|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Przepraszam że nie cytuję ale nadrabiam Was w pośpiechu i już nie wiem co której miałam odpisać ![]() Przede wszystkim De ![]() Nasturcja połóż się i odpoczywaj ![]() Miss Triss dobrze pamiętam że to Ty pytałaś o to jakie meble wybrałam ? Mamy przeznaczone 2500 do 3000zł na ten cel więc wybrałam coś takiego http://www.bodzio.pl/sypialnia-grzes...1,pr,lang.html tyle że szuflad będzie 4 nie 3 tak jak na zdjęciu i szafki przy łóżku będą 2 bo tutaj jest pokazana tylko jedna + do tego będziemy mieli komodę pod telewizor ![]() Byliśmy dziś z Jaśkiem na wizycie kontrolnej, młody waży 2350g i pani doktor powiedziała że bardzo ładnie przybiera, tydzień temu w czwartek jak go położna ważyła to wyszło że waży 2200g ![]() ![]() Za 2 tygodnie mamy zgłosić się z nim na pobranie krwi, tyle razy go kłuli (chyba dobrze napisałam) w szpitalu że jak usłyszałam o pobraniu krwi to o mało nie zemdlałam ![]() No i 25 października mamy się zgłosić na USG główki. Następna wizyta kontrolna za miesiąc, chyba że będzie nas coś niepokoiło to mamy się zgłosić wcześniej. Teraz czekam na moich rodziców więc nie piszcie dużo bo znowu ciężko mi będzie Was nadrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie ani "wzrostem" ani waga...siostra mojego meza na usg uslyszala,ze bedzie miala bardzo dlugo coreczke,ok.3500kg urodzila sie 52cm.,2950,wiec powiedzialabym raczej,ze kruszynka. grunt,ze nic zlego sie nie dzieje,a wiadomo cos jak z powrotem do domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Mya najważniejsze, że wszystko ok
![]() De wyobrażam sobie co czujesz, ale lepiej tak,niż tak jak powiedzieli dosżłoby do uszkodzxenia, bądź dzielna- będzie dobrze ![]() Paula myślę ciepło ![]() Dziewczynki gratuluję wizyt i tyg. ![]() Weronisiek ![]() ![]() Pepper, ale zno-spą to akurat inaczej niż z innymi lekami, też stronię jak mogę, ale no-spę tp lepiej brać niż nie, nie zaszkodzi, a skurcze mogą ![]() ![]() Nasturacja nie pękajcie jeszcze ![]() Motylek a brat ile ma lat? ![]() Domi fajnie, że Jaśko ładnie przybiera. A usg główki to tak standardowo robią? Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-02 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo 4cm to chyba dlugasna ta szyjka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to że obsikał lekarkę ![]() ![]()
![]() |
#4597 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kaszlnięć - ja mam problem z nietrzymaniem moczu, bo jak kichnę, kaszlnę albo cos, to troche leci, wiec martwie sie jak ja to ogarnę z wodami ;d. Mam tak od wczoraj wlasnie i mam nadzieje jednak ze to minie szybko ![]() ![]()
![]() |
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej to obserwuj , nie ma co gdybac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4600 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
trele to ty jeszcze nie rodzisz?
![]()
#4602 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę kupować jeszcze jedną (tylko nie wiem, czy jakąś żyrafkową czy trochę lepszą - wszystko zależy czy sn, czy cc) i chyba wezmę L ![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43093582]Znalazłam mu te pity, wypełniłam mu tak na brudno korektę, ale mówiłam, że tuszu w drukarce jest mało więc zrobiłam szybki wydruk, popisałam tam mu gdzie się ma podpisać, gdzie co zaznaczyć. Mówiłam ze 100 razy, że ma to przepisać na formularz. Machałam mu tym przed oczami z 5 razy! I pytałam czy wszystko wie. Oczywiście się oburzał, że tyle razy powtarzam (przecież głupi nie jest, rozumie wszystko, co ja się baba siedząca w domu wymądrzam - to już nie jego słowa, moje odczucie ;p) Poszedł do skarbówki i dał to co trzymał w ręku... Takie pomazane, ledwo widoczne, bez podpisu tylko z napisem "tu się podpisz!". I wrócił zadowolony! A jak mu naświetliłam co zrobił to pretensja do mnie- że czemu mu nie dałam gotowego, może jeszcze się miałam podpisać za niego... ![]() Boże! Widzisz i nie grzmisz!!! ![]() ![]() ![]() Wybacz ![]() Ale to prawda, faceci kompletnie nie słuchają i są oczywiście obrażeni jak im chcesz to udowodnić. Mój ma to samo ![]() Panie w urzędzie chociaż będą miały ubaw ![]() Cytat:
![]() nasturcja, Pepper - proszę nie wychodzić przed szereg ![]() Mya - pięknie Ulka rośnie ![]() Kurczę, czuję się jak na początku przeziębienia - jeszcze się nie wyleczyłam a mam wrażenie, że bierze mnie od nowa ![]() ![]() Wyprasowałam dwa kocyki i nie mam co robić ![]() Popatrzyłam na Ninowe półki. Nic mi tam nie pasuje, nie wiem, jak te rzeczy podzielić ![]()
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora.
Dzisiaj spimy u siebie, maz miał kończyć płytki (4szt zostały). Nie zrobione wczoraj bo by bie wyszli, niestety latać nie umieja. No ale maz sie wkurzył przycinaniem i zostawił prace mojemu tacie. Posprzątalismy troche. Nic mi sie nie chce. Gratuluje wszystkich wizyt |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |||
Zakorzenienie
|
Nasturcja Jak tam? Nie umieraj i nie rodź
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43093582]Znalazłam mu te pity, wypełniłam mu tak na brudno korektę, ale mówiłam, że tuszu w drukarce jest mało więc zrobiłam szybki wydruk, popisałam tam mu gdzie się ma podpisać, gdzie co zaznaczyć. Mówiłam ze 100 razy, że ma to przepisać na formularz. Machałam mu tym przed oczami z 5 razy! I pytałam czy wszystko wie. Oczywiście się oburzał, że tyle razy powtarzam (przecież głupi nie jest, rozumie wszystko, co ja się baba siedząca w domu wymądrzam - to już nie jego słowa, moje odczucie ;p) Poszedł do skarbówki i dał to co trzymał w ręku... Takie pomazane, ledwo widoczne, bez podpisu tylko z napisem "tu się podpisz!". I wrócił zadowolony! A jak mu naświetliłam co zrobił to pretensja do mnie- że czemu mu nie dałam gotowego, może jeszcze się miałam podpisać za niego... ![]() Boże! Widzisz i nie grzmisz!!! ![]() ![]() Ale przypadek ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz nie zamieniłabym się za nic w świecie,ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić siebie tuląca takiego małego człowieczka i mówiącego do niego.Do tej pory gadałam tylko z kotami ![]() Jaka to wielka odpowiedzialność nas czeka za życie,wychowanie,rozwój. Ale damy rade rzecz jasna ![]() Pepper Nie mam pojęcia co do szyjki ![]() A jak lekarz Ci szyjkę mierzył?Robił usg dopochwowo? ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() I jaka długa szyjka !!!! ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() To usg główki to takie standardowe badanie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Rozeznanie
|
ja sie nigdzie nei pcham,grzecznie doczekam tego 5 miejsca w kolejce,jeszcze Pauilna i Trela i dopiero ja
![]() tak,dopochwowo usg,przez brzuch mam w przyszlym tyg.,ale nie ma co gdybac i wymyslac,gdyby byl problem napewno by powiedzial,a jak nic nei skomentowal to trzymam sie wersji,ze ok i tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mateńka jest kochana mam poprasowane wszytskie tetry około 15 sztuk i flanelki i trochę ubranek.Zawsze coś do przodu! Przy okazji wypróbowałam nową deskę do prasowania w końcu na mój wzrost ![]() Muszę jeszcze dokupić tych pieluszek tetrowych lepszych i zostawić w szpitalu.U Was też się tak robi? ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Bo jak nie miałam za bardzo z kim to trzeba było sobie radzić ![]() Teraz bejbikowi będę opowiadać dyrdymałki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Nie cytuję wszystkich, bo to samo odpisuję każdemu:P
Nie mam pojęcia kiedy mnie wypuszczą. Szyjka się wydłużyła od wizyty sprzed 2 tygodni o dobry 1cm ![]() Nasturcja, w szpitalu mają dobrą machinkę bo t o USG 3d/4d ![]() A kiedy wypuszczą? Nie mam pojęcia, nie wiem czy na te 3 magiczne dni nie czekają, czyli wczoraj o 16 mnie przyjęli, dzisiaj i jutro może wypuszczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe ile ma moja szyjka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Nemosek- u mnie się nic nie zostawia, chyba ze z własnej woli
![]()
#4611 |
Zakorzenienie
|
Ja też bardziej z własnej woli ale słyszałam że tak się robi
![]() O pnd mają być w Biedrze tetry 10 szt za 21,99zł i ręczniki kąpielowe z myjką za 24,99zł http://gazetki.biedronka.pl/g214,dom...0i%20relaks/22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
Hejka był u mnie neonatolog i wszystko wytłumaczył, bardzo fajny i ciepły człowiek. Trochę mnie nerwik złapał, że to się dzieje naprawdę i jutro będzie nas troje
![]() Wpisana jestem jako druga na jutro, więc do południa pewnie Majeczka będzie na świecie ![]() Niedługo mam iść z położną na oddział neo zobaczyć jak to wszystko wygląda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zakorzenienie
|
Wszystko pięknie, ładnie, ale lekarz powiedział, że mam b. miękką szyjkę i podniagnozują mnie jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
No nie
![]() ![]() ![]() Nemosku - super pomysl z tymi tetrami. Az chyba pojade jutro do aldika I jeszcze kupie ze dwa komplety tych kolorowych ![]() Tak myslalam ( w razie gdyby trafila mi sie mila ekipa) kupic cos dla poloznych czekoladki czy cus.. A teraz mi podsunełas pomysl zeby tak to zagrac. A myslicie ze jakbym podarowala do szpitala te ubranka ktore mam a wiem ze dla Majeczki beda za male to glupio bedzie wygladac ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leżę sobie, leżę i nagle słyszę płacz dziecka, a żadna z oddziału nie rodziła. Okazało się, że przyjechała babka i urodziła córeczkę. Uwaga 4600g!! sn!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.