Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 12:30   #3811
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

A co do zajęć dla dzieci - fajnie że mają jakieś propozycje

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Najczęściej tak jest że jak tylko się powie/napisze że dziecko śpi to się budzi - ja tak mam
Haha, coś w tym jest

Szprotka , Pearl - a w miare cichy ten depilator ?lubię depulatory Browna .

Can- trzymam kciuki za wypalanie tluszczyku. Zazdroszcze, zwłaszcza indoorcycling

My juz w Brodnicy juz coraz bliżej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:39   #3812
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja mam ten http://braun.braun.com/pl/female-gro...lk-epil-7.html i jest spoko. I właśnie teraz się dowiedziałam, że można nim też pod wodą śmigać

----

Normalnie jestem w szoku. Udało mi się poćwiczyć. Ani kręgosłup, ani Kubuś nie przeszkodzili
A teraz dziedzic zasnął. Nie ważne na ile, ważne że zasnął to może w końcu zbiorę się i wywalę ciążowe łachy z szafy, bo zajmują mi miejsce, a cała reszta jest tak powpychana, że jak otwieram szafę to wszystko wylatuje
Zazdraszczam ćwiczeń, nie mogę czytać jak wszystkie coś ze sobą robicie a ja siedzę i ciasta piekę a w ogóle taki piękny spalony zakalec mi dzisiaj wyszedł, od razu pożarłam 2 kawałki jakbym nie piekła to w sumie miałabym czas na ćwiczenia...hmmm co tu wybrać

Co do szafy - ja tak mam od zawsze...teraz chociaż mam wymówkę że małą się zajmuje i nie mam czasu

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
O to jesstes 3cia osoba na forum ktorej tak zalecono

My tak zaczynamy:ehem

Udanego odpoczynku u rodzicow
A ja zacznę od marchewki - przecież od warzyw lepiej? A ja tam zacznę od marchewki ale to za 17 lat i 8 miesięcy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej..przywitam się tylko i uciekam..

mało mam czasu ostatnio..i stąd moja nieobecnośc

nie mam nawet jak was nadrobic..i nie wiem co sie u Was dzieje

miło widziany skrót

pozdrawiam i buziaki dla wszystkich
Cześć Ada Ja mam krótką pamięć i już nie wiem o czym było Ale pozdrawiam i ciekawa jestem co u Was

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
masakra:/ a potem płaczą, że mąż się nie interesuje, że zdradza no sory, ale jak niektórym kobietom odwala po porodzie to ja się tym chłopom nie dziwię. Ja niestety bardzo ubolewam nad brakiem pracy,bo w domu w getrach, lekki make up albo wcale, a szpilki raz w tygodniu no ale już niedługo wrócę do koszul i sukienek osttanio widziałam piękną skórzaną torbę bardzo elegancką i sobie uświadomiłam, że na spacery z dzieckiem to do d..y i kupię sobie jak bęę wracać do roboty

my jedziemy na 4 z pampersa od tygodnia jakoś i nic nie wychodzi mały na dzisiaj waży 6900
Ja widziałam ostatnio piękną garsonkę - już chciałam się skusić ale sobie uświadomiłam że na spacer to średnio wygodnie ale jakoś wolę z dzieciem posiedzieć kilka miesięcy dłużej niż latać po biurze i tęsknić

Hmm dziwne z tymi pieluszkami, moja 6640 ważyła 6 tygodni temu..no wydaje mi się że przybrała od tego czasu. Może pupcie ma małą
Stary 2013-10-02, 12:41   #3813
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
podnosi nogi, łapie się za stopy i kolana i jakiś czas temu się obracał na boki a teraz wcale

my jedziemy na 4 z pampersa od tygodnia jakoś i nic nie wychodzi mały na dzisiaj waży 6900

dobrze ciągnie mini electric, ale głośna jest okropnie, ja mam też avent ręczny i elektryczny szybszy i wygodniejszy
wiesz co, myślę, że zajął się innymi umiejętnościami (łapanie za stopy i kolana) i do obrotów wróci

u nas te majteczki są za luźne a B. też ma około 7kg.

dzięki za opinię akurat ryczenie mnie nie przeraża bo ten mothercare też ryczy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:42   #3814
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Hehe Zu tez piszczy i piszczy.. Oszalec mozna.
Dzis pobudka o 6 i 2drzemki po... 5min a wypoczeta jak po nocy

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
Moja o tyle dobrze, że śpi gdzieś do 8 zazwyczaj. I w ciągu dnia jak widzę, że zmęczona to ją kładę o ok 30 minut tak ze 3 razy przesypia. Ale są też takie dni, że po 5 minutach wyspana jak nie wiem.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:26   #3815
vil84
Wtajemniczenie

