Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 08:55   #4381
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ale zachęcam do kupowania....zwłaszcza akcesori do nas i maluszka na allegro, ja do tej pory jestem w szoku jaka jest różnica cenowa, ja nie wiem jak ja po macierzyńskim wróce do pracy i będę sprzedawać takie drogie rzeczy jak sama o połowe taniej kupiłam
ale tez nie zawsze - wczoraj porownywałam ceny butelek i okazało się że u mnie w sklepie jest taniej niż na allegro
Stary 2013-10-02, 08:56   #4382
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Aaaa no i zapomniałam sie pochwalic, obchodzimy z mężem dzisiaj 3 rocznice ślubu ale to zlecialo.....

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43085851]
Zrobiłam dzisiaj zdjęcie mojego brzuszka aby przesłać rodzicom (mieszkają daleko), więc wstawiam - jestem w trakcie 24 tygodnia. Płaszcza już nie mogę zapiąć bo rośnie i brzuch, i biust.[/QUOTE]
Śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś coś czytałam ale nie pamiętam dokładnie miało być chyba 15 ruchów w ciągu dnia ale nie liczy sie jeden po drugim tylko z jakimś odstępem czasowym . Kiedyś liczyłam i do godziny 14 już miałam 15 ruchów .

W ogóle moja mama sądzi , że zimą w ogóle z dzieckiem nie powinnam wychodzić ....
Żałuję że się nie dopytałam lekarza o co chodzi z tym liczeniem ruchów Ogólnie codziennie czuję Dorotkę, więc wydaje mi się, że jest ok.

Co do tego niechodzenia dzieckiem w zimie to wiele babć ma takie zdanie. Na szczęście i tak będziemy robić po swojemu
Stary 2013-10-02, 08:58   #4383
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Magnusiu a może kup jeden-wszystko jedno czy z nóżkami czy bez. Zobacz czy Ci odpowiada np sposób rozpinania, wkładania dziecka. Jak będzie ok to sobie dokupisz po porodzie i nie zostaniesz z czymś niepraktycznym.
Kuzynka pożyczyła mi taki:

mam okazje odkupić od znajomej dwa za 40 zł więc kasa nie duża i chyba się zdecyduję- jak się młody obrzyga albo cos tona zmianę będzie, albo jak zima długa będzie

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

Co do tego niechodzenia dzieckiem w zimie to wiele babć ma takie zdanie. Na szczęście i tak będziemy robić po swojemu

moim zdaniem dziecko powinno na powietrzu przebywać- owszem jeśli jest -20 stopni i pizga złem to nie ma sensu wychodzić ale jeśli jest słoneczko i mrozek to czemu nie. Niech się uodparnia
Stary 2013-10-02, 08:59   #4384
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:

Dziewczyny czy któraś wie jak to jest z liczeniem ruchów dziecka? Lekarz mówił, że powinnam liczyć, ale jakoś go o to nie dopytałam...Dorotka czasem kopie raz, czasem od razu dostanę kilka kopów (to w sumie nie do policzenia tak za sobą). Nie wiem czemu się nie dopytałam o szczegóły-myślałam, że to proste, a w sumie to nie wiem jak to robić
nic nie słyszłam nt. kopania
Stary 2013-10-02, 09:01   #4385
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
1300zl?? No to nasze teściowe pracują najwyraźniej na zdecydowanie rożnych warunkach. Szczerze mówiąc absolutnie nie znam pielęgniarki która zarabia 1300zl.

Pozatym taki jak to nazwałeś "wieloryb" ma takie samo prawo do opieki medycznej jak każdy inny pacjent. Wymyślają procedury na wszystko wiec na to tez mogą zeby po ludzku sobie z tym radzić i nie narażać pacjentów na komentarze czy choćby głupie miny.
Więc zapraszam na lubelszczyznę, która jest uznawana za Polskę B. Tutaj każdy zarabia mniej.... A konkretnie chodzi o nieduży szpital w małej miejscowości pod Lublinem. Teściowa dostała ostatnio "dyplom" w ramach 30-lecia pracy w zawodzie. W maju dostała podwyżkę - wcześniej zarabiała 1200 zł z hakiem, teraz o 100 zł więcej.

Każdy pacjent ma prawo do równej opieki medycznej, ale nie każdy szpital jest do tego przystosowany - jeden jest lepiej dofinansowany i nie ma sprzętów rodem z PRLu, w innym są tylko takie (więc o jakichś podnośnikach nie ma mowy...) Na wybór dyrektora szpitala też nie mamy wpływu, najczęściej decydują znajomości i polityka - to jest jedna wielka mafia. No i nie w każdym szpitalu są równe wynagrodzenia, które jakąś tam funkcję motywacyjną spełniają. Jakbym po 30 latach pracy zarabiała tyle co teściowa, to mogli by mnie w tyłek cmoknąć, a nie nosiłabym więcej niż mam w regulaminie zapisane. Teściowa jest pielęgniarką z powołania i nie raz sobie coś naciągnęła. Tylko dlaczego za błędy systemowe mają płacić Ci, którzy i tak odwalają czarną robotę, a mają z tego najmniej....?

A jak słyszę teksty, że szpital za duże pieniądze kupił respirator, którego z powodów technicznych nie będzie używał, to normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Ludzie są na masę nieodpowiedzialni, bo w naszych realiach głównie barany pierdzą w ważne stołki.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wstałam bo coś spać nie mogę. U mnie KONIEC REMONTU!!!! Teraz tylko sprzatanie zostało- wypijam kawke i się biorę za lżejsze prace kurzowo- zmywające
Ooo, jaka panikara! A jak zaczynałaś remont to miałam wrażenie, że będzie on trwać co najmniej miesiąc

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-10-02 o 09:07
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:03   #4386
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
moim zdaniem dziecko powinno na powietrzu przebywać- owszem jeśli jest -20 stopni i pizga złem to nie ma sensu wychodzić ale jeśli jest słoneczko i mrozek to czemu nie. Niech się uodparnia
Też tak uważam. Do -10 normalnie wychodziłam na spacery. Jak już więcej na minus było (przy Wiki,bo w Anglii jeszcze takiej temperatury nie zaznałam) to wychodziłam jak musiałam koniecznie.
Stary 2013-10-02, 09:03   #4387
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie do mnie pytanie,ale się wtrącę,że ja pijam codziennie zwykłą kawę i nie wyobrażam sobie inaczej zacząć dnia.

Fajny,zgrabny brzuszek
Dziękuję

Cytat:
pije jedną normalną z ekspresu z kapsułki z mlekiem. Gin stwierdził że jedna jest OK.
Brzuszek śliczny
Dzięki
Uwielbiam Was czytać bo zawsze podnosicie na duchu. U mnie też lekarz powiedział że jedna kawa dziennie ok ale otoczenie krzywo i dziwnie patrzy i zdarzają się komentarze "jak to kawa w ciąży". Naprawdę czasem tak mi się robi aż dziwnie. Staram się być asertywna i odpowiadać że lekarz pozwolił ale dziwne uczucie pozostaje.

Ostatnio ćwiczę właśnie asertywność - i muszę się pochwalić, że w końcu się przełamałam i wczoraj oraz dzisiaj głośno i kulturalnie poprosiłam o ustąpienie miejsca w autobusie

Cytat:

Śliczny brzuszek

Żałuję że się nie dopytałam lekarza o co chodzi z tym liczeniem ruchów Ogólnie codziennie czuję Dorotkę, więc wydaje mi się, że jest ok.
Bardzo dziękuję Z tym liczeniem to jest chyba tak jak dziewczyny mówią. Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu to spytam dokładnie lekarza.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:04   #4388
souris5
Raczkowanie

Cytat:
Brawo! Teraz już pójdzie szybciutko.
Jest coś takiego jak ciucholand ciążowy??nie wiedziałam. Ciekawe czy w Poznaniu takie sa.
Wogole ja jakoś nie mam zdolności do zakupów w ciucholandach. Podziwiam dziewczyny które wyszukują niesamowite perełki za grosze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Podobno na traugutta w poznaniu jest taki. Ale nie sprawdzałam, w necie znalazłam tylko taką informacje. Czasem też można znaleźć coś w zwykłym, ja sama znalazłam w takim piękny płaszcz na zimę w zeszłym tygodniu.

Edytowane przez souris5
Czas edycji: 2013-10-02 o 09:05
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:05   #4389
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ale tez nie zawsze - wczoraj porownywałam ceny butelek i okazało się że u mnie w sklepie jest taniej niż na allegro
A co to za producent butelek?
U mnie butelka antykolokowa tt 260 ml w salonie kosztuje 26 zł ja na allegro kupiłam za 16 zł, to samo z małą tt 150ml kupiłam za 7 zł a w salonie 20 zł.....dla mnie to duża róznica.
Widzę porównawczo że avent też taniej na allegro wychodzi, na butelki canpola czy nuka nie zwracałam uwagi więc tu mogę się mylić
Stary 2013-10-02, 09:05   #4390
EVI07
Raczkowanie

Witam.Nie wyspałam się dzisiaj, bo mój ślubny wychodził do roboty z takim łomotem, jakby stado słoni galopowało po domu, więc o 7 już miałam podbudkę... Bandyta!A Wika akurat spała u babci, więc mogłabym się wyspać...

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
EVI07 widzę że jesteś z Lbn. Wiem, że leczysz wzrok w Warszawie, ale może poleciłabyś jakieś miejsce w Lublinie gdzie mogłabym zbadać siatkówkę? Ja nie mam żadnego zaufanego lekarza niestety...
Przed operacjami chodziłam do dr Anny Prackiej, przyjmuje na Królewskiej 13, w salonie optycznym, jest bardzo fajna. Moja koleżanka natomiast poleca Eyemed, tą nową klinikę, podobno mają tam super sprzęt, ale osobiście nie sprawdzałam. Natomiast zdecydowanie odradzam Ci Luxmed, mnie tam wszystko spieprzyli, mojemu tacie też.
Cytat:
Bylam u lekarza,tzn nie bylo lekarki do ktorej mialam pojsc i dostalam sie do pielegniarki,ktora stwierdzila,ze nic mi nie pomoze,bo nie jest ani lekarzem ani polozna... Jestem zapisana na jutro do poloznej. Pielegniarka powiedziala,ze moze wysla mnie do szpitala na badanie,bo wedlug niej mam duzo twardnien brzucha.
No, ręce i cycki opadają z łomotem! Trzymam kciuki, żeby dzisiaj się sprawa wyjaśniła i żedby Ci pomogli!
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Niestety dostałam skierowanie do diabetologa, nawet o słowie słodycze mam zapomnieć do końca ciąży. Lekarz powiedział, że diabetolog zleci dietę i na tym powinno się skończyć.
To mnie kochana dobiłaś... Aż się boję iść w piątek na swoją wizytę... Przecież brak słodyczy do końca ciąży mnie chyba wykończy... Trzymaj się, towarzyszko "słodkiej" niedoli.
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43079851]W połowie października mam wizytę u okulisty która zdecyduje czy będę mogła rodzić SN. Bardzo bym chciała. Widziałam że niektóre z Was pisały tu o swoich problemach - ja od ok. 7 roku życia nie widzę na jedno oko (wypadek), i miałam odwarstwioną, a potem przyklejaną siatkówkę, i na pamiątkę została jaskra wtórna (pourazowa). Jeśli będą przesłanki co do tego że duży wysiłek może zaszkodzić, albo ciśnienie może wzrosnąć, to pewnie będzie cc. Ja bardzo bym chciała rodzić SN, mam nadzieję że stan jest na tyle stabilny aby było to wykonalne - w końcu lekarze przekreślali też jakikolwiek WF, a koniec końców udało się trenować gimnastykę bez żadnych skutków ubocznych Także trzymajcie proszę kciuki [/QUOTE]
Wiesz, ja na Twoim miejscu bym jednak nie ryzykowała porodu sn... Ale idź do okulisty, pogadaj.
Cytat:
Dostałam monural na bakterie w moczu i ten bólu przy wizycie w toalecie. Brała któraś z was moze?? Jak z nieporzadanymi efektami?
Ja brałam, żadnych efektów ubocznych nie było, nawet grzybicy nie miałam.
A co do planów na kolejną ciążę-Kochana, nigdy nic nie wiadomo, a co zrobisz jak się Wam uda bez planu? Lepiej tą szczepionkę wziąć...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:06   #4391
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość

Ooo, jaka panikara! A jak zaczynałaś remont to miałam wrażenie, że będzie on trwać co najmniej miesiąc

też miałam takie wrażenie na szczęście ekipa ekspresowa i pracowali od rana do późnego popołudnie we trzech

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:08   #4392
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja podobnie jak dziewczyny mam już dla malca i śpiworek i ocieplany kombinezonik (56 i 62). Po domu mam tez kombinezoniki, ale oczywiście lżejsze. W h&m są w ogóle bardzo fajne kombinezoniki po domu np welurowe.

Tez uwielbiam kawę i pijam normalna latte z ekspresu kapsulkowegp, ale już nie codziennie, bo trochę boje sie wyplukiwania magnezu. Ograniczam sie do kilku kaw tygodniowo.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:08   #4393
magnusia
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187]
. U mnie też lekarz powiedział że jedna kawa dziennie ok ale otoczenie krzywo i dziwnie patrzy i zdarzają się komentarze "jak to kawa w ciąży". Naprawdę czasem tak mi się robi aż dziwnie. .[/QUOTE]

taaaa to jeszcze może nie oddychać bo powietrze tez zanieczyszczone przecież i woda brudna w kranie
Stary 2013-10-02, 09:14   #4394
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
też miałam takie wrażenie na szczęście ekipa ekspresowa i pracowali od rana do późnego popołudnie we trzech
Zazdroszczę bo moja ekipa budowlana 3 w 1 jeszcze odsypia trasę

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Nudzi mi się z rana i są efekty
http://allegro.pl/primark-serduszka-...576230022.html
http://allegro.pl/anglia-slodkie-baw...578135609.html
I love allegro
Stary 2013-10-02, 09:17   #4395
katarzyniak
Rozeznanie

O wow, właśnie skończyłam Was czytać i fajnie się Was czyta, tylko czemu tak dużo?

Teraz to ja już mam kręćka jeśli chodzi o łóżeczka. Podobał mi się ten zestaw Radek II (mówicie że jest ok?) ale teraz patrzę a on jest bez materca a cena zestawu to ok 600 zł :sciana:

Ja już też sporządziłam swoją listę i podliczyłam ile mniej więcej nam pójdzie. I powiem Wam że jestem w szoku, bo te wszystkie drobiazgi po 10 , 20, 30 zł + wózek za ok 1300 zł +łóżeczko 550 - wyszło że wydam ok 4500 zł na wyprawkę. I wbrew pozorom moja lista nie jest EKSKLUZYWNA, tylko w sumie najpotrzebniejsze rzeczy... Ale cóż zrobić Od początku ciąży odkładam na wyprawkę sumiennie, także obliczyłam że uzbieram ok 6500zł - oczywiście później musi zostać na szczepienia bo wiem że to też chyba nie mały wydatek?
Ogólnie na lekarzy wydałam (i wydaje nadal) o wiele więcej, więc nie powinnam narzekać i nie narzekam, bo najważniejsze że wszystko ok

Co do kwestii ruchów - czytałam, że od 24 tygodnia ciąży powinno w dzień odczuć przynajmniej 10 ruchów.

PS. Także czeka mnie dalsze wertowanie łóżeczek i jeszcze nie mam fotelika wybranego. Acha, i jeszcze nie jestem przekonana w 100% na Xlandera Xa
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-10-02 o 09:19
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:21   #4396
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Też uważam, że warto wychodzić. Wiadomo, że najpierw na krótki spacerek, a potem można to wydłużać. Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu do wiosny!!! Chyba bym oszalała!!!
Cytat:
Więc zapraszam na lubelszczyznę, która jest uznawana za Polskę B. Tutaj każdy zarabia mniej.... A konkretnie chodzi o nieduży szpital w małej miejscowości pod Lublinem. Teściowa dostała ostatnio "dyplom" w ramach 30-lecia pracy w zawodzie. W maju dostała podwyżkę - wcześniej zarabiała 1200 zł z hakiem, teraz o 100 zł więcej.
Ja słyszałam, że jesteśmy czasem Polską C szczególnie w stronę Chełma czy Zamościa.
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43086187]
Bardzo dziękuję Z tym liczeniem to jest chyba tak jak dziewczyny mówią. Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu to spytam dokładnie lekarza.[/QUOTE]
To jak coś będziesz wiedzieć od lekarza to daj znać. Nie wiem czy w te ruchy np wlicza się przesuwanie, które dość często czuję.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja już powiedziałam sobie STOP. Nie kupuję żadnych ubranek i nawet nie wybieram się do żadnego lumpka Jestem pewna, że to co mam wystarczy mi w zupełności.
Stary 2013-10-02, 09:25   #4397
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:

Każdy pacjent ma prawo do równej opieki medycznej, ale nie każdy szpital jest do tego przystosowany - jeden jest lepiej dofinansowany i nie ma sprzętów rodem z PRLu, w innym są tylko takie (więc o jakichś podnośnikach nie ma mowy...) Na wybór dyrektora szpitala też nie mamy wpływu, najczęściej decydują znajomości i polityka - to jest jedna wielka mafia. No i nie w każdym szpitalu są równe wynagrodzenia, które jakąś tam funkcję motywacyjną spełniają. Jakbym po 30 latach pracy zarabiała tyle co teściowa, to mogli by mnie w tyłek cmoknąć, a nie nosiłabym więcej niż mam w regulaminie zapisane. Teściowa jest pielęgniarką z powołania i nie raz sobie coś naciągnęła. Tylko dlaczego za błędy systemowe mają płacić Ci, którzy i tak odwalają czarną robotę, a mają z tego najmniej....?

A jak słyszę teksty, że szpital za duże pieniądze kupił respirator, którego z powodów technicznych nie będzie używał, to normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Ludzie są na masę nieodpowiedzialni, bo w naszych realiach głównie barany pierdzą w ważne stołki.

Oczywiście masz racje. Czasem mam wrażenie ze ludzie którzy ustalają jakies zasady działania nigdy nie byli w szpitalu i nie maja absolutnie żadnego pojęcia o tym co jest potrzebne. Irytuje mnie to tym bardziej ze co miesiąc widzę jak ogromne kwoty sa odciagane z mojego wynagrodzenia. Niestety standard opieki medycznej jest absolutnie do nich nieproporcjonalny.
Moja teściowa zarabia całkiem ładne pieniądze , standardowe w Wielkopolsce tak myśle. Ale jak widzę dziewczynkę która zrobiła w zeszłym roku studia pielęgniarskiej i słyszę ze ona niezmieni pampersa starszej pani bo nie to dopiero mi sie nóż otwiera w kieszeni. Przecież trzeba mieć jakaś świadomość przy wyborze zawodu. Ja bym pielęgniarka nigdy niezostala bo niemam cierpliwości. Moze i w przypadku tego zawodu powinny byc najpierw przeprowadzane jakies testy predyspozycyjne.
U mojej teściowej otwarli niedawno oddział dla alkoholików w pierwszej fazie odstawienia. Super sprzet ekstra wygląd. Szkoda tylko ze stoi pusty bo sa tam przyjmowani tylko pacjenci VIP wszyscy pozostali i tak trafiają na interne gdzie łóżka na korytarzu sa na porządku dziennym.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:25   #4398
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
O to muszę zrobic!
Znalazłam taki przepis,to chyba będzie to,co?

http://ugotuj.to/ugotuj/10476317/pasztet+z+selera/p/

A to można chyba mrozić? W jakim czasie trzeba zjeść,wiesz może?
Bo nie wiem czy wszyscy domownicy będą chętni na niego...
to będzie w ten deseń tylko u mnie nie ma rodzynek i śliwek. My nie mrozimy bo schodzi na bieżąco przeważnie ktoś ma żal, że jeden drugiemu wyjadł
Stary 2013-10-02, 09:29   #4399
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Witam.Nie wyspałam się dzisiaj, bo mój ślubny wychodził do roboty z takim łomotem, jakby stado słoni galopowało po domu, więc o 7 już miałam podbudkę... Bandyta!A Wika akurat spała u babci, więc mogłabym się wyspać...

Przed operacjami chodziłam do dr Anny Prackiej, przyjmuje na Królewskiej 13, w salonie optycznym, jest bardzo fajna. Moja koleżanka natomiast poleca Eyemed, tą nową klinikę, podobno mają tam super sprzęt, ale osobiście nie sprawdzałam. Natomiast zdecydowanie odradzam Ci Luxmed, mnie tam wszystko spieprzyli, mojemu tacie też.

No, ręce i cycki opadają z łomotem! Trzymam kciuki, żeby dzisiaj się sprawa wyjaśniła i żedby Ci pomogli!

To mnie kochana dobiłaś... Aż się boję iść w piątek na swoją wizytę... Przecież brak słodyczy do końca ciąży mnie chyba wykończy... Trzymaj się, towarzyszko "słodkiej" niedoli.

Wiesz, ja na Twoim miejscu bym jednak nie ryzykowała porodu sn... Ale idź do okulisty, pogadaj.

Ja brałam, żadnych efektów ubocznych nie było, nawet grzybicy nie miałam.
A co do planów na kolejną ciążę-Kochana, nigdy nic nie wiadomo, a co zrobisz jak się Wam uda bez planu? Lepiej tą szczepionkę wziąć...
Wzięłam wzięłam ten antybiotyk. Doszłam do wniosku ze moja lekarka absolutnie wie co robi i muszę mieć do niej zaufanie bo inaczej to bez sensu. A co docszczepionki to będę jeszcze rozmawiać z lekarka ale najprawdopodobniej sie zdecydujemy.

Stary 2013-10-02, 09:30   #4400
forester
Zadomowienie

witam się grzecznie z rana

Cytat:
A wy dziewczyny ile szacunkowo wydacie na wyprawkę?
oj ja wolę nie liczyć, ale to jest pierwsze dziecko w rodzinie od 23 lat, znajomych wyprzedziliśmy, więc kupujemy wszystko sami. Co mi się uda to kupuje używane, reszta nowe, ale liczę, że nasze pierworodne nie zrazi nas do naszego planu posiadania większej ilości dzieci i wiele rzeczy wykorzystam potem

Cytat:
wstałam bo coś spać nie mogę. U mnie KONIEC REMONTU!!!!
za koniec remontu i powodzenia ze sprzątaniem.

Cytat:
A jakie buty kupujcie na zimę?? Ja sie zastanawiam nad Emu , nogi mi pewnie trochę bedą puchnąć to w takich wygodnie.
ja mam timberlandy (kupiłam w facotry w luboniu w zeszłym roku) i jestem z nich bardzo zadowolona- ciepłe, wygodne, nieprzemakalne i lekkie.

Cytat:
Dziewczynki jak myślicie lepiej kupić do wózka taki kombinezon z nóżkami czy taki worek? Zastanawiam się co lepsze...

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

ile tych kombinezonów kupić? 2 czy 3?
ja kupuje taki z nóżkami bo i do fotelika i do wózka się zda. Jeden nowy z h&m, drugi wyczaję używany na zmianę.

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Aaaa no i zapomniałam sie pochwalic, obchodzimy z mężem dzisiaj 3 rocznice ślubu ale to zlecialo.....
najlepsze życzenia rocznicowe, oby jak najwięcej lat razem

Justien jedna kawa to nawet na zdrowie! ja mimo problemów z anemią pije jedną słabą kawę z mlekiem dziennie, bo mam niskie ciśnienie i po kawie lepiej się czuje. Zrezygnowałam z herbaty (pije tylko ziółka), coli i innych cudów, ale kawy nie odpuszczę. Bądź twarda i rób jak Tobie jest najlepiej, asertywność przyda się też przy dziecku i tysiącu złotych rad A brzuszek bardzo zgrabny
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:31   #4401
magnusia
Zakorzenienie

no to patrzcie jak mnie wydęło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0095.jpg (69,8 KB, 81 załadowań)
Stary 2013-10-02, 09:33   #4402
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
A ja już powiedziałam sobie STOP. Nie kupuję żadnych ubranek i nawet nie wybieram się do żadnego lumpka Jestem pewna, że to co mam wystarczy mi w zupełności.
Ja potrzebuje jeszcze leginsy jeansy na 68( będę licytować za 4 dni), dresik na 62 ( będę licytować w piątek), jakiś słodki welurowy komplecik na wyjście, jak teraz będę w galerii to kupię ten kombinezon w 5 10 15 no i zimową czapke, a i jeszcze rajstopki białe i naprawdę już wystarczy ciuszków,bo sama sobie i to ostro
A co do rajstopek to bardzo polecam rajstopki w Auchan ostatnio kupiłam przez głupotę i jakośc rewelacyjna jak wola, tyle że wola kosztuje 16zł a te kupiłam za 6 zł

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Ale słodki brzusio
Stary 2013-10-02, 09:35   #4403
forester
Zadomowienie

Cytat:
Nie, Magnusiu, to nie wzdęcie to ciąża i to oceniam, że już po połówce jesteś

A na serio, bardzo ładnie wyglądasz. Jak miałam remont i w ciąży nie byłam to wyglądałam znacznie gorzej
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:37   #4404
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
witam się grzecznie z rana

oj ja wolę nie liczyć, ale to jest pierwsze dziecko w rodzinie od 23 lat, znajomych wyprzedziliśmy, więc kupujemy wszystko sami. Co mi się uda to kupuje używane, reszta nowe, ale liczę, że nasze pierworodne nie zrazi nas do naszego planu posiadania większej ilości dzieci i wiele rzeczy wykorzystam potem

za koniec remontu i powodzenia ze sprzątaniem.

ja mam timberlandy (kupiłam w facotry w luboniu w zeszłym roku) i jestem z nich bardzo zadowolona- ciepłe, wygodne, nieprzemakalne i lekkie.

ja kupuje taki z nóżkami bo i do fotelika i do wózka się zda. Jeden nowy z h&m, drugi wyczaję używany na zmianę.

najlepsze życzenia rocznicowe, oby jak najwięcej lat razem

Justien jedna kawa to nawet na zdrowie! ja mimo problemów z anemią pije jedną słabą kawę z mlekiem dziennie, bo mam niskie ciśnienie i po kawie lepiej się czuje. Zrezygnowałam z herbaty (pije tylko ziółka), coli i innych cudów, ale kawy nie odpuszczę. Bądź twarda i rób jak Tobie jest najlepiej, asertywność przyda się też przy dziecku i tysiącu złotych rad A brzuszek bardzo zgrabny
Właśnie!! Zapomniałam jeszcze o moich timkach. Tez mam z zeszłego roku. Myśle ze bedą idealne na te ostatnie tygodnie.

Tak sie cały czas zastanawiam nad terminem porodu. Według tego usg genetycznego jest właśnie 8.01 myślicie ze ta data jest wiarygodna?? U mnie nie mozna nic policzyć według ostatniej miesiączki bo powinnam już rodzic. Miałam całkowicie nieregularne w ostatnim roku.

Stary 2013-10-02, 09:37   #4405
jin
Raczkowanie

Cytat:
wstałam bo coś spać nie mogę. U mnie KONIEC REMONTU!!!! Teraz tylko sprzatanie zostało- wypijam kawke i się biorę za lżejsze prace kurzowo- zmywające
Dałam wczoraj ogłoszenie że oddam stare grzejniki i od rana telefon mi się urywa
Planuję dziś podjechac do ciuchlandu ciążowego i coś sobie kupić bo ceny w sklepach masakryczne.

miłego dnia
Gratuluję zakończenia remontu, sprawnie wam poszło.
U mnie pogoda dobijająca, w dodatku robiłam rano kawę i rozbiłam pojemnik z serii sweet home:-(
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:38   #4406
katarzyniak
Rozeznanie

Magnusia, bardzo ładny brzusio i bardzo ładny pokoik - mam taki sam kolor w sypialni

A co u Was na obiadek ??? U mnie będą pierogi z truskawkami , a później robię faworki
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-10-02 o 09:39
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:39   #4407
iwantyou99
Zadomowienie

A jeśli chodzi o kawę to myśle ze wszystko mozna tylko z głowa. Jak leżałam w szpitalu na początku ciazy to położne zalewaly normalnie innym ciężarnym kawusie i było ok.

Stary 2013-10-02, 09:39   #4408
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Irytuje mnie to tym bardziej ze co miesiąc widzę jak ogromne kwoty sa odciagane z mojego wynagrodzenia. Niestety standard opieki medycznej jest absolutnie do nich nieproporcjonalny.
Dlatego opieka medyczna powinna być prywatna. Nic, co jest państwowe nie sprawdza się tak, jak prywatne - gdy na górze jest ktoś, komu zależy (bez względu na jego pobudki, mogą być i finansowe), kto kontroluje, kto nie musi czekać na durne ustawy ciągnące się latami, by wprowadzić zmiany na lepsze. Standard bez porównania. No i wynagrodzenia dla personelu są o niebo lepsze. A jak się coś nie podoba, to nikt do pracy zmuszać nie będzie - nie chcesz dziewczynko zmienić babci pampersa? Nie bój się, przyjdzie ktoś na twoje miejsce.
Stary 2013-10-02, 09:40   #4409
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Nie, Magnusiu, to nie wzdęcie to ciąża i to oceniam, że już po połówce jesteś

A na serio, bardzo ładnie wyglądasz. Jak miałam remont i w ciąży nie byłam to wyglądałam znacznie gorzej

dzieki no po połówce już teraz z górki
Stary 2013-10-02, 09:41   #4410
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
A co u Was na obiadek ??? U mnie będą pierogi z truskawkami , a później robię faworki
Pierogi własnej roboty?? Niesamowite jesteście. Ze mnie totalne beztalencie kulinarne.

U mnie maź bedzie miał rosół ( od swojej mamusi) a ja jadę do babci na obiad

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Dlatego opieka medyczna powinna być prywatna. Nic, co jest państwowe nie sprawdza się tak, jak prywatne - gdy na górze jest ktoś, komu zależy (bez względu na jego pobudki, mogą być i finansowe), kto kontroluje, kto nie musi czekać na durne ustawy ciągnące się latami, by wprowadzić zmiany na lepsze. Standard bez porównania. No i wynagrodzenia dla personelu są o niebo lepsze. A jak się coś nie podoba, to nikt do pracy zmuszać nie będzie - nie chcesz dziewczynko zmienić babci pampersa? Nie bój się, przyjdzie ktoś na twoje miejsce.
Dokładnie!! Za to co zabiera mi państwo na tak zwana opiekę medyczna miałabym niezły pakiecik prywatny!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości