|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Powiem Wam że ja zaczynam się powoli bać porodu, zaczyna mnie przerażać. W sumie wiem że tyle kobiet rodzi i żyje, że to jest normalne i da się, ale najbardziej chyba przeraża mnie niewiedza. Bo nie wiem jak to będzie wyglądało, czego się spodziewać, jak ten poród będzie przebiegał, jak się mam zachowywać. Taka niewiadoma.
Jednak jakbym wiedziała że będzie cesarka to jakoś tak chyba psychicznie bym to lepiej zniosła bo więcej rzeczy jest do przewidzenia, jakoś tak można mniej więcej sobie zaplanować w głowie jak to wygląda po kolei. A przy SN dla mnie to jedna wielka niewiadoma, kompletnie nie wiem czego się spodziewać- no oprócz tego że raczej nie będzie super przyjemnie a będzie bolało
#4682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
dzień dobry
![]() chyba nie nadrobię... wczoraj po korepetycjach totalnie zaniemogłam i miałam mega zgage ;/ ale za to już przyszedł wózek ![]() a rano byłam w lumpku i wyszperałam sobie 2 bluzki ![]() jestem myślami z Paulinką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Dziś przyznaję ja miałam bardzo ciężką noc.Położyłam się wcześnie czułam się zmęczona...i nie mogłam zasnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Im bliżej tym ja też mam taką rozkminę. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Paulinko jesteśmy myślami ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Raczkowanie
|
Paulinka mega kciuki
![]() ![]() A ja muszę się pochwalić, że od wczoraj nie jestem już dziewczyną a narzeczoną ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Raczkowanie
|
Paulinka - mocno zaciśnięte kciuki za Was!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba też niedługo przejdę się żeby znaleźć sobie parę bluzek takich dłuższych żeby mi plecy zakrywały całe nawet jak się będę schylać. Większość moich bluzek, które miałam idealnie kawałek za linię spodni teraz z przodu to już w ogóle mam odsłonięty brzuch, a z tyłu jak się schylam to mi się wszystko ściąga ![]() Kasiula - gratulacje!!! ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-10-03 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4688 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
mam stresa przed wizytą jakiego dawno nie miałam, wyniki słabe mi powychodziły, jakieś bakterie w moczu mam, coś czuję, że infekcja znowu się odnawia :/ aż się boję że będzie mnie chciał do szpitala wsadzić na badania :x
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Kochane
![]() Ale powiem Wam, że dobrze ze pojechaliśmy razem po pierścionek bo w ciąży mam dwa rozmiarywiększy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Napewno tak jest ale jednak niewiadoma trochę stresuje, nie lubię nie wiedzieć co mnie czeka
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie lubię jak jest sonda, bo mi się nie pokazują nieprzeczytane posty ![]() Dzisiaj dowiedziałam się dokładnie, że dziecko jest dosyć duże 33t i pare dni i szyjka bardzo ładna Ale mam anemie i infekcje. Zapisala mi antybiotyki i tonę leków, na szczęście nie w kroplówce czekają na posiew i jutro mnie najprawdopodobniej wypuszczą Ale jest fajnie, oprócz tego, że milion razy mnie budzą w nocy na leki Personel jest super, cieszę się, że będę tutaj rodzić, położne są super, lekarze również. Wgl ordynatorka do mnie z tekstem: może będziemy mieć znów 4kg bobasa,a ja do niej, że lepiej nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulina ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Tata przyjdzie niedługo dokończyć podłogę. ![]() kurde w sumie jeszcze tylko kamień i najgorsza robota zrobiona. bo w sypialni takiego syfu nie będzie :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jakaś wstępna data ślubu jest? ![]() My planujemy w maju ślub cywilny,pod koniec przyszłego tygodnia idziemy zaklepać jakiś termin do USC. Cytat:
![]() Paulina, jestem myślami z Tobą ![]() Hej mamuśki ![]() Dziś wykańczamy wątek?? U Nas od rana pięknie słoneczko świeci więc humorek póki co teżw miarę dopisuję... Dziś się biorę za dalsze porządki,sprzątanie mniejszej komody+odkurzanie ![]() Mya, super że już Cię jutro do domku wypuszczą ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-03 o 08:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
dzięki za wsparcie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Wtajemniczenie
|
Myślę,że tak bo pod koniec zawsze mamy expresowe tempo
![]() Ja dzisiaj tak z doskoku będe ale postaram się obserwować ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem restrykcyjnie nastawiona... uważam że jeśli ktoś nie jest wierzący albo tzw wierzący niepraktykujący to nie powinien brać ślubu kościelnego żeby się nie rozczarować i nie mieć pretensji do kościoła, że rozwodu wziąć nie może albo że kościół ma takie a nie inne zasady... ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- bardzo ładny pierścionek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Wtajemniczenie
|
No piękny
![]() Na razie sam cywilny... zobaczymy,może za pare lat weźmiemy kościelny.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() z resztą teraz nie mamy wyboru, trzeba dziecko urodzić i tyle! ![]() jakoś się tym nie stresuję ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękny ![]() heja! ![]() już wiem co to znaczy dostać kopniaka po żebrach ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki!
Ja już po jestem po długim spacerze z psiakiem, zmarzłam straszliwie, ale tak miło mi się chodziło po lesie gdy na trawie jeszcze była poranna rosa, drzewa gubią kolorowe liście a przez listka zagląda piękne słoneczko! Nie mogłam w taki poranek gnić w łóżku. Zrobię sobie śniadanko i herbatkę i wracam do Was poczytać. Paulinka - cały czas mocno trzymam a Was kciuki i jestem przy Was myślami i sercem! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.