|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ewusia brawa za bezkolizyjna jazdę
![]() Neni u mnie jak Tż jest to tylko wodę przygotować ma i później po kapaniu posprzatac ja też wolę sama, bo z Tztem tracę logistykę![]() Fiazo pamiętam jak Michał nie mógł baka puścić:banghead: płakał no masakra, spać nie mógł. Teraz, tfu tfu wali jak stary chłop Surka moja nie weźmie Małego na spacer, a tesc w ogóle nie miał Go na rękach:banghead: także chwalić teściową musisz ![]() U nas dziwny dzień. Mały mało spał. Mnie boli głowa. Eh pewnie pogoda tak działa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
ktoś kiedyś pytał o laktator elektryczny
ja mam AMEDA elektryczny , działa dobrze, fajnie działa ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- dziewczyny od ktorego miesiaca planujecie rozszerzac diete dziecka i jakies warzywka i owoce, kaszki wprowadzac?? |
|
|
|
#543 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() moja tesciowa nie mysli. .. wczoraj przywiozła nam zamrożone jedzenie.. Zgadnijcie co?... Dla matki karmiacej: UWAGA- bigos, gołabki i kapuśniak . brawa dla tej pani.A jak powiedzialam ze dziekujemy bardzo za obiadki odmroze chlopakom bo ja nie moge tego jesc to chyba sie obrazila... Tak wiem swinia jestem A gdzie wdziecznosc do grobowej deski, no gdzie ??!! ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia
moja Sara podobnie sypia. jeszcze pierwsza faza snu idzie nam dobrze i zdarza się jej spac od 11 do 3 a pozniej juz co godzinke sie przebudza, wierci sie, kreci, marudzi, i o 6 kupa idzie i tak co nocke. |
|
|
|
#546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Ją wam powiem, że im więcej czytam o rozszerzeniu, tym bardziej jestem głupia. Jak będę u pediatry to zapytam o rozszerzenie diety.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mały jeszcze śpi, zdrzemnęłam się z nim..od rana marudny..krótkie drzemki..byliśmy na godzinnym spacerze z czego połowa przeryczana..chciałam kupić chleb i mięso na obiad..jak tylko przekroczyliśmy drzwi, oczy otwarte, w tył zwrot i do domu ![]() W nocy wyciągałam odkurzać i działaliśmy z Katarkiem (rzeczywiście świetna sprawa), bo już nie mogłam słuchać glutów przy każdym wdechu..Olek też przez to już źle spał. Nie wiem skąd mu się nagle tyle wydzieliny zaczęło gromadzić.. z noska mu nie cieknie, gorączki brak, więc to chyba nie katar?? Nie wiem co mam robić..co mu podać...leczyć jakoś?? Cynamonki się odzywały?
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Też muszę kupić ten katarek tylko nie wiem czy stacjonarnie czy przez internet.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
Dostarczyć kurierem czy pocztą? A może odbiór osobisty?
![]() Cytat:
Słuchamy i śpiewamy piosenki o kotkach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Ik8A7Asvaoo Mały to uwielbia. Cieszy się jak wariat
|
|
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
MALACZARNA- ja mam Brauna i za to sobie bardzo chwale
SURKA- dla tesciowej !!!
|
#552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane w końcu mam chwilę na nadrobienie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ty bestio, ciesze się, że możesz "pojeździć"
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
edytka tez to puscilam teraz mojej malej
)
|
|
|
|
#554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wolę w ogóle nie jeść, bo po jednym kawaku byłabym tylko zła jak osa, że więcej nie mogę ![]() Chociaż też mam właśnie taką dość ubogą dietę, bo nie chcę, żeby ew. mały się męczył, chociaż powoli próbuję różnych rzeczy, bo za niedługo chyba padnę... Ostatnio zjadłam lekko podsmażone pierogi i małemu nic nie było, to myślę, że super delikatnego brzuszka nie ma Cytat:
![]() Dzisiaj skończyłam spacer chyba po 30min, bo myślałam, że mi mózg wywieje
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
jakbys mieszkala blizej to odbior osobisty, ale chyba kurier to bylo by to
Cytat:
i polecam - u mnie odkurzacz od ponad tygodnia stoi w sypialni i noca tez "dzialam"A ja jem Twixa roxi ciesz sie ze mozesz pojezdzic ![]() ghia domi moj na MM, a jak usnie o 19 to budzi sie o polnocy (a wczesniej do 2-3 spal) i od tej pory co 1,5-2 h i je po okolo 25 minut. czuje sie fatalnie przez to bo mam wrazenie ze ja cala noc go karmie. I zjada malusko bo nie wypija calego 90 ml co niby na mleku pisze ze 120-150 ml powinno dziecko jesc.
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
to jest przepis En, pozwolę sobie zacytować ją nawet
