ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 18:59   #3241
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

melduję, że ani pająki ani myszy mnie nie zeżarły
Tak, pająk był na tyle duży, że słyszałam jego tuptanie po podłodze jak machnęłam go klapkiem to rozbryzg poszedł...
Myszy (czy co tam to było) słyszałam jeszcze w ciągu dnia ale ciężko było zidentyfikować skąd dochodzi skrobanie - czekam na połówka.
Łóżko rozebrałam na części pierwsze i wszystko dokładnie wyodkurzane

cebula młody podobny do mamusi
santi (wiem, że ze mną nie gadasz ) ale super, że się odezwałaś!
nuna biedna Julcia

Co do perfum to ja nigdy nie wracam do już wypróbowanych - jest tyle tego na rynku, że zawsze ciągnie mnie coś nowego. Kiedyś kupowałam duże pojemności ale potem ciągły mi się jak wenezuelska telenowela...
Teraz ekonomicznie kupuję 30ml i szybko mogę kupić nowe
Nie magazynuję też kilku naraz, bo wietrzeją Teraz wyjątkowo mam 5: dior adict i gucci flora (te dwa mam już dłuuugo i chyba nigdy się nie skończą), DKNY jeszcze trochę go mam (uwielbiam), lacoste Eau de Lacoste i nowy narybek, który będzie stał i się kurzył. bo jest feee jose eisenberg j'ose.
Pierwsze dwa wylądują w najbliższym czasie w koszu...
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2013-10-02 o 19:03
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:02   #3242
cebulova
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Cebulcia, zakładaj szalik na szyję i wygrzewaj, nie możesz płukać czymś tego gardziołka? Nie wiem woda z solą, Amol (tańszy odpowiednik Aromatol), Azulan nie wiem czym można w ciąży
Amol mozna chyba tylko zewnetrznie. Chyba jutro przejde sie do lekarza, nie bede sie leczyc na wlasna reke. Po wodzie z sola by sie zhaftowala, wiec nawet nie probuje.

Kwicia, jak czytalam o tym pajaku to malo z siebie nie wyszlam. Myszy, szczury mnie nie przerazaja, ale wszelkie owadziska sa bleeee.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:17   #3243
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
dzien dobry

za Wami nadazyc to trzeba byc artysta

bylam dzis na wizycie, w koncu jestem oficjalnie w ciazy w Norwegii termin na 28 kwietnia wg nich, ale ja bardziej obstawialabym 26 no ale dobra, przyjmijmy, ze 28 za 2 tygodnie mam prenatalne usg, dzis nabrali krwi ode mnie, az mi sie krwiaczek na rece zrobil, a nigdy z tym problemow nie mialam. no ale anemii nie mam, bo od razu sprawdzaja hemoglobine tam. no i chyba byloby na tyle u mnie

mama teraz jest u nas, ale w sumie od 3ech tygodni nie bylismy z Tz sami i troche juz mi sie teskni za nasza *samotnoscia*
a no i w pracy mam problem, bo moja szefowa wyjezdza na tydzien do siebie do tajlandii i chce mnie sama zostawic, a ja sie boje, bo zwyczajnie nie chce dzwigac, a w kafejce zawsze cos takiego sie znajdzie, ze trzeba bedzie podzwigac, czy stac dluzej na nogach i musze jej powiedziec jutro, zeby mi kogos wziela do pomocy.
Najważniejsze że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przepraszam ze sie nie odzywam ostatnio ale opieka nad synkiem zajmuje mi tyle czasu ze wolne chwile poswiecam na ogarniecie mieszkanka i siebie Ale wiem jedno - warto bylo Bylismy w poniedzialek na sesji, jak dostane fotki to wstawie Nie dam rady Was raczej nadrobic wiec przepraszam ze tak tylko o sobie, ale daje znac ze zyje i mam nadzieje ze wkrotce dam rade byc na biezaco. Buziaki
Rozumiemy
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Co do perfum to ja nigdy nie wracam do już wypróbowanych - jest tyle tego na rynku, że zawsze ciągnie mnie coś nowego. Kiedyś kupowałam duże pojemności ale potem ciągły mi się jak wenezuelska telenowela...
Nie magazynuję też kilku naraz, bo wietrzeją Teraz wyjątkowo mam 5: dior adict i gucci flora (te dwa mam już dłuuugo i chyba nigdy się nie skończą), DKNY jeszcze trochę go mam (uwielbiam), lacoste Eau de Lacoste i nowy narybek, który będzie stał i się kurzył. bo jest feee jose eisenberg j'ose.
Kwicia jakbyś chciała wyrzucić pierwsze dwa,to nie wyrzucaj byłabym chętna od ciebie odkupić.

Pożale sie troche bo dziś mimo insuliny cukry troche przekroczonePodnosi mi je Fenoterol.W dodatku po tej większej dawce zaczeły mi się trząść rece.Luna czy ty sana zwiększałaś dawke ispotinu?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-10-02 o 19:19
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:18   #3244
IsiaG
Zadomowienie

Hej!!
Nadrabiam i nadrabiam i nadrobić nie mogę. Ratami was czytam. Mąż zły, bo na budowie się pochorowali a sam to se może tylko stać i patrzeć. Lidka jakaś marudna...teraz mogę powiedzieć, że zęby.

Cytat:
Hej babeczki,

Isia cudnie się czyta o Lidce. Kurcze odmiana o 180st. Myślisz, że to zasługa tej książki czy po prostu wszystko się nałożyło: problemy ze spaniem, ząbki, katarek?

Ja miałam noc masakryczną! Leżę wieczorem w łóżku i naglę słyszę tap, tap, tap, patrzę a tam wielki pającur! ALLLLE ogromny!

Jestem jak zombie
Powiem, że przychylam się do książki, bo pięknie zaczęła spać, po 2 godz w dzień po 1,5 gdzie poprzednio to było 30 min i koniec spania. Dziś w nocy przespała od 20.10 do 6.40. Ale zanim zaczniesz gratulować, że wyspana, to wcale wyspana nie jestem. Spałam jak mysz () pod miotłą coby nie przespać jej płaczu i z 4 razy do niej zaglądałam czy ona oddycha. Wiem....schiza. Dziś już będę spokojniejsza, bo wiem, że tak może być.
I jak dziś ze spaniem? Odkurzyłaś co się dało i założyłaś pułapki na myszy? Wiesz idzie zima to one się pchają do mieszkań. Moja mama kiedyś miała myszy na 2 piętrze. Chyba po elewacji się dostały.
Wiem co to znaczy być jak zombie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Iza kotki i kolory bardzo fajne widzę, że możemy również podziwiać Twoje prace puzzlowe
Mała bardzo mi przykro z powodu siostry, ale trzeba pamietać, że każde takie plamienie w ciązy jest znakiem, że coś się dzieje i trzeba od razu duć na IP. Czasami już nie da się nic zrobić, ale czasami moze pomóc.
ISia brawa dla córki za ząbek, nie dziwię się, że Cię to wzruszyło i dobrze, że z przeziebieniem tak szybko się uporałyście, silne dziewczyny
Monini wszystkiego naj, naj dla męża!!!
Pennee hej, hej

O nawet cześć nie powiedziałam ale ze mnie wieśniak Także siema!!!!!
Siema.
A jak się czujesz? Mężuś skacze koło Ciebie a Ty koło niego.Ale się kochacie, aż miło.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
opitoliłam go po całosci . Przerosił ze się nie agnazuje ale on nie chce za dużo wiedzieć , i nie chce wykladów z biologii i endometriozy to nie na jego głowę. Ale bedzie mnie wspierał całym sobą i nasieniem o każdej porze dnia i nocy... no ciekawe ciekawe...
Dziś 30dc. Czuje się zupełnie zdrowa...zupełnie! po 2 latach zmagań z plamieniami , bólami , piersiami , humorami...dziewczyny! JESTEM ZDROWA!!!!

Całym nasieniem....:coj est:

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Czarna tak mi przykro

Isia no wyglądana to, że dzielne. Ponoć też charakterne, prawda to? a podaj jeszcze raz nazwę tej maści, przekaże siostrze, bo oni tak się męczą z katarem i przeziębieniem już dłuższy czas....

No i tak jej dokucza ten katar, śpi niespokojnie, masakra....
Oj Agatki są charakterne, uparte ale sprytne i bystre. Źle z nimi nie jest. A na katar kup jej Nasivin soft. Można od 3 miesiąca. Pomaga.

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

A tu na deser dla wszystkich ciotek buźka mojego syncia
Kuruj się, musisz być zdrowa. A syncio - sliczny.

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
, a w ogóle w tym cyklu tylko raz z mężem się kochaliśmy
Czasami raz wystarczy

Cytat:

Byłam na zakupkach Znalazłam sh fajny, akurat dostawa, więc przygarnęłam kardigan z h&m za 23 zeta i spódnicę czarną materiałową do pracy tez za 23 zeta w życiu tak nie zaoszczędziłam chyba, jestem z siebie dumna 46 zeta a ja mam prawie górę i prawie dół
A ja się zastanawiałam co to sh? Już wiem, wpadłam na to dość szybko, może po 15 sek, także z główką nie jest tak źle.

Któraś się pytała o leki. Ja małą smarowałam Depulol, rozgrzewająca ale od 6 miesiąca. Wiem, że można maść majerankową używać, ponoć na katar dobra, pod nosek się smaruje. I Nasivin soft, od 3 miesiąca. Jeden raz w każdą dziurkę i małej od razu lepiej.

Zawiodłam się na chusteczkach z Netto. Po rozważaniach sroki, zachwalała, że taki super skład, dobrze, że kupiłam tylko 1 op na próbę. Mała ma całą kokosię czerwoną. Chusteczki wyrzuciłam, wracam do hagisów a małą leczę i sudocremem i mączką ziemniaczaną.

Czas na sen....

Aaaaa za znalezienie ząbka dostałam w nagrodę 2 spódniczki i zaraz jadę po kozaczki. To za ząbek

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:44   #3245
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Nuna, prosze Cie, nie zalamuj sie Skarbie. Wszystko sie u Julci naprawi. Jestem tego pewna. A z ta no spa tak samo pomyslalam jak Santom.

Color, ciesze sie, ze udaje sie co nieco zalatwic w sprawie mamy. Trzymajcie sie tam.

Pszczoua czekamy na fotencje

Wzielam dwa paracetamole, bo juz nie wytrzymalam. Troche pomoglo, ale i tak najgorsze jest to gardlo. Poki pije cos cieplego to jest ok. Takze co chwile zaparzam herbatke.
slyszalam o tantum verde na gardlo. probuj, moze cos pomoze, a najlepiej od razu obstawiaj, ze to najlepszy specyfik na bol gardla, a na pewno Ci przejdzie

Cytat:
Cebulcia, zakładaj szalik na szyję i wygrzewaj, nie możesz płukać czymś tego gardziołka? Nie wiem woda z solą, Amol (tańszy odpowiednik Aromatol), Azulan nie wiem czym można w ciąży
amol, aromatol sa na wysokim stezeniu procentowym, wiec chyba bym wewnetrznie nie ryzykowala.

Cytat:
melduję, że ani pająki ani myszy mnie nie zeżarły
Tak, pająk był na tyle duży, że słyszałam jego tuptanie po podłodze jak machnęłam go klapkiem to rozbryzg poszedł...
Myszy (czy co tam to było) słyszałam jeszcze w ciągu dnia ale ciężko było zidentyfikować skąd dochodzi skrobanie - czekam na połówka.
Łóżko rozebrałam na części pierwsze i wszystko dokładnie wyodkurzane

cebula młody podobny do mamusi
santi (wiem, że ze mną nie gadasz ) ale super, że się odezwałaś!
nuna biedna Julcia

loo matulu, nienawidze pajakow. kiedys u mnie spod podlogi wylazl, jak jeszcze byylam w liceum i byl tak paskudny, ze ciary mam do tej pory jak o nim pomysle. malo tego: mial tysiace malych pajaczkow u siebie na grzbiecie, chyba z dziecmi na spacer wyszedl

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że wszystko ok

Rozumiemy

Kwicia jakbyś chciała wyrzucić pierwsze dwa,to nie wyrzucaj byłabym chętna od ciebie odkupić.

Pożale sie troche bo dziś mimo insuliny cukry troche przekroczonePodnosi mi je Fenoterol.W dodatku po tej większej dawce zaczeły mi się trząść rece.Luna czy ty sana zwiększałaś dawke ispotinu?
moze musisz zwiekszyc dawke insuliny? a co do isoptinu to luna pisala, ze zwiekszala proporcjonalnie do fenoterolu: 1tabletka fenoterolu= 1 tabletka isoptinu

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Hej!!
Nadrabiam i nadrabiam i nadrobić nie mogę. Ratami was czytam. Mąż zły, bo na budowie się pochorowali a sam to se może tylko stać i patrzeć. Lidka jakaś marudna...teraz mogę powiedzieć, że zęby.

Powiem, że przychylam się do książki, bo pięknie zaczęła spać, po 2 godz w dzień po 1,5 gdzie poprzednio to było 30 min i koniec spania. Dziś w nocy przespała od 20.10 do 6.40. Ale zanim zaczniesz gratulować, że wyspana, to wcale wyspana nie jestem. Spałam jak mysz () pod miotłą coby nie przespać jej płaczu i z 4 razy do niej zaglądałam czy ona oddycha. Wiem....schiza. Dziś już będę spokojniejsza, bo wiem, że tak może być.
I jak dziś ze spaniem? Odkurzyłaś co się dało i założyłaś pułapki na myszy? Wiesz idzie zima to one się pchają do mieszkań. Moja mama kiedyś miała myszy na 2 piętrze. Chyba po elewacji się dostały.
Wiem co to znaczy być jak zombie

Siema.
A jak się czujesz? Mężuś skacze koło Ciebie a Ty koło niego.Ale się kochacie, aż miło.

Całym nasieniem....:coj est:

Oj Agatki są charakterne, uparte ale sprytne i bystre. Źle z nimi nie jest. A na katar kup jej Nasivin soft. Można od 3 miesiąca. Pomaga.

Kuruj się, musisz być zdrowa. A syncio - sliczny.

Czasami raz wystarczy

A ja się zastanawiałam co to sh? Już wiem, wpadłam na to dość szybko, może po 15 sek, także z główką nie jest tak źle.

Któraś się pytała o leki. Ja małą smarowałam Depulol, rozgrzewająca ale od 6 miesiąca. Wiem, że można maść majerankową używać, ponoć na katar dobra, pod nosek się smaruje. I Nasivin soft, od 3 miesiąca. Jeden raz w każdą dziurkę i małej od razu lepiej.

Zawiodłam się na chusteczkach z Netto. Po rozważaniach sroki, zachwalała, że taki super skład, dobrze, że kupiłam tylko 1 op na próbę. Mała ma całą kokosię czerwoną. Chusteczki wyrzuciłam, wracam do hagisów a małą leczę i sudocremem i mączką ziemniaczaną.

Czas na sen....

Aaaaa za znalezienie ząbka dostałam w nagrodę 2 spódniczki i zaraz jadę po kozaczki. To za ząbek
te, to Ty niedlugo cala garderobe sobie wymienisz cwaniaro no i brawa za zabka Lidki jeszcze nie gratulowalam chyba
a co do chusteczek to idealnie widac, ze to co dobre dla jednego, nie koniecznie bedzie sluzylo drugiemu

dziewczyny, wq!"#¤%%ona jestem. pozbylam sie tych bakterii z bozeny kilka miesiecy temu, wracam do norwegii z urlopu i co sie dowiaduje: woda w kranie nie zdatna do spozycia ze wzgledu na zatrucie e-coli a ja nie wiedzialam i pic jej nie pilam, ale mylam warzywa i owoce, a przeciez woda na nich zostaje. i teraz znow osrana jestem, szlag by to trafil

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:47   #3246
monini2507
Zakorzenienie

Hej z wieczorka
Ale trzaskacie masakra
Cebulova tom się łądnie pomyliła z tymi tygodniami a maluszek słodki
Co do perfum to ja używam celin dion (chyba dobrze napisałam) i pumę czerwoną żadnych tam takich wymyślnych
Nuna nie martw się z Julcią na pewno będzie wszytsko dobrze po coś są te rehabilitacje prawda
Santom to już 11tc łoł szybciutko leci
I już nie wiem co komu miałąm pisać sorki
AAAAAAAAA WIEM nie dostałam dziś @ czyżbym była w ciąży
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:51   #3247
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Dziś 30dc. Czuje się zupełnie zdrowa...zupełnie! po 2 latach zmagań z plamieniami , bólami , piersiami , humorami...dziewczyny! JESTEM ZDROWA!!!!
Nawet nie wiesz jak się cieszę czytając to
Cytat:

A tu na deser dla wszystkich ciotek buźka mojego syncia
Słodki deserek

Cytat:
Dla moich rodzicow to pierwszy wnuk, a tesciowie maja juz 3 wnuczki, ale widze, ze na wnuka bardziej sie ciesza niz na te 3 wnuczki razem wziete
Kochani

Cytat:

Byłam na zakupkach Znalazłam sh fajny, akurat dostawa, więc przygarnęłam kardigan z h&m za 23 zeta i spódnicę czarną materiałową do pracy tez za 23 zeta w życiu tak nie zaoszczędziłam chyba, jestem z siebie dumna 46 zeta a ja mam prawie górę i prawie dół
Też ostatnio znalazłam fajny i ostatnio tylko tam robię zakupy. Kiedyś przyszłam do pracy w jeansach za 12 zł a koleżanka do mnie czy to te ciążowe, co kupilyśmy razem wczoraj w h&m (za 150 zł swoją drogą)

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przepraszam ze sie nie odzywam ostatnio ale opieka nad synkiem zajmuje mi tyle czasu ze wolne chwile poswiecam na ogarniecie mieszkanka i siebie Ale wiem jedno - warto bylo Bylismy w poniedzialek na sesji, jak dostane fotki to wstawie Nie dam rady Was raczej nadrobic wiec przepraszam ze tak tylko o sobie, ale daje znac ze zyje i mam nadzieje ze wkrotce dam rade byc na biezaco. Buziaki
Cześć Pszczołko

SPAAAAAAAAAAAAAAAM

i spaaaaaaaaaaaaadam do męża

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:56   #3248
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

łoo matulu, nienawidze pajakow. kiedys u mnie spod podlogi wylazl, jak jeszcze byylam w liceum i byl tak paskudny, ze ciary mam do tej pory jak o nim pomysle. malo tego: mial tysiace malych pajaczkow u siebie na grzbiecie, chyba z dziecmi na spacer wyszedl

moze musisz zwiekszyc dawke insuliny? a co do isoptinu to luna pisala, ze zwiekszala proporcjonalnie do fenoterolu: 1tabletka fenoterolu= 1 tabletka isoptinu

dziewczyny, wq!"#¤%%ona jestem. pozbylam sie tych bakterii z bozeny kilka miesiecy temu, wracam do norwegii z urlopu i co sie dowiaduje: woda w kranie nie zdatna do spozycia ze wzgledu na zatrucie e-coli a ja nie wiedzialam i pic jej nie pilam, ale mylam warzywa i owoce, a przeciez woda na nich zostaje. i teraz znow osrana jestem, szlag by to trafil
Aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam o tym pająku z młodymi

Boje się sama kombinować i zwiększać dawke insulinyA wizyta u diabetologa dopiero 16.10.

Nie denerwuj się na zapas
Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Rób szybko testa

Stary 2013-10-02, 20:12   #3249
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
loo matulu, nienawidze pajakow. kiedys u mnie spod podlogi wylazl, jak jeszcze byylam w liceum i byl tak paskudny, ze ciary mam do tej pory jak o nim pomysle. malo tego: mial tysiace malych pajaczkow u siebie na grzbiecie, chyba z dziecmi na spacer wyszedl

Cytat:
To nikt Was nie poinformował? nie ma się co denerwować na zapas

Cytat:
Rób szybko testa
A najlepiej jutro z rana

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:16   #3250
IsiaG
Zadomowienie

Mój mąż dzisiaj do mnie co to jest PMS. Mówię, że napięcie przedmiesiączkowe, a on nie, to znaczy panowie musimy spie.r.d.alać, najlepiej tam, gdzie jest spokojnie, np, na jakąś wojnę.
Dajemy im popalić skoro uważają, że na wojnie jest lepiej

Cytat:

te, to Ty niedlugo cala garderobe sobie wymienisz cwaniaro

Noooo wymienię. Ale prezent dostaje się tylko za pierwszego, niestety. Ja zamiast do sh to robię zakupy na naszym miejscowym portalu. Jakie tam rzeczy można kupić, tyle, że trzeba po nie jechać i odebrać, ale przynajmniej widać, co się bierze.

Co Ty piszesz?! Przecież oni mogli potruć miliony ludzi!!! Jak tak można? To chyba niedozwolone, co?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-10-02, 20:25   #3251
Kejthx
Zadomowienie

Ło matko Monini aż ciarki przeszły po mnie!!!! Testa plis!!!

Cebula współczuje, ja nie wiem co można w ciazy, ale moze z imbirkiem coś (można ? ) mi napój z cytryną i imbirem prawie zawsze pomaga.

Kwitka ależ ja nie nawidzę szczurowatych i tych myszowatych!!!Ble, nawet chomików sie boję Uważajta tam z synem na siebie

Elunka ja sie odezwe do Ciebie jutro na maila... nie mozemy się zdecydować no szybkość w podejmowaniu decyzji z mężem mamy za☠☠☠iście ekspresową, co nie???

Nuna czemu Julcia musi tak sie meczyć biedna Życzę zdrowia

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Mój mąż dzisiaj do mnie co to jest PMS. Mówię, że napięcie przedmiesiączkowe, a on nie, to znaczy panowie musimy spie.r.d.alać, najlepiej tam, gdzie jest spokojnie, np, na jakąś wojnę.

Stary 2013-10-02, 20:26   #3252
kwitka13
Zadomowienie

Santi kijowo z tą goownianą bakterią
Isia ja mojemu wytłumaczyłam, że PMS jest wtedy kiedy kupy nie mogę zrobić przed @ - nie dociekał więcej
monini
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:26   #3253
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
nawet mój Małżonek zaczął się śmiać jak mu przeczytałam
I jego tekst: "O czym Wy baby piszecie w tym necie"

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-10-02, 20:35   #3254
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Haha dobre

Stary 2013-10-02, 20:38   #3255
Luna0
Zakorzenienie

chyba sobie zapisze te wasze perfumy i przed świtami będę szukać i wąchać

Cytat:
Powiem ci że na Rihannie mega się zawiodłam.Zapach śliczny ale baaardzo nie trwały
aa no to mam ją gdzieś, bo jak kupuje raz na rok/dwa lata to potrzebuje czegoś trwałego jednak
najgorsze jest to że czlowiek się psiknie i czuje ten zapach cały dzień niby ale tylko dlatego że jest nowy, później sie okazuje że dupa i jest nietrwały

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jaaaaaaaa!
Ale jeszcze troszkę musisz sobie poczekać, do TP zostało mi 27 dni
aaaaa to już!! Jak odczucia? Strach? Czy nie możesz się doczekać?
ja pamiętam że siedziałam jak na bombie bo odstawiałam fenoterol w 37tc i panicznie się bałam porodu do puki nie okazało się że odstawienie nie zadziałało... i od 38 tc to już chciałam rodzić codziennie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Nie będę się śmiać, bo moja mała wczoraj pierwszy raz zaśmiała się na głos, jak ją całowałam po szyjce Za ząbek Chroń cycusie:P

Luna strasznie długo pracuje Twój TŻ...

Dziewczyny jestem załamana... Z J. trzeba będzie jeździć 3 razy w tyg na rehabilitację;( Pogarsza jej się napięcie i lewej ręki nie chce unosić...

Sophia lekarz, który wam odmówił pomocy nie powinien być lekarzem a co dopiero pediatrą Żadnego sumienia nie mają?? Przecież to takie maleństwo malutkie...
Super że mała się zaśmiała
Tak, TŻ długo pracuje ale to tylko w październiku. OD marca do października to tak po ok 10-12h, w październiku mega dużo i w zimie po 8h-ale zarobki przez to niewystarczające
Co do małej to-spokojnie... Powiem Ci tak, mój mały też ruszał jakby jedną rączką, drugą poruszał calkiem inaczej. Ja spanikowana od razu od pediatry dostałam skierowanie do neurologa i.. do dziś nie byłam
poprostu przerzuciłam to od karuzeli hmm no to w co tłukł ręką na drugą strone i zaczął tłuc tą drugą-tym razem też więcej. I tak się bawiliśmy do niedawna, dopiero teraz rusza nimi po równo.
Wszystkie bodźce, zabawki, książeczki, misie daj jej na tą strone którą nie rusza.
I jeszcze jedno-na mamusiowym wiele dziewczyn było na rehabilitacji. Doszłyśmy do wniosku że większość dzieci "ma napięcie mięśniowe" wzmożone lub obniżone, wystarczy iść do neurologa a on właściwie zawsze coś znajdzie. Dlatego nie przejmuj się tym za bardzo, mnie już pare razy na rehabilitacje wysyłali.
Ostatnim razem bo głowy nie podnosił po 4 miesiącu jak sie go ciągneło za rączki-a wiadomo że tylko lekarz tak może robić więc ja wcześniej sprawdzałam to może raz na miesiąc i tyle. A w ten dzień sie tak przestraszyłam wizji rehabilitacji że podciągnęłam go (na siłę!) za te ręcę. Załapał. Od tamtej pory nie chce wogóle kłaść głowy na płasko

Cytat:
nuna oj biedna Julcia, a powiedz mi, duzo jadlas nospy w ciazy? bo tak sie zastanawiam wlasnie: lekarze nospe przepisuja jak leci, a to nie wydaje mi sie bez skutku na dzieciach. slyszalam wlasnie o dzieciach z problemami napiecia miesniowego po nospie
Super że ciąża oficjalna, przynajmniej jesteś spokojniejsza że nie będą Cie zbywać!

Ja jadłam mega dużo no-spy w ciąży i na dodatek fenoterol więc miałam pewność że moje dziecko będzie mieć problemy. A jako tako nie ma, chociaż gdybym 3 miesiące temu poszła do lekarza to pewnie by coś wymyślił są opinie że napięcie mięśniowe powinno się stwierdzać po 6 miesiącu bo wtedy konkretnie widać że coś jest nie tak. Niby tak tylko im wcześniej tym łatwiej wyprostować, ale znów często prostuje się rzeczy, które same się prostują podczas zabawy itp. U mnie tak było
teraz nie widzę już żadnych niedoskonałości, ale skierowanie do neurologa mam więc pewnie skorzystam, niech go zobaczy a co mi tam

Cytat:

Tak, sama. Gin czasami o tym wspomniał ale raczej sama, bo to było równoznaczne jednak ręce do końca mi się trzęsły szczególnie jakieś 30/60 min po zażyciu, musiałam wtedy odpocząć bo nie byłam w stanie nic zrobić. tak samo miałam straszną zadyszkę przy wchodzeniu na schodach itp

Cytat:
ja też używam hagisów, nie są drogie w rossmanie a naprawdę dobre

Cytat:
slyszalam o tantum verde na gardlo. probuj, moze cos pomoze, a najlepiej od razu obstawiaj, ze to najlepszy specyfik na bol gardla, a na pewno Ci przejdzie

Tez polecam tantum verde-i bezpieczne!
Jak pięknie zapamiętałaś
Ojej, teraz znów będziesz schizować możesz sobie zrobić gdzieś prywatnie badanie na tą e-cole?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:52   #3256
czarna_mala
Zakorzenienie

Hehe zobaczcie co fajnego znalazłam na allegro http://allegro.pl/smieszny-smoczek-s...579607678.html
jak już będę miała kiedyś dzidzie, to kupię jej taki smoczek
http://kobieceinspiracje.pl/3119,smieszny-smoczek.html i wszyscy uśmiechają się na widok takiego dzieciaka albo myślą " O boszzz biedny dzieciak, ale ma rodziców"

- insulinooporność

× 6

Edytowane przez czarna_mala
Czas edycji: 2013-10-02 o 20:53
Stary 2013-10-02, 21:01   #3257
santom
Zakorzenienie

Luna a no pewnie, jak masz mozliwosc to idz do neurologa nie zaszkodzi, a w razie W bedziesz mogla szybciej zadzialac.
A co do badania to podejrzewam, ze tylko bym powiedziala, ze chce i by mi zrobili wymaz. Z tym, ze ja teraz profilaktycznie biore probityki dowcipnie plus caly czas pije sok z zurawiny, a to podobno dziala zabojczo na ecoli. Mocz dzis tez mialam robiony i jest czysty. Musze poczytac czy sa jakies objawy zatrucia ze strony ukladu trawiennego, bede sie obserwowac. Pytalam dzis lekarki i ona stwierdzila, ze nie ma zagrozenia dla dziecka, ale za bardzo nie ufam. Bo tak samo mi powiedziala o toksoplazmozie, ze sie w ciazy jej nie leczy bo nie sa w stanie sprawdzic kiedy doszlo do zakazenia. Oto norweska sluzba zdrowia, tylko juz nie potrafila mi wyjasnic dlaczego w pl sa w stanie okreslic czy zakazenie jest swieze i zapobiegaja zakazeniu plodu przez podawanie antybiotykow. Echh... No nic, mam nadzieje, ze limit nieszczesc mam wyczerpany i zadna tokso ani kola mnie nie dopadnie ew taka zimna, z lodem z lodowki;D
No i wspolczuje braku tz w domu, ja zawsze ubolewam nad tym strasznie, najlepiej spedzalabym ze swoim 24h na dobe.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-10-02, 21:26   #3258
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
a czemu nie starasz się w cyklu zabiegowym???? zabieg był na pewno przed owu bo nie wolno robić po hsg , a lekarze zawsze zalecają dorazu mach ciach
a nam powiedział, że nie możemy się seksić tylko nie wiem, czy w ogóle do końca cyklu, czy tylko przez okres brania antybiotyku (7dni) byłam pod wpływem i jakoś nie kojarzyłam za bardzo faktów :/ dlatego też nie dopytałam co z tym wodniakiem itd...:/

Santi gratuluję "oficjalnej" ciąży a co do tych bakterii w wodzie, to w szoku jestem, jak mogli nie zamieścić żadnych informacji?

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:12   #3259
cebulova
Zadomowienie

Santom, tantum verde mam, w sprayu. Uzywam, troche pomaga.
Wspolczuje coli

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:12   #3260
123spinka
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży bdę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Wrzucam obiecane fotki remontu i brzuszka:
brzusio śliczny

brawo zakończony remont koty wymiatają

sophia- ale strachu się najedliście, całe szczęście że już dobrze, trzymaj się kochana

penne, ruda - część

kocurek - Marcel jest słodki duży chłopak

kwitka - ale przeżycia ja na pewno robiłabym to samo

czarna - tak mi przykro doskonale ją rozumiem, badź z nią potrzebuje Ciebie teraz

Isia - brawa za ząbek

nuna - dacie radę , Juleczka też a TY musisz być silna, to na pewno przejściowe

cebulka - słodki synek zdrowiej szybko

linka - jesteś zdrowa

santon oficjalnie GRATULUJĘ : jupi:

pszczoua - czekamy na fotki i miło czytać że synek Cię tak absorbuje super

moni, moni moni

czesc
mogę obwieścić że już się przeprowadziliśmy i mamy wreszcie porządek a od dziś nawet kablówkę
naskrobałyście jak szalone ale rozumiem że to dla Linki
u mnie dziś 14 dc cyklu przytulanki były i dziś i wczoraj i będą jutro
poza tym zimnoo bleeee nie che zimy a już się zbliża
wedle waszych zaleceń i porad pójde zbadać progesteron
fajnie się was czyta!
wszystkie
ślub brałam w sierpniu więc mamy szanse :P
perfum ulubionych nie mam hehe lubię cytrusowe zapachy
i wszystkie inne łatwo mi dogodzić , podoba mi się większość
Stary 2013-10-02, 22:24   #3261
czarna_mala
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży bdę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

No to ja zaSPAMuję dla Linki

dziewczyny, czuję że chyba jakiś grzyb się do mnie przypałętał potraktuję go zaraz Pimafucortem, muszę ograniczyć słodycze, bo za dużo sobie pozwalałam ostatnimi czasy

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-10-02, 22:32   #3262
colorblue
Zakorzenienie

Kochane!

Piszę w związku z moją wczorajszą prośbą o pomoc

Fundacja Dobro Powraca przyjęła moją mamę pod swoje skrzydła!!!.
Zeskanowałam wszystkie dokumenty,wypisy ze szpitala z diagnozą. Fundacja to zweryfikowała i na tej podstawie założyła mojej mamie subkonto,na które jeśli znajdą się dobre serca można wpłacać darowizny a po Nowym roku 1% zwrotu z podatku

Napisałam już do Adminki AgiZ z prośbą o przypięcie mojego apelu na głównej stronie Wizażu.. Zgoda jest więc czekam na realizację

Ale jeśli mogę to i tu wkleję dane,które otrzymałam od Fundacji:

Dane do przelewu darowizny to:

Dobro Powraca-fundacja na rzecz Chorych na stwardnienie rozsiane
ul. Hłaski 34/12, 54-608 Wrocław

Numer konta: 95 1140 1140 0000 2133 5400 1001

W tytule przelewu : Elżbieta Dolata

Teraz wszystko jest zweryfikowane i jak najbardziej legalne i sprawdzone..

Więc jeśli ktoś, coś.... to byłabym przeogromnie wdzięczna

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:45   #3263
123spinka
Zadomowienie

colorku
my przekażemy 1%, więc po nowym roku przypomnę się Tobie i jeszcze raz poproszę o te dane żeby się nie zapodziały u mnie
trzymam kciuki, żeby znalazło się wiele dobrych serc
Stary 2013-10-02, 22:55   #3264
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
oby oby czekamy na test !
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tez polecam tantum verde-i bezpieczne!
ja tez, mi gin polecal brac na poczatku ciazy - a bylam galancie przeziębiona
Cytat:
muszę ograniczyć słodycze, bo za dużo sobie pozwalałam ostatnimi czasy
ja teeezzzzz......

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 23:14   #3265
IsiaG
Zadomowienie

My też przekażemy 1 procent Colorku.

Ela!!!! czekam na maila w sprawie rajstop!!!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Ale te smoczki są śmieszne, uśmieliśmy się z mężem.
Chyba kupimy jeden...nie wiem który.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-10-02, 23:16   #3266
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
colorku
my przekażemy 1%, więc po nowym roku przypomnę się Tobie i jeszcze raz poproszę o te dane żeby się nie zapodziały u mnie
trzymam kciuki, żeby znalazło się wiele dobrych serc
Cytat:
My też przekażemy 1 procent Colorku.

Ela!!!! czekam na maila w sprawie rajstop!!!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dzięki dziewczyny!!!!

Dane jeśli chodzi o ten 1% to podam po Nowym Roku
Bo tam będą inne. Trzeba KRS Fundacji i tak dalej.

Dziękuje!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-10-02, 23:36   #3267
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff...a już myślałam, że tylko ja jestem taka świrnięta, że mnie się tylko na tym forum podobają :-P

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-10-03, 06:25   #3268
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Santom, tantum verde mam, w sprayu. Uzywam, troche pomaga.
Wspolczuje coli
no to dobrze

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
a nam powiedział, że nie możemy się seksić tylko nie wiem, czy w ogóle do końca cyklu, czy tylko przez okres brania antybiotyku (7dni) byłam pod wpływem i jakoś nie kojarzyłam za bardzo faktów :/ dlatego też nie dopytałam co z tym wodniakiem itd...:/

Santi gratuluję "oficjalnej" ciąży a co do tych bakterii w wodzie, to w szoku jestem, jak mogli nie zamieścić żadnych informacji?
to nie tak, ze nie zamiescili. zamiescili, ale wiadomo, ze w dniu kiedy wrocilismy juz nigdzie nie szlismy, z nikim sie nie gadalo i to info gdzie tam nam ucieklo niestety no ale staram sie byc dobrej mysli

ja juz oczywiscie od 5.30 nie spie, nie wiem czemu ja tak wczesnie wstaje zaraz lece se sniadanie jakies uklecic i do pracy na 7.30. wczoraj mnie pol dnia brzuch bolal cos, no ale wzielam aspargin i narazie nic nie czuje.

a co do slubow to ja tez Rajowa wspanialy miesiac na slub, od zawsze moj ulubiony

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-10-03, 08:00   #3269
Kejthx
Zadomowienie

Witam,
oczywiście szybko zaspamuje
Color super, że się udało! Oczywiscie, spróbuję pomóc.
Santom bądź dobrej myśli
Monini meldować się tu, jak?????????
Linka jak u Ciebie????
Pozdrawiam!!
Stary 2013-10-03, 08:23   #3270
colorblue
Zakorzenienie

Witam się

U nas słonko piękne ale przymrozek :-/ idzie zima. Buuu:banghead:

Tymek leży w łóżku i piszczy do firanki:-D
Aż czkawki dostał he he.

Tymek dzisiaj kończy 4 miesiące!!!:-D
Stawiamy wirtualnego szampana a dla mamusiek soczki;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości