|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Szprotka , Pearl - a w miare cichy ten depilator ?lubię depulatory Browna . Can- trzymam kciuki za wypalanie tluszczyku. Zazdroszcze, zwłaszcza indoorcycling ![]() My juz w Brodnicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do szafy - ja tak mam od zawsze...teraz chociaż mam wymówkę że małą się zajmuje i nie mam czasu ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Hmm dziwne z tymi pieluszkami, moja 6640 ważyła 6 tygodni temu..no wydaje mi się że przybrała od tego czasu. Może pupcie ma małą ![]()
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas te majteczki są za luźne ![]() ![]() dzięki za opinię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Moja o tyle dobrze, że śpi gdzieś do 8 zazwyczaj. I w ciągu dnia jak widzę, że zmęczona to ją kładę o ok 30 minut tak ze 3 razy przesypia. Ale są też takie dni, że po 5 minutach wyspana jak nie wiem.
#3815 |
Wtajemniczenie
|
Magiusa ratuj. Ty kupiłaś ten polarowy kombinezon, dobrze pamiętam? jaki on jest ciepły, byłby na teraz i ewentualnie trochę zimniej? z jakimś sweterkiem nie za grubym pod spodem?
pytam bo ubieranie teraz Przemka na dwór to dramat, z każdym dniem coraz gorzej .... dziś mu ubrałam na body ciepły swetr i czapeczkę, zaczął się wydzierać, jak zaczęłam ubierać kurtkę darł się tak że w życiu jeszcze tak nie płakał, nawet przy dwóch szczepieniach naraz ... nie umiałam go uspokoić, musiałam rozebrać, utulić z 15 min i dopiero ubrać w lekki polarek i bluzę ... darł się, podrapał się cały, łzy leciały .... no tragedia ![]() będę jeść suchy chleb do końca miesiąca ale kombinezon zapinany do samego dołu na dwa zamki uważam za niezbędny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ja tam na co dzień często chodzę w spódnicach i sukienkach, bo lubię czuć się kobieco. Codziennie delikatny make-up - jakiś róż, delikatny bronzer, ewentualnie tusz do rzęs. Mam wspaniałe dziecko... wtedy o 10.30 wstał, zjadł, pobawił się i o 12.30 zasnął i ciągle śpi... technika PP jest super!!
![]() |
#3817 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to ta technika pp? ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- to jesteśmy dwie ![]() ![]()
![]() |
#3819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
Technika zasypiania dzieci Podnieś-Połóż wg Tracy Hogg z książki Zaklinaczka Dzieci. Odkładam dziecko do łóżeczka , jeśłi płacze i marudzi to podnoszę , przytulam, całuję i odkładam, jeśli dalej płacze/ marudzi - znów podnosze przytulam, całuję odkładam ( podnosze na na parę sekund ) i znów znów , znów az słonko się uspokoi. Wie, że jestem przy nim, wie, że w każdej chwili go przytulę. Kiedy sie uspokaja siadam przy nim i trzymam za rączki albo kładę rękę na pupie i on zasypia.
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie tylko na chwile i nadrobie wieczorem bo Darus mma dzis dzien wrzaskuna. Tak ryczy ze az mu lzy leca co nigdy nam sie wczesniej nir zdarzalo bo zawsze wczesniej jakos sie uspokajal.
Tyle z tego dobreggo ze az z nerwow nauczyl sie obracac z plecow na brzuch ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3823 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ok ![]()
#3824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko makijażu nie robię, bo na 1-2h spaceru mi się nie opłaca. Czasami robię, ale rzadko, bo później zmywanie ... Jak chodziłam do pracy to się lekko malowałam, ale często zmywałam po powrocie do domu, więc jak mąż wracał z pracy to przeważnie byłam już bez. Zakochał się bez makijażu i w swetrach i jeansach to nadal tak ma i kocha ![]() Cytat:
![]() Ja mam 3,5 roku, akumulator nadal bez zarzutu, jak masz kasę to kupuj ![]()
![]() |
#3825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www*leki24h*eu/pl/p/CEBION-MULTI-10-ml/1857 poniżej 8 st. farmaceutka mowila, ze w lodowce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a inhalator - sprawdzi się przy każdej chorobie. dzieci bardzo dużo lekow dostają wziewnych. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie nie... Bo o ile w ciąży lek może szkodzić dziecku (bo przenika do krwi a później do łożyska i do dzidzi), o tyle nie każdy lek przenika do mleka matki... Tutaj jest stronka gdzie można sprawdzić czy lek jest bezpieczny przy kp czy nie http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp [/QUOTE] dzięki. ja nadal zyje lekami ciążowymi hehe. ale nawet po operacji kazałam im odstawić ketonal i prosiłam o apap, dopiero Justi mnie uswiadomila, ze po cc tez nas faszerowali ketonalem i było ok. ogolnie nie lubie nic lykac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Zakorzenienie
|
A, viburcol jest na receptę, no i maruda u nas najprawdopodobniej przez zęby . Poszłam po receptę, lekarka zajrzała małej w japkę i stwierdziła, że rozpulchnione (ja nic nie widzę).
#3827 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() ![]() Justi nocne zasypianie poszło w miarę szybko jakieś 30 min... ale w dzień jest gorzej.. chyba z 45min, a może godzinę... ale nie było żadnego wycia, łez itp... naprawdę bezboleśnie, trochę postękał i zasnął ![]()
![]() |
#3828 | |
Wtajemniczenie
|
nie wiem co jest, od 2 dni mały dostaje ten gluten i dziś po 2 godzinnej drzemce tak płakał, nie wiedziałam o co mu chodzi, chyba dobre pół godz to trwało, aż zrobił kupe - rzadka stasznie a w niej takie czarne nitki
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |||||
Zakorzenienie
|
stylowka lumpkowa hehe. naprawdę fajne ciuszki udało nam się upolować
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- 0 eee to mamy jeszcze duuuzo czasu do schaboszczakow 0 Cytat:
fiu fiu, duuuzy Michas. bodziaki kupowałam tak na oko i chciałam wziąć 68, ale lepsze większe niż za male. chociaż pewnie ponosilaby je jeszcze trochę ![]() Cytat:
nam pielegniarka cos namieszala ze szczepieniami, bo miało być po 6 tyg., a wpisala w książeczce 15.11. tydzień temu moja mama była wazyc Nele i kazałam jej dopytać, bo to nie jest środa (wtedy u nas szczepią), wiec zmienila na 13.11. wszystko fajnie, ale szczepiliśmy mloda 4 września 0 także chyba pojdziemy 16 października. jutro musze dopytać co jest grane ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pearl- jutro dam znac ![]()
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pyzata? a dla mnie ona h=jest taka drobniutka, biedniutka hehe. dzisiejsza waga 6700 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta mata która kupiłam jest chodliwa najwyżej ją sprzedam ![]() Cytat:
![]() ----- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, waży 6200 a ile mierzy nie piszę bo 6 tygodni temu mierzyła 65 a dziś 63 ;/
Nasze szczęście Julia ![]() Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-10-02 o 15:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3834 | ||
Zakorzenienie
|
Uśpiłam mojego dzisiejszego Wrzaskuna w nosidełku i nadrobiłam i widzę, że wbiłam się akurat przypadkowo w temat obrotów
![]() Cytat:
Ale...możliwe, że to przyspieszyłam, bo robiłam z Młodym jak mi się przypomniało tzn. np. raz na 2 dni po 3 obroty z filmika, który tutaj wkleiłyście, takiego gdzie się obraca na boczek dziecko, daję nogę do przodu i naciska na ramie by unosił główkę. Może dzięki temu coś mu się w tym zakresie przyspieszyło. A z brzucha na plecy też się kiedyś obracał, a teraz już absolutnie nie. O to jest ten filmik, ja robiłam z nim to drugie ćwiczenie ale tak nie za dużo by go nie męczyć co 2 dni po 3 razy w każdą stronę http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s Cytat:
![]() Ja obecnie ubieram go tak: body długi rękaw, rajstopy, jakaś cienka bluzka z długim rękawem ( i to w domku) a na dwór właśnie ten polarowy kombinezon i ostatnio przykrywam śpiworkiem ( nie za grubym) a Daruś cieplutki. Tak więc te kombinezoniki jak najbardziej na tak
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
Dziś byliśmy na rehabilitacji z Adim i spisał się na medal nie płakał (do czasu) i ćwiczył sumiennie, chyba mu się spodobało
![]() Napisałam do czasu, bo dziś miałam taką sytuację że chyba bym komuś ********* ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W macierzyństwie uczy się człowiek cierpliwości, ale do komentarzy innych na temat wychowania swojego dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
marchewkę też by mógł polizać taką bardziej soczystą w sumie
![]() Elusiek co za babsko ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-10-02 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale myślisz, że posłuży jeszcze z miesiąc, jak się jeszcze bardziej ochłodzi? bo mi właśnie najbardziej o to chodzi czy jest sens teraz kupować no i tak się waham strasznie :/ Cytat:
![]() jak mnie wkuu... takie teksty ... w ogóle takie gadanie bezsensowne ... jak babcia do nas przychodzi i gada do mnie czy oddałabym Przemusia komuś .... no pewnie, jakby zapłacił z 30 tyś to nie ma sprawy, wyśpię się przynajmniej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Raczkowanie
|
wyszło?
![]() Cytat:
![]() Elusiek, masakra, ludzie wstydu nie mają za grosz, nawet po zwróceniu uwagi.. wrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zakorzenienie
|
Kurcze,...no zależy od temperatury. Jak będzie tak do 5C to myślę, że z odpowiednim zapleczem pod dadzą radę te kombinezoniki. Tylko wydaje mi się, że warto kupić rozmiar większy.
#3840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale zaryzykowałam i kupiłam Julce krzesło z tej aukcji : http://allegro.pl/show_item.php?item=3587851045 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.