|
|
#151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
Cytat:
W Polsce niestety pomału też się coś takiego robi. Efekt? Lekarze większość swojego czasu poświęcają zamiast na kontakt bezpośredni z pacjentem to na wypełnianie papierków. Hitem jest historia kobiety, której lekarze uratowali życie, w tym celu musieli ją m.in. zaintubować, a ona skarży tych lekarzy, że jej zęba ukruszyli. No cóż, takie zachowanie mnie dziwi |
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Mnie dziwią osoby z idealną figurą, które mają np. 170 cm wzrostu, ważą 56 kg i jeszcze chcą z czegoś chudnąć
Mam taką koleżankę, która tylko mnie rozdrażnia - mam realną (niewielką, ale jednak) nadwagę i minimum 10 kg do zrzucenia, by odzyskać jako tako dobre samopoczucie. Moim marzeniem jest 60 kg (przy wspomnianym wzroście 170), ale na razie wydaje mi się to nierealne. Zaczęłam ćwiczyć - trzymajcie kciuki, bym wytrwała
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2013-10-03 o 01:03 |
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. rozumiem, ze z Twojego punktu widzenia moze to byc irytujace, kiedy ktos ma Twoja docelowa wage/figure i faktycznie przesadza nazywajac sie "grubym" itp., ale zapewniam Cie, ze nie trzeba miec 10-kilogramowej nadwagi, zeby chciec udoskonalic swoje cialo. Ja mam 171cm i dobijam obecnie do 57kg i czulam sie lepiej jakies 3-4kg "temu", czyli przy dolnej granicy normy BMI. Obiektywnie (bo to nie tylko moja opinia, ale tez narzeczonego, siostry itd) dostalam nieco brzuszka i boczkow i swojej figury idealna bym w tej chwili nie nazwala. Nie zeby mi to jakos w zyciu specjalnie przeszkadzalo, ale po prostu moglabym wrocic do starej wagi, bo srednio to przyjemne, kiedy nie moge ubrac ulubionych jeansow, bo zaczely byc zbyt obcisle i co nieco ewidentnie wystaje z nich po bokach. I mam udawac ze tak nie jest, zeby przypadkiem nie rozdraznic kogos, kto ma wiecej do zrzucenia? No prosze Cie...
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2013-10-03 o 01:20 |
|
|
|
|
#154 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Laurelindorenan - wyobraź sobie, że rozmawiasz z osobą, która ma 20 kg nadwagi i wmawia Ci, że wyglądasz super, że ONA to dopiero musi schudnąć, a Ty nie i wymyślasz problem z pupy. Wydaje mi się, że nie bawiłaby Cię taka rozmowa. |
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem udoskonalanie w sensie rzeźbienia, ujędrniania, pracy nad mięśniami itp. Ale nie rozumiem katowania się dietami, by z dolnej granicy prawidłowego BMI przejść do niedowagi i ciągłego wzdychania "Ja tego nie mogę jeść, bo się odchudzam", a tak właśnie robi osoba, którą wczesniej opisałam
. Mam wrażenie, że to już graniczy z jakimś zaburzeniem odżywiania.---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Z innej beczki - dziwi mnie, że spółdzielnia mieszkaniowa wywiesza informacje o sprawdzaniu liczników, pomierników ciepła, instalacji gazowych itp. na dwa dni przed planowanym terminem. Poza tym odbywa się to zwykle w godzinach, gdy większość ludzi pracuje (np. 15-17) - ciekawe, ile osób spodziewają się zastać w domu. |
|
|
|
#156 | |
|
sissy that walk
|
Mnie ogólnie dziwi głośne narzekanie na wagę, zwłaszcza gdy się nic z tym nie robi
Rozumiem pogadać jak ktoś się już realnie zaczął odchudzac, ale takie kurtuazyjne pierdzielenie tylko wkurza. Mam znajome, które od paru lat narzekają na wagę, ale wszystkie opcje jej zrzucenia są be. Albo wszystko "od jutra". Nie da się już tego słuchać
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-03 o 02:01 |
|
|
|
|
#157 | ||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ![]() Co innego też jeździć na wózku, a co innego mieć do tego problemy z mową i koordynacją ruchów rąk. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
'bo byłem po karpia i biały ser i się tym przemęczyłem, bo kolejka była, o!'A niektórzy nie mogą przeżyć, jak inni są chwilę w dobrym nastroju np. moja babcia. Potrafi coś totalnie zmyślić i krzyknąć- no pokłóć się ze mną. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Jeden chce mieć idealną sylwetkę, inny jako taką, trzeciemu wcale nie zależy- dopóki ktoś robi coś (a nie tylko narzeka), nie zahacza swoim zachowaniem o chorobę lub nie narzeka tylko po to, żeby dostać 5 ton komplementów to staram się zrozumieć. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Tak jak rozmów typu- o bo jak nie mam pieniędzy to wszystko jest w sklepach, jak mam to nic.a) to zarabiaj lepiej b)nie chodź jak nie masz, nie będziesz wiedzieć co jest c)czyli jak masz kasę to przez rok nic nie ma? (no bo dopóki nie ma nic fajnego to chyba nie wydajesz. czy może wydajesz na pierdoły, zamiast odłożyć?) Jeszcze jak kogoś lubię i kto się przyzna- nie podobam się sobie, ale kocham jeść; czasem mnie natchnie ponarzekać, ale i tak będę jeść- no ok. Ale tych wszystkich wiecznie udających, że zaczynają dietę nie zdzierżę. Bo niektórzy potrafią tak jęczę przy każdym spotkaniu przez lata
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie to, że niektórzy się odzywają tylko jak czegoś chcą albo żeby się czymś pochwalić, np. kilka miesiący ciszy, a nagle mail "byłam na tydzień w Japonii" albo "mam nowy samochód" i w załączniku fotka
|
#159 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
|
#161 | |
|
sissy that walk
|
|
|
|
#162 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała, bo mała, ale widać, że zbędny tłuszczyk się w tej okolicy nazbierał.Trzymam kciuki za ćwiczenia, ja mam straszne problemy z motywacją. Najgorzej zacząć, potem jakoś leci, szczególnie, jak widać, że waga leci w dół i w lustrze widać zmiany. Powodzenia ![]() Cytat:
Mnie to wkurza, jak wysłuchuję narzekań koleżanek, jakie to one grube (no fakt, widać, że mają parę kg za dużo, tłuszcz się wylewa ze spodni, widać wałeczki pod bluzką) i zaraz rzucają się na paczkę czipsów ![]() Ja oczywiście nie mogę narzekać, bo kto normalny by narzekał na moją wagę przy moim wzroście. Tylko jakaś zaburzona anorektyczka. Aż się nie mogę doczekać reakcji, jak się dowiedzą, że jestem na (przymusowej) diecie (problemy jelitowe i inne nie do końca zdiagnozowane) Pewnie lekarz chce mnie wykończyć.Zostając przy temacie wagi, śmieszne, jak ludzie stawiają diagnozy, nie wiedząc, co dane określenie znaczy. I tak np. kiedy jeszcze ważyłam ok. 50kg przy wzroście 170cm, wpierdzielając np. drugą miskę spagetii, zostałam nazwana anorektyczką, bo tyle jem, a jestem chuda. Chudy, szczupły= anorektyk. Albo jeszcze lepiej- anemik, bo i z tym określeniem na moją szczupłość się spotkałam.
|
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczęłam ćwiczenia Tiffany Rothe, w tym te słynne na boczki Znalazłam cały wątek na ten temat i czytam, żeby się zmotywować |
|
|
|
|
#167 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
W szkołach i mediach mówi się sporo o anoreksji i bulimii, a mimo to ludzie potrafią bez obciachu szafować takimi nazwami w stosunku do chudych (albo po prostu szczuplejszych od nich) osób. Wiem co to są zaburzenia odżywiania, więc czasem reaguję wręcz agresywnie na takie teksty.
|
|
|
#168 |
|
Zakorzeniona
|
To mnie dziwi
|
|
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzeniona
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43109108]Przez chwilę zastanawiałam się co to jest dart i do czego potrzebna jest wiedza o jego stanie
[/QUOTE]Ja też nie rozszyfrowałam od razu
|
|
|
|
#171 |
|
and cigarettes
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43109108]Przez chwilę zastanawiałam się co to jest dart i do czego potrzebna jest wiedza o jego stanie
[/QUOTE]No rzutki przecież. Nie grałaś w darta nigdy?
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#174 |
|
lokalna gwiazda
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43105153]Skoro nie było fotki, to może dokładny opis chociaż
[/QUOTE]Bo ktoś przecież może być nieobeznany w temacie |
|
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#176 | |
|
zawsze mam racje
|
Nie. Nawet opisu nie było.
![]() Tylko rzecz w tym, że ta sama laska mnie i koleżance(smsa dostała kumpela) opowiadała o gorących nocach i nawet pożyczała ode mnie cosmopolitan chcąc wyszukać nowe seks triki ![]() Może z tej radości zapomniało się jej, że tak jakby co innego nam opowiadała. Co się z tego naśmiałyśmy to nasze ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
A, że przed chwilą zjadłam obiad (solidny) to nic- przecież tak robią anorektyczki.
|
|
#177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nieważne, że przed chwilą zjadłam solidny obiad, skoro nie chcę dokładki to znaczy, że mam anoreksję
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie wyrzucanie niedopałków papierosów przez okna i balkony w bloku.
W efekcie inni mieszkańcy z niższych pięter niepalący znajdują te niedopałki na swoich balkonach lub wystawionych suszarkach z praniem
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43118484]Znam to
nieważne, że przed chwilą zjadłam solidny obiad, skoro nie chcę dokładki to znaczy, że mam anoreksję[/QUOTE]No przestań! Ja czasami w ogóle nie mam apetytu, albo po prostu coś mi nie smakuje, więc tak, jestem anorektyczką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

.
W Polsce niestety pomału też się coś takiego robi. Efekt? Lekarze większość swojego czasu poświęcają zamiast na kontakt bezpośredni z pacjentem to na wypełnianie papierków.

Tzn. rozumiem, ze z Twojego punktu widzenia moze to byc irytujace, kiedy ktos ma Twoja docelowa wage/figure i faktycznie przesadza nazywajac sie "grubym" itp., ale zapewniam Cie, ze nie trzeba miec 10-kilogramowej nadwagi, zeby chciec udoskonalic swoje cialo. Ja mam 171cm i dobijam obecnie do 57kg i czulam sie lepiej jakies 3-4kg "temu", czyli przy dolnej granicy normy BMI. Obiektywnie (bo to nie tylko moja opinia, ale tez narzeczonego, siostry itd) dostalam nieco brzuszka i boczkow i swojej figury idealna bym w tej chwili nie nazwala. Nie zeby mi to jakos w zyciu specjalnie przeszkadzalo, ale po prostu moglabym wrocic do starej wagi, bo srednio to przyjemne, kiedy nie moge ubrac ulubionych jeansow, bo zaczely byc zbyt obcisle i co nieco ewidentnie wystaje z nich po bokach. I mam udawac ze tak nie jest, zeby przypadkiem nie rozdraznic kogos, kto ma wiecej do zrzucenia? No prosze Cie... 

Mała, bo mała, ale widać, że zbędny tłuszczyk się w tej okolicy nazbierał.