|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Kochane Mamusie!!!
Jestem mamusią maj-czerwiec 2013, udzielam się na tamtejszym wątku. Piszę ogólny apel ponieważ wiem ,że wizaż ma moc!!! Moja mama ma 46 lat. W maju tego roku nagle zachorowała. Dostała silnego rzutu choroby. Diagnoza Stwardnienie rozsiane ![]() W maju była w 2 szpitalach na oddziałach neurologicznych. Dostała kilka dawek sterydów. Jednak jej stan się pogorszył, Wylądowała na wózku inwalidzkim. Tato wzywał zaprzyjaźnionego rehabilitanta do domu co drugi dzień,który po kosztach ją godzinkę rehabilitował. Przyniosło to jakieś skutki, mama zaczęła poruszać się ledwo o balkoniku. Przejście kilku kroków to dla niej męczarnia bo zaraz nogi się trzęsą i traci równowagę. W czerwcu odbyła 6 tyg turnus rehabilitacji w Górznie. Tam dostała 2 rzutu, porażenia mięśnia twarzy, straciła na 2 tygodnie mowę.. Do tej pory ćwiczy z logopedą by mogła normalnie mówić. Teraz czeka na kolejne rehabilitacje. Prywatnie mój tato nie jest w stanie jej tego zapewnić w takim stopniu w jakim powinien. Pracuje sam, a ma na utrzymaniu jeszcze mojego 10 letniego brata. Na NFZ na miejsce w ośrodku rehabilitacji czeka się miesiącami niestety. Moja mama powinna dostawać leki na te chorobę.. Jednak na program by się dostać nie ma szans z racji wieku ![]() Koszt leczenia bez refundacji to kilka tysięcy złotych miesięcznie.. na co mojego tate nie stać. Bez leków i ciągłej rehabilitacji moja mama nie będzie sprawna, nie będzie mogła samodzielnie funkcjonować i chodzić. Ja nie jestem w stanie pomóc jej finansowo.. jedynie swoją fizyczną pomocą , co robię codziennie. Napisałam już do jednej fundacji z pytaniem o subkonto by móc zbierać dla mamy 1 % z podatków. Czekam na odzew. Jednak mam pytanie do Was. Jest tu na wizażu wiele wspaniałych osób.. sama się o tym przekonałam... Czy znajdzie się ktoś kto odpowie na mój post, apel o pomoc dla mojej mamy na leczenie i rehabilitację? ![]() Liczy się każda złotówka.. dosłownie. Mój tato chce sprzedać samochód by było chociaż na jakąkolwiek dawkę leku.. Ja próbuję go od tego odwieść ponieważ musi mieć czym dojechać do pracy żeby zarobić oraz z mamą po lekarzach. podałabym konto ..Suma zebrana była by jawna dla wszystkich.. Zamieszczę to ogłoszenie też na staraczkach i innych wątkach mamusiowych.. Nie wiem już co robić. Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej mamy,która nie jest w stanie sama nawet się umyć. Lekarze mówią,że zmiany w mózgu są bardzo silne i szanse na całkowite wyzdrowienie żadne.. ale dzięki lekom i rehabilitacji jest szansa,że mama będzie w stanie dojść do jakiejkolwiek sprawności i chodzić choćby o kuli. Z góry przepraszam jeśli kogoś tym postem urażę... poprostu szukam pomocy dla niej gdzie się już da Wczoraj tato wiózł mamę do profesora do Złotoryi. Na początek mama ma dostać lek Interferon . Koszt miesięczny leczenia tym lekiem to ponad 2 tysiące złotych. Do tego dochodzi 1 tysiąc miesięcznie za rehabilitację ( w przerwach między turnusami na które się czeka miesiące tato musi opłacić rehabilitanta do domu) Tak więc naprawdę każda złotówka ma znaczenie ![]()
#1112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Karolcia bardzo smutna sytuacja szkoda rodziny
![]() Dziewczyny czy Wy też tak macie, że ciężko Wam złapać oddech czasami? Miałam też tak, że jak w dzień się zdrzemnęłam to jak się przebudzałam to serce waliło mi jak oszalałe i musiałam jeszcze chwilę poleżeć by zebrać się do kupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i myślę że każda może liczyć na taki widok, bo przecież później ten nasz urwis będzie mieć ciasno i będzie walczył o każdy centymetr ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() ![]() ... ło matko właśnie znalazłam na jakiejś stronce: 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. czyli ja też mam 5 miesiąc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
BAN stały
|
Cytat:
17t 0dn - 17t 6dn - to jest 18tc 22t 0dn - 22t 6dn - 23 tc 27t 0dn - 27t 6dn - 28 tc Czyli Ty side jesteś w 19tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za info czyli to raczej normalne kamień z serca
![]() Czytam sobie właśnie opisy porodów dziewczyn z wizażu i też już mi się marzy mieć małą obok siebie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się z tym, bo tu już były dyskusje ale też tak liczę jak Ty i uważam, że tak jest poprawnie
![]() |
#1119 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
No właśnie wiem o tym prawym boku,a to się przydarza niezależnie od pozycji leżenia bądź siedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Pojechałam tylko na zakupy, a tu tyyyle postów
![]() Cytat:
![]() ![]() Też czekam na ruchy ![]() Cytat:
![]() DObrze, że dowiedziałaś sie teraz. Ja bym była zła, jakby nikt mi nie powiedział. Cytat:
![]() Tak samo jak kobieta w ciąży nie powinna zaglądać przez dziurkę od klucza, bo dziecko będzie miało zeza... Mama mi ostatnio mówiła, co jej mama nagadała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymaj się ![]() ![]() Cytat:
Byle z wolna i ostrożna. Ja czasami jem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
źle napisałam...jestem w 18 tygodniu bo 17t3d. ..teraz to dokładnie obliczyłam
![]() ![]() ![]() skomplikowane to bardzo. fajne jest to, że ledwo poczułam maluszka wczoraj to dziś już więcej razy...takie małe drgnięcia jak się leży spokojnie: pojedyncze i delikatne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Naturalne sposoby na rozpoznanie płci dziecka.
Wyszło mi tak: "Chiński kalendarz płci dziecka (chiński kalendarz księżycowy) Według opowieści, chińscy naukowcy zebrali dane wielu matek dotyczące ich wieku i miesiąca poczęcia dziecka a następnie zrobili wykres. Wykres ten pomaga zarówno w planowaniu płci, jak i w określeniu płci dziecka już poczętego. Przykładowo, jeśli kobieta chce mieć dziewczynkę i ma 25 lat, wówczas wykres wskazuje, że powinna począć w styczniu, kwietniu maju lub lipcu. Wykres został sporządzony około 700 lat temu i opiera się na danych kobiet pochodzących w 99% z Chin." mi się sprawdziło. Chłopak poczęty w czerwcu ![]() Metody babci Podczas ciąży z pewnością już słyszałaś kilka wskazówek dotyczących rozpoznawania płci dziecka. Przykładowo, niektórzy ludzie twierdzą, że płeć dziecka będzie taka na jakie jedzenie masz ochotę (słodkie - dziewczynka, kwaśne i ostre - chłopak). tutaj nie wiem, bo na wszystko mam ochotę Poniżej kilka innych wierzeń: - Częste poranne nudności = dziewczynka zgadza się ![]() ![]() - Suche ręce = chłopiec nie wiem - Brzuch jest nisko = chłopiec nie wiem - Huśtawka nastrojów = dziewczynka nie mam huśtawki będzie chłopak ![]() - Spanie na prawym boku = dziewczynka najmniej śpię właśnie na prawym będzie chłopak ![]() - Poczucie ociężałości, niezdarność = chłopak ociężałość taaaak ![]() - Pierwszy ruch dziecka z lewej strony = chłopak, z prawej = dziewczynkajeszcze nie czuję ruchów ![]() - Brzuch jest czubaty i wypukły = chłopak, brzuch rozlany na boki, płaski = dziewczynka nie wiem jaki mam - Ładna cera, poprawa urodzy = chłopak (dziewczynka przeciwnie, ona odbiera nam urodę) tu mi się nie zgadza ![]() Większość tych wierzeń jest jednak wyssana z palca a ich skuteczność to 50%. 4 mi się zgadzają ![]() Nie wierzę w to, ale jak się nudzi, to co robić ![]() ![]()
#1128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Dziś postaram się trochę nadrobić... Jestem w końcówce 13-stego tygodnia, więc za parę dni wkraczam w II trymestr ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczyłam w systemie dzisiaj też wyniki badań moczu i tu trochę gorzej ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Wtajemniczenie
|
Wy się dziwicie, że jestem ostrożna? nabawiłam się toxo po zjedzeniu polędwicy łososiowej
![]() tuńczyk w puszce jest surową rybą upchniętą w oleju i poza tym, ze dostarcza omega jakichśtam, może zaszkodzić, podobnie jak wędzona makrela czy śledź i wszystkie surowe mięsa |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]()
#1133 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Nie mam ostatnio siły pisać. Gratuluję Wam pierwszych ruchów. Ja muszę na to jeszcze poczekać. Dziś byłam na teście PAPPA. Zobaczymy jakie będą wyniki. 11 października mam mieć USG genetyczne. Pozwolono mi przyjść z mężem i córką ![]() ![]() ![]() Życzę Wam i Waszym Dzieciom miłej i spokojnej nocy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
A odnośnie zabobonów w ciąży to znam taki, żeby nie przechodzić nad sznurem, kablem, bo dziecko owinie się pępowiną. W sumie dobra wymówka żeby nie odkurzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
amelka 2006
![]() ![]() Ja sobie dzisiaj poczytałam zabobony ![]() Na pępowinę za późno, bo odkurzałam samochód i przeszłam pod kablem. Poza tym moje dziecko będzie miało frecie uszy (bo patrzę i bawię się z fretkami). Będzie łyse (bo patrzałam na księżyc), będzie dużo płakało (bo patrzałam na słońce) i będzie pijakiem (bo myłam ostatnio naczynia i pochlapałam brzuch) ![]() Ale za to będzie się dobrze uczyło, bo czytam dużo książek ![]() ![]()
#1137 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wy czasami zakładacie szpilki (np. na jakieś uroczystości)
Ostatnio usłyszałam od szwagierki, że przecież nie mogę iść w szpilkach na imprezę do dziadków, bo w ciąży NIE MOŻNA zakładać obcasów ![]() Uważam to trochę za chore zachowanie ![]() ![]() ![]() A przed ciążą często chodziłam na obcasie ![]() ![]() Rozumiem, że mogła by mi zwrócić uwagę gdybym wszędzie łaziła na obcasie, ale żebym teraz sobie nie mogła założyć ![]() Ciekawe co powie jak mnie zobaczy na tej imprezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wygląda sexi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Zawsze to jakieś pocieszenie
![]() ale jeżeli stopień zaawansowania zła zależy od ilości tapety to moje nie będzie najgorsze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.