Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę 0 0%
Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku 15 39,47%
Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się 2 5,26%
Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy 12 31,58%
Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło 0 0%
Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały 9 23,68%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 08:45   #781
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tassia 7? U mnie byla 2 razy
Kontrola bioderek jest obowiazkowa a usg to zalezy po tej wlasnie kontroli

Co do zdjec to my z Fifim tez zrobimy jak juz bedzie mial z 10 tyg
7 i bede miala jeszcze jedna za dwa tygodnie
juz ostatnia

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
i chyba dlatego właśnie mnie te sesje nie przekonują
są tak bardzo nienaturalne i męczące dla dziecka....
nie bijcie
zalezy jakie
ja nie chce przebieranek
chce dzidziusia na golaska z mama
dzidziusia z rodzicami
kochane stopkii chyba tyle

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:48   #782
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

agniecha no cóż, ona nie musi być złośliwa, ona po prostu chce.

Ale jak pisze, ostatnio sie przekonała, że to nie ja z TŻ jestem najgorsza, tylko jej 4 córeczki.

Zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj spotkałam znajomą na targu, co ma 6miesięczną córkę, jak mała sie urodziła to miała 51 cm i 3050g ważyła, a wczoraj ledwo się mieściła w spacerówce.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:49   #783
jo_asiek
Zadomowienie

aaaa no i fajnie, że te metody Karpa faktycznie działają. Kilka razy oglądałam film z jego sztuczkami i byłam zachwycona jakie cuda one działają. A skoro i Wy potwierdzacie, to znaczy, że coś w tym jest
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:52   #784
teacherka
Zakorzenienie

Matkooooooooooooooooo, rośnie mi 8, przebija się od wielu miesięcy po kawałku i teraz znowu ruszyła. Boli jak cholera! można czymś się znieczulić w ciąży?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:52   #785
matallewar
Zakorzenienie

Nie cierpię tż
Wstaliśmy o 9, a na 10 do USC miał jechać. No i do mnie pretensja, że go nie obudziłam Do tego pognałam rano na badanie krwi, ten z pretensją, że jak to idę, że on chce prysznic wziąć No tak, a ja potem z dwójką dzieci bym na pobranie krwi jechała
A do tego wczoraj zjadł całe pieczywo i siedzę głodna i myślę, co zjeść, bo już się wszystkiego boję, a kręci mi się w głowie

A poza tym to się witam z bólem głowy, małą marudą nocną (tak, tak, znów brzuszek i znów nie spała ) i Edim nieszczęśliwym, bo w tym tygodniu widział tatę raz

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:55   #786
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie cierpię tż
Wstaliśmy o 9, a na 10 do USC miał jechać. No i do mnie pretensja, że go nie obudziłam Do tego pognałam rano na badanie krwi, ten z pretensją, że jak to idę, że on chce prysznic wziąć No tak, a ja potem z dwójką dzieci bym na pobranie krwi jechała
A do tego wczoraj zjadł całe pieczywo i siedzę głodna i myślę, co zjeść, bo już się wszystkiego boję, a kręci mi się w głowie

A poza tym to się witam z bólem głowy, małą marudą nocną (tak, tak, znów brzuszek i znów nie spała ) i Edim nieszczęśliwym, bo w tym tygodniu widział tatę raz

Biedaku Ty. Moze faktycznie przerzuć się na mm, bo Ty sie męczysz, Enka się męczy...
A jak wczoraj u lekarza ?

Stary 2013-10-03, 08:55   #787
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Cytat:

czyli ile Filip teraz waży
Teraz 4570 g Wychodziliśmy ze szpitala z wagą dokładnie 3 kilo, czyli przez niecałe 5 tygodni przybrał 1570 g
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu nareszcie! I już nie chcę nigdy więcej
Super Cieszę się
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

A Lilcia na szczęście tylko z katarem, osłuchowo w płucach czysto, a bałam się, ze z antybiotykiem wrócimy, ufff. no i przybiera całkiem nieźle, mówi pediatra, ze jak normalnie donoszony noworodek, dziś miała 3350g, ścigamy rówieśników, a co! A jutro mija miesiąc odkąd jest juz w domu maleństwo, a my dalej się poznajemy i dalej mam taki zachwyt, ale to chyba mamusiom już tak zostaje
Super.
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
aa i jako że jest już po północy witamy się z Jaśkiem w ciąży donoszonej czyli w 38 tc
czas spakować w końcu tę torbę do szpitala -daję sobie czas do końca tygodnia