Magiusa ratuj. Ty kupiłaś ten polarowy kombinezon, dobrze pamiętam? jaki on jest ciepły, byłby na teraz i ewentualnie trochę zimniej? z jakimś sweterkiem nie za grubym pod spodem?
pytam bo ubieranie teraz Przemka na dwór to dramat, z każdym dniem coraz gorzej .... dziś mu ubrałam na body ciepły swetr i czapeczkę, zaczął się wydzierać, jak zaczęłam ubierać kurtkę darł się tak że w życiu jeszcze tak nie płakał, nawet przy dwóch szczepieniach naraz ... nie umiałam go uspokoić, musiałam rozebrać, utulić z 15 min i dopiero ubrać w lekki polarek i bluzę ... darł się, podrapał się cały, łzy leciały .... no tragedia
będę jeść suchy chleb do końca miesiąca ale kombinezon zapinany do samego dołu na dwa zamki uważam za niezbędny

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 13:27   #3816
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

masakra:/ a potem płaczą, że mąż się nie interesuje, że zdradza no sory, ale jak niektórym kobietom odwala po porodzie to ja się tym chłopom nie dziwię. Ja niestety bardzo ubolewam nad brakiem pracy,bo w domu w getrach, lekki make up albo wcale, a szpilki raz w tygodniu no ale już niedługo wrócę do koszul i sukienek osttanio widziałam piękną skórzaną torbę bardzo elegancką i sobie uświadomiłam, że na spacery z dzieckiem to do d..y i kupię sobie jak bęę wracać do roboty
Właśnie, właśnie... matki się zapuszczają, a potem płaczą
ja tam na co dzień często chodzę w spódnicach i sukienkach, bo lubię czuć się kobieco. Codziennie delikatny make-up - jakiś róż, delikatny bronzer, ewentualnie tusz do rzęs.

Mam wspaniałe dziecko... wtedy o 10.30 wstał, zjadł, pobawił się i o 12.30 zasnął i ciągle śpi... technika PP jest super!!
Stary 2013-10-02, 13:37   #3817
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wg niemieckich standardow () ma czas do 6 mies na takie manewry. a jak do tego czasu nie umie, to tez nie robi sie tragedii tylko cwiczy...
lubię te standardy bo to oznacza że mamy czas

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
U

A możesz mi powiedzieć tylko czy on dobrze ciągnie? Tylko ze względu na głośność chcesz się go pozbyć? Bo nie wiem czy brać czy kupić ręczny Avent
nie mam porównania do aventu, ale dla mnie ciągnie dobrze i byłam z niego zadowolona. tylko że w sobotę jedziemy na wesele z dala od krakowa, i chciałam coś cichszego jak małego ssaka nie ma w pobliżu. nie wyobrażam sobie wesela z mini electric to tak jakby ktoś kosiarkę uruchomił no i dlatego zdecydowałam się na zakup swinga

Cytat:
Zazdraszczam ćwiczeń, nie mogę czytać jak wszystkie coś ze sobą robicie a ja siedzę i ciasta piekę a w ogóle taki piękny spalony zakalec mi dzisiaj wyszedł, od razu pożarłam 2 kawałki jakbym nie piekła to w sumie miałabym czas na ćwiczenia...hmmm co tu wybrać
to tak jak ja tyle że ja wybieram ciasta
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 13:44   #3818
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Właśnie, właśnie... matki się zapuszczają, a potem płaczą
ja tam na co dzień często chodzę w spódnicach i sukienkach, bo lubię czuć się kobieco. Codziennie delikatny make-up - jakiś róż, delikatny bronzer, ewentualnie tusz do rzęs.

Mam wspaniałe dziecko... wtedy o 10.30 wstał, zjadł, pobawił się i o 12.30 zasnął i ciągle śpi... technika PP jest super!!
Ja lubię się malować ale nie lubię tego ustrojstwa zmywać

Co to ta technika pp?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to tak jak ja tyle że ja wybieram ciasta
to jesteśmy dwie brzucha się nie pozbędę:brzydal :
Stary 2013-10-02, 13:56   #3819
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam porównania do aventu, ale dla mnie ciągnie dobrze i byłam z niego zadowolona. tylko że w sobotę jedziemy na wesele z dala od krakowa, i chciałam coś cichszego jak małego ssaka nie ma w pobliżu. nie wyobrażam sobie wesela z mini electric to tak jakby ktoś kosiarkę uruchomił no i dlatego zdecydowałam się na zakup swinga
dam Ci znać wieczorem

Stary 2013-10-02, 14:10   #3820
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Ja lubię się malować ale nie lubię tego ustrojstwa zmywać

Co to ta technika pp?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------
Dlatego rzadko tusz nakładam, bo nie lubię zmywać, chociaż moje rzęsy są bardzo krótkie...

Technika zasypiania dzieci Podnieś-Połóż wg Tracy Hogg z książki Zaklinaczka Dzieci. Odkładam dziecko do łóżeczka , jeśłi płacze i marudzi to podnoszę , przytulam, całuję i odkładam, jeśli dalej płacze/ marudzi - znów podnosze przytulam, całuję odkładam ( podnosze na na parę sekund ) i znów znów , znów az słonko się uspokoi. Wie, że jestem przy nim, wie, że w każdej chwili go przytulę. Kiedy sie uspokaja siadam przy nim i trzymam za rączki albo kładę rękę na pupie i on zasypia.
Stary 2013-10-02, 14:11   #3821
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Technika zasypiania dzieci Podnieś-Połóż wg Tracy Hogg z książki Zaklinaczka Dzieci. Odkładam dziecko do łóżeczka , jeśłi płacze i marudzi to podnoszę , przytulam, całuję i odkładam, jeśli dalej płacze/ marudzi - znów podnosze przytulam, całuję odkładam ( podnosze na na parę sekund ) i znów znów , znów az słonko się uspokoi. Wie, że jestem przy nim, wie, że w każdej chwili go przytulę. Kiedy sie uspokaja siadam przy nim i trzymam za rączki albo kładę rękę na pupie i on zasypia.
ile u Was trwało zasypianie tym sposobem?

Stary 2013-10-02, 14:15   #3822
Magiusa
Zakorzenienie

Melduje sie tylko na chwile i nadrobie wieczorem bo Darus mma dzis dzien wrzaskuna. Tak ryczy ze az mu lzy leca co nigdy nam sie wczesniej nir zdarzalo bo zawsze wczesniej jakos sie uspokajal.

Tyle z tego dobreggo ze az z nerwow nauczyl sie obracac z plecow na brzuch

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:23   #3823
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

to jesteśmy dwie brzucha się nie pozbędę:brzydal :
ja mam dziś brownie

Cytat:
dam Ci znać wieczorem
ok
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:30   #3824
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dobrze, że ja nigdy nie lubiłam szpilek i sukienek, mąż przyzwyczajony że tego nie noszę i mogę pomykać w jeansach albo dresach
Tylko makijażu nie robię, bo na 1-2h spaceru mi się nie opłaca. Czasami robię, ale rzadko, bo później zmywanie ... Jak chodziłam do pracy to się lekko malowałam, ale często zmywałam po powrocie do domu, więc jak mąż wracał z pracy to przeważnie byłam już bez.
Zakochał się bez makijażu i w swetrach i jeansach to nadal tak ma i kocha
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ja mam starszą wersję i cichy (ten bez wody). W Pani gadżet był kiedyś test depilatorów, miała ten ze szczotką do peelingu i wygrał w przedbiegach pod względem hałasu. Miała jeszcze jakiegoś philipsa czy panasonica jak traktor to chodziło, chyba panasonic, bo philipsa bym kojarzyła bardziej ...
Ja mam 3,5 roku, akumulator nadal bez zarzutu, jak masz kasę to kupuj ma różne nakładki (m.in. golarkę). Ja kupiłam na allegro angielski z przejściówką, był dużo tańszy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:34   #3825
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Sa rozmiary - 90cm, 100, 105, 110. Ja wzielam najwiekszy zeby bylo na przyszla zime tez. Tyle ze my juz w spacerowce, do gondolki moze byc za dlugi, jutro zrobie przymiarke bo obiecalam Xal. Tzn dzis ;p
Mufki nie zamawialam, na razie zakladam ze same rekawiczki starcza ;p
Spiworek z polarku bo mnie welna uczulala jak bylam mala.

w przypadku malych dzieci to wyglada zazwyczaj tak ze masakryczne biegunki, sluzowate i bardzo brzydko pachnace, wymioty, duzy brzuszek jak u zaglodzonych dzieci, dzieci nie przybieraja na wadze a wrecz przeciwnie, nie przyswajaja wartosci odzywczych bo wszystko im "przelatuje" przez jelita bo kosmki sa wyniszczone i nie wylapuja skladnikow odzywczych. Dziecko slabe, u mnie do tego stopnia ze mialam rok a wygladalam jak polroczne dziecko, nie potrafilam juz sie ruszac za bardzo, w ostatniej chwili w zasadzie mnie odratowali bo jakas starsza lekarka zorientowala sie co to moze byc. Ale teraz jest inaczej, lekarze sa bardziej uswiadomieni. Ja pol swojego dziecinstwa spedzilam w szpitalach. Teraz zrobiliby gastroskopie, badanie krwi i wsio.
Czasem, rzadko, celiakia nie daje objawow - ja mam tak teraz, moge jesc gluten i nie mam jakichs specjalnych reakcji a kosmki sie niszcza.
Czasem jako reakcja organizmu to wysypka, albo dziecko niby zdrowe a zatrzymuje sie w rozwoju. Albo kobieta ma 30 lat, nigdy nie stwierdzili celiakii a robi badania na bezplodnosc bo nie moze w ciaze zajsc a sie okazuje ze chora.
Ojjj celiakia to szeroki temat....

