Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 16:13   #541
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ewusia brawa za bezkolizyjna jazdę

Neni u mnie jak Tż jest to tylko wodę przygotować ma i później po kapaniu posprzatac ja też wolę sama, bo z Tztem tracę logistykę

Fiazo pamiętam jak Michał nie mógł baka puścić:banghead: płakał no masakra, spać nie mógł. Teraz, tfu tfu wali jak stary chłop

Surka moja nie weźmie Małego na spacer, a tesc w ogóle nie miał Go na rękach:banghead: także chwalić teściową musisz

U nas dziwny dzień. Mały mało spał. Mnie boli głowa. Eh pewnie pogoda tak działa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:19   #542
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

ktoś kiedyś pytał o laktator elektryczny
ja mam AMEDA elektryczny , działa dobrze, fajnie działa

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

dziewczyny od ktorego miesiaca planujecie rozszerzac diete dziecka i jakies warzywka i owoce, kaszki wprowadzac??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:31   #543
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to jestem padnięta. Tosiek ma taki schemat że śpi od 20 do 1 w nocy potem karmienie następne o 3 i od 3 co godzinę pobudka na cyca na 5 minut i tak do 6-7 rano. Co daje łącznie 7-8 pobudek w nocy. Nie wiem kiedy mu się to w końcu przestawi
Odgapił schemat od mojego szkraba

moja tesciowa nie mysli. ..
wczoraj przywiozła nam zamrożone jedzenie.. Zgadnijcie co?...
Dla matki karmiacej: UWAGA- bigos, gołabki i kapuśniak . brawa dla tej pani.
A jak powiedzialam ze dziekujemy bardzo za obiadki odmroze chlopakom bo ja nie moge tego jesc to chyba sie obrazila... Tak wiem swinia jestem A gdzie wdziecznosc do grobowej deski, no gdzie ??!!

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

dziewczyny od ktorego miesiaca planujecie rozszerzac diete dziecka i jakies warzywka i owoce, kaszki wprowadzac??
NajprAwdopodobniej w piątym-szóstym
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:33   #544
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

ja od 4 z racji karmienia MM

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:35   #545
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ghia
moja Sara podobnie sypia.
jeszcze pierwsza faza snu idzie nam dobrze i zdarza się jej spac od 11 do 3
a pozniej juz co godzinke sie przebudza, wierci sie, kreci, marudzi, i o 6 kupa idzie i tak co nocke.

Stary 2013-10-02, 16:37   #546
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Jak będę dalej kp, to od 6., gotowana marchewka, jabłuszko + manna.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:41   #547
surka
Zakorzenienie

Ją wam powiem, że im więcej czytam o rozszerzeniu, tym bardziej jestem głupia. Jak będę u pediatry to zapytam o rozszerzenie diety.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:44   #548
dzoan
Zakorzenienie

Hej
Mały jeszcze śpi, zdrzemnęłam się z nim..od rana marudny..krótkie drzemki..byliśmy na godzinnym spacerze z czego połowa przeryczana..chciałam kupić chleb i mięso na obiad..jak tylko przekroczyliśmy drzwi, oczy otwarte, w tył zwrot i do domu

W nocy wyciągałam odkurzać i działaliśmy z Katarkiem (rzeczywiście świetna sprawa), bo już nie mogłam słuchać glutów przy każdym wdechu..Olek też przez to już źle spał. Nie wiem skąd mu się nagle tyle wydzieliny zaczęło gromadzić.. z noska mu nie cieknie, gorączki brak, więc to chyba nie katar?? Nie wiem co mam robić..co mu podać...leczyć jakoś??

Cynamonki się odzywały?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:49   #549
surka
Zakorzenienie

Też muszę kupić ten katarek tylko nie wiem czy stacjonarnie czy przez internet.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:52   #550
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja chce - tzn poprosze. Adres podac
Dostarczyć kurierem czy pocztą? A może odbiór osobisty?

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Edytka my jemy juz wszystko i jedyne po czym mały ma wysypkę to czekolada. A tak żadnych problemów z załatwianiem. A jak cały dzień kupy nie robi to mama na noc oprócz rumianku strzeli szklaneczke pepsi. Pomaga wprowadzaj nowe rzeczy powoli ale wprowadzaj. Dziecko musi się smaków uczyc
No będę musiała jeść coraz więcej różnych rzeczy. Nie mam nic przeciwko bo już mi tęskno za "normalnym" jedzeniem.

Słuchamy i śpiewamy piosenki o kotkach
http://www.youtube.com/watch?v=Ik8A7Asvaoo
Mały to uwielbia. Cieszy się jak wariat
Stary 2013-10-02, 16:54   #551
skylie
Wtajemniczenie

MALACZARNA- ja mam Brauna i za to sobie bardzo chwale

SURKA- dla tesciowej !!!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:58   #552
tweedledee
Zakorzenienie

Hej kochane w końcu mam chwilę na nadrobienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Hej,
Operacji dzisiaj nie będzie. Kardiochirurg stwierdził, ze nie ma czasu i w piątek zajmie sie Adasiem jeśli nie będą mieli nagłego przypadku i jeśli znajdzie sie łóżko na intensywnej terapii... :banghead:
Nie mam siły- fizycznie i psychicznie. Dopiero teraz kładę sie na 2-3 godziny od poniedziałku rano. To co sie dzieje w szpitalu to jakiś cyrk.
Jesteśmy jedynymi rodzicami, którzy są ze swoimi dzieckiem 24h na dobę. Inni rodzice śpią w hotelu przy szpitalu- no bo są zmęczeni... Wychodzą o 19, przychodzą o 9-10 rano, w międzyczasie idą na obiad...
Przez to, ze koczujemy przy łóżku Adasia krzywo na nas patrzą i mówią, ze jesteśmy przewrazliwieni. No i fajnie. Co kto lubi. Nie zostawię Adasia choćby na minutę bo nie ufam personelowi.
Wczoraj w nocy maluszek z łóżka obok, w tym samym wieku co Adaś zaczął wymiotowac. Nikt do niego nie przyszedł. Dzieciak po skomplikowanej operacji serca musiał radzić sobie sam. Maz nawet szukał pielęgniarek ale żadnej nie było
Chore to wszystko.
Di napisania.
cynamonku, dasz rade wytrzymać tę parę dni, skoro lekarze zwlekają, to znaczy że stan Adasia jest całkiem ok,a to przecież dobry znak... wierzę, że nasze kciuki pomagają...

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ogladalam ma YT tego Zawitkowskiego i nauczylam sie zmieniac pieluche bez lapania za stopki
Ja od początku tak małego łapałam, chociaż przy moim biegaczu to wyczyn, żeby ostatecznie nie łapać za stópki, tak wierzga
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Mała dalej śpi

Pies puszcza bąki, ja nadal w koszuli nocnej, mąż mnie zaprasza na przejażdżkę "konnym ekspresem", ale chyba odmówię, nie mam ochoty na kontakt ze "zwierzakiem" z rana
Roxi
Ty bestio, ciesze się, że możesz "pojeździć"
Stary 2013-10-02, 16:58   #553
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

edytka tez to puscilam teraz mojej malej)

Stary 2013-10-02, 17:01   #554
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
jak to nie pozwala??
jak zjesz trojkat pizzy to co maly robi????
jak reaguje po kawalki pizzy??
i skad wiesz ze to po pizzy?
jak zjeść tylko trójkąt pizzy?

ja wolę w ogóle nie jeść, bo po jednym kawaku byłabym tylko zła jak osa, że więcej nie mogę

Chociaż też mam właśnie taką dość ubogą dietę, bo nie chcę, żeby ew. mały się męczył, chociaż powoli próbuję różnych rzeczy, bo za niedługo chyba padnę...
Ostatnio zjadłam lekko podsmażone pierogi i małemu nic nie było, to myślę, że super delikatnego brzuszka nie ma
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
nas to przewialo w niedziele. Poszlismy do CH i w jednym ze sklepow bylo mega duszno. Zagotowalismy sie, a pozniej biegiem na parking biegiem, a tam pi..z.d.z.i.lo i gotowe. Cala trojka na raz.
U nas też ostatnio taka tragiczna pogoda, przez okno pięknie, na słońcu znośnie, a w cieniu
Dzisiaj skończyłam spacer chyba po 30min, bo myślałam, że mi mózg wywieje
Stary 2013-10-02, 17:02   #555
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
jakbys mieszkala blizej to odbior osobisty, ale chyba kurier to bylo by to

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

dowiedz sie ile stacjonarnie a ile w necie, bo jak ja chcialam kupic to w aptece byl 20 zl drozszy niz na necie razem z przesylka. i polecam - u mnie odkurzacz od ponad tygodnia stoi w sypialni i noca tez "dzialam"

A ja jem Twixa i doopa rosnie.

roxi ciesz sie ze mozesz pojezdzic, ja nawet jakbym chciala to nie mam jak tzn z kim

ghia domi moj na MM, a jak usnie o 19 to budzi sie o polnocy (a wczesniej do 2-3 spal) i od tej pory co 1,5-2 h i je po okolo 25 minut. czuje sie fatalnie przez to bo mam wrazenie ze ja cala noc go karmie. I zjada malusko bo nie wypija calego 90 ml co niby na mleku pisze ze 120-150 ml powinno dziecko jesc.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-02, 17:03   #556
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
poprosze wiec przepis na dobre sprawdzone ciasto!!!
to jest przepis En, pozwolę sobie zacytować ją nawet
ok, raz jeszcze przepis na pizze:

2 szklanki mąki, jedno jajko, 1 łyżka oleju z oliwek, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, łyżeczka oregano, szklanka mleka i 75dkg drożdży. mleko podgrzewamy i rozkruszamy w nim drożdże.. dajemy 2 minuty i wszystkie składniki łączymy. Potem czekamy około 20-30 minut żeby ciasto w cieple wyrosło.. no i wałkujemy.. potem ciasto jeszcze trochę urośnie tak czy tak na blaszce. Mąki dajemy na oko tyle, żeby nie było ciasto lejące i żeby dało się rozwałkować, więc mi tak czy tak zawsze wyjdzie ponad te 2 szklanki

Drożdże zazwyczaj opakowanie to 100, to 3/4 dajesz. Stopni 220 daję, żeby pizza się w środku zrobiła i z zewnątrz. no i patrzysz jak się będzie robić i na pewno się zorientujesz jak już będzie gotowa
Stary 2013-10-02, 17:04   #557
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Hej,
Operacji dzisiaj nie będzie. Kardiochirurg stwierdził, ze nie ma czasu i w piątek zajmie sie Adasiem jeśli nie będą mieli nagłego przypadku i jeśli znajdzie sie łóżko na intensywnej terapii... :banghead:
Nie mam siły- fizycznie i psychicznie. Dopiero teraz kładę sie na 2-3 godziny od poniedziałku rano. To co sie dzieje w szpitalu to jakiś cyrk.
Jesteśmy jedynymi rodzicami, którzy są ze swoimi dzieckiem 24h na dobę. Inni rodzice śpią w hotelu przy szpitalu- no bo są zmęczeni... Wychodzą o 19, przychodzą o 9-10 rano, w międzyczasie idą na obiad...
Przez to, ze koczujemy przy łóżku Adasia krzywo na nas patrzą i mówią, ze jesteśmy przewrazliwieni. No i fajnie. Co kto lubi. Nie zostawię Adasia choćby na minutę bo nie ufam personelowi.
Wczoraj w nocy maluszek z łóżka obok, w tym samym wieku co Adaś zaczął wymiotowac. Nikt do niego nie przyszedł. Dzieciak po skomplikowanej operacji serca musiał radzić sobie sam. Maz nawet szukał pielęgniarek ale żadnej nie było
Chore to wszystko.
Di napisania.

Rany! przy takim personelu nie odstąpiłabym dziecka na krok.. macie rację, że nie zostawiacie Adasia. Nie w porządku, że kardiochirurg każe Wam czekać. Przesyłam Wam dużo sił na przetrwanie najbliższych dni w szpitalu Z niecierpliwością czekam na kolejne wieści..

Agrafka za 5kg Maluszka

PieknaMariola
witaj

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

nie piszę wiecej, poszłam zmienić mokrą pieluchę i co? wsadziłam palce w świeżutka, pachnącą kuuuuupeee, zmykam
NIAMI!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wiecie jaka ja jestem glupia az zal. Nazarlam sie marchewekvz octu ostrych i ostre spaghetti i moj maly zrobil taka musztardowa wodnista kupke. Bidulek nie mogl zasnac i spi mi na ramieniu wtulony a my z rana mamy rozmowe z urzedasem jakims zeby mi pokryli cZesc porodu a jest 1.
mnie nie musisz mówić.. po moim meksykańskim daniu, Mały 2 dni bąki puszczał

Stary 2013-10-02, 17:05   #558
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

U nas też ostatnio taka tragiczna pogoda, przez okno pięknie, na słońcu znośnie, a w cieniu
Dzisiaj skończyłam spacer chyba po 30min, bo myślałam, że mi mózg wywieje
ja juz nie pamietam kiedy bylam na spacerze, bo Aleks w sumie to odkad wrocilismy od TZ ma glutyale tamte w porownaniu z tymi od poniedzialku to pikus. Niby jak katar mozna, ale on sie strasznie poci, nawet jak ma body z krotkim i bluze i boje sie ze go dalej zawieje, a kolejny raz do szpitala z dzieckiem nie mam ochoty gnac.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-10-02 o 17:07
Stary 2013-10-02, 17:06   #559
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja wolę w ogóle nie jeść, bo po jednym kawaku byłabym tylko zła jak osa, że więcej nie mogę
ja mam tak z czekoladą, wiadomo, że jak otworzę, to po to, by zjeść całą, a nie pasek
Stary 2013-10-02, 17:06   #560
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Anulka twoja kuzynka od zabawek wchodzi na fb bo miesiąc temu napisałam wiadomość i cisza((
Wchodzi. Moja siostra się z nią kontaktowała w zeszłym tygodniu. Dziwne...Napiszę do niej.

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny od ktorego miesiaca planujecie rozszerzac diete dziecka i jakies warzywka i owoce, kaszki wprowadzac??
w piątym miesiącu chcę wprowadzić gluten, w w szóstym jabłuszko, marchewkę, ziemniaczka, dynię itd.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:10   #561
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ja kupiłam w stacjonarnej aptece, bo chciałam JUŻ mieć.. 57,77zł zapłaciłam..

Cytat:
jak zjeść tylko trójkąt pizzy?

ja też nie mam pojęcia.. wolę od razu okrąg zjeść

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
to jest przepis En, pozwolę sobie zacytować ją nawet
ok, raz jeszcze przepis na pizze:

2 szklanki mąki, jedno jajko, 1 łyżka oleju z oliwek, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, łyżeczka oregano, szklanka mleka i 75dkg drożdży. mleko podgrzewamy i rozkruszamy w nim drożdże.. dajemy 2 minuty i wszystkie składniki łączymy. Potem czekamy około 20-30 minut żeby ciasto w cieple wyrosło.. no i wałkujemy.. potem ciasto jeszcze trochę urośnie tak czy tak na blaszce. Mąki dajemy na oko tyle, żeby nie było ciasto lejące i żeby dało się rozwałkować, więc mi tak czy tak zawsze wyjdzie ponad te 2 szklanki

Drożdże zazwyczaj opakowanie to 100, to 3/4 dajesz. Stopni 220 daję, żeby pizza się w środku zrobiła i z zewnątrz. no i patrzysz jak się będzie robić i na pewno się zorientujesz jak już będzie gotowa
ja też do tej pory na tym przepisie jadę

Stary 2013-10-02, 17:10   #562
Konto usunięte

A ja mam mega durne pytanie:
więc skoro poradniki mówią o rozszerzaniu diety W szóstym miesiącu przykładowo, to oznacza dzień, w którym dziecko ma SKOŃCZONE pięć miesięcy?

Czyli jeśli teraz Art ma skończone 3 + ileś tam dni i byłby na mm, to miałabym już rozszerzać?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:13   #563
lachryma
Zakorzenienie

domi, my na mm, więc będziemy rozszerzali dietę w 5 miesiącu.
moja mama jak to usłyszała, to stwierdziła, że chyba żartuję i że mała będzie głodna do tego czasu i że powinnam wcześniej

ale ogólnie zasada jest taka: przy mm od 4-5 msca, przy kp od 6 msca.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43092903]A ja mam mega durne pytanie:
więc skoro poradniki mówią o rozszerzaniu diety W szóstym miesiącu przykładowo, to oznacza dzień, w którym dziecko ma SKOŃCZONE pięć miesięcy?

Czyli jeśli teraz Art ma skończone 3 + ileś tam dni i byłby na mm, to miałabym już rozszerzać?[/QUOTE]
ja nigdy nie wiem jak to jest jak podają różne rzeczy dotyczące dzieci i jest info, że np w 4 miesiącu czy tam od 10 tygodnia. nigdy nie wiem czy to jest wiek skończony czy ten w który dziecko dopiero wkracza.
Stary 2013-10-02, 17:16   #564
edytkaac
Rozeznanie

Przedstawiam wam Kacperka Bo go tu jeszcze nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA010216.jpg (82,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-10-02, 17:17   #565
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:
edytka tez to puscilam teraz mojej malej)
Fajne nie?
Stary 2013-10-02, 17:18   #566
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

ja sama nie wiem, dla mnie to czarna magia jeszcze

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43092161]

moja tesciowa nie mysli. ..
wczoraj przywiozła nam zamrożone jedzenie.. Zgadnijcie co?...
Dla matki karmiacej: UWAGA- bigos, gołabki i kapuśniak . brawa dla tej pani.
A jak powiedzialam ze dziekujemy bardzo za obiadki odmroze chlopakom bo ja nie moge tego jesc to chyba sie obrazila... Tak wiem swinia jestem A gdzie wdziecznosc do grobowej deski, no gdzie ??!! [/QUOTE]
teściowa chyba nie przemyślała trochę tego jedzenia

Cytat:

No będę musiała jeść coraz więcej różnych rzeczy. Nie mam nic przeciwko bo już mi tęskno za "normalnym" jedzeniem.

Słuchamy i śpiewamy piosenki o kotkach
http://www.youtube.com/watch?v=Ik8A7Asvaoo
Mały to uwielbia. Cieszy się jak wariat
mój też lubi te kołysanki
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej Wam !
Znowu mnie mało, widziałam, że nawet Neni mnie wywoływała, ale kurcze no jakoś nie umiem sobie za ch*lerę dnia zorganizować
Odkąd z teściami jesteśmy na ścieżce wymiany komunikatów, to w dzien jak wychodzę z psem na spacer to małego też muszę wziąć albo na ręce, albo do wózka, ale jak w wózku jedziemy to wtedy smycz psa się zaplątuje w koła po prostu masakra, a z psem wyjść trzeba

Widziałam, że pisałyście o asymetriach, napięciach i noszeniu dziecka prawidłowym.. ja mam takie zdanie jak Perse- jak będę szukała czegoś na siłę, to to znajdę.. dlatego obserwuję bacznie Tomka, ale nie przesadzam z tym wszystkim.

Wczoraj bylismy z Tztem i małym u pediatry natomiast, bo ropieje mu oczko od 2 tyg, a sól fizjologiczna, ani przegotowana woda nie pomagały. Dała kropelki no i.. te czopki uspokajające Debricol czy jakos tak bo młody urządził swoją popisową akcję u niej w gabinecie.. była pełna podziwu dla jego płuc i stwierdziła, że niektóre dzieci po prostu tak mają, że drą paszczę tak jak Tomek. Potem stwierdziła, że jakbym karmiła piersią to młody by wisiał na mnie niczym Tarzan na lianie i tu widziałam przerażenie w oczach Tzta

jakie kropelki dostaliście do oczka? my teraz używamy Chibroxin bo też oczka ropieją i łzawią. łatwo Ci się zakrapia oczka Tomusiowi? bo ja mam problem z trafieniem do oka tak mały się rusza
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj u ginki i mam zielone światło na seksik i ćwiczenia Więc witaj ewo chodakowska No i może coś dzisiaj uskutecznimy z tż. Chociaż nie wiem, jestem wkurzona na niego a to przez pierdołę- chciał wpisać imię Kubusia do książeczki zdrowia i tak nabazgrał, że wyszło JAKOB nosz kur...jak to wygląda... jakby ktoś chciał napisać jakób przez "ó" albo nie wiem co. Zastanawiam się, jak to poprawić ale nie chcę jeszcze bardziej nabazgrać

super, że na wizycie wszystko dobrze

Cynamonku trzymam kciuki za operację Adasia

my byliśmy wczoraj u okulisty bo małemu oczko ropiało od jakiegoś czasu i muszę synka pochwalić bo był bardzo dzielny i tylko pomarudził i skopał Panią okulistkę dostaliśmy kropelki i już widzę poprawę. W kolejce czekaliśmy chyba 1,5 h i żaden moher nas nie przepuścił bo pewnie mają wszyscy napięte grafiki dnia. A jutro do ortopedy idziemy.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:18   #567
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
jaki slodziak i jak fajnie glowke zadziera

magolinko hop hop - gdzie jestes? jak w nowym mieszkanku? co slychac u was?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-02, 17:19   #568
Konto usunięte

No właśnie Lachryma, ja też
Stary 2013-10-02, 17:23   #569
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ale śliczny i jak ładnie trzyma główkę
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja mam tak z czekoladą, wiadomo, że jak otworzę, to po to, by zjeść całą, a nie pasek
też tak mam, wczoraj o 22 pochłonęłam pół czekolady

Damcia śliczna jest Sara, fajne to zdjęcie z lusterkiem, my mamy takie lusterko nad głową małego w macie i też się patrzy na nie

wczoraj Łukaszek skończył 2 miesiące mój słodziak ciągle się śmieje

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 17:25   #570
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
też tak mam, wczoraj o 22 pochłonęłam pół czekolady
słaba jesteś

za 2 miesiące

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości