstra dopiero od krawca no wiec te ciuszki dla dzieci tez pewnie jakoś przechowują, żeby mole nie zjadały, bo przecież wszystkich na sklepie nie trzymają, a nie każdy sklep ma odpowiedni magazyn/zaplecze. Chyba że sklep zamawia ytlko określoą ilość ciuchów to penie nie mają problemu z przechowywaniem. No i pewnie zależy jaki sklep

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 17:37   #4212
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale się spokój zrobił
Stary 2013-10-01, 17:39   #4213
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się spokój zrobił
Mężowie wrócili z pracy
Stary 2013-10-01, 17:40   #4214
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę przyszedł czas dla tżtów
Aż tak to widac?
Otóż to

Cytat:
Hmmm.. samej mi ciężko wybrać 5 najlepszych

Na razie dam dwa:

Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna!

Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila!

Cytat:

Ja nie piorę wkładow.

Mieliśmy gości z zaskoczenia,chwile posiedzieli,pogadaliśmy i pojechali
Teraz zmykam do Tż

Miłego wieczorku

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:41   #4215
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mężowie wrócili z pracy
Mój mężu wyjechał na cały tydzień na delegację

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Stary 2013-10-01, 17:42   #4216
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Powiem Wam że sprzątanie na sam koniec jest hardkorem, ruszam się jak jakaś kaleka, idzie mi to kilka razy wolniej, poschylałam się trochę z mopem i odkurzaczem i kręgosłup zaczął boleć no masakra jakaś

Na jutro mam plan umyć okna w pokoju, mam balkonowe i jest już tak okropnie brudne że coś strasznego, dookoła mamy pola i się jednak z nich kurzy zwłaszcza jak były żniwa, trochę deszczu popadało i okna wyglądają tragicznie

A mam takie zakwasy na nogach, dokładnie udach że coś strasznego, potańczyłam trochę na weselu i mam zakwasy
Wiem o czym mowisz .. Ty naprawde jestes krok za mna
Obys tylko nie musiala na dziecko czekac jak ja
Cytat:
Nawet nie chodzi o to, że księży nie trawię- znam wielu porządnych, naprawdę dobrych, którzy są z powołania i dla ludzi.
Ale wkurzają mnie ci zapyziali proboszczowie, co myślą, że jak mają sutannę to już wyżej niż Pan Bóg są. Jak słyszę oz biórkach kasy to się pukam w czoło. Pamiętam, że jak moja siostra miała mieć 3 lata temu bierzmowanie, poszłam do mojego proboszcza, razem z komitetem rodzicielskim [ byłam Olki świadkiem i wszyscy wiedzieli, że pracuję i udzielam się mocno w kurii]- i jak proboszcz zaczął gadać o ofierze od bierzmowanych, to wypaliłam "Myśleliśmy nad pieniążkami, no ale nie chcemy, żeby ktoś ks. Proboszcza podkopał o grzech symeonii, więc zamówiliśmy dwie stuły, bo jakieś takie obszarpane ostatnio widzimy". Był wściekły. Poczerwieniał. Długo to uważał za obrazę. Ale nic mi nie zrobił. Bo nie mógł. Ja się tylko o jego duszę troszczyłam
KUrde
Ty to nawet ksiedzu potrafisz dos***
Cytat:
Czarny i ma teraz jasne rysy..
Poszukaj takiej pasty do stolow w kolorze jaki masz . Albo sa takie barwniki , cos ala bejca pod kolor stolu .
Cytat:
Ja się ubieram do sklepu po jabłka i mam zamiar zrobić dzisiaj apple crumble, dam się za to pociąć na miejscu
O ja
Cytat:
Kyte- są takie spray'e do konserwacji zabytków i na drewniane meble działa. U znajomej taki drewniany czarny stół zalaliśmy alko, zrobiły sie białe plamy- ten spray dał rade a do rys to jakiś lakier do drewna, bo nie wiem jak to wyglada? ;>
My rok temu kupilismy stol za kupe kasy , dzien przed Tz urodzinami . Po urodzinach plamy od alkoholu , myslalam ze zemdleje
Na wizazu oczywiscie wyczytalam zeby przejechac goracym zelazkiem przez szmatke i zeszlo bylam w niezlym szoku
Cytat:

Mnie też złapało swędzenie i od razu przypomniałam sobie, że Trele polecała kąpiele w emoliencie. Dostałam akurat taki, którego ważność kończy się w listopadzie, więc używam i jest swędzenie przechodzi.
.
Fajnie ze pomoglam
JA pamietam jaka ulge czulam juz po dwoch kapielach , i zastanawialam sie dlaczego wczesniej na to nie wpadlam

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Babska pizza jest z nutellą?
Tez mnie to zastanowilo
Cytat:
hahah może, ale jak poprzednio powiedziałam na IP jego nazwisko to ta zastępczyni ordynatora takie gały zrobiła i mi od razu kazała badania porobić. Moze wiedziała co sie święci z tym lekarzem.. ale nie powiedziała choć sama lepsza nie była, bo podala mi inne leki a potm pielęgniarka tak samo
Szukalas kiedys tak z ciekawosci co o nim pisza w googlach ? ;>

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:44   #4217
nemosek
Zakorzenienie

Wymyśliłam tytuły

Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć.

Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem(przerobiłam ten mój poprzedni)

Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:45   #4218
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Mężowie wrócili z pracy
MOj wraca jak wiekszosc z Was spi

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:49   #4219
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Mężowie wrócili z pracy
Mój będzie dopiero koło 21

Cytat:
Wiem o czym mowisz .. Ty naprawde jestes krok za mna
Obys tylko nie musiala na dziecko czekac jak ja
Kurde to jest straszne czuje się jak jakiś stary dziad, nie ubliżając starszym ludziom, ale naprawdę aż mi źle jaka jestem ułomna pod koniec tej ciąży, skarpetki zakładam jak kaleka, buty najlepiej tylko wsuwane, no szok!! A ile się zbieram z łóżka żeby podnieść dupsko- dramat

Pyszności już w piekarniku

Nemosek my mamy przewijak 70x50

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:50   #4220
ryba91
Zakorzenienie

dopadłą mnie zgaga.

Własnie dziwne, że nie ma o nim żadnych opinii
Stary 2013-10-01, 17:51   #4221
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Babku, nie znam przepisu, który mówiłby o tym, że chrzestni muszą być dwojga płci. I ma to plusy i minusy- plus mozecie pogadać z proboszczem, ze chcecie dwóch facetów, a on nie może powiedzieć, ze to zabronione. Ale też Wy nie możecie powiedzieć, ze dozwolone i to jest minus. Bo nie jest to prawnie uregulowane

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Wybacz Ja planuję zakupić taki standardowy 70x50cm.

Chciałam się zorientować bo dopiero muszę zakupić a większość z Was już po zakupach wyprawkowych
Cytat:
Nemosek- ja nie mam przewijaka wiec dlatego nie odpowiadałam.
a co do pościeli- nie prałam, ale może dlatego że nie mam pralki, wszystko piorę ręcznie odkąd mi sie zepsuła wiec jest mi ciężko, a że mały i tak kontaktu z tym nie ma takiego dosłownego to sie nie martwie.. może jak będę miała pralkę to wciepne na delikatne :P
Zarobisz się
A siostra nie może Ci wyprać?

Cytat:
czy któraś z was pływa w ciąży? ja właśnie wybieram się zaraz na basen :P mam problem z górą od stanika... się zmieścić nie mogę

Kabriela na pewno chodzi na basen i Niunia
Cytat:
Ja niestety nie pamiętam jaki mamy rozmiar przewijaka, jak później gdzieś będę mieć metrówkę pod ręką to sprawdze
Dzięki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nemosek ja nie odpowiadam na Twoje pytanie bo przewijak dostałam w prezencie więc nie mam pojęcia jaki jest jego rozmiar a u mojego TŻta w domu ciężko o coś do mierzenia
Dzięki za dobre chęci

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Nemosek - ja mam przewijak na łóżeczko i on ma 80cm x 50cm Łóżeczko mam szerokość 70cm, więc tylko taki pasował

A co do wkładów - nie piorę, jedynie co to wywietrzę.
Czyli masz takie szersze łóżeczko niż standardowe?

Przemyślałam sprawę, wkładów też nie będę prała

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 17:55   #4222
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ohoho. Ja tu na zakupy szybkie, wracam a tu 10 stron do nadrabiania! Się ruszyło na wątku!
Ale to pewnie dlatego, że ryba idzie do szpitala w piątek i w razie "W" trzeba wątek wykończyć żeby do tego czasu móc zacząć nowy.

Miss Triss, gratulacje dużej dziewczynki! Widzę, że naprawdę duże różnice mogą być między dziećmi. Moja mała jak była tydzień młodsza od Twojej ważyła 1260 gr. To tylko tydzień różnicy a ponad 0,5 kg różnicy wagi!

ryba, w sumie to dobrze, że do tego szpitala pójdziesz. Zrobią Ci badania i będziesz wiedziała na czym stoisz. Oby Cię tylko bez sensu nie zostawili na leżenie. Chociaż moja koleżanka też miała do kitu - miała zaplanowaną cesarkę, w szpitalu miała się pojawić w czwartek a cesarka dopiero we wtorek. I po to przez ten weekend miała leżeć to nadal nie wiem.

newtrend, ja pisałam o tym, że zamierzam używać pieluszek wielo. Ale ja się nastawiam, że dopiero zacznę tak w 3-4 miesiącu. Wtedy i kupki będą rzadziej i w ogóle już się ogarnę z dzieciaczkiem. A wiem, że coralady używała już wcześniej i zamierza nadal to robić ja się decyduję na kieszonki - a pakiet startowy to chcę od znajomych podostawać po jednej pieluszce zamiast pampersów i się uzbiera mam nadzieję.

Lilith, nie rozumiem za bardzo po co na takim późnym już etapie zakładali Ci tego pessara. Przecież tak naprawdę 36/37 tydzień to już ciąża donoszona... Ale ja się nie znam

nasturcja, dobry patent z tym kocykiem na wyjście zamiast kombinezonu. W sumie czemu ja o tym nie pomyślałam. Tym bardziej, że my ze szpitala to będziemy autem dobrą godzinę do domu jechać. To po co mała ma się gotować w kombinezonie.

za spoilera! Proszę mi tu bez zdradzania szczegółów dalszych części. No chyba, że poprzestanę na pierwszej

No dlatego chciałam ją czytać później, bo na razie to celibat nadal mamy. Ale że wyczekałam się na nią w kolejce w bibliotece (zamawiałam ją do pożyczenia już dawno) - to muszę czytać teraz Będę czytać powoli, to może akurat zdąży mi lekarz znieść zakaz.

Wydaje mi się, że nie ma dobrego wyjścia. Najlepiej wybrać jednak całkiem inne imię.

No to nadrobiłam. A ja wróciłam do domu i mąż ciekawą propozycją rzucił, tylko jeszcze muszę się zastanowić i dowiedzieć wszystkiego. On pracuje w redakcji i zajmuje się sprzedażą powierzchni reklamowej - i czasami tam różne firmy zamiast płacić kasą za reklamę dają vouchery. No i mamy możliwość jechać na 4 dni nad morze do obiektu SPA. W ramach tego voucheru mamy 3 noclegi, pełne wyżywienie, dwa masaże i możliwość korzystania z basenów, sauny, fitness itd. Super pomysł, tym bardziej jeszcze przed rozwiązaniem by się przydało nam taki relaksujący wypad we dwoje. Wiadomo - fitness, sauna to nie dla mnie. Ale i na basen bym poszła no i tak tylko muszę przedzwonić tam i się dopytać o te masaże. Czy wykonują kobietom w ciąży i czy mają do tego wykwalifikowany personel. Bo chyba jako takich przeciwwskazań to nie ma, prawda? Była któraś z Was na masażu w trakcie ciąży? Może któraś wie coś więcej?
super pomysł
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:57   #4223
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

Czyli masz takie szersze łóżeczko niż standardowe?

Przemyślałam sprawę, wkładów też nie będę prała
Mamy łóżeczko 140x70 Takie już na wyrost, bo udało nam się dostać po 7letniej dziewczynce za paczkę cukierów Można z niego później zrobić takie zwykłe łóżeczko dla starszego dziecka. W ogóle jak ja widzę maleństwa w łóżeczkach 120x60 to one są takie naprawdę malutkie, malutkie. Tak, że nawet połowy łóżka nie zajmują, a co dopiero jak ja mojego Kubuśka wsadzę do tego łóżeczka ^^ Jeszcze mniejszy mi się będzie wydawał

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 17:58   #4224
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Nemosku nie odpisałam bo nie wiem
Kupiliśmy łóżeczko 120x60 i do tego w sklepie powiedziałam pani że chcę przewijak na to łóżeczko, a nie mam wymiarów wypisanych na przewijaku
A z tym wkładem to sama już nie wiem..myślałam żeby nie prać..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 18:02   #4225
ryba91
Zakorzenienie

no może mi wyprać, ale nie chce mi sie tego tachać do niej.tzn. jak mam jakąś większą częsc rzeczy np.grube swetry czy spodnie to jej daje, bo jakbym miała je wyprac to sądzę ze i kręgosłup szlag by trafił i Kacper dawno na świecie by był. A tak, automat wywiruje, jeden dzień wyschnie i mąz po pracy odbiera no ale jakieś spiochy, poszewki czy kombinezony to robie ręcznie, jakieś swoje koszule kocyki dla małego tak samo. Choć te pierwsze pranie mi zrobiła, te na sam początek na 56 i 62 białe.

Zresztą wiesz.. też nie chcialabym zeby ktoś mi non stop pranie podrzucał. Fakt automat itd. ale to trzeba te 2 godziny poświęcić, potem powiesić.. raz na jakiś czas czemu nie, ale ciągle to głupio a ze teraz wyprawka i odświeżanie zimowej szafy to jednak sporo sie uzbiera :P
Stary 2013-10-01, 18:04   #4226
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

My rok temu kupilismy stol za kupe kasy , dzien przed Tz urodzinami . Po urodzinach plamy od alkoholu , myslalam ze zemdleje
Na wizazu oczywiscie wyczytalam zeby przejechac goracym zelazkiem przez szmatke i zeszlo bylam w niezlym szoku
No też jestem w szoku!Ale trik!
Cytat:
Wymyśliłam tytuły

Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć.

Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem(przerobiłam ten mój poprzedni)

Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna
za natchnienie Ja myślę i nadal nic..
Cytat:
Mój będzie dopiero koło 21

Mój też
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 18:04   #4227
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby za dwa dni zaczynam 35 tc i moja również jest ułożona pośladkowo..ale już tak się przyzwyczaiłam i nastawiłam na cesarkę że już nawet ją chyba chce
No coś w tym jest Ja też już widzę coraz więcej plusów cesarki

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A ja Wam się pochwalę, że po wczorajszej wyprawie zakupiliśmy Tomciowi komodę i wreszcie mogę coś kombinować W końcu nie z Jyska bo ta co była na promocji trochę za płytka, wylądowaliśmy w Ikei i jest taka:
Bardzo ładne te komody są Czemu ja mam tak małą sypialnią

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
W piątek byliśmy na USG i wreszcie wiem, że mój kochany Bąbelek to dziewczynka! Mężul bardzo się cieszy i jest niesamowicie dumny!

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Ale fajnie, Domi naprawdę dajesz nadzieję, ja to już czarne scenariusze pisze że nie umyta, nie ubrana z tlustymi włosami będę po domu latala bo nie będzie na nic czasu hehe
Dokładnie!

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wrzucam Nasze dzieło
Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą.

Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt
Bardzo ładnie
Body prześliczne, super pomysł!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac

Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15
14.10 szpital
Czyli jednak uparciuch
Ciekawe, jak u mnie wyznaczy ewentualną cesarkę

Cytat:
myślicie że taki grubszy polarowy albo zamszowy na misiu będzie akurat na wyjście ze szpitala? no i cieplejsze śpiochy pod spód itd?
Ja tak planuję
Body (raczej z krótkim, choć zależy od temperatury) + welurowy pajac + welurowy kombinezon + czapa + rękawiczki (jeśli będzie trzeba).

Cytat:
A ja myślę, ze nie będę Małego ubierać w gruby kombinezon na wyjście ze szpitala. Nawet, jakby lekki mróz był. Ubiorę normalnie śpiochy i taki cieńszy kombinezon polarowy, grubszą czapkę i przykryję go grubym kocem [mam taki od koleżanki, normalnie ciepły jak zapiecek na wsi]. Bo jak go ubiorę w kombinezon- zanim wyjdę z oddziału do auta to dzieć mi się zagotuje. W aucie też na pewno ciepło będzie , więc zanim dojedziemy- będę mieć rodzynka, nie dziecko. A kocykiem opatulę tuż przed drzwiami wyjściowymi ze szpitala, a w samochodzie go zdejmę. Na pewno to będzie łatwiejsze niz ewentualne rozplątywanie i wplątywanie go w kombinezon co chwila.
Dokładnie, mam taki sam plan Tyle, że my mamy do nosidełka śpiworek, o taki:

ocieplacz-do-cabriofix-cabrio-fix-footmuff-maxi-cosi-10.800x600-s.jpg

i po prostu będzie ten śpiworek zamiast kocyka. Ale zapniemy go dopiero przy wyjściu i rozepniemy w samochodzie. Ale zanim kupiliśmy śpiworek, to był właśnie plan kocyka

Cytat:
Tez tak mam i to od dawien dawna , zazwyczaj rano . To sa podobno jelita Jakby Ci ktos szpikulcem w tylku gmeral ?
Dokładnie! Szpikulcem... Ale od środka! ŚRODKA ŚRODKA!

Cytat:
Ja wiem bidoku, że się męczysz
Ale... posikałam się
Imbir w uszach made my day!

nemosek - przewijak mam taki, yyyy, standardowy. Taki wiesz, z żyrafką
Chyba 70x50
A co do wkładów to ich nie piorę, bo nawet nie mam

Miałam pakować dziś torbę i Ale chociaż mieszkanie mam posprzątane. Wyprałam też dwa kocyki. Zostały mi do prania jeszcze jasne kocyki + ręcznik - ale z tym poczekam, aż kupię ostatni kocyk, ten do wózka (a to po wypłacie, czyli po 10tym) i śpiworek do fotelika - ale to muszę w rękach I chyba na razie tyle. Dokupić muszę skarpetki i chyba ze 3 pajacyki na 56 takie bawełniane, do spania, ale to już najwyżej też w rękach przepiorę. No i moje koszule, ale najpierw muszę je mieć
A propo koszul - odebrałam przesyłkę z poczty. Babka powiedziała, że listonosz nigdy nie bierze dużych poleconych, a ten był duży. Ku.ź.wa, mała bąbelkowa koperta Nie kłóciłam się za dużo, bo nie chcę Niny stresować...
Koszule wyciągnęłam z paczki, zerknęłam i chyba będą za małe Nie chce mi się odsyłać
No ale po kąpieli przymierzę, zobaczę. Najgorsze że nie wiem, ile cycki mi się w nawale powiększą - a tu problem będzie właśnie w biuście

Zaraz rozłożę sobie deskę i poprasuję kolorowe rzeczy. Na samą myśl już mnie kręgosłup boli i stopy puchną

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 18:07   #4228
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
zobaczymy jak uda namsię umówić i co powie na to mąż jak będziesz się bardzo nudziła mogę Cię odwiedzić

no jest to kwestia do pomyślenia z tymi pieluchami... a jak organizowałaś to wielkie pranie? bo jak zrobi kupkę to potem wiadomo trzeba wyrzucić nieczystości i potem namaczasz wkłas albo pieluszkę? czy jak to działa...

o pieluszkach też słyszałam same dobre rzeczy, a sigmę sprawdzę

nemosek mi Pani teraz jak dzwoniłam mówi że tak w 30 tygodniu mam przyjść na usg 3D z prenatalnym ale to za 300zł :P więc muszę zapytać męża czy damy radę
No ja właśnie nie używałam wielorazówek przy chłopakach, mam zamiar dopiero teraz. Na początek to planuję otulacze i tetre albo inne jeszcze wkłady, później pieluszki typu kieszonki. Można kupić papierki jednorazowe i wtedy z kupką wyrzuca się do wc. Bardzo dużo info jest w internecie, na forach blogach i tak sobie podczytuję temat.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 18:07   #4229
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę. Ja chodzę państwowo i prywatnie i w sumie na lekarkę NFZ nie mogę narzekać, ale usg zleciła mi tylko 2 razy. Ogólnie skierowania na badania wydaje mi bardzo oszczędnie. Bo jeszcze usg, to rozumiem, że różne mają podejście lekarze do tego, ale np. morfologie raz na miesiąc, to uważam, że by się przydało.
nie masz co miesiąc robionej morfo?! ja z każdej wizyty dostaję skierowanie na badania moczu i morfologii teraz miałam tą 8 parametrową (taką co się robi na początku ciąży) no i w zależności który tydzień to dostaję inne skierowania, teraz miałam na WZW typu B i coś jeszcze
Cytat:
Mężowie wrócili z pracy

Cytat:
Własnie dziwne, że nie ma o nim żadnych opinii
może wszystkim pacjentką szkoda słów na tego lekarza dlatego nic nie piszą
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 18:10   #4230
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Nie rycz mała, nie rycz a jakie masz łóżeczko? Ja mam 120x60 i przewijak będę kupować taki standardowy - to jest chyba 70x50. jeśli chodzi o wkłady do pościeli - nie zamierzam prać. Nie widzę sensu i potrzeby.
Już nie ryczę chociaż dzisiaj się popłakałam z powodu papryki

Jeszcze jedna tura i spokój.

Cytat:

Ja pościel piorę jak najbardziej.Czyli według teściowej nowych ciuchów tez nie powinnaś prać?A wiadomo gdzie to leżało ?Jk było przechowywane...

Cytat:
wg. jak byłam dzisiaj na wizycie to okazało sie że brakło recept- no i lekarz wstaje i mówi- to ja pójdę, Pani poczeka chwile. Doszedł do drzwi, odwraca sie i tak patrzy sie na mnie i mówi- albo niech Pani pójdzie, ja cos wypisze w ten czas.
Chyba sie przestraszył że coś zrobię haha

co do tego gdzie i w czym są trzymane ciuszki.. jak kiedys pracowałam w sklepie to ciuchy były na takim zapleczu, waliło tam jak ja pierdziu, wilgoć, grzyby... I wtedy te laski co dłużej pracowały to spryskiwały te najbardziej "zgnite" ciuchy jakimś spray'em i na sklep rano, akurat do otwarcia sie wywietrzały i jak super ekstra dopiero od krawca no wiec te ciuszki dla dzieci tez pewnie jakoś przechowują, żeby mole nie zjadały, bo przecież wszystkich na sklepie nie trzymają, a nie każdy sklep ma odpowiedni magazyn/zaplecze. Chyba że sklep zamawia ytlko określoą ilość ciuchów to penie nie mają problemu z przechowywaniem. No i pewnie zależy jaki sklep
Otóż to,burdel na magazynie nieraz jest taki że głowa mała.

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Mój mężu wyjechał na cały tydzień na delegację
To Ty słomianą wdową jesteś
Masz dużo czasu na wizaż

Cytat:
Oni wszyscy są siebie warci
Jeden lepszy od drugiego i kryją się nawzajem.
Nikt złego słowa nie powie.Pełna konspiracja

A dziewczyny które nie macie przewijaków gdzie będziecie przebierać dzieciaczki na łóżku?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości