|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
ciekawe co by zrobiła jakby mały jej ataku astmy dostał, kuzwa jedni ludzie są bez pojęcia i to na takich stanowiskach.
|
|
|
|
#4742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nr 2 sama mam w pokoju i mnie się podoba
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mały niech szybko wraca do zdrowia w ogóle miałam Wam wczoraj pisać o moim pierwszym seminarium licencjackim. Wpadamy tak z ulicy a babka już na wstępie, że chciałaby usłyszeć o czym byśmy chcieli pisać pracę |
|||
|
|
|
#4746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Antibia, alez króciutka ta szyjka, a mi lataja jak niby miala 25mm
oszczędzaj sie bo maluszek ma jeszcze czas![]() Cytat:
od czego jest anemia? Cytat:
![]() Ja też się boję, ale nie samego porodu, a czasu po. Nie wiem jak to bedzie z malutką i wgl ![]() Cytat:
śliczny Cytat:
Tak czekam sobie na wieści od Pauliny, alez jej zazdroszczę. Ale właśnie sobie uświadomiłam, że będzie mi kopniaczków brakować Wgl Ula jak słyszy siebie na KTG to po prostu dostaje szału, wierzgała rano non stop miałam na kartce same znaczki od kopniaków |
||||
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. ![]() Uciekam szykować się na wizytę, potem się odezwę
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2013-10-03 o 10:25 |
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leży przede mną paleta kolorów i nie mogę się zdecydować. Podoba mi się ten 1 i 2 kolor ale jeśli bym pomalowała jedną ścianę na zielono a drugą na niebiesko to by nasza sypialnia wyglądała jak pokój dla dziecka
|
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jaki kolor masz mebelek? |
|
|
|
|
#4751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pomogę bo nie mam jak ale może ktoś z rodzinki będzie chciał. Cytat:
![]() Wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! |
|||||
|
|
|
#4752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Co za baba z tej dyrektorki totalnie nieodpowiedzialna ![]() Cytat:
Dziecko podobno w ostatnim miesiącu najwięcej przybiera na wadze bo ok 1,2 kg i ciągnie od nas dobrodziejstwa
|
||
|
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja póki co akcji przedporodowej ale pewnie jak się zacznie to będe bać się porodu a jak urodzę to czasu po porodzie-w domu..., czy mały będzie aniołkiem czy też co roż będzie ryk i inne takie... ehhh, tysiąc myśli na raz
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mya Fajnie że Cię wypuszczą jak nie ma podstaw to po co masz się męczyć. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I torba jeszcze nie spakowana
|
||
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawde od jakiś dwóch tygodni to ma non stop czkawkę, ale tez słyszałam że to podobno dobrze. Ćwiczy płuca żeby miała czym głośno płakać, dawać czadu i krzyczeć na rodziców
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę że muszę dobrać kolor do mebli ale jakoś nie mam pomysłu jaki kolor by do nich pasował
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam się ja w 34tc już się nie mogę wózka doczekać
|
|||||
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie uspokajający zielony lub spokojny beżowy,takie ciemniejsze caffe latte. To przyjemny ciepły kolorek jak dla mnie,ale ja to uwielbiam wszelkie brązy |
|
|
|
|
#4761 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie stresuj się!!Cytat:
Witam. ![]() ja już po wizycie u dentysty. i musze tego 9 zęba usunąć, a on faktycznie jest 9. powiedziałą ze zdarza sie niezwykle rzadko, ale jest. Powiedziała ze bedzie bolał co jakiś dzień a jak wyjdzie całkowicie to prawie cały czas. No ale dzisiaj mi nie mogła usunąć, wiec czekamy na poród. ![]() PAULINKO- za CC i Majeczkę!! czekamy na pozytyywne wieści dziewczyny - za wizyty!! ![]() Musze jechać jeszcze raz na miasto, bo wizyte miałam na 8 i sklepy były zamknięte a chce sobie legginsy kupić. Nie zacytowało mi wszystkiego widze.. anulka- pisałaś też o tych bólach i twardnieniu brzucha. No to twardnienie jest dla mnie dziwne, bo nawet teraz mam. Do pępka twardy jak kamień a o pępka normalny. Skurcze czuje na granicy tego twardnienia czyhli na lini pępka.. ja nie wiem o co chodzi.. Poza tym ja bardzo mało ruchów małego czuje. 10 na dzień ale to maks. wczoraj do 24 czekałam na 2 ostatnie ruchy. Bo czkawki nie licze.. dzisiaj juz 3 były wiec lajcik ![]() lineczko- jak byłam w szpitalu to lekarz wyraznie zabronił mi dotykania, głaskania itd brzucha bo to nasila skurcze. Na tym etapie pewnie tylko je przyspiesza/powiększa. nie wolno na początku ciąży głaskać... takie informajce mam ja, ale nie wiem czy słuszne, choć powiedzial to lekarz. a ciotką sie nei przejmuj :/ bo trzymać ręce chyba można...
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-10-03 o 10:39 |
||||||||
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- wg mnie szarość nadaje elegancji lekkości i nowoczesności wnętrzom. Wiem że niektórym się ten kolor w głowach nie mieści ale nawet moja teściowa która była bardzo przeciwna w tym roku salon machła na szaro bo stwierdziła że jednak jest przyjemnie |
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
I tak na marginesie:
Dzisiaj 35 tydzień Ja nie wiem może Młody się już powoli, powoli szykuje. Wczoraj dał nam taki popis wypychań i pagórków jak nigdy!Chciałam nakręcić filmik ale było ciemno,tylko lampka się paliła i mało co było widać. Normalnie z prawej z lewej górka i tak co chwilę.Ale mnie to podjarało i zdenerwowało bo myślałam że coś się dzieje :/ Może było mu niewygodnie bo leżałam na plecach a nie powinnam. Jak przekręciłam się na bok to trochę się uspokoił. Beatka Jakby się coś działo to miała się odezwać.Na razie cisza ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Kyte też nie spakowałam jeszcze siaty
|
||
|
|
|
#4765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaczyna mnei drażnić znowu szwagierka.. bo ona musiubłagać lekarzy o cc bo przeciez ona nieprzeżyje sn.. to po co się decydowała na dziecko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe włąsnie co u Angie i Beatki ..
i ciekawe czy Majeczka już na świecie ![]() swoją drogą- Trele mówiła ze ona 3 w kolejce, ale może jej sie osoby pomyliły, a Majeczki i tak rodzą sie w kolejności ze snu wg jak zimno rano było, masakra.
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czuję że mam czas, a poza tym czekam aż mąż mi pokoik ogarnie bo wszędzie mam nieład. W przyszłym tygodniu się spakuję
Cytat:
za tydzień
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze raz dziękuje
![]() ![]() Domii- to nie moje kolory;/ Ja kocham się w beżach, brązach, czekoladachitp. Połączyłabym np dwie ściany waniliowe a dwie kawowe ![]() Dzastin- Ja się boje wszystkiego :p a najbardziej tego, że teraz w srode po wizycie znow trafie do szpitala ![]() i uwaga w weekend pakuje torbę ![]() ![]()
|
|
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się właśnie zastanawiam jak tam Nasze mamusie w szpitalu, Beatka Angie...?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Leży przede mną paleta kolorów i nie mogę się zdecydować. Podoba mi się ten 1 i 2 kolor ale jeśli bym pomalowała jedną ścianę na zielono a drugą na niebiesko to by nasza sypialnia wyglądała jak pokój dla dziecka 
za Was
I jak się okazało faktycznie coś przeczuwałam... na wizycie wyszło, że mały zrobił nam psikusa i się przekręcił głową w górę