|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
czy szpital może pobrać opłatę za poród rodzinny? kiedy to sie płaci? pprzed porodem, czy od razu po czy jak sie wychodzi?
#4232 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
aaby mam pytanko, jeśl kiedyś już coś o tym pisałaś to wybacz ale nie pamiętam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- To zależy od szpitala czy pobierają opłaty..tzn. to się w moim szpitalu nazywa "cegiełka"na którą nie dajesz mniej niż 200 zł. Musisz opłatę uiścić przed porodem i najlepiej przy sobie posiadać dokument wpłaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Maomami ![]() Kociak Mam mieć łóżeczko 120x65 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Konto usunięte
|
Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał... |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
ja bede miała zrobiony na komodzie, nie kupny bo w sumie jakoś u nas drogo ten przewijak kosztował i zrezygnowaliśmy..
no u mnie też jest cegiełka, przy wypisie sie wpłaca, kto ile chce, wtedy jesteś wpisanyna listę ze zapłaciłas...... ale własnie nie wiem jak to jest z tymi porodami, bo znajoma co rodziła 2 lata temu mówiła ze na oddziale nr.3 jest płatny 300 zł, a na oddz. 5 bezpłatny, no ale na 5 jest znów syf kiła i moiła podobno.. i sami studenci... wiec z dwojga złego wole 3 ale 300 zł.. :/ to tyle zapłaciłam za wóz..
#4237 | |||
Zakorzenienie
|
Łoooo znowu
![]() Cytat:
![]() Ale na przyszłość ominie Cię zmiana łóżeczka.Bo to długo posłuży i jeszcze za paczkę cukierków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie ma czegoś takiego jak np. umawianie się na 2 czy 3 tygodnie przed terminem ![]()
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] Kurde ten Urząd Skarbowy wie wszystko... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Ej a takie pobieranie opłat za poród rodzinny to zgodny z prawem jest? wiem ze temat kiedys był, ale w sumie teraz do mnie dociera wiekszość.
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dodatkowo robię ćwiczenia takie w domu, byłam kilka razy jeszcze na Aktywne 9 miesięcy ale w domu w sumie mam to samo. Ćwiczenia mi dają dużo energii i nie czuję się taka zmęczona i ciężka są fajne i nie forsujące ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami dzisiaj.
Miałam wizytę. Ulka waży 1470gram w 31t4d , ale niestety szyjka skróciła się prawie 1cm i jestem w szpitalu ![]() No i mam grzyby, jak to pani doktor stwierdziła - pieczarkarnia... Dostalam nospę domięśniowo, nospę w tabsach, luteinę doustnie i coś tam dopochwowo znów:/ Idę nadrabiac dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika.
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] eh.. skarbówka.. ale spisze zeznania, 'rozliczy' sie na nowo i git ![]() Moja mama miała taki problem że rozliczyła sie i o 1 zapomniała bo pracowała 4 dni tylko, a jak chciała potem złożyć na nowo zeznanie i poszła po jakiś jakieś ksero pitu do tego pracodawcy a tu sie okazało ze on zlikwidowal spółkę. Jedyna nadzieja w babce z US. ale luźno ją puścili:P nie robili problemów ![]()
#4247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie masz te koszule?Ja mam takie dwie opięte w biuście już teraz ale myślę że spokojnie się jeszcze rozciągną o parę cm. Ja to zawsze mam/miałam problem z dużym biustem.I jak jakaś rzecz dobra rozmiarowo to za mała w biuście :/ Cytat:
![]() O co chodzi z ta 8 parametrową ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to serio te grzybki to masz non stop co? Lez tam plackiem I powiedz tej Twojej Luli niech se jajiec nie robi ![]() Ile Cie chca tam trzymac? Az sie szyjka wydluzy? A co jak nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Du.pa boli po nospie? ;> bo mnie strasznie bolało. :P a długo zostaniecie? ![]() ![]() ![]() no wlasnie... ![]()
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Wtajemniczenie
|
Miałam zamiar dziś tyle rzeczy porobić...a wymyłam tylko lodówkę..
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Czytałyście o tym że po nowym roku w MC ma już nie być frytek?!!?Jak ja je uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||||
Zakorzenienie
|
Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! A tak zmieniając już temat na milszy to mama kupiła mi dziś w Biedronce super mięciutki szlafrok- taki morski + kapciuchy do niego pod kolor ![]() I byłoby fajnie na koniec dnia, gdyby nie to, że mężowi przyszło pismo ze skarbówki, żeby przyszedł zweryfikowac zeznanie za zeszły rok. Teraz mu szukałam pitów-11 i zonk.... znalazłam, tylko, że znalazłam też 1, który nie był ujęty na zeznaniu podatkowym. I mogę się założyć, że będzie się wściekał, oczywiście na mnie- bo to ja musze pilnować JEGO spraw, ja go rozliczałam... Ech! Aż mnie brzuch rozbolał...[/QUOTE] US wszechwiedząca instytucja ![]() Cytat:
![]() Tylko bałabym sie o mój pokrzywiony kręgosłup bo łózko jednak niskie. Cytat:
![]() Zapytaj Nasturcji,jej mama w NFZ pracuje to Ci odpowie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Do kiedy zostajesz? Znowu Cię grzyby zaatakowały,kurcze masz z nimi przejścia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Odpalcie sobie Uwage
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuje to pobieranie opłat w stylu cegiełki jest niezgodne z prawem ponieważ rodząca ma prawo do takiego porodu gdyż jest on finansowany z NFZtu (jest to poród w szpitalu) tylko dodatkowo musi przejść taki wywiad kwalifikujący do porodu rodzinnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43078777]Widzę, że wielka dyskusja o księżach. Dorzucę swoje 3 grosze: ostatnio zginęło w strasznym wypadku 3 mieszkańców mojego miasta, z mojej rodzinnej parafii: małżeństwo i ich syn, przeżył tylko 5 letni wnuczek... straszna tragedia... Rodzina wiadomo w szoku, organizują pogrzeb, poszli do mojego proboszcza, a on im mówi, że płaci się od trumny (a dodam jeszcze, że u nas jest cennik- np. 600zł za ślub, po znajomości płaciłam 500... a za pogrzeb 800zł). Rodzina prosiła, przecież to wszystko będzie na 1 mszy... ale mój proboszcz powiedział, że 3 trumny to 3 opłaty "co łaska" z cennika. Poszli do innego kościoła w moim mieście, gdzie proboszczem jest mój były katecheta. Powiedział im, że to straszna tragedia i nawet nie ma mowy o jakichkolwiek pieniądzach. Da się? Da się! Chamstwa mojego proboszcza po prostu mną wstrząsnęło! [/QUOTE] ![]() W ogóle co to za motyw z cennikiem?! U nas proboszcz powiedział na jednych naukach jak byliśmy przed ślubem, że jak kiedyś powie młodej parze że mają zapłacić za ślub, to że do świrów mamy go wysłać ^^ I dodał, że on przyjmie co łaska, czyli tyle ile dla przyszłego męża jest warta przyszła żona ![]() Cytat:
![]() W ogóle ale jestem wściekła!! Tak przy okazji listonoszy-buraków! Wczoraj wieczorem (koło 21) wracaliśmy z TŻtem z zakupów i jeszcze specjalnie sprawdziłam skrzynkę na listy, bo czekam na papierki z uczelni nowej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.