Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 07:47   #4171
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Widzę, ze marzniecie..
U nas już od 2 tyg grzeją inaczej możnaby było zamarznąć. brrr
Dziś zapowiada się piękny dzień.
Ruszam po 12stej na spoacer do biedry i kaufla.
Pampersy są w promo za 32,99zł w kauflu.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Od razu po rejestracji czy po jakims czasie ten mail?

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
U mnie był od razu po rejestracji..
A lewek szedł chyba na piechotę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:52   #4172
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
I. też ale on konsekwentnie we wszystkim trzyma się 3 centyla, niech więc rośnie w swoim tempie. na razie pediatra nie kazała się tym martwić, no to olewam
No moja niestety wszystko ma na innym centylu także nie wiem

Cytat:
Od razu po rejestracji czy po jakims czasie ten mail?

Jakoś tak od razu po rejestracji był ten mail

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:00   #4173
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No każda z nas ma swój sposób, najważniejsze aby nasze dzieci były zadowolone (my przy okazji też) i miały zaspokojone wszystkie potrzeby
No i wszystko gra
Poczytałam tego linka i z jednym się zgadzam, kilka osób mi to mówiło, żeby po karmieniu odciągnąć resztę mleczka. To jest ważne na rozkręcenie laktacji i jak się zauważa, że dziecko zaczyna chcieć więcej jeść a organizm nie wyrabia, taka pomoc

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Nauczyłam się wyszukiwać Mysia ma Womar Eco to nosidło - na all po 200 zł. Polecacie? Mój małż by się ucieszył jak z 400 zrobiłoby się 200 No i czytałam sobie na chustach, że teraz kupuje się na teraz a jak potem będzie za ciasno to się sprzedaje i kupuje większe i pójdę tym tokiem myślenia, tylko chciałabym przymierzyć na żywo to nosidło a nie wiem gdzie

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

O już wiem gdzie! W smyku
Vil jedziesz dzisiaj może...słyszałam że masz jakiś kupon zniżkowy Ale chyba tak po szczepieniu lepiej z nią nie latać po sklepach od razu...w przyszłym tygodniu będę musiała męża zmolestować

Jeju niech ktoś tu zajrzy A jak Wy robicie po szczepieniach? Przez ile uważacie z większymi wyprawami, jeśli w ogóle na to patrzycie?

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

A jeszcze się zapytam: Mysia w ten womar eco zmieści się dziecko w kombinezonie w zime?
1. No tak, przeskok cenowy na plus
2. Tutaj cię rozczaruję bo nie mają tego w smykach stacjonarnych, tylko ten internetowy bo one mają różne asortymenty. jaki kupon?
3. Ja szczepiłam w czwartek, w piątek byłam z chorym dzieckiem znowu u lekarza a w sobotę jechałam do rodziców i odwiedziłam lekarza u nich, mówiąc, że dziecko po szczepieniu, chore i się nie polepsza. Problemów nie było. To było po 1 szczepieniu.
4. O tym nie pomyslałam, Mysia wypowiedz się
Cytat:
Ale to jedyny objaw choroby? Czy ogólnie Cię łamie itd.? Jeśli źle się czujesz, słabo to lepiej odpuść sobie spacery bo rzeczywiście jeszcze gdzieś Cie zawieje i będzie jeszcze gorzej.
Poza tym, że mi zimno to mam zatkany nos i biorę na to krople. Początek zapalenia zatok się zaczyna a już chodziłam w opasce/czapce i rękawiczkach. Ludzie patrzyli na mnie jak na ufoludka no i młoda oczywiście bez rękawiczek bo ona ma całe szczęście (ma nadzieje) po tatusiu ciepłe rączki i w ogóle jest cieplutka.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u mnie to samo. nie mogłam zasnąć z zimna - ubrałam skarpetki, spodnie dresowe i polar. tyle że my już grzejemy
Przemek spał w polarowym pajacyku, śpiworku i pod kocykiem, był ciepły ale rączki lodowate
Podobno dziecku się sprawdza kark
U nas też włączyli grzanie i temp. taka jak zwykle okolice 19+
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Generalnie dorosły człowiek powinien się przestawić na mleko ryżowe/sojowe i nie spożywać mleka krowiego.
Oglądałam program o soi i ona nie jest taka rewelacyjna. Zawiera fitohormony (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie, dawno to było) czy jakieś coś a'la hormony kobiece i mężczyźnie nie powinni tego jeść, a chłopcy absolutnie. Polecane jest kobietom po menopauzie
Normalny człowiek to tylko troszkę dziennie, nie pamiętam dawki, ale zapamiętałam, że trzeba uważać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:02   #4174
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju niech ktoś tu zajrzy A jak Wy robicie po szczepieniach? Przez ile uważacie z większymi wyprawami, jeśli w ogóle na to patrzycie?
ja obserwuję go w ten dzień po szczepieniu (zazwyczaj przesypia sporo w łóżeczku) i jak wszystko jest ok to następnego dnia idziemy normalnie na spacer czy gdzieś jedziemy

Cytat:
moje dziecię spało od 21 do 7.20 !!!!!!!
przebudzał się dwa razy ale coś mu się śniło chyba bo płakusiał o smoka, jak dostawał to momentalnie zaś zasypiał. a ja jestem mega niewyspana bo pokłóciłam się z mężem i zasnęłam po 2

u mnie to samo. nie mogłam zasnąć z zimna - ubrałam skarpetki, spodnie dresowe i polar. tyle że my już grzejemy
Przemek spał w polarowym pajacyku, śpiworku i pod kocykiem, był ciepły ale rączki lodowate
pięknie pospał
u mnie jak rączki nie są zawinięte w ciągu dnia to zazwyczaj są chłodne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:13   #4175
deb
Zakorzenienie

Vil - kurcze a wygrzebię się przed 11? nie wiem czy dam radę bo chętnie skorzystałabym z tych kuponów.

Candance - serio z tym mlekiem? nie czytałam tego artykułu bo nie miałam wenyzresztą chyba wole nie wiedzieć nic na ten temat bo ja uwielbiam mleko i przetwory mleczne a na ryżowe to nigdy mnie stać nie będzie

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No i wszystko gra
Poczytałam tego linka i z jednym się zgadzam, kilka osób mi to mówiło, żeby po karmieniu odciągnąć resztę mleczka. To jest ważne na rozkręcenie laktacji i jak się zauważa, że dziecko zaczyna chcieć więcej jeść a organizm nie wyrabia, taka pomoc

2. Tutaj cię rozczaruję bo nie mają tego w smykach stacjonarnych, tylko ten internetowy bo one mają różne asortymenty. jaki kupon?
3. Ja szczepiłam w czwartek, w piątek byłam z chorym dzieckiem znowu u lekarza a w sobotę jechałam do rodziców i odwiedziłam lekarza u nich, mówiąc, że dziecko po szczepieniu, chore i się nie polepsza. Problemów nie było. To było po 1 szczepieniu.
Poza tym, że mi zimno to mam zatkany nos i biorę na to krople. Początek zapalenia zatok się zaczyna a już chodziłam w opasce/czapce i rękawiczkach. Ludzie patrzyli na mnie jak na ufoludka no i młoda oczywiście bez rękawiczek bo ona ma całe szczęście (ma nadzieje) po tatusiu ciepłe rączki i w ogóle jest cieplutka.

Oglądałam program o soi i ona nie jest taka rewelacyjna. Zawiera fitohormony (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie, dawno to było) czy jakieś coś a'la hormony kobiece i mężczyźnie nie powinni tego jeść, a chłopcy absolutnie. Polecane jest kobietom po menopauzie
Normalny człowiek to tylko troszkę dziennie, nie pamiętam dawki, ale zapamiętałam, że trzeba uważać.
2. Xal - ale na pewno nie mają czy miałaś na myśli to że nie wiadomo tak naprawdę czy są czy nie
3. Czyli nie przejmować się super po szczepieniu - mała marudzi jak co dzień

Mi też by się opaska przydała - strasznie mi uszy marzną. Ja bym na Twoim miejscu odpuściła sobie spacer i wzięła coś na wzmocnienie - ale nie wiem co

Dzięki za info o tej soi - będę pamiętać jak coś

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Moje dziecko gryzie gryzaka i tak przy tym jęczy że masakra

Vil sprawdź proszę te kupony na kiedy są i czy na wszystko plisss
Stary 2013-10-04, 08:23   #4176
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
No i wszystko gra

Co do soi to się zgadzam - dlatego najpierw podałam ryżowe bo jest najlepsze - sojowe to alternatywa...
Cytat:
Vil - kurcze a wygrzebię się przed 11? nie wiem czy dam radę bo chętnie skorzystałabym z tych kuponów.

Candance - serio z tym mlekiem? nie czytałam tego artykułu bo nie miałam wenyzresztą chyba wole nie wiedzieć nic na ten temat bo ja uwielbiam mleko i przetwory mleczne a na ryżowe to nigdy mnie stać nie będzie

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

2. Xal - ale na pewno nie mają czy miałaś na myśli to że nie wiadomo tak naprawdę czy są czy nie
3. Czyli nie przejmować się super po szczepieniu - mała marudzi jak co dzień

Mi też by się opaska przydała - strasznie mi uszy marzną. Ja bym na Twoim miejscu odpuściła sobie spacer i wzięła coś na wzmocnienie - ale nie wiem co

Dzięki za info o tej soi - będę pamiętać jak coś

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Moje dziecko gryzie gryzaka i tak przy tym jęczy że masakra

Vil sprawdź proszę te kupony na kiedy są i czy na wszystko plisss
Serio niestety.
Mój TŻ (jakby nie patrzeć sportowiec swego czasu) zawsze mi powtarzał, zebym "tego świństwa" nie piła
Starałam się przestawić na mleko ryżowe ale nie wyrabiam finansowo a to do kawy a to do płatków i 15zł ni ma
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:26   #4177
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
cudne prawda!
to wszystko jest takie dziwne, czasem własne dziecko doprowadza Cie do załamania, marzysz o chwili ciszy, ale wystarczy, ze zniknie z oczu na pol godziny i już czegos brak...zupelnie nie wyobrażam sobie teraz zycia bez Neli. byłoby pusto. nie wiem co my robiliśmy wcześniej z wolnym czasem

te ostatnia fotke to mogli sobie darować!
do mnie przemawia chyba najbardziej to, ze mleko jest produkowane dla kilkudziesieciokilogramow ego cielaka, a wiec nie dla malych dzieci. sama lubie mleko i będę je pila... ale zwalanie wszystkich chorob (również cywilizacyjnych) na picie mleka to spora przesada.
eee... wizaz?

a co do mleka, tez mi sie to dziwne wydaje... moze to nie kwestia mleka, a np. glutenu? azja = ryz ameryka = gluten do potegi i pelno bezwartosciowego zarcia, przesyt...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:29   #4178
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Nie dostałam maila
Chce jej kupic fb ta pozytywke-projektor, warto? Ta z muzyką klasyczną, odglosami morza itd. Ma któraś?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:32   #4179
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że nie. rzadko się rejestruje, chyba ze trzeba tylko maila podawać, to podaje moego spamowego

z tego co ja pamietam to bylo:
- rozmowy o smoczkach zeby jak najmniej mniej go podawać bo dzieci nie będą gadać, oraz problemy ze niektore dzieci wolą kciuka. oraz co lepsze czy kciuk niech ciumka czy smoczek
- rozszerzanie diety oraz gluten
- Colorek zbiera kaskę dla mamy, podała numer konta
- Axella - enigmatycznie tlumaczyla ze rozprawa ok, ale ktoś jej kase wisi,
poza tym ząbki ząbki ząbki, marudy i skoki...
kurcze jak czytalam to bylo wiecej tematow ale mi trochę ucieklo:p już nie ten umysl swieży co kiedyś:p
tez mam specjalnego maila na spamy i glupoty

dzieki za skrot a happy sie odzywala jak podroz?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:39   #4180
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
i jak się obrazki podobają? tez mamy uwaga to niebezpieczne, dzień malucha i dobre wychowanie. dzisiaj wzielam ciało
przejrzałam jezyk dwulatka, ale mamy jeszcze czas, wiec odpuscilam aaa i kusi mnie peppa, krol lew i krecik na dvd...tylko nie zabrałam gotówki. wkurzajace jest to, ze w biedronkach nie można placic karta...już nawet aldi tam mnie nie drazni swoim brakiem reklamowek
tata małemu czyta o świnkach i opowiada że boczek jest dobry i schabowe podoba się tylko ostatnio jest rpoblem z czytaniem bo jak mały lezy na małzu to siada ijest wrzask jak nie siądzie

Cytat:
Ale super spacery, no padłam

Justi ale można nosić zimą z przodu czy nie? Kurcze muszę się zastanowić co wybrać...A tydzień temu jak z Vil się widziałam to jeszcze mówiła że żałuje że nie kupiła chusty a ja w zaparte, że ja nie

Mysia - Jakie masz to nosidełko?
womar eco 1, miałam też ergobaby i jak dla mnie womar lepszy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę...
Przyszłam się pożalić, że padam na ryj! Bite 2 godziny lulałam Małego W dzień też z tym problem, a jak już uśnie to na 10-20 minut... No i te marudzenie i płacz...
Ja nie wiem czy to skok, czy zęby idą, czy jaki inny grom!
Ja chcę z powrotem słodkiego i uśmiechniętego Kubusia!
odkurzacz i owijanie nie pomaga? u nas w pierwszym tygodniu skosku usypiałam w woombie z odkurzaczem i bujając ale tylko kilka minut

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Przyszlo woombie (Mysia dziekujemy ). Mysia i Hump jak ubieracie dzieci pod to zimowe woombie? I czy przykrywacie czyms jeszcze? Bo zauwazylam, ze Sofia sie w nin poci.. Wiec rozpielam.jej nozki.
Ty śpisz z Sofią nie, albo bardzo ciepło macie? u nas ok 21 stopni, mały śpi sam w łóżeczku w woombiei muszę go przykrywać bo inaczej jest chłodny a ubieram pod spód bodziaka i półśpiochy

Cytat:

Salviae - ale cudo to nosidło! A to można już takie młodsze wsadzać? Ja bym dosłownie na 10 minut dziennie tylko wsadzała dopóki nie będzie siadać, żeby psa na spacer wziąć.

Szprotka - a smarujesz czymś dziąsełka? Wczoraj jak mała zaczęła mi marudzić, popłakiwać posmarowałam i wydaje mi się że to jej pomogło. Powierciła się trochę i zasnęła.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Ash - szkoda z tym autkiem, że przez to z basenu rezygnujecie. Ja muszę siebie i męża zmotywować i wybrać się w niedzielę. Mała dobrze się czuje po szczepieniu to chyba można?

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Nauczyłam się wyszukiwać Mysia ma Womar Eco to nosidło - na all po 200 zł. Polecacie? Mój małż by się ucieszył jak z 400 zrobiłoby się 200 No i czytałam sobie na chustach, że teraz kupuje się na teraz a jak potem będzie za ciasno to się sprzedaje i kupuje większe i pójdę tym tokiem myślenia, tylko chciałabym przymierzyć na żywo to nosidło a nie wiem gdzie

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

O już wiem gdzie! W smyku
Vil jedziesz dzisiaj może...słyszałam że masz jakiś kupon zniżkowy Ale chyba tak po szczepieniu lepiej z nią nie latać po sklepach od razu...w przyszłym tygodniu będę musiała męża zmolestować

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

A jeszcze się zapytam: Mysia w ten womar eco zmieści się dziecko w kombinezonie w zime?
ja noszę godzinę, max 2 ale nie codziennie, raczej raz na kilka dni, teraz jak mu zęby szłyuto go wkładałam żeby pospał a ma 4 miesiące

my szczepilismy w środę w czwartek byłam z małym w kinie a w sobotę na basenie pediatra powiedział, że można

to nosidło jest do 18 kg więc spokojnie
Stary 2013-10-04, 08:42   #4181
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tata małemu czyta o świnkach i opowiada że boczek jest dobry i schabowe podoba się tylko ostatnio jest rpoblem z czytaniem bo jak mały lezy na małzu to siada ijest wrzask jak nie siądzie

odkurzacz i owijanie nie pomaga? u nas w pierwszym tygodniu skosku usypiałam w woombie z odkurzaczem i bujając ale tylko kilka minut

Ty śpisz z Sofią nie, albo bardzo ciepło macie? u nas ok 21 stopni, mały śpi sam w łóżeczku w woombiei muszę go przykrywać bo inaczej jest chłodny a ubieram pod spód bodziaka i półśpiochy

ja noszę godzinę, max 2 ale nie codziennie, raczej raz na kilka dni, teraz jak mu zęby szłyuto go wkładałam żeby pospał a ma 4 miesiące

my szczepilismy w środę w czwartek byłam z małym w kinie a w sobotę na basenie pediatra powiedział, że można

Na co chodzisz z dzieckiem do kina?

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:46   #4182
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia a powiedz mi jeszcze czym się różni eco 1 od 2? Tylko kieszonkami i kapturem?? Na zdjęciach jakoś inaczej wyglądają
Stary 2013-10-04, 08:51   #4183
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do kilku czy mają wersję eco bo chciałam zobaczyć na żywo i powiedzieli, że te wersje podstawowe to mają a eco nigdy nie mieli.
Cytat:
Mysia a powiedz mi jeszcze czym się różni eco 1 od 2? Tylko kieszonkami i kapturem?? Na zdjęciach jakoś inaczej wyglądają
Ja nie Mysia, ale eco 2 ma taki jakby kołnierzyk i przez to jest troszkę wyższy.

Stary 2013-10-04, 08:54   #4184
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Na co chodzisz z dzieckiem do kina?

Na to co grają w multibaby kino tam zazwyczaj chodze i na razie raz byłam w innym kinie na 'barankach w pieluchach'

Moje dziecko nie jadło 11 godzin wczoraj go nakarmiłam o 18, dopcjałam o 18,30 i poszłam na kolację, tata mu dał moje mleko o 1.30 bo był głodny i wciągnął 120. wróciłam z kolacji po 22 i chciałam go dopchnąć, ale nie byłam w stanie obudzić i spał do 6.40 w szoku jestem a teraz lezy już ponad 40 minut pod karuzelką i się cieszy odzyskałam dziecko właśnie mam żał do tiny love, że muzyczka gra tylko 20minut bo muszę co chwilę mu włączać :P

dostałam od firmy prezent dla dziecia miło z ich strony

takżer moje dziecko to ideał tylko na spacerach sie wścieka więc jeździ z komórką szumiącą przy uchu ismokiem

co do mleka - kolejna teoria spiskowa moim zdaniem jak szczepionki itp. ja jadę na nabiale całe zycie
Stary 2013-10-04, 08:57   #4185
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do kilku czy mają wersję eco bo chciałam zobaczyć na żywo i powiedzieli, że te wersje podstawowe to mają a eco nigdy nie mieli.

Ja nie Mysia, ale eco 2 ma taki jakby kołnierzyk i przez to jest troszkę wyższy.
Dzięki Xal - na razie dodzwoniłam się do Galerii Katowickiej tam w ogóle nie mają nosidełek, do Silesii nie umiem się dodzwonić.
NO właśnie tak mi się wydaje że 2 są wyższe, chyba nad tym się będę zastanawiać bardziej. Ale też chciałabym przymierzyć.
Stary 2013-10-04, 08:59   #4186
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Salviae - ale cudo to nosidło! A to można już takie młodsze wsadzać? Ja bym dosłownie na 10 minut dziennie tylko wsadzała dopóki nie będzie siadać, żeby psa na spacer wziąć.

to nosidło od Salviae jest fajne ale nie można nosić na plecach a teraz bym na to patrzyła

Jak Bąk się dobrze czuje to nie uważany Latem, jak było gorąco to po prostu wolałam zostać z nim w domu do końca dnia.
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
W to, że mleko krowie jest nam niepotrzebne i jest dla nas szkodliwe?
To już wiadomo od dawna.
Sportowcy mają zakaz spożywania mleka.
Generalnie dorosły człowiek powinien się przestawić na mleko ryżowe/sojowe i nie spożywać mleka krowiego.
Szkoda tylko, że 0,5l mleka krowiego to koszt 2,50zł a ryżowego 15
no właśnie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
wiesz ja próbuję czasem przetrzymać I. z jedzeniem, jak bo godzinie jest głodny i podaję smoczek ale co z tego jak młody chce jeść i już. przecież nie da sie dziecka zatkać na siłę smokiem

I. też ale on konsekwentnie we wszystkim trzyma się 3 centyla, niech więc rośnie w swoim tempie. na razie pediatra nie kazała się tym martwić, no to olewam
No właśnie, ale ja z opowieści babć wnioskuję, że się tego trzymały...

Jeśli trzyma się jednego centyla to jest bardzo dobrze
Cytat:
No i wszystko gra
Mi to mówiła moja babcia "bo dostaniesz zapalenia" a ja właśnie uważam inaczej, jeśli będę ciągle odciągała "do końca" (którego notabene nie ma) to organizm dostaje ciągle sygnał, że jest mało i produkuje więcej, dziecko tego nie spija, Ty nadal odciągasz, nadal produkuje się więcej i w końcu będzie z tego jakieś nieszczęście
Na rozkręcenie laktacji na początek - jak najbardziej ale przy późniejszym karmieniu wg mnie nie. Wolę, żeby mały ssak rozkręcił zapotrzebowanie na tyle, na ile trzeba

Dzień dobry!!
Nawet się wyspałam, dzisiaj basen muszę ogarnąć nogi
Młody szaleje pod karuzelą, naprawdę - zdjęcie przewijaka to był strzał w 10

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:00   #4187
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko nie jadło 11 godzin wczoraj go nakarmiłam o 18, dopcjałam o 18,30 i poszłam na kolację, tata mu dał moje mleko o 1.30 bo był głodny i wciągnął 120. wróciłam z kolacji po 22 i chciałam go dopchnąć, ale nie byłam w stanie obudzić i spał do 6.40 w szoku jestem a teraz lezy już ponad 40 minut pod karuzelką i się cieszy odzyskałam dziecko właśnie mam żał do tiny love, że muzyczka gra tylko 20minut bo muszę co chwilę mu włączać :P

takżer moje dziecko to ideał tylko na spacerach sie wścieka więc jeździ z komórką szumiącą przy uchu ismokiem

co do mleka - kolejna teoria spiskowa moim zdaniem jak szczepionki itp. ja jadę na nabiale całe zycie
WOW 11 godzin szok Cycki Ci nie pękły
Fajnie, że dostałaś prezent z pracy miło

Mojemu dziecku chyba rzeczywiście idą zęby, posmarowałam jej dziąsełka bo już tak jęczała i teraz mniej jęczy ale wścieka się że nie da się zjeść zabawek...no masakra z nią jest
Stary 2013-10-04, 09:07   #4188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mysia u mnie karuzelka nawet godzinę gra od kiedy młody przy niej majstruje i przełącza sobie melodyjki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:08   #4189
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Cudna piosenka.. Ale nie mohe jej sluchac.. Powod dla którego powstala jest zbyt smutny
kurde... jaki ?

Cytat:
jesteś słodka
hihi
Cytat:

nie, też tak mam jak jej słucham...

nie jestem sama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 09:12   #4190
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Na to co grają w multibaby kino tam zazwyczaj chodze i na razie raz byłam w innym kinie na 'barankach w pieluchach'

Ooo.. Ptzed tv nie mozna a so kina tak? podoba mu sie? :
Nie neguje bo chetnie sama pojde, nie myslalam o tym po prostu :p

LONELY LADY! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN!!

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Gdzie kupujecie odplamiacz loveli? Szukam i szukam i nie ma

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-04, 09:12   #4191
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności
Czasami podczytuję na kom co się tutaj dzieje, ale nie zawsze jest czas, żeby się odezwać Do tego trochę nam się namnożyło różnych problemów i jest du.pa a nie czas na ploty Mam nadzieję, że jeszcze trochę i wszystko się ułoży i zacznę bywać częściej jak kiedyś

Byliśmy dziś z W. u lekarza i niestety jest chory Infekcja górnych dróg oddechowych Nie mamy antybiotyku ani gorączki, ale tak mi szkoda Małego Mniej je, budzi się z płaczem, jak próbuje coś powiedzieć to czasami brakuje mu głosu Oby szybko przeszło I chyba zaraził go synek znajomych jak byli u nas ostatnio, bo dziecko im non stop na coś choruje a niby jak byli to był zdrowy Byliśmy się też zważyć i W. ma 6800 g, czyli przybiera ok 200g na tydzień - to chyba dobry wynik ?? Jesteśmy też po kontroli bioderek i wszystko ok Czeka nas jeszcze za 3 tyg kontrola u chirurga i w listopadzie jeszcze jedna kontrola bioderek.

Od jakiegoś tygodnia próbujemy nowych smaków i póki co jest ok No i poprawiły się też kupki, bo są codziennie

W. w sobotę skończył 4 miesiące , a od jakiś 2 dni ma nową umiejętność - robi bańki ze śliny i pluje

To chyba tyle w skrócie co u nas
W. śpi to może uda mi się trochę poczytać.

Trzymam żeby wszystkie mniejsze i większe problemy poszły sobie w cholerę!
Kuba też od tygodnia pluje- śmiesznie to wygląda

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

Wojtuś na spacerze się dzisiaj spisał
spał prawie 3 godziny
także jesienne spacerki mu służą

potem byłam u dentystki robić ostatnią dziurę, więc już mam 100% zdrowe ząbki
dla Wojtusia za spacerek. No i Tobie za zęby. Ja powinnam się w końcu wybrać na przegląd, ale ciągle coś...

Cytat:

UWAGA, JESLI MNIE WZROK NIE MYLI CHYBA MAMY DWIE BIALE PLAMKI NA DZIASELKACH NO TO BEDA DWA KROLICZE KŁY - GRUBCINKOWE mój maly kochany siekacz mala nie da sobie tam pozagladac, wiec 100% pewności nie mam...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Heh, nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mój Daro jak ma w ciągu dnia 3 drzemki po 30-40 min.to naprawdę dużo z czego jedna na spacerze. Dziś wyjątkowo przespał na nim chyba 1,5h z małą pobudką w środku, ale to chyba dlatego, że po pobudce odmówiłam mu smoczka tłumacząc,że kiedyś umiał nie spać w wózku i sobie coś oglądać a teraz od razu się budzi i ryk i trza dawać smoczka, więc mama nie da. Chyba więc zrezygnował z dalszej awantury i poszedł dalej w kimę.
A w domku jak pośpi z 2x po 30 min to jest sporo.
Kubuś dotychczas miał tryb jedzenie-aktywność-sen-jedzenie-aktywność.... Spał czasami 10 min, a czasami godzinę, ale spał. Teraz Mu się coś poprzestawiało i zasypia najczęściej rano i koło południa, a już popołudniu i wieczorem nie chce spać. Przy czym widać, że jest zmęczony, marudny i senny, ale ni groma nie da się ululać. Wierzga całym ciałem, drapie, szczypie... To mnie wkurza!

Cytat:
To Bartek jak jest na Karpa otlulony to rączki dla niego nie istnieją. Otulałam go jak był całkiem mały, później spał dobrze a teraz znów problem. Dziś zasnął przy cycu jak zwykle, chwilę z nim poleżałam, odłożyłam do łóżeczka i od razu się rozpłakał :/ Mam to co Ash niedawno... zrobiłam 3 próby... w końcu owinęłam i śpi. Musi czuć, że jest przytulony chyba
No ja wcześniej owijałam, ale z względu na bioderka i to, że powinien spać na brzuszku zaniechałam tego. Wczoraj jednak po 2 godzinach lulania, marudzenia itp skapitulowałam. Otuliłam kocykiem i chwila moment i usnął...

Cytat:

Szprotka - a smarujesz czymś dziąsełka? Wczoraj jak mała zaczęła mi marudzić, popłakiwać posmarowałam i wydaje mi się że to jej pomogło. Powierciła się trochę i zasnęła.
Smaruję bobodentem, ale guzik to daje. Spokój jest tylko jak smaruję i chwilę później jak Kuba z uśmiechem na twarzy jęzorem próbuje zlizać to z dziąseł
Muszę kupić tę szczoteczkę do dziąsełek- może to przyniesie Mu ulgę.

Cytat:

Boczek i schabowe...
Pisałam już Justi o owijaniu wyżej. Odkurzacz niestety działał jakiś czas temu, teraz Kuba się na niego już nie nabiera

------

Kuba padła to mam chwilę dla siebie. Muszę się ogarnąć w końcu
Jutro mamy odwiedziny moich koleżanek z pracy. W domu armagedon, a jeszcze wypadałoby coś upiec. A Męża dzisiaj nie ma... Chyba muszę siostrę do pomocy zawołać...
Właśnie pearl lub hump- ten przepis na brownie to na jaką blachę?
Poza tym ledwo zturlałam się z łóżka. Ostatnio coś mi walnęło w lędźwiach i niby było lepiej, a po tym wczorajszym noszeniu Małego to dzisiaj chodzę zgięta w pół tak więc z ćwiczeń nici Ale jak to matka-polka zgięta w pół, ale na spacer z dzieckiem wyjdę. Mam nadzieję, że nie uszkodzę się bardziej

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:12   #4192
modro
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie daję dziecku cycka na uśpienie, są inne sposoby. Jedzenie to jedzenie a spanie to spanie. I z tego akurat jestem dumna
Mam nadzieję, że tak już zostanie
Wczoraj czy dwa dni temu pojawiła się taka informacja, że dzisiaj nie będzie grzania więc pewnie jakieś planowe naprawy.

Ada za działający piec, jest tak zimno, że nie wyobrażam sobie braku ogrzewania teraz.
Ja też wolałabym dać smoka, ale moje dziecko go nie toleruje, nie chce, pluje nim na odległość i się cieszy albo wkurza i płacze. Inne sposoby na uśpienie też nie działają, więc do 6 m-cy daje jej czas na cycka do snu, potem będę uczyła samodzielnego zasypiania. Tylko jeszcze nie wiem, jak...

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
close parent caboo dx

Fajne to nosidło, faktycznie sądzisz, że można już takie maluszki 3-miesięczne w nim nosić? Trudno sie je zakłada i dociąga?

Cytat:
tez kupowaliśmy w ff niedawno fajne maja te pieciopaki. chyba podskoczę jutro skoro jest to 30%. wzielismy 74 i sa trochę za duże. zastanawiam się czy dokupić 68 czy się przemeczyc, a wziąć 80 na ciag dalszy zimy :P
w moim tesco już wczoraj wszystko wisiało z plakietkami 30%, ale ceny kombinezonow, kurtek i takich misiowych kombinezonow i tak były wysokie...

super, a w nocy jak często je?

teraz mam dylemat czy robic fotki czy filmik...chyba zatrudnię caly sztab ludzi i mloda zamiast jesc będzie zachwycona towarzystwem
foootke chceeeeemy.

pewnie tak, kolorowe=ciekawe zawsze to kolejne zajecie choć na chwile

może znajdziesz jakas pasujaca do reszty wnętrza nie wszystkie sa takie "srokopisiate"

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

chyba tylko ten cebion multi musi być w lodowce
Mi w aptece kilka razy mówili (juz przy 1 córce), że po otwarciu tylko w lodówce, a kupowałam zwykły cebion.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:13   #4193
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Xal - na razie dodzwoniłam się do Galerii Katowickiej tam w ogóle nie mają nosidełek, do Silesii nie umiem się dodzwonić.
NO właśnie tak mi się wydaje że 2 są wyższe, chyba nad tym się będę zastanawiać bardziej. Ale też chciałabym przymierzyć.
Zapomniałam, że ty prawie moje okolice
Silesia, Pogoria, Sosnowiec nie mają i nie dostają. Nie musisz już dzwonić

Stary 2013-10-04, 09:19   #4194
vil84
Wtajemniczenie

qrde, nasza karuzelka gra 2 min i trzeba nakręcać no ale mieliśmy fp, tyle że teść 3 miesiące ją naprawia i nawet nie liczę już że dostaniemy ją działającą. ale w sumie nie jest źle, Młody wędruje pod karuzelkę jak marudny się robi to się zaciesza do niej i gada a po dwóch seriach krzyczy o smoka i pada

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:19   #4195
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysia u mnie karuzelka nawet godzinę gra od kiedy młody przy niej majstruje i przełącza sobie melodyjki

Mój dzisiaj leżał w łóżeczku pod karuzlką. Ja przygotowałam wszystko do przebrania Go- kubraczek i pampa powiesiłam na brzegu łóżka. Poszłam do łazienki po wodę. Nie było mnie, nie wiem, 30 sekund. Przychodzę, a ten żarłok wcina ubranko i miętosi pampa

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:21   #4196
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo.. Ptzed tv nie mozna a so kina tak? podoba mu sie? :
Nie neguje bo chetnie sama pojde, nie myslalam o tym po prostu :p

Gdzie kupujecie odplamiacz loveli? Szukam i szukam i nie ma

e no co TY, nie pozwalam mu sié gapic w kinie w ekran albo go przytulam tylem do erkanu albo spi albo je

ja kupilamw biedrze, ale jak juz pisalam szare mydlo lepsze :P na allegro nie ma?
Stary 2013-10-04, 09:23   #4197
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł, helloł u nas meblowania ciąg dalszy , dziś będą skręcane meble do salonu, tak więc zostanie tylko dzięciecy pokój do zrobienia ale to w przyszłym roku, a już mam projekt co i jak
jak mlody się zbudzi to lecimy na spacer, cudnie jest na dworzu, dziewczyny myślałyście o mufkach na wózek? ja kupuję, bo mi ręce się odmrażają już, a co dopiero zimą

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 09:24   #4198
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Smaruję bobodentem, ale guzik to daje. Spokój jest tylko jak smaruję i chwilę później jak Kuba z uśmiechem na twarzy jęzorem próbuje zlizać to z dziąseł
Muszę kupić tę szczoteczkę do dziąsełek- może to przyniesie Mu ulgę.

No to wszystko tłumaczy...ja smaruje Calgelem a on z etanolem wiec chyba to na nią działa
Stary 2013-10-04, 09:25   #4199
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
on też się potrafi zainteresować np opakowaniem po chusteczkach nawilżanych albo butelką, wtedy zaczyna "dyszeć", intensywnie dotykać, rzucać się na tą rzecz, próbuje wkładać do buzi, zazwyczaj nie za bardzo mu się to udaje (bo np butelka albo książeczka jest za duża itp) i wtedy zaczyna się ryk i lament...
taki to już ten mój Wojtuś jest ale może wyrośnie z tego ;p;p

dzisiaj mnie zaskoczył swoim prawie 3 godzinnym snem na spacerze, to był jego debiut ale potem już nie zmrużył oka w dzień;p;p

uciekam ,bo jestem strasznieeee głodna i śpiąca;p

dobranoc
jakbym widziała Nikodema jak taki wściekly pies, bierze cos do ręki i rozszarpuje, a jak mu się nie uda to płacz

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:29   #4200
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja też wolałabym dać smoka, ale moje dziecko go nie toleruje, nie chce, pluje nim na odległość i się cieszy albo wkurza i płacze. Inne sposoby na uśpienie też nie działają, więc do 6 m-cy daje jej czas na cycka do snu, potem będę uczyła samodzielnego zasypiania. Tylko jeszcze nie wiem, jak...

To jak się dowiesz daj znać ja też planuje po 6 miesiącu oduczać

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Zapomniałam, że ty prawie moje okolice
Silesia, Pogoria, Sosnowiec nie mają i nie dostają. Nie musisz już dzwonić
Dzięki, no to będę na oko wybierać. A Ty nad którym się zastanawiałaś 2 wyższą czy 1?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

Mój dzisiaj leżał w łóżeczku pod karuzlką. Ja przygotowałam wszystko do przebrania Go- kubraczek i pampa powiesiłam na brzegu łóżka. Poszłam do łazienki po wodę. Nie było mnie, nie wiem, 30 sekund. Przychodzę, a ten żarłok wcina ubranko i miętosi pampa
Moja wczoraj też pampa porwała do tanga a popołudniu jak chciałam ją przebrać przed drzemką to zanim przyszłam z kuchni ona już spała, minute mnie nie było Calgel działa cuda

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości