![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Bożesz, ten gumimiś mnie doprowadza do szału.
![]() ![]() ![]() Oliwka lubi piosenki z Mini Mini, np Centrum Uśmiechu i te różne inne, one są przynajmniej ładnie wykonane, zarówno wizualnie, jak i muzycznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiesz...radość dziecka, bezcenna ![]()
![]() |
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzę o 15 minutach ciszy na kawę ![]() Chyba skok ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurde laski to teraz ja ... zalamana jestem .. pisalam juz wczesniej jaka mamy sytuacje z psem ... no i niestety nic sie w tym sensie nie polepszylo, wczoraj zaatakowal 2 razy z zebami, oczywiscie nie dolecial do malej, bo nadzorujemy ich kontakty, ale chcial .. mloda raczkowala w jego kierunku, bez piskow, krzykow, spokojnie ... a ten zęby i sie juz podnosil ... obawaim sie ze skoro nie zaakceptowal jej przez 8 mies to to juz sie nie uda ...a mloda przeciez zaraz zacznie chodzic ... wiecie moja przyjaciola zwrocila uwage na to, ze mloda sie nie interesuje wogole psami, w sumie dziwne to ... moze chiko wydziela jakies fluidy, ze sie do niego nie zbilza ... nie wiem sama ... zalamana jestem tym faktem, chiko ma 6 lat, to moj kuwa synus. ktory wczesniej spal w lozku, dostalawl co najlepsze, i ogolnie byl rozpuszczony jak dziadowski bicz ... ale niestety od zawsze przejawial agresywne zachowania, do osob ktore zna jest super, ale niestety do obcych jest kosa, tak samo do zwierzat, nie wazne czy psy czy suki ... Ogladam codziennie tego zaklinacza psow, nie wiem czy znacie ... ale on mowi, ze wiele zalezy od nastawienia wlasciciela i wiecie zaczelam sie doszukiwac swojej winy w jegoi zachowaniu ... bo ja nie umiem mu zaufac, przez te 6 lat przyzwyczailam sie do tego, ze jest agresywny i nieobliczalny ... i jak on podchodzi do mlodej to ja sie zaraz spinam i poprostu nie wierze mu i nie potrafie pozwolic mu na wyluzowany kontakt ... przy tz jest inaczej, on go dopuszcza, ja sie boje ... Wiecie teraz to jest super, bo ja mieszkam w kamienicy starej i mamy 2 pokoje polaczone takim jakby nieogrzewanym korytarzem ... i jak pies zostaje ze mna to jest na tym korytarzu .. jak mloda spi to wtedy go wpuszczam ... cholernie mi go szkoda, ze nie moze byc z nami ... ![]() No i teraz pojawia sie problem, bo za rok o tej porze bedziemy juz w nowym mieszkaniu i co wtedy ... Pies bedzie musialbyc w klatce ![]() Ps Blanka od 20 min bawi sie skrzynka w ktorej trzymam pojemniki plastikowe takie do przechowywania zywnosci, mam ich chyba z 30 ... moda je wywala, bawi sie pokrywkami, przerzuca je, gryzie ... szok ... pudlo z zabawkami lezy obok nietykane wogole ... ehh na cholere tyle kasy wydawalam na nie ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Wpadłam tylko się przywitać i zameldować, że żyjemy z Martusią ![]() Mała 3 dni temu skończyła osiem miesięcy. Mamy już 4 ząbki (wszystkie jedynki). Ostatnio przypałętał się katarek, ale dzielnie z nim walczymy ![]() Nie nadążam za Waszym tempem, więc tylko od czasu do czasu będę Was odwiedzać. 3majcie się cieplutko i pozdrowionka dla Was i Waszych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Ja tez przy mlodym nie ogladam, Tż już prędzej ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- aska- strasznie przykra sytuacja z pieskiem ![]() ![]() Może faktycznie dużo racji jest w tym co napisałaś o zaklinaczu psów, ale łatw powiedzieć "nie spinaj się" jak Ci pies z kłami do dziecka wyskakuje.
![]() |
#187 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My mieliśmy taką pogodę w sobotę, niedzielę i poniedziałek ![]() Olej męża, wybierz nas! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() --------------------------- Co do gummy beara to pisałam już kiedyś, że jak Poli puściłam to najpierw patrzyła tak ![]() ![]() Przy crazy frogu płakała od razu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tzn west jak to west, wredny charakter, na Samiego tak strasznie warczy,że szok, a do małego ostatnio też jej się zdarzyło i pokazuje zębicha, westy mają strasznie trudne charaktery i one niestety baaardzo dominują, ja po prostu bardzo pilnuje, nie oddam westa a wiem,ze wielle ludzi ze względu na dzieci oddaly westy ![]() ten drugi pies to wariat, liże go wszędzie, mały go uwielbia ale też od czasu do czasu kły podniesie teraz TZ chce na wiosnę kupić Sznaucera Olbrzymiego ![]() Teraz w weekend byliśmy na wystawie i rozmawialiśmy z hodowcami nt dominacji- zalecał żeby iść na szkolenie z psami bo nie wolno pozwalać psu dominować ja staram się za każdym razem kiedy warknie przepędzać psa i ma się nie zbliżać do nas (Cezar tak radział ![]() Cytat:
dziewczyny a co z nomenklaturą i Marcinkowym ludzikiem?????? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-10-02 o 12:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
A dzisiaj byłam załatwić rodzinne
![]() ![]() "Dzień dobry - dzień dobry" (sprawdzanie dokumentów) "Aktu urodzenia już nie trzeba - A dowód? - E, po co? ... - Elegancko wszystko wypełnione, super - To tyle? - Tak - Dziękuję, do widzenia - Do widzenia" ![]() ![]() ![]() Jak wychodziłam z domu, to Pola spała, obeszłam w godzinkę, wróciłam, a ona śpiochała dalej i po pół godzinie przywitała mnie uśmiechem i "nanana" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
teściu poszedł z młodym na spacer a ja zaczynam Fewciowy bałagan mode
![]() ![]()
#192 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Aaaa, zapomniałam "mocher mode" mnie rozpindolił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Muszę się pochwalić, kupiłam dzis spodnie w bershce w rozmiarze 32! Yeeeeeeah! normalnie w szokensie byłam, no ale nad brzuchem musze popracować;] Idę cos zeobic na obiad a później ponadrabiam ![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Deli,
![]() Ja teraz mam rozmiar spodni 33 przez ten pieprzony brzuch, przed ciążą nosiłam 28-29, chciałabym do tego wrócić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak tam ćw??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Deli Ty chudzino !!!!! w bershce to ja mam chyba 40<
![]() ![]() ![]()
#197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
DEBRAH a może tu spytaj? Może będą mieli nowe pomysły? http://forum.gazeta.pl/forum/f,1135,...nie_diety.html
Cytat:
Muszę się jeszcze odnieść do poprzedniego watku ![]() ![]() ![]() Black widziałaś kiedyś K. Cichopek? Ona ma taką ciemną oprawę oczu (coś jak ja) i ładnie te oczy (naturalnie) zrobione/pomalowane? Mogłabyś polecić konkretnie kolory kosmetyki potrzebne do tego? Jakbys tak kiedyś się nudziła i mnie wspomogła ![]() Lady, ja mam podobne wątpliwości do Twoich wczorajszych ![]() Aaaa i jeszcze, skończyłyśmy wczoraj 8m-ąc. Ten 7 zleciał jak z bicza, nawet nie wiem kiedy ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-10-02 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lady tak pomyślałam, że może Piotruś dużo spi w dzień i w nocy wie że jest czas na spanie, ale nie chce Mu się i się denerwuje?? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Aska: strasznie przykra sytuacja.
Ja też miałabym bardzo ograniczone zaufanie do psa w typie Twojego, niestety. W ogóle do zwierzaków, mimo, że je uwielbiam, to nie zawsze należy wierzyć zapewnieniom właścicieli "że on nigdy" - bo nie wiadomo jak będzie w tej jednej jedynej konkretnej sytuacji, a ja nie będę ryzykować mojego dziecka. Przykład Hje np z kotem ostatnio : ja koty znam lepiej niż psy, i bym nie pozwoliła na zabawę samodzielną na podłodze, właśnie dlatego, że kot jest mocno niezależny. Wstawiłam swego czasu w klubie filmik jak Amelcia reaguje na Goldena teściów, więc tam pozwoliłam psu podejść, ale to dość bezpieczna rasa i mała była na moich kolanach, a nie na ziemi - tak też bym nie zrobiła. Bardzo ci Asia współczuję. --- A my..zjadłyśmy wymęczone szalone 20ml kaszy. Plus parę łyków tej samej kaszy z niekapka. Rzadziznę taką zrobiłam - Bobovita bananowa bez cukru + łyżka glutenowej Holle jabłko-gruszka. Ja nie wiem, czemu zawsze w trakcie jedzenia najbardziej zmęczona się robi i oczy trze na potęgę? |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, albo tak jak napisałam wcześniej - katar (obecnie)
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie mały zajął się sobą to coś może napisze. Wczoraj nie było mnie cały dzień,no rano coś udało mi się przeczytać a potem... Potem to już miałam urwanie głowy. Przenosiłam Oskara cały dzień na rękach. Był marudny i sam nie wiedział czego chce od życia. W dodatku mam nawrót grypy więc czuje się jak ... (no źle
![]() W dodatku wczoraj doszedł problem z małym bo nie chciał pić mleka. Wypił pół i zostawił. I tak za każdym razem. Obiad zjadł normalnie,jabłko też a mleka nie. Podejrzeń miałam kilka ; że nie chce przez chorobę (wiadomo apetyt gorszy),albo przez zęby (bo następny wyłazi) albo ostatnio opcja zmiana smoczka mu nie podeszła (ostatnio zmieniłam bo trochę jest nadpęknięty). No i eliminacją prób i błędów doszłam do wniosku że winny był smoczek. Wróciłam do starego i mleczko zostało przeproszone. Poza tym Oskara już wszędzie pełno. Przemieszcza się o własnych nogach i coraz częściej zapomina że ma ręce i stoi bez trzymanki. To jeszcze dość chwiejnie wychodzi ale już jest coraz bardziej stabilny. Nawet jak stoi a żeby nie upaść na ![]() ![]() Jestem dumna z mojego małego mężczyzny. Udało mi się napisać- ![]() aha swoje kłaki pokaże jak się ogarnę czasowo. Nie mam nawet chwili pstryknąć foty.
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Mała, to Ci rośnie mężczyzna
![]() ![]() ![]() A na zdjęcia czekamy do skutku ![]() -------------------------- Słońce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Śpi!
Od 10 minut, to jeszcze pewnie mam z 15 minut, może zdążę zjeść ![]() Cytat:
Moje ulubione to właśnie woskowane czarne rurki z Bershki rozm. 32 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Lecim sprzątać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
a ja się cieszyłam, że mi zleciała z tyłka moja spódniczka 36
![]() ![]() ![]() kurczę nie wiem co z tym niespaniem - fakt, bąbel śpi w dzień, pierwsza drzemka w granicach 8 - 1,5godz zazwyczaj, potem k. 13 idziemy na spacerek i drzemka 40 - 50min, potem do wieczora już nie śpi, ładnie zasypia na noc (ostatnio w wózku, obraził się na zasypianie przy piersi ![]() ![]() Hje, młody na brzyszku śpi, i on przez sen pełza, wstaje, siada, armagedon Nancy, nie zadręczaj się, młody nam 3 razy spadł i raz właśnie tak jak piszesz, jeszcze nie potrafił pełzać na dobre, spał między nami a przelazł przeze mnie ![]() ![]()
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Lady, o kurde, to on jednak wcale tak dużo nie śpi
![]() ![]() A zapomniałabym. Chyba mogę już napisać, że definitywnie pożegnaliśmy odparzenie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogrubionego o kp: Ja nie widzę związku u Was Lady, skoro on nie budzi się na pierś... (u nas przystawienie powoduje jedzenie i ponowne zaśnięcie, lub pociumkanie i zaśnięcie - wyjątek jeśli budzi się chętna na zabawę ale to rzadko) Poza tym zobacz jaki progres ostatnio Piotruś poczynił.. może odreagowuje?\ Tylko że u was kurde tak od zawsze (tylko kiedyś dużo w dzień spał, może miał przestawiony rytm, po prostu?) Hmm. ja też! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.