Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 18:49   #4501
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja również chorowałam na suknie Rosa Clara (model 153 Cazorla ), a jak się dowiedziałam, że będą w moim salonie to byłam w 7 niebie - do czasu, aż zapytałam o cenę... Wyższa półka ok 10 tys w górę
Tak też myślałam, że są nieosiągalne cenowo
Strasznie drogo, ale można nacieszyć oko, są po prostu idealne!

Ten "Twój" model boski!!

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Mi konkretnie wpadły w oko te:
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19535.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19537.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19605.html

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-10-03 o 18:46
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:12   #4502
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

mojakaren śliczne suknie

Właśnie sprawdziłam, że nasza pierwsza rocznica ślubu wypadnie w sobotę ale super
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:17   #4503
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam wstawiam Wam moją suknię! Oczywiście jest jeszcze za duża.

Załącznik 5432197
Sukienka jest boska!!!! Mi też podobają się w stylu princess

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:44   #4504
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja również chorowałam na suknie Rosa Clara (model 153 Cazorla ), a jak się dowiedziałam, że będą w moim salonie to byłam w 7 niebie - do czasu, aż zapytałam o cenę... Wyższa półka ok 10 tys w górę
Oooo w rany.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:46   #4505
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5432197
bardzo ładna suknia pasuje do Twojej sylwetki

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-03, 19:53   #4506
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam

właśnie zjadłam pyszną kolację naleśniki ze szpinakiem...oommomom
zrobił naleśniki a ja szpinak

teraz lampka wina i leniwy wieczór, który pewnie minie za szybko

anka nie załapałam się na wszystkie fotki niestety więc nie wiem w której Ci najładniej

co do kursu tańca to chcemy się wybrać z TŻ na kilka lekcji indywidualnych żeby się nauczyć walca na pierwszy taniec, więc pewnie to nastąpi w marcu albo kwietniu i pod koniec maja pójdziemy na jakąś przyminającą
może któraś z Was może coś polecić w Warszawie, ja słyszałam o szkole tańca Sulewscy i polecają mi ją też znajomi

co do wina to nie polecam carlo rossi mimo wszystko, wiem, że to jest lubiane wino i popularne ale po prostu dobrze wypromowane, (to podobnież tzw. sikacz)
na pewno za tą cenę znajdziecie jakieś lepsze
koleżanka z pracy 21 września brała ślub i szukała wina, zadzwoniła do znajomego, który ma sklep monopolowy bo chciała El sol i gość jej powiedział żeby odpuściła, bo nie warto i właśnie wspomniał, że carlo rossi też nie, polecił jej wino isla negra (w biedronce za 16 zł chyba) właśnie je piję i jest super i wino frontera, portada i gato negro
ceny różne, one zdecydowała się na portade bo w makro było to wino miesiąca i z 37zł było przecenione na 18 mówi, że goście bardzo chwalili, więc warto się zastanowić moim zdaniem

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 19:59   #4507
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć!
Kupiliśmy wczoraj wino 15butelek na 80 osób (bez wliczania dzieci oczywiście ). 5butelek białego Carlo Rossi i 5 różowego, pozostałe 5 to jakieś winko różane. Dlaczego tak mało? Otóż właścicielka sali powiedziała, że wino liczy się 1butelka na 7 osób. Moja przyjaciółka powiedziała to samo W dodatku wszystkie osoby pić nie będą bo małe dzieci no i kierowcy, ale liczyłam na 80.
Siostra TŻ ślubowała w czerwcu i przyjęcie było krótsze do 2 w nocy. Na 50 osób poszło 15 butelek wina (białe + czerwone) i czerwonego już brakło.

Ja wiem, że u mnie też pójdzie dużo wina, po pierwsze połowa tych osób będzie też u mnie, po drugie większość kobiet z mojej rodziny nie pije wódki, lecz wino.

Cytat:
Gratuluję sukienki i wyboru

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-03 o 20:02
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 20:00   #4508
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
co do wina to nie polecam carlo rossi mimo wszystko, wiem, że to jest lubiane wino i popularne ale po prostu dobrze wypromowane, (to podobnież tzw. sikacz)
koleżanka z pracy 21 września brała ślub i szukała wina, zadzwoniła do znajomego, który ma sklep monopolowy bo chciała El sol i gość jej powiedział żeby odpuściła, bo nie warto i właśnie wspomniał, że carlo rossi też nie, polecił jej wino isla negra (w biedronce za 16 zł chyba) właśnie je piję i jest super i wino frontera, portada i gato negro
ceny różne, one zdecydowała się na portade bo w makro było to wino miesiąca i z 37zł było przecenione na 18 mówi, że goście bardzo chwalili, więc warto się zastanowić moim zdaniem
i gdzie ja mam to zapisywac aby takie rzeczy zapamietać?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:14   #4509
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
zrób sobie na dysku folder "alkohol"
Ja jestem lekko nawiana, bo świętujemy, chłop zaliczył dziś ciężki egzamin na 5 i tym samym ma zaliczony 1 rok aplikacji siedziałam trochę z teściową, piłyśmy szampana i gadałyśmy o ślubie, fajnie było Teściową to mam mega, naprawdę...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:21   #4510
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja jestem lekko nawiana, bo świętujemy, chłop zaliczył dziś ciężki egzamin na 5 i tym samym ma zaliczony 1 rok aplikacji siedziałam trochę z teściową, piłyśmy szampana i gadałyśmy o ślubie, fajnie było Teściową to mam mega, naprawdę...

velika
ja na lampce wina do kolacji też nie przestałam i zaraz kończymy butelkę
gratulacje dla Twojego chłopa
ja z moją też mam dobrze na szczęście

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 20:23   #4511
gornek
Zakorzenienie

Tez z TZ sie zastanawiamy nad iloscia wina, bo wódki to wezmiemy max 100 butelek, o winie myslalam zeby max 25, ale mam ten komfort ze zaplace tylko za to co bedzie wypite, reszte moge spokojnie oddac, wiec wezme w zapasie, reszte oddam, bo nie chce miec sytuacji ze mi czegos zabraknie :p
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 20:29   #4512
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Siostra TŻ ślubowała w czerwcu i przyjęcie było krótsze do 2 w nocy. Na 50 osób poszło 15 butelek wina (białe + czerwone) i czerwonego już brakło.

Ja wiem, że u mnie też pójdzie dużo wina, po pierwsze połowa tych osób będzie też u mnie, po drugie większość kobiet z mojej rodziny nie pije wódki, lecz wino.
Oooo fajnie wiedzieć, dzięki.
U mnie też będzie krótsza impreza do drugiej/trzeciej i pięćdziesiąt parę osób i myślę o ciut ponad 20 butelkach wina.

Apropo alko to koleżanki z pracy siostra we wrześniu brała ślub, a jako, że obie w przyszłym roku ślubujemy więc ten temat u nas na tapecie, to o wszystko ją wypytała.

Było 60 osób impreza podobno była do trochę po 3, (a zaczęli po 19) i poszło 70 butelek wódki.
Moim zdaniem sporo zwłaszcza, że nie było bram, zabaw oczepinowych, itd.
Wychodzi ponad 0,5L wódki na głowę + wina.
Szczerze, wśród naszych gości nie wiem czy ktoś wypije połówkę.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Ja mam w folderze ślub taki plik worda który się nazywa "Warto pamiętać!" i tam wrzucam jak leci wszystkie różnego typu ciekawe informacje.

Stary 2013-10-03, 20:36   #4513
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja zapisałam w moim sprytnym ślubnym notesie

Cytat:
Teściową to mam mega, naprawdę...
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja z moją też mam dobrze na szczęście
Dołączam się do klubu PMek lubiących swoje przyszłe teściowe ! Moja też jest fajna
Stary 2013-10-03, 20:47   #4514
madzixx88
Zakorzenienie

hej Dziewczyny

witam nowe PMki

widziałam kupione sukienki...gratuluję Wam !!!!
nie mogę doczekać aż będę mieć i ja w sumie to już mam wybrany model i znalazłam dwie dziewczyny na tablicy, które sprzedają taką suknię, zadzwoniłam do nich i spytałam je o wrażenia wszystko mi opowiedziały, pytałam jak się tren spisywał itd..obie były zachwycone suknią i tym bardziej mnie utwierdziły w przekonaniu o jej kupnie w przyszłym tyg pojadę

u nas 7 miesięcy do ślubu coooraz bliżej

idę nadrabiać

Opiumalfa- a Ty też z Łódzkiego? my z TŻ poki co byliśmy w manu w aparcie oglądać ciekawa jestem jakie zdjęcia Wam wyszły
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:07   #4515
rabbitka
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, witam nowe PM!
Cornflower_girl nieprzyjemna sytuacja, ale tak jak Dziewczyny radziły ja bym obie zaprosiła, jednak mam nadzieje, że do czasu wesela ich stosunki się unormują!

Aneczka z tych sukień co widziałam to w 3ciej Ci najładniej

Kaszuszka piękna suknia, wyglądasz jak księżniczka

Co do wina, my mam wliczone po 2 kieliszki na osobę białego lub czerwonego do obiadu w cenie, ale napewno będziemy domawiać. 15 butelek wydaje mi się mało, ale ja bardzo wino lubię, że czasen jedna butelka mi nie starcza

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:07   #4516
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 5432197
Wow Gratulacje!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:19   #4517
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Paradoksalnie, ale lepiej mi było po usunięciu - wycięciu ósemki z dziąsła, z szyciem, niż po wyrwaniu takiej normalnie wyrośniętej.
Więc nie martw się na zapas
Później na pewno, ale przez tydzień będę cierpiała

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
namisek1990

moją ma być siostra, ale ostatnio coś wspominała, że nie wie czy nie zaczną się starac o dzidzię, a więc by wtedy nie mogła być. Mam w rezerwie dwie koleżanki, obie już poinformowałam że są w rezerwie na moją świadkową, i sie strasznie ucieszyły , także o tyle dobrze, że ja raczej jestem ubezpieczona
a na Twoim miejscu bym się spytała odrazu koleżanki czy tak czy nie, bo jeśli nie chce to bez sensu, jak da Ci o tym znać za późno. A tak to sobie kogoś znajdziesz
Jeszcze mam trochę czasu, więc nie będę naciskać, ale za jakiś czas zacznę

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Współczuję... Skoro nie chce świadkować powinna Ci powiedzieć, żebyś mogła zastanowić się nad kimś innym. Ja miałam niedawno taki koszmar, że wszyscy mi odmawiają ;( Mam nadzieję, że tak się nie stanie... Chciałabym żeby moją świadkową była siostra ale nie wiem czy się zgodzi bo mają małe dziecko (w dniu ślubu będzie miało rok i 4 miesiące) i boję się że mi odmówi z tego powodu...
wiem, co czujesz też się czuję tak samo...

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Sierpniowe PM czy już już po trochu rozglądacie się za suknią ślubną? Ja jestem chyba jakaś nienormalna, bo w ogóle nie mam koncepcji...
Przymierzałam 3 sukienki, niby mam typ, ale nie na 100%, i się nie stresuję, czekam na nowe kolekcje i Nowy Rok

Cytat:
Hmmmmm bardzo dawno się nie udzielałam ale poczytywałam cały czas. A nie pisałam bo w sumie nie miałam o czym. Ale teraz się trochę pozmieniało i kupiłam suknię!!!!!
gratki

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ciężki temat. Ale może wyjaśnij jej, na czym polegają obowiązki świadkowej / druhny ? Ja trochę rozumiem przerażenie, bo przerabiałam bardzo problematyczne świadkowanie, kiedy musiałam robić niemal za konsultantkę ślubną, jeżdżenie na targi/ przymiarki do miasta odległego o 4,5 h jazdy ... Niestety takie przypadki się zdarzają. Jeśli na spokojnie wyjaśnisz o co chodzi, to na pewno obawy znikną
[/COLOR]
Ale ona nie ma żadnych obaw tego typu... Tylko ona taka jest, że się nigdy zdecydować nie może, i chciałaby żeby ją prosić...ale jak dla mnie to ona powinna chcieć być moją świadkową, nikogo nie będę namawiać - tak albo nie

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:37   #4518
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
a tak w ogóle co myślicie o połączeniu bordo i srebrnego (szarego)?
Mnie się osobiście to połączenie nie podoba, dla mnie bordo ewidentnie łączy się z ciepłą tonacją - ecru, złoto.

Cytat:

Załącznik 5432197
Pięknie! Podręcznikowa księżniczka!
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
a my w poniedziałek odbieramy swoje obrączki od jubilera
Pochwal się! W ogóle widzę, że coraz więcej z Was ma już obrączki, hmm, ja myślałam dopiero wiosną jakoś kupować... Choć z drugiej strony dobrze sobie te koszta porozkładać i np. albo ubranie dla TŻ albo obrączki kupić zimą... zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dołączam się do klubu PMek lubiących swoje przyszłe teściowe ! Moja też jest fajna
I moja!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 21:55   #4519
irracjonalna_
Raczkowanie

gratuluję kupionych sukienek!

aneczka25057 nie zdążyłam na Twoje foty :/

Cytat:
Ale skoro ludzie lubią Carlo Rossi to ja bym kupowała. To co będzie smakować gościom weselnym może się bardzo różnić od tego co jest dobrym winem. Ogólnie podobno większość ludzi w Polsce lubi wina słodkie/półsłodkie, ale w 'winnych' państwach pija się raczej wytrawne. Chyba też te są uznawana za dobre wina, ale niejedna ciocia powie, że dostała 'kwasa'. Ale ekspertem nie jestem Kupiłabym coś bezpiecznego Można poszukać tutaj: http://dotrzechdych.pl/

Mam pytanie dziewczyny: jak to jest z tym mierzeniem sukienek? W salonie mają jeden rozmiar konkretnego modelu? Można w ten sposób sensownie ocenić, czy się w czymś dobrze wygląda jak tu odstaje, tam ciśnie, tu za długie?
irracjonalna_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 22:00   #4520
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny: jak to jest z tym mierzeniem sukienek? W salonie mają jeden rozmiar konkretnego modelu? Można w ten sposób sensownie ocenić, czy się w czymś dobrze wygląda jak tu odstaje, tam ciśnie, tu za długie?
Nie spotkałam się ani razu by suknia była w kilku egzemplarzach (rozmiarach).
Moim zdaniem mimo nie odpowiedniego rozmiaru da się określić jak suknia pasuje do PMki i jak będzie wyglądać gdy będzie odpowiednio dopasowana.
Jak są za duże, to Panie spinają takimi klamrami, żeby pokazać kształt, a jak za małe to nie zapinają do końca, ale przytrzymują tak, żeby z przodu było widać jak się to będzie układać.

Stary 2013-10-03, 22:02   #4521
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Opiumalfa- a Ty też z Łódzkiego? my z TŻ poki co byliśmy w manu w aparcie oglądać ciekawa jestem jakie zdjęcia Wam wyszły
nie, mieszkamy w Belgii, ale moi rodzice miezkaja w LDZ. zastanawiamy sie nad kupieniem obraczek w PL ale nie wiem czy to logistycznie wyjdzie.

Zdjecia sa do obejrzenia w klubie. Jak fotograf wrzuci post na blogu o nas to wrzuce i na watek
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 22:17   #4522
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje dla chłopa !
ja na teściową póki co to też nie narzekam narazie wykryłam dwie wady u niej

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Było 60 osób impreza podobno była do trochę po 3, (a zaczęli po 19) i poszło 70 butelek wódki.
Moim zdaniem sporo zwłaszcza, że nie było bram, zabaw oczepinowych, itd.
Wychodzi ponad 0,5L wódki na głowę + wina.
Szczerze, wśród naszych gości nie wiem czy ktoś wypije połówkę.
oo, to u mnie mam dość sporo pewniaków, którzy wypiją połówkę i będzie im mało. U mnie w rodzinie niedużo, ale u Tż nie zliczyłabym chyba

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-03, 23:21   #4523
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje dla tzta !

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Mnie się osobiście to połączenie nie podoba, dla mnie bordo ewidentnie łączy się z ciepłą tonacją - ecru, złoto.

Pięknie! Podręcznikowa księżniczka!

Pochwal się! W ogóle widzę, że coraz więcej z Was ma już obrączki, hmm, ja myślałam dopiero wiosną jakoś kupować... Choć z drugiej strony dobrze sobie te koszta porozkładać i np. albo ubranie dla TŻ albo obrączki kupić zimą... zobaczymy

I moja!
i moja!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:06   #4524
kaszuszka
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe słowa!!!!

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:23   #4525
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ale ekspertem nie jestem Kupiłabym coś bezpiecznego Można poszukać tutaj: http://dotrzechdych.pl/
Jeju jeju jaka fajna stronka! Coś czuję że dziś zaczniemy z TŻ degustację

Cytat:
Można Z tego co zauważyłam to najczęsciej suknie są w rozmiarze 38.

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-10-04 o 06:30
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:39   #4526
misia880
Zakorzenienie

gdzie są w klubie te zdjecia Opium z sesji ??? nie załapałam się ???

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:49   #4527
madziara889
Zakorzenienie

Rok do ślubu !!!

velika gratulacje dla Tż

aneczka25057 mi też najbardziej podobasz się w 3.

Moja teściowa też jest fajna
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 07:02   #4528
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Później na pewno, ale przez tydzień będę cierpiała
E tam, wcale nie To naprawdę nie jest nic aż tak strasznego, nie ma co się niepotrzebnie nakręcać.

Cytat:
Nawet jak jesteś szczuplejsza, albo grubsza niż salonowe 38, to i tak zobaczysz mniej więcej, jak wyglądasz Jedynie co, to mnie niektóre kiecki po prostu nie przechodziły przez biodra i z nich rezygnowałam - no cóż, coś za coś. Ale 95% sukienek spokojnie byłam w stanie zmierzyć.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
gdzie są w klubie te zdjecia Opium z sesji ??? nie załapałam się ???
W klubie, w jej wątku jest link.

Dziewczyny, jestem juz chora 1.5 tygodnia. Najpierw zapalenie oskrzeli, teraz krtani i tchawicy. I nic mi nie przechodzi, mam wrażenie, że jest gorzej, tak kaszlę, że się duszę Już nie wiem co mam zrobić
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:06   #4529
misia880
Zakorzenienie

Dotka mój TZ też ma od 1.5 tyg taki kaszel ze juz nie wiem czym go leczyc. Najpierw brał flegamine i akodin na noc. i NIC ,tak sie dusi ze masakra.

ale u lekarza nie byl
moja mama mowi zeby kupic thiokodin i ze to niby moze pomoc - sprobujemy

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:10   #4530
velika
Winter is coming

Mój tak miał w tym roku zimą, nie chcę straszyć, ale dochodził do zdrowia 3 miesiące i mało brakowało do zapalenia płuc ;/ zeżarł tonę leków i w końcu przeszło, ale bardzo długo to trwało.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości