|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za opinie o leżaczkach.Jeżeli cena nie będzie duża i mi się uda go wylicytować to wezme,Najwyżej potem dokupie taki do 18 kg. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- No więc tak:mam się przyjrzeć ostatniej kolacji.Lekarka podobno powiedziała że te wyniki na czczo nie są złe..Jeżeli mimo kombinacji z kolacją bedą takie do poniedziałku,mam w poniedziałek zadzwonić. Na ostatnią kolacje jem kromke chleba żytniego z warzywami i wędliną.Co moge zmienić?Czy zmienić przekąske nocną i na jaką?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-10-03 o 16:24 |
||
|
|
|
#3092 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ech, moja dzisiejsza rocznica wywołała lawinę wspomnień...
![]() Cytat:
A ja bywam tam jak tylko mogę. I żadna z naszych postaw nie jest lepsza ani gorsza. Każde z nas ma tak samo dziecko w sercu... Cytat:
A z pogrzebem to mieliśmy szczęście - prawdziwe! [swoją drogą u mnie też zajęli się mama i mąż, ja tylko musiałam podpisać jakieś papiery, TŻ mi zasłaniał w tych papierach imię Dawidka, czy napis: syn, bo też wpadałam w histerię, jak to widziałam]. Ksiądz nam zapomniał o pogrzebie i moja mama musiała po niego lecieć na parafię, w tym czasie auto z firmy pogrzebowej musiało już jechać, przyjechało zastępcze, ogólnie było mnóstwo nerwów, które skutecznie rozładowały atmosferę. Wtedy byłam wściekła, ale tak naprawdę może dzięki temu jakoś to przetrwaliśmy. A ja też miałam taki moment ulgi - było to w dniu, w którym zrobiłam sobie tatuaż. Takie obrazy będziesz mieć przed oczami do momentu, w którym urodzisz swojego drugiego synka i położą Ci go na piersi do pocałowania i przytulenia. Niestety... Ja cały czas w szpitalu miałam wizję, że jak położne przyjdą sprawdzać tętno (a sprawdzali 10 razy na dzień+ktg), to go nie będą umiały znaleźć... Cytat:
Cytat:
Ja akurat w tej kwestii nie narzekam, bo brak nam kontaktu i takich złotych porad. Cytat:
A finalnie Artuś urodził się rok i 3 dni po przewidywanym TP Dawidka. Jednak teraz nie ma to dla mnie znaczenia. |
|||||
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera nie jestem pewna czy wstrzyknełam insuline do kolacji bo coś mi się pen zaciął
Chyba tak,ale pewna nie jestem..Wole nie ryzykować wstrzykiwania drugiej dawki.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Wszystko zależy od dziecka czy będzie chciało leżeć w takim leżaczku. Ale jeśli nie będzie droższy niż max 100 zł to się opłaci. A patrzyłaś na takie rzeczy na tablicy
![]() Kunia A może jakaś dziewczyna do pomocy by Ci się przydała? Ona pobawiłaby się chwilę z Tosią, a Ty zajęłabyś się innymi rzeczami ![]() Trzymaj się |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Nie doczytałam wszystkiego, smutno mi się zrobiło.. muszę się przyznać, że ja już tak nie liczę.. tzn na pewno w pewne dni myślę i będę myśleć, ale już nie co miesiąc, przynajmniej nie w każdy miesiąc.. nie zapomniałam i nie zapomnę nigdy ale jednak już tak nie myślę.. może powinnam..
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
esia naklejki super, ale z tego co piszesz co masz i co jeszcze chcesz to dla mnie za dużo, ale w sumie nie wiem jaki jest metraż i układ pokoju. żółte ściany, zielone meble, 2 rodzaje naklejek, rybki z masy solnej (jak to wygląda?) i jeszcze ta zazdrostka. firanka jest superowa, z zazdrostki bym zrezygnowała i chyba tej miarki naklejki. ale to moje zdanie.
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej traktował go jak karę i zło konieczne, siedział skrzywiony albo się wściekał. cieszyłam się, że mam pożyczony bo bardzo żałowałabym każdej złotówki na niego wydanej. teraz używam głównie do karmienia, czasem jak muszę coś w kuchni zrobić albo łazience.
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas wczoraj bylo 5 miesiecy. Ja jeszcze licze ale juz nie placze Chcemy kupic jakies ladne kwiatki dla naszej trojki aniolkow. Ja tez nie widzialam dziewczynek jak sie urodzily balam sie Ale mam zdjecia I pozniej je obejrzalam i chyba tak bylo lepiej A u mnie chora jestem mam kaszel I tz ktory o mnie dba mleko z czosnkiem juz mi uszami leci ![]() Ale kochany jest jak sobie w nocy herbate z cytryna zrobilam to mi polowe wypil. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Pozdrawiam Was wszystkie Trzymam kciuki za wszystkie razem I kazda z osobna zeby wszystko bylo ok. |
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie, u mnie Tosia tez jakos pozniej polubila bujaczek chyba ok 2-3 miesiaca
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kubek29;43102912]
Napewno kogos odpowiedniego znajdziesz. Znajdz kogos kto siedzi w nadcisnieniu. Kto pracuje na oddziale/klinice gdzie maja takie "przypadki"- rzucawka, hellp i te sprawy. Taka osoba bedzie bardziej wyczulona, niz lekarz ktory widzi glownie ciaze fizjologiczne. Kubek - problem jest w tym, że ciężko o takiego lekarza, który miałby doświadczenie w takim przypadku jak mój. Ja miałam podejrzenie zespołu hellp ponieważ nie miałam problemu z nadciśnieniem, ale całą resztę objawów już tak. Gdzie nie pójdę, z jakim lekarzem nie rozmawiam to słyszę, że z zespołem hellp miał do czynienia dwa razy w życiu. Nie jest to częste "zjawisko" więc i o lekarza z doświadczeniem ciężko. Przez to, że nie miałam pełnych objawów zespołu każdy lekarz ma inne zdanie nt tego czy to rzeczywiście było TO. Ale teraz już się nie dowiem. Możemy tylko podejrzewać co się wydarzyło i próbować zapobiegać... ![]() Strasznie mi się smutno zrobiło czytając o waszych pożegnaniach z aniołkami.
|
|
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43102312]Hej. U nas dziś mija 1,5 roku.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pytałam ![]() ja mimo że czułam ruchy zawsze bałam się tętna a co dopiero Ty. A jak ruchy? czujesz regularnie już? Nie pamiętam już bo wtedy jakoś byłam zaraz po porodzie, ale dlaczego wtedy pojechałaś na IP? Nie czułaś ruchów? Cytat:
![]() Co do pogrzebów to ja nie chciałam pogrzebu i wcale nie żałuje. Wiedziałam że po dziecku nie zostało nic (rozłożyło się we mnie ) i że to będzie dla mnie ciężarem. Wolałam i nadal wole mieć je w sercu.. dziś znalazłam wyniki bety z pierwszej ciąży i przykro mi było ![]() ale nie porównałam ani raz do Kamilka, to jest moje szczęście-ziemskie szczęście i juz
|
|||
|
|
|
#3103 | |||
|
Zakorzenienie
|
HEJ! nie pocytowałao mi wszystkiego a czytałam na raty jak Zosia pozwoliła i taki efekt!
Cytat:
Cytat:
Oczywiście czytając Wasze historie znowu się poryczałam... Cytat:
Zosia tez nie przepadala. ja miałam pożyczony i jak ją wpinałam to jak za kare. Potem dałąm sobie spokój i leżaczek oddałam. |
|||
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
LUNA
ruchy czuje od początku 18 tyg (od 13 czułam tylko przesuwanie) i od początku czuje codziennie. Zaczęłam dziś 24 tydz i niby wiem że na regularność jest jeszcze czas ale jak nie czuje przez godzinę (bo teraz tak średnio czuje, co 40-90 min) to już się martwię. Każde usg to stres że serce nie będzie biło bo często to dosłownie sekunda. A rok temu to tak, nie czułam ruchów, ale nie chciałam robić paniki, byłam przekonana, że dziecko tak się ułożyło że nie czuć, ale jak na drugi dzień było to samo to pojechaliśmy. Poza tym do głowy mi nie przyszło że coś może być nie tak, bo czułam się dobrze, wyniki zawsze ok, no i 2 tyg wcześniej miałam usg. Dziecko rozwijało się dobrze bo waga i długość były w normie jak na 32 tydz. Ale fakt, dokładnego usg polowkowego nie miałam, więc teraz można tylko gdybac, czy może wadą serca czy inna, czy jeszcze coś innego. Sekcji nie było i do teraz jestem o to zła, zwłaszcza, że lekarz mówił że będzie.
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43110444]Ludzie różnie przeżywają takie tragedie. Mój mąż gdyby nie chodził ze mną, to w ogóle nie odwiedzałby grobu. [/QUOTE]
ja tak mam moja mama z trudem to przyjmuje. ona u babci jest codziennie. nie potrafi zrozumieć, że ja też...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43110444]No coś Ty?! Ty taka silna i stanowcza Paniczka dajesz się terroryzować t.??? [/QUOTE] nie daję. i chłopu przykro. ale mnie też przykro jak na okrągło słyszę, że powinnam (?) dokarmiać Torresinka. najlepiej żurkiem babci. a jak nie to choć mlekiem jakimś treściwym. ale nie mm, bo po co przepłacać ![]() Cytat:
![]() Jednak dobrze, że nadgorliwie zrobiłam dziś T. morfo i żelazo. W 3 tygodnie (żelazo) poleciało okrutnie w dół... Normalnie, aż się boję jutrzejszej wizyty...
|
|
|
#3106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Treściwe jak nic i tanioszka!My bierzemy to Ferrum, jestem ciekawa efektów... |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Byłam wczoraj u hematologa-immunologa - zalecił powtórzyć białko c i zrobić jakieś przeciwciała blokujące (nie wiem co to) i w ciąży brać heparynę; czuję się spokojna po tej wizycie
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam....mnie choróbsko dopadło a praktycznie pół dnia przeleżałam wczoraj w łóżko z książką w rękach! Tak mnie wciągła
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Pani T próbuje się obracać na boczki ![]() Agatko Ja wczoraj podobnie jak Ty zaczytałam się, ale w gazecie ''Z życia wzięte'' Lubię te życiowe historie. Miód i cytryna działają cuda Stawiamy dziś tort. Stasio ma roczek. Nie mogę w to uwierzyć http://www.tortmarzen.pl/galeria-tortow-3d |
|
|
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
itam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- ...wczoraj wieczorem sie pozarlam z Tz on poszedl grac w pilke a ja ryczalam w domu, az Tosia sie na mnie dziwnie patrzyla
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Kunia Masz z kim pogadać o tym wszystkim
Wydaje mi się, że potrzebujesz pomocy. Jeśli będziesz dalej w tym tkwić może być gorzej.Tosia odczuje Twoje samopoczucie i też będzie nerwowo reagować, co z koleji znowu się odbije na Tobie. Pozwól sobie pomóc |
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
fiol wszystkiego dobrego dla Stasia!!
Iza czytam DOTYK CROSSA Sylvi Day
|
#3115 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Młody zasnął, pędziutko wzięłam prysznic, robiłam śniadanie żeby przy nim sobie spokojnie was poczytać, ale się obudził
![]() no nic, poczytałam niespokojnie ![]() najgorsze że już mu przechodziło choróbsko i znów zaczyna się od nowa, kaszle tym mokrym kaszlem i smary takie okropne ma ![]() na szczęście cały tydzień bez gorączki więc jest wmiare ok Cytat:
Cytat:
ja wkładałam w pierwszym bo pomagało bujanie na kolki ale wykładałam becikami żeby pozycja była bardziej leżąca ale Kamil też miał chwile kiedy lubił i nie lubił, teraz jest na etapie że lubi, ale nie za dużo. Za to ja uwielbiam go w nim karmić, brać do łazienki, kuchni-zawsze razem myjemy naczynia Cytat:
Cytat:
ja to już sama nie wiedziałam czy się rusza czy tylko pływa bo ja go ruszam. W 23 tc czułam tak samo jak Ty regularnie tym bardziej że miałam bardzo ruchliwe dziecko ale leżąc w szpitalu miałam ciśnienie 140/80 a ja niskociśnieniowiec więc bardzo wysokie i nie czułam dziecka cały dzień. Co najgorsze nie mogłam się doprosić badania tętna Także takie przestoje się zdarzają, tylko pewnie w pierwszej ciąży nie zwracałaś na nie nawet uwagi. Co do sekcji to są niepoważni, bo przecież dzięki temu mogłabyś poznać powód a to bardzo ważne... Teraz będzie dobrze obawiałam się że przez swój strach nie będziesz się mogła cieszyć z tej ciąży, ale widzę że nie dałaś się ![]() Cytat:
i trzymam kciuki za wizytę, dawaj znać ![]() Cytat:
a zabawki doceniaj, bo nie musisz płacić a dziecku tak czy tak są potrzebne powiem Ci że ja mam dwie drewniane (pajacyka na sprężynce i pałeczkę-per bejsbol ) i młody zachwycony. Na pajaca patrzy jak zaczarowany, nic na niego tak nie działa i wszystko przy nim zje, a pałeczkę też uwielbiaCytat:
Cytat:
![]() a mama wstawiaj zdjęcie Stasia a nie torta
|
||||||||
|
|
|
#3116 |
|
MBZ♥
|
Fiolusiek, wszystkiego najlepszego dla Stasia
Kunegunda wierzę, ż Ci ciężko ale spróbuj poszukać pomocy jak radzi Fiol ![]() Mleb niestety o tych badaniach nie mam pojęcia:/ Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-04 o 10:13 |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
nie do mnie, ale ja czytam igrzyska śmierci 2cz i jest świetna
zakochałam się w tych książkach
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika ja nie mam ziemskiego dziecka a też mało co myślę...czasem jak tu któraś napisze że rocznica, że termin...itd to w tedy intensywnie myślę a tak to nie...staram się...bo chyba łatwiej mi nie myśleć niż się zadręczać ale są takie dni że myślę jakby to było....u mnie minęło tyle czasu od jednego # do drugiego # że mogłaby to być właśnie "ta" dwójka dzieci....które powinny być "ziemskie" Kundzia to do niczego dobrego nie prowadzi a Wasze kłótnie w niczym Wam nie pomogą a tylko odbiją sie na dziecku Musicie zrozumieć siebie i wspierać...pisz tu z Nami bo jak się wygadasz to na pewno będzie CI lżej w tym wszystkim!Już mnie wszystko wkurza! Jak nie awaria prądu to awaria wody i wody może być a może nie być do 20.10! Nosz! Jak człowiek ma normalnie funkcjonować??!! bez prądu się człowiek jakoś obejdzie a bez wody ani rusz!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-10-04 o 10:28 |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam kiedyś 1 cz igrzysk (na którymś kanale często powtarzają ) ale nie moje klimaty. Zaskoczyła mnie gra Kravitza, nie słyszałam wcześniej o tym.
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Luna Pokazuję Stasia usypiającego
![]() http://obrazki.elektroda.pl/7541881500_1380875869.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

to podwyższa poprzeczkę i sprawia, że gdzieś tam mam poczucie winy i czuję się nie do końca sprawną matką czy gosodynią (choć zawsze mi się wydawało, że na tym ostatnim w ogóle mi nie zależy, ale wiem, że jestem oceniana "bo siedzę sobie w domu"). 

Treściwe jak nic i tanioszka!