|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozatym taki jak to nazwałeś "wieloryb" ma takie samo prawo do opieki medycznej jak każdy inny pacjent. Wymyślają procedury na wszystko wiec na to tez mogą zeby po ludzku sobie z tym radzić i nie narażać pacjentów na komentarze czy choćby głupie miny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spokojnie drugi wózek
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
poki co wydaliśmy 800 zł a planuje wydać jeszcze max 1000
Cytat:
a tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć Dziewczyny. Co dziś na śniadanie?? Ja mam ochotę na najzwyklejsze płatki z mlekiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam bo coś spać nie mogę. U mnie KONIEC REMONTU!!!! Teraz tylko sprzatanie zostało- wypijam kawke i się biorę za lżejsze prace kurzowo- zmywające
![]() Dałam wczoraj ogłoszenie że oddam stare grzejniki i od rana telefon mi się urywa Planuję dziś podjechac do ciuchlandu ciążowego i coś sobie kupić bo ceny w sklepach masakryczne. miłego dnia
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest coś takiego jak ciucholand ciążowy??nie wiedziałam. Ciekawe czy w Poznaniu takie sa. Wogole ja jakoś nie mam zdolności do zakupów w ciucholandach. Podziwiam dziewczyny które wyszukują niesamowite perełki za grosze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
szukałam wczoraj w sklepach niedrapek i wiecie co- nie ma
albo ja ślepa ie znalazłam ale szukałam dokładnie---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
znalazłam adres jednego a czy coś znajde nie wiem- też nie umiem szukać ale jestem zdesperowana- nie mam kurtki a dziś 3 stopnie są nie mam też żadnego swetra w który wejdę
|
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W płaszczyk jeszcze wchodzę ale z ziomowa kurtka bedzie gorzej. Tez muszę poszukać. Nie chce wydawać 300zl na kurtkę bo pochodzę w niej tylko chwilkę. I jeszcze szlafrok muszę kupic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4361 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez coś dziś spać nie mogę i jestem już po śniadaniu - bagietka z serkiem ziołowym i łososiem wędzonym
mam wiec nadzieje, ze dzieciowi tez smakowało.A co do kosztów wyprawki i ogólnie ciąży i dziecka to pamietam, ze kiedyś czytałam,ze w dzisiejszych czasach dziecko to luksus i faktycznie trudno sie z tym nie zgodzić. Szczególnie, gdy weźmie sie pod uwagę wysokie koszty utrzymania, problemy młodych ludzi z praca, a wszystko co dla dzieci czy kobiet w ciąży jest średnio dwa razy droższe. A niedrapek chyba nie ma potrzeby specjalnie kupować, równie dobrze sprawdza sie po prostu skarpetki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4362 | |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry!
Cytat:
Tylko tyle? U mnie też ochłodzenie,ale nie aż tak jest 12 st. Ale to co najgorsze,pada deszcz
|
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja się własnie nie mieszczę w płaszcz jesienny bo mam taki taliowany i dopasowany więc dupa blada w zimową kurtke tym bardziej się pewnie nie zmieszcze bo bebzol będzie większy---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Nie znoszę zimna
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja też już po śniadaniu herbata malinowa słodzona sokiem malinowym, 2 kromale z domowym pasztetem z selera teściowa zrobiła a oglądam ddTvn i pokazują jak robią kiszoną kapustę i co? i zbieram ślinę z podłogi
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
A jakie buty kupujcie na zimę?? Ja sie zastanawiam nad Emu , nogi mi pewnie trochę bedą puchnąć to w takich wygodnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mąż wrócił w nocy i teraz odsypia a ja już po śniadnku, zjadłam dziś pół słoika powideł ![]() Widzę że temat kosztów wyprawki się przewija.....no u nas z wózkiem wyjdzie ok 5-6 tyś peg perego kosztuje 2500 zł więc to największy wydatek....no ale jak trzeba to trzeba Decydując się na dziecko byliśmy świadomi ile kosztuje wyprawka więc nie przeraża mnie ta kwota bo już się z nią oswoiłam i starałam się od początku ciąży co miesiąc coś kupować więc głównie został tylko wózek i pare pierduł bo łóżeczko prababcia Lenki kupuje a drugą pościel babcia ![]() Ale zachęcam do kupowania....zwłaszcza akcesori do nas i maluszka na allegro, ja do tej pory jestem w szoku jaka jest różnica cenowa, ja nie wiem jak ja po macierzyńskim wróce do pracy i będę sprzedawać takie drogie rzeczy jak sama o połowe taniej kupiłam
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-02 o 08:56 |
|
|
|
#4367 |
|
Gang Iren
|
A co to takiego? Pierwsze słyszę. Dobre?
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
moja teściowa też robi pasztet z selera-m niezły i wygląda jak "normalny" pasztet świetnie smakuje z sosem tatarskim.U mnie na śniadanie dziś dziwnie- świeży żytni chlebek z masłem- tak mi się zachciało
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś w domu...byłam wczoraj u internisty i poprosiłam o zwolnienie, bo wczoraj ból pleców wystarczająco solidnie dał mi się we znaki w pracy.
Boli mnie dziś coś prawa pachwina.... ![]() Idę robić sobie śniadanko...kasza manna na mleku z bananem
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobre
teściowa robi to z przepisu z tych małych gazetek za 1zł. Na pewno seler się wcześniej gotuje i trze na tarce, są pieczarki i ser żółty
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie w jesienny i zimowy płaszcz jeszcze mieszczę, ale to tylko kwestia czasu jak przestanę
chciałabym kupić jakaś sensowną kurtkę puchową, najlepiej gdyby udało sie ja pózniej wykorzystać po ciąży.Co do butów to większość mam botkow na obcasie,a płaskie jedna parę Kozaków i śniegowce, wiec pewnie zakupie jakaś pare wygodnych butów. A Allegro faktycznie warto sprawdzać, wiele rzeczy jest dużo tańszych. Ja obecnie jestem na etapie szukania tam kołyski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety, ale z allegro to prawda praktycznie w każdej dziedzinie... Ja miałam upatrzony sweter/ kardigan, ciepły, do połowy ud... U mnie w stacjonarnym sklepie 90zł... Patrzę na allegro - dokładnie ten sam, za 65zł z dostawą... A podobne tylko z gorszym składem jak chodzi o materiał to mogłam mieć już za 55zł... Więc na jednej sztuce 25zł różnicy - przy zakupie dwóch (mama się skusiła) zaoszczędziłyśmy po 30zł.... I jeszcze kurier dostarczył je nam do domku - i jak nie kochać allegro? |
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jak myślicie lepiej kupić do wózka taki kombinezon z nóżkami czy taki worek? Zastanawiam się co lepsze...
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- ile tych kombinezonów kupić? 2 czy 3?
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, u mnie dzis na sniadanko kawalek szarlotki ( mąż robił)
![]() magnusia za zakonczenie remontu, kiedy parapetowka ![]() Jesli chodzi o niedrapki to one zazwyczaj leza w takich koszyczkach, widzialam w H&M, a do wozka mam i kombinezon i spiworek, zobaczymy w czym mlody bedzie wolał ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Aaaa no i zapomniałam sie pochwalic, obchodzimy z mężem dzisiaj 3 rocznice ślubu ![]() ![]() ale to zlecialo.....
|
|
|
|
#4375 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!! Ja już w pracy, popijam gorący sok malinowy
![]() Cytat:
Powiedz proszę - pozwalasz sobie na normalną kawkę czy pijesz bezkofeinową? Cytat:
Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust. |
||
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4377 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co może coś ciekawego się dowiemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale najdroższe rzeczy teraz to butelki , laktator , wanienka ze swojakiem , kołderki , pościele .Wszystkie akcesoria no i ciuszki jak jakieś wpadną nam w oko dokładnie jakieś ciepłe komplety potrzebuje . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle moja mama sądzi , że zimą w ogóle z dzieckiem nie powinnam wychodzić .... witam drogie panie
|
|||||||||
|
|
|
#4378 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
dla mnie wyglądają koszmarnie.Mam nadzieję, że założę po prostu kozaki które mam. Cytat:
Kuzynka pożyczyła mi taki:
|
|
#4379 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Znalazłam taki przepis,to chyba będzie to,co? http://ugotuj.to/ugotuj/10476317/pasztet+z+selera/p/ A to można chyba mrozić? W jakim czasie trzeba zjeść,wiesz może? Bo nie wiem czy wszyscy domownicy będą chętni na niego... Cytat:
Cytat:
Gratulacje! [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851] Powiedz proszę - pozwalasz sobie na normalną kawkę czy pijesz bezkofeinową? Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust.[/QUOTE] Nie do mnie pytanie,ale się wtrącę,że ja pijam codziennie zwykłą kawę i nie wyobrażam sobie inaczej zacząć dnia. Fajny,zgrabny brzuszek
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-10-02 o 09:54 |
|||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie napisała do mnie koleżanka że pożyczy nam wanienkę ze stelażem
więc zakup nam odpada Potem jej oddam bo ona drugiego dzieciaczka planuje---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851 Powiedz proszę - pozwalasz sobie na normalną kawkę czy pijesz bezkofeinową? Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust.[/QUOTE] pije jedną normalną z ekspresu z kapsułki z mlekiem. Gin stwierdził że jedna jest OK. Brzuszek śliczny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

(ale z tej wyprawki będzie korzystać jeszcze drugi maluch,więc można podzielić sumę na pół)

Poza tym, taki pielęgniarz też teoretycznie nie może dźwignąć więcej niż 20/25 kg - więc co jego osoba zmienia przy 150-cio kilogramowym leżącym pacjencie...? Musiałoby być ich w najlepszym wypadku aż sześciu....
Ale spokojnie drugi wózek
sent from iphone
16.06.2012 

albo ja ślepa ie znalazłam ale szukałam dokładnie
nie mam też żadnego swetra w który wejdę

w zimową kurtke tym bardziej się pewnie nie zmieszcze bo bebzol będzie większy
za zakonczenie remontu, kiedy parapetowka