Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 08:36   #4351
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nasze rodziny się jeszcze nie znają-mamy zamiar ich zaprosić do nas między świętami a sylwestrem-jakoś nie specjalnie się denerwuje-no chyba,że moją mamą która jest straszną gadułą,a mama Tż raczej spokojna...ale co tam są dorosłe to niech się dobrze zachowują

Wczoraj tak jak pisałam mój M był zanieść złoto na obrączki-wyszło niecałe 10 gram więc ok 1 grama musimy dokupić+robocizna=ok 500 zł
Moja ma mieć 4 mm a M 5 mm-grawer też się zmieści jeśli będzie bez spacji-i to mnie nie martwi-najważniejsze,że będziemy mieli to co chcemy...aha mój rozmiar to 12 a M 22 i wg.złotnika na takie rozmiary i szerokości waga obrączek powinna oscylować w granicach 10-11 gr by były trwałe-my będziemy mieć wzór klasyczny...orientujecie się ''wagowo'' ile wasze będą mieć?

Pozdrawiam serdecznie kochane PM-ki w ten chłodny dzień-brrr u nas rano był szron i nie jednego kierowce przywitała skrobaczka
Też myślałam, by zanieść swoje złoto. Mam obrączki ślubne moich ukochanych dziadków. Niestety z tego, co się dowiadywałam nic z tego nie będzie. Ja chcę mieć dodatek białego złota (zaręczynowy pierścionek mam cały z białego, bo żółtego po prostu nie noszę). W Aparcie nie wezmą ode mnie złota, a normalnym złotniku nie wyjdzie idealnie białe złoto (będzie jaśniejsze, ale nie białe).

Zazdroszczę Ci rozmiaru palca 12. Ja mam 7 - gdzie tu miejsce na grawer?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:43   #4352
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Opiumalfa - nie moge się doczekać! działaj!!!!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja proponuje do Amelii wysłać jakies wspólne pismo, że PM 2014 chca rabatu na zaproszenia
o to, to

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
witaj
Ja tak chcę zrobić. Listy jeszcze nie mam, ale na pewno coś powymyślam, jakieś syropy barmańskie i dodatki rożne też chcę mieć.
I też myślałam, żeby zrobić taką instrukcję, myślę, że to fajny pomysł. Coś czuję, że przygotowywanie tego stolika z alkoholami sprawi mi największą frajdę I na pewno sama z niego będę korzystać na weselu, bo w gruncie rzeczy od dłuższego czasu praktycznie nie piję wódki, a już na pewno nie z kielona...
ja też czuje że największa frajda z tego będzie w sumie to chcialabym te alkohole do barku kupić razem z wódką dlatego tak sie tym przejełam w tym momencie

Cytat:
Napisane przez emilka901 Pokaż wiadomość
Pokaże wam efekt końcowy, bo teraz mam fotki 2 sukienek z jednej jest dekolt druga jest bez paska. Grudzien-styczeń przyjdzie ta moja więc na pewno wtedy powklejam zdjęcia.
a ja dopiero pod koniec styccznia jade na miare kiedy to będzie!? a w dodatku Tz wczoraj coś zaczął mi grzebać w telefonie i musialam usunąć wszystkie zdjecia siebie w sukni slubnej i już nie będe co wieczór ich ogladać

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny barman listę alkoholi miał nam przesłać w ubiegłym tygodniu, ale wiem, że jest zajęty, więc może się to trochę przesunąć. Za jakiś czas znowu się o nią upomnę. Póki co - mam e-book z drinkami - jest w nim 75 przepisów na drinki w formacie .doc. Mogę Ci przesłać na @ jeśli chcesz
przepisów na drinki w sieci jest cale mnostwo, bardziej potrzebuje informacji jak dużo musze kupić danej rzeczy dlatego lista od twojego barmana strasznie by mi ułatwiła to istnieje duże ryzyku że w ten weekend będziemy kupować wódkę, a kolorowe alkohole chcemy w tym samym miejscu kupić (może jakiś rabacik dostaniemy) i do weekendu musze temat ogarnąc

