|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Odniose się tylko do Cynamonka.
Kochana trzymam kciuki za Was! Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Kejt- nie widzę załącznika ale jak uda mi sie wyskoczyć do hotelu to wtedy zobaczę
![]() Domi- nie wiem czy dzisiaj zasne... Pewnie nie. Uciekamy na konsultacje anastezjologiczna, chirurgiczna, kardiologiczna. P.S. Jak Wam to wszystko opisuje to wszystko wydaje mi sie jakby to nie dotyczyło mojej rodziny. Tak jak mi mama majowo- czerwcowa napisała, której synek ma podobną wadę- jak minie pierwszy szok to później funkcjonuje sie jak w transie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-10-03 o 16:30 |
|
|
|
|
#844 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku
żeby operacja odbyła się jutro i x100 żeby przebiegła zgodnie z planem.. Trzymajcie się Kochana, wszystkie jesteśmy myślami z Wami! Wszystko będzie dobrze z Adasiem, zobaczysz! ![]() nie ma takiej możliwości u nas Cytat:
migdałki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja planuję zrobić zapieknakę..makaron pene, kurczak, brokuł, papryka, cebula, feta, mozzarella, ser żółty (wrzucam wszystko co mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Mały mnie dzisiaj terroryzuje.. wczoraj zachowywał się podobnie.. rano śpi pół godz.. później na spacerze 40min., teraz dopiero 3 drzemkę zalicza..wczoraj trwała 3 godz., mam nadzieję, że dzisiaj jak już taki umęczony pośpi choć 2, żebym mogła coś zrobić.. Nie wiem czy czasami Pan Skoku nas nie nawiedził W ogóle to Lol kończy dzisiaj 2 miesiące!!
|
||||||
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Dawajcie też swoje kciuki dla Adaśka i Cynamonkowej rodziny!
Po operacji będą sobie mogli wydrukować i wstawić magiczne kciuki na zawsze w ramkę!
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
dla Lola![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała właśnie pierwszy raz zainteresowała sie leżaczkiem
No. Musiała dorosnąć
|
|
|
|
#848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Lola
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku musicie byc dobrej mysli. My jestesmy, a nasze kciuki maja moc sprawcza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku ogromne kciuki dla Was ! Jestem przekonana. Ze jutro, a najdalej za pare dni ten koszmar sie po prostu skończy. Dużo tragedii na Was spadło, ale nie poddawajcie sie. Jestem pewna, ze po jutrze bedzie juz tylko lepiej!!!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#852 | |||
|
Zadomowienie
|
cynamonowa, kciuki nieustająco zaciśnięte!
Cytat:
Ale on ma właśnie nosek i okolice najbardziej błyszczące, ja mam tak samo ale ja mam cerę mieszaną i świecącą najbardziej w strefie T- czoło, nos, broda, ale czy u niemowlaka to normalne? Zapytam lekarki.Cytat:
mi zostały w lodówce tylko 3 ![]() Cytat:
![]() Ja po masażu... myślałam, że będzie odprężająco i przyjemnie, a bolało jak cholera :/ Pani masażystka powiedziała, że moje mięśnie i kręgosłup są w fatalnym stanie, wszystko ponapinane i osłabione I że najlepiej zrobić serię 10 masaży codziennie a później raz na miesiąc...eh nie wiem trochę kasy mi szkoda a z drugiej strony chciałabym podreperowac trochę mięśnie...
|
|||
|
|
|
#853 | |
|
Konto usunięte
|
Cynamonku modlę się za Was i bardzo mocno trzymam kciuki
![]() ![]() Cytat:
Ja też w ciąży nie jadłam słodyczy z uwagi na cukrzycę, to teraz nadrabiam ![]() Daj znać, jak tam jest. |
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
a tak właśnie wygląda błyszcząca skóra kubotka. Nie macie tak, serio tylko my?
(zdj. zaraz usuwam)
Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-03 o 18:07 |
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamonku- jesteśmy z Wami! Zycze wam z całego serca, żeby ten koszmar jak najszybciej sie zakończył i żebyście znow mogli beztrosko cieszyć sie czasem we troje
Perse- szczerze to szału nie ma. Większość sklepów nie na moja kieszeń. Wole chyba Silesie, bo tam to więcej sklepów dla przeciętnego Kowalskiego. W Galerii to jest fajne, ze nie da sie zgubić, bo łazi sie w kolko :p Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Nadrabiam retularnie na raty bo jak zwykle każdy dzień w biegu. Surka głosuje regularnie przy czytaniu ![]() Cynamonki - my też ściskamy kciuki, wszystko się ułoży i będzie dobrze, każdy koszmar kiedyś się kończy [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43076309]Aaa mialam Wam napisac a ciagle zapominam.. Teraz jest taki czas ze maluchy zaczynaja wicej rzeczy widziec, slyszec , interesuja sie tym co naokolo sie dzieje i wiele rzeczy je rozprasza... I dlatego tez sa niespokojne przy jedzeniu, rzucaja sie, puszczaja brodawke, rozgladaja sie.. Taki etap I najlepiej karmic w jakims spokojnym, cichym miejscu, to pomaga ![]() Pytanko- mamy po cc - czy wszystkie juz byliscie u gina po porodzie ? Bo ja jeszcze nie i nie chce mi sie isc.. Musze? [/QUOTE]No właśnie to już wiadomo dlaczego nasze Maleństwa szaleją przy kp. ![]() Ja byłam u gina w 8 tyg po cc, zrobił badanie na samolocie i usg w środku, pokazał mi bliznę na macicy, stwierdził, że wszystko ładnie pogojone, pokurczone, jajniki na miejscu, rodzić można ![]() Cytat:
Cytat:
A teraz po tej akcji ze szpitalem znów rehabilitant, neurolog i tym razem zalecili rehabilitacje bo zbyt mocno się odgina. Cytat:
Cytat:
Później wywoływałam przez net też w mediamarkt, akurat zrobili promocję po 39gr/szt, tylko odbiór w sklepie i były dużo lepsze jakościowo. gratulacje ![]() A Tymuś dziś skończył 14 tygodni, a teraz chyba zaczynamy gościć tego skoka 5 tygodniowego 14-19 ![]() My byliśmy dziś 2 raz na rehabilitacjach, ogólnie Tymuś lubi te ćwiczenia i mu się podobają, Pani powiedziała że świetnie sobie radzi i że raczej szybko mu przejdzie to wyginanie jak będzie trenował. Ale inne dzieci tak przeraźliwie płaczą przy tych rehabilitacjach, że bardzo cieżko tam wysiedzieć (rehabilituja 2 lub 3 dzieci na raz na jednym dużym stole) Tymuś się okropnie boi jak inne dzieci płaczą i on tez zaczyna wtedy koncert, trudno go uspokoić, więc ogólnie te rehabilitacje to mega stres. Mamy to mieć przez 5 tygodni, miało być 1 raz na tydzień, a chodzimy po 2 razy na tydzień i ćwiczymy z nim dodatkowo w domu. Oki zbieram się bo mam trochę pracy w sklepie internetowym.
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
fiazo brawa dla synka za ładne spanie
![]() stokrotka za bioderka !surka klikam jak opętana ![]() GHIA 100zl? Wow, drogo. To jakbym ja tam robiła to 2600zl nie moje haha. Może poszukaj gdzie indziej? kejt śliczne kciuki daliscie! Tez sie postaramy wstawić takie zacisniete jak mi sie młody obudzi! neni poszalalas na zakupach ![]() dotka mój zapewne w gondoli przejeździ zimę, dopóki nie założymy spacerówki, ale my mamy duża gondolę jedo bartatina wiec nawet w kombinezonie Tomek bedzie miał dużo miejsca skylie będę trzy dni u mamy mieszkać z Tztem, bo ona gdzieś wyjeżdża.. Reflektujesz na spacerki? ![]() dzoan dla Lola!No, mój młody śpi praktycznie od 12 z małymi przerwami. Spał do 15, potem mleko i usnął na mnie, spał do 16, a o 16 zapakowalam go w wózek i ruszyliśmy na spacer. Najpierw oczka otwarte, ale bardzo spokojny, a teraz śpi na polu, a ja obok niego siedzę mój aniołek, oby wieczorem tez był taki grzeczny bo wczoraj popis dał przed spaniem ![]() Ohoooo obudził sie królewicz, jakby czytał to co ja tu pisze normalnie ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#859 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jest tam jakiś sklep, którego nie ma w scc?
|
||
|
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Kochana Cynamonko! myślę o Was przez cały czas!!! Trzymamy całą rodziną za Was,za Adasia,za operację kciuki!!! Ściskamy mocno i przesyłamy Wam dużo sił psychicznych i fizycznych,w szczególności na jutro,na czas trwania operacji! Jeśli możemy w jakikolwiek sposób pomóc,dzwoń o każdej porze dnia i nocy!
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia brawa dla Tymka za słuszny wiek
![]() Odebrałam Lilki morfologię i aspat ma podwyższony:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#862 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cynamonku - my także trzymamy mocne kciuki aby wkońcu operacja się odbyła jutro i aby wszystko przebiegło pomyślnie, jesteśmy pewni że wszytsko będzie dobrze i Adaś zniesie ja dobrze, musimy byc dobrej myśli. Ucałuj Adasia od nas
Dzoan - brawa dla Lola za 2 miesiące Cytat:
Ale z tego co piszesz to fachową opieke tam maja, przynajmniej wiesz za co płacisz. Cytat:
Cytat:
A lekarka zaszalała z migdałkami Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Laurki Hej odebrałam dziś wkońcu pesel Szymcia zbierałam się do tego od dłuższego czasu Upiekłam dziś murzynka z kokosem i cholera zakalec się wdał robiłam tak jak zawsze i dupa blada wyszła. Gardło boli jak diabli, dobrze że z Szymonkiem juz lepiej. Wiej u mnie jak cholera, myślałam że mi głowe z karku zwieje. Miałam plany na popołudnie co by z wami troche posiedzieć a Szymus mi je popsuł bo zanim nadrobiłam to on ślicznie spał a jak już udąło mi się wszystko przeczytać to sie obudził i ciumka swoje paluszki i guga do karuzelki. Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-10-03 o 17:51 |
||||||
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynkajg
za odebranie Pesel-u![]() Mi szybko na ból gardła pomógł Azulen. Zaraz sprawdzę czy można przy kp. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-10-03 o 17:57 |
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ode mnie masz kilka klików już |
|
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
Kejt bo 280 dni to ściema
|
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Hi
![]() Cynamonku, co za masakra z tym szpitalem ![]() Rocky, za szczepienie, my mamy juz wyznaczony termin i ja juz sie boje o Edzia ![]() AgaPlast, czytalam ze blyszczenie skory swiadczy o skazke bialkowej, Ghia bodajze tez o tym wspomniala Dotka, u nas spacerowka ma opcje poziomego ulozenia i jezeli Edziu bedzie za duzy na gondolke przyjdzie nam wozic sie spacerowka ![]() Ja zakladam na Edka to co w domu (body z krotkim i pajac lub koszulka i spodenki/polspiochy) + czapeczka + kocyk gdy jest cieplo. Teraz zakladam dodatkowo bluze z kapturem (polarek). Mamy teraz 17C i jest pochmurno i wietrznie. Tz chyba nas z Edziem zarazil :/ Mnie zaczyna bolec gardlo, a mlody coraz bardziej charczy, sciagam mu sporo glutow i czuje, ze on chce odcharczyc a nie moze. Bidulek moj kochany Jezeli sie nie polepszy, przyjdzie nam udac sie do lekarza.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Już sprawdziłam Azulanu nie wolno przy kp. Ty nie kp więc możesz
|
|
|
|
#868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja potrafie zjesc nutelle jedna na dzien ;/ jak tak dalej pojdzie to z torbami maz mnie wyrzuci ;p ostatnio w kauflandzie byla promo, to mi kupil kilka sloikow ale ja tylko czasem zjem nutelle i nic wiecej nie jem;/ boje sie jakie to moje mleko dla malego jest wartosciowe ;/w ogole czy ktoras z Was moze mi polecic jakas mikrofalowke? czy oplaca sie z funkcja grilla?? u nas chyba dzisiaj nie mamy juz Pana Skok, oby, bo maly calkiem, calkiem jest dzisiaj :P |
|
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
My jeszcze poza domem. Czekamy aż TZ wymienia szybke w iPhonie i wracamy do domu. Maja była bardzo grzeczna w galerii. Udało mi sie kupić pare rzeczy. Kupiłam sukienkę, spódnice ołówkowa, 2 pary legginsów i szczoteczke elektryczna oral b. Aaaa i baterie do Majulkowej karuzelki która wczoraj kupiłam na Allegro
![]() Z atrakcji to musiałam Maje przewijać w aucie bo obsikala sie cała tylko skarpetki suche
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Surka, pip to Piotr i Paweł.
Przez Was wydalam kupę kasy w Tesco:p Kupiłam 10 par długich body, 10 par krótkich już na przyszłe lato , 5 par spodenek, rajstopy i śliniaki.Aż bałam się pokazać mężowi rachunek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

żeby operacja odbyła się jutro i 
Dostałam tyle leków, że aż mój portfel się przeżegnał 

Jak rano robiłam jajecznicę z pomidorem na śniadanie,to mała się obudziła i obśliniła masakrycznie
chyba zapach poczuła i chciałaby też spróbować,w końcu ileż można to mleko 

mi zostały w lodówce tylko 3 

o zabicu się własną pięścią też było dobre