|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]()
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia
![]() Ola to nie wiedziałaś co robić? ![]() ![]() ![]() Oleńka fajna fura ![]() Ryba mnie też tak tam boli, to chyba faktycznie główka napiera, już któyś raz tak mam, boli, mija za jakiś czas znów :/ A z brzuchem to też nie wiem o co chodzi, ale od wczoraj mam twardą albo górną część albo na dole ![]() ![]() De mam nadzieję,że Mały bólu nie czuje, bo po urodzeniu jakby bardzo nie tak było, w sensie, że cierpiałby i płakał, to już jakoś by pomogli albo zabieg przyśpieszyli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zadomowienie
|
Nie pisałam bo dopiero dziś się zdecydowaliśmy a wczoraj dopiero byliśmy oglądać
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gardło mnie zaczyna boleć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- A co to już wszyscy spać poszli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Kochane!
Piszę w związku z moją wczorajszą prośbą o pomoc ![]() Fundacja Dobro Powraca przyjęła moją mamę pod swoje skrzydła!!! ![]() Zeskanowałam wszystkie dokumenty,wypisy ze szpitala z diagnozą. Fundacja to zweryfikowała i na tej podstawie założyła mojej mamie subkonto,na które jeśli znajdą się dobre serca można wpłacać darowizny a po Nowym roku 1% zwrotu z podatku ![]() Napisałam już do Adminki AgiZ z prośbą o przypięcie mojego apelu na głównej stronie Wizażu.. Zgoda jest więc czekam na realizację ![]() Ale jeśli mogę to i tu wkleję dane,które otrzymałam od Fundacji: Dane do przelewu darowizny to: Dobro Powraca-fundacja na rzecz Chorych na stwardnienie rozsiane ul. Hłaski 34/12, 54-608 Wrocław Numer konta: 95 1140 1140 0000 2133 5400 1001 W tytule przelewu : Elżbieta Dolata Teraz wszystko jest zweryfikowane i jak najbardziej legalne i sprawdzone.. Więc jeśli ktoś, coś.... to byłabym przeogromnie wdzięczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uciekam spać bo młody zasnął więc i ja się chociaż chwilkę prześpię ![]() Dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() De mam nadzieję że Christian nie czuje teraz żadnego bólu ![]() Ja zmykam do spania kompletnie mnie siły opuściły.Dobrej nocy mamusie wyśpijcie się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze że u malucha wszystko gra ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() I pomieszałam ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Oglądnę jeszcze jakiś serial w łóżku i do spanka Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Rozeznanie
|
Paulinka trzymam kciuki z Tz za Was:-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to już podam gdzie się da po Nowym Roku ![]() ![]()
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na sekunde
![]() Rozmawialam przez skype z ciotka i powiedziala mi zebym nie trzymala rak na brzuchu bo sie macica wtedy stawia i to grozi poronieniem i dodala ze szkoda by bylo gdyby teraz sie to stalo jak juz koncowka ciazy jest ![]() I stwierdzila ze sporo przytylam ale to ze jej corka przytyla w jednej cizzy 20 a w drugiej 30 kg to juz nie jest duzo ![]() A i jak jeszcze powiedzialam ze mala jak sie urodzi to wielka nie bedzie to uslyszalam ze dziewczynka 3- 3,5kg to duzo :O Dawno takich glupot nie slyszalam i mialam nadzieje ze takie komentarze mnie omina :P Paulina, trzymam za Ciebie i Majke kciuki i juz nie moge sie doczekac kiedy napiszesz ze mamy kolejnego wizazowego dzieciaczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-02 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Ech.. rano wrzucę.
Cytat:
Reszta jutro bo nue wydalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Mya, ale Ula duża
![]() De, pozostaje tylko myśl, że synka nic nie boli. I tak nie masz na to wpływu. Zresztą myślę, że jakby go jakoś bolało to by był jakiś nadpobudliwy, o wiele więcej by się ruszał czy coś, żeby dać znać, że coś nie tak. paulina, trzymam kciuki za jutro! będę wyczekiwać informacji z rana. lineczka, gadaniem ciotki się nie przejmuj. Głupie gadanie, nie rozumiem, czy niektórzy czerpią satysfakcję z takich tekstów czy o co chodzi. A w końcu z tym wyjazdem do SPA to chyba to jednak nie było nam to przeznaczone. Mąż był dzisiaj u dentysty bo strasznie go ząb bolał no i musi mieć kanałowe, bo wcześniej babka mu coś tam nie naprawiła do końca i pójdzie nadprogramowo 600 zł ![]() ![]()
#4667 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kocham te kobiety co na wszystkim się znają, wszystko wiedzą i w ogóle to my jakieś dziwolągi jesteśmy jak nie reagujemy tak jak one ;p
![]() |
#4668 |
Rozeznanie
|
Dużo nie dużo kogo interesuje ile sue przytylo.moja koleżankę szlag trafia jak zobaczyła że wg karty ciaxowej od 10 tyg do 35 przytylan 5 kg a ona 30.przecież nie zawsze mamy wpływ na to.z piotrusiem też przytylam mało tyle że po ciąży się roztylam więc chyba gorzej...
A i dziewczyny ostrzegam was przed oszustami na tablica.pl co sprzedają różne zabawki huśtawki lozeczka za małe pieniądze.ja już kilku wylapałam.system ten sam po zapytaniu na tablicy każą przesłać zapytanie na maila i za chwilę dostajesz że na to i na to konto wpłacić dane u wogóle że się dogadamy.ani pieniędzy ani towaru.ja na szczęście nie dałam sue nabrać ale pogrzebałam w necie i jest wiele poszkodowanych.swoją droga jak coś kosztuje 400-500 na allegro używane a tu ktoś daje że w stanie bdb sprzeda za 80 to nie jest dziwne? |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Hej jednak nie byłam na tym oddziale noworodków, bo położne nie miały zabardzo czasu...ale nie cisnęłam, jeszcze się tam nasiedzę
![]() Postaram się jeszcze rano zajrzeć. A teraz trochę poczytam i może uda mi się zasnąć ![]() Dobrej nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was po 2 dniach nieobecności. Pięknie naprodukowałyście
![]() Widziałam, że Ryba się na oddział wybiera ![]() ![]() Paulinko bardzo mocne ![]() ![]() De współczuję choroby Christiana, mam nadzieję, że operacja pomoże i szybko go wyleczą ![]() Widziałam, że było dużo udanych wizyt przez te dni, dekorujecie pokoiki i mamy nową mamusię, ale nie cytuję, bo i tak połowę tego co naklikałam mi zjadło. Ja na razie odczucia z uczelni mam pozytywne, koleżanki się emocjonują brzusiem, a wykładowcy (jak na razie sztuk 3) dość miło podeszli do tematu. Ciekawe jak będzie dalej, ale to dopiero w poniedziałek... Jak byłam na uczelni TŻ zaczął przemeblowanie robić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Rozeznanie
|
Hej!
Paulinko - trzymam kciuki !!!!!!!!!!! ![]() reszty nie nadrobiłam... ale zaraz sobie poczytam A co u mnie... Nie było mnie trochę, bo najpierw wyjeżdżaliśmy, później synuś mi się rozchorował i ogólnie załapałam doła ![]() ![]() ![]() Ze 2 tygodnie powinnam wytrzymać jeszcze, bo na szczęście wszystko pozamykane, a szyjka trzyma (nie wiem jaka jest długa). Miałam jechać dzisiaj na Bezpiecznego Malucha, ale z tego wszystkiego to mi się odechciało ![]() To sobie pomarudziłam...sorry |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A waga się nie przejmuj, moja teraz na sam koniec też leci baaaardzo do przodu, ale nie przestane jeść, nie obżeram się, owszem ciągnie mnie na słodkie ale kiedy będę mogła tak następnym razem zjeść. Po ciąży mam zamiar się wziąć ostro za siebie a teraz wszystko nieważne byle dzieciątko było zdrowe. A co do czkawki da się chyba żeby nie miał jeszcze. Tutaj dziewczyny na forum pisały że ich dzieciaczki mają czkawki a moja nie miała dopiero jakoś później jej się zaczęła, ale za to mocna i po kilka razy dziennie. A moja córcia właśnie się obudziła i buszuje mamusi w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Co do tych rąk na brzuchu to ja tylko słyszałam żeby na końcówce i nie tylko nie masować za dużo brzucha bo jeżeli dobrze kojarzę to takie głaskanie może wywołać skurcze, albo jak ktoś ma to na sili, ale o poronieniu to ciocia poszalała Cytat:
![]() Dziewczyny czy jest tutaj któraś z Sącza albo okolic??? Mam takie może głupie pytanie ale w którym szpitalu w razie czego planujecie rodzić?? Pytam w razie jakiegoś "W", ponieważ w piątek jedziemy na weekend do Sącza i wolałabym wiedzieć gdzie w razie ewentualnych niespodzianek jechać a gdzie nie. Mam nadzieję że jednak nie będzie takiej potrzeby ale lepiej być przygotowanym na wszelki wypadek Paulinka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Aaaaaa no i przepraszam, gapa ze mnie, nie przywitałam się. Dzień doberek wszystkim mamusiom ![]() U mnie dzisiaj zdecydowanie lepsza noc niż wczoraj, wstałam tylko dwa razy siusiu a tak to spałam jak zabita
![]() |
#4673 | |||||
Rozeznanie
|
De - dobrze, że jesteś pod opieką specjalistów, będzie dobrze
![]() Rybko - w szpitalu zostawią Cię tylko jeżeli będzie taka potrzeba! Cały czas trzymam kciuki, żebyś szybciutko zareagowała na odstawienie fenka!!!! Mya - życzę szybkiego powrotu do domku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Rozeznanie
|
Paulinko...dzis to pewnie wszystkie wizazowe mamusie sa myslami z Wami i ocżekuja na Majeczke,trzymamy kciuki. Czekam na informacje,a jeszcze zdjecie...no rozpiescilabys mnie
![]() ![]() A ja przed 11 zbieram sie na kolejna wizyte do poradnia diabet.oby to byla osatnia,bo naprawde traumatyczne sa dla mnie te wizyty tam,babska wyjatkowo nie mile :/ ciekawa jestem co wymysla na czas po urodzeniu,czy tez mam sie mierzyc,czy po jakims czasie po prostu badanie kontrolne...zobaczymy A...w nocy wstalam do lazienki,po drodze mam pokoj malego...drzwi otwarte,zerknelam na lozeczko i az mnie scisnelo....wracalam to weszlam,usiadlam przy lozeczku i normalnie zaczelam sie zastanawiac ja moje zycie sie lada dzien wywali o 180 stopni,obym dala tylko rade ze wszystkim. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nawet pospałam ![]() Jak narazie nerwy na wodzy! Rozkoszuję się osatnimi kopniaczkami ![]() Dziewczyny ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zadomowienie
|
Cześć dwupaki i mamusie
![]() Widzię, że wątek już na wykończeniu ![]() Śpieszę powiedzieć że dziś mamy wizytę o 11:30 i w związku z tym prosiłabym o kciuki za mojego synka żeby ładnie przybrał i było wsio ok. ![]() ![]() ![]()
#4677 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Młody dziś zrobił mamusi prezent i dał mi pospać od 22 do 3 ![]() ![]() Zostałam dzisiaj sama w domu, mąż pojechał do pracy, teściowa przejęła robotę po mnie i chodzi w czwartki do pracy z moją mamą i tym oto sposobem nikt nie ględzi mi za uchem że robię coś nie tak. W ogóle to ma przyjść dzisiaj położna, mam nadzieję że będzie w lepszym humorze niż ostatnio bo inaczej wygonię ją z domu ![]() Paulina myślę cały czas o Tobie, mocno trzymam za Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle ustawiłam sobie to na tapete i mnie to motywuje ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle to dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Domii weź nie wklejaj takich rzeczy z rana, bo aż się wzruszyłam normalnie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.