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witajcie!Chciałam tylko napisac ze metoda Karpa działaLilunia jak nigdy wczoraj dzieki tej metodzie szybciutko zasneła i spała pięknie cała nocobudzila sie tylko o 2 i 5.15 na karmienie po czym o dziwo znow zasnela
Wystarczyly tylko te dwa krokiPolecam metode!!
A o której kładziesz ją spać, że śpi aż do drugiej? Też bym tak chciała wstać tylko dwa razy do Filipa
Ale super, że podziała ta metoda
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
do dupy nie? 5tygodniowe dziecko to juz duzy dziec
No duży
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzięki wszystkim za słowa pociechy... Naprawde wczoraj się rozkleiłam, bo sądziłam, że coś drgnęło. No niepotrzebnie się nastawiłam, że lada chwila urodzę. ALe dziś już mi lepiej.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 08:59   #788
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
agniecha no cóż, ona nie musi być złośliwa, ona po prostu chce.

Ale jak pisze, ostatnio sie przekonała, że to nie ja z TŻ jestem najgorsza, tylko jej 4 córeczki.

Zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj spotkałam znajomą na targu, co ma 6miesięczną córkę, jak mała sie urodziła to miała 51 cm i 3050g ważyła, a wczoraj ledwo się mieściła w spacerówce.
a w jaki sposob sie przekonala t. o tym?
jak to nie miesci sie w spacerowce? moze w gondoli? przeciez spacerowka jest do 3 roku zycia

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej

A o której kładziesz ją spać, że śpi aż do drugiej? Też bym tak chciała wstać tylko dwa razy do Filipa
Ale super, że podziała ta metoda

No duży

nie pocieszasz mnie bez sensu z ta sesja, moze znajde innego fotografa chociaz tego mialam w gratisie

ja mlodego klade o 21 i spi do 2 30

[/RIGHT]
Stary 2013-10-03, 09:01   #789
bojatoja
Zakorzenienie

My mieliśmy ciężką noc, przez całą Filip stękał i nie mógł zasnąć. O 6 rano mąż wziął go do nas do łóżka i takim sposobem pospałam do 7.30

Ale za to mój Malutki dzisiaj zaczął się uśmiechać do mamusi
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-03, 09:04   #790
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Your Angel u nas na bioderka zeby sie zapisac tez trzeba miec skierowanie w reku. Nawet jakbys powiedziala/ sklamala ze masz to by nic niedalo bo zaczeli by pytac o dane ze skierowania kod IDC, regon przychodni, numer oprawnienia lekarza
mi wierzyli na słowo ba, zapisujac osobiscie do kardiologa nie musialam miec, tylko zeby doniesc na wizyte

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie ma co się dołować. u mnie noc straszna, skurcze nieregularne, przewalałam się z boku na book ale teraz jakos lepiej więc porodu ni widu ni słychu spoko, doczekamy się. Cotka dobrze mówi, budyń nie daje nam już spokoju bo zwyczajnie zazdrościmy mamuśkom
rozumiem Was, tez pewnie bylabym zniecerpliowiona ze tu juz tyle dzieci a ja dalej sie tocze

Cytat:
świetne wieści
swoją drogą, to trochę dziwne że tak wiele naszych maluszków ma katar
teraz w ogole mnostwo ludzi jest przeziebionych i nas dopadlo to zarazilismy małe
ja bym chciala zeby fotograf przyszedl do nas do domu aloe nie przyjdzie bo matka z ojcem kasy ie maja
Stary 2013-10-03, 09:05   #791
dirtymagic85
Zadomowienie

Witamy się z Lilianką w 11tygodniu i miesiąc już w domku

noc niestety nie była powodem do radości, zmęczenie na prawdę było dla mnie wielka próbą sił, myślałam, że padnę, a na tża nie mialam co liczyć z dwóch powodów - dziś ważny dzień w pracy i musiał byc kumaty, czyli wyspany, no i dalej jest przeziębiony i izolacja trwa ide zaraz odsypiać, mleko ściągnięte, nie wyłażę z łóżka chyba z pół dnia, jak tylko niuńka pozwoli
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:15   #792
rusałka_1
Zakorzenienie

Witam się i ja
Trzecia noc z rzędu gdzie naprawdę dobrze spałam (z wyjątkiem tych kilku pobudek na siku)

Cytat:
Nie ja pierwsza panikuję przed terminem, więc cichoooo:P

Ja tam od początku miałam przeczucie, że sporo przenoszę tę ciążę... A teraz jest mi już tak ciężko chodzić/robić cokolwiek, że po prostu mam dość i chętnie bym to skończyła.

No ale nieważne. Zrobię sobie listę fajnych rzeczy do zrobienia przed pojawieniem się Zuzki, rzeczy do zjedzenia, książek do przeczytania itp. Jutro idę do biedronki zaopatrzyć się w kolejne książki O!

Cotka, troche to na pewno fakt, że dziewczyny już tak długo mają dzieci przy sobie...
a z drugiej strony,, czysto praktycznej... nie mam w czym chodzić. Jedyne cieplejsze spodnie ciążowe mam w strzępach, legginsy nie nadają się już na tę pogodę. Kurtki żadnej nie dopnę. Buty... Baleriny? Zimnooo! Przeciez nie będę nic teraz kupować... A w czymś przez te dwa-trzy tygodnie chodzić trzeba...
oj bardzo dobrze cie rozumiem
a pomysł z tą listą bardzo ciekawy

Cytat:
Dzień dobry!

nie śpię od 3 godzin... a wcale wyspana ni ejestem. Byłam już na spacerze w biedronce, kupiłam Język niemowląt i Język dwulatka oraz Wielką księgę dziecka.
Oszukali mnie na kasie! a ja zaspana nie zczaiłam, ksiażki zamiast po 17.99 to po 19.99! Pojade tam później z Tżem. Bez jaj...

.

też się wybieram do Biedronki, tyle że później ciekawe czy coś jeszcze mi zostanie?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Teacherka- rozumiem CIę doskonale. Też już nie wiem co na siebie wkładać. Kurtki nie mogę dopiąć, chodzę ubrana jak powalona bo to w co jeszcze wchodzę zabawnie ze sobą się komponuje ;p

Dodatkowo w sobotę wesele. Nie chcę !!
Serio nie mam butów. I może to jakiś śmieszny dylemat, ale kurde ani na boso ani w sandałach. Balerinki za małe ( a że mam 41 to już większych nie kupię), szpilki niewygodne...
ja jestem już leń, nie chciałoby mi się iść już na wesele

Cytat:
Matkooooooooooooooooo, rośnie mi 8, przebija się od wielu miesięcy po kawałku i teraz znowu ruszyła. Boli jak cholera! można czymś się znieczulić w ciąży?
paracetamol?

Cytat:
Nie cierpię tż

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:16   #793
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

noc niestety nie była powodem do radości, zmęczenie na prawdę było dla mnie wielka próbą sił, myślałam, że padnę, a na tża nie mialam co liczyć z dwóch powodów - dziś ważny dzień w pracy i musiał byc kumaty, czyli wyspany, no i dalej jest przeziębiony i izolacja trwa ide zaraz odsypiać, mleko ściągnięte, nie wyłażę z łóżka chyba z pół dnia, jak tylko niuńka pozwoli
za tygodnie
u nas 5, to był piękny czas
Stary 2013-10-03, 09:18   #794
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Paracetamol?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-03, 09:23   #795
teacherka
Zakorzenienie

Hehehe czyli zgodnie mówicie, że paracetamol... Myslałam, że może jakiś żel do posmarowania.

Rusałko, ja byłam o 7.05 i wzięlam pierwsze egzemplarze z półki Tż mnie podwiózł w drodze do pracy. Byłam w szoku, ilu emerytów robi o tej porze zakupy... PO CO"???? Pierwszy raz byłam tak wcześnie
Stary 2013-10-03, 09:26   #796
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu na wypisie mam zeby zrobic usg bioderek w 4-6t zycia dziecka
to nie sa badania przesiewowe i nie sa refundowane
skierowania dostaje sie na wczesniaki i jesli sa podejrzenia ze jest cos nie tak
taka sama informacje dostalam w przychodbi
ze dovrze zrobic i sobie zaplacic

papuga w krakowie polecaja robic albo w prokocimiu albo w szpitalu dzieciecym na ulicy????? aaa zapomnialam przecznica od kopernika, skret z lubicz kolo bialego domku, na litere s
hehe budyn
masz pewnie na myśli szpital na ul. Strzeleckiej
zadzwonie tam dziś i spróbuję się umówić na termin

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:30   #797
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Teacherka czekam na Ciebie jak po wizycie, jak nerki u Zuzi ?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

zazdroszczę profesjonalnych sesji noworodkowych
czekam na zdjęcia Synusiów ,Kaśka Wy już umówieni ?
jakoś tak więcej widzi się dziewczynek na takich sesjach
Moja foto roi dużo sesji chłopcom

Cytat:

a ze mnie głupek jest
zjadłam oscypka (co prawda chwilę go podgrzałam na patelni), a przecież to takie samo zagrożenie listerią jak sery pleśniowe
mam nadzieję że małemu nic nie będzie
Spoko,od jednego nic nie będzie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jesteśmy w domu nareszcie! I już nie chcę nigdy więcej
Milosz ma anemię więc musi brać żelazo, za dwa tyg kontrola (Małża wyślę). Zbadali nam przy okazji mocz. CRP ładnie spadło
Spacerować możemy, mamy unikać chorych i skupisk ludzi.
Padam na twarz bo oczywiście wróciłam i zaczęłam porządki Zdążyłam tylko ogarnąć chatę, zmienić pościel. Jutro większe porządki.

Super,ze w domku

Cytat:
Nie rodzę. I pewnie nie urodzę. Wszystko zamknięte, twarde i pancerne. Zuza 3600 czyli zwolnila. Tyle dobrze....

Za tydzień ktg, za dwa tygodnie wizyta i będziemy myślec co dalej jeśli wszystko zostanie takie pozamykane.

Spokojnie,weźmie Cię znienacka

Cytat:
masz trochę racji pewnie ma na nas wpływ to że zazdrościmy dziewczynom maluchów już po drugiej stronie brzucha. Ale ma też na to niecierpliwe oczekiwanie wpływ, przynajmniej u mnie, samopoczucie fizyczne i psychiczne. Takie już zmęczenie i ociężałość, myśl o maleństwie które się pragnie mieć już koło siebie

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

aa i jako że jest już po północy witamy się z Jaśkiem w ciąży donoszonej czyli w 38 tc
czas spakować w końcu tę torbę do szpitala -daję sobie czas do końca tygodnia

Graty
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Laktator zamowionySzkoda ze ten skurczybyk taki drogi no ale coz utrzymanie laktacji jest warte kazdej ceny
Ten ręczny to juz mnie do szału doprowadza.Dzis w nocy piers wielka,pełna-mleko bylo bo tryskało jak nacisnełam reka a ten skubaniec ani trochu nie odciagnął..cała nadzieje w tej medeli
Potwierdzam,że to dobry zakup

Cytat:
wczoraj mialam 7 wizyte poloznej srodowiskowej
maluszek wazy 3900 wiec jak dla mnie jest dobrze
oczka nadal troche ropieja, pojawila sie wysypka tzn tradzik niemowlecy
ale podobno szybko schodzi

zapytalam o dopajanie herbatka koperkowa zeby troche na brzuszek pomoc
pabi polecila hipp bo dzieci nie lubia jak bie slodkie
a ja przekorna matka podalam wczoraj zwykla ekspresowa z apteki i mlody wcinal az milo
wypil 40ml

kurde mielismy umowiona sesje nowordkowa i dupa zbita bo nasz fotograf ma czas dopiero po 16 pazdziernika czyli mlody bedzie mial 5 tygodni
zla jestem na siebie bo to moja wina bo powinnam wczesniej zadzwonic
grrrrrr
Mi pediatra mówiła,że zwykłą koperkową dawać i ewentualnie dosładzać glukozą.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

pamietajcie ze 6w1 jest zoltaczka i przez to bedziecie mu dorzucac dodatkowa dawke wtedy kiedy akurat nie trzeba szczepic na zoltaczke.
dlatego my bierzemy 5w1 plus engerix.

