Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 09:05   #1171
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Ela teQiba a czemu uważacie że za wcześnie na kupowanie? czyżby jakieś przesądy?
Przesady nie
Ja na razie rozgladam sie za komoda bo nie mialabym gdzie tego schowac.

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
My nadal celibat przumusowy. Straszne to jest! Troche unikamy bliskosci zeby nie rozbudzic żądzy. Ale wystarczy ze sie przytulimy i juz jest problem
TZ nawet nieświadomie przez sen mnie zaczyna dotykac a potem rano jak mu mowie co wyprawial przerazony pyta czy do czegos doszło Ale ja trzymam reke na pulsie i kaze mu spac.
Oczywiscie dbam o niego zeby nie pekl biedaczek... ale on choc uwielbia juz kwiczy ze chce normalnie.
A ja to nie....
Potwierdzam ze jest to straszne
Mnie ostatnio z tym jest bardzo zle, juz nie daje rady...
Ja tez staram sie unikac bliskosci bo mnie to meczy ze chcialabym a nie moge
A co do nocnego dotykania to ostatnio smiac mi sie chcialo z TZa, bo zaczynal sie dobierac, ale gdy polozyl reke na brzuchu to poglaskal i spal dalej
Ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze ponad pol roku
Stary 2013-10-02, 09:07   #1172
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Ela teQiba a czemu uważacie że za wcześnie na kupowanie? czyżby jakieś przesądy?
Przesądy nie, ale po pierwsze nie mam nawet gdzie upchnąć tych ciuszków po drugie mam masę innych wydatków
Właśnie sobie przypomniałam, że w październiku musimy kupić nowe opony

Cytat:
Ja jestem np uczulona na welurowe dresy. Wszystkie zapiziale mamuski zaraz widze ktore przychodzily do mnie do pracy. Jakby nagle zapomnialy ze sa kobietami.
I moja mama tez mi przyniosla te welury i jej stanowczo zapowiedzialam ze w zuciu tego nie zaloze.
Staram sie nadal o siebie dbac. Jestem zalamana ze nie moglam ufarbowac wlosow i na razie ciagle wiąże w koczek a mam długie wlosy.
Troche mniej sie maluje i musze sie naprawic w tym względzie.
Musze dbac o siebie i dla siebie i TZta.

My nadal celibat przumusowy. Straszne to jest! Troche unikamy bliskosci zeby nie rozbudzic żądzy. Ale wystarczy ze sie przytulimy i juz jest problem
TZ nawet nieświadomie przez sen mnie zaczyna dotykac a potem rano jak mu mowie co wyprawial przerazony pyta czy do czegos doszło Ale ja trzymam reke na pulsie i kaze mu spac.
Oczywiscie dbam o niego zeby nie pekl biedaczek... ale on choc uwielbia juz kwiczy ze chce normalnie.
A ja to nie....
Ja uwielbiam dresy taki mam w sumie też styl. Na luzaka. Adidasy, trampki, dżinsy, bojówki, bluza. Nie muszę się bać w sumie, czy się teraz podobam tżtowi, bo cały czas tak się ubieram przed ciążą, teraz i po ciąży to samo. Jak jedziemy do sportowego sklepu, to choć nie lubię zakupów, tak tam bym cały odkupiła

My też nie mamy przytulanek choć tż nie ukrywa, że by chciał

Włosy podobno można farbować w ciąży

Cytat:
No moze sie boi ze zrobi dziecku krzywde. Faceci czasem maja takie jazdy.Moj jak na poczatku moglismy jeszcze powiedział ze sie troche boi i byl mega ostrożny i podejrzewam ze jesli lekarz nam pozwoli to tez bedzie sie bal.

Ale jesli nie ma przeciwskazan to uwiedz go Mysle ze milo go zaskoczysz.

Ja ostatnio mowie do TZ. A jak po urodzeniu dziecka nie bede miala ochoty? Jak bedzie nam zle?
A on spojrzal na mnie jak na wariatke:screwy: i powiedzial: Ty? No way..
Podobno to monotonia niszczy bliskość,a nie ciąża Moja siostra np źle żyje z mężem po urodzeniu drugiego dziecka, no ale nie dziwię się. On idzie do pracy wraca, pilot w ręke i narzeka, że bałagan a moja siostra też pracuje, ale zamiast z nim pogadać to narzeka. Drugi syn od małego spał z nimi w łóżku, więc jak miało dość do bliskości ??
Szkoda gadać.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:21   #1173
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Przesady nie
ja upycham póki co gdzie się da, do szafek moich, tż, do szafy trochę jak coś jest na wieszaczku te ciuszki są maluteńkie więc nie zajmują dużo miejsca

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja farbowałam włosy, nawet w 1 trymestrze, teraz tez zamierzam to zrobić w najbliższym czasie ważne, by zwrócić uwagę na to, by farba nie miała amoniaku, bo on może zaszkodzić maluszkowi. No i jeszcze kobieta nie może być wrażliwa na zapachy, bo wiadomo, farba śmierdzi niemiłosiernie
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:32   #1174
teQiba
Moderator

Dziewczyny co na przeziebienie mozna wziac? Pije herbate z miodem i cytryna - myslicie ze wystarczy? Bo pamietam ze o tym pisalysmy, ale jakos nie sadzilam ze mnie to zlapie i nie zapamietalam czym Wy sie wspomagalyscie.
Stary 2013-10-02, 09:38   #1175
mona1
Zadomowienie

Cześć
Cytat:
Dziewczyny co na przeziebienie mozna wziac? Pije herbate z miodem i cytryna - myslicie ze wystarczy? Bo pamietam ze o tym pisalysmy, ale jakos nie sadzilam ze mnie to zlapie i nie zapamietalam czym Wy sie wspomagalyscie.
gdzieś któraś mamucia pisała że na przeziębienie pomaga jej mleko z czosnkiem i masłem nie wiem jak smakuje, ale podobno skuteczne ja znam mleko+miód+czosnek
Stary 2013-10-02, 09:38   #1176
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Przesady nie

Potwierdzam ze jest to straszne
Mnie ostatnio z tym jest bardzo zle, juz nie daje rady...
Ja tez staram sie unikac bliskosci bo mnie to meczy ze chcialabym a nie moge
A co do nocnego dotykania to ostatnio smiac mi sie chcialo z TZa, bo zaczynal sie dobierac, ale gdy polozyl reke na brzuchu to poglaskal i spal dalej
Ja nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze ponad pol roku
Jak dobrze czuc ze ktos mnie rozumie. Ja mam wyrzuty sumienia ze tak mi sie chce seksu.
Z tej checi sama z siebie zajmuje sie TZtem... ekhem... Co go wprawia w oslupienie ale jego mina bezcenna Jakby mi to mialo pomoc. Ale brakuje mi tej bliskosci i mam wrazenie ze jak chociaz tak bedziemy blisko to nie zapomnimy jak nam razem dobrze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:42   #1177
headzik
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ostatnio jestem trochę zaganiana ale staram się Was podczytywać codziennie.

mmhym
gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
mnie wczoraj cały dzień i nawet w nocy brzuch poblewał tak po prawej stronie, trochę byłam wystraszona ale dzisiaj już ok. Za to w plecach mi coś szczyka jak się schylam, jak by mim ktoś igłę wbijał brrrr ....
Ojj ja też chodzę cała obolała. Mnie również dręczą bóle z prawej strony brzucha ale ginka mówiła, że to normalne. Co do kręgosłupa to raz dla żartu włożyłam sobie kasztana pod bluzkę na wysokości kości ogonowej i Ci powiem, że po chwili przestało mnie boleć. Myślałam, że nasłuchałam się babcinych zabobonów z kasztanami, a może faktycznie coś w tym jest.

