|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem wściekła W zeszłym tygodniu dzwonili z tymi meblami że bedą do wtorku.W tym codziennie dzwoniliśmy i codziennie wyjeżdzały tylko coś dotrzeć nie mogły Ale zapewniali że do końca tygodnia NA PEWNO beda Tż już zwołał na jutro ekipe do składania,a dziś dzwonią że kierowca się rozchorował i meble beda w przyszłym tygodniu NIE WIADOMO w który dzień Facet twierdzi że mieszczą się w terminie.My mieliśmy wszystko poplanowane pod te meble,w przyszłym tygodniu nie będzie miał kto tżtowi pomóc.Super po prostu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moje myślenie w kwestii zabawek jest też na zasadzie, że jeśli ktoś chce zawalać go zabawkami to niech to będzie coś sensownego bo ja widząc ile on już ma nie kupuję mu prawie nic bo nie mam na to miejsca w małym mieszkaniu a z drugiej strony nie wiele jest zabawek, którymi chcę się z nim bawić i które uważam, że warto mu dać. mam nadzieję że tu bardziej doświadczone mamusie się wypowiedzą, ale tak mi się wczoraj nasunęło, że jak dziecko w starszym wieku ma się bawić zwykłymi klockami: piankowymi/drewianymi/lego (najzwyklejszym) jeśli praktycznie od urodzenia bombardowane jest niezliczoną ilością bodźców, jeśli praktycznie każda zabawka gra, gada/śpiewa, świeci, rusza się, wibruje i nie wiem co jeszcze to co potem? zechce bawić się zwykłymi klockami, które nie mają mu do zaoferowania żadnych z tych bodźców? widzę po dalszej rodzinie, że teraz na roczek kupuje się dzieciom zabawkowe laptopy czy tablety. nie wiem, może nie jestem normalna, ale chyba nie chcę, żeby Jakub miał takie zabawki, przynajmniej nie w tym wieku. owszem, postęp techniki jest, ale czy to wszystko zawsze wychodzi dzieciom na dobre weźcie mnie palnijcie jeśli na prawdę nie mam racji.---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
My mieliśmy tylko łóżeczko z mebli dla Jakuba. przyszło chyba w połowie 8 m-ca i leżało, leżało.. ustaliliśmy, że mąż złoży je dopiero jak będę w szpitalu. nie mówię, że to lepsze niż przygotowanie wszystkiego dużo wcześniej, ale da się. ZDĄŻYCIE |
||||
|
|
|
#3124 |
|
MBZ♥
|
Monika, Roszpunka też ma sporo zabawek bo dostaje je co rusz o kogoś. ale nie daję wszystkich odrazu, wymieniam co jakiś czas żeby sie nie znudziła. do tych grająco-świecąco-buczących nie wsadzalabym baterii i po kłopocie, zreszta takich ma malo bo prosilam o zwyczajne zabawki. krzeselko do karmienia mozna kupic z pozycją półsiedzącą.
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że zdążymy ale wkurza mnie to,po co dzwonili i zapewniali że bedą na 100%?Poza tym szkoda mi tżta ze będzie się sam z tym męczył.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Konto usunięte
|
sto lat dla Stasia
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza: ale to standard
ja już przestałam brać na serio podawane terminy.Jak zamawialiśmy szafę do sypialni, to facet obiecał 3 tygodnie, a czekaliśmy ponad 2 miesiące. I nawet nie zadzwonił w umówionym terminie, żeby go przesunąć. Drzwi wewnętrzne - zamawialiśmy w październiku, a montowali lutym (miały być w grudniu), a do tego do łazienki pomylili strony i był kolejny miesiąc czekania. Z drzwiami wejściowymi też była obsuwa, ale niewielka na szczęście. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Iza A wpłacaliście jakieś zaliczki
Jeśli nie to anulowałabym zamówienie![]() Monika Zgadzam się z Tobą. Stasio ma kilka grających zabawek, jakoś szału już nie robią na nim, nawet kula do raczkowania, ale teraz jest na etapie ''brum'' i nawet klocek dla niego jest brum. Nigdy jakoś go gryzaki i pluszowe misie nie interesowały. Dziękujemy za życzenia |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie,braliśmy całość płatną przy odbiorze.Ale wątpie żeby tż chciał anulować.
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
nie próbuje... on nie uleży teraz na plecach ... podczas kąpieli i przewijania nie jest to już zabawne
![]() właśnie teraz ruchem gąsienicy przemieścił się do skrzynki z zabawkami (różnymi - i grającymi, i drewnianymi, i klockami), wyjął sobie żabę i ją zawzięcie żre. aaaa!!!! STO LAT!!!!!!!!!!!! I proszę tu nie ściemniać ciemną fotą tylko dawać roczniaka ![]() czuje na bank. Kunndddziiia! do pionu! korzystaj z tego, że mama przychodzi i mykaj na jakiś szoping tudzież inny relaksing. A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl. Pani od rehabilitacji chce go widzieć dopiero za 2 miesiące, bo jeśli nawet w tym czasie nie zrobi żadnych postępów to i tak jest bardzo dobrze mamy zawieszone wszystkie ćwiczenia i tylko podłogować Młodego i patrzeć jak się świetnie rozwija hehe tak, od daaawna.Lekarka prowadząca nie nakrzyczała na mnie za niskie żelazo. Wszystko jest do obserwacji na moje skargi, że nie chce jeść zupek, żółtka, że były probemy z kaszą, zapytała tylko ile razy cycujemy. No i jak usłyszała ile ![]() , to się zaczęła ze mnie śmiać i spytała jakim cudem to dziecko ma jeść. Wszak on głodny nie jest. I że zdziwiłaby się jakby jadł ![]() I że to zadanie dla mnie: próbować ograniczać cyca (ale nic na siłę). rajuuu, kocham tą kobietę. babeczka ma bardzo niskie oceny na Znanym lekarzu, a dla mnie jest idealna. Idealna na moją panikę, brak dystansu, histeryzowanie - nie ciumkająca nad dzieckiem, widząca wszystko (dziś pierwsze pytanie: dlaczego on ma takie policzki... wtedy uświadomiłam sobie, że posmarowałam go podejrzanym kremem), merytorycznie bez zarzutu... Na koniec mi powiedziała, że była taka sama. że przekarmiała syna (córka była chudzinką, więc się "cieszyła" że syn tak ładnie je), przegrzewała go (ale miała tyle rozsądku, że ubierała na cebulkę i tylko zdejmowała warstwy), panikowała strasznie. Że apogeum, to jak zjadł pastę do podłogi i krem Nivea i że przy dzieciach jest się przede wszystkim matką i ani trochę lekarzem ![]() :brzyda l: i że na szczęście mąż ją pionizował ![]()
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3133 |
|
Konto usunięte
|
Fiol wszystkiego najlepszego dla Stasia
![]() Ale się uśmiałam jak zobaczyłam zdjęcie ![]() Pani |
|
|
|
#3134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja myśłama ze cos i wizaz szwankuje bo od 16 nic się nie pojawiło ale widze ze wszystkie już imprezują weekendowo! Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-10-04 o 22:24 |
||||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
to że po kolei, to był absolutny przypadek
![]() ależ słońce. Może okna umyję?! Komu kawki? Ciężarówki do raportu!!!!!
|
|
#3136 | |||
|
Zakorzenienie
|
pani świetnie, że trafiłaś na taką lekarkę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Hej ho!
Wlasnie sie meldowac przyszlam, bo wczoraj mi umknelo ![]() Reszta tez do raportu!!! U mnie ok, choc jakis ciezszy dzien mialam i caly przekiblowalam w lozku. Jakies mi sie dziwne scenariusze w glowie ukladaly, bo tych przedwczorajszych forumowych grupowych wspomnieniach... i wolalam sie wylezec ![]() Dzisiaj lepiej. I moja mama dzisiaj na caly tydzien przyjezdza! ![]() Pani- super, ze Torres jest super! ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Berbie! |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
hue hue, kawę serwuję. a ile tych okien żebym się psychiznie przygotowała?
mama z tych przywożących pyszności? oczywiście cukrzycowe?
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
Mama....
Mama zawsze jak przyjezdza po drodze zalicza Batidę albo inne wypasione cukiernie i wpada z tortem albo mnostwem pysznych ciast, ciasteczek do 'testowania". Lubilam to zawsze, nie powiem [wieczorem, do winka..] ale teraz...Bede cierpiec ![]() Ale i tak sie ciesze
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-05 o 09:12 |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Witam się z kawą karmelową z mlekiem
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam wczoraj VANILIOWĄ
![]() Pani tak się cieszę ze odetchniesz troszkę Kochana!! dla T ![]() P.S. Okna mi też cza umyć ale....ale choróbsko mnie załatwiło Kubek fajnie że mama przyjeżdża to troszkę szybciej czas jeszcze poleci Tylko Nas nie zaniedbuj i melduj się codziennie!!
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziecko on nowa mi choruje Kij z oknami (chociaż przez moje już nic nie widać), ja poproszę mamę Kubka ![]() Cytat:
![]() Co do zabawek może ja nie doświadczona mama ale bardzo doświadczona ciocia i mimo że siostrzenice miały miliony zabawek bo co okazja to każda dostawała ode mnie, babci, mojego brata coś konkretnego (teraz jak mam dziecko to już nie bede tak rozpieszczać) i powiem Ci że uwielbiają drewniane klocki. Mają z nich największą frajde oraz z kredek i zwykłych malowanek ![]() także nie jest tak że jak polubi same FP i te sprawy to tych zwykłych nie weźmie. Dziecka nie przewidzisz, jedno zainteresuje się tym grającym a drugie jak np. moje drewnianym pajacem ![]() ja grające daje na chwile, nawet mata już rzadko jest w ruchu. Teraz puzzle piankowe i szaleje po całym mieszkaniu (swoją drogą na puzzlach w tydzień mi sie tak rozwinął że dziecka nie poznaje, a na kocu przewracał się tylko na brzuch) Cytat:
i zaje.iście że znalazłaś pediatrę z dystansem, tego Ci było trzeba Cytat:
albo niech zahaczy do mnie po drodze
|
|||
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj z kawa i omletem
![]() Niedawno zaczelam pic kawę. Tzn pilam, ale przed ciaza, teraz zaczelam 'na nowo'. Jak sie dowiedzialam o ciazy to ja "rzucilam", zreszta sam zapach mnie denerwowal, maz mial zakaz spozywania w domu ![]() cukrzyca do takiego grzeszenia mnie zmusila. pije. 1/3 najslabszego espresso, przelanego woda i z mlekiem. Pomyje- ale jakie pyszne Cytat:
![]() Przeziebiona jestes? Lunka
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-05 o 09:59 |
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
a chłopiura to co?!
![]() Cytat:
to ja też poproszę + przemianę materii Lunki ![]() ![]() ![]() Cytat:
tylko do mięty odrzuciło mnie na całość. chłop miał zakaz buziakowania na do widzenia
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzymam za słowo
No wzięło mnie wczoraj i trzyma...temp. nie mam na szczęście ale czuję się osłabiona... ohhh wolałabym z temp. je szorować sama a nie jego jeszcze w tej kwestii wykorzystywać
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co prawda kolory i sąsiadów jeszcze widać, ale jak słońce przyświeci, to lepiej rolety zasłonić u mnie "tylko" 15 plus balkon ![]() cholerka tak mi smaka ostatnio narobiłyście, że muszę się wybrać do lidla w poniedziałek wczoraj patrzyłam w biedrze, ale tylko espresso była ![]() Cytat:
już ja coś wiem o tym mój tż POLUBIŁ mycie okien jak spróbował, ale my myjemy tylko "magiczną" ściereczką i wodą, więc jest łatwo i szybko no i oczywiście porządnie ![]() _________________________ _____________ a ja walczę z katarem aaa no i muszę się pochwalić - dziś stanęłam na wagę - od 01.09 -> 3kg mniej od zeszłego roku to już będzie 16,5kg mniej
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-10-05 o 11:42 |
|||
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
rena
za wagę!Super Ci idzie! |
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygrzewasz się i kurujesz? :/ szczerze podziwiam i serdecznie gratuluję!!!! Kawę zaproponować a tu 15 okien do mycia + okna Berbie + moje > No nie to już mój okienny zapał przeszedł i odszedł w zapomnienie
|
|
|
#3149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć u nas od zawsze tż myje okna i wiesza firanki.Ja nienawidze tego robić.
|||
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już myślałam, że jakoś się uda ![]() dzięki dziewuszki ja też jestem z siebie dumna
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Facet twierdzi że mieszczą się w terminie.My mieliśmy wszystko poplanowane pod te meble,w przyszłym tygodniu nie będzie miał kto tżtowi pomóc.Super po prostu

powiem Ci że ja mam dwie drewniane (pajacyka na sprężynce i pałeczkę-per bejsbol
to co potem? zechce bawić się zwykłymi klockami, które nie mają mu do zaoferowania żadnych z tych bodźców? widzę po dalszej rodzinie, że teraz na roczek kupuje się dzieciom zabawkowe laptopy czy tablety. nie wiem, może nie jestem normalna, ale chyba nie chcę, żeby Jakub miał takie zabawki, przynajmniej nie w tym wieku. owszem, postęp techniki jest, ale czy to wszystko zawsze wychodzi dzieciom na dobre

ja już przestałam brać na serio podawane terminy.

dla T