Podobnie nietolerancja glutenu. Ale z niej sie czesto "wyrasta".

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
cebion powinien stac w lodowce??
.
http://www*leki24h*eu/pl/p/CEBION-MULTI-10-ml/1857 poniżej 8 st. farmaceutka mowila, ze w lodowce ale może zwykly ma inaczej.

Cytat:
Diabli rozumiem, że Ty masz chomiczka? Kurcze jakiś czas temu sobie założyłam, pościągałam coś i teraz nie mam już limitu do ściągania. W ogóle tego obsługiwać nie umiem, wyszukiwać...no i ten wykorzystany limit Jakby mnie ktoś uświadomił co zrobić żeby móc znowu coś pościągać i kogoś tam odszukać to byłabym dzwięczna

A ten biedronko-inhalator to po co? Tak na wszelki wypadek czy jak?.
tak mam chomika ZYWEGO http://www.garnek.pl/grubcia/ i tego w necie tez limit - co miesiąc dostaje się jakies gratisy, ja kiedyś doladowalam smsem i od tamtej pory mam az za dużo tgo transferu. wyszukiwarki chyba już się pojawily, ja wpisuje zawsze w wujka google np. tytul książki + chomikuj i wyskakują dostępne na roznych profilach

a inhalator - sprawdzi się przy każdej chorobie. dzieci bardzo dużo lekow dostają wziewnych.

Cytat:
Diabli- zaraz sie dokopie do zdjęć Nelci, bo na pewno jest co podIwiac zel na zabki to właśnie ten. Babka mówiła ze najlepszy niemiecki. Porównywalne dobry, tańszy polski to właśnie calgel. I Moj Tz jak zwykle wybrał to co droższe
hehe Wasz tatuś jak nasz...poszedł kupic Neli mleko i mowi babce w aptece - poproszę najdroższe tez wychodzi z zalozenia, ze jak zapłaci więcej to będzie miał wypasione czasem mnie tym irytuje, ale z drugiej strony wiele razy udowodnil. ze jak zapłaci więcej to lepiej/dluzej cos posluzy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Piękna strojnisia

No właśnie nie... Bo o ile w ciąży lek może szkodzić dziecku (bo przenika do krwi a później do łożyska i do dzidzi), o tyle nie każdy lek przenika do mleka matki...
Tutaj jest stronka gdzie można sprawdzić czy lek jest bezpieczny przy kp czy nie http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp [/QUOTE]

dzięki. ja nadal zyje lekami ciążowymi hehe. ale nawet po operacji kazałam im odstawić ketonal i prosiłam o apap, dopiero Justi mnie uswiadomila, ze po cc tez nas faszerowali ketonalem i było ok. ogolnie nie lubie nic lykac a jak daje cyca to tym bardziej wole omijac wszystko szerokim lukiem.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:35   #3826
xal
Zakorzenienie

A, viburcol jest na receptę, no i maruda u nas najprawdopodobniej przez zęby . Poszłam po receptę, lekarka zajrzała małej w japkę i stwierdziła, że rozpulchnione (ja nic nie widzę).

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:45   #3827
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że ja nigdy nie lubiłam szpilek i sukienek, mąż przyzwyczajony że tego nie noszę i mogę pomykać w jeansach albo dresach
Tylko makijażu nie robię, bo na 1-2h spaceru mi się nie opłaca. Czasami robię, ale rzadko, bo później zmywanie ... Jak chodziłam do pracy to się lekko malowałam, ale często zmywałam po powrocie do domu, więc jak mąż wracał z pracy to przeważnie byłam już bez.
Mój też najbardziej lubi gdy jestem bez makijażu ale ja wolę troszkę się podmalować

Justi nocne zasypianie poszło w miarę szybko jakieś 30 min... ale w dzień jest gorzej.. chyba z 45min, a może godzinę... ale nie było żadnego wycia, łez itp... naprawdę bezboleśnie, trochę postękał i zasnął
Stary 2013-10-02, 14:46   #3828
ankaaa206
Wtajemniczenie

nie wiem co jest, od 2 dni mały dostaje ten gluten i dziś po 2 godzinnej drzemce tak płakał, nie wiedziałam o co mu chodzi, chyba dobre pół godz to trwało, aż zrobił kupe - rzadka stasznie a w niej takie czarne nitki i wtedy juz było ok, poszliśmy na spacer i znowu wielka rzadka kupa z tymi nitkami i zauważyłam wysypke czerwona na brzuszku, poobserwuje i jak jutro to samo bedzie to pójde do pediatry

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
.
to ja chyba uzalezniona od makijazu jestem codziennie tusz, troche podkładu i róż no i mycie i układanie włosów

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:55   #3829
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
Ps. Nelcia slicznaaa, zwłaszcza na 1 foto, stylowka mega
stylowka lumpkowa hehe. naprawdę fajne ciuszki udało nam się upolować czapka jest naszym hitem, tak samo buty albo myszkowa kamizelka

Cytat:
A już wiem co chciałam... moja mała dzisiaj jak ją karmiłam to wessała pół piersi nie wiem o co jej chodziło bo jadła 3 godziny wcześniej i normalnie tak się zassała, że pół cycka w buzi było - jak ona to pomieściła to nie wiem
hehe jak ona to zrobila? prawdziwy maly ssak hehe

Cytat:
Tz mial stluczke auto rozbite nie ma ac kplejny kredyt tRzeba brac masakra jakas ku.... waaa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojej, no to niefajnie, bo autko to Wasze zrodlo kasy...ale najważniejsze, ze nic się nikomu nie stało.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
miesko na mm od 6 mc a na kp po 8 jakos tak
0 eee to mamy jeszcze duuuzo czasu do schaboszczakow 0

Cytat:
ale super m. Tez tak zasypia ale najczesciej zakrywa sie pielucha i trzepocze konczynami a jak go odslonisz to smieje heee
Ale trzyma smoka heee
Ciuszki super
Ja m. Dzisiaj zalozylam spiocha 80 z cubusa i jest taki akurat
dzieki.
fiu fiu, duuuzy Michas. bodziaki kupowałam tak na oko i chciałam wziąć 68, ale lepsze większe niż za male. chociaż pewnie ponosilaby je jeszcze trochę jutro się zwazymy i obstawiam, ze będzie sporo mniej niż tydzień temu przed kupa gigantem 0

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Śliczna jest Julia też kocha tetrę

Poproszę jutro o kciuki za Julkę o 14.00 Mamy szczepienie
dzieki. i kciuki już dzisiaj zaciskamy!

nam pielegniarka cos namieszala ze szczepieniami, bo miało być po 6 tyg., a wpisala w książeczce 15.11. tydzień temu moja mama była wazyc Nele i kazałam jej dopytać, bo to nie jest środa (wtedy u nas szczepią), wiec zmienila na 13.11. wszystko fajnie, ale szczepiliśmy mloda 4 września 0 także chyba pojdziemy 16 października. jutro musze dopytać co jest grane

Cytat:
super
jasne, niech spróbują wszystkiego, ja mam żal do rodziców, że w życiu szpinaku nie dostałam np. dopiero jak się wyprowadziłam z domu i sama zrobiłam to poznałam jego smak w zasadzie
a oni pewnie myśleli, ze chronią Cie przed szpinakowa trauma u mnie w podstawowce na stolowce rzadzila taka gruba kuchara Maryska, wszyscy się jej bali 0wylewaliśmy zupy do zlewek w biegu żeby nikogo nie zlapala, bo chodzila ze sciera i chochla i krazyla plotka, ze nimi bije 0 i do dzisiaj pamiętam jak stala nad dziecmi i pilnowala żeby zjadły szpinak...kolega wymyslil bajke jak to szpinak wymieszany z ziemniakami smakuje jak chipsy. i wszyscy mieszali, a z tego robila się jeszcze wieksza breja i wygladalo średnio...w ogole jak nakladala ten szpinak na talerz to takie puuuuult jak teraz przy Neli kupach 000 wybaczcie musiałam. także szpinak długo nie goscil w moim menu, nawet brat na diecie wegetariańskiej nie był w stanie mnie przekonać. dopiero w dorosłym zyciu sprobowalam szpinaku teściowej (trochę nie miałam wyjścia) i stal się moim hitem. teraz wcinam go w każdej postaci, a pierogi/nalesniki z feta i szpinakiem to mój hicior

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 14:55   #3830
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1. co do zaczynania od marchewy czy jablka - mnie sie wydaje, ze powinno sie to uzaleznic od kupy - czestotliwosci i konsystencji. moj robi 6-8 razy na dobe, jablko raczej zatem nie na pierwszy rzut

2. to tyle na temat przyzwyczajania sie niemowlat
Zgadzam sie i tu i tu u nas srednio 1 big - naprawde Big kupka na 1-2 dni, wiec jablko moze ulzy

Pearl- jutro dam znac
Stary 2013-10-02, 14:57   #3831
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
eeeeeeee Nela, jakaś Ty elegancka, a te buciki ze zdjęcia nr 2, były w rozmiarze 38 ? No i buzie Nela masz taką pyzatą
obcielabym sobie palce gdyby były
pyzata? a dla mnie ona h=jest taka drobniutka, biedniutka hehe. dzisiejsza waga 6700 tydzień temu 6680, ale z pieciodniowa kupa na pokładzie
Stary 2013-10-02, 15:01   #3832
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

A opłaca się jeszcze matę kupować? Pytam bo już staram się ratować różnymi zabawkami z tą moją krzykaczką..Może warto jeszcze w taką matę zainwestować? Mam prostszą, taką gdzie tylko się wiesza zabawki, i po 2 minutach jest łeeee
Nie wiem czy się opłaca ale byłam ostatnio u koleżanki i ona miała matę z Lamaze i Julia była nią zachwycona. Ta w domu która mam wcale jej nie interesuje. Najczęściej poleży minutkę dwie i zaczyna płakać.
Ta mata która kupiłam jest chodliwa najwyżej ją sprzedam

Cytat:
Magiusa ratuj. Ty kupiłaś ten polarowy kombinezon, dobrze pamiętam? jaki on jest ciepły, byłby na teraz i ewentualnie trochę zimniej? z jakimś sweterkiem nie za grubym pod spodem?
pytam bo ubieranie teraz Przemka na dwór to dramat, z każdym dniem coraz gorzej .... dziś mu ubrałam na body ciepły swetr i czapeczkę, zaczął się wydzierać, jak zaczęłam ubierać kurtkę darł się tak że w życiu jeszcze tak nie płakał, nawet przy dwóch szczepieniach naraz ... nie umiałam go uspokoić, musiałam rozebrać, utulić z 15 min i dopiero ubrać w lekki polarek i bluzę ... darł się, podrapał się cały, łzy leciały .... no tragedia
będę jeść suchy chleb do końca miesiąca ale kombinezon zapinany do samego dołu na dwa zamki uważam za niezbędny
Młoda też się tak drze jakby ją ze skóry obdzierali

-----
my po szcepieniu. Julka oczywiście adorowała doktora, uśmiechała się do niego, gugała Potem wypiła te ustrojstwo od rotawirusa i zaczęła popłakiwać. Wkłucia zniosła dzielnie. Płakała ale szybko dało się ją uspokoić. Sajgon zaczął się jak zaczęłam ją ubierać Przy wkłuciach tak nie płakała. No ale ubrałam ją i do samochodu. Myślałam, że jak odpalę silnik to się uspokoi. A gdzie tam, wyła chyba tym przemęczeniowym bo to jej pora spania była. Zanosiła się aż musiałam się zatrzymać i moja mama ją jakoś uspokoiła. Płakała ale dojechałyśmy do domu. Teraz śpi, zasnęła przy suszarce Zobaczymy co będzie jak się obudzi
Aha, waży 6200 a ile mierzy nie piszę bo 6 tygodni temu mierzyła 65 a dziś 63 ;/

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-10-02 o 15:07
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 15:19   #3833
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też czwórki przeciekają, zostajemy przy trójkach mimo, że trochę obciskają :/

A możesz mi powiedzieć tylko czy on dobrze ciągnie? Tylko ze względu na głośność chcesz się go pozbyć? Bo nie wiem czy brać czy kupić ręczny Avent

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

o kurczę

Bartek dopiero parę dni temu zaczął się obracać z plecków na brzuch, z brzucha na plecy obraca się ale raczej nie siłą mięśni tylko przypadkiem, więc tego nie liczę na boki obraca się od dłuższego czasu.. ale nie martw się, daj mu jeszcze trochę czasu

super, że ćwiczysz, zapytaj lekarza co o tym myśli ale uważam,że macie czas

najważniejsze, że mąż cały

też pewnie później nie będę czekałą co do godziny

zazdroszczę, u nas widzę ubogo w tym temacie, połowy nie mamy ile płacisz?

my tak w zasadzie zaczęliśmy bo młody dostał polizać jabłko
Lizanie to raczej zaczyna sie od jablka hehe

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:

Co do szafy - ja tak mam od zawsze...teraz chociaż mam wymówkę że małą się zajmuje i nie mam czasu

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

A ja zacznę od marchewki - przecież od warzyw lepiej? A ja tam zacznę od marchewki ale to za 17 lat i 8 miesięcy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cześć Ada Ja mam krótką pamięć i już nie wiem o czym było Ale pozdrawiam i ciekawa jestem co u Was

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ja widziałam ostatnio piękną garsonkę - już chciałam się skusić ale sobie uświadomiłam że na spacer to średnio wygodnie ale jakoś wolę z dzieciem posiedzieć kilka miesięcy dłużej niż latać po biurze i tęsknić

Hmm dziwne z tymi pieluszkami, moja 6640 ważyła 6 tygodni temu..no wydaje mi się że przybrała od tego czasu. Może pupcie ma małą
Z tym co lepsze a co nie, to zalezy od lekarza, dziecka i kupy
Stary 2013-10-02, 15:34   #3834
Magiusa
Zakorzenienie

Uśpiłam mojego dzisiejszego Wrzaskuna w nosidełku i nadrobiłam i widzę, że wbiłam się akurat przypadkowo w temat obrotów

Cytat:
laski jak u Was jest z obrotami?

mały za kilka dni skończy 4 miesiące a jest kiepsko:/ potrafił się obracać z brzucha na plecy i na boki, a teraz go to w ogóle nie interesuje:/ zresztą on nie znosi leżeć na boku, jak go karmię to muszę podpierać poduszkami bo się na plecy odwraca:/ nie wiem czy to normalne w jego wieku, czy już powinien umieć?
Mysia, ja myślę, że dzieci mają czas, u nas to wyszło z zaskoczenia, poszłam do toalety, myję włosy i słyszę, że się wydziera, więc krzyczę, że za chwile będę. Cisza. Wracam a on na brzuchu
Ale...możliwe, że to przyspieszyłam, bo robiłam z Młodym jak mi się przypomniało tzn. np. raz na 2 dni po 3 obroty z filmika, który tutaj wkleiłyście, takiego gdzie się obraca na boczek dziecko, daję nogę do przodu i naciska na ramie by unosił główkę.
Może dzięki temu coś mu się w tym zakresie przyspieszyło.
A z brzucha na plecy też się kiedyś obracał, a teraz już absolutnie nie.
O to jest ten filmik, ja robiłam z nim to drugie ćwiczenie ale tak nie za dużo by go nie męczyć co 2 dni po 3 razy w każdą stronę

http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s

Cytat:
Kombinezon jest za☠☠☠isty
Ja obecnie ubieram go tak: body długi rękaw, rajstopy, jakaś cienka bluzka z długim rękawem ( i to w domku) a na dwór właśnie ten polarowy kombinezon i ostatnio przykrywam śpiworkiem ( nie za grubym) a Daruś cieplutki.
Tak więc te kombinezoniki jak najbardziej na tak

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-10-02, 15:40   #3835
Elusiek85
Raczkowanie

Dziś byliśmy na rehabilitacji z Adim i spisał się na medal nie płakał (do czasu) i ćwiczył sumiennie, chyba mu się spodobało

Napisałam do czasu, bo dziś miałam taką sytuację że chyba bym komuś ********* jak mi się jeszcze zbliży do dziecka to Pod koniec rehabilitacji przyszła kobieta z koleżanką i niemowlakiem. Spoko coś pogadał jak mój ma na imię i ile ma, luzik. Ja się cudzymi dziećmi nie interesuje tylko wole przy ćwiczeniach skupiać się na swoim brzdącu. Jedna zaczęła rozbierać swoje dziecko, a druga babka była strasznie wścibska do Adiego zaczęła wołać gu gu gu- a mój mały nie jest ufny do obcych i od razu zareagował płaczem na nią (szczególnie że miała prl-owską szopę) bo się wystraszył. To chyba normalna kobieta jak widzi że dziecko ćwiczy i zaczyna płakać to je zostawia? Babka nic, jeszcze chwilę pogugała, a rehabilitantka już kończyła ćwiczenia to odłożyła Adiego na matę do ubierania. Kilka moich cmoków i Adisiek znowu zaczął się uśmiechać i gaworzyć. Umówiłam się na kolejne zajęcia i zaczęłam młodego ubierać. A ta menda stanęła za mną i zaczęła komentować "widzę że odpowiednio pani ubiera dziecko, nauczyła się" itp. już mną zaczęło z wściekłości nosić. Już nie chciałam jej dopiekać stojąc nad Adiśkiem. I to był błąd, bo jak nakładałam kaftanik to ta k***** do młodego z tekstem "złam mi mamo nóżkę, złam mi mamo nóżkę" (bo zobaczyła że trzymam małego nóżkę i wsuwam do nogawki) no to już puściły mi nerwy i odszczekenłam jej żeby się zamkneła bo dziecko na nią reaguje z obrzydzeniem. Babka się zdenerwowała i zamknęła. Ale jak młodego włożyłam do wózka i odwróciłam się zapłacić rehabilitantce to k**** stała nad wózkiem i znowu gugała, a młody w ryk. Szybko wyszłam bo już scen nie chciałam robić i wolałam uspokoić Adiego. Po drodze młody się żalił a ja mu tłumaczyłam że to zła kobieta była i żeby takich głupot nie słuchał Minelo kilka godzin od zajścia a ja nadal wkurzona jestem
W macierzyństwie uczy się człowiek cierpliwości, ale do komentarzy innych na temat wychowania swojego dziecka

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 15:47   #3836
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Lizanie to raczej zaczyna sie od jablka hehe
marchewkę też by mógł polizać taką bardziej soczystą w sumie :P

Elusiek co za babsko

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-02 o 15:49
Stary 2013-10-02, 16:00   #3837
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kombinezon jest za☠☠☠isty
Ja obecnie ubieram go tak: body długi rękaw, rajstopy, jakaś cienka bluzka z długim rękawem ( i to w domku) a na dwór właśnie ten polarowy kombinezon i ostatnio przykrywam śpiworkiem ( nie za grubym) a Daruś cieplutki.
Tak więc te kombinezoniki jak najbardziej na tak
dzięki
ale myślisz, że posłuży jeszcze z miesiąc, jak się jeszcze bardziej ochłodzi? bo mi właśnie najbardziej o to chodzi czy jest sens teraz kupować no i tak się waham strasznie :/

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy na rehabilitacji z Adim i spisał się na medal nie płakał (do czasu) i ćwiczył sumiennie, chyba mu się spodobało

Napisałam do czasu, bo dziś miałam taką sytuację że chyba bym komuś ********* jak mi się jeszcze zbliży do dziecka to Pod koniec rehabilitacji przyszła kobieta z koleżanką i niemowlakiem. Spoko coś pogadał jak mój ma na imię i ile ma, luzik. Ja się cudzymi dziećmi nie interesuje tylko wole przy ćwiczeniach skupiać się na swoim brzdącu. Jedna zaczęła rozbierać swoje dziecko, a druga babka była strasznie wścibska do Adiego zaczęła wołać gu gu gu- a mój mały nie jest ufny do obcych i od razu zareagował płaczem na nią (szczególnie że miała prl-owską szopę) bo się wystraszył. To chyba normalna kobieta jak widzi że dziecko ćwiczy i zaczyna płakać to je zostawia? Babka nic, jeszcze chwilę pogugała, a rehabilitantka już kończyła ćwiczenia to odłożyła Adiego na matę do ubierania. Kilka moich cmoków i Adisiek znowu zaczął się uśmiechać i gaworzyć. Umówiłam się na kolejne zajęcia i zaczęłam młodego ubierać. A ta menda stanęła za mną i zaczęła komentować "widzę że odpowiednio pani ubiera dziecko, nauczyła się" itp. już mną zaczęło z wściekłości nosić. Już nie chciałam jej dopiekać stojąc nad Adiśkiem. I to był błąd, bo jak nakładałam kaftanik to ta k***** do młodego z tekstem "złam mi mamo nóżkę, złam mi mamo nóżkę" (bo zobaczyła że trzymam małego nóżkę i wsuwam do nogawki) no to już puściły mi nerwy i odszczekenłam jej żeby się zamkneła bo dziecko na nią reaguje z obrzydzeniem. Babka się zdenerwowała i zamknęła. Ale jak młodego włożyłam do wózka i odwróciłam się zapłacić rehabilitantce to k**** stała nad wózkiem i znowu gugała, a młody w ryk. Szybko wyszłam bo już scen nie chciałam robić i wolałam uspokoić Adiego. Po drodze młody się żalił a ja mu tłumaczyłam że to zła kobieta była i żeby takich głupot nie słuchał Minelo kilka godzin od zajścia a ja nadal wkurzona jestem
W macierzyństwie uczy się człowiek cierpliwości, ale do komentarzy innych na temat wychowania swojego dziecka
co za idiotka
jak mnie wkuu... takie teksty ... w ogóle takie gadanie bezsensowne ... jak babcia do nas przychodzi i gada do mnie czy oddałabym Przemusia komuś .... no pewnie, jakby zapłacił z 30 tyś to nie ma sprawy, wyśpię się przynajmniej kilka razy jej odpowiedziałam takimi tekstami i już chwilowo spokój

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:04   #3838
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
ja mam dziś brownie

ok
wyszło? szybkie i przyjazne użytkownikowi:P

Cytat:
Haha, coś w tym jest

Can- trzymam kciuki za wypalanie tluszczyku. Zazdroszcze, zwłaszcza indoorcycling

My juz w Brodnicy juz coraz bliżej
cichszy niż różne od znajomych, ale na pewno nie jest jakiś mega cichy, mąż zawsze mi do łazienki rzuci komentarz o kosiarce

Elusiek, masakra, ludzie wstydu nie mają za grosz, nawet po zwróceniu uwagi.. wrr
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:04   #3839
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
ale myślisz, że posłuży jeszcze z miesiąc, jak się jeszcze bardziej ochłodzi? bo mi właśnie najbardziej o to chodzi czy jest sens teraz kupować no i tak się waham strasznie :/
Kurcze,...no zależy od temperatury. Jak będzie tak do 5C to myślę, że z odpowiednim zapleczem pod dadzą radę te kombinezoniki. Tylko wydaje mi się, że warto kupić rozmiar większy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-10-02, 16:04   #3840
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość

Co za wstrętna baba !!

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zaryzykowałam i kupiłam Julce krzesło z tej aukcji :
http://allegro.pl/show_item.php?item=3587851045

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości