Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 10:51   #3121
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oglądałam kiedyś 1 cz igrzysk (na którymś kanale często powtarzają ) ale nie moje klimaty. Zaskoczyła mnie gra Kravitza, nie słyszałam wcześniej o tym.
Powiem Ci że film za pierwszym razem mnie jakoś nie zachwycił, ale po przeczytaniu książki tak bo chyba spojrzałam troche innym wzrokiem

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Luna Pokazuję Stasia usypiającego

http://obrazki.elektroda.pl/7541881500_1380875869.jpg
O w morde na początku myślałam że pomyliłaś zdjęcie bo nic tam nie widziałam a zaraz widzę Stasia ćwiczącego joge

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:03   #3122
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
nie do mnie, ale ja czytam igrzyska śmierci 2cz i jest świetna zakochałam się w tych książkach
Ja tylko film oglądałam.
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

Już mnie wszystko wkurza! Jak nie awaria prądu to awaria wody i wody może być a może nie być do 20.10! Nosz! Jak człowiek ma normalnie funkcjonować??!! bez prądu się człowiek jakoś obejdzie a bez wody ani rusz!
Ehhh

Jestem wściekłaW zeszłym tygodniu dzwonili z tymi meblami że bedą do wtorku.W tym codziennie dzwoniliśmy i codziennie wyjeżdzały tylko coś dotrzeć nie mogłyAle zapewniali że do końca tygodnia NA PEWNO bedaTż już zwołał na jutro ekipe do składania,a dziś dzwonią że kierowca się rozchorował i meble beda w przyszłym tygodniu NIE WIADOMO w który dzieńFacet twierdzi że mieszczą się w terminie.My mieliśmy wszystko poplanowane pod te meble,w przyszłym tygodniu nie będzie miał kto tżtowi pomóc.Super po prostu

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:11   #3123
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Stawiamy dziś tort. Stasio ma roczek. Nie mogę w to uwierzyć
http://www.tortmarzen.pl/galeria-tortow-3d
Najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
...wczoraj wieczorem sie pozarlam z Tz on poszedl grac w pilke a ja ryczalam w domu, az Tosia sie na mnie dziwnie patrzyla i tak mi jej bylo szkoda ze patrzy i czuje jak mi jest zle..

Cytat:
ja mam rozkładane i siedzi w pokoju, leżaczek jest dużo wygodniejszy do karmienia dopiero jak będzie porządnie sam siedział to go przeniose
a zabawki doceniaj, bo nie musisz płacić a dziecku tak czy tak są potrzebne powiem Ci że ja mam dwie drewniane (pajacyka na sprężynce i pałeczkę-per bejsbol) i młody zachwycony. Na pajaca patrzy jak zaczarowany, nic na niego tak nie działa i wszystko przy nim zje, a pałeczkę też uwielbia
czyli poczekam aż będzie porządnie siedział, chyba, że wcześniej zmusi mnie sytuacja do kupienia czegoś.. mamy pożyczony i właścicielom leżaczka dopiero co urodziło się kolejne dziecko. liczę się z tym, że w każdej chwili będą go chcieli. może nie teraz bo kilkudniowego dziecka nie włożą ale za miesiąc, 1,5 już na pewno a nie sądzę, żeby Jakub do tego czasu samodzielnie siadał.. kurcze, tak się cieszyłam, że mam pożyczone rzeczy ale jednak teraz więcej z tym problemów bo musimy oddać zanim skończylibyśmy korzystać gdyby to były nasze rzeczy, oddamy zanim Jakub będzie gotowy na kolejny poziom...

moje myślenie w kwestii zabawek jest też na zasadzie, że jeśli ktoś chce zawalać go zabawkami to niech to będzie coś sensownego bo ja widząc ile on już ma nie kupuję mu prawie nic bo nie mam na to miejsca w małym mieszkaniu a z drugiej strony nie wiele jest zabawek, którymi chcę się z nim bawić i które uważam, że warto mu dać.

mam nadzieję że tu bardziej doświadczone mamusie się wypowiedzą, ale tak mi się wczoraj nasunęło, że jak dziecko w starszym wieku ma się bawić zwykłymi klockami: piankowymi/drewianymi/lego (najzwyklejszym) jeśli praktycznie od urodzenia bombardowane jest niezliczoną ilością bodźców, jeśli praktycznie każda zabawka gra, gada/śpiewa, świeci, rusza się, wibruje i nie wiem co jeszcze to co potem? zechce bawić się zwykłymi klockami, które nie mają mu do zaoferowania żadnych z tych bodźców? widzę po dalszej rodzinie, że teraz na roczek kupuje się dzieciom zabawkowe laptopy czy tablety. nie wiem, może nie jestem normalna, ale chyba nie chcę, żeby Jakub miał takie zabawki, przynajmniej nie w tym wieku. owszem, postęp techniki jest, ale czy to wszystko zawsze wychodzi dzieciom na dobre weźcie mnie palnijcie jeśli na prawdę nie mam racji.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jestem wściekłaW zeszłym tygodniu dzwonili z tymi meblami że bedą do wtorku.W tym codziennie dzwoniliśmy i codziennie wyjeżdzały tylko coś dotrzeć nie mogłyAle zapewniali że do końca tygodnia NA PEWNO bedaTż już zwołał na jutro ekipe do składania,a dziś dzwonią że kierowca się rozchorował i meble beda w przyszłym tygodniu NIE WIADOMO w który dzieńFacet twierdzi że mieszczą się w terminie.My mieliśmy wszystko poplanowane pod te meble,w przyszłym tygodniu nie będzie miał kto tżtowi pomóc.Super po prostu
Iza, spokojnie! Macie jeszcze na prawdę dużo czasu, zdążycie. Jak nie w przyszłym to kolejnym tygodniu.. Póki co Twój spokój jest ważniejszy niż meble.. na prawdę

My mieliśmy tylko łóżeczko z mebli dla Jakuba. przyszło chyba w połowie 8 m-ca i leżało, leżało.. ustaliliśmy, że mąż złoży je dopiero jak będę w szpitalu. nie mówię, że to lepsze niż przygotowanie wszystkiego dużo wcześniej, ale da się. ZDĄŻYCIE
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:18   #3124
BYou
MBZ♥

Monika, Roszpunka też ma sporo zabawek bo dostaje je co rusz o kogoś. ale nie daję wszystkich odrazu, wymieniam co jakiś czas żeby sie nie znudziła. do tych grająco-świecąco-buczących nie wsadzalabym baterii i po kłopocie, zreszta takich ma malo bo prosilam o zwyczajne zabawki. krzeselko do karmienia mozna kupic z pozycją półsiedzącą.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:36   #3125
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Iza, spokojnie! Macie jeszcze na prawdę dużo czasu, zdążycie. Jak nie w przyszłym to kolejnym tygodniu.. Póki co Twój spokój jest ważniejszy niż meble.. na prawdę

My mieliśmy tylko łóżeczko z mebli dla Jakuba. przyszło chyba w połowie 8 m-ca i leżało, leżało.. ustaliliśmy, że mąż złoży je dopiero jak będę w szpitalu. nie mówię, że to lepsze niż przygotowanie wszystkiego dużo wcześniej, ale da się. ZDĄŻYCIE
To jest meblościanka do nas do salonu.
Wiem że zdążymy ale wkurza mnie to,po co dzwonili i zapewniali że bedą na 100%?Poza tym szkoda mi tżta ze będzie się sam z tym męczył.

Stary 2013-10-04, 12:36   #3126
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Stasia
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:48   #3127
201704210903
Konto usunięte

sto lat dla Stasia
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:54   #3128
Hosenka*
Zakorzenienie

Iza: ale to standard ja już przestałam brać na serio podawane terminy.

Jak zamawialiśmy szafę do sypialni, to facet obiecał 3 tygodnie, a czekaliśmy ponad 2 miesiące. I nawet nie zadzwonił w umówionym terminie, żeby go przesunąć.
Drzwi wewnętrzne - zamawialiśmy w październiku, a montowali lutym (miały być w grudniu), a do tego do łazienki pomylili strony i był kolejny miesiąc czekania.
Z drzwiami wejściowymi też była obsuwa, ale niewielka na szczęście.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika, Roszpunka też ma sporo zabawek bo dostaje je co rusz o kogoś. ale nie daję wszystkich odrazu, wymieniam co jakiś czas żeby sie nie znudziła. do tych grająco-świecąco-buczących nie wsadzalabym baterii i po kłopocie, zreszta takich ma malo bo prosilam o zwyczajne zabawki. krzeselko do karmienia mozna kupic z pozycją półsiedzącą.
Moja siostra takie grająca do szafy - nie było nic gorszego niż sobota, godz 7 a z pokoju MUUUU albo HAŁHAŁ

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:25   #3129
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza A wpłacaliście jakieś zaliczki Jeśli nie to anulowałabym zamówienie

Monika Zgadzam się z Tobą. Stasio ma kilka grających zabawek, jakoś szału już nie robią na nim, nawet kula do raczkowania, ale teraz jest na etapie ''brum'' i nawet klocek dla niego jest brum. Nigdy jakoś go gryzaki i pluszowe misie nie interesowały.

Dziękujemy za życzenia
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:31   #3130
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Iza: ale to standard ja już przestałam brać na serio podawane terminy.

Jak zamawialiśmy szafę do sypialni, to facet obiecał 3 tygodnie, a czekaliśmy ponad 2 miesiące. I nawet nie zadzwonił w umówionym terminie, żeby go przesunąć.
Drzwi wewnętrzne - zamawialiśmy w październiku, a montowali lutym (miały być w grudniu), a do tego do łazienki pomylili strony i był kolejny miesiąc czekania.
Z drzwiami wejściowymi też była obsuwa, ale niewielka na szczęście.[COLOR="Silver"]
Masakra z tymi firmami
Cytat:
Iza A wpłacaliście jakieś zaliczki Jeśli nie to anulowałabym zamówienie
Nie,braliśmy całość płatną przy odbiorze.Ale wątpie żeby tż chciał anulować.

Stary 2013-10-04, 14:15   #3131
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani T próbuje się obracać na boczki
nie próbuje... on nie uleży teraz na plecach ... podczas kąpieli i przewijania nie jest to już zabawne
właśnie teraz ruchem gąsienicy przemieścił się do skrzynki z zabawkami (różnymi - i grającymi, i drewnianymi, i klockami), wyjął sobie żabę i ją zawzięcie żre.

Cytat:
Stawiamy dziś tort. Stasio ma roczek.
aaaa!!!! STO LAT!!!!!!!!!!!! I proszę tu nie ściemniać ciemną fotą tylko dawać roczniaka

Cytat:
i czuje jak mi jest zle..
czuje na bank. Kunndddziiia! do pionu! korzystaj z tego, że mama przychodzi i mykaj na jakiś szoping tudzież inny relaksing.

A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl. Pani od rehabilitacji chce go widzieć dopiero za 2 miesiące, bo jeśli nawet w tym czasie nie zrobi żadnych postępów to i tak jest bardzo dobrze mamy zawieszone wszystkie ćwiczenia i tylko podłogować Młodego i patrzeć jak się świetnie rozwija w ogóle u pani doktor T. zaczął pobukiwać, więc wyjęłam książeczkę i mu dałam. Doktorka patrzy i mówi: "On przewraca kartki???" hehe tak, od daaawna.
Lekarka prowadząca nie nakrzyczała na mnie za niskie żelazo. Wszystko jest do obserwacji na moje skargi, że nie chce jeść zupek, żółtka, że były probemy z kaszą, zapytała tylko ile razy cycujemy. No i jak usłyszała ile , to się zaczęła ze mnie śmiać i spytała jakim cudem to dziecko ma jeść. Wszak on głodny nie jest. I że zdziwiłaby się jakby jadł
I że to zadanie dla mnie: próbować ograniczać cyca (ale nic na siłę).
rajuuu, kocham tą kobietę. babeczka ma bardzo niskie oceny na Znanym lekarzu, a dla mnie jest idealna. Idealna na moją panikę, brak dystansu, histeryzowanie - nie ciumkająca nad dzieckiem, widząca wszystko (dziś pierwsze pytanie: dlaczego on ma takie policzki... wtedy uświadomiłam sobie, że posmarowałam go podejrzanym kremem), merytorycznie bez zarzutu...
Na koniec mi powiedziała, że była taka sama. że przekarmiała syna (córka była chudzinką, więc się "cieszyła" że syn tak ładnie je), przegrzewała go (ale miała tyle rozsądku, że ubierała na cebulkę i tylko zdejmowała warstwy), panikowała strasznie. Że apogeum, to jak zjadł pastę do podłogi i krem Nivea i że przy dzieciach jest się przede wszystkim matką i ani trochę lekarzem :brzyda l: i że na szczęście mąż ją pionizował

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 15:06   #3132
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku [COLOR=Silver][COLOR=Black]mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl.
Super wiesci

Stary 2013-10-04, 16:07   #3133
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Fiol wszystkiego najlepszego dla Stasia
Ale się uśmiałam jak zobaczyłam zdjęcie

Pani
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:11   #3134
eseska
Zakorzenienie

HEJKA!

Cytat:
http://www.tortmarzen.pl/galeria-tortow-3d
100 lat lat dla Stasia!!! niech zdrowo rosnie!!

Cytat:

http://obrazki.elektroda.pl/7541881500_1380875869.jpg
Słodko śpi!! a jeszcze tak w pelnej krasie!!

Cytat:
czyli poczekam aż będzie porządnie siedział, chyba, że wcześniej zmusi mnie sytuacja do kupienia czegoś.. mamy pożyczony i właścicielom leżaczka dopiero co urodziło się kolejne dziecko. liczę się z tym, że w każdej chwili będą go chcieli. może nie teraz bo kilkudniowego dziecka nie włożą ale za miesiąc, 1,5 już na pewno a nie sądzę, żeby Jakub do tego czasu samodzielnie siadał.. kurcze, tak się cieszyłam, że mam pożyczone rzeczy ale jednak teraz więcej z tym problemów bo musimy oddać zanim skończylibyśmy korzystać gdyby to były nasze rzeczy, oddamy zanim Jakub będzie gotowy na kolejny poziom...

moje myślenie w kwestii zabawek jest też na zasadzie, że jeśli ktoś chce zawalać go zabawkami to niech to będzie coś sensownego bo ja widząc ile on już ma nie kupuję mu prawie nic bo nie mam na to miejsca w małym mieszkaniu a z drugiej strony nie wiele jest zabawek, którymi chcę się z nim bawić i które uważam, że warto mu dać.

mam nadzieję że tu bardziej doświadczone mamusie się wypowiedzą, ale tak mi się wczoraj nasunęło, że jak dziecko w starszym wieku ma się bawić zwykłymi klockami: piankowymi/drewianymi/lego (najzwyklejszym) jeśli praktycznie od urodzenia bombardowane jest niezliczoną ilością bodźców, jeśli praktycznie każda zabawka gra, gada/śpiewa, świeci, rusza się, wibruje i nie wiem co jeszcze to co potem? zechce bawić się zwykłymi klockami, które nie mają mu do zaoferowania żadnych z tych bodźców? widzę po dalszej rodzinie, że teraz na roczek kupuje się dzieciom zabawkowe laptopy czy tablety. nie wiem, może nie jestem normalna, ale chyba nie chcę, żeby Jakub miał takie zabawki, przynajmniej nie w tym wieku. owszem, postęp techniki jest, ale czy to wszystko zawsze wychodzi dzieciom na dobre weźcie mnie palnijcie jeśli na prawdę nie mam racji.
MONIKA! zobacz bo są krzesełka do karmienia które mają opcje półlezącą. a co do zabawek to mi tez nie wszystkie które Zosi dostaje się podabaja. wtedy je chowam i jej nie daję. Co do zabawek dziwękowych długo było niewielkie zaintersowanie a teraz lubi ma np. pianinko- włacza sobie muzyke i tańczy (tzn tupie w takt nogą) a ile ma przy tym radości, ma jeszcze lustereczko z dzwiekami i książeczke gdzie są obrazki po nacisnieciu podaje nazwe pojazdu/ zwierzecie przedstawionego i odgłos jaki wydaje. Ostatnio jak baterie siadly to po kilka razy podchodział i próbowała właczyc. a oprócz tego uwielbia bawic się kostkami sensorycznym, taką piramidką, a najlepiej to akcesoriamy kuchennymi
Cytat:
nie próbuje... on nie uleży teraz na plecach ... podczas kąpieli i przewijania nie jest to już zabawne
właśnie teraz ruchem gąsienicy przemieścił się do skrzynki z zabawkami
A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl.
PANI! brawa dla Torreska! fajna masz lekarke I ja tez jest pod wrazeniem ze Torres umie kartki po kolej przewracać. a co do obrotów to jak Zo miałą trudności to się w turlanki bawilysmy- teraz je uwielbia.

a ja myśłama ze cos i wizaz szwankuje bo od 16 nic się nie pojawiło ale widze ze wszystkie już imprezują weekendowo!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2013-10-04 o 22:24
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:20   #3135
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
tez jest pod wrazeniem ze Torres umie kartki po kolej przewracać.
to że po kolei, to był absolutny przypadek

ależ słońce. Może okna umyję?!
Komu kawki?

Ciężarówki do raportu!!!!!

Stary 2013-10-05, 08:41   #3136
BERBIE
Zakorzenienie

pani świetnie, że trafiłaś na taką lekarkę.
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Hej! Byłam wczoraj u hematologa-immunologa - zalecił powtórzyć białko c i zrobić jakieś przeciwciała blokujące (nie wiem co to) i w ciąży brać heparynę; czuję się spokojna po tej wizycie
cieszę się, że wiesz na czym stoisz
Cytat:

...wczoraj wieczorem sie pozarlam z Tz on poszedl grac w pilke a ja ryczalam w domu, az Tosia sie na mnie dziwnie patrzyla i tak mi jej bylo szkoda ze patrzy i czuje jak mi jest zle..

Cytat:
sto lat
Cytat:
to że po kolei, to był absolutny przypadek
ależ słońce. Może okna umyję?!
Komu kawki?
Ciężarówki do raportu!!!!!
mi i kawy i umyć okna
Stary 2013-10-05, 08:46   #3137
Kubek29
Zadomowienie

Hej ho!

Wlasnie sie meldowac przyszlam, bo wczoraj mi umknelo
Reszta tez do raportu!!!

U mnie ok, choc jakis ciezszy dzien mialam i caly przekiblowalam w lozku.
Jakies mi sie dziwne scenariusze w glowie ukladaly, bo tych przedwczorajszych forumowych grupowych wspomnieniach... i wolalam sie wylezec

Dzisiaj lepiej.
I moja mama dzisiaj na caly tydzien przyjezdza! Maw Warszawie jakis kurs/szkolenie i bedzie u nas nocowala

Pani- super, ze Torres jest super!

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

mi i kawy i umyć okna
Berbie!
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:50   #3138
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

mi i kawy i umyć okna
hue hue, kawę serwuję. a ile tych okien żebym się psychiznie przygotowała?

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
I moja mama dzisiaj na caly tydzien przyjezdza!
mama z tych przywożących pyszności? oczywiście cukrzycowe?

Stary 2013-10-05, 09:10   #3139
Kubek29
Zadomowienie

Mama....
Mama zawsze jak przyjezdza po drodze zalicza Batidę albo inne wypasione cukiernie i wpada z tortem albo mnostwem pysznych ciast, ciasteczek do 'testowania".
Lubilam to zawsze, nie powiem [wieczorem, do winka..] ale teraz...

Bede cierpiec
Ale i tak sie ciesze

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:12
Stary 2013-10-05, 09:21   #3140
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
I moja mama dzisiaj na caly tydzien przyjezdza! Maw Warszawie jakis kurs/szkolenie i bedzie u nas nocowala
Fajnie

Witam się z kawą karmelową z mlekiem

Stary 2013-10-05, 09:24   #3141
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam wczoraj VANILIOWĄ

Pani tak się cieszę ze odetchniesz troszkę Kochana!! No i przede wszystkim dla T
P.S. Okna mi też cza umyć ale....ale choróbsko mnie załatwiło

Kubek fajnie że mama przyjeżdża to troszkę szybciej czas jeszcze poleci Tylko Nas nie zaniedbuj i melduj się codziennie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:34   #3142
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
dziecko on nowa mi choruje

Kij z oknami (chociaż przez moje już nic nie widać), ja poproszę mamę Kubka

Cytat:

No tak teraz wam się nie opłaca nowych rzeczy kupować, a oddać musicie. Ja mam krzesełko pół leżące ale i tak wole bujaczek. Tylko to też zależy jaki kto ma bujaczek
Co do zabawek może ja nie doświadczona mama ale bardzo doświadczona ciocia i mimo że siostrzenice miały miliony zabawek bo co okazja to każda dostawała ode mnie, babci, mojego brata coś konkretnego (teraz jak mam dziecko to już nie bede tak rozpieszczać) i powiem Ci że uwielbiają drewniane klocki. Mają z nich największą frajde oraz z kredek i zwykłych malowanek
także nie jest tak że jak polubi same FP i te sprawy to tych zwykłych nie weźmie. Dziecka nie przewidzisz, jedno zainteresuje się tym grającym a drugie jak np. moje drewnianym pajacem
ja grające daje na chwile, nawet mata już rzadko jest w ruchu. Teraz puzzle piankowe i szaleje po całym mieszkaniu (swoją drogą na puzzlach w tydzień mi sie tak rozwinął że dziecka nie poznaje, a na kocu przewracał się tylko na brzuch)

Cytat:

A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl. Pani od rehabilitacji chce go widzieć dopiero za 2 miesiące, bo jeśli nawet w tym czasie nie zrobi żadnych postępów to i tak jest bardzo dobrze mamy zawieszone wszystkie ćwiczenia i tylko podłogować Młodego i patrzeć jak się świetnie rozwija w ogóle u pani doktor T. zaczął pobukiwać, więc wyjęłam książeczkę i mu dałam. Doktorka patrzy i mówi: "On przewraca kartki???" hehe tak, od daaawna.
Lekarka prowadząca nie nakrzyczała na mnie za niskie żelazo. Wszystko jest do obserwacji na moje skargi, że nie chce jeść zupek, żółtka, że były probemy z kaszą, zapytała tylko ile razy cycujemy. No i jak usłyszała ile , to się zaczęła ze mnie śmiać i spytała jakim cudem to dziecko ma jeść. Wszak on głodny nie jest. I że zdziwiłaby się jakby jadł
I że to zadanie dla mnie: próbować ograniczać cyca (ale nic na siłę).
rajuuu, kocham tą kobietę. babeczka ma bardzo niskie oceny na Znanym lekarzu, a dla mnie jest idealna. Idealna na moją panikę, brak dystansu, histeryzowanie - nie ciumkająca nad dzieckiem, widząca wszystko (dziś pierwsze pytanie: dlaczego on ma takie policzki... wtedy uświadomiłam sobie, że posmarowałam go podejrzanym kremem), merytorycznie bez zarzutu...
Na koniec mi powiedziała, że była taka sama. że przekarmiała syna (córka była chudzinką, więc się "cieszyła" że syn tak ładnie je), przegrzewała go (ale miała tyle rozsądku, że ubierała na cebulkę i tylko zdejmowała warstwy), panikowała strasznie. Że apogeum, to jak zjadł pastę do podłogi i krem Nivea i że przy dzieciach jest się przede wszystkim matką i ani trochę lekarzem :brzyda l: i że na szczęście mąż ją pionizował
ale super i zaje.iście że znalazłaś pediatrę z dystansem, tego Ci było trzeba

Cytat:
Mama....
Mama zawsze jak przyjezdza po drodze zalicza Batidę albo inne wypasione cukiernie i wpada z tortem albo mnostwem pysznych ciast, ciasteczek do 'testowania".
Lubilam to zawsze, nie powiem [wieczorem, do winka..] ale teraz...
Pożycz mamę albo niech zahaczy do mnie po drodze

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:54   #3143
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Ja dzisiaj z kawa i omletem

Niedawno zaczelam pic kawę.
Tzn pilam, ale przed ciaza, teraz zaczelam 'na nowo'.
Jak sie dowiedzialam o ciazy to ja "rzucilam", zreszta sam zapach mnie denerwowal, maz mial zakaz spozywania w domu

cukrzyca do takiego grzeszenia mnie zmusila. pije. 1/3 najslabszego espresso, przelanego woda i z mlekiem. Pomyje- ale jakie pyszne

Cytat:

Kubek fajnie że mama przyjeżdża to troszkę szybciej czas jeszcze poleci Tylko Nas nie zaniedbuj i melduj się codziennie!!
Tak jest!

Przeziebiona jestes?

Lunka

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:59
Stary 2013-10-05, 10:01   #3144
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
....ale choróbsko mnie załatwiło
a chłopiura to co?!

Cytat:
Kij z oknami (chociaż przez moje już nic nie widać), ja poproszę mamę Kubka
to ja też poproszę + przemianę materii Lunki

Cytat:
Jak sie dowiedzialam o ciazy to ja "rzucilam", zreszta sam zapach mnie denerwowal, maz mial zakaz spozywania w domu
też tak miałam przez pewien czas ciąży.
tylko do mięty odrzuciło mnie na całość. chłop miał zakaz buziakowania na do widzenia

Stary 2013-10-05, 10:16   #3145
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest!

Przeziebiona jestes?
no to trzymam za słowo
No wzięło mnie wczoraj i trzyma...temp. nie mam na szczęście ale czuję się osłabiona... skóra aż z nosa mi schodzi

Cytat:
a chłopiura to co?!
ohhh wolałabym z temp. je szorować sama a nie jego jeszcze w tej kwestii wykorzystywać

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:39   #3146
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj lepiej.
jak czytam, to od razu micha mi się cieszy

Cytat:
hue hue, kawę serwuję. a ile tych okien żebym się psychiznie przygotowała?
a ja też mogę się załapać?? co prawda kolory i sąsiadów jeszcze widać, ale jak słońce przyświeci, to lepiej rolety zasłonić u mnie "tylko" 15 plus balkon

Cytat:
Cytat:
kupiłam wczoraj VANILIOWĄ
cholerka tak mi smaka ostatnio narobiłyście, że muszę się wybrać do lidla w poniedziałek wczoraj patrzyłam w biedrze, ale tylko espresso była

Cytat:
ohhh wolałabym z temp. je szorować sama a nie jego jeszcze w tej kwestii wykorzystywać
bo trzeba odpowiednio przeszkolić już ja coś wiem o tym mój tż POLUBIŁ mycie okien jak spróbował, ale my myjemy tylko "magiczną" ściereczką i wodą, więc jest łatwo i szybko no i oczywiście porządnie

_________________________ _____________
a ja walczę z katarem i opuchlizną mam nadzieję, że do pn zejdzie, bo jak ja wrócę do pracy z taką banią dzieciaki pomyślą, że mąż mnie bije dziś do rodziców jedziemy

aaa no i muszę się pochwalić - dziś stanęłam na wagę - od 01.09 -> 3kg mniej jejuuuuu jak ja się cieszę od zeszłego roku to już będzie 16,5kg mniej cudownie

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-10-05 o 11:42
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:16   #3147
Kubek29
Zadomowienie

rena za wagę!
Super Ci idzie!
Stary 2013-10-05, 12:51   #3148
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie pojmuję Twojego heroizmu i poświęcenia
wygrzewasz się i kurujesz? :/

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
od zeszłego roku to już będzie 16,5kg mniej cudownie
szczerze podziwiam i serdecznie gratuluję!!!!

Kawę zaproponować a tu 15 okien do mycia + okna Berbie + moje <15!, ale ilość!> No nie to już mój okienny zapał przeszedł i odszedł w zapomnienie

Stary 2013-10-05, 13:09   #3149
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzymam za słowo
No wzięło mnie wczoraj i trzyma...temp. nie mam na szczęście ale czuję się osłabiona... skóra aż z nosa mi schodzi
Kuruj się
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

aaa no i muszę się pochwalić - dziś stanęłam na wagę - od 01.09 -> 3kg mniej jejuuuuu jak ja się cieszę od zeszłego roku to już będzie 16,5kg mniej cudownie
Pięknie idziesz jak burza
Cytat:

Kawę zaproponować a tu 15 okien do mycia + okna Berbie + moje <15!, ale ilość!> No nie to już mój okienny zapał przeszedł i odszedł w zapomnienie
Szkoda,też bym się chviała załapać

Choć u nas od zawsze tż myje okna i wiesza firanki.Ja nienawidze tego robić.

Stary 2013-10-05, 13:13   #3150
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda już myślałam, że jakoś się uda

dzięki dziewuszki ja też jestem z siebie dumna

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości