|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
mnie to powiem szczerze wkurza jak tak ludzie gadają, że za wcześnie, że tyle czasu mamy itp itd
ja czuję, że chcę już coś mieć i nic nikomu do tego ![]()
#1322 | |
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Skoro do tej pory bylo dobrze to musi byc cos nie tak z tym sikaniem przed snem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Własnie wróciłam z usg genetycznego. Tak bardzo sie ciesze wszysko jest ok, lekarz potwierdził mi na pismie ze wszystkie narzady ( czaszka, kręgoslup, serce, brzuch, zolądek, pęcherzyk, rece, stopy) są ok, w norme. A tak sie bałam przez ta moja tarczyce. Juuupppi. Narazie wspomniał ze moze byc to chłopak co by sie sprawdzalo z moimi przeczuciami ale w tej chwili to wszysko moze sie zmienic. Maluch ma 7cm plus nożki, słyszałam serducho 155uderzen na minute (jak dzwon) hehe. Opłacało sie ponad gonne czekac na takie wiesci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, niezłe połączenie smakowe. Jadłam już kanapki z szynką popijając maślanką owocową, ale żeby słodycze z kocykiem to nie...
![]() Co do biustu- jest już większy o jeden rozmiar, a mały nie był nigdy. Co będzie dalej? rozmiar donicy ![]() A ja pytanie z innej beczki. Depilujecie się depilatorem elektrycznym? Do tej pory depilowałam regularnie, ale ostatnio mam schizy, że jeśli mnie boli, to dziecię też na stres narażam. Nie chcę żeby było nerwowe ![]() A w tej ciąży włosy rosną mi błyskawicznie i maszynka musiałaby iść w ruch codziennie. estera gratulacje! nie doczekam się chyba poniedziałku na swoje badania genetyczne! ![]() Aha, Paulina radom, jedno zdanie odnośnie siusiania w p-kolu. Mój synek w trzylatkach obywał się bez pieluchy i było ok. W styczniu zdarzyła się nieprzyjemna sytuacja z jedną z pań w trakcie leżakowania i dzieciak mi z nerwów sikał na spaniu przez tydzień. Gdy sytuacja się wyjaśniła, wszystko wróciło do normy. Może i Adaś siusia ze stresu? a jeśli nie, to może teraz ma taki gorszy okres i warto by było jednak dać pampersa do przedszkola, żeby syn nie wstydził się przed grupą, że nasikał do łóżka. Wytłumacz synkowi, że to tak na wszelki wypadek i gdy zdarzy się wpadka podczas spania, to nikt nie zauważy, a jeśli nie, to czeka go nagroda. I tak pomału wyeliminujesz pampersa. Nie sądzę, żeby sporadyczne zakładanie pieluchy na drzemkę to było cofanie dziecka ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-03 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
ale zołza jestem ...
![]() ![]() ![]() Paulina radom ja bym narazie nie dawała małemu pieluszki. Może tak jak bebe97 pisała to może ze stresu?? być może mały ma jakiś problem, pogadaj z nim. No a potem (w zależności co by mały powiedział) to bym zastosowała metodę bebe97 i małe kroczki. A piersi wam dziewczyny jeszcze urosną .... od nadmiaru mleka ! wiem co mówię |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Wtajemniczenie
|
no dobra, użyłam depilatora po raz kolejny
![]() jak to dziewczynka, to niech się już uczy od mamy jak dbać o siebie ![]() zaraz będzie w tvn Ile wazy koń trojański. Uwielbiam ten film. Ale zawsze gdy go oglądam, robię się głodna i zawsze w momencie, gdy Zocha pije wódkę z babką, ktora wynajmuje pokój jej mężowi, mam ochotę coś zjeść... nie wiem dlaczego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I przez niego podoba mi się imię Florentyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w sobote idziemy na Wałęsę. Na pewno będę musiala wyjsc siusiu w trakcie seansu. I idziemy na 18 bo ja o 20 to juz jestem do spania gotowa. Wczoraj polozylam sie o 19 bo znowu mialam migrene. Ale teraz juz sie przebudzilam i nie moge zasnac-4:35 Mama mowi ze ta migrena to z emocji. Bo poszlam do pracy na imieniny szefowej i posiedzialam troche u swoich dziewczyn i wrocilam z bolem glowy. Ze to z tej tesknoty za praca. No umeczylam sie bo paracetamol mi nie pomaga. A to co by mi pomoglo to jest poza zasiegiem. W takich chwilach mam dosc. W ogole zaczelam czesciej rozmawiac z brzuszkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mnie w nocy skurcz łydki złapał ![]() ![]() Mam nadzieję, że sok pomidorowy pomoże ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
Hura!!!!!!!!!!!!!!!! CÓRECZKA będzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do piersi o których pisze min teQiba - mnie rozsadzają codziennie, a mam już rozmiar G. Co będzie dalej??? namioty to za mało, chyba że takie cyrkowe sobie kupię ![]() Mariolasl współczuję Ci, ale wierz ,że będzie dobrze ![]() Mam dziś tyle pozytywnej energii, że mogę się podzielić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Normalnie wstretne babole tyle skrobiecie, ze w zyciu was nie nadrobie
![]() Witam nowe mamusie ![]() Cytat:
![]() co do wozka - eee tam, za wczesnie Pochwal sie Ja bylam w tym tyg poogladac wozki w dzieciecym sklepie, nie dosc ze nic mi sie nie podoba to jeszcze ceny maskaryczne Najtanszy jaki widzialam 500 euro ![]() w ogole dziewczyny chcecie kupowac wozki przez nata czy w sklepach ?? bo ja szczerze mowiac wolalabym pomacac, posprawdzac, a tych ktore widzialam na necie i sa w maire fajne nie ma znowu w sklepach ![]() Cytat:
![]() lacze sie w bolu piekny kombinezon ![]() Cytat:
![]() jak tam czytam o waszych buzujacych hormonach to nie wiem czy sie cieszyc czy co, moje chyba spia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja sie poskarze na tesciowa Ale mnie ostatnio wkurzyla, jak po wizycie u gina przyszlam odebrac corke Pyta sie i jak tam, to mowie, ze narazie ok ale porobilam badania i czekam na wyniki, to sie pyta jakie badania, wiec tlumacze - robilam toxo i test Pappa - a ta mi zaczela miny stroic, ze po co mi to, z Natalka wszystko bylo ok, napewno to kosztowalo ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-10-04 o 08:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnęłam zanim się zaczął ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Mam dzisiaj wolne w pracy.Musze poprać męża ubrania robocze i ogarnąć podłogi, bo po wczorajszym kuciu ścian są całe białe ![]()
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewuszki!
Ja dziś załamana jestem! Wczoraj zjadłam chyba nieświeżego kurczaka (no... poleżał w lodówce parę dni) i zafundowałam sobie zatrucie pokarmowe. Biegunka, skurcze jeslit i mdłości. Bosko... do tego ból brzucha. Do 1 nie spałam a dziś do pracy się zwklekłam. Oczywiście leczenie siłą umysłu + herbata miętowa. Noc ciężka, ranek też. Dzisiaj w aptece mgr doradziła mi węgiel i kuruję się. Ale jak sobie poczytałam co może nieść zatrucie pokarmowe dla ciężarnej i dziecka to normalnie płakać mi się chce ![]() Jeszcze sobie wkręciłam, że jak ja tak mało tyję między wizytami (0,5-0,6 kg). Z moją posturą się cieszę ale teraz pomyślałam, że może moje Dziecię się nie rozwija jak powinno i to dlatego ![]() Ja chyba osiwieję... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!!!
![]() |
#1341 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Przybywa nam dziewczynek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-10-04 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już lepiej ![]() Mnie za to wczoraj męczyła zgaga - drugi raz w życiu miałam i to w ciąży ![]() ![]() ![]() A co do skurczy to nie chcę łykać magnezu w tabletkach. I tak dużo już ich łykam. Wolę pomidorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Rozeznanie
|
Ja tez sie wkurzylam na tesciowa. Ona strasznie steruje moim TZ i ciągle mowi mu co ma robic. Wydzwania do niego gdzie jest i co robi. On chce zmienic prace a ona uwaza ze zle robi ze lepiej ma tu na czarno ze sobie nic lepszego nie znajdzie i z czego my bedziemy zyc. I wydzwania do mnie i mi tez mowo co mam robic. I ze mam go krotko trzymać i na niego wpłynąć zeby nie zmienial pracy bo ona juz drzy ze strachu bo czy ja w ogole wiem ile kosztuje dziecko.
I zebym TZ nie mowila ze rozmawialysmy. Ja sie w☠☠☠☠ilam bo mam stala prace i pewna posade i jestem dorosla. Mowie jej ze ani on ani ja nie jestesmy dziecmi i sobie poradzimy a ja nie bede go trzymac krotko bo on jest dorosly ma 37 lat i wie co robi. I ze wiem ile zycie kosztuje bo pracuje od 10 lat i wszystko co mam zawdzieczam sobie ze nikt mi nie dal na studia prawo jazdy i samochod i nie trzeba mnie traktowac jak dziecko. I sie poplakalam. Moja mama jest inna. A ja wiem co mam robic. I zadzwonilam do TZ i sie poryczalam. Nie chce psuc relacji z tesciowa ale nie pozwole sie traktowac jak dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluje ![]() Cytat:
Od tego czasu przerzucilam sie na woskowanie w gabinecie i jestem bardzo zadowolona. Szybko i bez problemow. Na szczescie i w tej ciazy wloski odrastaj mi wolno i rzadko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super wiadomosci ![]() Cytat:
ja pewnie poogladam na zywo i kupie taniej w necie ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() jak poczujesz sie gorzej lub dojdzie temperatura, to przespaceruj sie do lekarza nie zamartwiaj sie tak, jedne tyja mniej, drugie wiecej na pewno jest wszystko dobrze ![]()
![]() |
#1347 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A lekarz komentuje jakoś Twoją wagę? Jak nie to nie masz się czym martwić zupełnie ![]() Ja też biorę magnez, bo mi powieka skakała i przeszło ![]() Ruszamy dzisiaj w poszukiwaniu frontów do mojej komódki/szafeczki na dzieciowe rzeczy, bo mąż ma wolne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Co do wózków, to pewnie też zrobimy, tak jak mówisz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Olej babe - innej rady nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
okolice bikini robia plastrami
Do calosci (bikini hollywood lub brazylijskiego) uzywaja, przynajmniej u mnie, innego wosku, ktory nakladaja gruba warstwa i zrywaja
#1350 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() Gratuluje dobrych wizyt i płci ![]() nadzwyczajna też zależy mi na dobrych kontaktach z "drugimi" rodzicami, ale jakbym miała taką teściową, to z serca mówiłabym co myślę o jej zachowaniu. Jak się obrazi - trudno. Nic innego nie zrobisz. A u mnie katastrofa. Tzn nie wiem. Chyba idzie mi ósemka ![]() ![]() ![]() I może wydam Wam się głupiutka, ale co mam zrobić? Ósemki się zostawia jak nie bolą, czy od razu rwie? ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.