Cytat:

Wczoraj tak jak pisałam mój M był zanieść złoto na obrączki-wyszło niecałe 10 gram więc ok 1 grama musimy dokupić+robocizna=ok 500 zł
Moja ma mieć 4 mm a M 5 mm-grawer też się zmieści jeśli będzie bez spacji-i to mnie nie martwi-najważniejsze,że będziemy mieli to co chcemy...aha mój rozmiar to 12 a M 22 i wg.złotnika na takie rozmiary i szerokości waga obrączek powinna oscylować w granicach 10-11 gr by były trwałe-my będziemy mieć wzór klasyczny...orientujecie się ''wagowo'' ile wasze będą mieć?
ja mam 4 mm 11 rozmiar, Tż 6 mm 26 rozmiar i potrzebujemy ok 10-11 gramów złota (a mamy 13,5) także jestem spokojna a za robocizne zapłacimy najprawdopodobniej 400 zł
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:46   #4353
Opiumalfa
Zakorzenienie

dzis sie postaram ogarnac temat i wrzucic do klubu link czy cos!

Pmki z Lodzkiego, gdzie kupujecie obraczki???
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:51   #4354
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
swiat_katarzyny barman listę alkoholi miał nam przesłać w ubiegłym tygodniu, ale wiem, że jest zajęty, więc może się to trochę przesunąć. Za jakiś czas znowu się o nią upomnę. Póki co - mam e-book z drinkami - jest w nim 75 przepisów na drinki w formacie .doc. Mogę Ci przesłać na @ jeśli chcesz
Czy mogłabym również prosić o te przepisy na drinki?

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:53   #4355
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
To jasne to jest ecru Na zdjęciu nie widać za bardzo, ale to nie jest biel
Nie zmienia to faktu, że są śliczne!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:54   #4356
cude
Zadomowienie

Cytat:

Lemon_Drop jestem z podlasia
A z której części? Ja z północnej
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:59   #4357
ana909
Erudycja

Witam Was po małej przerwie i w sumie juz znikam, narazie nie mam czasu was czytac ale moze w sobote troszke nadrobię u mnie nic sie nie zmienilo, dzis jedynie jedziemy obejrzec (i moze kupic) biżuterię i to na tyle ze ślubnych nowości. Ciao
Stary 2013-10-03, 09:02   #4358
no_doubt
Wtajemniczenie

swiat_katarzyny nie wiem, czy do tego czasu dostanę listę. Natomiast od razu mogę Ci doradzić, żebyś ograniczyła różnego rodzaju likiery. Barman kazał moim znajomym kupić kilka rodzajów i prawie wszystko zostało (a nie są tanie) Do takiego baru będą podchodzić najczęściej kobiety, więc warto kupić damskie alkohole. Ilość jest uzależniona od osób na weselu. A rodzaj alkoholi od tego jakie chcesz, by drinki sobie goście serwowali, dlatego warto najpierw przeanalizować przepisy i zobaczyć, które alkohole są najbardziej popularne

cikulada podaj mi swojego @, a wyślę Ci ten e-book

cude jestem bardziej z północno - wschodniej części

Stary 2013-10-03, 09:05   #4359
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, a czy Wy może organizowałyście spotkanie przyszłych teściów z rodzicami? Moi się jeszcze oficjalnie nie znają... podobno najpierw młoda zaprasza do siebie rodzinę TŻ. Jakby było mało stresu z weselem, to jeszcze to...
U nas już nawet 3 spotkania były Pierwsze było na miesiąc przed zaręczynami Ale bardziej spowodowane tym, że to było tuż przed moim zamieszkaniem z TŻ. No i też gonił nas fakt, że rodzice są z rożnych miast, poza tym tata TŻ pracuje za granicą i tylko kilka razy w roku jest w PL. Więc widzieli się najpierw u mnie, w okolicach Bożego Narodzenia, od razu się dogadali. Zaraz po spotkaniu zaczęli do siebie dzwonić do kilka miesięcy, później się widzieli na Wielkanoc w domu rodzinnym TŻ i teraz niedawno przyjechali nas odwiedzić, żeby zobaczyć, jak się urządziliśmy, więc też widzieli się z moimi rodzicami

Cytat:
Boję się, że u mnie od oglądanie do wyboru może być bardzo długa i wyboista droga...

Dziewczyny, które już wybierały suknie mam pytanie: ile średnio czasu spędzałyście w salonie na samych przymiarkach sukien, na etapie wybory?
Bardzo często, jak widać, jest tak, że TA JEDYNA okazuje się jedną z pierwszych mierzonych Ja podjęłam decyzję o zakupie w ciągu jednego dnia, to była chyba 5-ta mierzona suknia, w 2-gim salonie.
W jednym salonie spędziłam chyba 10 minut, bo tylko 2 suknie mnie zainteresowały. W drugim - jakieś 45 minut, bo mierzyłam chyba 4 modele. Później pojechałam do jeszcze jednego, żeby zobaczyć, czy nie znajdę lepszej sukni i tam byłam ok. 30 min, a zaraz potem wróciłam do drugiego po tą jedyną

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
wódka wódką, ale co z kolorowymi alkoholami? Planujecie takie na weselu? u mnie będzie bar alkoholowy samoobsługowy (oprócz wódki i wina na stołach) i zastanawiam sie na jakie alkohole postawic.... na pewno na malibu, gin, whisky, ale co jeszcze?
U nas będzie wódka, wino - z 2-4 rodzaje i piwo 2-3 rodzaje Ale wg mnie słodkie alkohole i likiery to nie za dobry pomysł na wesele, chyba, że są niezbędne do jakiś drinków.

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Hmmmmm bardzo dawno się nie udzielałam ale poczytywałam cały czas. A nie pisałam bo w sumie nie miałam o czym. Ale teraz się trochę pozmieniało i kupiłam suknię!!!!! Mogłabym jej wcale nie zdejmować! Zawsze myślałam, że księżniczki są dla wysokich dziewczyn, ale jak założyłam to hmmmmmmmm mama w płacz ja też! Wiedziałam że to ta! Przymierzyłam jeszcze 4 suknie ale to już nie było to i cały czas myślałam o tej pierwszej. Więc wybór był prosty. Do suknie dostałam welon gratis! Jestem taka podekscytowana, że musiałam się tym z Wami podzielić

Ze spraw weselnych kupiliśmy już część alkoholu na razie 150 butelek wódki. A jeszcze ze 100 trzeba będzie dokupić. U nas wygrała Żubrówka Biała.
Gratuluję sukni i czekam na zdjęcia!
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja byłam w dwoch salonach, i podkelam decyzje o sukni. Także dużo czasu mi to nie zajeło
To tak jak ja

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:07
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:13   #4360
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam zakupy (same ślubne pierdoły) za ponad 150 zł na Organzie... Wzięłam za pobraniem, może TŻ nie zauważy i nie ubije...
Coś tam nakupiła ?

Króliczku piękna ta biżu Nawet sobie zapisałam w ulubionych
Tylko zastanawiam się czy mi takie długie kolczyki będą pasowały, jak mam ramiączka ozdobione... Hmm muszę pomyśleć

Co do rodziców- Nasi się znają bardzo dobrze. Dzwonią do siebie, wysyłają kartki okolicznościowe, przekazują drobne prezenty Także rodzina na całego

Co do ilości salonów- byłam w sumie w 3 . Decyzja o sukni, była stosunkowo szybka, aczkolwiek trudna Nie poznawałam siebie, bo zawsze to u mnie kwestia przymierzenia, zapłacenia i wyjścia

Co do barmana i kolorowych alkoholi. To cały czas się zastanawiamy jak to rozegrać. Czy kupić samemu i postawić np przepisy czy wziąć barmanów. Obawiam się, że koszty będą podobne... Poza tym kompletnie nie orientuję się ile czego kupić, a też nie chciałabym, żeby w połowie wesela zabrakło jakiegoś ważnego składnika.

Właśnie przeszukujemy oferty 'alkoholowe' i będziemy podejmować decyzje.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:15   #4361
springtime
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Mogę się dołączyć? Ślub 30.08.2014. Zaczęłam was dzisiaj czytać i jestem w szoku. Kupujecie już suknie ślubne? Boże, ja nawet jeszcze nie zaczęłam się interesować tym tematem. Myślałam, że to za wcześnie. Chyba muszę wybrać się do kilku salonów.
Stary 2013-10-03, 09:17   #4362
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka90 też się boję tej "sztywności" na spotkaniu. Najchętniej odwlekłabym to w czasie jak najdalej, a jednocześnie chcę to mieć jak najszybciej za sobą. Te spotkanie ma jeszcze służyć ustaleniu pewnych szczegółów jak np. wiejski i słodki stół.
Zazdroszczę wszystkim, co już takie spotkania mają za sobą
nasi się widzieli zanim my byliśmy zaręczeni Potem drugie spotkanie już po zaręczynach.

Następny raz to chyba na weselu się zobaczą
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:20   #4363
asia1206
Raczkowanie

no_doubt to na przywitanieZ tego co wiem złotnik-głównie mówię o naszym nie robi ''mieszanych''obrączek-żółte+białe złoto.Masz malutkie paluszki ale wierzę,że coś tam jednak uda się wygrawerować,złotnik widząc mój rozmiar powiedział M,że ciężko będzie to co chcemy wygrawerować nawet jeśli bym miała 13 ale dla chcącego nic trudnego-widziałam w necie grawera bez ograniczeń tyle,że czcionka malutka i pisane w kilku linijkach jeśli jest dłuższe

Anesthesiacyt.U nas będzie wódka, wino - z 2-4 rodzaje i piwo 2-3 rodzaje-u nas tak samo

swiat_katarzyny czyli wychodzi na to,że te wagowo oscylujące w granicach 10-11 gram powinny być solidne-widziałam obrączki 8-9 gram za parę i ja bym takich nie chciała-rozmiar taki sam,szerokość taka sama a waga?dmuchana?ps.jeśli macie więcej złota niż potrzebujecie to może potraktuje to w rozliczeniu za robocizne?My za nią płacimy 400 zł i w tym grawer free

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:20   #4364
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

springtime, skąd jesteś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:23   #4365
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mogę się dołączyć? Ślub 30.08.2014. Zaczęłam was dzisiaj czytać i jestem w szoku. Kupujecie już suknie ślubne? Boże, ja nawet jeszcze nie zaczęłam się interesować tym tematem. Myślałam, że to za wcześnie. Chyba muszę wybrać się do kilku salonów.
Czeeeeeść
Kolejna, która ślubuje 30.08.2014 - nasza data jest chyba bardzo popularna!
Opowiedz coś o Was!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:23   #4366
kasia1201
Rozeznanie

Springtime teraz jest dobry moment do ok. Końca listopada na zakup sukni bo ceny są najlepsze
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:24   #4367
asia1206
Raczkowanie

springtime Witamy

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-03, 09:27   #4368
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
U nas już nawet 3 spotkania były Pierwsze było na miesiąc przed zaręczynami Ale bardziej spowodowane tym, że to było tuż przed moim zamieszkaniem z TŻ. No i też gonił nas fakt, że rodzice są z rożnych miast, poza tym tata TŻ pracuje za granicą i tylko kilka razy w roku jest w PL. Więc widzieli się najpierw u mnie, w okolicach Bożego Narodzenia, od razu się dogadali. Zaraz po spotkaniu zaczęli do siebie dzwonić do kilka miesięcy, później się widzieli na Wielkanoc w domu rodzinnym TŻ i teraz niedawno przyjechali nas odwiedzić, żeby zobaczyć, jak się urządziliśmy, więc też widzieli się z moimi rodzicami

Bardzo często, jak widać, jest tak, że TA JEDYNA okazuje się jedną z pierwszych mierzonych Ja podjęłam decyzję o zakupie w ciągu jednego dnia, to była chyba 5-ta mierzona suknia, w 2-gim salonie.
W jednym salonie spędziłam chyba 10 minut, bo tylko 2 suknie mnie zainteresowały. W drugim - jakieś 45 minut, bo mierzyłam chyba 4 modele. Później pojechałam do jeszcze jednego, żeby zobaczyć, czy nie znajdę lepszej sukni i tam byłam ok. 30 min, a zaraz potem wróciłam do drugiego po tą jedyną
Ja mam nadzieję, że przy nałożeniu "tej jedynej" sukni będę czuła, że to ta i żadna inna

Dziewczyny a jak robicie z winietami na stoły? Same usadzacie, czy korzystanie z pomocy jakiegoś programu? Ja mam kilka wzorów winiet, nawet już jeden wybrałam. Teraz kwestia jak tych gości pousadzać. A u nas będzie ich ok. 250, więc nie lada wyczyn

swiat_katarzyny
napisałam do Barmana, możliwe, że dzisiaj popołudniu będę miała listę z alkoholami. Oby! Dam znać jeśli dotrzyma słowa

Stary 2013-10-03, 09:32   #4369
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
No właśnie tu jest największy minus, bo trzyma ją ta wstążeczka i ona się troszkę przesuwa. Postanowiłam zrobić eksperyment i przykleić ją delikatnie z tyłu klejem magic, ale kalka się pomarszczyła Jak zrobię fotki, to wrzucę i zobaczysz co i jak.
Będę wdzięczna

Cytat:
orientujecie się ''wagowo'' ile wasze będą mieć?
Mamy 9 g złota, chcemy obrączki 4mm i 6mm, ja mam rozmiar 9,5-10, TŻ nie pamiętam - złotnik powiedział że złota nam wystarczy. Wczoraj trochę Misia mnie zaniepokoiła więc w sobotę zaciągnę TŻ jeszcze raz do jubilera żeby sprawdzić jego rozmiar i pewnić się co potrzebnej ilości złota.

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a ja dopiero pod koniec styccznia jade na miare kiedy to będzie!? a w dodatku Tz wczoraj coś zaczął mi grzebać w telefonie i musialam usunąć wszystkie zdjecia siebie w sukni slubnej i już nie będe co wieczór ich ogladać
Wytrzymasz Ja przymierzę swoją 1 raz w październiku a pierwsza miara (dopasowująca) dopiero w czerwcu

Cytat:
Witaj i opowiedz coś więcej o was

Cytat:
Dziewczyny a jak robicie z winietami na stoły? Same usadzacie, czy korzystanie z pomocy jakiegoś programu? Ja mam kilka wzorów winiet, nawet już jeden wybrałam. Teraz kwestia jak tych gości pousadzać. A u nas będzie ich ok. 250, więc nie lada wyczyn
[B]
Faktycznie, sporo gości ja będę próbowała sama, ale najperw muszę jeszcze raz wybrać się na salę i zobaczyć ilu osobowe są stoły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 09:35   #4370
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Witam nowe PMki obydwie sierpniowe, super!
Ja swoją suknię kupiłam we wrześniu (też ślubuję w sierpniu) głównie dlatego, że była przecena -50%, wcześniej miałam w planach szukać sukni na początku roku, bo te 4-6 miesięcy salon potrzebuje na sprowadzenie itp.
I gratulacje dla dziewczyn, które suknie kupiły - pochwalić się fotkami!
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:36   #4371
springtime
Rozeznanie

Dziękuję za ciepłe przyjęcie

Teraz mobilizacja i do salonów

A co do nas. Jesteśmy ze sobą już z 10 lat chyba, więc nadszedł w końcu czas na zmianę Jesteśmy z okolic Krosna. Dopiero nadrabiam czytanie was, więc nie wiem czy jest tutaj ktoś z okolic.

Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
Stary 2013-10-03, 09:36   #4372
gornek
Zakorzenienie

Nasi rodzice też sie juz poznali w majówke, poniewaz moi rodzice przyjechali do nas na pare dni, wiec odrazu mama TZ tez wpadla, zrobilismy wspolny obiad, pogadali i jest ok
Winietek na stół nie robie, jestesmy zdania, ze kazdy usiadzie gdzie bedzie mial ochote, jedynie usadzimy osoby ktore beda kolo nas tzn. swiadokow, rodzicow itp.
Co do obraczke tez dostajemy od tesciowej zloto ale ile wagowo to wyniesie ciezko stwierdzic, okaze sie jak pojdziemy z nimi do zlotnika
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:38   #4373
misia880
Zakorzenienie

mój kolega w pracy mi też mówi, że żona ma rozmiar 10 obraczki on nie pamieta swojego ale dali 9gram zlota i mu sie obrączka przetarła po roku
inny zlotnik poiwiedzial mu, że była za cienka ( w sensie z grubosci) ze za mało złota.

Nam powiedział, że takie porzadne obraczki to trzeba liczyc 12 gram. ni i wiadomo 1-2 gram na odpad. czyli okolo 14

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:39   #4374
Kate Noir
Zakorzenienie

My mamy bardzo mało załatwione, bo nie mogę się na nic zdecydować Podoba mi się strasznie dużo rzeczy.

Mam:
-narzeczonego
-salę
-dj
-napis "Para Młoda" na samochód (dostaliśmy na targach, ale nie wiem czy go użyjemy)
-ymmm i to chyba wszystko

Jak wrócę, to wrzucę zdjęcie sali do klubu i może coś mi doradzicie? Teraz myślę o delikatnym różu i turkusie. Co chwilę mi się wszystko zmienia Boję się, że będę miała wizję i nie będę potrafiła jej zrealizować :/ albo nie będę miała środków.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:46
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:41   #4375
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Springtime teraz jest dobry moment do ok. Końca listopada na zakup sukni bo ceny są najlepsze
Zalezy gdzie. Z moich obserwacji wynika, że teraz ciężko już coś kupić, bo ze starych kolekcji nie zostało już nic ciekawego,a nowych jeszcze nie ma
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:44   #4376
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Ja byłam w sobotę w Madonnie mierzyć suknie i ceny są stałe. Model z tego roku który mierzyłam kosztuje 2490 zł, a podobny odpowiednik z kolekcji 2011 raptem 200 zł mniej...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:47   #4377
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za ciepłe przyjęcie

Teraz mobilizacja i do salonów

A co do nas. Jesteśmy ze sobą już z 10 lat chyba, więc nadszedł w końcu czas na zmianę Jesteśmy z okolic Krosna. Dopiero nadrabiam czytanie was, więc nie wiem czy jest tutaj ktoś z okolic.

Sale już mamy, tak samo zespół, kościół, fotografa. Jestem w trakcie wyboru dekoratora sali i zastanawiam się na barmanem (bez pokazu). Wczoraj dostałam ofertę barmanów z Krosna. 800 zł za jednego barmana bez alko i soków (szkło, sprzęt i 8 godzin pracy). 1700 zł z alko, sokami, owocami duperelami i 2 barmanów, czas nieograniczony. Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cen. A może po prostu się nie znam. To pierwsza oferta. Jak jest u was?
Ja też będę ruszać na salony Najpierw biorę na cel Warszawę

Co do Barmanów: nasz Barman powyżej 200 os. bierze ze sobą pomoc w osobie drugiego barmana. Tego koszt 900 zł (miał być 1000, ale jest z polecenia, więc trochę zszedł z ceny) Zaproponował nam bardzo fajna opcję: suchy lód - podobno robi wrażenie. Tego koszt to 100 zł. Alkohole mamy kupić we własnym zakresie wg przesłanej listy. Wiem, że alkohol będzie nas kosztował pewnie z ok. 1700 zł

Stary 2013-10-03, 09:47   #4378
asia1206
Raczkowanie

Lemon_Drop lepiej się upewnić zresztą w sobotę też z moim idę obcykać co i jak bo to w końcu na całe życie i nie chcę mieć takiej przygody jak pisała misia880 chyba poproszę mamę by coś złotem sypnęła bo mówiła że ma

Nasze kochane serduszko
Stary 2013-10-03, 09:48   #4379
cornflower_girl
Zakorzenienie

pysia1987 Mam nadzieję, że delegacja szybko minie, zorganizuj sobie czas na odprężające babskie spotkania i ani się obejrzysz, jak przyjdzie czas powrotu

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też macie czasem tak że nie idzie się dogadać z rodzicami? chyba mi kosmici podmienili niepostrzeżenie
Nie idzie, ale od wyprowadzki naprawdę jest różnica w podejściu. I mniej drażliwych rozmów, sytuacji. A jak doszła sprawa z zaręczynami - naprawdę jest miło, sympatycznie. Jakbym stała się trochę bardziej partnerem do rozmowy, a nie zasmarkanym trzylatkiem, któremu trzeba co chwilę nos wycierać, ubierać w za ciepłe rzeczy itp.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Współczuję... Sama mam z tym problem - poprosiłam kumpelę, byłam pewna że się ucieszy i zgodzi od razu, zwłaszcza że ciągle mi gada jak to chce się ze mną przyjaźnić jak kiedyś itp., po czym... powiedziała, że jest zaskoczona i musi to przemyśleć, teraz unika tematu.
Czuję się, jakby nikt nie chciał być moją druhną
Ciężki temat. Ale może wyjaśnij jej, na czym polegają obowiązki świadkowej / druhny ? Ja trochę rozumiem przerażenie, bo przerabiałam bardzo problematyczne świadkowanie, kiedy musiałam robić niemal za konsultantkę ślubną, jeżdżenie na targi/ przymiarki do miasta odległego o 4,5 h jazdy ... Niestety takie przypadki się zdarzają. Jeśli na spokojnie wyjaśnisz o co chodzi, to na pewno obawy znikną

Lemon_Drop A propos obaw dot. świadków - byłam na ślubie, gdzie świadkowa była mężatką i mamą 2-letniego szkraba (on też był na weselu). Nikogo to nie burzyło, ale logistycznie było trochę ciężko, bo niestety państwo młodzi nie dopilnowali wielu spraw ważnych dla gości. Nie było do kogo się zwrócić - świadkowa musiała wychodzić na chwilę zająć się dzieciaczkiem, świadek i młodzi szaleli na parkiecie i nic poza tym dla nich nie istniało. Myślę, że u Ciebie na pewno wesele będzie lepiej zorganizowane, a jak świadek będzie bardzo rozgarnięty i trochę uczulony na to, żeby co jakiś czas monitorować gości, to nie powinno być problemu

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kurde, wstawiłam w inny wątek

Wstawiam

Pierwsze zdjęcia - tak to wygląda. Papier wieczka jest perłowy, mieniący się. Środek mógłby być grubszy, aleee ok
To ze wstążką - tak będzie (nie widać, bo kiepskie oświetlenie, ale wstążka jest fioletowa)
Ostatnie- takie konfetti dorzucę, chcę taki efekt w środku jak miała Fotballfrue (klik)
Piękne - wycinanka jest niesamowita

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
zaklepałam godzinę w kościele 17:00
Gratulacje

Cytat:
A taki zestawik pasowałby do mojej sukienki?
http://allegro.pl/swarovski-bransole...521462936.html
Ładny zestaw, zastanawiam się, czy nie przytłoczy sukienki (bo on taki duży na zdjęciach się wydaje). Wydaje mi się, że podobny styl, ale trochę drobniejsze kryształki będą idealne

Cytat:
A ja właśnie zakończyłam produkcję zawieszek! Oto one
Prawie październik, a juz masz duuużo dekoracji

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
Też podoba mi się pomysł z kryształkami, oryginalnie.

Naoglądałam się waszych sukienek, naczytałam o tym ile to sukienka może 'iść' i w końcu zdecydowałam się wyruszyć na łowy. W sobotę idę na pierwsze przymiarki!
Udanych przymiarek

no_doubt Witaj
Świetny cytat koleżanki A propos zeszycików - w bardziej wziętych parafiach pewnie coś takiego funkcjonuje.
Co do gości - usadzać. Zwłaszcza, jak masz osoby z niecodzienną dietą (uczuleni, wegatarianie, matki karmiące). Wiadomo jednak, że w czasie wesela goście będą dosiadać się do innych.

Cytat:
Dziewczyny, a czy Wy może organizowałyście spotkanie przyszłych teściów z rodzicami? Moi się jeszcze oficjalnie nie znają... podobno najpierw młoda zaprasza do siebie rodzinę TŻ. Jakby było mało stresu z weselem, to jeszcze to...
Mamy to już za sobą. Zaprosiłam rodziców TŻ-ta przez niego, zjedliśmy obiad, deser, pogadaliśmy. Nie było się czego bać - znaleźli wspólny język ( a tego się bałam, bo oboje z innych bajek). Potem rewizyta u przyszłych teściów i omawianie spraw wesela.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa w czym wybieracie ja bym chciała zatańczyć do jakiegoś wielkiego, ponadczasowego przeboju. Próbuję też namówić tż'a do plain white- hey there Delilah bo to tak trochę o nas Jednak tż jest oporny. Niby nie jest to typowy tekst na piosenkę na pierwszy taniec, jednak bardzo dobrze odzwierciedla to co czuliśmy przez tyle czasu i tż często mi ją przesyłał
Ja jestem za oryginalnymi piosenkami na pierwszy taniec - nie ma sensu zmuszać się do tańczenia walczyka z "Nocy i Dni", kiedy się zupełnie tego nie czuje.
Co prawda zastanawiam się, co można do tego zatańczyć. Ew. zostaje zatańczenie do coveru w wersji akustycznej link na youtube. Prędzej można coś wymyslić do tej piosenki.

A propos niestandardowych utworów, to żartujemy z TŻ-tem, że zatańczymy do Blurred Lines, bo dużo się wyglupiamy do tej piosenki

springtime Witaj

Mam do Was ważne pytanie jak postąpić w sytuacji z zaproszeniami na wesele.

Mam dwie bardzo dobre koleżanki ( z A. bardzo się przyjaźniłam, niestety teraz kontakt trochę mniejszy, z B. to taka dobra znajomość). Kiedyś byłyśmy w jednej paczce, teraz się to rozbiło z powodu faceta. B. była z nim w poważnym związku (na nieszczęście , koleżance A facet bardzo się podobał). Rozstali się z jakiegoś poważnego powodu, B. jest rozbita. Facet jest teraz w związku z A., ponoć też poważnym. Obie wypytują mnie o wesele, interesują sie przygotowaniami. Ja jestem w kropce, bo będą dantejskie sceny (ze strony B., która ma poczucie że tamta ukradła jej faceta, że ma pewność że on do niej wróci). Jak było - nie wiem, nie mam głowy szukać prawdy.
Jak rozwiązać sytuację z zaproszeniem na wesele? Przed sytuacją z facetem, chciałam zaprosić je obie z osobami towarzyszącymi. Z A. rozmawiałam, mówiła że nie chcą szukać problemów; jeśli B. będzie zaproszona, to oni tylko przyjdą do kościoła zlożyć życzenia, że wesele nie jest dla nich najważniejsze.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:50   #4380
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
moi się jeszcze w ogóle na oczy nie widzieli z rodzicami TŻa planuję coś może zorganizować na święta BN bo to w końcu będzie na miesiąc przed samym ślubem

jak to się dzieje, ze mam urlop a tak mało się udzielam ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości