|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Jedynie soczek zostawię. W każdym razie dziękuje i zapiszę sobie to.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-04 o 10:57 |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43119852]I u mnie tak samo
Ja śpię na tapczanie w pokoju Młodego (z Młodym, choć teraz staram się do odkładać do łóżeczka, bo jest już zimno i ciągnie od okna), a TŻ w dużym pokoju. On się musi wyspać do pracy, a zresztą ja wcale (odpukać!!) nie narzekam, bo Artek nie jest jakimś bardzo problemowym dzieckiem i noce również zwykle przesypiam. Myślę, że jeszcze dłuuugo tak będzie, a już prędzej, w miarę, jak Artek będzie miał mniej pobudek w nocy, TŻ się wprowadzi do nas, niż ja wrócę tam.[/QUOTE] No dokładnie tak jak u nas. Antoś ładnie spał w nocy zawsze (odpukać) ma co prawda swoje pobudki tak od 4 rano do 6 ale tyle to już pikuś. TŻ do nas się nie wprowadzi bo się nie zmieści na łóżku Aaa widziałaś ostatni odcinek NDINZ ?? jeśli nie to nie czytaj na biało bo będzie spojler No i jak Ci się podobał?? Ja jak zobaczyłam Piotra z tym wąsikiem żywcem wyjętem z czasów prohibicji to myślałam że się posikam ze śmiechu. No i oświadczyny Falkowicza tandeta. Ani się nawet na jedną randkę nie wybrali ani się nie bzyknęli kto się w dzisiejszych czasach tak oświadcza porażka jakaś Surka podrzuć mi jeszcze raz link do klikania bo zgubiłam i sobie historię wyczyściłam ![]() Rano zadzwonił do mnie szef i opieprzył, że jeszcze z nowym człowiekiem ich nie odwiedziłam a wujki i ciotki w kancelarii nie mogą się doczekać żeby go poznać. A ja mam trochę oporów bo moja kancelaria to się mieści w 10 piętrowym biurowcu i w sumie na każdym piętrze są znajomi a dwa pietra na bank będę musiała obskoczyć no bo moją spółeczkę którą obsługuję i szefostwo u góry i już nie wiem czy przesadzam że się dygam Antka wziąć do takiego skupiska?? Z drugiej strony na spacerki chodzimy i też koło różnych ludzi przechodzimy i różne rzeczy w powietrzu fruwają. Co myślicie?? I niech mi ktoś powie gdzie ja wsadziłam zapasowy smoczek?? Szukam po całym domu
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
no ale mogę dziecku podać czy niebardzo?
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wyrzuciła ten smoczek.
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ja bym nie dała.
A wcześniejszy tez Ci się taki zrobił? |
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie ale miałam inny rodzaj smoczka. No to wyrzucam, ale lipa :/ |
|
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może w wózku jest? Wciąż śpi Mógłby tak się obudzić za 15minut pobawił by się z godzinkę potem zrobił marudny, dostałby mleko i poszedł znowu w kimę a ja bym go zabrała na spacer
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wybrałabym się pochwalić syneczkiem
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA, Antek zasnął więc poklikam przed spacerem
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 8 kliknięć i Surka będzie 17
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
GHIA, ja bym poszła się pochwalić synkiem. Choć dygam się przed bakteriami, ale co racja to racja... mogę sama ze sklepu czy z poczty coś przynieść
Antoś pozdrawia Antosia ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- wkurza mnie ten komunikat, że mogę dopiero za 5 min |
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na złość, ja chora a Lila chciałaby się przytulać
Idę jednak z nią do pediatry do dzieci chorych, bo do tego wszystkiego ma jeszcze oczko spuchnięte |
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
czy wszyscy byli juz w galerii naszych fotek??
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- ogromne kciuki
Jestem z wami myślami. Będzie dobrze kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!Surka- klikam, klikam. Dziewczyny, wybaczcie miej mnie troszkę będzie, bo w niedzielę chrzcimy, a uroczystość organizujemy w domu, więc jest sporo roboty. Dziś spowiedź, pieczenie sernika, fryzjer. Jutro sprzątanie, sałatka, drugie ciasto. Oj, dużo pracy przed nami. |
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
mały APEL w Klubie
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi mówiła polozna laktacyjna... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
En, Ty coś pisałaś o laserze na rozstępy. powiedz mi, orientujesz się jaki typ lasera jest najlepszy/ najbardziej skuteczny?
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chrzcinyjuz ide |
|
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Surka tak w saszetkach. Ja lubię pić zielska
![]() Zauważyłam że mój syn zrobił się bardzo rutynowy. Je, bawi się 1,5 h i drzemie 45 minut. I to co do sekundy! Przez cały dzień ten sam schemat. Fajnie że nauczył się sam zasypiać. Jak robi się śpiący trze oczy, wystarczy że wtedy dam mu smoka, podłoże tetrę obok buzi, chwilę pomiziam po czółku i zasypia. Niestety ten sen coraz bardziej czujny. My będziemy rozszerzać dietę od marchewki, bo jabłko słodkie i może potem nie lubić warzyw. Jak zachęcić dziecko do leżenia na brzuszku? Wersja dla mam, które mają psy
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma odnośnie lasery zdam sie na lekarza, przed usuwaniem pójdę na konsultacje w medycynie estetycznej i mam nadzieje, ze wtedy o i mi przybliża ten temat.
![]() cynamonku kciuki sa zacisniete od samego rana!!! surka zdrowka ! A poza tym ciagle klikam mela rownież zdrowka ! taribari tez zacznę rozszerzanie diety od marchewki, ziemniaczka, dyni itp a potem owoce ![]() Dzisiaj dałam młodemu do polizania banana i mu nie smakowal a tak poza tym to witam sie w klubie osób zainfekowanych jeszcze nie bardzo ale juz kaszle
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Zaraz ponadrabiam Cynamonku myślę o was. Jestesmy po wizycie. Mała została dokładnie zbadana opukana i osłuchana. Ogólnie wszystko ok okaz zdrowia. ale... na 100% ma skaze białkowa i wszelkie skłonnosci do alergii. Na plus poszło to ze bardzo szybko zareagowałam i odstawiłam najpierw nabiał potem soje potem ryby i jaja. Mam restrykcyjnie przestrzegac diety bo alergie pokarmowe mogą sie szybko przekształcic dodatkowo w AZS. Mała dostała masci na brzuszek mam jej kupic SAb simplex i uwazac co jem. Jak skonczy 4 miechy moge spróbowac z jajami i rybami. Nie wolno mi jesc równiez owoców egzotycznych tylko banany tu wchodza w gre. Rosliny straczkowe i wzdymajace tez niet. Dostałam suplementacje dla siebie. Jak ktos potrzebuje wapnia to mam zapisany SANOSVIT. Dostałam tez wreszcie nystatyne do smarowania bo zaraz by mi cycki odpadły Ogólnie wskazane jest KP bo maluchy wtedy szybciej pozbywaja sie alergii a na mm tez moze sie uczulic a tutaj jest małe pole manewru i podobno niektóre strasznie smakuja ![]() Wiec musze kp utrzymac. SAM te oblesne ryby popularne w PL to panga. Wiem ze ryby zbieraja duzo trujacego gów....na wiec jem w sumie tylko dorsza i czasami łososia. Co do słodkowodnych to niestety nie jestem w stanie ich jesc bo mi mułem zalatuja i ogolnie maja mało wartosci odzywczych. Po cieciezycy i soczewicy chociaz je uwielbiam to mam straszne sensacje żołątkowo-jelitowe ![]() A co do ryzu to nudziło mi sie kiedys i szukałam przepisów w necie do czego mozna wykorzystac mleko ryzowe i kilkakrotnie trafiłam na info ze ryz ma w sobie duzo arsenu bo to gówno sypia do nawozów a ze w europie nie ma ustalonych norm na ryz to podobno normy sa przekroczone pieciokrotnie. I oczywiscie wkreciłam sobie ze dziecko otrułąm ![]() Ponadrabiam was teraz i usciski i kciuki dla potrzebujacych |
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za utrzymanie laktacji
|
||
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
agaplast
dobrze, ze masz diagnoze potwierdzona. teraz chociz wiesz co dokladnie i jak jesc i stosowac. teraz bedzie tylko lepiej |
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku,myślę o Was cały czas
Trzymam kciuki. |
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo kto wątpi w pana skoka tego skok naprowadza na odpowiednie tory
![]() Cytat:
![]() Ale chociaż macie juz diagnozę i jestem pewna, ze w końcu to wszystko opanujecie ! Uwaga uwaga, teściowa sie mnie zapytała czy może pójść z małym na spacer.. Chyba jednak stwierdzili, ze ch*jowo by było stracić wnuka pozwoliłam bo mi tez sie nie uśmiecha z nimi byc na wojennej ścieżce ciagle.A ja pije od wczoraj chyba setna herbatę z cytryna.. Dobrze, ze nie słodzę, bo od wczoraj bym juz miała chyba ze 3kg na plusie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-10-04 o 13:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

i zapiszę sobie to.

porażka jakaś 
czy to normalne? On był taki jakby natłuszczony czymś zanim go wyparzyłam. Na instrukcji nic nie pisze czy tak ma być. Wiecie może o co chodzi? Jak się go zamoczy to to białe znika.

Mógłby tak się obudzić za 15minut pobawił by się z godzinkę potem zrobił marudny, dostałby mleko i poszedł znowu w kimę a ja bym go zabrała na spacer

Jestem z wami myślami. Będzie dobrze kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Przypadek, czy nie, to większa motywacja, żeby skończyć z biszkoptami i kinder bueno w masowych ilościach

bo boję się, że w końcu i mnie to obejmie