|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
I na początku nawet jak się wydaje, że dziecko nie lubi tego (owija się je a ono wiżga rękami, żeby się uwolnić) to po minucie cisza.A ciasne owijanie kocykiem ćwiczyliśmy na lalkach i uczyli nas wg tego sposobu: http://www.iamnotthebabysitter.com/a...for-swaddling/ Ja jeszcze nie miałam okazji przekonać się czy działa metoda "5s" ale wszyscy znajomi mówią że działa cuda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#692 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Goście byli...zjedli to ciacho drożdżowe co ja już nie zjem, smakowało im. Nie dziwię się, zarąbiaszcze było
Mój też ma dużą klamę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a moja mała też tak często stęka, myślałam,że to normalne :confus ed:
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tak samo - noszę rozpiętą, ale teraz to już z daleka widać, że jest duuużo za ciasna Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje czarna !!! Gratulacje tancerka !!!
|
|
|
#696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale moja Tusia nie miała żółtaczki, tylko tę fizjologiczną krótko ![]() Ale to chyba większość dzieci ma ![]() po prostu wszyscy mówią,że miała niską wagę urodzeniową, tak to określają... Cytat:
Hmmm a mi lekarka mówiła,że w 6w1 mam już engerixa :confus ed:![]() ![]() A o pneumo i rota porozmawiamy na następnej wizycie przy szczepieniu tym podstawowym. Super, graty!
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za rady
teraz na pewno pojdziemy zbadac bioderka Agravka pediatra nic nie wspomnial i tym bardziej nie dal skierowania w takim wypadku pozostaje nam isc prywatnie?
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tę książkę, tylko ciągle brak czasu na przeczytanie, a też chcę stosować tę metodę
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, po prostu umów gdzieś z nfz i popros pediatre o skierowanie
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie się robi między 8 a 10 tygodniem życia Papuga idź koniecznie Ciekawe jak tam Ja-ika ![]() A tak w ogóle Tancerka i Czarna urodziły w dniu urodzin mojej teściowej
|
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek rota w 6tygodniu się zaczyna jak coś
Czarna gratulacje
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-10-02 o 20:24 |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Witam sie w nowym watku co by nie trafic na liste mamus zaginionych. Nie mam kiedy sie odezwac i podziwiam te z was ktore maja jeszcze czas na wizaz. Opieka nad synusiem pochlania sporo czasu, kiedy spi zajmuje sie domem lub odsypiam nocki bo maly potrafi mi sie budzic nawet 4-5 razy na karmienie i zawsze co najmniej pol godz mam z glowy przez co chodze jak zombie... Prosze powiedzcie ze sie to ureguluje w koncu i bedzie sie wkrotce budzil rzadziej bo dlugo tak nie pociagne...
W poniedzialek bylismy na sesji, jak dostane zdjecia efektami pochwale sie w klubie. Juz podglad na kilka z nich mam i jestem mega zadowolona ![]() Poza tym gratuluje nowym mamusiom i trzymam kciuki za nierozpakowane. Buzka |
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Passion, ale ja doskonale o tym wiedziałam
![]() Cytat:
![]() Co do szczepień, to my rozważamy pneumo i może rota Ja bym chciała 5w1, ale mąż nastaje na ten fundowane przez państwo Kasa jest, więc nie wiem, w czym problem...Cytat:
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() A ile placisz za 5 w1?
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przyjdą kolki, potem ząbkowanie .... Wszystko przed nami ![]() Ps. Ależ Wam zazdroszczę sesji! Mąż nie chce Chyba się wkurzę i sama nas umówię i postawie go przed faktem
|
|
#708 |
|
czyli Endżi
|
Ja dziś dzwoniłam, chciałam umówić Julka do ortopedy i babka w rejestracji mnie zastrzeliła pytaniem czy mam skierowanie od pediatry. Oczywiście głupia, prawdomówna baba powiedziałam, że nie.
I potem tż mnie oświecił, że się sfrajerowałam, bo powinnam powiedzieć, że tak i po prostu ustalić termin. Tyle się czeka, że w międzyczasie chyba załatwiłabym 30 skierowań
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
120zł/dawka
|
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Wam
melduje się z domku dalej w dwupaku przede wszystkim gratuluje wszystkim nowym mamusią ![]() jedyne co napisze to uważam tak jak misia odnośnie przewagi mamusiek ;p no ale taka chyba kolej rzeczy że ciężarówek jest mniej i są mało widoczne.. motylku ciekawy opis porodu zwłaszcza tekst z kiłą i hiv uśmiałam się niesamowicie z mężem uciekam jeszcze dokończyć ostatnie strony starego wątku i może coś rusze z nowego w każdym razie napisze jeszcze co nie co o weekendzie, w sobote byłam z mężem na roczku jego chrześniaka na którym właśnie prawdopodobnie mnie przewiało, bo fakt zmarzłam co już wieczorem poczułam bo było mi zimno i siedziałam pod kocem z gorącą herbatką z cytrynką noc miałam nie przespaną co godzinę się budziłam i o 5 miałam już 39 stopni, próbowałam zbić to okładami nic nie pomogło o 7 wzięłam paracetamol z nadzieją że mi gorączka spadnie jednak o 10 było dalej 39 stopni, napisałam do gin co robić więc kazał stawić się do przyjęcia na oddział, przy przyjęciu miałam 37,2 wiec tabletka jednak pomogła, ale i tak przy ktg małej tętno strasznie skakało i w ogóle chyba się stresowała bo strasznie szalała, o 15 miałam już 40 stopni więc dostałam paracetamol dożylnie + antybiotyk, wypociłam się koszmarnie wiec po 2 godzinach prysznic i dalej do wyra, w poniedziałek o 6 rano kolejne 40 stopni, kolejny paracetamol + antybiotyk gorączka spadła ale po południu znowu wzrost 38,8 stopni, we wtorek rano już 37,7 a o 15 kolejne 38,8 :/ już byłam załamana bo za każdym razem paracetamol+antybiotyk :/ później już się gorączka nie powtórzyła wiec noc miałam w miare przespaną a dzisiaj rano już 36,7 stopni więc na obchodzie powiedzieli że jak będzie wszystko ok przy badaniu to do domu, wszystko było ok wiec już jesteśmy w domku ale mam jeszcze mega katar z którym walcze i walcze no ale damy rade...powiem wam że pielęgniarki i położne całkiem spoko lekarze też, jedzenie oczywiście okropne :/ zwłaszcza obiady bleee ale ogólnie dało się przezyc już was nie męczę wracam do czytania a za niedługo pod kołderke i spac i dzięki wszystkim za kciuki
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam właśnie maila z FP z gratulacjami z okazji narodzin dziecka
ej co jest, czy oni wiedzą coś więcej niż ja
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
CZARNA, TANCERKA OGROMNE GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Bosz... całą ciążę zachowuje się jak wielbłąd na pustyni - piję i piję... dzisiaj poszło juz 3 litry różnych płynów, a mi dalej mało ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka czekam na Ciebie jak po wizycie, jak nerki u Zuzi ?
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- zazdroszczę profesjonalnych sesji noworodkowych czekam na zdjęcia Synusiów ,Kaśka Wy już umówieni ? jakoś tak więcej widzi się dziewczynek na takich sesjach
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowiej nam!!tancerka, czarna gratulacje!! ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- a ja nadal czuję się jak wywłoka
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo, dużo zdrówka
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boja, super że bilirubina tak ładnie spada ![]() a co do stękania to trochę mnie zaskoczyłaś, bo ja nie znam malucha który by nie stękał i póki nie płacze przy tym z bólu to zawsze słyszałam że to jest ok
|
|
|
|
|
#717 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() witam sie po calodniowym pobycie po za domem. fajne dzis bylo sloneczko wiec po zalatwianiu spraw sobie spacerowalismy i karmilismy kaczki. kurcze dzis wybieralam zdjecia z sesji, o matko mega trudne zadanie bo chcialabym je wszystkie no ale 30 wybralismy chociaz ciezko bylo wybrac bo Blanka sadzila glupie miny a Amelka wcale nie lepsza
|
||||||||
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ci się paskudztwo przyplątało. Mi na katar pomógł czosnek- przynajmniej nie ciekło i jakoś sublimowało.Swoją drogą cieszę się, że powoli mi mija te przeziębienie (od czasu do czasu mam kaszel) i moim domownikom też. Ja również chwalę sesje zdjęciowe- prześliczne zdjęcia w K. My w domku mamy taki aparat profi, ja mam smykałkę do foto więc sama nie mogę się doczekać obfocenia mojej Dzidzi
|
|
|
#719 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale I[B]nwersja[/B] faktycznie przepadła... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() widzę że małe brzuszki męczą u nas też czasami coś doskwiera, ale dużo dobrego daje kładzenie na brzuszku i noszenie na samolot ![]() byłam na przegladzie podwozia - wszystko ok ![]() mąż już za mną chodzi |
||||
|
|
|
#720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoń jeszcze raz jutro, na pewno Cię nie pozna ![]() Cytat:
A Ty wypoczywaj i zdrowiej Cytat:
![]() bajka, pochwal się zdjeciami jak już wybrałaś! ![]() kurde, zrobilam wczoraj wszystko i teraz mi się nudzi narzekałam, że do pracy mi się nie chce chodzić a teraz narzekam, że nie mam co robić - no nie dogodzisz no nic, ide coś upichcić, utulić TZ bo chory, a później chyba pojade zrobić ostatnie małe zakupy dla maluszka. Umówiłam się też do dentysty, bo później z czasem różnie może być i na pedicure spa, co by zażyć ostatniej przyjemności zastanawiam się też nad rzęsami o których tyle tu pisałyście - nigdy nie robiłam, ale może sobie dogodze
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

aaai duuuży nos
Niedawno kuzynka powiedziała, że nie chciała mnie straszyć więc nic nie mówiła, ale wnioskując po gabarytach rodziców zakładała, że dziecko urodzi się z wagą 4500 gramów
W następny czwartek musimy zrobić usg głowy (w sumie nie wiem czemu, nie powiedziała doktorka).
ja też się w żadną kurtkę nie dopinam
teraz na pewno pojdziemy zbadac bioderka 

Chyba się wkurzę i sama nas umówię i postawie go przed faktem
moja córa tak bardzo go potrzebuje, że zapomniała się w między czasie urodzić