|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1081 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Uuu
bardzo proszê o komentarze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zrezygnowa³em tylko (prawie) z pieczywa, bo zauwa¿y³em ¿e razowe, pe³noziarniste pieczywo na zakwasie nasila u mnie zgagê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
R:
1. Kawowa owsianka z lodówki na biszkoptach (3 szt) z serkiem homo z ³y¿eczk± br±zowego cukru, pó³ jab³ka 2. Sa³atka: sa³ata, tuñczyk, grillowana cukinia, papryka, kukurydza, olej sezamowy Spacer z dzieciakami 3. 4 ma³e muffinki razowe cukiniowe z serkiem homo, czarna kawa, jab³ko 4. Duuuu¿a porcja przecudownej zupy z cukinii, dwie kromki razowca z mas³em, kawa³ek pieczonego indyka Pó³ godziny ganiania po IKEI z dzieckiem na rêkach ![]() 5. Pó³ kostki twaro¿ku z jogurtem nat., wiórkami kokosowymi i makiem Dzi¶ wyj±tkowo bez æwiczeñ, nie chcia³o mi siê, zalegam na kanapie...
#1084 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
U (znowu dzisiaj mi chyba hormony wariuj±... liczê, ¿e to dobry znak)
I 1/2 woreczka ry¿u ja¶minowego z jogurtem naturalnym 0% 150g, pokrojon± gruszk±, odrobin± wiórek kokosa, ³y¿k± pestek s³onecznika; herbata owocowa II bu³ka grahamka z serkiem Turek 5%, odrobin± sa³aty (kilka listków z gotowego miksu), pomidorkiem, kie³kami broku³a, plastrem szynki z kurczaka III jab³ko IV 1/2 woreczka kaszy; kawa³ek ³ososia (na oko jakie¶ 150-200 g?) sma¿onego w t³uszczu bez panierki; trzy ³y¿ki buraczków czerwonych V koktajl (robilam 2 porcje, na ca³o¶æ posz³o ok. 200g chudego twarogu, 1/2 szklanki wody, nektarynka i jaka¶ po³ówka jab³ka z lodówki, oraz 2 kostki cukru - do swojej porcji doda³am ³y¿eczkê ziaren s³onecznika) VI (bêdzie) zapewne grahamka z szynk± + jaka¶ niewielka sa³atka, bo nie jestem zbyt g³odna. I melisa. Jak to wygl±da? |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 973
|
R
Pó³ dnia poza domem, a zapomnia³am wzi±æ cokolwiek do jedzenia... Ale czujê, ¿e jako¶ siê wybroni³am, wybieraj±c zdrowsze opcje ![]() 1. tuñczyk w oleju na ciep³o z pomidorem i po³ow± papryki, bu³ka; paczka Rewersów z Lajkonika na spó³ê z T¯ (w ramach 10% odstêpstwa od diety) 2. sushi z krewetk±; 3. ciabatta na ciep³o z kurczakiem po meksykañsku i warzywami, ¶rednia latte; 4. makaron z sosem pomidorowym (puszka pomidorów, puszka groszku, pier¶ z kurczaka) lekki trening si³owy (raczej takie wprowadzenie póki zamówione hantle nie przyjd±, jeden obwód) + woda mineralna, herbata czarna, pokrzywa wymieszana z herbat± owocow±; Wiem, ¿e powinnam co¶ zje¶æ po treningu, ale nie dam ju¿ dzi¶ rady, padam z nóg ![]() Jad³ospis nie powala, wstawiam g³ównie po to, ¿eby dowiedzieæ siê, czy moje wybory "z miasta" (2, 3) s± s³uszne, czy raczej na przysz³o¶æ i¶æ w inn± stronê ![]() Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-10-02 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
Mo¿esz spokojnie zje¶æ wyra¼nie napisa³am ¿e to dotyczy osób z konkretnymi ¶cis³ymi celami i treningami. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
Sushi jest warto¶ciowe, a ta ciabatta te¿ brzmi fajnie, wiêc my¶lê ¿e wybory jak najbardziej ok, szkoda tylko ¿e nie zjad³a¶ nic po treningu, to nie dobrze. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
Zawsze mi siê Twoje jedzonko podoba³o, jest super ![]()
![]() |
#1087 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i przy³±czam siê do uwagi teczowejdlolinki - po treningu trzeba zje¶æ! ![]() Cytat:
![]() ![]() A có¿ takiego odczuwasz, ¿e uwa¿asz, i¿ hormony wariuj±? ![]()
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
dziêki ![]() ![]() ![]() po wczorajszych eksperymentach dodam, ¿e placuszki z dyni tarkowanej z curry s± przepyszne i ka¿demu polecam, fajny inny smak ![]() jad³ospis redukcyjny na dzi¶ 7.30 - kawa z mlekiem, 2 kanapki z tuñczykiem z puszki w wodzie i guacamole (avocado, pomidor, cebulka, chilli) (nie przepadam za kanapkami na ¶niadanie, ale dzi¶ kontrola instalacji gazowej i nie poszala³am z garnkami rano ;p) herbata zielona 10.30 - 3 ³y¿ki suchej kaszy jêczmiennej pêczak ugotowane, miseczka warzyw duszona na patelni (kalafior, groszek marchewka, pietruszka, por), jab³ko herbata zielona 13.30 - 2 kromki razowca ¿ytniego, wêdzona pier¶ kurczaka - kilka pasterków, pomidor, nektarynka 18.00 - spaghetti z sosem pomidorowym ,serem ¿ó³tym i warzywami (penne pe³ne ziarno) 20.00 - trening obwodowy (godzina) 22.00 - koktajl jogurtowy z mro¿onych malin i jogurtu naturalnego sugestie mile widziane ![]()
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-10-03 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem przed pierwsz± przek±sk± i zastanawiam siê co dzisiaj zje¶æ, jako¶ specjalnie g³odny nie jestem, a planujê solidny obiad... Jab³ka strasznie za mn± chodz±, wczoraj po kolacji zjad³em jeszcze 3, ale dlatego ¿e do¶æ ma³e s±. W³a¶ciwie to poza obiadem i ¶niadaniem móg³bym ju¿ je¶æ same jab³ka, akurat teraz dostêpna jest moja ulubiona odmiana ![]() No tak, ale pewnie nie¼le by mi siê potem za to dosta³o co ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 054
|
Dziewczyny, ja trochê odbiegnê od tematu, ale to tak ku przestrodze. Otoz, znalazlam w google niejaka diete "skinny girl", rzuccie okiem na jadlospisy, jakas masakra.. Przeciez one sobie robia krzywde i predzej czy pozniej rzuca sie na jedzenie
![]() http://m.zapytaj.onet.pl/Category/00...rl_Prosze.html Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo powiem Ci ¿e niektóre dni to takie prawie idealne ¶niadania im wysz³y... Mo¿e by im kto¶ jeszcze obiady i kolacje u³o¿y³ ![]() Daj spokój na g³upotê nie ma rady. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-03 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
To jest masakra
![]() Dobrze, ze ja nigdy nie mialam takich glupich pomyslow ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1094 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
na pierwszy rzut oka myslalam ze to s± kolejne posi³ki a to s± ca³e dni ;O
![]() |
#1095 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
A liczy³a¶ swoje zapotrzebowanie kaloryczne, bo jesz bardzo ma³o, liczy³a¶ swoje BMR? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Tak kus-kus to wêglowodany nie zauwa¿y³am sory, ale ja teraz doczyta³am ¿e æwiczysz 3-5 razy w tyg. i jesz 1400kcal to Ty równie¿ robisz sobie krzywdê.
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Najczesciej cwicze 3-4 razy w tyg., 5 to sporadycznie. Æwiczê tak od listopada. Wczoraj mi cwiczenia jednak odpadly.
Jak policzylam kcal z wczoraj to mi wyszlo jednak kolo 1600. Nie liczylam swojego zapotrzebowania, zaraz to zrobiê. Mam nadziejê, ¿e sobie krzywdy nie robiê, bo staram siê je¶æ warto¶ciowe jedzenie, ograniczam "¶mieci" do minimum. W ci±gu oko³o 3ch lat przyty³am 4-5kg i chocia¿ jestem szczup³a, lepiej siê czu³am wa¿±c te parê kg mniej. Jestem "gruszk±" i te dodatkowe kg osadzi³y siê na pupie (pó³ biedy) i na udach (i tu juz mnie to denerwuje), st±d moja redukcja. Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do hormonów... wahania apetytu (niezale¿nie od g³odu) i przedziwne zachcianki. Dzisiaj te¿ mnie trochê brzuch pobolewa, czyli w sumie wypisz, wymaluj - tak, jak by³o jeszcze te parê miesiêcy temu. Dziêkujê za wszystkie wskazówki. ;* Edytowane przez Shariana Czas edycji: 2013-10-03 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 565
|
Cytat:
Tak jeszcze raz spojrza³am na te swoje jad³o i masz racjê. Trzeba siê bardziej przy³o¿yæ. ![]() (Tak w ogóle to brakuje mi nieca³ych 4 kg do wagi prawid³owej i zastanawiam siê czy to wystarczy. Tym bardziej, ¿e po tej rozkminie w±tkowej dot. ruchu i okresu trochê siê pod³ama³am, bo chcia³am zapisaæ siê na jakie¶ zajêcia ruchowe, bo trochê mi tego brakuje, a wygl±da na to, ¿e nic z tego. ![]() ![]() Dziêkujê ![]()
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Mam pytanie o slodycze: ciasta domowe , czekolada z orzechami, pelno mleczne itd - traktowac jako posilek czy lepiej jako dodatek tzn nie jesc tego jako podwieczorek tylko deser po obiedzie np?
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Rozeznanie
|
Zale¿y, czy mowa o U czy P. Wydaje mi siê, ¿e na U lepiej potraktowaæ to jako osobny posi³ek, czyli podwieczorek w³a¶nie (ale wtedy nie je¶æ deseru).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaka ta Twoja ulubiona odmiana? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby te hormony pod±¿a³y ze swym szaleñstwem w jak najw³a¶ciwszym kierunku ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Cytat:
Pamiêtaj, ¿e po wychodzeniu z du¿ej niedowagi nawet je¿eli wrócisz do wagi takiej jak przed odchudzaniem to nigdy nie bêdziesz wygl±daæ tak samo, tylko chudziej. Dlatego powinna¶ liczyæ kilka kg wiêcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
teczowadolinka, poaalpina, sharianna
hm, to mam skrajne opinie od Was ![]() Wiem, ¿e w moim przypadku kazdy posilek powinien byc odzywczy itd. Nie zapycham sie przetworzonymi slodyczami tylko zawsze jem cos "domowego" dodaje porcje owocow i orzechów. Np. dzisiaj 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski czekolady z ca³ymi orzechami (naliczylam 12 orzechów) i szklanka malin z ogrodu, takze chyba nie najgorzej ![]() jak sie robi wielocytowanie? ![]()
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-03 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 565
|
Cytat:
Ale ten etap ju¿ za mn± (mam nadziejê), przynajmniej tak czujê. ¯yczê i sobie i Tobie, by nam siê uda³o te cykle odzyskaæ. Cytat:
Do wagi przed odchudzaniem (jejku jak dawno to by³o...) wracaæ nie chcê, ale odzyskaæ trochê kg jak najbardziej - sama widzê, ¿e nie wygl±dam nawet na zdrowo szczup³±. ![]() A tak w ogóle - dlaczego wygl±da siê chudziej ni¿ wcze¶niej? Pytam, bo po prostu siê nie spotka³am z tym stwierdzeniem.
![]() |
#1107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Te ma³e ³y¿eczki do ogromnych misek te¿ praktykujê! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 221
|
Lekkie przybieranie na wadze:
I. jajeczna owsianka z suszonymi jagodami goji, winogronami oraz mas³em orzechowym II. serek wiejski z rodzynkami, pokrojony jab³kiem oraz migda³ami III. gotowane ziemniaki z pieczeni± podane z gotowanym kalafiorem(ze ¶ladow± ilo¶ci± bu³ki tartej) i wszystko polane razem sosem pieczeniowym <- sto³ówka ![]() IV. gar¶æ nerkowców, ¶redniej wielko¶ci kawa³ek surowego broku³a V. biszkoptowy omlet orkiszowy z kakao i syropem klonowym podany z ¶liwkami wêgierkami oraz ¶wie¿ymi li¶æmi szpinaku |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie wklejê dzi¶ jad³ospisu
![]() Objad³em siê jab³ek, nektarynek i winogron, a z pe³nych posi³ków zjad³em tylko ¶niadanie i obiad ![]() Cytat:
Uwielbiam McIntosh i Lobo te¿ ale McIintosh najbardziej - s± takie miodowo-winne, lekko kwaskowe, soczyste i chrupi±ce wszystko w jednym ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.