![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypominanie wszystkiego przez partnera.
Wiedziałam, że na Was Serdecznie wizażanki można liczyć ! Powinnam się tu częściej udzielać, pomagać innym... A co do mnie... z godziny na godzinę wyję jak opętana... ale jutro postanowiłam, że będzie lepiej. Musi! Dziękuję Wam, jesteście Wielkie !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
BAN stały
|
widać niestety, że bardzo buzuje w Tobie złość na ostatnie wydarzenia. Myślę, że gdy Ci przejdzie, wrócisz do tego pana, albo będziesz siąpać noskiem w piżamę, że nie jesteście razem.
Jeśli chodzi o moje zdanie, to jak kibicuję związkom, w których partnerzy omijają przeszkody i rozwiązują swoje problemy, by budować lepszą relację, tak u Ciebie nie znajduję ani jednego powodu dla którego ten ''związek'' warto byłoby ratować. Nie wątpię, że masz z tej relacji także dobre wspomnienia, ale uważam, że facet Cię zgnoił radośnie, i to niejeden raz. Nie wiem, nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz rozważając powrót do takiego człowieka; i nie chciałabym wiedzieć. Nie krytykuję Cię, ani nie potępiam, zmieniać życie niekoniecznie jest łatwo. Niestety, Twój wątek przyprawia o lekki smutek, bo chyba nie da się oprzeć wrażeniu, że pakujesz się w niezłe gówno. I to na ładnych dobrych lat. Mimo wszystko życzę wytrwałości w realizowaniu dobrych postanowień. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mam nadzieję, że wytrwasz w tym postanowieniu.
Facet rzeczywiście stał się jakimś dziwnym tyranem, miał zero szacunku do tego co robiłaś dla niego i dla Ciebie samej też. Pomijając już, że nagłe pretensje, gdy wcześniej, zdaje się, umawialiście się, że Ty się zajmiesz domem a on będzie zarabiał... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
aha, i przeceniasz swoją pracę w tym domu.
Już tlumaczę, co mam na myśli - przeceniasz to, że dla niego ma to znaczenie. a) gotowane obiady? zje na mieście, to nie problem, a już na pewno nie w Warszawie. b) myślisz, że zauwazy, że dom porasta brudem? Nie zauważy. Moim zdaniem fleje leją na to równo, czy stoją brudne kubki na blacie czy nie; najwyżej odkurzy sobie raz na 3 tygodnie. Szczególnie, że dużo czasu go nie ma w domu, skoro pracuje i dojeżdża do pracy. Czasem coś zmyje, ale wątpię, by sam gotował. c) pranie? kupi kilkadziesiąt par nowych skarpet, kilkanaście par majtek, może koszul, i tez rozwiąże problem konieczności częstego prania. Itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Widać właśnie jaki jest i Twój szacunek do pracy w domu... Nie stoisz obok mnie, nie wiesz jak sytuacja wygląda to się nie wypowiadaj, Tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, teraz jeszcze raz, na spokojnie, przeczytaj post Hultaja.
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Nie wątpię, że masz z tej relacji także dobre wspomnienia, ale uważam, że facet Cię zgnoił radośnie, i to niejeden raz.
Nie wiem, nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz rozważając powrót do takiego człowieka; i nie chciałabym wiedzieć. Jakbyś się dobrze doczytał drogi gościu to ja już do niego postanowiłam, ze nie wroce... Czytaj uważniej. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Ile juz czasu szukasz pracy? Szkole jakas skonczylas?
Mam, jako nieliczna tutaj, mieszane uczucia co do tego watku. A styl pisania interpretuje jako jeszcze jej duza infantylnosc. Absolutnie nie chce usprawiedliwiac w zaden sposob zachowania tego chlopaka, bo jest nie w porzadku. Aczkolwiek, tak sie dosc czesto dzieje kiedy jestesmy w zupelnosci zalezne od drugiej osoby. Sa mezczyzni - tradycjonalisci, ktorzy to lubia, ale duzej grupie mezczyzn sie to, chcac nie chcac, nie podoba. I ja sie troche nie dziwie. Zalezy jeszcze ile to trwa, ale odwracajac sytuacje: nie usmiechaloby mi sie ciezko pracowac i byc z chlopakiem, ktoremu: dawalabym dach nad glowa, ktorego bym karmila i, ktorego bym ubierala. Rozumialabym taka sytuacje przez okres kilku msc-y i oczywiscie gdybym widziala, ze partner naprawde sie stara i szuka pracy intensywnie. W przeciwnym wypadku, szlag by mnie trafil. Gdyby mu zeszlo na szukanie pracy wiecej niz rok, to zaczelabym sie zastanawiac nad jego cechami interpersonalnymi i tym czy to faktycznie odpowiedni partner do ukladania sobie z nim zycia. Jeszcze zalezy czy to prawda, ze autorka tak zaciekle szuka tej pracy, bo stwierdzenie "pierdzisz w stolek" moglo sie wcale znikad nie wziac. A teraz mnie zjedzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pzdr. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kwestia numer 3 - tu sie zgodze, jest ponizej pasa, bo jak juz sie cos zrobi - tutaj kupi ciuch, to okropnym chamstwem sa pozniej tego wypominki. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-10-03 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43112326]Zalezy jeszcze ile to trwa, ale odwracajac sytuacje: nie usmiechaloby mi sie ciezko pracowac i byc z chlopakiem, ktoremu: dawalabym dach nad glowa, ktorego bym karmila i, ktorego bym ubierala. [/QUOTE]
"On pracuje w Warszawie i póki zarabia na mnie i na siebie. Dlaczego ? Bo na samym początku ustaliliśmy, że ja zajmę się domem a on będzie pracował. Chciałam i chcę iść do pracy, bo nie chcę być zależna od kogoś, ale w domu mieliśmy wielki remont, ciągle coś wypadało, czym ja się praktycznie zajmowałam sama. Doglądałam wszystkiego czego się dało, by tylko było ok." Panu się przestały podobać wcześniejsze ustalenia? To trza było wtedy normalnie siąść i o tym porozmawiać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-10-03 o 19:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Na dodatek bywa, że z pracy się wraca o 17, 18 albo i później (np mój TŻ wraca około 18:30 codziennie). Jego matka, która wraca o 15 nie może pojąć, że on nie ma czasu na coś tam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
tru. ;-)
1. ustal sobie autorko plan działania, na wściekłości fochu obrazie i tym podobnych emocjach dlugo nie pociągniesz i jak Ci przejdzie to wrócisz do starego grajdołka i poprzednich nawyków; 2. ustal też sobie liste priorytetów; skoro chcesz zawodowo pracować prowadzenie domu daj na dalszy plan i przede wszystkim zacznij angażować w domowe obowiązki chłopa (jeśli do niego wrocisz; lub następnym razem nie daj się wmanewrować w taki układ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.