Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 21:41   #3721
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja ostatnio widząc schody przed sklepem, złapałam ochoczo cały wózek z W. i... nie dałam rady
może 3 schodki bym pokonała, ale że było więcej to nie ryzykowałam..
oczywiście starszy facet przechodził obok, ale musiał mieć dużą wadę wzroku bo nie dość że nie zaproponował pomocy to zachowywał się tak jakby mnie nie widział
No ja najbardziej lubię ( a już 2x tak mi się zdarzyło) jak ja się ustawiam z wózkiem przy jakiś drzwiach, jedną ręką trzymam wózek, drugą otwieram drzwi do sklepu i w tym momencie jakaś osoba korzysta z tego, że trzymam drzwi i szybko sobie przechodzi.
Mega się zdziwiłam za pierwszym razem bo raczej się spodziewałam, że Ktoś podejdzie i pomoże mi trzymać drzwi.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja 2 x kupowałam w różnych aptekach i sprzedawali bez recepty

Ja też nie wiem Na Julkę działał i sprawiał cuda. Darła się darła dałam czopka i po kilku minutach była znaczna poprawa. Wiadomo, kolka nie ustępowała jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ale płacz nie był tak przerażający i widać było, że czas między skurczami był dłuższy.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------

O to jednak sobie nie wymyśliłam
My też kupiliśmy Viburcol bez recepty. Jeszcze ani razu nie użyłam, ale mam.

Cytat:
Fajna ta strona Hippa. Któraś już z niej zamawiała?
Ceny są OK jeśli doliczyć koszty wysyłki?

http://dodomku.pl/kategoria/3112/swi...t_obiadki.html
Ja właśnie wczoraj sobie przeglądałam ich stronę bo podoba mi się jaki mają wybór i zamierzam tam zamówić jak już zdecyduję, że wprowadzam pokarm.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

aha, a dlaczego wole juz niedlugo z glutenem... po prostu nie wiem, na jak dlugo mi starczy ta "oslona mleka matki", bo poki co sie karmimy, ale mlodemu moze sie nagle odmienic, w sensie oslabnie i nie bedzie chcial ssac... albo nie bedzie potrafil. a ja pompy nie lubie
Ja też nie wiem jak długi mi z cyckiem wyjdzie, bo Daro ma różne humorki i czasami mam wrażenie, że już nie chce cycka, więc raczej będę wprowadzała ten gluten tak jak wyczytałam gdzieś, że w 5 można.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja i tak planowałam pierwsze 6 miesięcy karmić tylko piersią
A jabłko młody dostał polizać, kwiczał z radości co jakiś czas dam mu liznąć, niech ma
O, ja też Daro dałam ostatnio polizać jabłko, ale był zdziwiony
Ale chyba się aż tak póki co nie garnie bo nie zauważyłam by się dopominał o więcej.

Do nas dziś przyszła paczka z Bobovity. Nie wiem skąd oni mają moje dane, ale tym sposobem mam już 1-szą marchewkę z Hippa i Bobovity..ciekawe czy inne firmy produkujące żywność dla dzieci też coś przyślą.
Swoją drogą jakie dokładne muszą mieć dane, bo słoiczki są od 4 miesiąca i przesyłają akurat jak niedługo Daro będzie miał te
miesiące.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:42   #3722
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja nie mam, ale zamierzam kupić i porównując różne modele wybrałam ten : http://allegro.pl/pionowy-odkurzacz-...555984324.html, bo wytrzymuje na 1 ładowaniu 45 minut pracy, dość krótko się ładuje i ma spory pojemnik na kurz.
Jutro wybieram się do sklepu pooglądać i sprawdzić parę modeli może beda mieli też ten to sobie porownam. Dzieki
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:48   #3723
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Kupiłam zupkę jarzynkową z indykiem czy jakimś innym ptasiorem dla młodego i od jutra startujemy.
Widzę, ze je coraz mniej mleka i czeka z utęsknieniem na te zupki
Can, a od kiedy można podawac miesko? z moim tempem przyswajania wiedzy kulinarnej malucha Nela dostanie je chyba na osiemnastke

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też nie dam rady wziąć tak wózka
no ja na razie chce ten gluten mu dać przez 2 miesiące, potem rozszerzać dietę
czyli zaczynacie od glutenu, a później marchewka?

Cytat:
dzisiaj spróbuję Twojego sposobu na araba no mój też sie wygina w kazdą stronę by coś zobaczyć, np ruszę ręką, lub wezmę włosy z oczu to już sie odrywa by zobaczyć co się dzieje, tak samo w kąpieli, mamy taką kaczkę naklejona na wanience i żadne zabawki w wannie nie są tak ciekawa jak ta kaczka
hehe tez mamy taka kaczke i Nela robi wszystko by akurat na nia patrzeć...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:49   #3724
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
aha i jakby któraś była zainteresowana to mam do sprzedaży 1 woombie polarkowe winter 6,5-9 kg w kolorze kremowym, no i jeszcze laktator medela mini electric bo kupiłam sobie medelę swing która jest cudownie cicha
właśnie zasysam swingiem oglądam tv i rozmawiam z mężem co za cisza:p
Stary 2013-10-01, 21:51   #3725
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
szacun dla niej, ja za każdym razem przy wyjściu z młodym mam większego stresa niż on

Muszę się pochwalić moim Adiśkiem, bo sama jestem w mega szoku. Od 3 tygodni chodzimy z nim na rehabilitację i ćwiczymy dużo w domu bo ma wzmożone napięciem mięśniowe (stąd nie chciał leżeć na brzuszku). Dziś ciągle przewracał się z placków na brzuszek i za każdym razem się sam sobie dziw czemu widzi świat z innej perspektywy. Poleży z 10 minut na brzuszku ale główkę trzyma już pięknie, odpycha się na na wyprostowanych rączkach, aż rehabilitantka nas ostatnio pochwaliła że musimy w domu go ciągle męczyć z ćwiczeniami bo robi mega postępy, ale widać że leniwiec z niego. Ale to jeszcze nic, ten wiercipięta zaczął od tygodnia pełzać, odpycha się nóżkami od pałąka w macie i z podniesioną główka przepełza z kilka cm. Ja rozumiem że on jest teraz wygimnastykowany jak nigdo chyba za wcześnie
za postepy

Nasza potrafi przepelzac przez pol salonu (a jest duzy) niczym komandos: mata, dywan, i nawet nie, ze przewela sie z boku na bok, ona sie turla... Naprawde nie wiem skad ona ma tyle sily
Stary 2013-10-01, 21:51   #3726
karolina2121
siedzę i myślę

może któraś poleci jakiś dobry depilator elektryczny?
Stary 2013-10-01, 21:54   #3727
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja niedługo będę Przemka już wsadzać do kombinezonu. nie takiego całkiem zimowego ale ciepłego. dziś bo bo mi się ugotuje w pociągu.
przyszedł śpiworek, długi jest wieczorem postaram się porobić fotki. ale nie jest tak ciepły jak myślałam, chyba że to pozory
a one maja rozmiary? pasuja do każdego wozka? zamawialas tez mufke? i czy śpiworek z welna?

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
W załączeniu lumpowe zakupy- a w zasadzie ich część.
Ciuszki z ostatniego zdjęcia (2 swetry i kamizelka) są na 2 latka, ale nie mogłam się oprzeć. Do czapek muszę doszyć sznureczki żeby nie podwiewało uszek Małemu. Reszta raczej na teraz, ewentualnie na zaraz
super ciuszki piękny ten fluo-sweterek! i kurteczka. Kuba to maly mezczyzna!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 22:00   #3728
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nadrabiania ciag dalszy, ale pochwalimy się nowymi fotkami -

1) Nelcia w lumpkowych lowach od stop do glow hehe.
2) udawana powaga
3) obecnie ulubiona pozycja do zasypiania
4) taaaakie mam duże oczeta body 74 jest jednak jeszcze za duże
5) nowa metoda, by smok nie wypadal z ust -> patrzcie na palec
Piekna Nelcia a jak ja mama stroi
Dla nas 74 powoli za krotkie na dlugosc....
Stary 2013-10-01, 22:03   #3729
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
przyda się dzieki
wiem, że się przyda, mój multispost się kurzy w salonie (czyt. orbitrek)

Cytat:

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
4 miesiac podałam tylko dla przykładu. Ale już kumam o co chodzi, dzieki

A i muszę się Wam pochwalić jakie cuda moja przyjaciółka nam przynosi. Aż zaczęłam żałować, że gdy miałam dużo czasu w ciąży nie zabrałam się za robótki
ta czapka

Cytat:

aha i jakby któraś była zainteresowana to mam do sprzedaży 1 woombie polarkowe winter 6,5-9 kg w kolorze kremowym, no i jeszcze laktator medela mini electric bo kupiłam sobie medelę swing która jest cudownie cicha
ile chcesz za medelę?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:04   #3730
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Can, a od kiedy można podawac miesko? z moim tempem przyswajania wiedzy kulinarnej malucha Nela dostanie je chyba na osiemnastke

czyli zaczynacie od glutenu, a później marchewka?

hehe tez mamy taka kaczke i Nela robi wszystko by akurat na nia patrzeć...

miesko na mm od 6 mc a na kp po 8 jakos tak

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No ja najbardziej lubię ( a już 2x tak mi się zdarzyło) jak ja się ustawiam z wózkiem przy jakiś drzwiach, jedną ręką trzymam wózek, drugą otwieram drzwi do sklepu i w tym momencie jakaś osoba korzysta z tego, że trzymam drzwi i szybko sobie przechodzi.
Mega się zdziwiłam za pierwszym razem bo raczej się spodziewałam, że Ktoś podejdzie i pomoże mi trzymać drzwi.

My też kupiliśmy Viburcol bez recepty. Jeszcze ani razu nie użyłam, ale mam.

Ja właśnie wczoraj sobie przeglądałam ich stronę bo podoba mi się jaki mają wybór i zamierzam tam zamówić jak już zdecyduję, że wprowadzam pokarm.

Ja też nie wiem jak długi mi z cyckiem wyjdzie, bo Daro ma różne humorki i czasami mam wrażenie, że już nie chce cycka, więc raczej będę wprowadzała ten gluten tak jak wyczytałam gdzieś, że w 5 można.

Ale chyba się aż tak póki co nie garnie bo nie zauważyłam by się dopominał o więcej.

Do nas dziś przyszła paczka z Bobovity. Nie wiem skąd oni mają moje dane, ale tym sposobem mam już 1-szą marchewkę z Hippa i Bobovity..ciekawe czy inne firmy produkujące żywność dla dzieci też coś przyślą.
Swoją drogą jakie dokładne muszą mieć dane, bo słoiczki są od 4 miesiąca i przesyłają akurat jak niedługo Daro będzie miał te
miesiące.

a w szpitalu nie wypelnialas broszur?

Cytat:

2) udawana powaga

ale super m. Tez tak zasypia ale najczesciej zakrywa sie pielucha i trzepocze konczynami a jak go odslonisz to smieje heee
Ale trzyma smoka heee
Ciuszki super

Ja m. Dzisiaj zalozylam spiocha 80 z cubusa i jest taki akurat

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Cloche witajcie w domku

Banka kuruj Michasia

kuruje w aptece wydalam 100 a jutro pewnie 50 pojdzie bo 2 rzeczy nie bylo;(

pisz co z wlosami zrobilas

Cytat:
Ja nie mam, ale zamierzam kupić i porównując różne modele wybrałam ten : http://allegro.pl/pionowy-odkurzacz-...555984324.html, bo wytrzymuje na 1 ładowaniu 45 minut pracy, dość krótko się ładuje i ma spory pojemnik na kurz.

aaa jeszcze opowiem Wam dzisiejsza niemiłą sytuację...
ubrałam się w spódnicę, nie żadną miniówę - taką przed kolano, wiadomo rajstopy,na to zakolanówki ( coś takiego dla tych, które nie kojarzą tematu http://3.bp.blogspot.com/-8mjATScjkT...kolanowki5.jpg żeby mi nogi nie zmarzły i botki klasyczne na obcasie i na to płaszcz. Przejżdżająca dziewczyna na rowerze skomentowała mój wygląd do koleżanki : zobacz jak matka dziecka się ubrała... no kurde to jak matka dziecka ma w takim razie się ubierać? w habit?... domyślam się, że zapewne chodziło jej o zakolanówki.. ale według mnie nie ma w nich nic niestosownego... niektórzy to są bezczelni, co komu do tego jak się ubieram... gdyby nie była na rowerze to bym ją dopadła

heshee super zestawienie tez bym ja dopadla heee

Cytat:
Nooo ja nie twierdze ze gluten to zlo, tylko ze nie jest niezbedny ciasteczka owsiane jadlabym kilogramami gdyby nie to ze bezglutenowe kosztuja 15 zl za paczuszke plus przesylka ;p ale mi smaka narobilas teraz

Btw od wakacji czuc u nas czasami gaz kolo piecyka. Tzn ja czulam, maz nie. Ale teraz jak sa ciagle okna pozamykane to naprawde mocno czuc.... wietrzymy, wylaczamy piec na noc i w ciagu dnia (wlaczamy wieczorem na kapiel i zeby sie nagrzalo i rano zeby pogrzalo 2-3h) no i qrde od tygodnia wydzwaniamy do faceta z serwisu, dzis powiedzial ze bedzie w pon.... a ja histeryzuje ze cos sie stanie :/ jutro maz ma dzwonic i prosic zeby jednak byl w tym tyg, zaplaci mu sie nawet wiecej za to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O jaa tez byn sie bala :banghead:

Ja sxisiaj garnek spalilam , wstawilam wode i zajelam sie m. Po okolo 45 min poczulam smrod ale sobie mysle pewnie sasiedzi cos przyjarali i nagle swiatelk zapalilo sie w mojej glowie poderwalam sie na rowne nogi i do kuchni , garnek czarny smrod szybko gaz wyl. I postanowilam ze juz nigdy nic nie zostawie na gazie:banghead:

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nadrabiam i nadrabiam... I konca nie widac wiec napisze na szybko co u nas zanim usne na dobre

Wczoraj dostalysmy niezla paczke od mojego brata, mamy juz krzeselko do karmienia, kombinezon i caly asortyment jesienno-zimowy do 12 mz jak sobie pomysle, ze musze teraz to wszystko wyprac i wyprasowac to przypominaja mi sie czasy ciazowe i ogarnianie wyprawki teraz wiem ile czlowiek mial czasu wolnego jak nie mial dziecka

A dzis bylysmy na prywatnej wizycie kontrolnej u pediatry. Z mloda wszystko dobrze, dr mowi, ze nad wyraz ruchliwa, a dla mnie ona byla wtedy aniolem .
No i mamy zaczac juz powoli rozszerzanie diety. Dr jest za tym zeby zaczac od jablka. Dopiero za 2 tyg marchewka. Ponoc dawniej podawalo sie jako pierwsza marchewke a teraz zaczyna sie od jablka. (to jablko ze sloiczka jest raczej kwasne, wiec nie trzeba sie obawiac, ze dziedzic nie bedzie chcial pozniej warzyw) Pewne wiele z Was by sie z tym klocila, bo z tego co pamietam tylko barwineczek zaczynala od jablka ale mam zaufanie do tej lekarki, troche poczytalam w tym temacie no i we will see, jutro startujemy.

Zakupilismy tez profilaktycznie inhalator dla mlodej. Super sie sprawdza na katarek i przeziebienia. Mina Nelci po wit. C - cudowna, az nie moge doczekac sie kolejnych

To nadrabiam dalej....

Aaaa i doskonale rozumiem Was z tymi skokami.. My, chociaz N. je w miare dobrze przechodzi juz po tym 4tyg., za to teraz ma faze na bycie 100% blisko mamy i taty... Zawsze zasypiala sama w lozku i spala do 7-8 rano... Teraz zanim zasnie na dobre wybudza sie po kilka razy szukajac cyca- nie z glodu ale zeby ciumknac i sie przytulic..jak juz zasnie na dobre to budzi sie okolo 3 i laduje u nas w lozku.. Pozniej albo nie chce mi sie jej odkladac albo ona nie chce sie dac odlozyc tak wiec z dziecka spiacego 5 miesiecy w lozeczku zrobila nam sie przylepka w lozku malzenskim

No to nadrabiam dalej
Moj nie lubi jablka krzywi sie ale po vit c mina bezcenna heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:08   #3731
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

2) udawana powaga
Śliczna jest Julia też kocha tetrę

Poproszę jutro o kciuki za Julkę o 14.00 Mamy szczepienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 22:15   #3732
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

2) udawana powaga
super
Cytat:
a warzywka - masz racje, niech probuje. po filmie babies zmieniłam nastawienie niech je wszystko, bylebym jej dupska nie musiala podcierać własnym kolanem
jasne, niech spróbują wszystkiego, ja mam żal do rodziców, że w życiu szpinaku nie dostałam np. dopiero jak się wyprowadziłam z domu i sama zrobiłam to poznałam jego smak w zasadzie

Cytat:
ubrałam się w spódnicę, nie żadną miniówę - taką przed kolano, wiadomo rajstopy,na to zakolanówki ( coś takiego dla tych, które nie kojarzą tematu http://3.bp.blogspot.com/-8mjATScjkT...kolanowki5.jpg żeby mi nogi nie zmarzły i botki klasyczne na obcasie i na to płaszcz. Przejżdżająca dziewczyna na rowerze skomentowała mój wygląd do koleżanki : zobacz jak matka dziecka się ubrała... no kurde to jak matka dziecka ma w takim razie się ubierać? w habit?... domyślam się, że zapewne chodziło jej o zakolanówki.. ale według mnie nie ma w nich nic niestosownego... niektórzy to są bezczelni, co komu do tego jak się ubieram... gdyby nie była na rowerze to bym ją dopadła
zazdrośnice

Cytat:
Bartek też się nie dopominał, polizał, zrobił zdziwioną minę, zabrałam, przememlal, połknął ślinę i się cieszył ale zaraz zajął się zabawkami, więc stwierdzam, że smakowało ale nie potrzebuje więcej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:25   #3733
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

a w szpitalu nie wypelnialas broszur?
O kurcze, może masz rację, coś tam wypełniałam ale za nic nie pamiętam co To było tak dawnooo...

Dziś odwiedziłam kumpelę, która ma 2,5 tygodniową córeczkę. Córeczka urodziła się większa niż mój Daro, bo ma 3500 ale teraz mi się wydaje taaaaaka malutka/ No nie mogłam się nadziwić jaka kruszynka i do tego jaka leciutka
Jak Daro był taki mały to w ogóle tego nie zauważałam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 00:10   #3734
diabli
Zakorzenienie

Lonely - dzięki za artykul o glutenie
Vil - a po czym poznac, z organizm buntuje się na gluten? to jakas wielka alergiczna akcja czy cichy "zabojca" jelitek?
kurcze ogladalam ten film babies i naprawdę inne kultury maja latwiej. my zbliżeni jesteśmy poglądowo do rodzicow z San Francisco i Tokyo. taki trochę wyścig szczurow, czyste pachnące dziecko, które majac mnóstwo zabawek i tak nudzi się...
dzieciaki z Mongolii i Namibii ciesza się na widok kury, brudza się ile się da, nasladuja dorosłych. tamtejsze mamuśki nie chuchają, nie dmuchają i chyba latwiej im zmierzyć się z macierzyństwem (dlatego wychowuja konkretne stadka ) o glutenie pewnie nie slyszaly
my martwimy się czy mleka wystarcza jednemu dziecku, a one karmia dwa rownoczesnie i 3 stoi w kolejce
http://blog.2edu.pl/2012/02/recenzja...-film-dla.html

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Cytat:
widziałam dziś taki wózek na żywo http://www.bobowozki.com.pl/product_...4ncvdpogr6f225 normalnie ko(s)miczny!
ale cena kolka jak w inwalidzkim...nie mój typ hehe. kilka dni temu widziałam quinny moodd w ch i trochę zazdroscilam rodzicom pięknie się prezentuje, szkoda, ze jest tak mało praktyczny w zimie.

Cytat:
Przeczytajcie sobie, fajnie się czyta. Choć troszke rozjaśnia temat glutenu.

http://parentingowy.com/2012/06/19/ekspozycja-na-gluten/

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

A jeśli chodzi o rozszerzanie diety..no rozumiem, że jak ktoś szybciej do pracy wraca Jutro mamy szczepienie to się jeszcze naszej lekarki zapytam. Ogólnie raczej myślę żeby poczekać, jakoś mi się nie spieszy, zresztą nie czuje się gotowa
my tez! mamuska zupełnie nieprzygotowana, corka wiecznie "za malutka", ale bawi mnie to, ze babcie nie mogą pogodzić się z tym "jak to teraz wszystko inaczej" i pewnie jeszcze się trochę podrocze.
pisalyscie o bieganiu z liściem na dupce - w buszu nie ma, wiec dzieci nie jedza, a u nas te wszystkie towary krzycza w polek, weź mnie, kup dziecku...a cycus taki wygodny i oszczędny

Cytat:
no niby tak, ale rozszerza się diete na (kp) i mm po skończonym 4 czyli w 17 tygodniu
dobra, pomieszałam za dużo myślenia
kp chyba później Nelcia skonczyla 19 tyg. i nadal nie sprobowala tej słynnej marchewki. ale cuuuudnie się krzywi, gdy podajemy jej cebion multi (polecam). może jutro uda mi się pstryknąć fotke

podajecie dzieciom cos aptekowego na odporność?

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

durny dialog ma awarie neta, a ja tu tyyyle nacytowalam...posprzatala m pulpit i dalej nic, wiec podpielam się pod tzta telefon chcieli mi popsuc wieczorny rytual, ale im nie wyszlo hehe. teraz tylko czekac, az tz wylaczy tel. i kaze mi isc spac

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

Ale przyznaj się, najlepszy towar zawsze wybieracie dla siebie?
Ja to bym chciała mieć lumpeks, czasem można takie perełki znaleźć, że niejedno centrum handlowe się może schować.
mnie często kusi żeby wskoczyć na zaplecze i ponurkować w tych worach, do których dostępu zwykli śmiertelnicy nie maja

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Szprocia kochana moja : jako doświadczona zapaleniami piersi: chyba cholerstwo idzie, bo pierś pobolewa i kuje.. Tylko poczułam, jak mi wiatr śmignął... Co mogę wziąć, żeby się nie rozwinęło? Można ibuprom
jak w ciąży! paracetamol albo apap. ibuprom

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-02 o 01:18
Stary 2013-10-02, 00:32   #3735
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cloche fajne że już jesteście w domu.

diabli mi te zupki bardzo smakują, ale to to bym mogła żyć bez soli

deb myśmy mieli oszczędzać ale nie wyszło. Nie wiem jak sobie poradzimy bo co chwile jakieś nieplanowane wydatki.

byłam dziś na tych ciuchach, Karolcia była grzeczna- nawet ładnie babci zasnęła
kupiłam koleżance na starszą córkę tunikę, spodnie, a dla młodszej body z orzełkiem i napisem "kibicuję razem z tatą". A dla mojej Karolci dwie pary spodni (12-18 m-cy ale pewnie będą na wiosnę), pajacyk i leginsy z nexta i 3 pary rajstopek (brak mi jednokolorowych więc wzięłam czarne, różowe i czerwone). Rajstopki po 50 gr a reszta po 1 zł
suuuper. i ceny fajne. kurcze, u nas chyba nie ma rajstop. tez brałabym wszystkie jednokolorowe hehe. tak samo mam teraz z bodziakami, ze brakuje mi takich zwykłych jednokolorowych

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja kaszke tez mam zamiar z lyzeczki podawac. ale mlody swietnie sobie daje rade z lyzeczka. cala mase lekow dostawal tak przeciez rowniez niezle radzil sobie z kieliszkiem od zoladkowej w nim mu czesto rozrabialam aspiryne. teraz aspiryna juz poszla w odstawke, za to nowy lek tez trzeba rozpuszczac, wiec kieliszek dalej nam posluzy

a w ogole to w szpitalu raz nie wytrzymalam, bo jadlam jablko i ten sie tak na nie gapil i slinil, ze dalam mu polizac. bosszzzz jaki on nagle grzeczniutki! tak jakby chcial powiedziec: mamo ja niewinny, bede grzeczny caly dzien, tylko daj mi jeszcze troche tego jabluszka oby z obiadkami tak samo bylo
i oczy kota ze shreka? kurcze kusicie mnie żeby jednak cos temu małemu diabelstwu już dac

Cytat:
szacun dla niej, ja za każdym razem przy wyjściu z młodym mam większego stresa niż on

Muszę się pochwalić moim Adiśkiem, bo sama jestem w mega szoku. Od 3 tygodni chodzimy z nim na rehabilitację i ćwiczymy dużo w domu bo ma wzmożone napięciem mięśniowe (stąd nie chciał leżeć na brzuszku). Dziś ciągle przewracał się z placków na brzuszek i za każdym razem się sam sobie dziw czemu widzi świat z innej perspektywy. Poleży z 10 minut na brzuszku ale główkę trzyma już pięknie, odpycha się na na wyprostowanych rączkach, aż rehabilitantka nas ostatnio pochwaliła że musimy w domu go ciągle męczyć z ćwiczeniami bo robi mega postępy, ale widać że leniwiec z niego. Ale to jeszcze nic, ten wiercipięta zaczął od tygodnia pełzać, odpycha się nóżkami od pałąka w macie i z podniesioną główka przepełza z kilka cm. Ja rozumiem że on jest teraz wygimnastykowany jak nigdy, ale to chyba za wcześnie
ekspresowo nadrabia zaleglosci i chyba chce wyjść na prowadzenie hehe. super! oby tak dalej.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

Cytat:
Dzisiaj już nie wiedziałam o co małemu chodzi, a jak mu masowałam dziąsła tetrą to się uspokajał.. więc może też ząbki
kazałam Mężowi kupić żel w aptece, bo ostatnio nasz nowiutki zostawiliśmy u kuzynki , bo jej roczna córeczka pilnie potrzebowała. Sprawdził się super, ale nie pamiętam nazwy
teraz Tż kupił Dentacośtam, później sprawdzę to napiszę.
Farmaceutka bardzo polecała-podobno najlepszy
dentinox bylysmy ze znajoma mamuska w aptece doz i farmaceutka polecila mi calgel - jako podobno najbardziej polecany na rynku, był tez w promocji...znajoma poprosila o to samo, ale dostałam ostatnia sztuke, wiec jej polecila wlasnie dentinox. podobno rownie dobry, składowo podobny, ale cena wyzsza :P

Cytat:
Wasze dzieci też tak krzyczą, warczą i jęczą? Po 2 h jego monologu aż głowa mnie zaczyna boleć

Dziś miałam śmieszną sytuację. Zadzwonił facet aby umówić się na rozmowę kwalifikacyjną. Po obgadaniu kiedy co i jak, już kończył ze mną rozmowę, a w tym momencie Adisiek jękną i krzykną "neeee". Ja się uśmiechnęłam, na to facet zadał pytanie "czy jest jakaś sytuacja życiowa która uniemożliwiła by mi przyjście na rozmowę" to już musiałam mu się przyznać że mam dziecko i będę musiała załatwić dla niego opiekę na czas rozmowy
Adi nie odda mamy tak latwo! a facet fajny, choć pytanie zadal srednie jest mnóstwo takich życiowych sytuacji, gdzie na rozmowie moglabys się jednak nie pojawić - choćby awaria budzika

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Już proszę żadnych nazw nie podawać bo zaraz w domu będę mieć aptekę
a ja dzisiaj dorwałam fajne pudelko - idealne na apteczke dziecieca. mloda dluuugo nie będzie umiala go otworzyć, a schowamy tez gdzies wysoko kolo naszych lekow. coraz więcej się tego zbiera:

espumisan, masc majerankowa, nasivin soft, olbas oil, biogaia, calgel, cebion (w lodowce). a Nela jeszcze nie chorowala

Cytat:
Mam mam mam dostałam w końcu od meza karte multisport.
Tłuszczu - bój się
tez będę pogromca tłuszczu. znajoma rozdaje darmowe wejsciowki na fitness, wiec chce skorzystać. tylko dopytam lekarki czy z ta szyja mogę już szalec

Cytat:
Oficjalnie nie możemy Ale czasem coś tam się weźmie U Nas na sklepie wszędzie kamery i szef podobno luka co róż i nas pilnuje. Ja jak pracowałam to sklep miał kilka miesięcy i jeszcze się bałyśmy. Teraz co róż słyszę, że dziewczyny coś biorą.
w moim ciuchu babki wprost mowia, ze kamery sa żeby sledzic pracownice...i ze nie można sobie nic zabrać zanim one nie powiesza na hali. często jest tak, ze stoja kolo lady i wyciagaja nowe rzeczy na taki stojak, wypatrzysz cos fajnego i musisz czekac i isc za nia przez pol hali żeby sobie to zabrać. tak ostatnio miałam z ta tunika h&m w serduszka...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 01:07   #3736
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

A i muszę się Wam pochwalić jakie cuda moja przyjaciółka nam przynosi. Aż zaczęłam żałować, że gdy miałam dużo czasu w ciąży nie zabrałam się za robótki
piękne. i buciki i sowka i zyrafa...zdolna z niej bestia

Cytat:
1) a za ile chcesz go sprzedać? pytam, bo ja swój mam pożyczony, a ciężko będzie nam się rozstać wlasnie zerkałam i wszystkie części da się kupic nowe, wiec luzik.
2) swing lepszy? bo ja już tak przyszlosciowo mysle mogłabym oddac ten i mieć swój... ogolnie to choruje na krowe lactine - wspanialy jest. w szpitalu uratowal mi zycie...no i można ciagnac na dwa cyce naraz

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

Cytat:
heeeeej, opowiem Wam szybko naszą wycieczkę i zmykam spać bo ledwie żyje
poszliśmy sobie na dworzec, żadnego ludzia wokół, to wciągnęłam wózek z Młodym - nawet nie było tragedii, czas mieliśmy to powolutku daliśmy radę. w dół bym nie zaryzykowała bo bym się bała że poleci z wózkiem no to stoimy sobie, czekamy, a tu zapowiadają że owszem, pociąg przyjedzie, opóźniony o 10 min, z objazdem przez Tychy (dla niezorientowanych - pół h dłużej ), i to z drugiego peronu ..... no ale była jakaś mama z chłopakiem może 15letnim, matka mu kazała pomóc z wózkiem przeszliśmy, pociąg przyjechał, ledwie wsiedliśmy, dowiedzieliśmy się że na następnej stacji przesiadka na autobus (komunikacja zastępcza) ..... no i zonk, bo to takie pksy jeżdżą, nie wsiedlibyśmy z wzókiem, poza tym na kolejnej stacji są jeszcze gorsze schody no to myślę sobie że pięknie, wysiądziemy na następnej stacji, poczekamy na kolejny pociąg, jak też z przesiadką to czekamy na kolejny jadący do Kato, dojedziemy do centrum i przesiądziemy się na autobus do Ligoty no ale jakimś cudem okazało się że jednak dojedziemy no to po godzinie dojechaliśmy, ja cała mokra, Młody padł.
wracaliśmy - doczłapaliśmy na dworzec, zapowiadają opóźnienie minimum 20 min i przesiadkę ... szybki tel po męża, powrót do koleżanki i wracaliśmy autem
wiecie co, jak studiowałam, lata temu to się śmiałam (nie złośliwie) ze znajomych jezdzących z Rybnika do Kato że co chwila im tory remontują ... to trwa do teraz
i zaplanuj człowieku wyjazd...ehh wstyd dla pkp, ze tak utrudniają ludziom zycie. ciekawe co byłoby gdybys się uparla, ze musisz jechać.

Cytat:
ubrałam się w spódnicę, nie żadną miniówę - taką przed kolano, wiadomo rajstopy,na to zakolanówki ( coś takiego dla tych, które nie kojarzą tematu http://3.bp.blogspot.com/-8mjATScjkTA/TjFCRSI2D-I/AAAAAAAAANs/WdWSK3Epl1A/s400/zakolanowki5.jpg żeby mi nogi nie zmarzły i botki klasyczne na obcasie i na to płaszcz. Przejżdżająca dziewczyna na rowerze skomentowała mój wygląd do koleżanki : zobacz jak matka dziecka się ubrała... no kurde to jak matka dziecka ma w takim razie się ubierać? w habit?... domyślam się, że zapewne chodziło jej o zakolanówki.. ale według mnie nie ma w nich nic niestosownego... niektórzy to są bezczelni, co komu do tego jak się ubieram... gdyby nie była na rowerze to bym ją dopadła
taaa bo matka to ma chodzic w wyciagnietym dresie, koniecznie z plama marchewki na klacie

Cytat:
Btw od wakacji czuc u nas czasami gaz kolo piecyka. Tzn ja czulam, maz nie. Ale teraz jak sa ciagle okna pozamykane to naprawde mocno czuc.... wietrzymy, wylaczamy piec na noc i w ciagu dnia (wlaczamy wieczorem na kapiel i zeby sie nagrzalo i rano zeby pogrzalo 2-3h) no i qrde od tygodnia wydzwaniamy do faceta z serwisu, dzis powiedzial ze bedzie w pon.... a ja histeryzuje ze cos sie stanie :/ jutro maz ma dzwonic i prosic zeby jednak byl w tym tyg, zaplaci mu sie nawet wiecej za to

macie czujnik czadu? naprawdę nie jest to drogie urządzenie, a można spac spokojniej... meczcie gościa, bo z gazem nie ma zartow.

Cytat:
Wczoraj dostalysmy niezla paczke od mojego brata, mamy juz krzeselko do karmienia, kombinezon i caly asortyment jesienno-zimowy do 12 mz jak sobie pomysle, ze musze teraz to wszystko wyprac i wyprasowac to przypominaja mi sie czasy ciazowe i ogarnianie wyprawki teraz wiem ile czlowiek mial czasu wolnego jak nie mial dziecka
koniecznie pochwal się prezentami mogą być niewyprane hehe.

Cytat:
Zakupilismy tez profilaktycznie inhalator dla mlodej. Super sie sprawdza na katarek i przeziebienia. Mina Nelci po wit. C - cudowna, az nie moge doczekac sie kolejnych
jaki wybraliście? ja planuje w tym mies. kupic nawilżacz, a za miesiąc wlasnie nebulizator. znajoma bardzo poleca ten http://allegro.pl/biedronka-inhalator-nebulizator-dla-dzieci-termo-i3577046155.html nie ukrywam, ze petronelkowa biedronka mnie zauroczyla

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
właśnie zasysam swingiem oglądam tv i rozmawiam z mężem co za cisza:p
ajjj kusicie a do niego trzeba mieć dwie rece wolne? ( ta kulka z guziczkami)

Cytat:
Piekna Nelcia a jak ja mama stroi
Dla nas 74 powoli za krotkie na dlugosc....
lumpek ja stroi uwielbiam te male ciuszki. az szkoda, ze musimy te nasze dzieci tak w wozku zaslaniac
jeśli ktoras używa dady to sprawdzcie sobie w biedronkach, bo jeszcze można spotkać boxy limitowane z pszczolka maja. mama dzisiaj dostala u siebie czworki
Stary 2013-10-02, 04:43   #3737
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a one maja rozmiary? pasuja do każdego wozka? zamawialas tez mufke? i czy śpiworek z welna?
Sa rozmiary - 90cm, 100, 105, 110. Ja wzielam najwiekszy zeby bylo na przyszla zime tez. Tyle ze my juz w spacerowce, do gondolki moze byc za dlugi, jutro zrobie przymiarke bo obiecalam Xal. Tzn dzis ;p
Mufki nie zamawialam, na razie zakladam ze same rekawiczki starcza ;p
Spiworek z polarku bo mnie welna uczulala jak bylam mala.

Cytat:
Vil - a po czym poznac, z organizm buntuje się na gluten? to jakas wielka alergiczna akcja czy cichy "zabojca" jelitek?

w przypadku malych dzieci to wyglada zazwyczaj tak ze masakryczne biegunki, sluzowate i bardzo brzydko pachnace, wymioty, duzy brzuszek jak u zaglodzonych dzieci, dzieci nie przybieraja na wadze a wrecz przeciwnie, nie przyswajaja wartosci odzywczych bo wszystko im "przelatuje" przez jelita bo kosmki sa wyniszczone i nie wylapuja skladnikow odzywczych. Dziecko slabe, u mnie do tego stopnia ze mialam rok a wygladalam jak polroczne dziecko, nie potrafilam juz sie ruszac za bardzo, w ostatniej chwili w zasadzie mnie odratowali bo jakas starsza lekarka zorientowala sie co to moze byc. Ale teraz jest inaczej, lekarze sa bardziej uswiadomieni. Ja pol swojego dziecinstwa spedzilam w szpitalach. Teraz zrobiliby gastroskopie, badanie krwi i wsio.
Czasem, rzadko, celiakia nie daje objawow - ja mam tak teraz, moge jesc gluten i nie mam jakichs specjalnych reakcji a kosmki sie niszcza.
Czasem jako reakcja organizmu to wysypka, albo dziecko niby zdrowe a zatrzymuje sie w rozwoju. Albo kobieta ma 30 lat, nigdy nie stwierdzili celiakii a robi badania na bezplodnosc bo nie moze w ciaze zajsc a sie okazuje ze chora.
Ojjj celiakia to szeroki temat....

Podobnie nietolerancja glutenu. Ale z niej sie czesto "wyrasta".

Cytat:

macie czujnik czadu? naprawdę nie jest to drogie urządzenie, a można spac spokojniej... meczcie gościa, bo z gazem nie ma zartow.

Wlasnie tata nam wczoraj kupil, dzis bedziemy montowac

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 04:49   #3738
lonely_lady
Zakorzenienie

Jestem w szoku.. Po wczorajszym marudnym dniu, o 20 dałam Małemu cyca, chwile pociumkal i zasnął. Przed 2 sie obudził wiec dałam mu smoka i zasnął aż do 5.40 teraz daje mu cyca i tez przysypia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 06:08   #3739
deb
Zakorzenienie

Cytat:
JA po cc to się nawet nie odzywam.
Dlatego ruszam doope.
I tak będę miała czas na wygibasy tylko w weekendy - ale dobre i to
Efekty sa ale trzeba dietka+cwiczonka

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

przyda się dzieki
Dieta? EE to już w ogóle u mnie niemożliwe

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Atena ja początkowo zupki robiłam na dwa dni. Teraz jakoś mi się robi więcej i mam na trzy dni. Nie pasteryzuje. Do trzech dni jest ok. Na cztery już bym się bała

Ashy piękne zdjęcia

karolina kleik do zupki dodaje się po skończonym 5 m-cu życia. CZyli od 6 m-ca.

szprotka extra ciuszki. Co do teściowej to się wypowiadać nie będę

dziewczyny ja kupiłam wczoraj fajne cieńsze rękawiczki w pepko za 2,99 zł.

dziś mija miesiąc jak ćwiczę i efekty średnie. Tzn jeśli mamy waga waży tak samo jak moja to mam 2 kg mniej. CZyli jeszcze 10
Kurka, u nas gdzieś to pepko nie po drodze. Na stronie smyka widziałam fajne cieplejsze rękawiczki takie bez kciuka.

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:

A opłaca się jeszcze matę kupować? Pytam bo już staram się ratować różnymi zabawkami z tą moją krzykaczką..Może warto jeszcze w taką matę zainwestować? Mam prostszą, taką gdzie tylko się wiesza zabawki, i po 2 minutach jest łeeee
Stary 2013-10-02, 06:08   #3740
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
suuuper. i ceny fajne. kurcze, u nas chyba nie ma rajstop. tez brałabym wszystkie jednokolorowe hehe. tak samo mam teraz z bodziakami, ze brakuje mi takich zwykłych jednokolorowych

i oczy kota ze shreka? kurcze kusicie mnie żeby jednak cos temu małemu diabelstwu już dac

ekspresowo nadrabia zaleglosci i chyba chce wyjść na prowadzenie hehe. super! oby tak dalej.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

dentinox bylysmy ze znajoma mamuska w aptece doz i farmaceutka polecila mi calgel - jako podobno najbardziej polecany na rynku, był tez w promocji...znajoma poprosila o to samo, ale dostałam ostatnia sztuke, wiec jej polecila wlasnie dentinox. podobno rownie dobry, składowo podobny, ale cena wyzsza :P

Adi nie odda mamy tak latwo! a facet fajny, choć pytanie zadal srednie jest mnóstwo takich życiowych sytuacji, gdzie na rozmowie moglabys się jednak nie pojawić - choćby awaria budzika

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

a ja dzisiaj dorwałam fajne pudelko - idealne na apteczke dziecieca. mloda dluuugo nie będzie umiala go otworzyć, a schowamy tez gdzies wysoko kolo naszych lekow. coraz więcej się tego zbiera:

espumisan, masc majerankowa, nasivin soft, olbas oil, biogaia, calgel, cebion (w lodowce). a Nela jeszcze nie chorowala

tez będę pogromca tłuszczu. znajoma rozdaje darmowe wejsciowki na fitness, wiec chce skorzystać. tylko dopytam lekarki czy z ta szyja mogę już szalec

w moim ciuchu babki wprost mowia, ze kamery sa żeby sledzic pracownice...i ze nie można sobie nic zabrać zanim one nie powiesza na hali. często jest tak, ze stoja kolo lady i wyciagaja nowe rzeczy na taki stojak, wypatrzysz cos fajnego i musisz czekac i isc za nia przez pol hali żeby sobie to zabrać. tak ostatnio miałam z ta tunika h&m w serduszka...

cebion powinien stac w lodowce??

Cytat:
O kurcze, może masz rację, coś tam wypełniałam ale za nic nie pamiętam co To było tak dawnooo...

Dziś odwiedziłam kumpelę, która ma 2,5 tygodniową córeczkę. Córeczka urodziła się większa niż mój Daro, bo ma 3500 ale teraz mi się wydaje taaaaaka malutka/ No nie mogłam się nadziwić jaka kruszynka i do tego jaka leciutka
Jak Daro był taki mały to w ogóle tego nie zauważałam

hehhe ja tez ale wiwm ze wypel nialam hehe

Cytat:

M. Dopiero sie obudzil D. Pojechal na badania z krwi i do szkoly a ja na 12 do poradni szczepien.... ciekawe co powie ...
Uwielbiam poranki z m. Nie.domaga siw uwagi tylko rozmawia przez godzine achh i ten poranny usmiech bezzebny

Color abty gdzie zniknelas?
Ash tez widzialam foty wiesz gdzie.. super wygladacie zawiazane razem ibpogoda widac piekna

Stary 2013-10-02, 06:09   #3741
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście cuda

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
powodzenia

robiłam je wczoraj z malinami ale zapomniałam o sodzie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

ta czapka to cudo

I co wyszło z tego ciasta?
Stary 2013-10-02, 06:15   #3742
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

1) a za ile chcesz go sprzedać? pytam, bo ja swój mam pożyczony, a ciężko będzie nam się rozstać wlasnie zerkałam i wszystkie części da się kupic nowe, wiec luzik.
2) swing lepszy? bo ja już tak przyszlosciowo mysle mogłabym oddac ten i mieć swój... ogolnie to choruje na krowe lactine - wspanialy jest. w szpitalu uratowal mi zycie...no i można ciagnac na dwa

jaki wybraliście? ja planuje w tym mies. kupic nawilżacz, a za miesiąc wlasnie nebulizator. znajoma

ajjj kusicie a do niego trzeba mieć dwie rece wolne? ( ta kulka z guziczkami)

lumpek ja stroi uwielbiam te male ciuszki. az szkoda, ze musimy te nasze dzieci tak w wozku zaslaniac
jeśli ktoras używa dady to sprawdzcie sobie w biedronkach, bo jeszcze można spotkać boxy limitowane z pszczolka maja. mama dzisiaj dostala u siebie czworki
Swing lepszy jest ciuchutko, tylko pyka.na poczatku deliketnie pulsacyjnie ssie i rozkreca cyce tak ze od razu mrowienie i leci mleczko ta kulka ro silnik wiec do cyca masz przystawiona tylko butelke wiec nawet masz 2 rece wolne:p
Cytat:
Jestem w szoku.. Po wczorajszym marudnym dniu, o 20 dałam Małemu cyca, chwile pociumkal i zasnął. Przed 2 sie obudził wiec dałam mu smoka i zasnął aż do 5.40 teraz daje mu cyca i tez przysypia
super nocka u nas niestet
y bylo zarcie o 2 i pobudka o 6.40.no ale przez zeby mniej je w dzien

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-10-02 o 06:17
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 06:22   #3743
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Aha i jeszcze o jedna miałam Was pytać. Z tym że to jest pytanie z cyklu Perfekcyjna Pani Domu:P Już mam dość wyciągania codziennie klasycznego odkurzacza, motania się z kablem i manewrowania między gniazdkami a niestety mam psa i muszę codziennie odkurzyć bo jego sierść i moje włosy są dosłownie wszędzie:/ Używa któraś z Was odkurzacza akumulatorowego? Chodzi mi o coś takiego?
http://www.agito.pl/odkurzacz-electr...18-590461.html
Nie mam dywanów więc nie potrzebuję jakiegoś super ciągu, chodzi mi o szybkie ogarnięcie parkietu pomiędzy normalnym sprzątaniem.
Ja mam odkurzać akumulatorowy - Rowenta, jest super, stoi sobie w przedpokoju, miejsca nie zajmuje. Nie lubię odkurzać wiec jak jeszcze miałam odkurzacz z kablem, trzeba było go składać i rozkładać i chować do szafy i ciągnąć ten kabel o masakra to była dla mnie Także polecam Rowente Air force - modelu który mam już nie widzę w sprzedaży a kupowałam w Euro RTV Agd przez neta.
Moi rodzice mają Electroluxa i mama twierdzi, że nasz lepiej odkurza a u nich coś nie zbiera.

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:

2) udawana powaga
Słodka Nelcia A ostatnia focia - moja też pcha paluchy pod smoczka ostatnio, a ja je cycka to też kciuka pcha do buzi

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:

No daj spokój co za głupie ******* Nie przejmuj się, fajne te zakolanówki, nie widze w tym nic niestosownego. Bo matki mają wyglądać jak typowe 'matki polki' czy jak??

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
heeeeej, opowiem Wam szybko naszą wycieczkę i zmykam spać bo ledwie żyje
poszliśmy sobie na dworzec, żadnego ludzia wokół, to wciągnęłam wózek z Młodym - nawet nie było tragedii, czas mieliśmy to powolutku daliśmy radę. w dół bym nie zaryzykowała bo bym się bała że poleci z wózkiem no to stoimy sobie, czekamy, a tu zapowiadają że owszem, pociąg przyjedzie, opóźniony o 10 min, z objazdem przez Tychy (dla niezorientowanych - pół h dłużej ), i to z drugiego peronu ..... no ale była jakaś mama z chłopakiem może 15letnim, matka mu kazała pomóc z wózkiem przeszliśmy, pociąg przyjechał, ledwie wsiedliśmy, dowiedzieliśmy się że na następnej stacji przesiadka na autobus (komunikacja zastępcza) ..... no i zonk, bo to takie pksy jeżdżą, nie wsiedlibyśmy z wzókiem, poza tym na kolejnej stacji są jeszcze gorsze schody no to myślę sobie że pięknie, wysiądziemy na następnej stacji, poczekamy na kolejny pociąg, jak też z przesiadką to czekamy na kolejny jadący do Kato, dojedziemy do centrum i przesiądziemy się na autobus do Ligoty no ale jakimś cudem okazało się że jednak dojedziemy no to po godzinie dojechaliśmy, ja cała mokra, Młody padł.
wracaliśmy - doczłapaliśmy na dworzec, zapowiadają opóźnienie minimum 20 min i przesiadkę ... szybki tel po męża, powrót do koleżanki i wracaliśmy autem
wiecie co, jak studiowałam, lata temu to się śmiałam (nie złośliwie) ze znajomych jezdzących z Rybnika do Kato że co chwila im tory remontują ... to trwa do teraz

no a sama wizyta super, koleżanka ma synka który ma 20 miesięcy, był zachwycony "dzidzią" - co chwila głaskał Przemka, podawał mu zabawki, no bajka a Przemek też się cieszył do niego i coś tam sobie opowiadali ciągle

http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...tml?source=mlt

takie mamy, fajne

nie zamawiałam ale wydaje mi się że to nie ściema, sama się nad tym zastanawiałam.

pisałam bardzo miło i sympatycznie, Przemek w ogóle nie płakał, jak przy końcu zaczął marudzić to dostał smoka i był spokój naprawdę super jest ta rehabilitantka, ciągle się do niego śmieje, głaszcze go, przytula ...

zapisałam strony i poczytam jutro, dziś już nie mam siły

po jakichś 15 min, ale używaliśmy tylko dwa popołudnia i to w odstępie miesiąca

Ash, akurat w tej kwestii się nie zgodzę. ja jestem całe życie na diecie bezglutenowej, a wyniki badań typu morfologia itp mam zawsze idealne. nigdy nie miałam poważniejszych problemów ze zdrowiem, nigdy nie szukałam zamienników, a nie odżywiam się jakoś super. ważne żeby jeść to, co się może i nie jeść np. miesiąc ziemniaków, tylko czasem ryż, kaszę gryczaną, kukurzydzę itp, ryby, no ogólnie to co normalni ludzie jedzą
zboża są fajne wg mnie bo zapychają, no i bułeczki itp są pyszne, świeże .... ale w zupełności można się bez glutenu obejść

super z kim Zu zostawiasz? z rodzicami?
Jacie smole, ja chyba bym zwątpiła i od razu do domu wracała Dobrze żę koniec końców udało się dojechać i wizyta się udała

NAdrabiałam i musiałam przeoczyć wpis o rehabilitacji - fajnie że było fajnie

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Nooo ja nie twierdze ze gluten to zlo, tylko ze nie jest niezbedny ciasteczka owsiane jadlabym kilogramami gdyby nie to ze bezglutenowe kosztuja 15 zl za paczuszke plus przesylka ;p ale mi smaka narobilas teraz

Są czujniki za około 100 zł, które sygnalizują ulatnianie się gazu.
Stary 2013-10-02, 06:41   #3744
deb
Zakorzenienie

Cytat:
za postepy

Nasza potrafi przepelzac przez pol salonu (a jest duzy) niczym komandos: mata, dywan, i nawet nie, ze przewela sie z boku na bok, ona sie turla... Naprawde nie wiem skad ona ma tyle sily
Wow! Moja jeszcze nie bardzo umie się na brzusia obrócić i z brzusia na plecki też nie tłumacze sobie że ma ciężką pupkę i dlatego jej nie wychodzi

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:

Trzymać będę! My o 16.15 się szczepimy

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Diabli rozumiem, że Ty masz chomiczka? Kurcze jakiś czas temu sobie założyłam, pościągałam coś i teraz nie mam już limitu do ściągania. W ogóle tego obsługiwać nie umiem, wyszukiwać...no i ten wykorzystany limit Jakby mnie ktoś uświadomił co zrobić żeby móc znowu coś pościągać i kogoś tam odszukać to byłabym dzwięczna

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

A ten biedronko-inhalator to po co? Tak na wszelki wypadek czy jak?

Helenka siedzi w leżaczku pod pupcią ma podkład i stara się go wyciągnąć spod siebie a ile przy tym gadania

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

W Tchibo dostawa gratis - mają też śpiworki do wózka. Ale jak dla mnie ich ceny mnie powalają...
Stary 2013-10-02, 06:46   #3745
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Moja jeszcze nie bardzo umie się na brzusia obrócić i z brzusia na plecki też nie tłumacze sobie że ma ciężką pupkę i dlatego jej nie wychodzi

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Trzymać będę! My o 16.15 się szczepimy

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Diabli rozumiem, że Ty masz chomiczka? Kurcze jakiś czas temu sobie założyłam, pościągałam coś i teraz nie mam już limitu do ściągania. W ogóle tego obsługiwać nie umiem, wyszukiwać...no i ten wykorzystany limit Jakby mnie ktoś uświadomił co zrobić żeby móc znowu coś pościągać i kogoś tam odszukać to byłabym dzwięczna

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

A ten biedronko-inhalator to po co? Tak na wszelki wypadek czy jak?

Helenka siedzi w leżaczku pod pupcią ma podkład i stara się go wyciągnąć spod siebie a ile przy tym gadania

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

W Tchibo dostawa gratis - mają też śpiworki do wózka. Ale jak dla mnie ich ceny mnie powalają...
Nebulizator pomocny przy kazdym katarze przy zapaleniu oskrzeli itp. Ja zakupilam jak D. Mial 1,5 roku i tak nam sluzzy

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-02, 07:35   #3746
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
może któraś poleci jakiś dobry depilator elektryczny?
Podbijam, właśnie mam sobie jakiś wybrać bo Tz chce mi kupić na urodziny. Mam starego Browna jestem zadowolona ale warczy jak kosiarka i mam juz go 10 lat

Diabli- zaraz sie dokopie do zdjęć Nelci, bo na pewno jest co podIwiac zel na zabki to właśnie ten. Babka mówiła ze najlepszy niemiecki. Porównywalne dobry, tańszy polski to właśnie calgel. I Moj Tz jak zwykle wybrał to co droższe

----
My juz w drodze. Mały przed wyjściem dostał cycka i na razie śpi. Trzymajcie kciuki oby był grzeczny

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:37   #3747
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana przepraszam ale ja "z doskoku" zaglądam i przeoczyłam Twój wpis.
Bardzo się cieszę, ze już jesteście w domku Ucałuj małego, dzielnego chłopca w czółko
oj tam, nie przejmuj sie... widac tobie by sie tez skrot przydal, a jak na razie zadna sie nie rwie, by go dla nas napisac
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:40   #3748
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Szprocia kochana moja : jako doświadczona zapaleniami piersi: chyba cholerstwo idzie, bo pierś pobolewa i kuje.. Tylko poczułam, jak mi wiatr śmignął... Co mogę wziąć, żeby się nie rozwinęło? Można ibuprom
Posłałam Ci PW.

Cytat:

2) udawana powaga
Piękna strojnisia

Cytat:

jak w ciąży! paracetamol albo apap. ibuprom
No właśnie nie... Bo o ile w ciąży lek może szkodzić dziecku (bo przenika do krwi a później do łożyska i do dzidzi), o tyle nie każdy lek przenika do mleka matki...
Tutaj jest stronka gdzie można sprawdzić czy lek jest bezpieczny przy kp czy nie http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

----

Buntu na pokładzie ciąg dalszy. Ja już wymiękam przy lulaniu. Widzę, że marudny, że chce spać, jęczy, trze oczy, ale nieee.... Po co iść spać... Dlatego obrałam nową metodę, bo inaczej nie wyrobię, kładę pod karuzelę albo na matę i niech sobie tam jęczy aż widzę, że zaczyna to robić z zamkniętymi oczami. Wtedy siup na rączki, przytulak i śpi.

Miałam ćwiczyć, ale jest 8:40 a ja po dwóch godzinach aktywności z Kubą już jestem zmęczona! Niech ten skok mija albo zęby szybciej wyłażą!!!

lonely- szerokiej i bezpiecznej drogi!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-10-02 o 07:42
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:41   #3749
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oglądam dziąsła, macam i nic nie widzę żeby zęby szły.
no ale wiesz, te zeby maja dluzsza droge do przejscia niz tylko przebicie sie przez wierzchnia warstwe dziasel jeszcze troche moze potrwac, zanim pierwsze zabki sie wybija, ale denerwowac i draznic juz maja prawo
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:42   #3750
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

2) udawana powaga

my mamy to samo ale z kocykiem i mamuśka nie zabieraj go bo i tak go naciągnę na siebie

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości