|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Super
![]() Cytat:
A masz jakąś sprawdzoną firmę pieluch tetrowych? Cytat:
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale my i tak mamy zamiar porównywać ceny właśnie stacjonarnie i na allegro bo np. pościele są duuużżżżo tańsze na allegro. pięknie wyglądasz ![]()
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
A u mnie na obiad dziś fasola szparagowa, kotleciki takie z piersi kurczaka i ziemniaczki
![]()
#4414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj maz sie śmieje ze gdybym czasem miała rodzic tydzien wcześniej to powinnam mieć jakaś koszule w cekiny zeby było sylwestrowo ![]() Wogole jego luzackie podejście do porodu mnie czasem denerwuje ale ja mu jeszcze pokaże ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-10-02 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cudowny brzuszek!! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz dużo producentów ma gwint pasujący do wszystkiego avent, tt też tak mają ![]()
![]() |
#4417 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
kurde miał facet po ten złom grzejnikowy przyjechać i nie ma go a ja wyjść musze niedługo
![]()
#4419 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187](...) Ostatnio ćwiczę właśnie asertywność - i muszę się pochwalić, że w końcu się przełamałam i wczoraj oraz dzisiaj głośno i kulturalnie poprosiłam o ustąpienie miejsca w autobusie ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Też bym chciała być taka asertywna, a ze mnie taka cipka jest że nawet jak ktoś mnie puszcza w kolejce to czasami głupio mi i dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A domowych faworków to bym zjadła, teraz to mi ślina będzie ciekła pół dnia... Śliczny brzuszek ![]() ![]() A ja dzisiaj od rana wpadłam na genialny pomysł - postanowiłam rozmrozić zamrażarkę bo już sam lód w niej był. I oczywiście spędziłam przy tym 3 godziny, Zuzkę przy okazji pewnie wygniotłam nachylając się tam. Co za durna baba ze mnie ![]() A jeszcze do tego muszę do sklepu a na zewnątrz zimno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja wiem ze wielu producentów tak ma ale moj TZ jest raczej z tych co cieszą się ale kiepsko to okazują więc kiedy wykazuje czymś większe zainteresowanie to ja wtedy grzecznie się z nim zgadzam i cieszę się z jego chęci udziału. no a wczoraj na tych warsztatach to słuchał o tych butelkach i dopytywał, potem w domu sprawdzał i ceny i opinie więc weźmiemy pewnie NUK skoro on taki przekonany do nich ![]()
![]() |
#4421 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kukurydzianaa zgadzam się z Tobą w 100% co do prywatnej opieki!!! I co że trzeba by było zapłacić raz na jakiś czas w porównaniu z tym że obecnie opłacamy miesięcznie tak wysokie składki, ale zwykle tego nie wykorzystujemy. Za to hipochondrycy wykorzystują skrzętnie i chodzą po lekarzach mimo że są zdrowi jak koń za nasze pieniądze! A potem jak ktoś naprawdę jest chory to się terminy we wrześniu pokończyły do tego specjalisty, albo masz zapisy na operacje na 2020 rok! A tak te emerytki co u mnie w przychodni prześcigają się w tym która więcej specjalistów odwiedziła, 2 razy by się zastanowiła czy warto iść do lekarza, skoro za długo siedziała na słońcu i z pewnością to jest przyczyną jej bólu głowy, a nie jej wyimaginowany rak mózgu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() przejrzałam posty pobieżnie później się odniosę konkretnie, wczoraj trochę czytałam ale nie dałam rady odpisać. ogólnie to miałam małego doła tzn takie zniechęcenie do wszystkiego. po pierwsze gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() po drugie trzymam kciuki za dzisiejsze wiztyty i badania ![]() apropo badań... pisałyście coś o grupie krwi, okazało się że ja mam Rh- i lekarz kazał mi zrobić jakiś odczyn Combssa czy coś w tym stylu. Ten minus mam w karcie ciąży zaznaczony na czerwono. . . . . Pisałyście o łóżeczkach, ja jestem zdecydowana na łóżeczko - tapczanik. Najlepiej białe z szufladą i wymiar 140/70, wyjmowane szczebelki. wczoraj akurat dzwoniłam w tej sprawie , to ogłoszenie które znazłam. Okazało się, że nie mają już go na stanie, nie są producentem ale dali mi na niego namiar. -kupię najprawdopodbniej takie: (brakuje mu tylko szuflady niestety) http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...558120719.html kosztuje 225zł to jest stronka tego producenta: http://www.e-meblus.pl/ -znalazłam też super ogłoszenie we Wrocławiu (drugi koniec POlski ode mnie, ale akurat męża wujek tam dzisiaj pojechał i jak da rady to może je kupi i odbierze, dzisiaj albo jutro się wszystko okaże) nowe łóżeczo tapczanik plus nowy materac gratis za 250zł!!! http://tablica.pl/oferta/klups-lozec...tml#dd16229dd1 normalnie to łóżeczko kosztuje na all 344zł http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...520394400.html Biorę jeszcze takie pod uwagę: Pinio za 220zł http://allegro.pl/pino-2w1-lozeczko-...587364808.html Schardt za 299zł http://allegro.pl/schardt-lozeczko-t...536610398.html ATB meble za 199zł (to musiałabym malować) http://atbmeble.pl/lozeczko-tapczanik-140x70-113 Dziewczyny pisałyście o kleszczach, wczoraj wyciągałam wujkowi z pleców a z dwa tyg temu mojemu tacie z pośladka ![]() Gosia rzuciło mi się w oczy, że zastanawiałaś czy Twój kotek mógł mieć maleńskie kleszcze na pyszczku, bardzo możliwe, wielkorotnie wyciągałam kotom takie właśnie malutki jak okruszek z mordki. Zapewne złapał na tej wycieczce ![]() co do pracy pielęgniarek i położnych... szczerze to im współczuję, mimo że wielkokrotnie spotkałam się z chamstwem w szpitalu z ich strony. Pracują pon ad siły za marne grosze. Położne to ogóle tez mają przewalone, nie dość że odwalają za lekarza cały poród (przy fizjologicznym) to jeszcze dostają za to marne grosze. A to przecież lekarz zgarnia pieniądze za wizyty!!! a porodzie rzadko który jest. Zaczęłam pić soki z ekologicznej marchewki. Przedwczoraj zakupiłam 100kg za 100zł ![]() ![]() Cytat:
![]() Nawet lekarka mi tak kiedyś powiedziałą "proszę pani, pani jeszcze nie zna ludzi, jacy potafią być i jakie cyrki odstawiać. Najgorsze są emerytki, siedzą w domu, nudzą się to chodzą po lekarzach i sobie choroby wymyślają". A poszło o to, że wpuściłam przed siebie kobietę, która śpieszyła się na autobus ( opóźnienie w wizytach prawie dwugodzinne) a później jak byłam już gabinecie wparowała bez pukania, bez przeproszenia (!!!) inna (nawiasem mówiąc matka karmiąca) z pytaniem czy może wcześniej wejść, bo nadchodzi pora karmienia i mąż został sam z dzieckiem w domu ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-02 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4424 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też chodzę na nfz, ale za USG genetyczne, połówkowe i niektóre badania krwi musiałam zapłacić, witaminy i żelazo też trzeba kupić za swoje, państwo nie daje ![]() Cytat:
Osobiście kocham Lasockiego, jego numerówkę, w którą zawsze trafiam i w każdej kolekcji znajduję przynajmniej jeden model, który mi się podoba ![]() W efekcie moich przyzwyczajeń nawet teraz chadzam jeszcze na wysokim obcasie i nie jęcze z bólu ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187] Ostatnio ćwiczę właśnie asertywność - i muszę się pochwalić, że w końcu się przełamałam i wczoraj oraz dzisiaj głośno i kulturalnie poprosiłam o ustąpienie miejsca w autobusie ![]() [/QUOTE] Ciekawa jestem z jakimi spotkałaś się reakcjami? I kogo "zrzucałaś" z siedzenia? Dzieciaki, czy dorosłych? Obiecałam sobie, że jak będę widziała faceta na miejscu dla ciężarnej, to czy mi się będzie chciało siedzieć, czy nie, to i tak mu zasugeruję, że miejsce to jest przeznaczone dla ciężarnej, więc ładnie proszę o ustąpienie. "ale" przesiadałam się w auto i nie pamiętam kiedy ostatni raz jechałam gdziekolwiek autobusem, więc nawet nie mam ku temu okazji. a co to za producent w tym auchan?
![]() |
#4425 |
Raczkowanie
|
Magnusia ładny brzuszek, taki proporcjonalny, mój w 21tygodniu jest większy. Spodnie masz jakies ciążówki, bo fajnie leżą.
Ja jeszcze nie kupiłam żadnych spodni w ciąży, bo żadne mi nie pasują. Na obiad dzisiaj jadę do mamy będą naleśniki i zupa ogórkowa. O 14 mam pogrzeb sąsiadki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4427 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
na codzień - owszem, fajnie nie jest. Kolejki, terminy, zaniedbania. Ale jak się coś wydarzy, to system działa niezawodnie: 2 przykłady: dostałam udaru mózgu, zdiagnozowano, ze to przez wadę serca, 3 miesiące później operacja, w której sam koszt materiału do wykonania zabiegu to 25 000 zł, gdyby mi przyszło to opłacić z własnej kieszeni, to pewnie teraz spokojnie czekałabym na kolejny udar, nie mając takich środków. A tak - wszystko poszło z ubezpieczenia. Mam dopiero 25 lat, więc przez całe swoje życie zapewne jeszcze nie raz wydarzy się sytuacja, w której koszt leczenia zdecydowanie przerasta moje możliwości finansowe. drugi przykład: - wybuch gazu, poparzenia 90% ciała. Helikopter, transport na drugi koniec polski na oddział specjalistyczny zajmujący się poparzeniami, tygodniowe kosztowne leczenie. Pacjent umarł. Nie był ubezpieczony - rodzina (babcia emerytka, która się zajmowała wnukiem o którym mowa) ma do zapłaty 80 000,00 zł więc... ja się cieszę, że mi z pensji obowiązkowo zabierają kase na leczenie i już. Mogę spokojnie żyć. osobiście wolę nasze rozwiązania, niż np to co jest w stanach, a tam właśnie nie ma obowiązkowych ubezpieczeń i dramat z tego powodu jest gorzką codziennością, właśnie jak się coś takiego wydarzy.
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-10-02 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Może i bym tak nie prosiła, ale rano jest taki tłok że naprawdę się obawiam o brzuszek, dlatego bezpieczniej jest siedzieć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój tata jak poszedł umówić się na wizytę do kardiologa usłyszał "ojej, trzeba będzie długo czekać". Od razu wizja w głowie rok? pół roku? wiadomo w Polsce kardiolog to luksus. A pani mówi "za dwa tygodnie". Ja myślę, że gdyby u nas wprowadzić opłatę (później zwracaną) nawet 5 zł, to liczba umawianych wizyt by się zmniejszyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem ja już znam na tyle swoje dziecko , że się nie denerwuje jak dłużej nie kopie . Może jakby cały dzień nic bym nie poczuła to zaraz bym ruszyła do szpitala a tak cały dzień kopie i wierci się co pół godziny godzinę na pewno jak oczywiście leżę siedzę . Bo jak chodzę to rzadko go czuć bardzo ładnie ! mnie ostatanio też porządnie wywaliło ![]() Cytat:
Jedynie raz mi się zdarzyło wychodząc z łazienki w markecie jak kobieta spojrzała sie na mnie i przytrzymała drzwi gdy wychodziłam już na sklep z szerokim uśmiechem . Na szczęście autobusami nie muszę jeździć chyba bym nawet nie dojechała do miasta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43087823]Zgadzam się z tym. Moi rodzice mieszkają w Belgii - z tego co mówią jest tam tak, że za każdą wizytę się płaci, a dopiero po wizycie pacjent otrzymuje refundację. W zależności od wizyty/rodzaju badania, % zwracanych pieniędzy jest różny. Dzięki temu zmniejsza się praktyki "umawiania do pięciu lekarzy" na raz.
Mój tata jak poszedł umówić się na wizytę do kardiologa usłyszał "ojej, trzeba będzie długo czekać". Od razu wizja w głowie rok? pół roku? wiadomo w Polsce kardiolog to luksus. A pani mówi "za dwa tygodnie". Ja myślę, że gdyby u nas wprowadzić opłatę (później zwracaną) nawet 5 zł, to liczba umawianych wizyt by się zmniejszyła.[/QUOTE] Ja podejrzewam, że wprowadzenie opłaty nawet 1 zł sprawiłoby, że co niektórzy nie przesiadywaliby niepotrzebnie u lekarza np rodzinnego...niestety moja babcia tak ma...tylko ją zakuje, kichnie, gardełko zaboli, główka zaboli i leci do lekarza "bo jej się należy". To podejście z serii "bo mi się należy" strasznie mnie irytuje! Szczerze mnie to wkurza, bo ona u lekarza średnio jest raz na tydzień ![]() ![]()
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
em ma skąd ja to znam my swego czasu jeździliśmy do szpitala gdzie przyjmowali przeróżni lekarze od 7 było otwarcie więc wtedy już trzeba było czekać w kolejce do specjalistów na dworze oczywiście bo starszych ludzi było masa ze 30 osób spokojnie i to zimą dzielnie czekali a przychodzili już o 6.30
![]() Ale zimą tragedia nie dosyć , ze musieliśmy dużo wczesniej przed otwarciem przychodni być to po wejściu jeszcze z godzinę do półtorej aż lekarz zacznie przyjmować . Były przypadkiem gdzie stare babki przychodziły już o 8 zająć sobie kolejkę a lekarz przyjmował np. od 11-12 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę wieczorem pojechałam z TŻ na dyżur internisty do szpitala, brało mnie przeziębienie a wolałam poradzić się prawdziwego lekarza niż internetowego. TŻ marudził, ale powiedziałam mu, że po to ten lekarz ma dyżur i od tego jest ![]()
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
ostatnio była dyskusja o laktatorach zobaczcie co znalazłam http://allegro.pl/nuby-laktator-podr...580906483.html zawsze tańsza opcja a wydaję mi się lepszy niż te szklane z aptek po 15zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
A mi sie np podoba traktowanie ciężarnych w moim banku. Nic nie muszę mowić wchodzę a pierwsza kasjerka wstaje i informuje innych oczekujących ze po tym kliencie bedzie mnie obsługiwać poza kolejnością bo takie sa ich standardy.
Za to miałam nie miła sytuacje w auchan. Zrobiłam zakupy i poszłam do kasy dla ciężarówek ( nie mogłam wysłać męża a jeść coś musiałam) i mowię uprzejmie do kobiety która stoi w kolejce czy jest ciężarna ona ze nie no to proszę zeby mnie przepuścila bo mam tu pierszenstwo a bolą mnie plecy a ona na to " a pani jest w ciazy?" Jakoś jak pare minut wcześniej gapila sie na moj brzuch na mięsnym to nie miała wątpliwości a teraz nagle tak. Wogole jeszcze zauważyłam ze chyba mam pecha bo jak jestem gdzieś gdzie jest specjalna kasa to zazwyczaj sadzaja tam uczennice. Dziewczyny stresują sie samym faktem nauki kasy a jeszcze musza sobie radzić w takich sytuacjach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Rozeznanie
|
souris5, pilotka86, bo emeryci to często taki typ ludzi, którym coś pada na głowę i to konkretnie. Ja rozumiem, że starość niesie ze sobą cały pakiet schorzeń, ale ciągłe latanie po lekarzach zdrowia nie zwróci.
Mnie osobiście wkurza jeszcze to, że te stare (jakże schorowane) babki jeżdżą z samego rana na zakupy ![]() ![]() PawMaj13, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mimo wszystko powinniśmy mieć wybór.... Ja miałam wypadek 4 lata temu - gdybym czekała na operację z NFZ, to właśnie teraz smarowałabym sobie bliznę po szwach, żeby dużego śladu nie było. A jak bym nie poszła prywatnie się zoperować, to co - musiałabym z rozwaloną nogą pomykać te 4 lata? A po operacji ile czekać na rehabilitacje? A tak w ogóle, to czy wróciłabym do sprawności po tak długim okresie oczekiwania? Nie sądzę. Ja teraz czuję, że tą jedną nogę mam słabszą i bardziej na nią uważam, to strach pomyśleć co by było gdybym musiała aż tyle czekać... Albo mój brat.... jest chory na przewlekłą i nieuleczalną chorobę - guzik mu państwo sponsoruje. Co prawda nie płaci jednorazowo wielkich kwot, ale jakby tak podliczyć ile już wydał na leczenie, to można się za głowę złapać. A jak przyjdzie mu, odpukać, zdecydować się na leczenie biologiczne gdy nie będzie mógł wcale z łóżka wstać, to kto mu opłaci 20 tys zł miesięcznego leczenia? Bo przecież nie państwo. No i z jego pensji jeszcze mu państwo zabiera na pakiety socjalne dla wszelkich patologii ![]()
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie korzystam ze "zwykłej" państwowej służby zdrowia, bo nie mam do tego nerwów. Ale juz na wycięcie pieprzyka grzecznie czekałam w kolejce (niezbyt długiej zresztą), bo moje prywatne ubezpieczenie nie obejmowało takich "rarytasow" a prywatnie zaśpiewali sobie 1500 złotych (za jakieś 5 minut roboty). Juz nie mówiąc o porodzie, gdzie o prywatnej klinice nawet nie myslę. Gdyby ubezpieczenia prywatne miały obejmować wszystko to, co NFZ to wcale nie byłyby tańsze od tego co płacimy. Zresztą tak to działa w Stanach i delikatnie rzecz ujmując nie uważam, zeby był to dobry system.
![]() |
#4440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o auchanowskie rajty to rzeczywiście dla niemowlęcia są ok. Dla starszych dzieci, 4 latków, te rajty to badziewie ![]() ![]() Stojąc własnie w auchan w kolejce, bo jak mogę to po co sie pchać przed innych ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.