|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Laura tak miała za pierwszym razem a dzis tylko w nóżke.
konkretny łepek ![]() A tz sie ,,wystrachał" sam na sam z Hanulką ? ![]() Cytat:
Jak sie urzadzimy to na pewno ![]() Cytat:
za bioderkaCytat:
A co noszenia i trzymania na rekach trzeba zdac sie na instynkt i przede wszystkim nie dac sie zwariowac! Cytat:
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Heloł laseczki!
My siedzimy na wsi bo tż ma urlop dlatego nas tak mało. Byliśmy dziś z Ptysiem 2h na grzybach i przytargaliśmy torbę podgrzybków Siedzimy sobie teraz przy kominku i się lenimy czekając na kąpiel. Nie wiem czy to wpływ świeżego powietrza, ale mój syn spał dziś ciągiem od 20 do 7 rano. Fajnie jakby mu tak już zostało. Nie nadrobię wybaczcie ale net tu muli strasznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Reflektujesz a kiedy dokladnie bedziesz?Kto mi podeslal Pana Skoka po poludniu?
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Czy którejś maleństwo miało ASPAT podwyższony???? |
|
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale pokazałaś w końcu? Mój też spojrzał na mnie z rezygnacją ![]() To teraz czekamy na zdjęcia Oliwki w nowych ubrankach ![]() Cynamonku dodam tylko, że ja też trzymam mocno MOCNO kciuki
|
||
|
|
|
#876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Obyscie mieli jutro siłę aby to wszystko przetrwać!!! Spróbuj trochę się przespać.. Ucaluj Adasie na dobranoc |
|
|
|
|
#877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twoją teściówkę to bym w kosmos wysłała ![]() Cytat:
) a czasem dopiero o 21. Nie wiem czemu tak![]() Cytat:
Cytat:
My jeszcze nie grzejemy. Dziś włączyliśmy tylko do kąpieli ogrzewanie na chwilę. Nie piję alkoholu choć dałabym się pokroić za Martini ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Bobas śpi, więc zmykam coś zjeść i posiedzieć z mężem, dobrych nocek życzę każdej z Was |
||||
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zainspirowałaś mnie tą zapiekanką,muszę na dniach zrobić,tylko zrobię z świderkami i bez fety,a za to z jakimś sosem może pieczarkowym.Cynamonku ogromne za jutro. Bądź dzielna dla Adasia,jesteśmy z wami myślami
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku nadal trzymam kciuki, wierze ze wszystko bedzie dobrze
A ktoras byla na lowach w Smyku z tym kodem? Moj mlody spi od 19, a mloda.... hmmmmm gada w pokoju usypiajac - demon. Ja jakby lepiej, bo bol glowy przeszedl, ale katar i chrypka jest. Marysi teraz ida zielone gile, a Aleksowi katar sie zmniejsza - oby do srody wytrwac i zaszczepic te moje pociechy. misiaczka a wyobraz sobie jak ja jechalam do TZ i mlodego przewijalam w aucie, na przednim siedzeniu na biega, zeby mu dupki nie zawialo. Ponadto siedzialam dzis na necie i szukalam lotu z Niemiec do PL na styczen, bo w grudniu pojade ze szwagrem autem, a w styczniu juz chce z dzieciakiami przyleciec - bo lot 1h45 min a nie 12-14 h autem. Widze, ze Ryanair uruchomil od 3o wrzesnia loty z Modlina i w okazyjnej cenie, ale niestety bilety tylko do 7 listopada poki co, wiec musze lookac czy pojawia sie juz na styczen. Wizzair ma, ale ceny roznie sie ksztaltuja i sama sie zastanawiam czy juz nie kupic tych, bo jak tydzien temu patrzylam to poczatek stycznia bilety byly po 19,99 euro a teraz juz okolo 50 euro, a tydzien pozniej sa na razie po 9,99 euro.
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nadrabiam przy wieczornym karmienuy. Wniosek o becikowe zlozony tylko kilka dokumentow z pracy meza musimy doniesc. Generalnie dzien spoko. Bylam u lekarza po skierowanie na mocz i morfologie,bo po ciazy nic nie robilam. I jutro mamy szczepienie! Sama tym razem jade...
Dzoan a to charczenie to na pewno gluty? U nas u Galganka sucha śluzówka była i w nocy szczególnie nad ranem mocno charcxal. Dlatego też inhalacje robiliśmy aż 3razy dziennie. Teraz dużo lepiej! Sarna Twój Antos wymagający ![]() Lachryma Igi też nosi 62 teraz i kupuje dwa na 68 i 74. Bo ten większy teraz będzie za duży ale w grudniu juz może być dobry. Cynamonkowa: no co za głupota z tym mlekiem debile! A dlaczego chcą czekać kolejny tydzień? Kciukasy cały czas za was zaciśnięte..
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, tak pokazałam w końcu ten rachunek tłumacząc się jak dziecko i pokazując jakie to wszystko potrzebne i super jakościowo
i że naprawdę się opłacało. Zdjęcia będą, ale za kilka miesięcy:p kupiłam ciuszki 6-9 msc, więc muszą poczekać w szafie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja coś tam miała z jakimś enzymem wątrobowy że niby za mało przybiera, ale nie widziałam wyników więc nie wiem czy to było to...cynamonku, co tu dużo pisać, dużo sił wam życzę i jak najmocniej zaciskam kciuki
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-10-03 o 20:27 |
|
|
|
|
#883 |
|
Konto usunięte
|
Aspat to właśnie jedno z badań wątrobowych, ale nie wiem, co oznacza
![]() My po kąpieli w MEGA WIELKIM ryku, Art był już zmęczony Wypił na śpiocha 100 i śpi w łóżeczku...
|
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Dotka pytałaś o wywoływanie fotek przez net, ja kilka razy tak zamawiałam. Zamawia się wywołanie fotek przez program i odbiera w wybranym Rossmanie lub wysyłają na wybrany adres (odbiór w Rossmanie jest tańszy). W tym programie wybierasz które fotki chcesz wywołać,jaki format itd,potem on ci pokazuje ile będzie do zapłaty. Więcej info znajdziesz tutaj: http://www.fotouslugi.pl/
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Moje młode znowu zasnęło, dzisiaj jest taki cudny ! Jak 2,5h nie spał to godzinę zacieszal do karuzeli i do mnie
![]() skylie chyba 8,9,10 jakoś tak mi mama mówiła ![]() A i uwaga! Teściowie zaczęli sie do mnie odzywać i teściowa pogugala do małego.. Czyżby poczuli ze przegieli pale?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zobacze jutro jak u nas w było |
||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
surka zeby nie bylo, jak jestem wiernie klikam. Nawet link kolezankom podeslalam, wiem ze dwie na pewno glosowaly
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję, ale niestety link wysłany przez pocztę czy np fb, nie dodaję głosów wg regulaminu tak samo, jak odświeżenie strony, tylko przez kolejne kliknięcie w link w podpisie. |
||
|
|
|
#890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Lola ![]() Panie Skoku-uciekaj ! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
konkretne zakupy ![]() Misiaczka a to Maja pogrom urządziła ![]() Jakierka Badz dobrej mysli co do szczepienia.Jak Edzia jakos zagadsz,dasz mu cycka i utulisz to moze nie bedzie krzyczał I jakos mniej trayumatycznie to zniesie.CYNAMONKU dla Was.Całym serduchem jestesmy z Wami ![]()
|
|
#891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja próbowałam ale łódzkich sklepów nie obejmuje ![]() Cytat:
Dać np. zdjęcie z usg z 20 tyg. i obok zdjęcie z 20 tyg. życia.Dzieć padł więc czas na romantyczny wieczór we dwoje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#893 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sieze powietrze słuzy małemu ![]() to nie my ![]() Cytat:
Ponadto siedzialam dzis na necie i szukalam lotu z Niemiec do PL na styczen, bo w grudniu pojade ze szwagrem autem, a w styczniu juz chce z dzieciakiami przyleciec - bo lot 1h45 min a nie 12-14 h autem. Widze, ze Ryanair uruchomil od 3o wrzesnia loty z Modlina i w okazyjnej cenie, ale niestety bilety tylko do 7 listopada poki co, wiec musze lookac czy pojawia sie juz na styczen. Wizzair ma, ale ceny roznie sie ksztaltuja i sama sie zastanawiam czy juz nie kupic tych, bo jak tydzien temu patrzylam to poczatek stycznia bilety byly po 19,99 euro a teraz juz okolo 50 euro, a tydzien pozniej sa na razie po 9,99 euro. [/QUOTE]Ja bym juz kupiła jak sie pojawią tanie.Sąsiad teraz za lot z Norwegii do W-wy płacił mało a mowił ze na styczen znów ceny są kosmos.... Cytat:
za jutroo[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43114474]Aspat to właśnie jedno z badań wątrobowych, ale nie wiem, co oznacza ![]() My po kąpieli w MEGA WIELKIM ryku, Art był już zmęczony Wypił na śpiocha 100 i śpi w łóżeczku...[/QUOTE]Laura cała happy juz pis wykapana ![]() Cale szczescie ze nie było jazdy po szczepieniu Iwonkajak Zuzia? Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zakupyLachryma dla ciebie też ![]() Szymcio tez padł, musiałam wylać 90 ml mleka do zlewu bo się zbuntował i nie chciał wypić bo zawierał antybiotyk, wcisnełam mu tylko 30 ml z tym antybiotykiem
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny obada;am wczesniejsze posty.
Co do termometru Tz kupił laserowy ,,Diagnostic" i jest fajny.Mozna tez sprawdzac nim temp. np. wody do kapieli.Jestem mega zadowolona. Kąpanie: kapiemy Laurke w płynie i szamponie 2 w 1 Nivea i nie spłukujemy jej. Co do alko: ostatnio piłam Kasztelana niepasteryzowanego.Laura padła o 20,ja piłam cosik po 21 ale ściągnęłam wczesniej mleko i o 5 rano i jeszcze o 9 dostała mleczko z butelki.Trzeba sobie jakoś radzić
|
#896 |
|
Konto usunięte
|
surka klikam klikam
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 13 głosów i Surka bedzie na 21 miejscu....głosujmy!!
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Ale się dziewczyny wręciłyście ![]() :dzie kuje:![]() ![]() :dzie kuje-kwiatek:![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

trochę musiałam poczekać w kolejce bo to szpital wojskowy i akurat ich przyjmowali ale przed normalnymi pacjentami się wbiłam. jeden facet mnie zdenerwował bo głupie uwagi robił że chcę wejść bez kolejki więc mu prawie grzecznie odpyskowałam
oczywiście po wizycie musieliśmy się nakarmić i tym sposobem zaliczyliśmy pierwsz publiczne karmienie
za bioderka
(zdj. zaraz usuwam)

12.06.2010