|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |||||||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Oj tak... Warto po hennie jednak zastosowac coś cięższego, włosom wyjdzie na zdrowie. Nie dość, ze przed henną mocny szampon, to jeszcze ziółka o wysuszającej mocy, czasem zaniżone pH.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niepotrzebnie naciągasz włosy turbanem, niszcząc to wszystko, co uzyskałaś ugniataniem.Cytat:
Cytat:
Ale... jeśli czujesz niedosyt, wykonuj dyfuzorem ruchy jak przy harmonijkowaniu. Oczywiście najsłabszy nawiew, bo bardzo łatwo rozwiać wtedy włosy. Za pierwszym razem może nie wyjść. Cytat:
Sama nie zabezpieczam końcówek, zwracam tylko uwage na to, by i oleje i odżywki do nich wyraźnie docierały. W tej chwili mam włosy o długości podobnej do Twojej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama prostych bobów nie lubię, jakieś takie ugrzecznione. A te kręcone i falowane mają pazur ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze siedzimy i obciążamy ponad 2550-gramowym ciężarem. Uff![]() Cytat:
No nie wiem. Nie rób tego, proszę Zresztą co innego moga Ci napisać kręconowłose? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Puch miałam niemiłosierny, moje włosy lubią, by im dać spokój po osiągnięciu jakiś 80% wysuszenia, a nie mogłam tego zrobić. Odbiór zatem nieco zaburzony, ale na teraz jest lekko i objętościowo dobrze. Dociapałam nieco tej odżywki tuż przed wyjściem, by się uładzić. W tej roli dobrze się spisała. Na teraz nie ma takiego puchu jak po suszeniu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A chciałabym chociaż do ramion. Nie będę jednak ryzykować Ofelii w rzece Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja też Ale się nie przyznaję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wyglądam najpierw, czyli w koszulce albo arafatce, jak Księżniczka Lea ze Star Wars -> KLIK, albo lepiej tu -> KLIK, a po rozwinięciu zawsze jak mistrz Yoda -> KLIK. Mnie zdecydowanie nie służy. Cytat:
Zdziwiona? Cytat:
Liczy się efekt I co z tym fryzjerem ciachnę naprawdę krótko, już zdecydowałam. Ale to dopiero w grudniu albo nieco później. Zależy jak szybko włosy zaczną lecieć.Rześki! Mnie się bardzo podoba. I zazdroszczę, ze masz tych włosów tak dużo. U mnie w bobie bez dodatkowych warstw miałabym niezwykle widoczne braki ilościowe. Jak firanki. Grube firanki, ale jednak firanki. A tego u siebie nie lubię.
|
|
#1442 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po co prostować w jakikolwiek sporób ? Lepiej pokochać i zostawić takie jakie są Cytat:
Już nie mierzyłam ich długo, ostatnio je ścięłam chyba w czerwcu 2 cm i od tego czasu mierzyłam je raz, zaraz po ścięciu( miały 43cm), póżniej w lipcu albo początkiem sierpnia mierzyłam miały dalej 43 cm, i dzisiaj zmierzyłam znowu ( stosowałam wcierki i inne na porost ) i dalej jest 43 cm. Zawsze jak mierzę kłaczki biorę jeden z najdłuższych kosmyków dokładnie go prostuję palcami i mierzę więc raczej nie możliwe żebym się pomylila w mierzeniu... Zawsze rosły mi dość szybko... a teraz ? Cytat:
Płukanek zawsze warto spróbować na niektórych włosach się sprawdzają na innych mogą się nie sprawdzać Cytat:
A po co to prostować ? Kręcone są cudne i nieziemsko oryginalne i takie i kobiece i dziewczęce prostych jest tyle że aż to nudne jest a kręconych nie, nie znudzą się bo zawsze wyglądają inaczej A poza tym takie trawałe prostowanie z tego co wiem chyba niszczy włoski, więc po co je niszczyć tak bez sensu ![]() Cytat:
Ja mam taki mały gotowy turban z mikrofibry i dużo lepiej się w tym robi pluking, bo układasz włoski w odpowiednim miejscu, zakladasz tył turbanu a później tylko zwijasz przód turbanu w rulon i spinasz z tyłu i już ![]() http://allegro.pl/turban-recznik-na-...559560062.html ja mam taki kupiłam za całe 2,50 w sklepie i się dobrze spisuje ![]() Cytat:
Ah te Twoje rudaski śliczne
Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-02 o 17:12 |
||||||
|
|
|
#1443 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Jak dawno mnie tu nie było opusciłam forum pare ładnych części temu.Postaram się tu być częściej gdyż teraz mam trochę więcej wolnego czasu. Trochę u mnie w życiu się działo dlatego tez ta nieobecność. Niestety mojego konta "starego" nie udało mi się odzyskac szkoda Wracając do włosów mają się jakoś,skręt się poluznił trochę ale wiadomo z taką długością to normalne mimi że jestem niskoporowata nie radze sobie z puchem Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2013-10-02 o 17:08 |
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako bs (jesli juz mam uzyc) to miodek, lniana mnie ni ziebi ni parzy (ale nadaje sie do stosowania do maski miodowej) a do mycia to najlepiej makowa - wlasnie dlatego ze wydaje sie najgestsza (i nadaje sie na basen - packalam nia wlosy przed plywaniem ) Cytat:
obcielam w sumie niewiele (kusilo mnie obciac duzo wiecej) ale od razu jakos szybciej i skladniej idzie pielegnacja, co dla mnie akurat wazne jest, nie mam czasu na wiecej niz 10 minut dla wlosow kazdego ranka (a na razie mam meza i 3 koty, jak przybedzie piesek to chyba zgole sie na zapalke...to tez mi chodzi po glowie )przypomnienie: 1 - 15 sierpnia 2013 2 - 15 wrzesnia 2013 3 - 30 wrzesnia 2013
|
|
#1445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybiorko, jak zwykle piękne masz włosy, ja się napatrzeć nie mogę nigdy! i kot też cudny
|
|
|
|
|
#1446 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To już będę na przyszłość wiedziała dzieki ![]() Cytat:
Dokładnie, to właśnie jest złośliwość ![]() One chyba wiedzą, że je obciąć chce i dlatego tak się zachowują próbują mi udowodnić że takie są ładniejsze Cytat:
Może uda Ci się w końcu zapuścić i bedą ładne własnie np do ramion Ja Ci tego gorąco życzę Na pewno bo to pasemko ma jaśniejsze końcówki jest charakterystyczne. Cytat:
Ale ładne lokaski i piękna długość Ja to ostatnio nic innego nie robię tylko się zachwycam waszymi cudnymi lokaskami i długością włosków ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-10-02 o 17:47 |
||||
|
|
|
#1447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tym ze odgazuj je najpierw, otworz je i pozwol dwutlenkowi wyleciec, po 12 godzinach mozna stosowac jako plukanke jak komus zapach mocno przeszkadza to mozna najpierw wylac piwo na wlosy i po 3 minutach zrobic jeszcze krotkie plukanie chlodna woda Cytat:
|
|
#1448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wstawiam fotki moich włosów. Nie wiem czy długo się tu jeszcze poudzielam, bo z każdym dniem mam prostsze włosy. Dzisiaj je w ogóle podcinam (5cm - 10 cm), bo mnie dobijają. To fotki po całym dniu. Rano skręt miałam większy. Te jaśniejsze miejsca to mój naturalny kolor (o dziwno jaśniejsze mam pod spodem). W rzeczywistości wyglądają gorzej (na zniszczone, suche, spuszone).
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo długie i świetnie się kręcą! |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki. Coś nie mogłam wstawić w tamtym poście.
|
#1451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może coś w pielęgnacji jest nie tak, może jest coś co zamiast pomagać włoskom się kręcić to je prostuje... nie poddawaj się |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Bardzo chętnie
|
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję dziewczyny Cytat:
pomyślę o tym może się przełamie
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I sporo innych odlewek, więc ogłaszam regularne zużywanie Cytat:
Tak, tak, tak |
|||
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Po całym dniu mam ledwie minimalny puch na głowie. Moje włosy ewidentnie lubią dużo i ciężko. Olej lniany, garnier AiK, joaśka lniana, psikadło z GP, na mokre włosy jedwab GP i duuużo lnianego gluta. Nawet jeden loczek mi się nie rozwiał dziś.
|
|
|
|
#1456 | ||||
|
Strażnik Wizażu
|
I słusznie
![]() Cytat:
Posprawdzam Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo to chyba nie jest reguła? wyjdź! |
||||
|
|
|
#1457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero dziś mnie tu natchnęłyście aby sprawdzić falowanego , sama jestem ciekawa co wyjdzie? Niestety włosów mam bardzo dużo, masakra, nie wiem czy wycieniować jeszcze czy co, bo nie ogarniam ? Jutro jak nie zapomnę to skoczę do sadu na orzechy ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Masz gdzieś albumy do podziwiania?---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Nawet mnie nie dobijaj, gdzie te moje falki do Twoich lokasów Ale jednak coś nas łączy ! Bob home made, swojego sama ciachałam
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|||
|
|
|
#1458 | |||||||||
|
|
To dziwne... A miałaś kiedykolwiek dłuższe włosy?
Cytat:
Szkoda Piękne włosy sprzed kilku miesięcy. Czekamy na aktualne Mnie również nie. Ale musiałam spróbować, a w zapachu wrzosowej się zakochałam ![]() Cytat:
Cytat:
Makową mam stale w szafce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też lubię krótsze ze względu właśnie na ąłtwość pielęgnowania. Ale pamiętam jak bardzo źle się czułaś w takiej długości i tęskniłaś za włosami do ramion (w których notabene było Ci do twarzy, w tych zresztą też ). Cieszę się, że przywykłaś do tej długości i znalazłaś jej plusy! Cytat:
Z przypomnienia wynika, że teraz macie większą wilgotność I rzeczywiście sporo nie poszło.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kiedy farbowałaś? Czy to henna?
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
heheh no patrzcie patrzcie
a niedawno ktoś mnie nawoływał że mnie widzi i żebym włosy pokazała
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie rację, popracuję nad kręconym bobem, kupię siemię, nagotuję żelu i będzie zabawa ! Kurcze tylko ta grzywka mi znowu do niczego nie pasuje... Jestem wręcz zazdrosna o te pełne życia Boby i taki rudy mi się marzy od dawna ale szkoda mi rozjaśniać włosy żeby nie palić ich.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#1461 | ||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wierzęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepiękne masz włosy. Zapuszczasz jeszcze? |
||||||
|
|
|
#1462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trochę mniej wilgoci i moje włosy w końcu wyglądają tak jak powinny I bardzo spodobała mi się moja długość, gdzieś za łopatki są teraz. Jak się zagęszczą to już w ogóle będzie |
|
|
|
|
#1463 | ||||
|
|
Koniecznie! Piękna kobieta o wspaniałych włosach prezentująca się w ciekawych kreacjach
A ja tak pragnęłam móc pojechać choć poprzymierzać podobne sukienki... A tu lipa... Poproszę zatem kolejną sesję. Na ciuchy to nawet teraz nie wchodze Cytat:
Cytat:
Będę zatem poszukiwać. Też mam sporo do zużycia, ale jeśli zobaczę zbliżające się dno bananka TBSowego, obowiązkowo wybiorę się do sklepu. No i czas na zakup garniera A&K, zima się zbliża Bosz... Toś mnie skusiła. Cytat:
Cytat:
Psychicznie się na to przygotowałam, bo w tym czasie włosy niemal nie wypadają. Gdybym miała cały czas takie wypadanie... ech Kilka włosów w odpływie... Później spada poziom hormonów i lecą To samo było na początku - zaczeły bardziej wypadać, tarczyca się buntowała. Dopiero gdy się uregulowała, wypadanie się uspokoiło. Jestem podatna na wpływy hormonów na włosy, więc raczej się spodziewam Cóż...Popróbuj na początek bez cieniowania, a w zasadzie bez przerzedzania, ale jeśli będzie za duży Kopernik, to lepiej będzie je z lekka przerzedzić. Ale tu już przyda się fryzjer.
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Sasasasasa. Może nie tylko ja będę chorować na kupienie go.
![]() Mam jeszcze na kilka użyć tylko, więc muszę się porozglądać. Ale pytanie ponawiam, bo chyba nie było zauważone: Da się kupić stacjonarnie Scandica poza sklepami fryzjerskimi? Cytat:
![]() Mnie zawsze coś tam się lekko rozprostuje. |
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=yOCI3oZT_3k ale zobacz na ujęcie w 58 i 59 sekundzie jak stoi taka sierotka pod ścianą i potem następne z boku coś pięknego, ja oczywiście aż tak fajnego efektu nie mam no i tył też mam dłuższy ale jak nie wytrzymam to chyba jeszcze raz utnę
|
|
|
|
|
#1466 | ||||
|
|
Cytat:
Ciesze się, że spróbujesz Cytat:
Mnie się marzył rosyjski niebieski, ale nie dałam rady przekonać TŻa Teraz już w ogóle odpada. Są buciki i żyrafki i inne przedmioty w wersji mini. Tylko waliza wielka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam. Jeszcze skończe analizę i czas na kolację, a potem do łóżka. Przyjemnej nocki!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2013-10-02 o 20:20 |
||||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak je podetnę to coś się polepszy. ![]() Cytat:
![]() Mówisz, że cieniować? Nie wiem czy teraz widać, ale one są pocieniowane tylko metodą chałupniczą. Poprosiłam mamę o pomoc i cieniowała mi wg sposobu z blogu kokardkamysi. I trochę jej nie wyszło, bo z jednej strony mam sporo krótsze. ![]() Ostatni raz farbą chemiczną malowałam z 1,5 roku temu. Odrost naturalny, który mam do ucha malowałam henną. Ogólnie mam tyle kolorów i odcieni, że co krok to znajduję kosmyk w innym kolorze. Jednak nie przejmuję się tym. A pomysleć, że jeszcze 2 lata temu to miałam w niektórych miejscach spiralki...
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie wiesz już chyba starczy mi taka długość bo już i tak się z nimi trochę męcze głównie w nocy ale zawsze chciałam mieć długie włosy ![]() zwędzę swojemu facetowi troszkę piwa jak nie bedzie widział tylko ciekawe jak poczuje na włosach jak ja się wytłumacze
|
|
#1470 | ||||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Oj taaaak, cysteinka
Cytat:
ja znalazłam niepozorny sklepik, w którym są różne rodzaje Lady Spa, maski, odżywki i inne cuda. Tigi, Joanny, etc. Sprawdź na allegro, może jakiś sprzedawca jest z Wrocławia i to blisko Ciebie? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie tnij jeszcze, najpierw nam pokaż i spróbuj z falkami ![]() Cytat:
łączę się w bólu. Żyrafki i inne takie też w sumie fajne ![]() Smacznego i kolorowych snów! Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
piękne, takich mieć nie będę ![]() Nie czuć nic, robiłam kiedyś
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

)
Niepotrzebnie naciągasz włosy turbanem, niszcząc to wszystko, co uzyskałaś ugniataniem.
Zresztą co innego moga Ci napisać kręconowłose?
Puch miałam niemiłosierny, moje włosy lubią, by im dać spokój po osiągnięciu jakiś 80% wysuszenia, a nie mogłam tego zrobić. Odbiór zatem nieco zaburzony, ale na teraz jest lekko i objętościowo dobrze. Dociapałam nieco tej odżywki tuż przed wyjściem, by się uładzić. W tej roli dobrze się spisała. Na teraz nie ma takiego puchu jak po suszeniu.
Ale się nie przyznaję
Mnie się bardzo podoba. I zazdroszczę, ze masz tych włosów tak dużo. U mnie w bobie bez dodatkowych warstw miałabym niezwykle widoczne braki ilościowe. Jak firanki. Grube firanki, ale jednak firanki. A tego u siebie nie lubię.

Chcę zostać przy CG i olejowaniu tylko ta prostownica mnie dręczy, co robić?
opusciłam forum pare ładnych części temu.Postaram się tu być częściej gdyż teraz mam trochę więcej wolnego czasu. Trochę u mnie w życiu się działo dlatego tez ta nieobecność. Niestety mojego konta "starego" nie udało mi się odzyskac
mimi że jestem niskoporowata nie radze sobie z puchem 

bo to chyba nie jest reguła?
wyjdź!

Toś mnie skusiła.
Psychicznie się na to przygotowałam, bo w tym czasie włosy niemal nie wypadają. Gdybym miała cały czas takie wypadanie... ech