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj założyłam szpilki - 11 cm na pocztę i na zakupy, ale przyznam szczerze, że marzyłam żeby je jak najszybciej zdjąć. Ale musiałam, bo ostatnio mój tż jakby nie widzi we mnie kobiety
To pewnie moja wina, bo całe dnie śmigam w dresach
Mój mąż uwielbia mnie w swoich bluzach, nieumalowaną, rozczochraną, najlepiej jeszcze zaspaną bo tak po prostu dla niego wyglądam naturalnie, mam też trochę taki styl coś między wędrowniczkiem a męskim lub wojskowym. Oczywiście staram się to jakoś łączyć np z legginsami czy kobiecymi bluzkami, ale raczej na luzaka, w ogóle kocham bojówki. Marudzi mi zawsze jak trochę mocniej się pomaluję. Jak wychodzę z domu to oczywiście muszę przyzwoicie wyglądać, czasami nawet kiedy wiem, że z domu nie wyjdę to lubię jednak ubrać się jakoś ekstra dla siebie. No ale męża zachęcać do niczego nie muszę.
Nawet jeśli może nie przepadacie za gadżetami to skromnie polecę kajdanki i trochę fantazji, a z pewnością nie będziesz narzekać na brak zainteresowania tżta.

Dzidzia mi tu szaleje od samego rana.
Może i ja się dziś wybiorę do tego tesco..
headzik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:45   #1178
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Przesądy nie, ale po pierwsze nie mam nawet gdzie upchnąć tych ciuszków po drugie mam masę innych wydatków
Właśnie sobie przypomniałam, że w październiku musimy kupić nowe opony

Ja uwielbiam dresy taki mam w sumie też styl. Na luzaka. Adidasy, trampki, dżinsy, bojówki, bluza. Nie muszę się bać w sumie, czy się teraz podobam tżtowi, bo cały czas tak się ubieram przed ciążą, teraz i po ciąży to samo. Jak jedziemy do sportowego sklepu, to choć nie lubię zakupów, tak tam bym cały odkupiła

Podobno to monotonia niszczy bliskość,a nie ciąża Moja siostra np źle żyje z mężem po urodzeniu drugiego dziecka, no ale nie dziwię się. On idzie do pracy wraca, pilot w ręke i narzeka, że bałagan a moja siostra też pracuje, ale zamiast z nim pogadać to narzeka. Drugi syn od małego spał z nimi w łóżku, więc jak miało dość do bliskości ??
Szkoda gadać.

Ja nie mowie ze nie lubie sportowego stylu. Mam kilka par adidasow i dresowych ciuszkow. Lubie sport. Duzo jezdzilam na rowerze, chodzilam na aerobik.
Wszystko jest dla ludzi.
Ale te welury działają na mnie wyjatkowo zle :p

A co do twojej siostry. Wlasnie jak wspomnialas trzeba rozmawiac. I czasem nie warto czekac az facet sobie wezmie. Trzeba czasem przejac inicjatywe i pokazac pazur.
O zwiazek trzeba dbac ciagle.

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
ja upycham póki co gdzie się da, do szafek moich, tż, do szafy trochę jak coś jest na wieszaczku te ciuszki są maluteńkie więc nie zajmują dużo miejsca

Ja farbowałam włosy, nawet w 1 trymestrze, teraz tez zamierzam to zrobić w najbliższym czasie ważne, by zwrócić uwagę na to, by farba nie miała amoniaku, bo on może zaszkodzić maluszkowi. No i jeszcze kobieta nie może być wrażliwa na zapachy, bo wiadomo, farba śmierdzi niemiłosiernie
No wlasnie ja mam farbe Loreal Preferance i nie wiem czy ma amoniak czy nie.
Dzis mam wizyte i zapytam lekarza czy moge farbowac.

Stary 2013-10-02, 09:49   #1179
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli któraś z Was jest zainteresowana to w Tesco jest wyprzedaż ubranek niemowlęcych. Ja jestem wielką fanką ich kolekcji dziecięcej dziś wybrałam się na zakupy, a tam taka miła niespodzianka -30%, a niektóre produkty nawet -50%.
Dzisiaj będe obok dużego Tesco i teraz to na bank tam wejde

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Hej, melduję się po wizycie, ale nadrabiać będę jutro
Wszystko w jak najlepszym porządku, pani długo próbowała złapać odpowiedni fragment, ale w końcu udało się - będziemy mieć dziewczynkę Jednak przeczucia mnie nie myliły, choć wszyscy wróżyli chłopca Mąż chyba troszeczkę jednak był rozczarowany, ale już mu przeszło
Mała wierciła się strasznie, waży 150g Łożyska mam z tyłu
Dziwnie się z tym czuję, że już wiem
Gratulacje . Ja tam schizuje że musze się upewnić jeszcze do płci bo mój lekarz niby pewien, ale Ja już taka głupia jestem .Chyba wybiorę się jeszcze na jakieś usg w połowie października takie dla siebie. Z 3d itd gdzie nie trzeba nic mierzyć i sprawdzać

Cytat:
Twój to przynajmniej chce. Ja mam na odwrót Nigdy nie było żadnego problemu z przytulankami, on chciał zawsze. A teraz od tygodnia nic Dzisiaj się ładnie ubiorę, pomaluje fajnie paznokcie. Jeśli chodzi o mój wygląd to to pomoże. A jak nie to czeka nas poważna rozmowa
Ehhh My też dalej w celibacie. Wstyd się przyznać, ale ostatnio to aż mi się śniły zboczone rzeczy po nocach .No, ale mój mąż tak się zaparł i ma blokadę psychiczną, że nie da rady po prostu. Teraz odkąd On czuje Majki kopniaki to już w ogóle moge pewnie zapomnieć

Cytat:

.
Ja pracuje w firmie sportowej więc tam zaraziłam się sportowymi ciuchami no i co tu dużo gadać uwielbiam je ! Wolę sportowy styl

Co do włosów to Ja w ten weekend się przefarbowałam z blondu na brąz. Lekarz powiedział że w drugim trymestrze nie ma zastrzeżeń.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:58   #1180
maggie123
Zakorzenienie

ech... my też mamy przymusowy celibat do wyleczenia stanu zapalnego a taką mam ochotę na męża...

piszecie o zabobonach - uwielbiam temat! nie wiem, kto takie bzdury wymyślał... moje urodzone już dziecko (to w brzuszku ma takie same szanse) też powinno być łyse (ksieżyc). kudłate (bo mamy kudłatego psa), powinno byś tranwestytą (bo nie wyobrażam sobie braku makijażu: podkłąd tusz do rzęś obowiązkowo), oplątane pępowiną, ze skłonnościami alkoholickimi itp. no i zgodnie z chińskim kalendarzem powinna być chłopcem. WIdać,nie mieszczę sie w standardowych kilkuwiecznych ststystykach chińskich
Cytat:
Oj tam zaraz nie można
Chodzi o to, że można zrobić sobie krzywdę w razie upadku. Warto też dbać o swój kręgosłup Ale myślę, że jak założy się szpilki raz na jakiś czas i będzie ostrożnym (nie biegamy po schodach) to nic się nie stanie.

Ja też wczoraj założyłam szpilki - 11 cm na pocztę i na zakupy, ale przyznam szczerze, że marzyłam żeby je jak najszybciej zdjąć. Ale musiałam, bo ostatnio mój tż jakby nie widzi we mnie kobiety
To pewnie moja wina, bo całe dnie śmigam w dresach

co do szpilek to kocham w butach na płąskim męczę się okropnie. na razie z racji 2 kg na plusie środek ciężkości się nie zmienił, wiec pomykam w szpilach 12-14 cm. później na pewno przejdę na niższy obcasik jakieś 4-5 cm. to ponoć najzdrowsza dla kręgosłupa wysokość. bo płaskie też niewskazane przez ortopedów
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

też farbowałam.
farba się nie dostaje do dziecka.
bardziej chodzi o zapach, ktory mamie może nie odpowiadać po prostu.
Cytat:
polecam syrop prenalen
zdrówka!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:59   #1181
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja pracuje w firmie sportowej więc tam zaraziłam się sportowymi ciuchami no i co tu dużo gadać uwielbiam je ! Wolę sportowy styl
.
Oj nie mogłabym

Cytat:
Ja nie mowie ze nie lubie sportowego stylu. Mam kilka par adidasow i dresowych ciuszkow. Lubie sport. Duzo jezdzilam na rowerze, chodzilam na aerobik.
Wszystko jest dla ludzi.
Ale te welury działają na mnie wyjatkowo zle :p
Ja nie mam weluru, ale właśnie mi się wydaje niewygodny taki sztuczny jakiś.

Stary 2013-10-02, 10:04   #1182
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to przemyślałam teraz. Jechałam po TŻta do pracy i nie dopięłam jesiennej kurtki czyli nie mam się w co ubrać, więc teraz muszę pomyśleć o sobie. Potrzebuję jakiejś kurtki na jesień/zimę. Nie wspominając, że mam jedną parę spodni, które za miesiąc/dwa będą już chyba za małe
Szkoda mi kasy na siebie, ale z domu wychodzić muszę
Ja ostatnio chciałam w SH dorwać jakiś płaszczyk i dupa w cyckach sie nie zapinam a jak już się zapnę to plecy mam jak Arnold Szwarzeneger

Cytat:
Jak dobrze czuc ze ktos mnie rozumie. Ja mam wyrzuty sumienia ze tak mi sie chce seksu.
Z tej checi sama z siebie zajmuje sie TZtem... ekhem... Co go wprawia w oslupienie ale jego mina bezcenna Jakby mi to mialo pomoc. Ale brakuje mi tej bliskosci i mam wrazenie ze jak chociaz tak bedziemy blisko to nie zapomnimy jak nam razem dobrze.

Instynktu się nie oszuka nie powinnaś się obwiniać, że masz chęci
Stary 2013-10-02, 10:10   #1183
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio chciałam w SH dorwać jakiś płaszczyk i dupa w cyckach sie nie zapinam a jak już się zapnę to plecy mam jak Arnold Szwarzeneger

Instynktu się nie oszuka nie powinnaś się obwiniać, że masz chęci
nie strasz mnie najwyżej będziemy ochroniarzami tżtów

zakazany owoc najlepiej smakuje i ciągnie do niego ;P

Stary 2013-10-02, 10:10   #1184
nadzwyczajna
Rozeznanie

Kurde. Zalamalam sie. Wyszłam na wage bo dzis ide do lekarza i mam 4 kg na plusie a moge przytyc tylko 8. A przede mna jeszcze 5 miesiecy ciazy.
To niewykonalne. Bede wyglądać jak orka!!!!
Dopuki myslalam ze przybylo mi tylko 2 bylam spokojna. A teraz nagle jeszxze dwa...
Buuuuuuu....
Stary 2013-10-02, 10:20   #1185
ag9
Zadomowienie

Ja przez ostatni tydzień schudłam 0,5 kg? Czy to normalnie ? Zawsze ważę się na czczo, rano.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 10:23   #1186
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
No wlasnie ja mam farbe Loreal Preferance i nie wiem czy ma amoniak czy nie.
Dzis mam wizyte i zapytam lekarza czy moge farbowac.
zerknęłam tutaj: http://kosmetyczne-prosektorium.blog...rence-p76.html na skład i ma amoniak ale skoro maggie pisze, że nie chodzi o amoniak, a tylko o zapach to może faktycznie nie ma się co stresować. Choć wiem, z własnego doświadczenia, że te bez amoniaku nie śmierdzą aż tak bardzo

Cytat:
Kurde. Zalamalam sie. Wyszłam na wage bo dzis ide do lekarza i mam 4 kg na plusie a moge przytyc tylko 8. A przede mna jeszcze 5 miesiecy ciazy.
Dopuki myslalam ze przybylo mi tylko 2 bylam spokojna. A teraz nagle jeszxze dwa...
Buuuuuuu....
wiem, że są przeróżne normy odnośnie przybierania na wadze w ciąży, ale też każdy organizm jest inny, moim zdaniem każdy wie też, czego potrzebuje
I jeśli przytyjesz 11 kg a nie 8 to nic się złego nie stanie
Zdrowe odżywianie na pierwszym miejscu, nie tylko dla nieprzytycia, ale dla zdrowia twojego i maluszka, ewentualnie zamiast owoców - więcej warzyw, zamiast drugich dań z dodatkiem tłustych mięs/sosów - warzywne zupy, które dają ogrom witamin, mają mniej kalorii i rozgrzewają o tej porze roku i będzie dobrze. I śniadanie! Mądre śniadanie to podstawa
Stary 2013-10-02, 10:27   #1187
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Ja piłam ten Prenalen i wcinałam taką tarkę: cebula, miód, cytryna i prenalen tabletki na gardło i ogólnie przechorowałam równy tydzień. @ razy wzięłam apap bo miałam stan podgorączkowy i wszystko mnie bolało. Wydaje mi się, że jak już się zarazisz to nie wiele zdziałasz, byle tylko w nic gorszego się nie rozwinęło
Zdrowia

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Gratulacje . Ja tam schizuje że musze się upewnić jeszcze do płci bo mój lekarz niby pewien, ale Ja już taka głupia jestem .Chyba wybiorę się jeszcze na jakieś usg w połowie października takie dla siebie. Z 3d itd gdzie nie trzeba nic mierzyć i sprawdzać
Ja jak wyjdzie coś innego to będę w strasznym szoku, bo nawet moje niedoświadczone oko widziało bułeczkę

Cytat:
Buuuuuuu....
Przepraszam jeśli Cię nie pocieszę, ale wg mnie to będzie rzeczywiście bardzo ciężkie do osiągnięcia. Przecież masz nakaz odpoczywania i leżenia jak najwięcej. A to jednak brak ruchu równie ważny, jak nie wazniejszy niż to co wcinasz...

Jeszcze Wam wrzucę zdjęcie mojej Myszy Strasznie mi się podoba, chociaż wygląda jakby wielkiego guza miała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CCF20131002_00000.jpg (45,1 KB, 54 załadowań)

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 10:27   #1188
teQiba
Moderator

Cytat:
Cześć

gdzieś któraś mamucia pisała że na przeziębienie pomaga jej mleko z czosnkiem i masłem nie wiem jak smakuje, ale podobno skuteczne ja znam mleko+miód+czosnek
Nie lubie surowego czosnku ale moze faktycznie sie przelamie, dzieki

Cytat:
Ja tez troche sie boje ze potem po porodzie nam sie zepsuje zycie intymne
No coz - trzeba byc dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
polecam syrop prenalen
zdrówka!
Dziekuje - jak bezpieczny w ciazy to na pewno sprobuje

Cytat:
Buuuuuuu....
Czyli musialabys schudnac ze swojej podstawowej wagi podczas ciazy - ja bym nie dala rady, ale trzymam za Ciebie kciuki
Stary 2013-10-02, 10:29   #1189
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja przez ostatni tydzień schudłam 0,5 kg? Czy to normalnie ? Zawsze ważę się na czczo, rano.
Tygodniowe wahania to nic złego, jeśli tentencja byłaby spadkowa to wtedy lepiej się zainteresować
Ja od początku 2,5 kg, więc jestem zadowolona

Drugie serce
Stary 2013-10-02, 10:32   #1190
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Jeszcze Wam wrzucę zdjęcie mojej Myszy Strasznie mi się podoba, chociaż wygląda jakby wielkiego guza miała
nareszcie takie widoki na naszym wątku

Cytat:
Tygodniowe wahania to nic złego, jeśli tentencja byłaby spadkowa to wtedy lepiej się zainteresować
Ja od początku 2,5 kg, więc jestem zadowolona
u mnie 2 kg, uważam, że to dobry wynik
Stary 2013-10-02, 10:36   #1191
teQiba
Moderator

U mnie 5kg
Stary 2013-10-02, 10:45   #1192
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

U nas przytulanek nie ma od lipca i jest ciężko..a pewnie to jeszcze potrwa. mąz chce i czasem cos mowi ale wiem, że tylko tak rzuca bo sam by się bał.ja nie chce nawet ochoty nie mam, jestem zbyt zmeczona .
co do seksu po porodzie, to sie dziewczyny nei martwcie, bo u wielu dziewczyn jest lepiej niż przed ciążą u nas tak bylo, normalnie odzylam, podobalam sie sobie samej bez brzuszka i to od razu pomoglo, no jakw idac tak pomogloi tak sie rozerwalam ze druga ciąza hehhe

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
U mnie 5kg
u mnie 2 , 5 narazie ale ja chce jak najwiecej przytyc i musze, bo waze malutko

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-10-02 o 10:44
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 10:45   #1193
mmhym
Zadomowienie

U mnie się okazało dzisiaj, bo robilam badania z rana i dzwoniłam do lekarki, że anemię mam... No masz ci los. Kazała wcinać buraki i szpinak i kupić sobie biofer folik. Oczywiście powiedziała, że niestety prawdopodobnie będzie tylko gorzej, ale mam się nie martwić, bo większość ciężarnych ma takie problemy, tylko ja jakoś wcześnie zaczęłam...

Drugie serce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 10:47   #1194
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
U nas przytulanek nie ma od lipca i jest ciężko..a pewnie to jeszcze potrwa. mąz chce i czasem cos mowi ale wiem, że tylko tak rzuca bo sam by się bał.ja nie chce nawet ochoty nie mam, jestem zbyt zmeczona .

mi też się nie chce, jestem ciągle zmęczona a do tego teraz trochę przeziębiona bolą mnie mięśnie, gardło no i od wczoraj doszła głowa... staram się ciągle pić jakieś herbaty z miodem, cytryną, sokiem aroniowym, malinami ale póki co jak było tak jest! na czosnek i cebulę nie spojrzę :/
zna ktoś jeszcze jakieś dobre sposoby? bo póki co jestem wypluta aż żal patrzeć jak to mi wczoraj powiedział mój mąż

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 10:50   #1195
marima
Raczkowanie

cześć
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy czasami zakładacie szpilki (np. na jakieś uroczystości)
tak zakładam bo lubię do pracy wybieram niższy i grubszy obcas, bo dużo latam po mieście a w weekend szpilkę chyba 9 cm a to dla mnie dużo bo mam 177 wzrostu mama mnie w niedzielę ochrzaniła że ubrałam obcasy, bo ale nie chodzę w takich codziennie i bardzo lubię koturny ale na zimę będę musiała sobie kupić płaskie kozaczki

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
ale jeżeli stopień zaawansowania zła zależy od ilości tapety to moje nie będzie najgorsze

Cytat:
Podobno szczególnie nie powinno się mocno malować ust.
Ja na mój ślub się malowałam, ale ust nie może chodzi o to, że te dzieci tych nie malujących się zostaną księdzem/zakonnicą?
yyy ciekawe skąd ten zabobon, ja maluję delikatnie usta, najpierw pomadka ochronna a na to odrobinę czerwonawej szminki bo mam wąskie usta więc za duzo nakładać tego nie mogę, jakoś tak makijaż bez ust jest niepełny, nawet w środku dnia i po zakończeniu pracy maluję usta

Cytat:

mnie brakuje jazdy na rowerze, a przestałam jeździć z tego powodu co Twoja szwagierka śpilków w ciąży nie nosi wcale nie trzeba zakładać wysokich butów ani wsiadać na rower żeby sobie krzywdę zrobić, moja mama połamała nogę w dwóch miejscach uprawiając sporty ekstremalne - zbierając grzyby
tak więc załóż obcasy, wesprzyj się na mężu i damą bądź a co
oj mi też brakuje rowerków,w ciąży na początku jeździłam może z 3 razy i to krótkie dystanse bo TŻ mi nie kazał teraz chyba zapiszę się na basen, bo zajęc w okolicy dla ciężarnych u mnie nie ma, w domu się samej nie chce, więc może ten basen to jest rozwiązanie

Cytat:

Poza tym w Lidlu od 7go października są ubranka i pościele dziecięce. Rozmiary od 62 cm. Ale ja 11 mam wizytę, więc nie upewnię się co do płci i fajne ciuszki w fajnych cenach koło nosa i przelecą. Jestem zła...

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-5314A...erta.htm?id=76

aha no i zbadane na substancje szkodliwe
fajne, może się przejdę, w końcu w niedzielę rozpoczęłam 5 miesiąc, ale pewnie po południu nic nie bedzie, bo nie wiem jak u was, ale u mnie kolejka przed Lidlem tworzy się jeszcze przed otwarciem no i nie mam gdzie trzymać ubranek, a pokój dla malucha będziemy robić dopiero w styczniu, no i muszę przejrzeć piwnicę ciotki z ubrankami i zobaczyć co muszę dokupić

Cytat:
Hej, melduję się po wizycie, ale nadrabiać będę jutro
Wszystko w jak najlepszym porządku, pani długo próbowała złapać odpowiedni fragment, ale w końcu udało się - będziemy mieć dziewczynkę Jednak przeczucia mnie nie myliły, choć wszyscy wróżyli chłopca Mąż chyba troszeczkę jednak był rozczarowany, ale już mu przeszło
Mała wierciła się strasznie, waży 150g Łożyska mam z tyłu
Dziwnie się z tym czuję, że już wiem
gratulacje

Cytat:
Ja to przemyślałam teraz. Jechałam po TŻta do pracy i nie dopięłam jesiennej kurtki czyli nie mam się w co ubrać, więc teraz muszę pomyśleć o sobie. Potrzebuję jakiejś kurtki na jesień/zimę. Nie wspominając, że mam jedną parę spodni, które za miesiąc/dwa będą już chyba za małe
Szkoda mi kasy na siebie, ale z domu wychodzić muszę
też się już nie dopinam, ale zawsze wkładam grubszy sweterek pod spodem, miesiąc jakoś przetrzymam, może krócej, bo płaszcz zimowy mam taki szerszy. na razie kupiłam sobie jedne spodnie ciążowe, które pewnie starcza mi do końca ciąży i jedne legginsy z all ale nosze je po domu bo tylko lekko sięgają kostki a ja lubię długie legginsy. nie chcę inwestować za duzo kasy na ciuchy ciążowe, mam nadzieję że wytrzymam w tym co mam, idzie zima, a mam kilka dłuższych swetrów więc się nadadzą, chcę sobie kupić z all takie pasy ozdobne ciążowe do białych bluzek do pracy, żeby można się było jakoś ludziom pokazać

Cytat:

ale fajnie muszę też się wybrać na jakieś lepsze usg, bo jak na razie na zdjęciach mam rozmazaną mrówkę, ale taki niestety sprzęt jest u mnie na NFZ.
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 10:51   #1196
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
U mnie się okazało dzisiaj, bo robilam badania z rana i dzwoniłam do lekarki, że anemię mam... No masz ci los. Kazała wcinać buraki i szpinak i kupić sobie biofer folik. Oczywiście powiedziała, że niestety prawdopodobnie będzie tylko gorzej, ale mam się nie martwić, bo większość ciężarnych ma takie problemy, tylko ja jakoś wcześnie zaczęłam...
Ja mam wyniki ksiazkowe ale za to przez nadwage jestem zagrozona cukrzyca ciazowa i nadciśnieniem. Dlatego musze jak najmniej przytyc.

I musze zaczac mniej jesc. To znaczy wiecej warzyw i malo chleba.
W sumie jem wlasnie duzo zup jarzynowych i malo slodyczy. Ale te 4 kg jednak wpadlo.

Stary 2013-10-02, 10:57   #1197
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

wow! narobiłaś mi ochoty na to USG 3/4D

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 10:57   #1198
headzik
Raczkowanie

na przeziębienie polecam domowy 100% sok z czarnej porzeczki- sama witaminka c.
headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 10:58   #1199
marima
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam wyniki ksiazkowe ale za to przez nadwage jestem zagrozona cukrzyca ciazowa i nadciśnieniem. Dlatego musze jak najmniej przytyc.

I musze zaczac mniej jesc. To znaczy wiecej warzyw i malo chleba.
W sumie jem wlasnie duzo zup jarzynowych i malo slodyczy. Ale te 4 kg jednak wpadlo.

Postaraj się nie stresować tymi kg staraj się jeść więcej warzyw, mniej a regularnie. masz utrudnione zadanie, bo musisz się oszczędzać, a przy braku ruchu jest cięzko nie przytyć
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 11:02   #1200
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

ja tez polecam mleko+miód+czosnek. Słodziutkie jest i nie czuć czosnku dodatkowo syrop z cebuli i czosnku super się sprawdza, lepiej od jakichś syropów aptecznych. Ja tez brałam rutinoscorbin 2x1 a z innych leków jakie można stosować w ciąży znajdziesz tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14

Cytat:
fajniutkie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości