|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
A najgorsze to to pytanie czy łaskawie przyjmie. No kur.wa mać, nie znoszę tego. Płacę składki to mam mieć dostęp do lekarza i tyle. Nie? idę do innego, przepisuję tą całą deklarację i nara, w przypadku Franka tak nie robię bo nie mam problemu z dostępem do lekarza, ale ja się przepisuję z 5 razy w roku bo nie będę się nikogo prosić i już. Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-10-02 o 16:53 |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() u nas na ten sam dzień ale cholerka razem zdrowe i chore z kolei
|
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz częściej pisać ![]() nie, póki co wystarczają nam za długie rękawy kurtki ![]() Choć ja dziś na spacerze miałam ubrane ![]() Cytat:
![]() Może bezpłatnie przepisać się 2x w ciągu roku, każde kolejne przepisanie to bodajże 75zł
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
przyszly nowe bidony dla Mati
tym razem wlalam troche soku jablkowego rozrobionego z woda zanim jej dalam sama zaciagnelam sokprzez slomke zeby poczula od razu smak i pije jak stara nie wiem czemu z Tomkowego jej sie nie udawalo |
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Weź mnie nawet nie denerwuj, wiem wiem. Dostałam w zeszłym roku, nie zapłaciłam i nie zapłacę, mogę się z nimi sądzić jak mają ochotę. Tzn NFZ. Napisałam pismo, że nie po to płacę składki regularnie co miesiąc żeby nie mieć dostępu do lekarza kiedy potrzebuję. A jak nie mam to będę się przepisywać tyle razy ile trzeba żebym miała. I cisza. Jak mi znów przyślą to znów napiszę to samo. Przestanę się przepisywać jak będę miała dostęp do lekarza wtedy kiedy potrzebuję.
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam zależy od lekarza który przyjmuje, do jednych dostaniesz się w tym samym tygodniu spokojnie, do innych np do naszej trzeba czekać 2-3 tyg (bo przyjmuje tylko raz w tygodniu, chociaż ostatnio starszego fartem zapisywałam w czwartek i były jeszcze godziny wolne w poniedziałek). To nie jest aż tak uciążliwe, np chciałam zapisać młodą na kontrolę więc na spokojnie na za 3 tygodnie jak mi pasuje, szczepienie ma mieć danego dnia w grudniu- zapiszę wcześniej, w końcu do zdrowych nie chodzę z niczym pilnym czy z chorobą (od tego obok poradnia dzieci chorych i zapisy codziennie na bieżąco) Mnie bardziej wkurza że ktoś zapisze, dziecko się rozchoruje i nie łaska zadzwonić, odwołać wizytę i zwolnić komuś termin ![]() No i zawsze ktoś przychodzi i przyjmują miedzy pacjentami jak pilnie potrzebne skierowanie, recepta itp, nie robią "łaski" (tez tak chodziłam bo mleko się skończyło czy młody potrzebował skierowania "na wczoraj")
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-10-02 o 17:58 |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj też chciałam podziękować za przyjęcie do grupy
|
|
#4418 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem bidon jeden do wody drugi do mleka Cytat:
![]() ![]() moja wlasnie tez skumala Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
2 dni w tygodniu w okreslonych godzinach przyjmowane sa dzieci zdrowe, bez zapisow zadnych wejscie jest osobne co do tego przepisywania lekarzy to masz racje ja bedac na studiach zapsialam sie do miejscowej pzychodni, ale wrocilam do domu na jakis czas i zachorowalam to znow musialam zmienic lekarza bo nie bede do tamtej wracac przychodni i znow wrocilam na studia to akurat zachorowalam juz po tym terminie dozwolonym ale gdybym wczesniej zachorowala to co mialabym placic te 75 czy wracac do rodzinnej miejscowosci szkoda ze po porodzie tak zniknelas
|
||||||
|
|
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziś ubrałam takie cieńsze
![]() u nas przyjmują 3 razy w tygodniu. Zapisy tak z tydzień wcześniej wejście osobne ![]() Cytat:
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
No szkoda, ale czasu nie cofne...
Ale teraz jestem, a jak będzie Jasio to wkleję tu nasze zdjęcie
|
#4421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Czy ktoś wie po jakim czasie można spodziewać się efektów po antybiotyku? Dzisiaj na wieczór 3 dawka, a nadal temperatura podwyższona Mam już naprawdę dość tych chorób ![]() A do tego ja poszłam dzisiaj do lekarza, bo nadal nie mam głosu. Dostałam antybiotyk na zapalenie krtani. Taki silny, że po 1 dawce złapało mnie rzyganie i biegunka :/ Więcej go nie biorę, pier.dolę, najwyżej będę bez głosu A tak poważnie, to zobaczę jutro, może jeszcze raz pójdę do lekarza.Przystojniak Cytat:
Tak piszecie o spacerach, rękawiczkach, itp. A ja już nie pamiętam, kiedy byłam z małym na spacerze przez tą gorączkę Wyjazdów do lekarza nie liczę.
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny wstyd się przyznać ale nie mam jeszcze nic na zimę dla adasia nie licząc czapki szala i rękawiczek, chciałam dwu częściowy kombinezon spodenki na szelkach z kurteczką
polecicie coś ? a wy co macie na zimę dla dzieciaczków ? a butki ?
|
#4423 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odkryłam koło nas wielki sklep z zabawkami. I co najlepsze niektóre rzeczy mają tańsze niż na alle. Ale trzeba uważać, bo inne droższe. I znalazłam klocki dla Ewki
Obejrzałam za to te klocki drewniane http://allegro.pl/eichhorn-drewniana...583769487.html i trochę droga impreza jak na 12 klocuszków. Niby fajne ale jednak do przemyślenia.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czadowy! Ja muszę dopiero kupić. Cytat:
![]() Jeszcze lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
klaski :a moze ona nie ma problemow z wedzidelkiem? Nic specjalista zobaczy to nam powiesz. No i jak tam sytuacja na froncie? ![]() Dla Franka rowniez ![]() Happy antybiotyk widoczna poprawa na 3 dzien, ale jak to jego pierwszy antybiotyk w zyciu to powinna byc wczesniej bym powiedziala ze po 24h. Moja mama poleca sposob na zbicie goraczki, plasterki cytryny na podeszwy stop w skarpetki, na 100 nie zaszkodzi ![]() A ile on ma temp? Zbija sie goraczke powyzej 38. Ponizej jest ona uznawana za poztyw w terapii tylko trzeba dawac dziecku wiecej i czesciej pic Zdrowka dla was Fajny ten play cube widzialam taki fajny miesiac temu i nie kupilam Wlasnie duze klocki zamierzam malej kupic
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama mi dzisiaj przyniosła fajną zimową kurteczkę Mothercare tyle, że 12-18 więc jest ciut za duża. I czapeczki. Także powoli się wyposażam. Co do butków to na razie w szydełkowych od Jagnny śmiga - teraz dostaniemy szydełkowe kozaczki Kombinezonu też nie mam. Chcę dwuczęściowy. A w ogóle to jutro o 10 wpadają do Ewci pradziadki a ja śmigam na ciuchy |
|
|
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokrzywka moja tez rozwala wierze z drwanianych klocow i zaciesz
Dzika moja bez czapki nadal smiga niby tu cieplej ale jak wieje to hoho ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Musso lacze sie w bolu, ale u mojej juz jast katar na tyle opanowany ze spi wiekszosc nocy Mialam Olbas kropeki na szmatke i kolo poduszki ale w przeprowadzce wsiakly i teraz malej koszulke w polowie skarapiam Amolem. Niezle to dziala zaraz jej splywa z nosa.
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-10-02 o 20:14 |
|
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jego pierwszy antybiotyk. Spróbuję sposobu Twojej mamy, ale ewentualnie jutro jak jeszcze będzie gorączka, bo teraz już śpi ![]() Przed antybiotykiem było 38-38,5. Teraz jest ok.37,5. Czyli mówisz, że nie powinnam takiej temperatury już "ruszać"? Bo ja się boję, że jak nie dam czegoś w tym momencie, to będzie tylko więcej I daję ibufen.
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2013-10-02 o 20:24 |
|
|
|
|
#4428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() żyję w utopii? ![]() Cytat:
![]() zdrowiej szybko
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
jak to jest z tymi rozmiarami dziecięcych bucików ?
jak jest rozmiar np 24 to ile to jest na jekie dziecko ?
|
#4430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka jak ma teraz sie zostawia Na spiocha mu cytryne w skarpetki i opatulicMoja ma 37 od dwoch dni( to juz nie jest goraczka)a wczesniej nawet ciut powyzej 38 juz jej zostawialam Pokrzywka super synek
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-10-02 o 20:37 |
|
|
|
|
#4431 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24 np nosi moj syn Cytat:
w dzien niekoniecznie wizyta byla, odnotowano i sila rzeczy mnie z poprzedniej przychodni wypisano ![]() ale tam u mnie w nocy i swieta to tylko pogotowie przy szpitalu ze zwyklym chorobskiem, mnie by nie przyjeli ![]() Cytat:
Cytat:
pwoiedzialam pediatrze, ta popatrzyla i pwoiedziala, ze ma je zbyt nisko co do bidonu to ja w sumie sie zastanawialam, czy to przez to nie umiala z niego pic dzis mnie zaskoczyla pozytywnie ale przez pare dni jej nie dawalam starego bidonu Tomka wiec to znow byla nowosc i jakos jej poszlo chociaz sie denerwowala jak jej nie lecialo ale udalo sie Cytat:
![]() Cytat:
ja bym jeszcze nie dawala, tylko w nocy kontroluj |
||||||
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na nogi mamy takie ocieplacze, wklejałam niedawno. Rękawiczki mamy cienkie i trochę grubsze, ale chcę jeszcze kupić takie nieprzemakalne i z rękawem antyśniegowym
|
|
#4433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podwijam jej poprostu rękawy, i będzie na wiosnę jak coś ![]() A kozaczki się robią w pocie czoła ![]() Cytat:
http://www.liczyc.pl/obliczenie/rozmiary/ Patrzcie co mi siostra na alle znalazła, jakie seksi szuz: http://allegro.pl/trzewiki-skorzane-...558457835.html
|
|
#4434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam jednoczęściowy kombinezon KAXS czy jakoś tak, z kappahla z membraną, ponoć jest niezły tak w necie na forach piszą, zobaczymy. Na sanki i inne zabawy w śniegu. Cytat:
![]() Cytat:
I kolejki piko mam i tyle fajnych rzeczy którymi się chcę znowu pobawić ![]() dlatego póki co mam takie gumowe miękkie klocki, robią jednocześnie za gryzaki ![]() Jutro przyjdzie to mam nadzieję, że na żywo też taki będzie ![]() No bo błagam Cię, dzwonię z gorączką że jestem chora i chcę do lekarza a pani mi mówi że pojutrze o 17. No kurna, jaja jakieś. asertywna ![]() Cytat:
Oczywiście wszystko zależy również od humoru pani jadzi w rejestracji, czy ją mąż zaspokaja czy nie albo czy już zjadła pączka czy jeszcze nie ![]() grunt to się nie dać zbyć, sypać paragrafami i wygrać wojnę na upierdliwość. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4435 |
|
Zadomowienie
|
Jak sytuacja? Czekam kiedy wyznacza termin rozprawy...
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
zamiast szalika mamy takie coś http://allegro.pl/okazja-szalik-golf...561468774.html
|
|
|
|
#4437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale że jak
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żyjesz w utopii ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
jakiej rozprawy? przecież masz postanowienie sądu??? Cytat:
jak zrobię fotę to wrzucę
|
|||||
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(teściowej) czy zle mysle Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-10-02 o 21:41 |
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może też coś takiego kupię dodatkowo ![]() A szalik bardzo chciałam, bo podoba mi się taki wielki wełniany szalik wokół szyji owinięty, tak stylowo Cytat:
|
||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie mamy glupie przepisy nawet tz mi tlumaczyl, ze powinien teraz prokurator nakaz napisac w ogole to pokrecone, jak mi poopowiadal.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

(30/30)

Mam już naprawdę dość tych chorób
o ile starsza rozumie, to młody przysnął, pospał godzinę i obudził go zatkany nos, następną godzinę wył, nie da sobie kropli wpuszczać, ani odciągać, o inhalatorze nie wspomnę, mega ryk, a jak miał pół roku i go inhalowałam to zacieszał już na jego widok, kazałam tżowi nurofen kupić, na noc dam

I daję ibufen.