![]() ok, raz jeszcze przepis na pizze: 2 szklanki mąki, jedno jajko, 1 łyżka oleju z oliwek, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cukru, łyżeczka oregano, szklanka mleka i 75dkg drożdży. mleko podgrzewamy i rozkruszamy w nim drożdże.. dajemy 2 minuty i wszystkie składniki łączymy. Potem czekamy około 20-30 minut żeby ciasto w cieple wyrosło.. no i wałkujemy.. potem ciasto jeszcze trochę urośnie tak czy tak na blaszce. Mąki dajemy na oko tyle, żeby nie było ciasto lejące i żeby dało się rozwałkować, więc mi tak czy tak zawsze wyjdzie ponad te 2 szklanki Drożdże zazwyczaj opakowanie to 100, to 3/4 dajesz. Stopni 220 daję, żeby pizza się w środku zrobiła i z zewnątrz. no i patrzysz jak się będzie robić i na pewno się zorientujesz jak już będzie gotowa
|
#557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rany! przy takim personelu nie odstąpiłabym dziecka na krok.. macie rację, że nie zostawiacie Adasia. Nie w porządku, że kardiochirurg każe Wam czekać. Przesyłam Wam dużo sił na przetrwanie najbliższych dni w szpitalu Z niecierpliwością czekam na kolejne wieści..Agrafka za 5kg MaluszkaPieknaMariola witaj ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tamte w porownaniu z tymi od poniedzialku to pikus. Niby jak katar mozna, ale on sie strasznie poci, nawet jak ma body z krotkim i bluze i boje sie ze go dalej zawieje, a kolejny raz do szpitala z dzieckiem nie mam ochoty gnac.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-02 o 17:07 |
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piątym miesiącu chcę wprowadzić gluten, w w szóstym jabłuszko, marchewkę, ziemniaczka, dynię itd. |
|
|
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#562 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam mega durne pytanie:
więc skoro poradniki mówią o rozszerzaniu diety W szóstym miesiącu przykładowo, to oznacza dzień, w którym dziecko ma SKOŃCZONE pięć miesięcy? Czyli jeśli teraz Art ma skończone 3 + ileś tam dni i byłby na mm, to miałabym już rozszerzać? |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
domi, my na mm, więc będziemy rozszerzali dietę w 5 miesiącu.
moja mama jak to usłyszała, to stwierdziła, że chyba żartuję i że mała będzie głodna do tego czasu i że powinnam wcześniej ![]() ale ogólnie zasada jest taka: przy mm od 4-5 msca, przy kp od 6 msca. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43092903]A ja mam mega durne pytanie: więc skoro poradniki mówią o rozszerzaniu diety W szóstym miesiącu przykładowo, to oznacza dzień, w którym dziecko ma SKOŃCZONE pięć miesięcy? Czyli jeśli teraz Art ma skończone 3 + ileś tam dni i byłby na mm, to miałabym już rozszerzać?[/QUOTE] ja nigdy nie wiem jak to jest jak podają różne rzeczy dotyczące dzieci i jest info, że np w 4 miesiącu czy tam od 10 tygodnia. nigdy nie wiem czy to jest wiek skończony czy ten w który dziecko dopiero wkracza.
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
Przedstawiam wam Kacperka
Bo go tu jeszcze nie było
|
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43092161] moja tesciowa nie mysli. .. wczoraj przywiozła nam zamrożone jedzenie.. Zgadnijcie co?... Dla matki karmiacej: UWAGA- bigos, gołabki i kapuśniak . brawa dla tej pani.A jak powiedzialam ze dziekujemy bardzo za obiadki odmroze chlopakom bo ja nie moge tego jesc to chyba sie obrazila... Tak wiem swinia jestem A gdzie wdziecznosc do grobowej deski, no gdzie ??!! [/QUOTE]teściowa chyba nie przemyślała trochę tego jedzenia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cynamonku trzymam kciuki za operację Adasia my byliśmy wczoraj u okulisty bo małemu oczko ropiało od jakiegoś czasu i muszę synka pochwalić bo był bardzo dzielny i tylko pomarudził i skopał Panią okulistkę dostaliśmy kropelki i już widzę poprawę. W kolejce czekaliśmy chyba 1,5 h i żaden moher nas nie przepuścił bo pewnie mają wszyscy napięte grafiki dnia. A jutro do ortopedy idziemy.
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
jaki slodziak i jak fajnie glowke zadziera
magolinko hop hop - gdzie jestes? jak w nowym mieszkanku? co slychac u was?
|
#568 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie Lachryma, ja też
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczny i jak ładnie trzyma główkę
Cytat:
![]() Damcia śliczna jest Sara, fajne to zdjęcie z lusterkiem, my mamy takie lusterko nad głową małego w macie i też się patrzy na nie wczoraj Łukaszek skończył 2 miesiące
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
słaba jesteś
za 2 miesiące
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

ja też wolę sama, bo z Tztem tracę logistykę

brawa dla tej pani.
A gdzie wdziecznosc do grobowej deski, no gdzie ??!!
12.06.2010

Rany! przy takim personelu nie odstąpiłabym dziecka na krok.. macie rację, że nie zostawiacie Adasia. Nie w porządku, że kardiochirurg każe Wam czekać. Przesyłam Wam dużo sił na przetrwanie najbliższych dni w szpitalu
Z niecierpliwością czekam na kolejne wieści..
((