|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
en świetnie wyglądasz..! mój brzuch jest wciąż wystający, mimo że waga sama leci.. wczoraj już nawet 58 pokazał, czyli został 1kg do wagi początkowej.. niestety ciało jakies takie wiotkie
![]() Cytat:
![]() spadek wagi imponujący ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow!
|
||||||
|
|
|
#302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jestem lepsza, bo nie czytam ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- załatwione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam wrażenie, że co lekarz innej specjalizacji, to co innego będzie zalecał.. |
|||||||
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ostatnio pisalyscie cos na temat obwodu glowki i klatki piersiowej, o co dokladnie chodzilo? Bylismy dzis z mala na szczepieniu i zobaczylam zexw kz jest zapisane ze obwod glowki jest 39 a klatki piersiowej 37. Yo dobre wymiary czy nie?
|
|
|
|
#304 |
|
Konto usunięte
|
Dobre
A zresztą ja się nie znam, ale wiem, że: grunt, że rosną i rosną proporcjonalnie U nas też co jakiś czas się powiększają te obwody o 1,2,3 cm... Mały się obkupkał po szyję, więc szybko grzeję pokój i dzisiaj będzie przyspieszona kąpiel... |
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
za smokaCytat:
![]() Cytat:
żeby do szczepienia przeszło[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43076309]Aaa mialam Wam napisac a ciagle zapominam.. Teraz jest taki czas ze maluchy zaczynaja wicej rzeczy widziec, slyszec , interesuja sie tym co naokolo sie dzieje i wiele rzeczy je rozprasza... I dlatego tez sa niespokojne przy jedzeniu, rzucaja sie, puszczaja brodawke, rozgladaja sie.. Taki etap I najlepiej karmic w jakims spokojnym, cichym miejscu, to pomaga ![]() Pytanko- mamy po cc - czy wszystkie juz byliscie u gina po porodzie ? Bo ja jeszcze nie i nie chce mi sie isc.. Musze? [/QUOTE]Zauważyłam to wczoraj w galerii, jak nie potrafił cyca złapać ![]() Dziewczyna z którą rozmawiałam dzisiaj w poczekalni po cc pierwszy raz pojawiła się u gina po 7 miesiącach, czyli dzisiaj Ale dla świętego spokoju poszłabym szybciej..
|
||
|
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43078059]Dobre
A zresztą ja się nie znam, ale wiem, że: grunt, że rosną i rosną proporcjonalnie U nas też co jakiś czas się powiększają te obwody o 1,2,3 cm... Mały się obkupkał po szyję, więc szybko grzeję pokój i dzisiaj będzie przyspieszona kąpiel...[/QUOTE] A glowka nie powinna byc mniejsza? Kurcze zazdroszczę Wam tych kupek moja juz drugi raz zrobila po 3 dniowej przerwie. I pewnie gdyby nie czopek po szczepieniu to kupki by nie było:/ |
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że dyskutujecie o sposobach noszenia. Ja też to robię źle, ale strasznie ciężko mi to robić prawidłowo. Mi kazali podnosić kładąc rękę na klatce z palcami pod pachą, ale ja się boję że mi spadnie
NmChyba muszę bardziej się przyłożyć, bo ta stronka mnie wystraszyła.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
strawberry u nas tez byly kupki co 3 4 dni przez jakies 2 tygodnie z tym że było też zatwardzenie, więc był płacz, bączki nie chciały wychodzić, brzuszek bolał, zmieniliśmy mleko na nan pro ha a wcześniej karmiliśmy hipp bio combiotik, teraz jest juz ok za to nie mogę patrzeć na kolor kupki- ciemna zielona i mega śmierdząca, ale przy tym mleku to normalne, generalnie pediatra powiedziała że jeśli robi kupki co 3, 4 dni to nie ma najmniejszego problemu pod warunkiem że nie ma innych niepokojących objawów- oczywiście mowa tu przy karmieniu mm
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Usmazylam cala sterte racuchow z jablkami : D A to tz bedzie miec niespodzianke.
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Rozmarudzona Donia Lauritta poszla w kime przed 19 i mam nadzieje ze wstanie na kapiel....
|
#310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tez wlasnie chyba po Hippie Bio ma problem z kupkami bo od momentu kiedy wiecej zaczela do jesc to wlasnie sie zaczelo ( karmie kp i czasami dokarmiam mm). Mala baczki puszcza, brzuszek jej raczej nie boli ale kupki sa dosyc geste takie jak miekka plastelina. Dzis odstawilam Hippa i rano mala dostala Bebiko. Zobaczymy jak bedzie
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Lachryma, dzieki za linka, niestety przez caly czas nosilam i podnosilam Edzia nieprawidlowo :/ Od teraz zaczne sie pilnowac. Na yt sa filmiki jak powinno wygladac prawidlowe noszenie.
A przy odbijaniu tez klepalam ![]() Dzisiejsza wizyta u poloznej totalnie wyprowadzila Edzia z rownowagi. Od powrotu do domu maly nie odkleja sie od piersi, wlasciwie wydoil juz wszystko a mleczko nie ma kiedy sie napelnic. W dodatku przed chwila tak szarpnal mi sutek, ze sie poplakalam, odczucie takie jakby mnie mocno ugryzl Oby nie zabkowal szybko, bo kp bedzie bolesne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będzie bolało. A jak spróbuje ugryźć zabierzesz piers na chwilę. Małgoś po dwóch razach się nauczyła.
|
#313 |
|
Konto usunięte
|
Tak
, a w 5 mc zaczelam wprowadzac jeszcze pokarmy stałe..Mój caly czas robi duzo kup w ciagu dnia.. Nawet sie zastanawiam czy to dobrze.. Bo czesto są ze śluzem.. Ale maly zadnych problemow brzuszkowych nie ma wiec chyba jest ok.. Np dzisiaj zrobil z 5.. I w nocy tez robi, co mnie dobija bo wtedy ledwo na oczy widze.. Wiecie jaka przed chwila mialam niespodzianke o ktorej moj tz mnie nie poinformowal... Przyjechali w odwiedziny do nas moi tesciowie tylko ze nas nie bylo, tylko ja z malym ktory o tej porze jest mega marudny.. No i oni go od razu na raczki z jednych na drugie.. I gadaja i nosza i gadaja i noszą to sie maly zaraz rozmarudzil na maksa.. I jak go tu przy nich uspic na spokojnie w wózku. jak caly czas gadaja i tesc wlacza zabawki ktore zaczynaja grac i chce go nosic i usypiac.. Brrrr. ![]() Wiec zostawilam ich w domu i wyszlam z malym na dwor w wozku zeby go troche potelepalo na kamyczkach.. Zasnal po 5 mińutach... Postawilam wozek na tarasie, wracam a tesc do mnie... I nie za zimno mu na dworze?? Mega super niespodzianka ![]() W dodatku tak smierdza papierosami i tesc nie myje rak jak do nas przychodzi i bierze malego na rece... I maly potem tez caly smierdzi. Brrrr Teraz w ogole mam faze na zakaz lapania malego za dlonie.. Przez to ze caly czas je sobie ciamka to nie chce za zadne skarby zeby ktokolwiek go za nie dotykal.. Ale przewaznie jest tak ze zanim cokolwiek zdarze powiedziec to juz ktos go zlapie... I z reguly kto zaglada do wozka to wlasnie dotyka dloni. |
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Heej
Nadrabiałam nadrabiałam i mi komp się zrestartował ![]() Ale i tak mam jeszcze sporo do nadrobienia. My dziś cały dzień w trasie ![]() Do południa byliśmy na spacerku i zaszłam do pracy-ah zachwytom nie było końca Szczere czy nie-było miło ![]() A po południu rozrywka dla mamusi, czyli wyprawa do Tesco na zakupy ![]() A teraz niuniuś już śpi ![]() Zawsze kąpaliśmy go ok 19stej, ale od paru dni już o 18stej jest marudny, więc przesunęliśmy godzinę kąpania i dziś po tych wrażeniach padł od razu po karmieniu Idę nadrabiać Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-01 o 20:09 |
|
|
|
#315 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
kurcze jak tak patrzę na ten artykuł to już sama nie wiem jak nosić i podnosić, wszystko jest źle
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-10-01 o 20:00 |
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
teso na szczęście u mnie póki co nikt nie lapie małej za rączki
|
|
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
Szczesciara
Wklejalam juz kiedys tego linka odnosnie prawidlowego noszenia maluchow, macie raz jeszcze http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf |
|
|
|
#319 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o ten link z 1. strony, to ja już dawno stwierdziłam, że wszystko robię źle i Mały źle leży, jest źle noszony, itd.....
Teso czy Ty pisałaś coś o zasinieniu wokół ust? Mogłabyś to jeszcze raz napisać? U mnie łazienka to jest pierwszy przystanek, jak rodzice do mnie przychodzą. Ale teściowa to samo, od razu bierze jego rączki U nas też dziś przyspieszona kąpiel, Mały śpi, ja doję i potem dołączam do niego. |
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43079589]Szczesciara
Wklejalam juz kiedys tego linka odnosnie prawidlowego noszenia maluchow, macie raz jeszcze http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf[/QUOTE] fajne, dzięki ![]()
|
#321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kattarine- szok! Dzięki Bogu, że nic się nie stało! Co zamierzasz z tym gówniarzem zrobić? Mela - zdrówka dla Małgosi |
||
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o przenoszenie dziecka do osobnego pokoju to my planujemy jak mała będzie miała 6-7 miesięcy. Kuzynka próbowała jak dziecko miało rok, było już świadome co się dzieje i mieli spore problemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Sporo mam do nadrobienia ale po powrocie musieliśmy się trochę ogarnąć. Do tego dzisiaj juz brat przyjeżdża do nas i zostaje do czerwca wiec trzeba byli jego pokój przygotować bo masa rzeczy Galganka naszego tam trzymaliśmy i maz ma zwolnienie wiec do końca tygodnia w domu jest z nami no i dzisiaj rocznice mamy wiec będzie kolacja o ile Igi ładnie zasnie..Z nadrabiania poprzedniego wątku: Katerine: masakra z tym traktorem dobrze ze Justysia z wózka nie wypadła a ty niwielkie obrażenia odnioslas. Spralabym gowniarza!! Dzoan u nas lew z lamaze był pierwsza zabawka na która Igi.zwrocil uwagę..teraz przy ryku lwa zasypia w dzień w swoim łóżeczku..
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43079589]Szczesciara
Wklejalam juz kiedys tego linka odnosnie prawidlowego noszenia maluchow, macie raz jeszcze http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf[/QUOTE] Dzięki, tym razem dodałam link do ulubionych
|
|
|
|
#325 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43079685]Jeśli chodzi o ten link z 1. strony, to ja już dawno stwierdziłam, że wszystko robię źle i Mały źle leży, jest źle noszony, itd.....
Teso czy Ty pisałaś coś o zasinieniu wokół ust? Mogłabyś to jeszcze raz napisać? U mnie łazienka to jest pierwszy przystanek, jak rodzice do mnie przychodzą. Ale teściowa to samo, od razu bierze jego rączki U nas też dziś przyspieszona kąpiel, Mały śpi, ja doję i potem dołączam do niego.[/QUOTE] No tak, jak maly byl w brzuchu i bylo podejrzenien wady serca to kardiolog mowila ze po urodzeniu mam go obserwowac i jak podczas jedzenia sie meczy i robia mu sie sine usta albo naokolo nich to moze byc wlasnie nieprawidlowe funkcjonowanie serducha i problemy z oddychaniem... Tyle tylko wiem.. Obserwujesz cos takiego u malego ? |
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elaine wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Czemu brat będzie z Wami mieszkał? |
|
|
|
|
#327 |
|
Konto usunięte
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43079818]No tak, jak maly byl w brzuchu i bylo podejrzenien wady serca to kardiolog mowila ze po urodzeniu mam go obserwowac i jak podczas jedzenia sie meczy i robia mu sie sine usta albo naokolo nich to moze byc wlasnie nieprawidlowe funkcjonowanie serducha i problemy z oddychaniem... Tyle tylko wiem.. Obserwujesz cos takiego u malego ?[/QUOTE]
Nie męczy się, jest w stanie wsunąć 80 ml bez przerwy i bez złapania dłuższego oddechu, ale dzisiaj przed kąpielą zauważyłam, że ma nad górną wargą i na brodzie trochę inny kolor... Może to światło, może fakt, że w pokoju było ciepło i był rumiany, ale będę to obserwować w świetle dziennym jeszcze... Dzięki! |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Teso, dzięki za linka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Teso ja też się z tymi rączkami wkurzam najbardziej jakTŻ wróci z pracy i nie umuje rąk i się za małego bierze
ale staram się myć łapki Tośka w ciągu dnia Co do noszenia to ja nie wiem jak miałabym mojego klocka tak nosić jest już zdecydowanie dłuższy niż moje przedramię i nie utrzymam go jedną ręką. Teraz to nosze go już na takiej długiej poduszce a podnoszę tak jak mi na rehabilitacji pokazali i już. Byłam dziś z Tośkiem na spacerze w nosidełku na szelkach w skrócie : 20 min przygotowania 5 min spaceru na syrenie (dobrze że Sara zrobiła co trzeba kochane psisko czuło presję Toniu usnął dziś w 5 min idę spać i ja. Branoc. |
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Już był długo spokój z ropiejącymi oczkami (po kropelkach) to musiało ją przewiać na spacerze z teściami bo od tego czasu ropa wróciła
a ja cale swoje życie (no dobra, ostatnie kilka lat) dzielnie ważyłam 58-59 kg. Jakim cudem ważę 5 kilo mniej niż przed ciążą?! jestem jakimś wybrykiem natury. 
) i pierwsze karmienie było przed 3cią
tyłku w wózku na spacerze kładę ja na plecki, ale ona i tak domaga sie na boczek

KCIUKI DLA ADASIA

Moja tez wlasnie chyba po Hippie Bio ma problem z kupkami bo od momentu kiedy wiecej zaczela do jesc to wlasnie sie zaczelo ( karmie kp i czasami dokarmiam mm). Mala baczki puszcza, brzuszek jej raczej nie boli ale kupki sa dosyc geste takie jak miekka plastelina. Dzis odstawilam Hippa i rano mala dostala Bebiko. Zobaczymy jak bedzie