|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2942 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Luna ja już nie odgazowuję :P Otwieram i piję z gwinta
Dostałam od gina receptę na tabletki dla kp (ovu coś tam), ale przy naszej częstotliwości przytulanek (od porodu raz, czyli w sumie pierwszy raz od niecałego roku ) szkoda zachodu...
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Nie wierzę, mały się przebudził, przewrócił na brzuch z głową w górze oczywiście.. pogłaskałam go i zasnął. Śpi na brzuchu
działacie cuda
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
rajjuuu... ale "grzeszę". Do głowy by mi to nie przyszło za nic (tak jak nie wierzę w dietę matki karmiącej, tak nie wierzę w Karmi, czy herbatki laktacyjne. Karmi piję bo wizualnie wygląda jak piwsko a piwa o smaku piwa bez % mnie śmieszą , a herbatki bo dopijam po koleżankach )[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43080184]Otwieram i piję z gwinta [/QUOTE]szalloonnnaaaa ![]() ja tyż nie ma soboty bez WO.
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Perse, tak
Hosenko, podziwiam Was za ten remont. Kupe roboty mieliście. My mieliśmy przeboje z poprzednim mieszkaniem, co sie nazarlam z "fachowcami" to moje... Teraz jak kupowaliśmy, wzięliśmy z rynku wtórnego, z dosyć akceptowanym wyglądem bo takiego do remontu albo developerskiego sie balam. Lubię jak cos jest wyremontowane ale remontów nie.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:06 |
|
|
|
#2946 |
|
Konto usunięte
|
Pani ciiiiiiiiiiiiii nie burz moich przekonań, ja dziennie piję herbatkę i Karmi i święcie wierzę, że zawdzięczam temu te 3 stówki, które odciągam co 6-7 h
|
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Pani, bo wg specow od laktacji i karmi i herbatki laktacyjne to bujda
|
|
|
|
#2948 |
|
MBZ♥
|
specem nie jestem ale wierzę położnym ze szpitala i pani prowadzącej sr
dla nich też dieta mamy karmiącej to ściemka, którą tak pielęgnuje się w Polsce
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pisałyście o ósemkach - mi nie wyszły i mam nadzieję, że minie mnie to "szczęście"
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2013-10-01 o 21:47 |
||
|
|
|
#2950 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43080796]ciiiiiiiiiiiiii no dajcie sobie człowiekowi powmawiać :P[/QUOTE]Persus, ale Ty jestes inna, wyjątkowa! Pamiętasz jak Ci wrozylysmy szybki koniec laktacji!? (Przy samym odciagniu) I co? I lipa ![]() Dajesz radę! Mysle, ze to jest po prostu w Twojej głowie )))I to zasługa Twoja, ale niech Ci bedzie ze to herbatka
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:07 |
|
|
|
|
#2953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czasami tak bywa, ja często miałam taki tydzień lub pare dni gdzie nawet nie byłam pewna czy czuje czy nie, to zależy od ułożenia
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42986694] A najgorsze jest to, że pewnie będzie miał pobierane z główki :/ Ja wiem, że tak jest najlepiej dla dziecka, ale nie wiem, jak zniosę ten widok :/:/:/[/QUOTE] Różne są wersje ale ja dałabym wiele żeby u nas pobierali z głowki. Wyobraź sobie że mi Kamilka najpierw kuli w jedną rękę, poźniej w drugą (oczywiście nic z tego nie było, tym bardziej że ostrzegałam ich że pulchny) po tych razach był już taki wściekły że się zapominał (szczególnie po tych opaskach spinających rękę) i dopiero zaczęły się cyrki bo z każdego paluszka wyciskały mu krew po kropelce.. napełniały dwie fiolki. Bodajże wszystkie palce nakłute i jeszcze mi powiedziała że jego to nie boli! Płakałam razem z nim a płakał 25 minut, moja mama sie dopijała do drzwi (ale klamka była od jednej strony) bo nie mogła słuchać tego co wyprawiają z małym. Także ciesz się że jednak z główki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękne i smutne zdjęcia...Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
my tak samo. Ja się nie znam, chłop nie miał czasu by przypilnować. Dlatego rynek wtórny.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43080555]Pani ciiiiiiiiiiiiii nie burz moich przekonań, ja dziennie piję herbatkę i Karmi i święcie wierzę, że zawdzięczam temu te 3 stówki, które odciągam co 6-7 h [/QUOTE]hehe. ja wierzę w to, że laktacja jest w glowie. także jak wierzysz w laktacyjne dopalacze - Twoje prawo ![]() poza tym uważam, że Ty masz nieograniczone zasoby i mleczny monopol. od poczatku jak czytam jakie ilości przemysłowe ściągasz - jestem pod dużym wrażeniem (mój dzienny rekordowy udój to 60 ml, z których byłam wielce dumna). moc jest z Tobą hue hue Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43080796]ciiiiiiiiiiiiii no dajcie sobie człowiekowi powmawiać :P[/QUOTE]ale Ty sobie nie wmawiasz, jak w to wierzysz, to tak jest myśl tworzy rzeczywistość ![]() BYou, ... tja. powtarzam się. wiem. jak zdarta płyta
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-01 o 21:27 Powód: dopisałam i idę spać ;) |
|
|
|
|
#2955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza brzuszek śliczny - jego mieszkaniec ma fajne lokum a koty na ścianie wymiatają Cytat:
![]() Cytat:
a tego się trzymaj choćby ze względu na to, ze gdybyś miala rodzić w jego szpitalu, to będziesz się czuła wtedy bezpieczniej ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43076972] Pewnie chodzi o to, że w razie, gdyby USG wykazało jakieś nieprawidłowości (tfuuuuuuuuuuuu), to jest ten moment, kiedy można się zdecydować na zakończenie ciąży, co nie wszyscy popierają. Ale szczerze mówiąc nie spotkałam się z lekarzem, który by z tego powodu nie zalecał USG w 12 tc.[/QUOTE] no ja też nie - mój gin jest bardzo prawicowy i kościelny, ale USG prenatalne kazał mi robić. Tłumaczył, że powinnam wiedzieć czy wszystko jest w porządku Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#2956 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pogrubione - jak ja się wkurzałam, jak mama mi to tłukła do głowy od połowy ciąży.... Cytat:
Artuś płakał chwilę, potem dostał mleczko i się uspokoił.... Choć potem mieliśmy ze 2-3 dni nerwowe, jakby jakiś skok, nie wiem, czy to łączyć z tym nieszczęsnym pobraniem, czy nie. Jednak jeśli chodzi o poziom drastyczności, to i tak na 1. miejscu wciąż plasuje się wizyta u okulisty... brrrr :/ Cytat:
Ale fakt, jak na liczniku są prawie 4 stówki, to się cieszę ![]() I to racja z tym wmawianiem, na szczęście dzięki temu jestem bardzo podatna na leki - usilnie sobie wmawiam, że działają i dzięki temu pomaga mi nawet Apap. |
|||
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
iza malowanie super wyszło, koty się świetnie komponują. ja też kocham puzzle, ale niestety czasu brakuje na układanie. jedna układanka już od roku na mnie czeka
może tą zimą znajdę czas.hosenka duże macie mieszkanko? bardzo ładnie zrobione. ja znowu mam doła
|
#2959 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43028569]Pani Twój Michas chce pierś chociaż, a Artus mi robi takie cyrki ostatnio przy butli, ze mi sie wyć chce. Wypije 50 ml i jak mu chce dac dalej, to jest dziki wrzask. Muszę go uspokajać i nie raz dawać pić na stojąco, lulajac go... (Potem pije dobrze, kończy na raz). Dziś tak sie wnerwil, ze mi wytracil butle z reki, dostał mlekiem w oczko i dopiero była histeria.. Nie przy każdym karmieniu tak jest. Już miałam tak kilka razy, ale przeszło, od wczoraj od nowa.... [/QUOTE]
mój robił identycznie przy KP (karmiłam na chodząco trzymając dziecko w pozycji pionowej)do dziś nie wiem dlaczego ale podejrzewam że winowajcą był brzuszek ![]() uwielbiam egoKasioposty chociaż bardzo ich mało ![]() a jakie Kasia ma wymiary? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43046710] Zeberko, jeśli to Cię pocieszy - mając 2 lata i 2 miesiące ważyłam całe 11 kg Moja mama miała ze mną takie cyrki, że szkoda gadać. Teraz pół życia się odchudzam [/QUOTE]Moja koleżanka też ma córkę 2 lata i 1 miesiąc i waży 11 kg, właśnie sie śmiała ostatnio że nie duża różnica bo mój 6m-9,5kg. Ale zdrowa i ruchliwa dziewczynka jak KasiaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43070614] U nas też słoneczko, ale zimno. Boję się wychodzić z Artkiem w taką pogodę Wychodzicie z dziećmi codziennie?Ja byłam ostatnio w niedzielę, ale nie było tak zimno.... A firanek też nie lubię w oknach, ale mam za mało nowocześnie urządzone mieszkanie na taką opcję. Więc mam firanki, bo pasują. Ale zasłonki tylko w kuchni...[/QUOTE] Ja wychodzę w każdą ![]() ale jestem dupa bo gdybym nadrobiła rano to wiedziałabym żeby kupić tą kawe (pierwszy raz słysze a byłam dziś w biedrze) Perse Ty weź się za tego swojego TŻ, on sam się nie zmieni. Mój tez ma różne okresy od nadmiernej fascynacji do siedzenia z małym przed komputerem kłótnie głównie są o komputer właśnie.. ale przez te kłótnie właśnie go prostuje i nie ma opcji żeby mu się nie chciało zajmować dzieckiem, czy żeby nie wiedział co zrobić bo wtedy mówię "wymyśl coś" i z reguły tego żałuje hehe ale małemu jak dotąd nic nie jest, chociaż czasami muszę ich ścigać bo oglądają mecz ![]() Monika a jak Twój TŻ? Bo też kiedyś miałaś ten problem
|
||||
|
|
|
#2960 |
|
Konto usunięte
|
Luna moje ostatnie obserwacje: Artek się wygina do tyłu, smoczek wypada z buzi i jest ryk. Taki jest powód tych cyrków. Dlatego teraz, jak się wygina (tu powodu jeszcze nie znam, ale trwają ustalenia...), to pilnuję, żeby mu smok nie wyleciał z buźki...
Co do TŻa, to zrobiłam takiego focha, że następnego dnia był potulny jak baranek. I zawsze tak jest... Aż do następnej akcji.. Mam nadzieję, że się lepiej dogadają, jak Artek trochę podrośnie... |
|
|
|
#2961 |
|
MBZ♥
|
Berbie
![]() na doła to mam podręczny zestaw boba budowniczego:studencką i nową płytę Justina Timberleka ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Perse miałysmy z Roszpunką taki etap, że przy karmieniu tak się wyginała, wykręcała, denerwowała. Myślałam, że mi (.) urwie:/ale jakoś minęło ![]() Teraz też się wszystkim interesuje. Ale już bez wścieku. Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-01 o 22:17 |
|
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super
|
||
|
|
|
#2963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziewczyny pędzicie ja nie wiem co mam dodać, jakoś łapie mnie jesienne przygnębienie ( najlepiej zwalić na pogodę) a tak na poważne data porodu mi się zbliża, pewnie kończyłabym beztrosko wyprawkę ale niestety siedzę w papierach, których nie bardzo rozumiem i na dodatek pokłóciłam się z Tż. D...p z tym wszystkim.
Iza mam podobne koty . Brzuszek cudny ![]() Hosenko piękne mieszkanie.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-10-01 o 22:34 |
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jana - Taka różnica jest jak najbardziej w normie. Jakub od początku był kilka dni do tyłu, potem gin mówił mi tylko, że waga i wymiary dziecka zgodne z OM. Pani dobrze pisze, skądś potem się biorą różnice w wadze i wymiarach noworodków.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43070614]Pijesz kawę przy kp? Ja czasami, ale rzadko, boję się jednak ![]() A kupiłam sobie Douwe Egberts karmelową Swoją drogą: w Lidlu za tydzień tydzień kawy i herbaty, ale jeśli chcecie powyższą DE na przykład (była jeszcze orzechowa i waniliowa), to polecam ją kupić w Biedrze, najtańsza (w Kerfurze ok. 20 zł, w Lidlu ponad 13, w Biedrze 12 z groszami ). U nas też słoneczko, ale zimno. Boję się wychodzić z Artkiem w taką pogodę Wychodzicie z dziećmi codziennie?Ja byłam ostatnio w niedzielę, ale nie było tak zimno....[/QUOTE] ja piłam kawę z mlekiem całą ciążę i karmienie. my wychodzimy codziennie, nawet w upały. wyjątkiem jest deszcz (nie mylić z mżawką). ciepło ubieram Jakuba, przykrywam kocem i chodzimy. czasem raz, czasem 2 razy dziennie, godzinę, dwie, trzy. a czasem zdarza się że mamy w planach lekarza, zakupy, wizytę teściów i nie mamy kiedy wyjść, ale bardzo rzadko. póki co nie wyobrażam sobie siedzenia cały dzień w domu. Cytat:
Cytat:
___________ ale się wkurzyłam ostatnio już drugi raz mam coś dla Jakuba czego nie ma |
||
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
no proszę - takie proste i takie fajne
![]() Hosenko, śliczne mieszkanie - perfekcyjne
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43072869]Bardziej mi chodzi o ten wiatr, bo temperatura to wiem, trzeba przyzwyczaić dziecko.[/QUOTE]
ale jak wsadzisz dziecko w gondolę, postawisz budę i założysz osłonkę (ten śpiworek, nie folię) to wiatr praktycznie nie ma dostępu do wózka a w środku ciepło jak w piecu. my taką pogodę mieliśmy na pierwszych spacerach i chodziliśmy, a Jakub nawet miesiąca nie miał. teraz w spacerówce jest bardziej odsłonięty niż w gondoli a i tak jak wsadzę rękę pod budę, tam gdzie ma główkę to mam wrażenie, że tam nigdy wiatr nie doleciał. łażąc po osiedlu widzę, że w taką pogodę jest mniej wózków na dworze, najwięcej dzieci "spaceruje" na zasadzie bo mama musi zrobić zakupy i musi wyjść i biegiem do domu, a coraz mniej typowo spacerujących. a co będzie w listopadzie, co przez całą zimę, wczesną wiosnę ![]() trochę się poprawił, ale najczęściej działa to na zasadzie od kłótni do kłótni. muszę huknąć żeby wziął się do jakiejkolwiek roboty. |
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Luna- przy klasycznej pomiarce (pod ścianą
) ma 85cm, pediatra namierzyła w powietrzu- centymetrem 82cmjana- nie martw się proszę iza- piękny brzuch, ładne kotki ale faktycznie dużo na tych ścianach- będzie miał co Dominik oglądać ![]() anitax- ja nie miałam żadnych specjalnych badań genetycznych....ale ja w 100% ufałam swojej gin, ona co 3 tygodnie lub czasem co 2 robiła mi USG i sprawdzała, mierzyła - ja zupełnie nie byłam świadoma co mierzy a czego nie czekałam tylko aż skończy i powie, ze wszystko ok ![]() Hosenko- piękne mieszkanie (w moim stylu )dziewczyny nie ma szans na okna bez firanek, u Tz-eta w rodzinie mają manię na punkcie firanek (siostra prowadzi sklep i szyje) więc ledwo zaczęliśmy remont a ja słyszłam od Tz-eta, że pięknie to dopiero będzie jak firanki powiesimy bo ne dają największy efekt, w sumie to ja też lubię firanki ![]() ostatnio byliśmy u znajomych w nowym domu i mają rolety zamiast firan- jakoś zimno mi tam było ![]() u nas wszystkie ściany mamy białe więc chcę trochę z tymi firanami poszeleć aby były ozdobą pomieszczeń, raczej wykluczam takie klasyczne, w salonie chcę wachlarze, w sypiali ekrany, w przedpokoju roletę rzymską, do Kasi firanka się już szyje, w kuchni będzie zazdrostka - takie mam pomysły- zobaczymy co w końcu wybierzemy,chcę aby były pięknie obszyte kolorowymi materiałami i zdobiły okna, mam też ładne parapety więc raczej wykluczma długie firany
|
#2969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o kciuki dziś wizyta
![]() Rok temu o tej porze poszłam do szpitala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

zapamiętam też Waszą

rajjuuu... ale "grzeszę". Do głowy by mi to nie przyszło za nic 

[COLOR="Silver"]
piękne i smutne zdjęcia...

[/QUOTE]