Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 07:14   #4531
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

velika mam nadzieje, że nie nabawi sie czegos własnie w stylu zapalenia płuc. Jak do niedzieli sie nie poprawi to wywale go sila do lekarza. Tlumacze mu z enie musi brac l4 tylko leki niech mu przepisze a on swoje... lekarze beee

dotka
znalazłam ten link nie wiem jak patrzałam, że go wczesniej nie widziałam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:16   #4532
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

misia, niech nie bierze Flegaminy na noc, bo ona jest wykrztuśna!
Akodin też biorę teraz. Thiocodin jest bardzo dobry
Ja mam typowy dla zapalenia krtani/tchawicy, kaszel, tzw. szczekający. No ale idzie się czasem udusić..

velika, no ja już naprawdę jestem w strachu, bo kurde, ja już we wtorek MUSZĘ iść do pracy

Najgorzej, że chciałam coś poszukać w necie i jak wpisałam zapalenie oskrzeli, krtani i i tchawicy, to się okazało, że to jest jakaś tam choroba wymagająca koniecznie hospitalizacji i teraz się zamartwiam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:25   #4533
Panna Izabela
Zakorzenienie

KasiaK
Cytat:
co do wina to nie polecam carlo rossi mimo wszystko, wiem, że to jest lubiane wino i popularne ale po prostu dobrze wypromowane, (to podobnież tzw. sikacz)
na pewno za tą cenę znajdziecie jakieś lepsze
koleżanka z pracy 21 września brała ślub i szukała wina, zadzwoniła do znajomego, który ma sklep monopolowy bo chciała El sol i gość jej powiedział żeby odpuściła, bo nie warto i właśnie wspomniał, że carlo rossi też nie, polecił jej wino isla negra (w biedronce za 16 zł chyba) właśnie je piję i jest super i wino frontera, portada i gato negro
ceny różne, one zdecydowała się na portade bo w makro było to wino miesiąca i z 37zł było przecenione na 18 mówi, że goście bardzo chwalili, więc warto się zastanowić moim zdaniem
Warto zapamiętać

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dotka mój TZ też ma od 1.5 tyg taki kaszel ze juz nie wiem czym go leczyc. Najpierw brał flegamine i akodin na noc. i NIC ,tak sie dusi ze masakra.

ale u lekarza nie byl
moja mama mowi zeby kupic thiokodin i ze to niby moze pomoc - sprobujemy
Spróbujcie dentosept czy coś :-P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:37   #4534
asia1206
Raczkowanie

Z syropów polecam Sinecod-u nas sprawdza się idealnie-dość szybko hamuje kaszel,a tak to nebulizacja-berodual lub ventolin-ale tutaj potrzebny jest lekarz.Ogólnie mój mały dużo chorował i lekarze ''partacze'' przepisywali antybiotyki a żaden nie pomyślał by dać skierowanie do laryngologa-dopiero moja interwencja coś ruszyła i po wycięciu trzech migdałków jest ogronma poprawa.Ostatnio moi chłopcy byli chorzy i bez nebulizacji pewnie byłoby gorzej-zresztą pomaga już sama sól fizjologiczna-nawilża drogi oddechowe-koszt ok 150 zł za dobry cichy nebulizator za to później oszczędność bo leki są w formie kropelek a trafiają w ''punkt''a nie żołądek,jelita...

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:38   #4535
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dentosept nie jest na kaszel..
Stary 2013-10-04, 07:42   #4536
enzunio
BAN stały

Czujecie, że tak mnie słońce rano oślepiło, że wjechałam na chodnik? Dobrze, że nie w ludzi...

Dalej myślę co z tym winem, trzeba będzie przetestować wszystkie wymienione
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:47   #4537
Dotka90
Zakorzenienie

Rany, enzunio Dobrze, że nic się nie stało...
Jeździsz w okularach przeciwsłonecznych? U mnie to podstawa.
Stary 2013-10-04, 07:59   #4538
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cześć

pędzicie jak szalone i z watkami i z przygotowaniami
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:01   #4539
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dentosept nie jest na kaszel..
Wiem ale ciocia mi go polecała, po płukaniu 2x przeszło

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-10-04, 08:08   #4540
enzunio
BAN stały

Cytat:
Nie bo jeżdżę w normalnych Tzn. latem noszę soczewki i wtedy mam p-słoneczne, ale normalnie noszę okulary korekcyjne... Na szczęście nic się nie stało oprócz strachu i wstydu...

Stwierdziłam, że nie będziemy jednak w tym roku zamawiać obrączek, TŻ się mocno wziął za siebie, codziennie siedzi po 2-3 godziny na siłowni... nawet dzisiaj wstał o 5 bo nie będzie mógł po południu jechać. Kupimy w ostatniej chwili, bo on tak potrafi się zawziąć, że ostatnio jak miał fazę zrzucił 25 kg...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:11   #4541
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
cude jestem bardziej z północno - wschodniej części
Cóż, ja też. I właśnie dziś jadę do domu:P Mieliśmy pojechać porannym autobusem, ale TŻ źle się czuł, ja trochę lepiej. Dziś Siostra przylatuje zza granicy, dwa lata się nie widziałyśmy...

springtime, witaj

cornflower_girl, co do piosenki, myślę, ze można ją puścić na pierwszy taniec Z koleżankami trudna sprawa. Ja bym zaprosiła je obie. Będzie co ma być

mojakaren, suknie są śliczne!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:12   #4542
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Czujecie, że tak mnie słońce rano oślepiło, że wjechałam na chodnik? Dobrze, że nie w ludzi...

Dalej myślę co z tym winem, trzeba będzie przetestować wszystkie wymienione
Testować, testować, testować

A propos barmana-tak wczoraj mi wpadło do głowy, może zamiast tego barmana albo baru samoobsługowego po prostu postawić na stoliku te gotowe drinki. Przy małej ilości gości to nie będzie przypadkiem ekonomiczniej niż kupować różne alkohole i dodatki i to w takiej ilości, żeby nikomu nie zabrakło.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:19   #4543
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo jeżdżę w normalnych Tzn. latem noszę soczewki i wtedy mam p-słoneczne, ale normalnie noszę okulary korekcyjne... Na szczęście nic się nie stało oprócz strachu i wstydu...

Stwierdziłam, że nie będziemy jednak w tym roku zamawiać obrączek, TŻ się mocno wziął za siebie, codziennie siedzi po 2-3 godziny na siłowni... nawet dzisiaj wstał o 5 bo nie będzie mógł po południu jechać. Kupimy w ostatniej chwili, bo on tak potrafi się zawziąć, że ostatnio jak miał fazę zrzucił 25 kg...
25kg Niech się za mnie tak zaweźmie, bo takie 25kg to chetnie oddam komuś

A co do okularów, to jak masz normalne, to też można dokupić chyba takie nakładki przyciemniające? Albo w ogóle szkła, które automatycznie się przyciemniają (świetne są).

Ja sobie nie wyobrażam bez okularów jeździć

Cytat:
Wiem ale ciocia mi go polecała, po płukaniu 2x przeszło
Może kaszel był od bólu gardła. Kaszlu z powodu oskrzeli, krtani czy płuc, nie wyleczysz czymś, co jest na stany zapalne jamy ustnej..
Stary 2013-10-04, 08:33   #4544
misia880
Zakorzenienie

Dotka wiem, wiem, że to wyksztusny kaszel. Dlatego pił go tylko do 17.00 a potem na wieczór juz akodin bo jest wstrzymaujacy kasze.

własnie moja mama napisala ze kupila mu tiokodin .. mam nadzieje, że pomoze

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:44   #4545
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
25kg Niech się za mnie tak zaweźmie, bo takie 25kg to chetnie oddam komuś

A co do okularów, to jak masz normalne, to też można dokupić chyba takie nakładki przyciemniające? Albo w ogóle szkła, które automatycznie się przyciemniają (świetne są).

Ja sobie nie wyobrażam bez okularów jeździć

Może kaszel był od bólu gardła. Kaszlu z powodu oskrzeli, krtani czy płuc, nie wyleczysz czymś, co jest na stany zapalne jamy ustnej..
Nie karzę wam przecież próbować...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-10-04, 08:54   #4546
irracjonalna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen
A propos barmana-tak wczoraj mi wpadło do głowy, może zamiast tego barmana albo baru samoobsługowego po prostu postawić na stoliku te gotowe drinki. Przy małej ilości gości to nie będzie przypadkiem ekonomiczniej niż kupować różne alkohole i dodatki i to w takiej ilości, żeby nikomu nie zabrakło.
Chyba ktoś ma plan zrobić coś takiego, kurde nie pamiętam która PMka, ale jestem pewna, że była mowa o dużych słojach na drinki
irracjonalna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:00   #4547
niulka_1985
Zadomowienie

Obiecane zdjęcia zaproszenia Elegant
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0271.jpg (69,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0273E001.jpg (48,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0274.jpg (55,2 KB, 47 załadowań)
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:14   #4548
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dotka wiem, wiem, że to wyksztusny kaszel. Dlatego pił go tylko do 17.00 a potem na wieczór juz akodin bo jest wstrzymaujacy kasze.

własnie moja mama napisala ze kupila mu tiokodin .. mam nadzieje, że pomoze
Oby, ale z drugiej strony warto się dowiedzieć od czego ten kaszel.. U mnie najpierw od oskrzeli, no to z tym się uporałam za pomocą ACC 600 i oklepywania po plecach, przez TŻta
A teraz kaszlę od krtani i tchawicy i na to już niezbędny był antybiotyk.

Taki długi kaszel niebezpieczny jest, bo żeby jakiegoś zapalenia płuc nie dostał..

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Nie karzę wam przecież próbować...
Nie?

Cytat:

EOT
Stary 2013-10-04, 09:19   #4549
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Oby, ale z drugiej strony warto się dowiedzieć od czego ten kaszel.. U mnie najpierw od oskrzeli, no to z tym się uporałam za pomocą ACC 600 i oklepywania po plecach, przez TŻta
A teraz kaszlę od krtani i tchawicy i na to już niezbędny był antybiotyk.

Taki długi kaszel niebezpieczny jest, bo żeby jakiegoś zapalenia płuc nie dostał..

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Nie?

EOT
Nie. Proponuję tylko, mi i TŻ pomaga. Tyle.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 09:55   #4550
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
:
aż strach się bać

Cytat:

.
on jest dobry do jamy ustnej

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
ładne

Długo leżałam w szpitalu na zapalenie płuc, więc mam nauczkę, żeby nie bagatelizować pewnych sygnałów nic przyjemnego, a i długo po szpitalu nie mogłam dojść do siebie, nie mówiąć juz o tym, że miałam czarne włosy, a byłam biała jak trup mimo, że na co dzień mam ciemniejszą karnację w szpitalu schudłam mimo, że codziennie Tż, rodzina przynosili mi na obiad fast foody, bo szpitalnego nawet nie chciałam jeść. Tak osłabiony organizm jest, że nie ma się sił dosłownie na nic. Nie wiedziałam też o istnieniu niektórych mięśni, aż do czasu choroby - dosłownie każdy mnie bolał. A zaczęła się moja choroba dość niewinnie, więc...

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:56   #4551
irracjonalna_
Raczkowanie

Cytat:
Te zaproszenia są z kalką? Ciężko mi ocenić bo nie cierpię koloru różowego
irracjonalna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:59   #4552
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, jestem juz chora 1.5 tygodnia. Najpierw zapalenie oskrzeli, teraz krtani i tchawicy. I nic mi nie przechodzi, mam wrażenie, że jest gorzej, tak kaszlę, że się duszę Już nie wiem co mam zrobić
Kurczę, niedobrze... a chodzisz z tym do lekarza? Może jakiś antybiotyk jeszcze jest niezbędny? Niestety, ja raz miałam zapalenie oskrzeli to chyba z miesiąc się mnie trzymało...

Cytat:
Teraz słońce jest najbardziej zdradliwe, ja wczoraj o 7:30 rano jechałam bez okularów i też mało co widziałam, więcej tego błędu nie popełnię... Najważniejsze, że nic się nie stało!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:05   #4553
Dotka90
Zakorzenienie

KaEs, też przeszłam kiedyś zapalenie płuc w szpitalu, coś okropnego :torba;

Anesthesia - mam antybiotyk na to zapalenie krtani i tchawicy
Tylko przy tym jest specyficzny kaszel, tzw. szczekający i to on jest okropny.
Ale antybiotyk biorę dopiero 2 dni, więc może muszę poczekać dłużej na efekty.

Coś mi się uszy dzisiaj zatykają
Stary 2013-10-04, 10:11   #4554
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaszuszka Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam wstawiam Wam moją suknię! Oczywiście jest jeszcze za duża.

Suknia usunięta, jeżeli któraś nie zdążyła zobaczyć a chce to pisać, mogę pokazać na priv.
Ja się znowu nie załapałam Pokażesz więc na priv?
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
co do wina to nie polecam carlo rossi mimo wszystko, wiem, że to jest lubiane wino i popularne ale po prostu dobrze wypromowane, (to podobnież tzw. sikacz)
na pewno za tą cenę znajdziecie jakieś lepsze
koleżanka z pracy 21 września brała ślub i szukała wina, zadzwoniła do znajomego, który ma sklep monopolowy bo chciała El sol i gość jej powiedział żeby odpuściła, bo nie warto i właśnie wspomniał, że carlo rossi też nie, polecił jej wino isla negra (w biedronce za 16 zł chyba) właśnie je piję i jest super i wino frontera, portada i gato negro
ceny różne, one zdecydowała się na portade bo w makro było to wino miesiąca i z 37zł było przecenione na 18 mówi, że goście bardzo chwalili, więc warto się zastanowić moim zdaniem
Muszę to zapisać! Ciągle myślę jakie wino kupić, no i właśnie nie chcę Carlo Rossi, bo mimo że do domu czasem kupuję, to jest strasznie oklepane. No i właśnie też myślałam żeby w Makro upolować jakieś dobre "wino miesiąca". Mają wtedy naprawdę duże obniżki

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
widziałam kupione sukienki...gratuluję Wam !!!!
nie mogę doczekać aż będę mieć i ja w sumie to już mam wybrany model i znalazłam dwie dziewczyny na tablicy, które sprzedają taką suknię, zadzwoniłam do nich i spytałam je o wrażenia wszystko mi opowiedziały, pytałam jak się tren spisywał itd..obie były zachwycone suknią i tym bardziej mnie utwierdziły w przekonaniu o jej kupnie w przyszłym tyg pojadę
Bardzo sprytnie! Nie wpadłabym na to

Cytat:
Dziewczyny, jestem juz chora 1.5 tygodnia. Najpierw zapalenie oskrzeli, teraz krtani i tchawicy. I nic mi nie przechodzi, mam wrażenie, że jest gorzej, tak kaszlę, że się duszę Już nie wiem co mam zrobić
Biedactwo! Kuruj się i wracaj prędko do zdrowia!

Cytat:
Co do pogrubionego do WOW! Szacun!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:11   #4555
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie zaproszenia super )) Pewnie w realu wyglądają jeszcze lepiej. Z Amelii zamawiałaś?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:20   #4556
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
Te zaproszenia są z kalką? Ciężko mi ocenić bo nie cierpię koloru różowego
Tak z kalką. Moje będą fioletowe. Amelia wysyła losowo wybrany kolor, mi się trafiły różowe
Stary 2013-10-04, 10:21   #4557
swiat_katarzyny
Zadomowienie

całe cytowanie mi zniknęło no nic, trudno....

co do chorób, to nie zazdroszcze... ja odpukac od ładnych kilku lat na powaznie nie byłam chora (raz tylko gdy Tż jechał na pierwszą, dwudniową, delegację dostałam 39,5 stopnia gorączki, ale jak wrócił szybko przeszła - poważnie)

dziś moge wreszcie to napisać - 3 miesiące i 10 pełnych kilogramów mniej ostatnio bardzo grzesze wiec nie wiem jakim cudem ta waga wciąż powolutku spada, ale ważne ze spada.... no i wreszcie zeszłam z 3 cyfrowej liczby w biodrach na dwucyfrową z 106 na 98

ale dziś pospałam - do 10:30 wstyd teraz trzeba sie wziąć za sprzatanie i pakowanie jak ja tego nie lubię...

poza tym chyba podjeliśmy z Tż decyzje o zamieszkaniu w kawalerce. Współlokatorki tak nas wkurzaja, ze nie dajemy rady....
tylko te ceny - 1400

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-10-04 o 10:22
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 10:22   #4558
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dla mnie zaproszenia super )) Pewnie w realu wyglądają jeszcze lepiej. Z Amelii zamawiałaś?
tak
Stary 2013-10-04, 10:23   #4559
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
misia, niech nie bierze Flegaminy na noc, bo ona jest wykrztuśna!
Akodin też biorę teraz. Thiocodin jest bardzo dobry
Ja mam typowy dla zapalenia krtani/tchawicy, kaszel, tzw. szczekający. No ale idzie się czasem udusić..

velika, no ja już naprawdę jestem w strachu, bo kurde, ja już we wtorek MUSZĘ iść do pracy

Najgorzej, że chciałam coś poszukać w necie i jak wpisałam zapalenie oskrzeli, krtani i i tchawicy, to się okazało, że to jest jakaś tam choroba wymagająca koniecznie hospitalizacji i teraz się zamartwiam
będzie dobrze

Cytat:
ja nie jeżdże w p/słonecznych i w ogóle rzadko kiedy je zakładam, chyba że na głowe nie wiem co to jest, ale jak ubieram okulary p/sloneczne to mi sie chce od razu automatycznie rzygać

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-04, 10:27   #4560
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dziś moge wreszcie to napisać - 3 miesiące i 10 pełnych kilogramów mniej ostatnio bardzo grzesze wiec nie wiem jakim cudem ta waga wciąż powolutku spada, ale ważne ze spada.... no i wreszcie zeszłam z 3 cyfrowej liczby w biodrach na dwucyfrową
O Kurde, jak Ty to zrobiłaś?!

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-10-04 o 10:31
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości