Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 20:21   #331
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
i właśnie od dzisiaj zaczął dużo gadać, moje ćwiczenia z nim dały rezultat, jak było tylko aaagggiii i oooo, tak teraz prawie cały alfabet i do zabawek nawija chciałam nagrać filmik, ale baterie padły , teraz ładuje

a i margosiu cały czas pamiętam o zdjęciach tylko niech się bateryjki naładują
A zdradź co to za ćwiczenia
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U nas noc niezbyt miła, Szymcio sie męczył z katarkiem, nie mógł spać, rzęził okropnie, ma strasznie podrażniony nosek, o 1 w nocy wziełam go do fotelika i fotelik do nas do łózka, lepiej mu się spało na wpół leżąco, niestety tż poszedł spać na materac bo już nie było dla niego miejsca
Nie wiem jak mam podawać mu leki, bo ani nie chce wypić zawiesiny ze strzykawki, dodaje do mleka ale go wtedy nie chce pić, na łyżeczke też próbowałam i dupa blada i juz 2 dawki antybiotyku sie zmarnowało na szczęscie już nie gorączkuje i kropelki juz zaczeły działać bo dziś już mu się lepiej oddycha. Ale apetytu wogle nie ma, nie chce jeść mleka, troche pociumka herbatki i na tym koniec.
Spałam dziś na raty 5 godzin i czuje się wyspana
Biedaczek
Nie pomogę, bo sama miałam problem z podawaniem syropku-żaden sposób nie był skuteczny i stanęło na tym, że sama piłam ten syropek
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mój brzdąc kończy dzisiaj 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Nie wyspalam sie dzisiaj. Przez męża
Poszłam spać wcześniej niż on i o 2 obudziło mnie Mai wycie. Byłam w szoku bo ona nie płacze w nocy. Zawsze je i w kime. Okazało sie że ją nakarmil ale wcześniej wyciągnął z rożka (tak jakby nie można było karmic w) co ja wybudzilo a wkładanie do rożka ją tylko wkurzyło potem. Czasem wole już sama w nocy przy Mai wszystko robić bo ja ją ogarniam szybko cicho i spokojnie. Nie robię nic nerwowo żeby jej nie wybudzić. Tak wiec skończyło sie na tym ze TZ poszedł spac a ja do 3 usypiałam dziecko
Kolejna pobudka 6:30 i 8:15

mamy dziś bioderka o 17
Trzymajcie kciuki bo to pora Mai na wrzaski

Faceci.
Mój w nocy nawet nie przymierza się do wstawania. No chyba, że nocka jest ciężka i zaczynam już ku.wować
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:23   #332
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ghia -no mi tez wlasnie ciezko tak na boku nosic malego... Po pierwsze dlugi juz, po drugie ciezki .. Tz daje rade ja tak sobie.. Dlatego podnosze lapiac pod paszki a to jest najgorsze
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:24   #333
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz Moja tez wlasnie chyba po Hippie Bio ma problem z kupkami bo od momentu kiedy wiecej zaczela do jesc to wlasnie sie zaczelo ( karmie kp i czasami dokarmiam mm). Mala baczki puszcza, brzuszek jej raczej nie boli ale kupki sa dosyc geste takie jak miekka plastelina. Dzis odstawilam Hippa i rano mala dostala Bebiko. Zobaczymy jak bedzie
Kurczaki dla mnie własnie taka miękka ale zbita plastelina to zatwardzenie (można było to wręcz wziąć w rękę w całości)- wcześniej przy hipp bio byla "papka", przy nan z kolei kupka się "rozpływa" ale też lekarka powiedziała że jak nic innego się nie dzieje to jest w porządku. daj znać jak bo bebiko. Przypomniałam sobie jak kolega który ma 1,5 rocznego syna ostrzegał mnie przed bebiko, że jego kolega pracuje w tej firmie i mleko dostarczane jest prosto z chin- nie wiem ile w tym prawdy i czy rzeczywiście może byc gorsze, choć z 2 strony myślę że przecież jest sprawdzane przez jakieś insstytucje czy nadaje się dla dzieciątek
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:26   #334
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Misiaczka ja sie wyspalam ale przez goraczke slaba jestem.Laurka spala od 20 do 5 a pozniej do osmej wiec pieknie bylo.
Niezłe ma Laurka spanie

Cytat:

A wiesz że ja tez łapie sie na tym że zaczełam do swojego psa mówić jak do dziecka często jak ide robic mleczko to mówie do Szymcia " mamunia idzie teraz mleczko zrobić" i ostatnio biorę miskę psa i mówię do niej " mamunia idzie jedzonko zrobić a potem pójdziemy na spacer "

Mój TŻ zaczął wołać do naszego kota per Synku "Chodź synku dam Ci karmy"
Cytat:
U nas też słoneczko pięknie świeci ale chyba nie bardzo jest wychodzenie z chorym dzieckiem na dwór co?
Jeśli pogoda jest ładna, a Mały nie ma gorączki to można-pytałam pediatry
Stary 2013-10-01, 20:27   #335
surka
Zakorzenienie

Moja ciumkara

http://www.youtube.com/watch?v=dOH0Y...ature=youtu.be
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:34   #336
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Faceci.
Mój w nocy nawet nie przymierza się do wstawania. No chyba, że nocka jest ciężka i zaczynam już ku.wować
u mnie to samo, ew. jak juz padam na ryj, to prosze go o pomoc (zdarzylo sie chyba ze 2 razy), ale juz kiedys pisalam jak to wyglada (ruchy slimaka+rozbudzone dziecko), wiec podziekuje wole sama.

lachryma
zabiłas mnie tym linkiem
Nieźle, sama swojemu dziecku pewnie zafundowalam napiecie, bo chyba nosiłam Alka w każdej niedozwolonej pozycji, ja pierd
Stary 2013-10-01, 20:34   #337
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż mi zawsze powtarza że jestem szuru buru ( tzn szurnięta )bo w sumie moja psica jest dla mnie tak bardzo ważna jak i Szymcio więc co za różnica jedno dziecko w te czy we wte a jej najwidoczniej się to podoba bo macha ogonem jak szalona

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Nadrabiam dalej, a tymczasem pochwale sie, ze Edziu przez ostatnie dwa tygodnie przybral 600g, wazy juz 4400 i mierzy 55cm Kocha mamy mleczko, a mama kocha Edzia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
DZOAN- nie dumaj za dlugo, gin i tak bedzie Cie bez ciuchow ogladal
I nie chlej tyle bo Cie na izbe zgarna : brzydal:

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od neurologa i chyba już nigdy nie pòjdę na nfz bo to strata czasu. Lekarka oczywiście się spóźniła godzinę. Samo badanie bez sensu, bo jak zobaczyła że mamy rehabilitację to tylko na dziecko popatrzyła i kazała przyjść za miesiąc. Wg niej ma obniżone napięcie mięśniowe, bo jak się go ciągnie do siadu to głowa zostaje w tyle. Mamy ćwiczyć i tyle.

Normalka
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Tiaaa pajace się właśnie suszą a butki już na nogach Antka

A my dziś kończymy 14 tydzień stara doopa z tego mojego syna już

P.S. mama zadzwoniła zapytać niby o Antka ale nie rozmawiałyśmy tylko zdawkowo.

Cytat:
Świetna!
A jakie rajtki ma, a spódniczkę gdzie zgubiła?
Stary 2013-10-01, 20:35   #338
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Surka słodzizna Artusiek też tak robi Oj duże już te nasze wcześniaczki i w ogóle po nich nie widać, że urodziły się o miesiąc za szybko..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:37   #339
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli pogoda jest ładna, a Mały nie ma gorączki to można-pytałam pediatry
To jak jutro będzie pogoda ładna to wyjdziemy, dziś odpuściłam bo był straszny wiatr i było zimno pomimo słońca
Cytat:
ale jej smakują paluszki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:39   #340
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oczywiście gratuluje kolejnych tygodni! I rosnących wag dzieciaczków! Pięknie się rozwijają

Ghia: nasz Galganek też ciągnie z pozycji polezacej do siadania za to średnio mu się chce na brzuszku głowę podnosić. Dzisiaj wprawdzie się przy ćwiczeniach nie awanturowal ale zasnal dobra wymowka bo wie ze matka nie obudzi

Strawberry mam medele swing i jest super!

Perse zasinienie wokół ust może oznaczać problem z krążeniem i serduszkiem. Jeśli do tego pediatra usłyszy szmery to daje skierowanie na ust. U nas szmerów nie ma ale każe małego obserwować i osluchuje na każdej wizycie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:40   #341
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Świetna!
A jakie rajtki ma, a spódniczkę gdzie zgubiła?
Nie zgubiła, mama jeszcze nie kupiła

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43080244]Surka słodzizna Artusiek też tak robi Oj duże już te nasze wcześniaczki i w ogóle po nich nie widać, że urodziły się o miesiąc za szybko..[/QUOTE]

Dokładnie
Stary 2013-10-01, 20:43   #342
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgubiła, mama jeszcze nie kupiła
Ahaaa
Stary 2013-10-01, 20:45   #343
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Mama tak głodzi, że Lila musi paluszki zajadać przekochana
Stary 2013-10-01, 20:48   #344
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Mama tak głodzi, że Lila musi paluszki zajadać przekochana
Wiesz mięsko tańsze, niż mleko
Stary 2013-10-01, 20:53   #345
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Perse zasinienie wokół ust może oznaczać problem z krążeniem i serduszkiem. Jeśli do tego pediatra usłyszy szmery to daje skierowanie na ust. U nas szmerów nie ma ale każe małego obserwować i osluchuje na każdej wizycie

U nas też osłuchuje... A u Was jest zasinienie?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:54   #346
mela1234
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43079517]Moj starszak w pewnym momencie zaczal miec radoche jak mnie gryzl. ja syczalam a on sie chichral... I tym sposobem przestalam karmic jak mial 11 miesiecy [/QUOTE]

I tak długo karmiłaś. Ja przestałam też w 11 mcu ale z racji antybiotyku.

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
kurcze jak tak patrzę na ten artykuł to już sama nie wiem jak nosić i podnosić, wszystko jest źle
Nie patrz, nie ma sensu. Zdaj się na swój instynkt.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:59   #347
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Usmazylam cala sterte racuchow z jablkami : D A to tz bedzie miec niespodzianke.

ja na jego miejscu bym Cię na rękach nosiła

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43079397]
Wiecie jaka przed chwila mialam niespodzianke o ktorej moj tz mnie nie poinformowal... Przyjechali w odwiedziny do nas moi tesciowie tylko ze nas nie bylo, tylko ja z malym ktory o tej porze jest mega marudny.. No i oni go od razu na raczki z jednych na drugie.. I gadaja i nosza i gadaja i noszą to sie maly zaraz rozmarudzil na maksa.. I jak go tu przy nich uspic na spokojnie w wózku. jak caly czas gadaja i tesc wlacza zabawki ktore zaczynaja grac i chce go nosic i usypiac.. Brrrr.
Wiec zostawilam ich w domu i wyszlam z malym na dwor w wozku zeby go troche potelepalo na kamyczkach.. Zasnal po 5 mińutach... Postawilam wozek na tarasie, wracam a tesc do mnie... I nie za zimno mu na dworze?? ja mu na to ze na bank u zimno a ja lubie jak mam chore dzieci

Mega super niespodzianka
W dodatku tak smierdza papierosami i tesc nie myje rak jak do nas przychodzi i bierze malego na rece... I maly potem tez caly smierdzi.
Brrrr

Teraz w ogole mam faze na zakaz lapania malego za dlonie.. Przez to ze caly czas je sobie ciamka to nie chce za zadne skarby zeby ktokolwiek go za nie dotykal.. Ale przewaznie jest tak ze zanim cokolwiek zdarze powiedziec to juz ktos go zlapie... I z reguly kto zaglada do wozka to wlasnie dotyka dloni. A mnie szlag trafia !!! Tez tam macie?[/QUOTE] Do nas teściowa zazwyczaj wpada jak męża nie ma i to mnie wkurza..bo moi rodzice nigdy nie przyjeżdżają, gdy mąż jest sam..Nie rozumiem czemu nie może przyjść, gdy jesteśmy razem

Cytat:

A teraz niuniuś już śpi
Zawsze kąpaliśmy go ok 19stej, ale od paru dni już o 18stej jest marudny, więc przesunęliśmy godzinę kąpania i dziś po tych wrażeniach padł od razu po karmieniu
my ostatnio nie wyrabiamy i kąpiemy później niż wcześniej dzisiaj o 20.. Mały zawsze po się uspokaja..normalnie wymusza te kąpiele

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzoan u nas lew z lamaze był pierwsza zabawka na która Igi.zwrocil uwagę..teraz przy ryku lwa zasypia w dzień w swoim łóżeczku..
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Nasz maluch nie przywiązuje się do żadnej maskotki... tylko sobie popatrzy przez chwilę..najbardziej to kocha tetrówki mlekiem pachnące

Cytat:
A po co idziesz do gina? Nie miałaś jeszcze kontroli?
dzisiaj pierwsza od porodu

Cytat:
słodka te rajtki też zwróciły moją uwagę..i brak spódniczki również

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:08   #348
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wy nosicie swoje maluszki na rękach? kurcze, właśnie oblukałam na tej stronie, że ja noszę nieprawidłowo
ja noszę tak jak na zdjęciach w 3 rzędzie
jedna ręka pod pupką, druga stabilizuje głowę/ kark/barki.

http://www.terapia-ndt.waw.pl/npielegnacja.php
Ja też tak noszę
To jak nosić? Im człowiek więcej wie tym głupszy
Cytat:

Porobiłam wszystko w domu teraz zjadam ciasta a Szymcio degustuje grzechotki dziś pierwszy raz łapie swoje stopy jak leży na pleckach

Dzoan - czemu tak późno?
I co-wszystko ok? Jeszcze nie doczytałam, bo tyle naklepałyście, że szok
Stary 2013-10-01, 21:17   #349
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoan - czemu tak późno?
I co-wszystko ok? Jeszcze nie doczytałam, bo tyle naklepałyście, że szok
Bo do tej mojej ginki, do której chodziłam przed ciążą, ciężko się dostać..przegapiłam rejestrację końcem sierpnia na wrzesień.. końcem września zarejestrowałam się na 17 października dopiero.. więc żeby nie czekać poszłam dzisiaj prywatnie.. ale w sumie teraz żałuję, że zapłaciłam..2 tygodnie by mnie nie zbawiły, a 125zł zaoszczędzone.. szczegóły doczytasz .. ale ogólnie ok

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A i ginka pytała czy chcę antykoncepcję.. w sumie nic mi nie poradziła.. przepisała 3 paczki jakiś tabletek anty dla mam karmiących bez daty.. mogę zrealizować jak się namyślę.. ale jak na razie jestem na nie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:21   #350
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
u mnie to samo, ew. jak juz padam na ryj, to prosze go o pomoc (zdarzylo sie chyba ze 2 razy), ale juz kiedys pisalam jak to wyglada (ruchy slimaka+rozbudzone dziecko), wiec podziekuje wole sama.

Wiecie co.. Mysle ze oni tak specjalnie robia... Wszyscy udają powolnych jak slimaki i niezdarnych, nieradzacych sobie z dziecmi... Niekumatych... Bo nas to wkurza i wolimy same wszystko zrobic szybciej i lepiej a oni maja z bani i śpią mowie wam na bank tak jest.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:21   #351
lachryma
Zakorzenienie

Tweed, ja też padlam jak zobaczyłam tą stronę. Z tym, że ja już zauważyłam wcześniej u Oliwii problemy z napięciem, dlatego uważam, że nie można tego bagatelizować.Tym bardziej, że codziennie spędza trochę czasu na rękach

Stary 2013-10-01, 21:24   #352
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed, ja też padlam jak zobaczyłam tą stronę. Z tym, że ja już zauważyłam wcześniej u Oliwii problemy z napięciem, dlatego uważam, że nie można tego bagatelizować.Tym bardziej, że codziennie spędza trochę czasu na rękach

Jak objawiają się problemy z napięciem?
Stary 2013-10-01, 21:27   #353
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Bo do tej mojej ginki, do której chodziłam przed ciążą, ciężko się dostać..przegapiłam rejestrację końcem sierpnia na wrzesień.. końcem września zarejestrowałam się na 17 października dopiero.. więc żeby nie czekać poszłam dzisiaj prywatnie.. ale w sumie teraz żałuję, że zapłaciłam..2 tygodnie by mnie nie zbawiły, a 125zł zaoszczędzone.. szczegóły doczytasz .. ale ogólnie ok

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A i ginka pytała czy chcę antykoncepcję.. w sumie nic mi nie poradziła.. przepisała 3 paczki jakiś tabletek anty dla mam karmiących bez daty.. mogę zrealizować jak się namyślę.. ale jak na razie jestem na nie
Jeśli chodzi o antykoncepcje to mnie położna mówiła o zastrzykach (zacofana jestem nawet nie wiedziałam o takiej formie zabezpieczenia) Bierze się je raz na 3 miesiące a koszt to ok 30 zł więc tanio, nie ma skutków ubocznych tj.tycie- piszę o tym bo ja po jednych tabletkach przytyłam... 20 kg w ciągu wiosny i lata , najgorsze ze nie widziałam że rosnę, było ciepło więc chodziłam w luźnych bluzeczkach legginsach jakiż był mój szok jak jesienią przyszło mi się wcisnąć w jeansy ;/ porażka. Potem rok odchudzania, ale wracając do teematu, podobno zastrzyki te tak samo skuteczne jak tabletki ale przeznaczone tylko dla mam karmiących bo dla tych niekarmiących ciężko później przywrócić okres. Dobra forma zabezpieczenia dla zapominalskich
Stary 2013-10-01, 21:33   #354
Agrafka86
Wtajemniczenie

Ja wszystko robię źle mimo tego, że kazano mi tak robić w szpitalu
Masakra jakaś. Jutro będę studiować ten poradnik.
Mało tego mam książki o opiece i tam jest poprawnie, a w tym artykule źle. No nie rozumiem

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:33   #355
katarzynkajg
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43081193]Wiecie co.. Mysle ze oni tak specjalnie robia... Wszyscy udają powolnych jak slimaki i niezdarnych, nieradzacych sobie z dziecmi... Niekumatych... Bo nas to wkurza i wolimy same wszystko zrobic szybciej i lepiej a oni maja z bani i śpią mowie wam na bank tak jest. [/QUOTE]
W sumie coś w tym jest

Cytat:
Przyłączam się do pytania

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:34   #356
misiaczka555
Wtajemniczenie

Hej! Ja na szybko bo Maja tak sie wydziera że autentycznie czuje ból w uszach wykąpałam ja znowu sama mąż ja teraz usypia, oby mu się udało bo od 13 oka nie zmróżyła a ja ledwo żyje.

Bioderka ok. Pooglądał ja pan dr na wszystkie strony, zrobił USG i ocenił że dzidzia zdrowiutka
Maja zasiurała mu to coś na czym leżała przy usg i syrena też była ale przeżyliśmy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:35   #357
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
W naszym przypadku jest to: częste zaciskanie piastek, podkurczanie palców u stóp, wyginanie się w łuk/literę C no i zbyt piękne trzymanie głowy podczas leżenia na brzuszku.

Stary 2013-10-01, 21:39   #358
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Bioderka ok. Pooglądał ja pan dr na wszystkie strony, zrobił USG i ocenił że dzidzia zdrowiutka
Maja zasiurała mu to coś na czym leżała przy usg i syrena też była ale przeżyliśmy
Stary 2013-10-01, 21:39   #359
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Hej! Ja na szybko bo Maja tak sie wydziera że autentycznie czuje ból w uszach wykąpałam ja znowu sama mąż ja teraz usypia, oby mu się udało bo od 13 oka nie zmróżyła a ja ledwo żyje.

za bioderka, Wy tez macie kolejna wizytę za 3 miesiące?
U nas bioderka też w porządku, ale kontrolujemy je znów w grudniu, nie wiem czy każdy tak zaleca? Haha Piotrus też osiusiał pana dr , ostrzegałam że tak będzie jak nie zaczekamy chwilkę po odpięciu pieluszki Pan dr tylko się zaśmiał i powiedział że to wpisane w jego ryzyko zawodowe
Stary 2013-10-01, 21:41   #360
surka
Zakorzenienie

Cytat:
W naszym przypadku jest to: częste zaciskanie piastek, podkurczanie palców u stóp, wyginanie się w łuk/literę C no i zbyt piękne trzymanie głowy podczas leżenia na brzuszku.

Jeśli chodzi o zaciskanie piąstek to mi pediatra mówiła, że jeżeli jest to do 3 miesiąca to ok, dopiero koło 3 miesiąca powinna mieć bardziej rozluźnione
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości