|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Sandra to mówisz, że przytulna noc będzie?
Weronika moja siostrzyczka mała też miała taki okres, że były trudności z kupką, ale samo jej przeszło a może spróbuj mu dać do jedzenia coś rozluźniającego trochę stolce Kraven u nas są nocki ciężkie przez ząbki chyba w dzień dziecko anioł a w nocy płacze i płacze wczoraj dałam ibuprom przed snem i tylko jedna pobudka była dziś chyba muszę to samo zrobić w dzień nie ma potrzeby syropu dawać, bo Lili wesoła jak zawsze a ty dajesz Jasiowi coś przeciwbólowego? ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Katiaska biedny synio z tą wysypką, oby inny lekarz umiał pomóc małemu dobranocka na dziś |
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
moje drogie, bardzo Wam dziękuję za życzenia
miałam podziękować każdej z osobna ale połowę cytatów ucięło, tyle tego było ![]() dziękuję jeszcze raz Lenka ostro ząbkuje, dziś przebiła jej się górna jedynka, a zaraz za nią dwójka idzie. w nocy popłakuje ale w dzień jest bardzo dzielna. akurat dziś zdążyły przyjść rzeczy, które jej zamówiłam. miałam pokazać, więc pokazuję ![]() niektóre rzeczy są naprawdę super i mogę je z czystym sumieniem polecić, inne trochę mniej ![]() domek: http://allegro.pl/domek-ksztaltow-od...558423198.html fontanna z piłeczkami: http://allegro.pl/zabawna-fontanna-z...559132610.html skoczek: http://allegro.pl/tootiny-skoczek-kr...566762552.html konik na biegunach: http://allegro.pl/little-tikes-bujak...562970158.html wózek na zakupy: http://allegro.pl/little-tikes-cozy-...569197162.html |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
KATIASKAA a Antka swedzi ta wysypka ?
AGA_TON hoho ale Lenka ma nowych zabawek ten domek fajny?też kiedyś na niego patrzyłam
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za zyczenia zdrowka
![]() Dandusiowi doszły wymioty i bez kolejki przyjęła Nas nasza lekarka. Okazało się,że Dandus ma angine .Wyglądał tragicznie,taki blady i osłabiony ![]() Dostał antybiotyki od razu. Na jutro na 8.40 zarejestrowalam Fabianka bo nic mu katarek nie przechodzi i kaszel taki ciągnący go męczy jakby na wymioty ![]() Normalnie masakra .Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
oj ANUSIA biedne dzieciaczki zdrowka dla chlopcow
LIDKA niby daje małemu śliwki morele jabłka ale nie działa... jak jutro nie zrobi spróbuje z czopkiem glicerynowym o ile uda mi się go umieścic w Jasiowe pupce a jak problem będzie się powtarzał będę musiała pójść do lekarza niestety .
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała od wczoraj nam gorączkuje i jest trochę marudna nie wiem o co chodzi bo nie ma ani kataru ani nie kaszle i gorączka nie jest duża max 37,9 więc obstawiam zęby dzisiaj spała w dzień 2 razy po 10 min więc nie mam kiedy napisać. Wpadam tylko na chwilkę poczytam i wypadam ![]() Lenko 100 lat Zdrówka dla wszystkich chorowitków. Tych małych i tych dużych angel w smyku masz 30 dni na zwrot nawet jak nie kupowałaś towaru w danym sklepie, tylko kasę zwracają wtedy na kartę podarunkową. Zwracałam raz tak puzzle piankowe, które siorka kupiła mi w smyku w gdańsku a ja zwracałam je u siebie i przyjmują bez podania przyczyny ![]() Lewek, Lilka ale Wam ładnie dzieciaczki ważą Otylka nie może jakoś 9 kilo przekroczyć non stop ważyok 8.9 ale to chyba z tego latania ciągłego ![]() Aga_ton super zabawki ale się Lenka obłowiła na urodziny ![]() Anusia479 ojejku zdrówka dla chłopców Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-01 o 21:27 |
|
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I trzymam kciuki oby to tylko ząbki były. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Lenki!
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też się zastanawiam nad jakąś ciekawą zabawką dla Poli coś co spiewa i tańczy najlepiej.ostatnio Wiktora kolezanka zostawiła u nas lalke,takiego bobaska gadającego, i Pola była zachwycona.naciskała co chwile na rączki,zeby lalka się śmiała ....wózek dla lalek już ma ,dostała na roczek od babci o taki http://allegro.pl/smoby-wozek-dla-la...556262571.html nawet fajny,leciutki![]() sama też już dupcie w nim posadziła
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
100 latek dla Lenki
zdrówka dla wszystkich dzieciaczków, ja chyba już nigdy nie nadrobię
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc minela spokojnie .Chłopcy już wyspani biegają po pokoju .Idę się szykować i ich do lekarza Dandiego muszę wziasc bo nie mam go z kim zostawić.Dam znać po wizycie ![]() Miłego dnia! Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
anusia zdrówka dla chłopców!
![]() Monarika Kinga też właściwie od urodzenia z tych większych, już waga urodzeniowa prawie 4 kg, a potroić trzeba Tak poważnie u nas to chyba kwestia genetyczna, oboje byliśmy raczej dużymi niemowlętami, szczególnie tż![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- aga ale nakupiłaś napisze co polecasz
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga_ton fajne zabaweczki Dziewczyny do dziś w Inter M123arche Bebiko po 10,99. A od dziś w Polo Bebiko za 13,69, jak się kupi 3 opakowania to kubek niekapek gratis. |
|
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheh Giulai tez dostałą ta fontanne na urodziny drze sie okropnie, przynajmniej mnie ta melodia wkurza ale zabawka fajna, Giulie njapredzej przy niej cos zje ![]() poza tym u nas wozek dla lalek i lalunia okazały sie hitem, Giulia całymi dniami wozi lalke i dzięki temu chce zeby ja prowadzić za rączkę a do tej pory tylko raczki
|
|
|
|
|
#3255 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż fontanne juz prawie kliknęłam Cytat:
Cytat:
Cytat:
lalka mówisz hmmm...już przeglądam allegro ![]() Moje w koncu nie wiem czy chorują czy nie Hubiś stękał całą noc,troche jakby pokasłuje i maruda od rana.Oliwia normalnie.Daje im tylko witamine C i psikam do noska.Coś jeszcze mogę?
|
||||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
my dziś pospalismy do 8.30 ale w nocy znów były baki i stekanie biedny mój się tak meczy. Bebilon pepti i wcześniej problem żadnego nie było dopiero teraz właśnie od kilku dni .
|
#3258 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja dzisiaj z doskoku bo sprzątam przed imprezą, jutro trzeba zacząć w garach mieszać ![]() Cytat:
wcześniej poleciła go mi Konczita ![]() Lena najbardziej lubi zaglądać przez drzwiczki. i zwierzątka też jej się podobają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
piłeczki są dosyć małe, więc jak któreś dziecko nadal pcha wszystko do buzi to trzeba mieć oczy wokół głowy. ale poza tym jest ok dziękuję ja również życzę Robertowi wszystkiego, co najlepsze ![]() Cytat:
krówkę Lena traktuje jak zwierzątko domowe, głaszcze ją, przytula, podaje piłeczkę do pyska Ula, tu masz fajną zabawkę dla bliźniaków Lena ma z tej serii konika, którego wyżej pokazywałam.http://allegro.pl/little-tikes-wielo...559921805.html ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Weronika, widziałaś już sanki czy jeszcze nie wróciłaś do domu? czekam, aż sama na nie spojrzysz i powiesz czy warto czy nie
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-02 o 10:10 |
||||||
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
linka nie wrzucę bo to był prezenty. wstawiam zdjecie. jest fajny bo stabilny, ma te metalowe rurki i sie nie gibie. lalka najzwyklejszy maly bobas z przyciskiem na brzuszku, placze smieje sie mowi tata itd.
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U nas dzisiaj piękna pogoda. Anusia zdrówka dla chłopców Zuzi wczoraj musiałam dać czopek bo nie mogła zrobić kupki stękała,płakała,w końcu zrobiła ale ile płaczu było przy tym,serce mi się krajało. Za to przed chwilą zrobiła taką że klękajcie narody ![]() Chyba się jej odblokowało. Właśnie wciągnęła 150 ml kaszki i widzę że zaczyna oczy trzeć także niedługo drzemka więc może uda mi się trochę ogarnąć bo tak to mało co mogę zrobić. Staram się maksymalnie opózniać drzemkę bo jest jedna dziennie i potem od 18 jest już jęczenie i narzekanie. Aga ton ale Lenka ma nowych zabawek,super.
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
My już w domku
![]() Fabianek ma mocne przeziębienie i powoli zaczyna mu to spływac na oskrzela. Dobrze,że z Nim poszłam bo do zapalenia oskrzeli już blisko .Dostał leki i ma zaleconą inahalacje z berodualu. Teraz śpi bidulek mój a jak wstanie to musze mu leki podać. Wczoraj zrobił taką kupkę kwaśną jak wracaliśmy z Dandim od lekarza,że tak mu odparzyła jajeczka,że szok ![]() mam mu smarować maścią clotrimazolum i myć tylko wodą bo strasznie to wygląda .Danduś ma się już lepiej,bierze antybiotyki i nie gorączkuje. Zwaliło się wszystko na raz .Oby szybko im leki pomogły ![]() Aga_ton fajne zabaweczki .Teraz wszyscy pytają co na roczek kupić to zaproponuje Ja dalej przeziębienia ale w tym wszystkim jakoś nie mam czasu źle się czuć
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj lepiej. Jasiu od rana miał dobry humor tylko wstał o 5.30 więc jestem lekko nieprzytomna.Lidka z lekami to zależy. Kilka razy dawałam bo widziałam, że mały się męczy. A wczoraj wieczorem dostał Dentinox i troche się wyciszył. Ja właśnie myślałam nad tą fontanną z piłeczke
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Żadnych bujaków itp nie kupuję bo mają dzieci po Kamilu konika na biegunach,jeździk z Playskool który można zmienić na pchacz i skoczka i słabo są zainteresowane nimi. Cytat:
Na odparzenia na zmianę z Clotrimazolum stosuj jakąś maść Bepanthen,sudokrem,alanta n lub coś podobnego. Moje jednak chore.Po porannej drzemce Hubiś 37,3 i dalej jęczydupa.Oliwia 38 stopni ma Właśnie poszła znowu spać
|
||
|
|
|
#3264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj bylismy na szczepieniu. pediatry nie było, ale internista powiedziała, że mogę Mai podawać cytrynę z miodem w okresie jesienno zimowym o ile nic jej po tym nie jest. cytrynka zakwasza mocz i zapobiega powstawaniu kamicy nerkowej wszystkiego najlepszego dla Lilianki ![]() kasiam widzę, że Giulia daje sobie zapiąć spineczkę u nas to nie przejdzie...
www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgnijgtpka.png Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2013-10-02 o 11:39 |
||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorowitków
Ja trochę ogarnęłam,zupkę nastawiłam.
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez cięzko. musze ja zajac czyms zeby dala sobie zapiac, a jak sobie przypomni to zaraz sciąga kupila w hm takie cienkie gumki i wiaze jej kucyka z nad czolem, żeby oczka chronic, i tego kuca nie umie sciagnac jeszcze
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć.
Ja rano byłam u okulistki,a zaraz wybywamy na spacer. Kuba ostatnio robi strasznie śmierdzące kupy,aż mu body i spodnie przechodzą tym smrodem nic nowego nie jadł![]() W ogóle to wszędzie go pełno,muszę mieć oczy dookoła głowy. Zdrówka dla wszystkich tamlin kiedy idziecie na szczepienie? Giulia jaka śliczna Lidka wszystkiego najpiękniejszego dla Lilianki Cytat:
Któraś mówiła,że ten tran,który podaję jest od 3r.ż. faktycznie,ale farmaceutka mówiła,że można i doktor zalecił nam taką dawkę jak dla starszych dzieci.
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu - Giulia wygląda na conajmniej 2-3 latka pewnie dlatego że ta czuprynka robi niesamowite wrażenie
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam mleko w Polo i mam kubeczek
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zuzia zasnęła co zdarza się od święta bo tak pózno już nie zasypia. Ja czekam na małża ma być dzisiaj wcześniej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

.
dzisiaj spała w dzień 2 razy po 10 min
więc nie mam kiedy napisać. Wpadam tylko na chwilkę poczytam i wypadam
Otylka nie może jakoś 9 kilo przekroczyć 

Hubiś stękał całą noc,troche jakby pokasłuje
i maruda od rana.Oliwia normalnie.Daje im tylko witamine C i psikam do noska.Coś jeszcze mogę?