Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 11:24   #4891
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ja tylko na sekunde
Rozmawialam przez skype z ciotka i powiedziala mi zebym nie trzymala rak na brzuchu bo sie macica wtedy stawia i to grozi poronieniem i dodala ze szkoda by bylo gdyby teraz sie to stalo jak juz .
ciotka pluła jadem

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nawet pospałam na pewno lepiej niż przez ostatnie 2 nocki...
Jak narazie nerwy na wodzy!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymamyyyyyy mocno!!!

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Paulinka mega kciuki

A ja muszę się pochwalić, że od wczoraj nie jestem już dziewczyną a narzeczoną

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja też się witam z rana po ciężkiej nocy...miałam skurcze co 20 min niby bie bolesne ale nie przyjemne.pojechalismy na ip dostałam kroplówkę rozkurcziwa po badaniu niestety szyjka ma 11 mm tylko i mam leżeć i czekać.na szczęście wróciłam di domku.syn na wycieczce a potem do kolegi więc trochę wypocząć będzie mi dane. Ogólnie od kilku dni jestem strasznie słaba i zmęczona nie wiem czemu:-(
Potrzymajcie się jeszcze chwilę i żebyś się lepiej poczułą

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Jestem już od nocy kłębkiem nerwów przed wizytą. Nie mogłam spać tak się martwię czy wszystko będzie dobrze. Żeby tylko mała Zosia podrosła i mieściła się chociaż w 10 centylu. Boję się że znowu mnie do szpitala wyśle. Zwariuję dziś do 17.
A nie posłałam dziś małego do przedszkola bo miał atak kaszlu rano. Wczoraj jak mama moja go odbierała to prawie byli na dworku a było zimno i wiał wiatr. Kurcze jestem wściekła na dyrektorkę która z nimi była bo wie że mały ma astmę i nie może na podwórko wychodzić jak jest zimno i wieje. Był cały zmarznięty jak go mama przyprowadziła no i astma dała o sobie znać już popołudniu. Tak go dusiło że aż wymiotował. Musze mu teraz podawać dodatkową dawkę sterydów. Normalnie nauczycielka ma szczęście że to nie ja małego odbierałam bo
Z Zosią będzie dobrze a Z Synkiem to kiepsko, że tak olewają Wasze potrzeby i prośby

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Witam się

Teraz też dokucza.Mam nadzieję że to nic groźnego naprawdę
Jutro się dowiem.
Ćwiczysz tylko Tylko froterkę na kolanach to może jeszcze raz przemyśl

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mi ogólnie podobają się beże i szarości, ale z tych kolorków co wstawiłaś to podoba mi się turkus ale zestawiłabym to z boałym bądź ten fiolet ale też żeby nie było za ciemno zestawiłabym to z białym.

AA właśnie-witam się w 35 tygodniu
I torba jeszcze nie spakowana
i reszty tyg. też, bo nie wszytsko pocytowało

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!!

Nie spałam prawie całą noc. Brzuch mnie bolał, ale już nic nie ciekło. Mam od nocy skurcze, nieregularne. Raz -dwa co 7 minut, potem godzina przerwy. Trwają od kilku sekund do minuty. Są też o różnym natężeniu bólowym. Na razie czekam, obserwuję. Dzwoniłam do położnej. Kazała obserwować i w razie, gdyby pojawiła się regularność czasowa [ choćby co 20 minut], jechać do szpitala, ze spakowaną torbą do porodu. Więc leżę z włączonym stoperem i przerażona czekam.
Kurcze, oby jeszcze chwilę, chociaz jak ten samochodód dostaniecie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
t praktycznie odstawiona. Je z butelki i z piersi . Dobił do wagi urodzeniowej i teraz powinno już pójść z górki. Czas kupować fotelik . Każdego dnia tęsknię za nim jeszcze bardziej.
Super, brawo dla zuszka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:25   #4892
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Dzidzia, super że w Witusiem wszystko ok i że ładne przybiera

Paulina,3mamy mocno kciuki i czekamy na radosne wiadomosci!

No już ogarnęłam to co miałąm ogarnąć
Teraz chwila odpoczynku i później kuzynka ma wpaść

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:27   #4893
lineczka1989
Zakorzenienie

Nemosku, strasznie mi się podoba ten pokój i chyba masz świra na punkcie kotów co

http://demotywatory.pl/4215641/Narob...na-warcie-taty
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:31
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:31   #4894
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
Nie ma sprawy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:32   #4895
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Nemosku, strasznie mi się podoba ten pokój i chyba masz świra na punkcie kotów co

u taty, u taty

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-10-03, 11:33   #4896
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!! Dawno nie było... Podczytuję Was i czerpię pozyttttttywną energię Gratuluję rozpakowanym mamusiom, trzymam kciuki za Witusia! Ja sama jestem wcześniakiem z 30/31 tyg., w pierwszej minucie miałam 2 pkt w skali Apgar, w 5 min -4 pkt. Dopiero teraz jak sama jestem w ciąży jestem w stanie sobie wyobrazic co moja mama wtedy przezywała.
Na ostatniej wizycie miesiac temu Mała ważyła 1371 g (29t 3d)t.Dzisiaj czeka mnie wizyta u innego gina ( mój jest na urlopie) i mam trochę stresa- do starego gina już się przyzwyczaiłam.

Muszę Wam coś napisać bo wczoraj moja szczęka wylądowała na podłodze... Po zajęciach SR poszliśmy zwiedzać porodówkę po remoncie.Wyobrazcie sobie,że w każdej sali porodowej zamontowano kamery, obraz jest przesyłany na bieżąco do dyżurki położnych oraz nagrywany na dysk. Co najlepsze, położne myślały,że kamery będą ogólnie monitorowały co się dzieje w pokoju ale okazało się,że są zamontowane tak aby nagrywać centralnie to co się dzieje na łóżku porodowym Podobno w strategicznym miejscu ma być na monitorze czarny kwadracik

Położna powiedziała, że chodzi o to żeby kontrolować to co matka robi z dzieckiem po porodzie bo są "różne matki" i tak mają zabezpieczenie. Ale potem zaczęła żartować, że teraz to wszystkie położne stracą pracę Nikt im jeszcze nie powiedział jak się sprzęt obsługuje, kto ma do niego dostęp.Jakaś babka powiedziała do niej podczas porodu "czy jej poród nie wyląduje na YT?" a ona jej odpowiedziała "ja tego nie zamieszczę na YT".
Powiedziała też,że istnieje taka możliwość,że jakiś obcy mężczyzna-ojciec będzie w kąciku noworodka obok dyżurki lub w samej dyżurce i będzie widział co jest na podglądzie..One niby starają się wtedy wyłączać obraz ale mogą zapomnieć.

Generalnie widać było, że personel nie jest z tego monitoringu zadowolony. Rodząca oczywiście może nie wyrazić zgody na nagrywanie, wtedy musi podpisać oświadczenie i one przykrywają kamerę ścierką.

Po namyśle stwierdziłam,że może i dobrze... widocznie chcą je bardziej kontrolować.. w razie jakiś roszczeń jest dowód. Co o tym sądzicie?
ktoś w ogóle się na to zgadza?!

Ledwo stronę skończę czytać to już następna jest

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:37   #4897
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ciotka pluła jadem

Trzymamyyyyyy mocno!!!

Potrzymajcie się jeszcze chwilę i żebyś się lepiej poczułą

Z Zosią będzie dobrze a Z Synkiem to kiepsko, że tak olewają Wasze potrzeby i prośby

Ćwiczysz tylko Tylko froterkę na kolanach to może jeszcze raz przemyśl

i reszty tyg. też, bo nie wszytsko pocytowało

Kurcze, oby jeszcze chwilę, chociaz jak ten samochodód dostaniecie

Super, brawo dla zuszka
Dzięki za pocieszenie,ulżyło
Ufff jeśli to tylko to mogę ćwiczyć.

Może rzeczywiście sobie odpuszczę...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

Dziękuję , mi trochę mniej ale jak sobie coś do głowy dobiorę to już koniec

Poczekaj jeszcze na efekt końcowy

Ano mam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 11:37   #4898
nasturcja7667
Zadomowienie

Smażę sobie frytki , a żeby nie było niezdrowo do tego rybka z folii z piekarnika i pomidorki z oliwą

Pędzicie tak, ze nie mam szans nadgonić...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:40   #4899
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetne ale najlepiej u taty napewno

Ja właśnie powiesiłam pranie.
Kurde założyłam dzisiaj skarpetki i mi się wrzynają w kostki

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

a za niedługo chyba ściągnę pościel z balkonu, bo wywiesiłam dzisiaj żeby sie przewietrzyła, bakterie się trochę wychłodziły

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:41   #4900
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Smażę sobie frytki , a żeby nie było niezdrowo do tego rybka z folii z piekarnika i pomidorki z oliwą

Pędzicie tak, ze nie mam szans nadgonić...
frytek bym zjadła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 11:42   #4901
Lilith890502
Zakorzenienie

ja właśnie przeprasowałam pierwszą część kolorowych ciuszków

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:43   #4902
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Świetne ale najlepiej u taty napewno

Ja właśnie powiesiłam pranie.
Kurde założyłam dzisiaj skarpetki i mi się wrzynają w kostki

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

a za niedługo chyba ściągnę pościel z balkonu, bo wywiesiłam dzisiaj żeby sie przewietrzyła, bakterie się trochę wychłodziły
Ja powiesiłam i wstawiłam następne

U mnie dzisiaj leczo tylko odgrzać i gotowe.Uwielbiam takie szybkie obiady.

Ale ja dawno rybki nie jadłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 11:43   #4903
maomami
Wtajemniczenie

Anoula bo tak patrzę na te wizyty i widze pytajniczki przy moim KTG, możesz wpisać 8:30 bo od tej godziny przyjmują na KTG ale o której wejdę to nie wiem bo tam jest wg kolejności jak sie przyjdzie a nie ma zapisów na konkretną godzinę

Stary 2013-10-03, 11:44   #4904
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Lineczko Poleciały fotki

Ale mi tutaj głośno,nad głową mi meżul wierci

Ledwo co ogarnęłąm pranie dzieciowe to teraz jeszcze nasze zostało
Właśnie powiesiłam 1 turę idę wstawić druga.
Rany skąd tyle rzeczy przecież nas jest tylko dwoje
Ciesz się że Ci nie wiercił o 7 rano jak mój

A co do frytek to..za narobienie smaka!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:45   #4905
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Paulinka mega kciuki

A ja muszę się pochwalić, że od wczoraj nie jestem już dziewczyną a narzeczoną
Gratuluję!!!

Antibia trzymaj się w dwupaku. Leż, odpoczywaj i kontroluj skurcze.

Paula Trzymamy kciuki. Już niedługo Twój Skarbek będzie z wami

Dzidzia brawa dla Witusia. Mały to fighter.

Witam się czwartkowo.
Jestem zła, bo zamówiliśmy programator do pralki, żeby nie kupować nowej. i co? Wczoraj przyszedł, mąż zamontował, a pralka jak przelewała wodę, nie grzała tak tego nie robi. Już nie mam siły!!!! A kasa jak nigdy, teraz wyjątkowo potrzebna. W sobotę chyba będziemy jechać kupować nową
C o do bólu bioder to mam je od kilku dni, masaż pomaga. A spojenie też zaczyna mnie boleć.
Dziewczyny jak ten czas szybko leci. Juz zaczynamy się sypać, a przecież tak niedawno było wielkie początkowe
Przeraża mnie, że to już lada chwila

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:46   #4906
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja biorę takie klapki bardziej,żeby pod prysznic się jeszcze nadawały.

Mój Tż chyba nie ma czasu na te refleksje,może dlatego ja się bardziej tym wszystkim stresuje a on nie
Twój Daniel to ma humorki, ale koniec końców to też pewnie serducho by mi zmiękło i zapomniałabym o tych wszystkich jego akcjach

Pięknie się prezentuje
Ale Daniel nie jest wyjatkiem.Chyba nie znam zadnego dziecka, ktore takich humorkow by nie mialo W tym wieku
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka siedzię pod kroplówką i ktg no i czekam na swoją kolejkę. Mąż chyba bardziej przerażony ode mnie
Wcześniej miałam jakąś małą kroplówkę od której się fatalnie czułam, na szczęście zleciała w 15min i przeszło.
Suszi mnie bo nawet łyczka wody nie mogę

To do później

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czekamy
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Czytam na wyrywki ostatnie strony, przepraszam

Paula trzymam kciuki bardzo bardzo mocno. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Newtrend Zosieńka na pewno też przybrała zdrowo.
nie chcę Cię stresować, ale jeszcze wszystko przed Tobą...ja do 3 miesiąca Alisy mówiłam, że nie sądziłam, że to takie proste. A potem się zaczęło...

gratuluję!

Wczoraj maluchowi przetaczali krew. Ma anemię. To normalne, bo na tym etapie ciąży nie ma jeszcze zapasów żelaza i przez to nie umie samodzielnie wyprodukować sobie krwi. Zresztą ja i tak miałam anemię, więc nawet nie miałby skąd. Po przetoczeniu zmiana pieluchy (zrobił mega fontannę poza pieluchę oczywiście) i pierś. I tak rąbał, jakby mu 3 dni nie dali. Jak donoszony noworodek . Sonda już jest praktycznie odstawiona. Je z butelki i z piersi . Dobił do wagi urodzeniowej i teraz powinno już pójść z górki. Czas kupować fotelik . Każdego dnia tęsknię za nim jeszcze bardziej.
Super, ze sa postepy

Ahh pamietam jak na poprzednim watku kobiety majace niemowlaki chcialy miec dwojke, albo i trojke dzieci.Zmienilo sie jak dzieci zaczely miec ok 1-1,5 roku. Wiele rezygnowalo. A teraz jak jest bunt dwulatka to prawie wszystkie sie zarzekaja, nigdy wiecej dzieci Pewnie jak dzieci wyrosna z tego buntu, zanim zacznie sie u nich nastepny, zajda ponownie w ciaze

Nagrywanie?Pogielo ich. Nie chcialabym.

Ja to znow mam klucia w pecherz,boli jak chodze.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:47   #4907
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za pocieszenie,ulżyło
Ufff jeśli to tylko to mogę ćwiczyć.

Może rzeczywiście sobie odpuszczę...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Dziękuję , mi trochę mniej ale jak sobie coś do głowy dobiorę to już koniec

Poczekaj jeszcze na efekt końcowy

Ano mam
jak ja ostatnio zmienialiśmy żyrandol, sama wybrałam, ale jak zawisł to jakoś mi się kolor tej części, na której żyrandol wisi-za nic mi nie pasował, to nic, że ogólnie nie było źle i mocno trzeba było zadzierać głowę, żeby to mocowanie w ogóle widzieć poleciałam kupiłam farbę jakąś specjalną w sprayu do przemalowania, po czym mąż mi uświadomił, że taka nic nie da, topoleciałam i kupiłam inne trzymadło- w sumie zapłaciłam jak za dwa żyrandole, no ale

A koci świr oznacza, że masz ścianę wytapetowaną tapetą w kociaki?

Nasturcja no weźźźź

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-10-03, 11:47   #4908
nemosek
Zakorzenienie

Ale numer gość wygrał 50 tys w Rmf fm

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 11:48   #4909
Asist22
Rozeznanie

Co do kamer na oddziale to jakieś szaleństwo. Dlaczego maja mnie nagrywać? Głupota ludzka nie zna granic.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:48   #4910
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesz się że Ci nie wiercił o 7 rano jak mój

A co do frytek to..za narobienie smaka!
O 7 spaliśmy

Ale nie zazdroszczę takiej pobudki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 11:51   #4911
maomami
Wtajemniczenie

No i chyba sprzatanie w papierach w szafie zostawie sobie na jutro, dzisiaj jakoś mi się już odechciało
Pójdę sobie chyba podgrzać barszczyk

Stary 2013-10-03, 11:52   #4912
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja ostatnio zmienialiśmy żyrandol, sama wybrałam, ale jak zawisł to jakoś mi się kolor tej części, na której żyrandol wisi-za nic mi nie pasował, to nic, że ogólnie nie było źle i mocno trzeba było zadzierać głowę, żeby to mocowanie w ogóle widzieć poleciałam kupiłam farbę jakąś specjalną w sprayu do przemalowania, po czym mąż mi uświadomił, że taka nic nie da, topoleciałam i kupiłam inne trzymadło- w sumie zapłaciłam jak za dwa żyrandole, no ale

Nasturcja no weźźźź

Ale teraz już Ci się podoba
Eh my kobiety....

Jaki trzeba mieć spatrzony charakter (mówię o sobie ) że mi zawsze coś nie pasuje.
I wszystko do głowy sobie dobieram

Nie aż tak mnie nie poniosłoby chociaż w poprzednim mieszkaniu miałam naklejki na ścianie- koty

Ja nie Lineczka i Acelinka co ma krejzola na punkcie sówek

Ale może kiedyś w pokoju dziecięcym taka tapetę wezmę pod uwagę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-03 o 11:54
Stary 2013-10-03, 11:52   #4913
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 11:53   #4914
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja też się witam z rana po ciężkiej nocy...miałam skurcze co 20 min niby bie bolesne ale nie przyjemne.pojechalismy na ip dostałam kroplówkę rozkurcziwa po badaniu niestety szyjka ma 11 mm tylko i mam leżeć i czekać.na szczęście wróciłam di domku.syn na wycieczce a potem do kolegi więc trochę wypocząć będzie mi dane. Ogólnie od kilku dni jestem strasznie słaba i zmęczona nie wiem czemu:-(
O matko! Leż teraz i odpoczywaj! Oby te skurcze się nie nasiliły. Dlaczego nie zostawili Cię dłużej w szpitalu na obserwacji tylko wypuścili do domu? Tak często skurcze chyba powinno się troszkę poobserwować.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przepraszam że ja nie na temat ale potrzebuję pomocy przy wyborze koloru na ściany do sypialni. Mi okropnie podobają się te dwa kolory
1. http://www.google.pl/imgres?start=46...5&tx=131&ty=16
2. http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...8&tx=139&ty=65

Zastanawiałam się też nad takim :
1. http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...24&tx=61&ty=56
bądź takim http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...7&tx=161&ty=78 choć ten ostatni wydaje mi się jakiś taki nijaki jeśli chodzi o sypialnię, wolałabym go mieć w salonie
Turkus i fiolet bardzo mi się podobają. Kolory całkowicie dla mnie. Podobne fiolet mam w swojej sypialni. Przy wyborze koloru weź pod uwagę od jakiej strony macie okno np. jeśli wychodzi na południe to przez większość dnia będzie świecić tam słońce i będziecie mieć w pokoju jasno, więc nawet takie ciemne kolorki jak turkus czy fiolet będą rozjaśnione, co innego jeśli okna wychodzą na zachód lub północ - wtedy można te kolory przełamać jakimś jaśniejszym na jednej lub dwóch ścianach, albo wybrać jakieś pastelowe kolory na wszystkie ściany.
Nie patrz na to czy kolor pasuje do mebli, bo ściany możesz sobie przemalowywać nawet co rok na inny kolor, a meble kupujesz raz na kilka lat.
Cytat:
AA właśnie-witam się w 35 tygodniu
I torba jeszcze nie spakowana
za tydzień!
Jak torba jeszcze nie spakowana to chociaż masz reklamówkę pod ręką? Żartuje oczywiście.
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się ja w 34tc
już się nie mogę wózka doczekać
za tydzień! Jak tylko przyjdzie do Ciebie wózek musisz się nim nam pochwalić.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam.
ja już po wizycie u dentysty. i musze tego 9 zęba usunąć, a on faktycznie jest 9. powiedziałą ze zdarza sie niezwykle rzadko, ale jest. Powiedziała ze bedzie bolał co jakiś dzień a jak wyjdzie całkowicie to prawie cały czas. No ale dzisiaj mi nie mogła usunąć, wiec czekamy na poród.
9 ząb to faktycznie mało spotykane, ale już od jakiegoś czasu żyję w przekonaniu, że wszystko jest możliwe np. że dziecko urodzi się już z ząbkiem (było chyba na wrześniówkach) albo, że stałe zęby wychodzą po kilka razy (przypadek mojego męża). Żeby tylko bardzo Cię nie bolało i żebyś wytrzymała do porodu.
Cytat:
Dzisiaj 35 tydzień

Ja nie wiem może Młody się już powoli, powoli szykuje.
Wczoraj dał nam taki popis wypychań i pagórków jak nigdy!Chciałam nakręcić filmik ale było ciemno,tylko lampka się paliła i mało co było widać.
Normalnie z prawej z lewej górka i tak co chwilę.Ale mnie to podjarało i zdenerwowało bo myślałam że coś się dzieje :/
za tydzień!
Moja Mała też czasami tak wojuje w brzuchu, że widać dokładnie jak się wypina z każdej strony. Zazwyczaj takie harce odprawia po 23, a że światło mamy słabe w pokoju też nie mogę jej nakręcić, ale kiedyś ją przyłapię.
Cytat:
ee tam kolor ścian do mebli... ja mam sypialnię w takim kolorze http://insp.hplx.pl/produkty/400_300...owa_128466.jpg i to tego mam łóżko w kolorze palisander http://www.parkietline.pl/_foty_news...isander1_b.jpg tylko że jednolite a nie tak jak tutaj :P

zaczyna mnei drażnić znowu szwagierka.. bo ona musiubłagać lekarzy o cc bo przeciez ona nieprzeżyje sn.. to po co się decydowała na dziecko
Ja też nie dobieram kolory ścian do mebli. Ten czekoladowy masz na wszystkich ścianach w sypialni czy jest jakiś dodatek jasnego? Pewnie masz same jasne dodatki.
Twoja szwagierka rozwala mnie na łopatki, szkoda na nią słów.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:53   #4915
Dzastin08
Wtajemniczenie

Przy mojej wizycie 09.10 też można poprawić, mam wpiane KTG, dopisać wizyta+KTG

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:55   #4916
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki trzeba mieć spatrzony charakter (mówię o sobie ) że mi zawsze coś nie pasuje.
I wszystko do głowy sobie dobieram
ja tak miałam jak malowaliśmy w zeszłym roku sypialnię chciałąm pomarańcz i żółty a jak pomalowaliśmy to stwierdziłam ze wolałabym fioletowy (dodam ze o fiolecie mówił TŻ i go nie posłuchałam) i tak mam ze wszystkim

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-03, 11:56   #4917
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
O śmieje sie ta co koty ma i sówki ja kręcą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 11:57   #4918
maomami
Wtajemniczenie

http://www.superpharm.pl/promocje/index gdyby kogoś interesowało, jest kilka rzeczy dla dzieciaczków

Stary 2013-10-03, 11:57   #4919
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak miałam jak malowaliśmy w zeszłym roku sypialnię chciałąm pomarańcz i żółty a jak pomalowaliśmy to stwierdziłam ze wolałabym fioletowy (dodam ze o fiolecie mówił TŻ i go nie posłuchałam) i tak mam ze wszystkim
Myślałam ze ja sama taka poorana

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-03, 12:00   #4920
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
za tydzień!
Jak torba jeszcze nie spakowana to chociaż masz reklamówkę pod ręką? Żartuje oczywiście.
Mam mam nie wyrzucam reklamówek Torba wyciągnięta z szafy jest,tyle że pusta Spoko mam czaaaaaaaas
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości