|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W nowej gazetce Super Pharm są pampersy Pampersa za 39,99zł i inne rzeczy na promo dla maluszków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Też bym się pogoniła do roboty, ale tak fajnie się nic nie robi. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
Trele w ciąży z Alisa taki strzyk to u mnie było pekniecie pęcherza.ale wod było duzo a A byla Malutka wiec sie laly. Może to to tylko Majka zablokowala ujscie? Mi w szpitalu tez nie plynely non stop. Zależało od ustawienia malucha.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4444 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to tak sobie myślę, że u mnie nawet by tego nie wypatrzyli. Moje ostatnie usg trwało króciutko i raczej chodziło o sprawdzenie wagi, ułożenia i stanu łożyska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja planów na dziś miałam tysiąc, a skończyło się na tym, że leżę w łóżku i się wygrzewam. Wiedziałam, że mnie złapie przeziębienie, bo zawsze o tej porze roku mnie łapie. Na razie boli mnie tylko lekko gardło i trochę kataru mam, ale wolę chuchać na zimne. Później brat po mnie przyjedzie, to chociaż do mamy się ruszę, bo zgłupieje. A w planach był basen, zakupy, ćwiczenia na SR, spotkanie z koleżanką. Trudno na razie leżę, pocę się i nadrabiam internetowe zaległości ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |||
Rozeznanie
|
Cześć, ale wczoraj pędziłyście
![]() ![]() De ![]() ![]() ![]() aaby koszulki bardzo fajne!!! I brzuś zgrabniutki ![]() ![]() Miss Triss co za pajac z tego gościa z Maxi Cosi ![]() ![]() ![]() kabriela ![]() sanrioo zając ![]() ![]() paulinaizabela ![]() ![]() ![]() Mya1989 za Was też ![]() ![]() ania_cz79 ale fajnie, nowe miejsce ![]() dzidzia dużo cierpliwości przy papierologii ![]() Kociak oj.. ale mąż się wychylił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaby sio do torby! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
za wszystkie tygodnie ![]() ![]() A my wczoraj wieczorem znienacka mieliśmy wizytę u lekarza, zadzwonili czy by nam pasowało i akurat fajnie się złożyło, bo mąż się z pracy nie musiał zwalniać, żeby dziecia zobaczyć ![]() Tomuś ładnie rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4446 |
Wtajemniczenie
|
nic nie mogę pocytowąc, wizaż mi dziś wariuje na maxa, od rana nie mogę nadrobić, tak mnie wywala i się wiesza
![]() zgłupiałam już z fotelikiem, nie pamiętam już jak ANię przypinaliśmy do tegomałego, chyba trzeba się męzowi kazać dokształcić ![]() Kociak ale szkoda tego wyjazdu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | ||
Zadomowienie
|
agnieszka, powiem Ci, że jak ja zaczęłam brać żelazo to może nie wymiotowałam, ale też mi się odbijało cały czas jakbym zaraz miała to zrobić. Może to faktycznie leki tak podziałały na Ciebie.
ktosiula, ja co prawda jestem ubezpieczona grupowo w zakładzie pracy, ale już się dowiadywałam. Żeby dostać kasę z ubezpieczenia trzeba wysłać wniosek o wypłatę - u mnie akurat wystarczy załączyć akt urodzenia dziecka. Mi taki wniosek przesłała już babka z kadr i mam to zanieść do pracy i oni się tym zajmą. Myślę, że tak jak jesteś indywidualnie ubezpieczona to trzeba będzie do jakiegoś oddziału zanieść. Ale najlepiej zadzwoń i się dopytaj. Cytat:
Cytat:
Co do tego naszego wyjazdu - to tak sami sobie nie zorganizujemy bo nie ma na to kasy, tym bardziej, że czeka nas w tym miesiącu ubezpieczenia auta i mieszkania. To właśnie była okazja, bo za darmo by było. Niby mąż powiedział, że spróbuje coś jeszcze podobnego załatwić, ale wątpię, żeby się udało, bo to tak maksymalnie do końca miesiąca moglibyśmy jechać. Później już bym się obawiała gdzieś wyjeżdżać. Ale jak przyjdzie z pracy to będzie zmuszony wysłuchać mojego żalu, a co...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, pewnie mało która tu mnie kojarzy, bo baaaaardzo długo się nie odzywałam.
Miałam masakryczny okres w pracy - ciężki egzamin, który zdałam we wrześniu, trochę kłopotów zdrowotnych łącznie z pobytem na patologii ciąży, ale obecnie wszystko jest już poukładane i czekam na przyjście na świat mojej kruszynki. Obecnie kończę kompletować wyprawkę, niedawno kupiliśmy wózek w którym jestem totalnie zakochana i jeżdżę nim po domu z miśkiem. Pokój małej kończy się urządzać i w zasadzie sama nie wiem, co mogłabym eszcze napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze by się uzbierało ze dwa takich większych ciuszków i komplet pościeli ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
Weszlam przez przegladarke żeby zobaczyć ten fotelik
Aaby,nemosku w naszym starym foteliku tak nie było wolno mieć palaka gdy fotelik był zamontowany w aucie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodka buźka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jesteś w domku teraz,wybierasz się do Witka? ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Najważniejsze że już ok ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- http://allegro.pl/billy-bob-oryginal...571428984.html Ale paskudne niektóre bleeeee Albo te http://allegro.pl/smieszny-smoczek-s...579607678.html ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Nemosku jeszcze nie mam ale tako kazali instalowac tak jak na fotce (nie wiem czy sie dodala). Palak jest w nogach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Wlasnie jedziemy do urzedow i potem Małego. Jeśli fotki nie widac to wieczorem z kompa wrzucę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4459 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawitkowski był u mnie i podobał mi się jego wykład. Taki pozytywnie zakręcony człowiek. Płytkę obejrzałam, też fajna, ale myślałam, że będzie więcej przydatnych informacji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z dziećmi, to raczej nie ma reguły jaka płeć. Ja mam brata i to on zawsze był grzeczniejszy. Myślę, że sporo zależy od temperamentu dziecka, ale przede wszystkim od wychowania. Mnie nadal przeraża mój sąsiad 5-letni (ten od wysmarowania kupą) i bezmyślność jego rodziców. Boję się co to będzie jak zacznie dorastać. A jeśli kiedykolwiek skrzywdzi moje dziecko, to nie ręczę za siebie. Szkoda mi go, bo ewidentnie to wina rodziców, ale to co wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Cytat:
Z tymi nocami, to już chyba taki nadszedł czas, bo widzę, że każda zaliczyła dzisiaj bezsenność. Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zadomowienie
|
malinka niestety ale jeśli chodzi o grzeczność to niewiele ma to wspólnego z płcią. Ja znam dwie dziewczynki jedna 2 latka a druga 3,5 które mi zawsze chałupę do góry nogami roznoszą i są bardzo niegrzeczne. 2latka to ostatnio mojego synka w głowę walnęła, za włosy szarpała i pluła. Nie ma reguły... Moim zdaniem to kwestia temperamentu/charakteru wrodzonego plus wyniesione z obserwacji rodziców zachowania z domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam pytanie dziewczyny czy od razu ubieracie łóżeczko w całości tj kołdra, poduszka czy tylko prześcieradło i ochraniacz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeżeli masz pasy 3 punktowe to zapniesz fotelik na środku, u nas jest pas samolotowy czyli już odpada to miejsce ![]() Cytat:
2. na skierowaniu miałam ostatnio napisane że 8 parametrowa a tak to mam więcej robione, no nie wiem ![]() Cytat:
![]() wzięłyśmy się z mamą za sprzątanie pokoju małej i będziemy moze tapetować dzisiaj i się zastanawiam czy malować czy jednak sobie odpścić i nie wiem ![]() ![]() i zauważyłam że przy tym remoncie mamy z TŻ najmniej do powiedzenia bo wszyscy by wszystko za nas wybierali, robili po swojemu i zanim ja soć powiem to już wszyscy się dozywają jak ma być ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lubieolowki- ale zgrabny ![]() ![]()
![]() |
#4464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję dziewczyny tygodni, miesięcy, wizyt udanych- Sorento śliczny Tomuś ![]() Dzastin znów mnie uświadomilaś ![]() 37 tyg. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam pogratulować rozpoczętych tygodni!
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję tygodnia ![]() a prasować pościel i kocyki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmotywowałaś mnie i zrobiłam porządek w kuchni w jednej szafce. Teraz przyszłam odsapnąć i poczytać Was, a zaraz wracam sprzątać. ![]() Cytat:
Mam tylko nadzieję, że już nigdy go nie spotkam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
poszewki prasowałam kocyki cienkie też, tych grubszych ie prasowałam bo się boję że coś się z nimi stanie :P
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w ogóle jak się np. w jakąś trasę jedzie ok. 4h autem co wtedy zrobić? :/ Po prostu po tych 2h jakąś dłuższą przerwę i potem dalej te 2h ciągnąć, czy to już jest max i dłużej w foteliku dziecka absolutnie nie można trzymać? Cytat:
Lilith - ja poduszkę zacznę kłaść do łóżeczka jak mały będzie już trochę większy ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-10-02 o 12:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.