|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
mimo wszystko dziękuję za opinię bo ty jedna mi odpowiedziałaś Cytat:
mam na teraz cieplejsze butki, czapę, chustkę na szyję i rękawiczki kombinezonu, grubej czapy jeszcze nie mam ![]() byli moi rodzice z 1.5h w tym czasie Jan wspinał się na tatę, na moją mamę, potem na mnie, potem znów na tatę, potem na moją mamę i tak w kółko żeby się pobawić chwilę
|
||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Dzieci bawiły się klockami, a potem przyszła mama i spusciła wodę ![]() i znów muszę potwierdzić, że fajne ![]() o widzisz. Mi tej cechy brak ![]() no co ty... znajdzie się niejeden chętny hipster na te cudeńka ![]() strrrasznie
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z minky babki niektore szyja takie kominy majka pokaz Daska w nim ![]() szalik mnie zeszlej zimy wkurzal, jak tomkowi wychodzil przy szalenstwach na sniegu to jednak to wolalam z infekcjami sie zgadzam niestety |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
wypowiem się i ja, choć niegodnam, bo użytkujemy bidon jeden dzień
![]() Otóż. Wydaje mi się ze bidon lepszy. Ula szybciej załapała i nie cieknie z niego jak z moich innych niekapków ![]() Ide teraz do męża bo mamy randke i bedziemy oglądać film ![]() Sija Do jutra
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz moge isc spac z radoscia na gebie |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Wtajemniczenie
|
o no masz, widzisz, zapomniałam o istnieniu hipsterów
![]() świetnie się będą z zerówkami ray banami komponować ![]() Cytat:
![]() ej, no bo ten szalik to nie na szaleństwa na śniegu, na takie coś to potrzebuję komina właśnie... ten szalik jest do stylowego looku tylko
|
|
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie u nas tak było :/
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Zakorzenienie
|
nieee ![]() Cytat:
teraz śpi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4450 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówisz ,że cieple ? czyli na zimę będą ok? Cytat:
no i strasznie mi sie spodobala kurteczka w Wójciku ale kosztuję tylko 250 zł ![]() Cytat:
to mi przypomniało,że w szafie tez mam puchowy kombinezon z metką dla Adaska rozmiar 68 na 6 miesięcy. Dostał od tesciowej, powiedziala ,że specjalnie kupila większy na zimne wieczory w czerwcu ...ehh |
|||
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
już pierwszy ryk zaliczony, odciąganie glutów, kropelki, dudanie, śpi, ciekawe jak długo, pewnie dopóki nos się nie zapełni, dżizas
|
|
#4452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to niezła cena Jakby miała gore tex to bym mogła ew. zakupić ![]() Chociaż mnie się akurat w wójciku nigdy nic nie podoba to nie mam problemu ![]() Puchowy, czerwiec...
|
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas póki co kapek się sprawdza od kwietnia, no ale o czymś innym muszę wkrótce pomyśleć ![]() ja zaszłam do Jana bo coś stęknął, wchodzę a on siedzi, misia sobie tuli ![]() położyłam i śpi dalej
|
|
|
|
|
#4454 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Idę do dzieciatej koleżanki w piątek i pomyślałam, że jej udziergam kolczyki z okazji urodzenia dziecka. Sama od niej dostałam jakies kosmetyki jak przyszła Ewkę oglądać. Oczy mi się zamykają z igłą w dłoni. Więc wszystko na ostatnią chwilę zostawiam
Cytat:
Jezu jakie cuda ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze lalek barbie się nie mogę doczekać i tych wszystkich szałowych ciuszków ![]() A będziesz próbowała "odbić" dziecko podczas jakiegoś spaceru? Urwał mi się plastikowy dzyndzel od wycieraczki i nie mogłam założyć nowego pióra czy jak to się tam nazywa. A że śnieg walił ostro to musiałam mieć możliwość ruszania chociaż jedną wycieraczką więc żeby sobie szyby nie porysować tym pozostałym kikutem omotałam go skarpetką ![]() ![]() Cytat:
![]() Fiu fiu, widać dolomity wybaczone ![]() Na spacery po wsi ![]() Mów do mnie jeszcze Hans ![]() Cytat:
![]() Kochana kobieta ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Ula z Zuzką śpi w łóżeczku teraz ![]() A w ogóle to się jej odparzenie zrobiło przeze mnie, bo nie wyczułam kupy (aż dziwne po jej ostatnich poczynaniach w tym temacie) Nie wiem w sumie ile miała ją przy dupce, ale pieluszke ze 3h nosiła
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
tak szybciutko że nawet nie poczułam
![]() Cytat:
ostatnio jak weszłam to siedział, nogi mu dyndały za szczebelkami i się tam do kogoś śmiał w ciemnościach zdarza się najlepszym
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
O Ty...
Chciałam Cię poinformować, że czasem oddalamy się od miejsca zamieszkania ![]() No ja byłam, ale sklep nie w moim typie. Takie 5-10-15 albo cocodrillo czy jak to tam. Nie lubię takich ciuszków, Wójcik dla dziewczynek to już całkiem róż, falbanki i balowe kiece, dla chłopców raczej taśmówka i styl "bobasi". Zdecydowanie wolę dzieciowe działy w gapie, kappahlu czy zarze. |
|
|
|
#4458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba się na nie skuszę tylko muszę jutro zmierzyc nogę też nie przepadam za wójcikiem ale czasem cos tam mi wpadnie w oko , jak np ta kurtka. gore texu nie ma napewno Cytat:
![]() Ja dzisiaj w nocy otwieram oczy około 4 nad ranem ,patrze a Adas stoi sobie w łózeczku ,patrzy na nas i się usmiecha. Ciekawe jak długo nas obserwował No i jak tu nie kochać takiego szczęscia
|
||
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
aa ja nie jestem pamiętliwa
![]() Cytat:
![]() tzn. czytać ![]() ok lece już na dobre chyba jednak nie pooglądamy filmu. Późno już ![]() baaaj
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
[
Cytat:
i nigdy w nim nie byłam
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie ma u Was gapa? w Bonarce jest, w Krakowskiej chyba też ![]() bo Ty z Krakowa, prawda? ![]() Są albo rzepki albo sznureczki w tych butkach, jutro sprawdzę i Ci napiszę bo mam do nich w tej chwili dosyć daleko
Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-10-02 o 23:01 |
|
|
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to chyba od niedawna bo serio nie kojarze jakies tam ciuchy gapa sa w Peeku ale nie dzieciece.
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
noc nie była najgorsza, tylko przypałętał się kaszel
heloł
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło wspominam czasy jak Jan się budził w naszej sypialni ![]() na razie pogoda zapowiada się ładna
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Mały chyba ociupinkę lepiej, spał przynajmniej spokojnie. Temperatura póki co 37,2, więc nie ruszam Ja chyba też trochę lepiej, chociaż mówić nadal ciężko. Ale chyba nie idę do lekarza, uraz mam po wczoraj :/Wybaczam No ale żeby tak tylko szybciutko... Nieładnie ![]() Chyba zamówię ten golfik co judka polecała. Tylko ten sprzedawca ma 2 i mam dylemat http://allegro.pl/okazja-szalik-golf...561468774.html ten co judka wklejała http://allegro.pl/szalik-golfik-golf...594730231.html i ten. Ten mi się wydaje cieplejszy, tylko nie wiem, czy nie ma za dużego tego czegoś na dole... Nie wiem, czy nie będzie się zwijało. Jak myślicie?
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Moonie-ten bidon to niekapek?
Wogóle z bidonów kapie? Nie orientuję się![]() Pierwszy raz słyszę, że nie można się przepisywać więcej niż dwa razy ![]() Jak znajdziesz jakiś stylowy męski szaliczek, to pokaż Judka- a Ty jakie kupiłaś bidony? Jula też ma taki golfik z zeszłego roku, teraz muszę jeszcze Maciowi kupić, ale to blizej zimy Pokrzywka- cudny Adaś, a to w misce MEGA ![]() A z rozmiarami, to najlepiej jest kupować dziecku 1, 1,5 cm większe butki niż stópka, a rozmiarem nie ma się co sugerować, bo każda firma ma inne. Happy- współczuję zapalenia ucha-moja córcia teraz miała-ale 5 dni antybiotyku i przeszło, tyle że Ona nie miała ŻADNYCH objawów. A ten drugi golfik myślę, że będzie się delikatnie podwijał tak jak i pierwszy. My mamy podobny i tak jest.Musso-oby kaszel się nie rozszalał Hejka. Ja mam dla malucha kurtkę zimową, musze dokupić spodnie na szelkach(myślałam, że będą po córce z zeszłego roku, ale raczej nie-bo to 12-18m., ale przymierzymy). Czapkę ma mi zrobić koleżanka, a rękawice kupimy bliżej zimy. Aby ten komin trzeba kupić. A czapeczki jakie teraz nakładacie- my mamy bawełnianą z jednej warstwy. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-10-03 o 09:52 |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
znów mnie dawno nie było, ale w miare możliwości podczytuję. pytanie mam. kupowałyście już kombinezony na zimę? ja bym chciała portki na szelkach i kórtkę i teraz nie wiem gdzie znajdę najlepszy taki zestaw, cenowo nie za drogi a i ciepły i przyjemny w dotyku |
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka- Popatrz na all. Ja kurtkę zimową mam, a spodnie będą oddzielnie.
A co ze śpiworkami do spacerówki, bo zastanawiam się nad kupnem i czy wogóle jest sens, skoro będą te puchowe spodnie??RADY
|
|
|
|
#4469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam na wózek osłonkę od wiatru i pod nią koc włożę jeszcze więc to chyba styknie :http://www.bobowozki.pl/images/TakoLaret2012_rys2.jpg no a jak są mega mrozy to i tak nie wychodzimy
|
||
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
W mega mrozy nie wychodzimy nie
a śpiworek taki świetnie się też nadaje na sanki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Klaudia 16.10.2009

przeze mnie, bo nie wyczułam kupy (aż dziwne po jej ostatnich poczynaniach w tym temacie) Nie wiem w sumie ile miała ją przy dupce, ale pieluszke ze 3h nosiła