Amelka miala rowno 5 tyg jak bylismy na sesji i wg mnie to kiepski czas, bo mloda spac nie chciala, poplakiwala. wydaje mi sie ze na sesje najlepiej isc jak dzidzia ma do 2 tyg albo jak juz potrafi glowe dzwigac dosc porzadnie i jest z deka bardziej kontaktowa.
chociaz cos z tych naszych zdjec wyszlo, ale szalu nie bylo jesli chodzi o stylizacje, bo co ja przebieralam to zaczynala plakac bo ja rozdraznialam a do tego mojemu zmarzluchowi zimno bylo mimo ogrzewania i farelek. no i nie dawala sie ulozyc tak jak trzeba
To ja jakoś źle zrozumiałam,że ta 6w1 to już ma w sobie na żółtaczkę i to jest właśnie Engerix?
A te refundowane to koreańskie podobno?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:34   #798
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj mialam 7 wizyte poloznej srodowiskowej
maluszek wazy 3900 wiec jak dla mnie jest dobrze
oczka nadal troche ropieja, pojawila sie wysypka tzn tradzik niemowlecy
ale podobno szybko schodzi

zapytalam o dopajanie herbatka koperkowa zeby troche na brzuszek pomoc
pabi polecila hipp bo dzieci nie lubia jak bie slodkie
a ja przekorna matka podalam wczoraj zwykla ekspresowa z apteki i mlody wcinal az milo
wypil 40ml

kurde mielismy umowiona sesje nowordkowa i dupa zbita bo nasz fotograf ma czas dopiero po 16 pazdziernika czyli mlody bedzie mial 5 tygodni
zla jestem na siebie bo to moja wina bo powinnam wczesniej zadzwonic
grrrrrr
7 wizyt? :O Kurde czemu ode mnie z przychodni była tylko dwa razy, ma przyjść trzeci i koniec

Jak podawałaś rumianek to normalnie parzyłaś w szklance 250ml i przelewałaś do butelki?

A 5 tygodniowy dzieć to jeszcze nie taki wielkolud ;P

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
znam ten ból może apap ewentualnie?

Stary 2013-10-03, 09:35   #799
teacherka
Zakorzenienie

Matal a Twój Tż grabi sobie
Stary 2013-10-03, 09:37   #800
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
7 wizyt? :O Kurde czemu ode mnie z przychodni była tylko dwa razy, ma przyjść trzeci i koniec

Jak podawałaś rumianek to normalnie parzyłaś w szklance 250ml i przelewałaś do butelki?

zgodbie z zaleceniem poloznej
zaparzylam na slomkowy kolor
przelalam do butelki
podawac dwa razy na dobe po 100ml
w temperaturze pokojowej
ale wczoraj wypil 40 ml dzis wypil 30 i dzis sie wykrzywial ze nie slodkie
ale matka bedzie twarda nie ma slodkiego! zimny chow!

kochane ciezarowki wspolczuje wam problemow ubraniowych
choc powiem ze u mnie tez nie wesolo bo brakuje tylko 4kg do wagi sprzed ciazy ale najgorsze ze spodnie cisna mnie w rane po cc bo na tej wysokosci mniej wiecej mam zamek
tak zle i tak nie dobrze lub jak glosi staropolskie porzekadlo: jak sie nie obrocisz tak d.pa zawsze z tylu

lece do lidla na zakupy
a w poniedzialek ma byc mop viledy co sam jezdzi po podlodze za 111zl
wiecmusze wykombinowac jak byc przy otwarciu z malym dzieckiem albo co z nim zrobic

[/RIGHT]
Stary 2013-10-03, 09:39   #801
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Tutaj bardziej chodzi o to, że taki 5-tygodniowy maluszek już nie usiedzi w miejscu jak mniejsze. No i ogólnie ciężej zrobić takiemu sesje.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

Zazdroszcze
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-10-03, 09:42   #802
teacherka
Zakorzenienie

Tak sobie myślę... Dzieciom jak idą zęby to się czymmś smaruje, to pewnie i w ciąży spokojnie można... Tylko czy to da radę...
Stary 2013-10-03, 09:44   #803
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ja jestem już leń, nie chciałoby mi się iść już na wesele
Myślisz, że mi się chce?
Ale niestety to ślub ukochanego kuzynka ... i co by powiedzieli bla bla. Szkoda mi nawet tej kasy co do koperty pójdzie, wiem, zła kobieta ze mnie, ale go tak nie lubię

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:46   #804
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie cierpię tż

Oj grabi sobie, weź go pRzełóż przez kolano i kilka klapsòw mu sprzedaj!!!a poważnie to przemow mu do rozumu

Cytat:
jak to nie miesci sie w spacerowce? moze w gondoli? przeciez spacerowka jest do 3 roku zycia

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

nie pocieszasz mnie bez sensu z ta sesja, moze znajde innego fotografa chociaz tego mialam w gratisie

No właśnie, chyba o gondole chodziło, bo moja Ada spokojnie jeszcze weszlaby do spacerówki

Cytat:
Hehehe czyli zgodnie mówicie, że paracetamol... Myslałam, że może jakiś żel do posmarowania.

Rusałko, ja byłam o 7.05 i wzięlam pierwsze egzemplarze z półki Tż mnie podwiózł w drodze do pracy. Byłam w szoku, ilu emerytów robi o tej porze zakupy... PO CO"???? Pierwszy raz byłam tak wcześnie
A Ty po co tak wcześnie? oni też spać nie mogą

Witam się po cudownej nocy, cała przespalam i nie mogłam się obudzić poziom wód u mnie ok, na poziomie 6-7 ale macica cały czas się spina, polozna pytała czy coś czuje,bo na ktg cały czas coś wychodzi, ale nic mnie nie boli.mówi, że macica ma podwyższoną czynność skurczowa,podanym chyba szop idzie,zabarwieniu był, ale nie wiem czy to nie po badaniu poniedziałkowym,bo podkreśliłem sporo dosc.jutro idę do domu jeśli nic się nie zacznie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez agravka
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:48
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:48   #805
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jak to nie miesci sie w spacerowce? moze w gondoli? przeciez spacerowka jest do 3 roku zycia[COLOR="Silver"]
teraz do niej żadna nie dzwoni, jak dzwonią to raz w miesiącu, a TŻ zawsze stara się co tydzień odezwać.

Potrafię rozróżnić spacerówkę od gondoli. Mają wózek 3 w 1, w gondoli już jej nie wozi, bo mała się podnosi, więc wozi ją w tej spacerówce z wózka 3w1 i ona jak w niej leży to nogi jej wystają, a spacerówka wcale mała nie jest.
Te do 3 rz to raczej parasolki.
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Tutaj bardziej chodzi o to, że taki 5-tygodniowy maluszek już nie usiedzi w miejscu jak mniejsze. No i ogólnie ciężej zrobić takiemu sesje.[COLOR="Silver"]
własnie sobie wyobraziłam jak 5 tygodniowy niemowlak ucieka z sesji

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Myślisz, że mi się chce?
Ale niestety to ślub ukochanego kuzynka ... i co by powiedzieli bla bla. Szkoda mi nawet tej kasy co do koperty pójdzie, wiem, zła kobieta ze mnie, ale go tak nie lubię
hmmm zawsze możesz symulować poród i nie iść.

