|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale Twój Leoś jest już duży i jaki mądry a w czapie wygląda mega |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dzis mogę powiedzieć o moim nastolatku że charakterek to on ma i nadal baaardzo uparty
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy nową umiejętność - Borys wchodzi po schodach, nie .. on wbiega prawie
jest taki szybki, najgorsze że chciałby schodzić w dokładnie taki sam spsób, głową w dół. A wchodzi tylko po to żeby od razu zejśc i tak w kołko, mogłby się tak bawic non stop.
|
#456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na półpiętrze mamy takie malutkie okienko, Leoś kocha się tam bawić, stukać łapką i gadać, a jak kogoś zobaczy w tym oknie to wogóle pisk---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() dziewczyny, wiecie,że ona jest moją sąsiadką ![]() myślmy ją z Caląwdeszczu już 3 razy nakręcały na spotkanie dzieciaki by się razem pobawiły Cała też mogłaby wpaść, zapraszam laski do mnie
|
||
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie macie japonskiego allegro, na ktorym mozna kupic rozne zagraniczne dziwadla, np kaszki? ![]() Co poleca sie niemowletom na sniadania? Tylko teb chleb z mm? marsi, glupie pytanie - jak smakuje hummus? Mozna go do czegos porownac? Zrobilabym, brakuje mi nowych smakow. I jeszcze pytanie - czego uzywasz do mielenia tak malych ziarenek jak sezam? U nas od rana spiecie z TZ - odkad Kubus sie urodzil mamy czasem wiekszy, czasem mniejszy kryzys. |
|
|
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pogrubione- ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja nie wierzę że Daria kiedykolwiek zacznie pełzać i raczkować. Wasze już dawno stoją a ona dalej NIC martwię się coraz bardziej.Na moim miejscu też byście się martwiły. Cytat:
|
|
#460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dawała jakieś rady? zalecenia?Cytat:
Cytat:
dla Boryska ![]() widzę, że wiele z Was spać nie mogło przez mój aloes ![]()
|
|||
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.kinomaniak.pl/film/opis-f...aradies-liebe/ a co do MTV będą grać na pewno wg scenariusza
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jechać do Was i nakopać w dupkę tż? ![]() odnośnie nowych smaków, chcesz przepis na filet z kurczaka faszerowany otrębami? Co prawda kurczak to nic nowego ale farsz jest całkiem smaczny
|
|
|
|
|
#463 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie przed dieta to slodycze wszystkie jadlam, co by sie nie zmarnowaly Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do kombinezonu pieknyyyy Gratki za pelzanie i zeba
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Silver: a na jakim etapie jest Daria?
Na pewno wszystko okej, byłyście w szpitalu i niejeden lekarz ją oglądał. A własnie, jeszcze spytam, Szaja: jak Dorcia? Chodzicie na reh cały czas? |
|
|
|
#465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak reagujesz na takie zachowanie? Zwracasz mu uwage/krzyczysz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A najlepiej to wez go ze soba ![]() dawaj przepis co prawda tylko ja zjem, bo dla TZ otreby to pasza - nawet z chleba, ktory upieke zdrapuje ![]() Jemu do konca zycia wystarcza kielbasy i parówy. zapomnialabym - aloes w majtach powala!!! Cytat:
![]() "Kupilem Ci, cos co lubisz" - i wyciaga z kieszeni rzecz, ktorej sama bym w zyciu nie kupila
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-03 o 11:44 |
|||||
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ile starcza 250g kaszki? Dochodzimy do sedna sprawy. Niemowleta na wczesnym etapie rozszerzania jedza lunch i kolacje. Sniadania dopiero ok. roku, wiec jedza juz wszystko wtedy... |
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale słodziak
|
|
#469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jadłam jedną wersję mocno poczosnkowaną i dało się przełknąć dla mnie w smaku nic ciekawego, w zasadzie tak jakbyś rozgotowała mocno fasole i doprawila oliwą,czosnkiem itp polecałam Asce bo nie je mięsia a to bogaqte źrodła białka z kolei jeśli lubisz różnego rodzaju pasty to ja serdecznie polecam z pieczonego bakłażana albo z pieczonej papryki ![]() można jeść i z chlebem i do dań głównych i jako przekąske Cytat:
no ale potem jak gadaliśmy szczerze to nie chodziło to o jakąś beztroskę tylko odmożdzenie i poukładanie sobie pewnych spraw w głowie zaś ja to odbierałam jako nic nie robienie ![]() Cytat:
co jeszcze - to chyba każda z Was wie, konsekwencja, słowo nikomu nie obce ale uwierzcie mi,że w praktyce bardzo trudne do osiągnięcia ja miałam taką sytuację,że mieszakaloiśmy w bloku i sąsiad zaczął szurać,że pewnie mojemu dziecku dzieje się krzywda skoro tak wyje potrafił np w sklepie na głos coś powiedzieć,że mały to musiał dostać niezły wpiernicz że tak jape darłno to sobie wyobraźcie przez co ja przechodziłam ![]() dlatego unikałam wszelkich konfrontacji z Samuelem, wolałam,żeby było tak jak on chce byleby tylko nie płakal no i chyba ja sama doprowadziłam do takiego stanu ech... potrafiłam z nim o 1-2 w nocy wychodzić na spacery żeby tylko w domu nie krzyczał i żeby odwrócić jego uwagę kiedyś w środku w nocy potrafiłam z nim póśc 3 km dalej na torowisko żeby zobaczył jak jeźdzą pociągi bo tak wył że chce pociągi zobaczyć ech chyna już nie chce do tego wracać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
mam przed sobą poradnik żywieniowy od Holle i tak jest napisane:" od 12 miesiąca i dalej następuje stopniowe przejście do wspólnego jedzenia z rodziną oczywiście z wykluczeniem przypraw i środków "słodzących tyle,że unas rozszerzanie przebiegło super i Leosiowi bardzo spodobaly się stale produkty więc pierś już nie stanowi dla niego posiłku ![]() rano: kaszka owocowa II śniadanko: deserek mleczny, owoc obad: zupka II danie: nie jest to jakaś wiela porcja ale domaga się pociumkania najczęściej tego co my tyle,że bez soli kolacja- kaszka czyli jest 5 posiłkow jak nic |
||||
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego nie chcesz się spotkać ? ![]() Cytat:
-przewraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie -jak siedzi obok mnie to wspina się na mnie ( ale nie wstaje) -w łóżeczku jak siedzi to też się tak wspina na szczebelki ale nie staje tylko siada tak na kolankach -jak siedzi to pochyla się tak do przodu i robi pozycję do raczkowania ale po chwili się przewraca na brzuszek nie pełza wogóle, nie mówiąc już o raczkowaniu czy wstawaniu ![]() aha no i dalej nie lubi leżeć na brzuszku. Chwilę poleży i płacze
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-03 o 12:05 |
||
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla porownania - ja mam Holle za 12,99zl stacjonarnie. Nam 250g wystarcza na ok 3tyg (kaszka raz dziennie, 180ml). Hmm to rzeczywiscie jest problem. Jak to wszystko jest uzaleznione od miejsca, w ktorym sie zyje... Cytat:
Ja tez nie jestem amatorka miesa, ale problem w tym, ze strączki sa dla mnie hmm mdłe, rozciapane takie. Baklazana nie jadlam nigdy w ogole jestem kompletnym laikiem zywnosciowym.Dziekuje
|
||
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
farsz jest mega prosty, na 3 podwójne filety z kurczaka, daję 4-5 łyżek otrębów, 1 jajko, kilka gałązek natki pietruszki posiekanej, do farszu dodaję pokrojone w kostkę polędwiczki (polędwiczki czy jak to się nazywa to coś co odstaje od filetu ), składniki farszu mieszam, filet nacinam, wkładam farsz, spinam wykałaczkami, posypuję solą, pieprzem, czosnkiem. I można to smażyć, gotować na parze albo piec w rękawie, 20-30 min i gotowe jest to bardzo sycące, nawet mój tż więcej niż 1 szt. na obiad nie zje
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
a i nawijko zadzieram kiecę i
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
jej jak super ! gratki u nas dalej echo ![]() Cytat:
ja jak było ciepło to brałam na spacery, siadałam na ławce i czytałam. A teraz kupiłam takiego klipsa na książkę z lampką, żeby móc w łóżku czytać jak Hania śpi, to sobie czytam tylko co z tego jak wczoraj czytałam 30 minut i oczy same mi się zamykały ![]() Nocka dziś....no comment, mała budziła się pińcet razy bo jej smoczek wylatywał.... coś co mi pomagało teraz jest przekleństem no ale cóż budziłam się wstawałam podawałam ( o ile znalazłam) a mój tż co??? był wieczorem na piwku z kolegami i tak mu się dobrze spało że ani razu sie nie obudził !!! nawet jak płakała (bo szukanie smoczka po ciemku troche zajmuje) ![]() Przyszły mi rzecz wylicytowane z allegro. Jakie mam piękne ubranka dla Hanci hah kucam na ziemi przy tapczanie, a Hania weszła namoje uda i z nich na tapczan
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baklazany sa pyszne. A ja hummus lubie. |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() Wrzucaj fotki ciuszków ![]() I brawo dla Hani za wspinaczkę
|
||
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Po waszym pisaniu stwierdzam że większość z Was oszukuje że ma dzieci
Ja nie mam czasu kompletnie na nic (NIC!) . Nie wiem jak to się stało ale Oskar z dnia na dzień zrobił się takim przylepką co to nie puszcza mamusinej spódnicy i naprawdę nigdzie się bez niego nie mogę ruszyć. Całe dnie krzyczy tylko mama,mama,mama Jak już przyśnie to mam masę rzeczy do zrobienia bo całe dnie siedzę sama. Jak tak dalej pójdzie to o mojej osobie zapomnicie ![]() Dni uciekają mi tak szybko że dziś zapomniałam że byłam umówiona do dentysty Idę jeść a potem może poczytam,jak mały dalej będzie spał. Tak mi przykro że nie wiem co u Was Naprawdę nie cierpię tego
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u Oskara taki etap W końcu minie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

i nadal baaardzo uparty

mam jechać do Was i nakopać w dupkę tż?
)
ale jestem zadowolona.

), składniki farszu mieszam, filet nacinam, wkładam farsz, spinam wykałaczkami, posypuję solą, pieprzem, czosnkiem. I można to smażyć, gotować na parze albo piec w rękawie, 20-30 min i gotowe