|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ale super fota!!! co to za mata? ja dostałam 2 takie same Bright Starts i niestety nie mają takich fajnych elementów do zabawy na brzuchu
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy jeszcze druga mate fisher price, ale ns dzis dzień sara woli tą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#515 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Caly czas trzymam za Was kciuki, mam nadzieje ze operacja odbedzie sie w piatek [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43084756]Odciagalam ostatnio o 20 wczoraj, Mały zjadł 3 razy, a mi cieknie i kapie na dywan... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jej zazdroszcze. A jakiego laktatora uzywasz? Ja ciagle mam problem i nie wiem jaki wybrac. Mam reczny TT ale chyba sie psuje bo przecieka:/ Cytat:
Ale slicznosci ![]() --- Moja mala spi juz trzy godziny i ani mysli sie budzic a wolalabym zeby juz nie spala bo malo zjadla:/ W nocy za to od 3 do 4.30 tak glosno gadala ze dzis rano tesciowa pytala czemu mala tak plakala:p Pobraz pierwszy jestem cały czas na bieżąco; ) jestem z siebie dumna ![]() Co do napiecia to musze sie przyjrzeć malej czy aby wszystko jest w porzadku. Toska tez ma upatrzona lewa strone. I ja tez ja nieprawidlowo nosze. Ona uwielbia byc trzymana pionowo bo wtedy wszystko idzi i jak placze to tylko ta pozycja ja uspokaja. Wiatm nowa mamusie!
|
||
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzis i jutro jest promocja w smyku - rabat 25% na wszystkie ubrania i buty kod 1110111301138
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() Cynamonku współczucia . Przezywasz teraz cieżkie chwile. Ale jestes silnai wytrwała ![]() Co do alergi to tak: w tym wieku nie robia zadnych testów tylko dieta eliminacyjna. Mała oprócz wysypki to robiła kupki w strasznych bólach, w brzuszku sie przelewało a kupki były zielone śmierdzące i strasznie śluzowate. Praktycznie jeden wielki glut wiec na bank alergia pokarmowa. Wydaje mi sie ze juz trafiłam na problem- soja i ryby wiec po mału moge włączać kolejne produkty. Ryz i makarony jem -oczywiscie bezjajeczne owoce tez eksperymentuje-troche awokado mango winogrona. Ogólnie z warzywami jest problem bo wiekszosc jest wzdymajacych wiec zostaja ziemniaki, dynia cukinia pomidory tez jem i mam suplementacje dla kobiet w ciazy. A co do miesa to poniewaz mam niedokrwistosc wczoraj zjadłam kawałek gotowanej piersi i żyje wiec nie jest żle. Mysle ze teraz dojdziemy razem do ładu i bedzie git ![]() W piatek tez jade do innego pediatry wiec bedzie nas ratowac bo ta obecna to jakas do dooooooopy. Mała juz 3 tyg. sie meczy z plesniawkami a ta baba nic nie chce jej przepisac. Ja juz miałam piersi zainfekowane i sama musze brac antybiotyk bo bola niesamowicie. |
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Ale internetowym?
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
ciskam i ciskam i nie wiem czy Ci surka wyciskam jakieś miejsce, szkoda że nie widać nic jak tam nam idzie te klikanie
|
|
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyluzuj troszkę- wyraźnie napisałam że wydaje mi się że ktoś jednak dopuszcza to mleko na rynek, napisałam też że nie wiem na ile to wiarygodne bo nie słyszałam tego bezpośrednio. To tyle w tym temacie ![]() Może niesłusznie ale poczuałm się atakowana, to źle że pisze o takich rzeczach? proszę, wyraź swoją opinie ale może nie od razu że to śmieszne. Tak naprawdę są tak różne afery w Polsce że nie mamy żadnej pewności co jemy my i nasze dzieci i nie tyczy się to tylko mleka ale wszystkiego innego również Dziewczyny widzę że pisałyście coś o asymetrii, a słyszałyście o asymetrii czaszki? Właśnie znajoma była na szczepieniu i nie zaszczepili bo pediatra stwierdził asymetrie czaszki i wodniaka na jąderkach, wodniak pewnie jest szansa że się wchłonie ale ta asymetria? Od czego może być? od leżenia na 1 stronie? Może od długiego porodu- 17 godzin? Biedna spanikowana, czyta coś na necie, pewnie tylko naczyta się jakiś głupot i bedzie jeszcze bardziej wystraszona Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-10-02 o 14:32 |
|
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Chyba tylko w stacjonarnych bo ja tez dostalam tego smsa i pisze ze kod nalezy okazac w kasie.
Aga dobrze ze mniej wiecej wiesz co malutkiej szkodzi ![]() A mialam Cie pytac, jak szpital? Jestes zadowolona? Bo ja następnym razem jak bede rodzic to wybiore ten sam
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam !
Znowu mnie mało, widziałam, że nawet Neni mnie wywoływała, ale kurcze no jakoś nie umiem sobie za ch*lerę dnia zorganizować Odkąd z teściami jesteśmy na ścieżce wymiany komunikatów, to w dzien jak wychodzę z psem na spacer to małego też muszę wziąć albo na ręce, albo do wózka, ale jak w wózku jedziemy to wtedy smycz psa się zaplątuje w koła po prostu masakra, a z psem wyjść trzeba ![]() Widziałam, że pisałyście o asymetriach, napięciach i noszeniu dziecka prawidłowym.. ja mam takie zdanie jak Perse- jak będę szukała czegoś na siłę, to to znajdę.. dlatego obserwuję bacznie Tomka, ale nie przesadzam z tym wszystkim. Wczoraj bylismy z Tztem i małym u pediatry natomiast, bo ropieje mu oczko od 2 tyg, a sól fizjologiczna, ani przegotowana woda nie pomagały. Dała kropelki no i.. te czopki uspokajające Debricol czy jakos tak ![]() Teraz na chwilę usnął, ale kurcze powiem Wam, że rzadko się tak zdarza, żeby wpadł w głębszy sen w dzien i dał mi cos zrobic.. zazwyczaj jest tak, że usypia na 5 minut jednocześnie czuwając, czy matka jest obok no masakra. Do tego Tz mocno się rozchorował biedak więc jak najmniej ma kontaktu z synem..efektem tego jest to, że padam na pysk nie wiedząc nawet kiedy usnęłam.Misiaczka- a czy Maja przypadkiem nie przechodzi skoku?? mam nadzieję, że Twoje uszy już dochodzą do siebie po wczorajszym wieczorku. Dzoan- jesteś śliczna! moje ciało wbrew pozorom też jest sflaczałe odrobinę i wolałabym żeby się ujędrniło, no ale jak mam to zrobić, jak na siłownię mogę teraz tylko pójść w weekend jak Tz z małym zostanie.. AgaPlast- Jejku Ty padniesz z głodu, zacznij coś jeść więcej, proszę! Ja się na kp nie znam, ale dziewczyny widziałam umieją doradzić! Neni- nie, ten kod podajesz przy kasie w smyku Dobrze, że Pan skok jeszcze się u Was nie zadomowił Surka- ja też klikam, żeby nie było ![]() to tyle co pamiętam, jak młode da mi jeszcze chwilę to podopisuję co tam jeszcze miałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-10-02 o 14:39 |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
lecę robić obiad. niedługo maż przyjeżdża z pracy, zjemy i ja śmigam do Factory na zakupy
Bo w końcu przyszła kasa z ZUSu za 2 miesiące macierzyńskiego A jutro idziemy do urzędu w sprawie becikowego, bo babka przez tel. nie była w stanie mi powiedzieć jakie dokumenty mamy złożyć, bo musi zebrac wywiad
|
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba stacjonarnym, bo ja te kody zawsze realizcuje w stacjonarnym
Cytat:
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
ale jest spokojnie, ja napisalam rzeczowa i normalna wypowiedz, nie odnoszaca sie do nikogo. Nawet nie wiedzialam kto o tym pisal, ale utknal mi w pamieci temat. Wyrazilam tylko swoja opinie, jako mama ktorej dziecko jadlo dluzszy czas to mleczko. Nie rozumiem czemu angelak od razu odniosla to do swojej osoby. Ani bezposrednio do niej tego nie pisalam, ot tak luzna wypowiedz, w temacie na ktory sie wypowiedziec moge, a tu od razu naskok na moja osobe. Ani w mojej wypowiedzi nie widze tez nic "nerwowego" - czy ktoras zauwazyla cos "nie tak w mojej wypowiedzi"?
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeee eve
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
ja już zrobiłam obiad może bez szaleństwa ale taki tylko zdążyłam w czasie gdy karuzela interesowała : ziemniaki, kiełbasa śląska i buraczki
a deser będzie u siostry
|
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj u ginki i mam zielone światło na seksik i ćwiczenia Więc witaj ewo chodakowska ![]() Cytat:
surka- ja klikam, ale nie wiem, czy coś się nalicza ![]() katerine- co za masakra, pewnie byłaś bliska zawału :/ gówniarza bym zatłukła. A w ogóle co on na to? Przeprosił chociaż? co do asmymetrii i innych nieprawidlowości- to też mam takie zdanie, żeby nie przesadzać i nie świrować, nasi rodzice nie mieli takich info i jakoś nas wychowali, żyjemy i mamy się dobrze, no nie?
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zielone światło!Mam pomysł na książeczkę - wydrukuj na papierze samoprzylepnym ładnie imię i nazwisko fajnym fontem, nie będzie widać poprawek, ani "Jakóba" ![]() obiadu jednak nie robię-mąż dzwonił, że kupi pizzę, bo ma ochotę
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#532 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jezu co za ludzie Przeciez pobyt w szpitalu to dla dzieci to niezly stres. Jak mozna dziecko zostawic?Cynamonku mam.nadzieje ze znajdzie sie dla.Was.termin w piatek i juz niedlugo ten koszmar bedzie za Wami. Cytat:
![]() Norbert ma niesanowite teksty A konny ekspress mnie.zabil EWUSIA- zauwazylam ze Ola szarpie sie przy piersi ostatnio bo mam malo mleka SURKA- zdrowka Ktora z Was nie mogla znalesc ENFAMILU? W Rossmanie jest i niektorych aptekach Widze ze mi nie pocytowalo wszystkiego ![]() Ide nadrabiac dalej
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki!
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
poprosze wiec przepis na dobre sprawdzone ciasto!!!
|
|
|
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Ugotowałam bigos. Ma ktoś ochotę?
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce - tzn poprosze. Adres podac
|
#539 |
|
Konto usunięte
|
Strawberry mam ręczny Avent.
Młody śpi na mnie i niech pośpi, bo dzisiaj miał 2 drzemki po pół godziny... |
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Surka zdrówka życzę! Niech szybko choroba cię opusci
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Ona a to nie zęby? Wylazło coś juz? Edytka my jemy juz wszystko i jedyne po czym mały ma wysypkę to czekolada. A tak żadnych problemów z załatwianiem. A jak cały dzień kupy nie robi to mama na noc oprócz rumianku strzeli szklaneczke pepsi. Pomaga wprowadzaj nowe rzeczy powoli ale wprowadzaj. Dziecko musi się smaków uczycAnulka twoja kuzynka od zabawek wchodzi na fb bo miesiąc temu napisałam wiadomość i cisza ((Angelak: a lekarz nic jej nie doradził? Nigdzie nie skierował?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Wychodzą o 19, przychodzą o 9-10 rano, w międzyczasie idą na obiad...
i potem cała nasza 3 spała do 11 
i co najważniejsze nie ma problemu z jej robieniem
KCIUKI DLA ADASIA
12.06.2010

za zielone światło!
((