Stary 2013-10-03, 09:48   #806
papuga_69
Zakorzenienie

Mój syn postanowił być grzecznym dzieckiem Wczoraj zachowałam się jak zła matka i gdy płakał (nie był głodny ani nie miał kupy tylko po prostu chciał na ręce) to zostawiłam go w łóżeczku żeby się wypłakał.. myślałam że mi pęknie serce bo zawodził parę dobrych minut z małymi przerwami ale ileż można nosić dziecko na rękach.. nie dałam rady kompletnie nic zrobić w domu. Cały czas podglądałam go zza uchylonych drzwi i nagle co? po prostu przestał! zaczął sie rozglądać, widziałam po nim że był nieco zdezorientowany i zdziwiony, przez następne 15min leżał tak sobie grzecznie i w końcu zamknął oczy i zasnął Od tamtej pory coś się z nim stało, jest jakiś taki bardziej uległy, gdy nie śpi i leży w łóżeczku to zaczyna stękać ale zaraz przestaje tak jakby wiedział że nic płaczem nie wymusi.
Może to trochę okrutne ale metoda zadziałała, przynajmniej tak mi się wydaje. Muszę go jakoś oduczyć tego noszenia na rękach i bujania bo nie da mi żyć

U nas ładna pogoda, mały jeszcze śpi, umyję włosy, strzele makijaż i jak się obudzi to pójdziemy na spacerek

Stary 2013-10-03, 09:51   #807
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Może mi ktoś zobrazować jak się używa katarka w połączeniu z odkurzaczem? Bo gapię się i gapię i nie ogarniam.
Albo jakiś inny mocniejszy sprzęt? Bo nie daję rady przy starszaku z fridą

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:51   #808
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
zgodbie z zaleceniem poloznej
zaparzylam na slomkowy kolor
przelalam do butelki
podawac dwa razy na dobe po 100ml
w temperaturze pokojowej
ale wczoraj wypil 40 ml dzis wypil 30 i dzis sie wykrzywial ze nie slodkie
ale matka bedzie twarda nie ma slodkiego! zimny chow!

kochane ciezarowki wspolczuje wam problemow ubraniowych
choc powiem ze u mnie tez nie wesolo bo brakuje tylko 4kg do wagi sprzed ciazy ale najgorsze ze spodnie cisna mnie w rane po cc bo na tej wysokosci mniej wiecej mam zamek
tak zle i tak nie dobrze lub jak glosi staropolskie porzekadlo: jak sie nie obrocisz tak d.pa zawsze z tylu

lece do lidla na zakupy
a w poniedzialek ma byc mop viledy co sam jezdzi po podlodze za 111zl
wiecmusze wykombinowac jak byc przy otwarciu z malym dzieckiem albo co z nim zrobic

Wczoraj tż zakupił rumianek i też będziemy próbować
Zobaczymy co z tego będzie :p
Wiem że młody lubi słodkie, bo po tym espumisanie to aż sie oblizywał, sprawdziłam i ma on słodki posmak. Mam nadzieje ze nie będzie się krzywił na rumianek ;]

Stary 2013-10-03, 09:53   #809
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Biedaku Ty. Moze faktycznie przerzuć się na mm, bo Ty sie męczysz, Enka się męczy...
A jak wczoraj u lekarza ?
Myślę nad tym coraz częściej. Ale chciałabym chociaż 2 m-ce moim mlekiem pokarmić, żeby odporności nabrała
No a wczoraj dostałam tylko skierowanie na badania, dziś byłam i nie wiadomo kiedy wyniki, bo jakiś problem z systemem mają i kilka dni to może potrwać

Cytat:
Matal a Twój Tż grabi sobie
No grabi sobie

Cytat:
Tak sobie myślę... Dzieciom jak idą zęby to się czymmś smaruje, to pewnie i w ciąży spokojnie można... Tylko czy to da radę...
Spróbuj DENTINOX N, jest super na ząbkowanie, mocno znieczula, a czytam, że nie piszą o przeciwwskazaniach w ciąży, a chyba po 1 m-cu u dzieci już można używać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-03, 09:54   #810
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Może mi ktoś zobrazować jak się używa katarka w połączeniu z odkurzaczem? Bo gapię się i gapię i nie ogarniam.
Albo jakiś inny mocniejszy sprzęt? Bo nie daję rady przy starszaku z fridą
No jedną stroną(tą szerszą) wkładasz do rury od odkurzacza, a do drugiej wkładasz tą cieńsza końcówkę, ladujesz do nosa, włączasz odkurzacz i wyciagasz nic trudnego
Ja jeszcze pisałam soląwcześniej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości