Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 11:28   #3811
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
TŻ mnie zaraził
gardło mnie boli, nosem pociągam, jakby mi mało @ było
siedzę w łóżku cały dzień, nie ma co!
Piąteczka. Mój TŻ także przytaszczył jakąś fizyczno-mechaniczną grypę i irytuje mnie każde najmniejsze i najdelikatniejsze dotknięcie, mam katar, a wiem, ze tak u mnie zaczyna się jakaś choroba.

Mam wrażenie, ze moje zapasy włosowych dóbr stanowią tyle, ile inni denkują w miesiąc
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:38   #3812
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Hejo

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Deszczowy ostatnio wrzucała chyba kiecę z Re, z siateczką właśnie.

Dostałam cynka od Ver, że szprej rozjaśniający z Joasi w przecenie w SP. Hohoho. Coś mi się widzi, że za niedługo będę jeszcze bardziej bardziej blond. Kav, brać Ci tyż?
Wiem, wiem, ale jeszcze jakieś inne foto widziałam

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ej, ale wódka to podobno najlepszy lek na dolegliwości menstruacyjne

postępowanie administracyjne, postępowanie karne, siłownia, prawo publiczne gospodarcze, nauka o administracji, prawo zobowiązań, przestępczość zorganizowana, prawo UE, prawo pracy i procesy polityczne PRL aczkolwiek to już mój cały tydzień, tylko wykładów nie wliczam

to kciuki trzymam

o żartujesz chyba

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...x/ladies-dress ta ale nie kupiłam, bo wydałam hajs na karnet na jogę

ale jestem padnięta dzisiaj na zajęciach usłyszałam, że na przyszły tydzień mam przeczytać 100 stron, 10 orzeczeń i odpowiedzieć na 30 pytań, a na innych z kolei podpisałam oświadczenie że zgadzam się na warunki zaliczania ćwiczeń
Ja mam prawo karne wykonawcze, prawo pracy, bezpieczeństwo elektronicznych instrumentów płatniczych , prawo własności intelektualnej, prawo finansowe, postępowanie cywilne i pprównawcze prawo konstytucyjne

Dam znać jak będę po rozmowie

Cytat:
No, czyli w skrócie: prawo, prawo, prawo.

Mi mój plan się w ogóle nie podoba, bo na pierwszym semestrze mam same przedmioty ogólne, które mnie w ogóle nie jarają, typu ta cholerna ekonometria. Ni uja mi to w życiu przydatne nie będzie, dam sobie łapy i ogon uciąć.

Przaja Ci!

Ja dopiero po farbowaniu doszłam do wniosku, że blond chyba niekoniecznie jest mi pisany. Zresztą, nie wiem co jest mi pisane, kurfa. Ale szprej i tak kupię.
Też nie wiem, hi5

Dzisiaj byłam w drogerii i kupiłam farbę , ciut ciemniejszą niż ostatnio, zobaczymy co wyjdzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:45   #3813
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Kochana.. Podczytuję to, co piszesz i ..Wydaje mi się, że jesteś o krok, by wrócić na 'tamtą' stronę. Sama mam doświadczenia w tym temacie, bo ważyłam 110 kg przy 180 wzrostu i zeszłam do 49 . Otarłam się o szpital i wiele nieprzyjemnych rzeczy, ale na chwilę obecną mogę stwierdzić, że to już za mną . I wiem, jakie to trudne, ponieważ wymaga całkowitego, radykalnego odcięcia się i zmiany myślenia o sobie i każdym aspekcie świata. Jeżeli masz tak niską wagę i widzisz siebie grubą.. jestem pewna, że to nie jest zdrowe podejście. Może ogranicz aeroby i postaw na więcej siłowych, chociaż z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała ? Wiem po sobie, że pomaga No i jedz więcej ! Gdy się ograniczasz, organizm się broni i nie buduje mięśni, ani nie spala tłuszczu, bo jest zestresowany tym, że robisz mu krzywdę . Ja kiedy tyłam - jadłam bardzo dużo,ale zdrowo, ćwiczyłam i moje wymiary zmieniły się bardzo nieznacznie w obrębie ramion, ud, biustu i pośladków. Brzuch został bez zmian . Dzięki ćwiczeniom mimo + 11 kg nie wyglądam na otłuszczoną, tylko szczupłą, a co więcej twierdzę, że sucharki nie są ładne

To kuruj się, lecz i działaj, a my trzymamy kciuki

Dokładnie
Ja wstawiłam dietę po to by nie chudnąć tylko by ją tak zmienić by wagę obecną utrzymać. Zrozumiałam, że mam nie chudnąć. Jedynie mam w jednym miejscu tłuszcz, ale nie wiem jak się ta część nazywa i jakie ćwiczenia.. Jak widzę każdy mnie źle zrozumiał i teraz po mnie jeździ. Aż się boje tutaj wchodzić.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:45   #3814
kascysko
Zakorzenienie

W przyszłym tygodniu otwierają Hebe w Krakowie !
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:47   #3815
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Ja wstawiłam dietę po to by nie chudnąć tylko by ją tak zmienić by wagę obecną utrzymać. Zrozumiałam, że mam nie chudnąć. Jedynie mam w jednym miejscu tłuszcz, ale nie wiem jak się ta część nazywa i jakie ćwiczenia.. Jak widzę każdy mnie źle zrozumiał i teraz po mnie jeździ. Aż się boje tutaj wchodzić.
Jesteś bardzo przewrażliwiona na swoim punkcie, nikt tu po Tobie nie jeździ! Raczej martwi, że wrócisz do 27kg i skończy się to źle.
Stary 2013-10-04, 11:50   #3816
201704240919
Konto usunięte

Dziewczyny, nie wiem co dzieje mi się ze skórą,mimo intensywnego nawilżania następnego dnia mam skrzypiąco suchą skórę, na łokciach i kolanach robią mi się aż rany... nie chcę myśleć, że to mogą być początki AZS...
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ja nie doczekam się Hebe w moim kozim lasie, 100km od cywilizacji
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:50   #3817
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś bardzo przewrażliwiona na swoim punkcie, nikt tu po Tobie nie jeździ! Raczej martwi, że wrócisz do 27kg i skończy się to źle.
Tak jestem, wystarczy, bo nie dość, że jeżdżą po mnie w domu, to jeszcze w internecie. Za dużo zdjęć wstawiłam i za dużo o sobie tutaj napisałam. Teraz z]żałuję, ale juz tego nie wykasuję.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-04, 11:52   #3818
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mamy różne definicje jechania po kimś - ja nie zauważyłam ani jednego "pojazdu".

Za to ja i dziewczyny na pewno się o Ciebie martwimy.

Jestem po pierwszym spotkaniu z terapeutą. Czuję się, jakby mi ktoś przeciął wrzoda na duszy... jakkolwiek to nie brzmi. Boli.
Stary 2013-10-04, 11:54   #3819
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Którego?
Cytat:
Jestem po pierwszym spotkaniu z terapeutą. Czuję się, jakby mi ktoś przeciął wrzoda na duszy... jakkolwiek to nie brzmi. Boli.
Też się tak czułam
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 11:55   #3820
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jestem, wystarczy, bo nie dość, że jeżdżą po mnie w domu, to jeszcze w internecie. Za dużo zdjęć wstawiłam i za dużo o sobie tutaj napisałam. Teraz z]żałuję, ale juz tego nie wykasuję.
Pokaż paluchem, gdzie poczułaś pojazd na siebie. Nikt Ci nie napisał, że jesteś "taka, taka i jeszcze taka", nie licząc pochwalenia Twojej obecnej figury i porad dietowo-ćwiczeniowych, ewentualnie zaprezentowania własnej historii.
Jestem dość na bieżąco z wątkiem, więc raczej wszystko zauważyłam
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Którego?
Nie podali
Stary 2013-10-04, 11:56   #3821
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Po prostu brakuje Ci miłości, dlatego próbujesz być jak najlepsza i idealna pod każdym względem... Nikt po Tobie nie jeździ, ja już wyraziłam swoje zdanie, dla mnie jesteś bardzo ładną, zgrabna dziewczyną, a wstawianie zdjęć Twoich ideałów tylko pokazało jak bardzo masz zaniżoną samoocenę. Trochę więcej pewności siebie
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:00   #3822
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Trochę dystansu.
Nikt tu nie napisał czegoś w stylu: "glupia jesteś, idź się lecz, jedz, a nie wydziwiasz z odchudzaniem" to jest jeżdżenie po kimś.
Powiedz mi kto tak napisał?
Bo ja widziałam tylko martwienie się o Ciebie i Twoje zdrowie, zarówno fizyczne jak i psychiczne.
Mam wrażenie, że masz tak jak ja kiedyś, lubisz być nieszczęśliwa i szukasz tylko powodu, tam gdzie go nie ma. (i nie to też nie jest jeżdżenie po Tobie, tylko oje przemyślenie, na podstawie własnych doświadczeń, co do ktorego oczywiście mogę się mylić)

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

kaś mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej!
Stary 2013-10-04, 12:03   #3823
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Którego?
Też się tak czułam
Cytat:

kaś mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej!

All my scars are open

Chyba nie jestem w stanie iść dziś na tą imprezę. Może się zbiorę...
Stary 2013-10-04, 12:15   #3824
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Też się chciałam dowiedzieć, ale niet. Wszędzie albo zimowe, grubaśne, albo sama szmatka bez podszewki
marzyła mi się taka granatowa pikowana, ale na nią też już chyba za zimno

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Od 7 nie moge spac. Nie robi moze ktoras z dziewczyn z mojej okolicy zamowienia rosyjskich kosmetykow? Szampon mi sie konczy, odzywka i maska tez, slaba ze mnie wlisomaniaczka, zdenkowalam wszystkie zapasy...

na sen melisa, gorąca kąpiel w wannie, ciepłe mleko z miodem i masłem

Cytat:
No, czyli w skrócie: prawo, prawo, prawo.
tak właśnie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Pokaz

Tez szukam czegos takiego, tez narazie latam w skorze ale tylko z auta do pracy, a niedlugo wybieram sie do wrocka na caly dzien (butem) i musze kupic jakas kurtke
http://allegro.pl/zara-puchowy-czarn...594824552.html taka, tylko tutaj xl tylko

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43121756]
Ja mam prawo karne wykonawcze, prawo pracy, bezpieczeństwo elektronicznych instrumentów płatniczych , prawo własności intelektualnej, prawo finansowe, postępowanie cywilne i pprównawcze prawo konstytucyjne

Dam znać jak będę po rozmowie
[/QUOTE]

wspierajmy się siostro

dostałam recenzję publikacji od profesora, już nic nie stoi na drodze do stypendium

ale włosy po wczorajszej Alverde jakieś dziwne na czubku

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:15   #3825
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mamy różne definicje jechania po kimś - ja nie zauważyłam ani jednego "pojazdu".

Za to ja i dziewczyny na pewno się o Ciebie martwimy.
Rozumiem, że się martwicie, ale nikt za mnie zycia nie przeżyje. Zawsze byłam nie doskonała i nie dość dobra to się nie zmieni.

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Po prostu brakuje Ci miłości, dlatego próbujesz być jak najlepsza i idealna pod każdym względem... Nikt po Tobie nie jeździ, ja już wyraziłam swoje zdanie, dla mnie jesteś bardzo ładną, zgrabna dziewczyną, a wstawianie zdjęć Twoich ideałów tylko pokazało jak bardzo masz zaniżoną samoocenę. Trochę więcej pewności siebie
Tak jest. Matka mnie nie kochała, rówieśnicy też mnie kiedyś nie akceptowali. Się popłakalam, bo wróciły wspomnienia.
Cytat:
Trochę dystansu.
Nikt tu nie napisał czegoś w stylu: "glupia jesteś, idź się lecz, jedz, a nie wydziwiasz z odchudzaniem" to jest jeżdżenie po kimś.
Powiedz mi kto tak napisał?
Bo ja widziałam tylko martwienie się o Ciebie i Twoje zdrowie, zarówno fizyczne jak i psychiczne.
Mam wrażenie, że masz tak jak ja kiedyś, lubisz być nieszczęśliwa i szukasz tylko powodu, tam gdzie go nie ma. (i nie to też nie jest jeżdżenie po Tobie, tylko oje przemyślenie, na podstawie własnych doświadczeń, co do ktorego oczywiście mogę się mylić)[COLOR="Silver"]
Jak ja mogłam sie poczuc skoro najpierw każdy pisze nie odchudzaj się, zmień dietę, więcej jedz, a po wyrażeniu chęci zmiany i wstawieniu diety nikt nie odpisał.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-04, 12:26   #3826
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Rozumiem, że się martwicie, ale nikt za mnie zycia nie przeżyje. Zawsze byłam nie doskonała i nie dość dobra to się nie zmieni.

Tak jest. Matka mnie nie kochała, rówieśnicy też mnie kiedyś nie akceptowali. Się popłakalam, bo wróciły wspomnienia.

Jak ja mogłam sie poczuc skoro najpierw każdy pisze nie odchudzaj się, zmień dietę, więcej jedz, a po wyrażeniu chęci zmiany i wstawieniu diety nikt nie odpisał.
chicałabym Ci umieć pomóc ale nie jestem dietetykiem, ja wychodzę z założenia, że ćwicząc można jeść prawie wszystko i człowiek jeśli oczywiście nie je samych czipsów i pizzy nie przytyje, a taka informacja by Ci nie pomogła raczej.
Stary 2013-10-04, 12:37   #3827
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się na dietach nie znam, ale mogę przedstawić Ci swoją.

Rano: Pełnoziarniste pieczywo + coś białkowego: jajko, wędlina, parówki, ser biały, do tego coś warzywnego (co lubisz: sałata, ogórek, pomidor...).
Śniadanie jem w ilościach nieograniczonych

Po jakiś 2,5h-3h jem drugie śniadanie - owoc + jogurt czy kefir naturalny, czasem jeszcze z siemieniem lnianym czy otrębami.

Obiad: porcja pełnowartościowych węgli (pełnoziarnisty ryż czy makaron), mięso( jem wszystko od kuraka przez ryby po wieprzowinę i wołowinę), coś warzywnego (sałatka, ogórki konserwowe, kapusta... co kto lubi, byleby nie pływało w tłuszczu ).

Podwieczorek - jogurt naturalny/2 garści orzechów, siemię lniane...

Kolacja: białkowo - mięso, jajecznica, sałatka z serka wiejskiego z jajkiem/ogórkiem/szynką/cebulką...

Ogólnie nie ograniczam się zbytnio, jem słodycze, czasem chipsy, piję piwo - ale staram się to robić raczej do godzin 14-15 (mój organizm chyba wtedy najlepiej spala węgle czy coś ).

Dietetykiem nie jestem i moja dieta ma pewnie sporo uchybień
Stary 2013-10-04, 12:47   #3828
izaa29
Zakorzenienie

Niektórym ludziom powinno się zdecydowanie zabraniać posiadania konta na fb koleżanka od "nio, cio, prosie" upublicznia każdy moment na profilu zaczynając od wieczoru z ukochanym, przez zakupy i inne pierdoły, aale najlepsze było wczoraj po jednym dniu na uczelni i zajęciach organizacyjnych status : "Nie ma to jak życie studenckie " No po prostu padłam

Włosowo nadal mam dylemat czy miks czy olej

Dolczi jesteś na prawdę piękną kobietą o świetnej figurze ! Wiem, że ciężko to zauważyć, ja swego czasu też sobie ciągle coś wytykałam, że wszystko robiłam źle, wszystko wyglądało źle. Jednak kiedy wszystko "przetrawiłam" i zmieniłam nastawienie do samej siebie, życie na prawdę staje się prostsze i mniej męczące Musisz w końcu uwierzyć w siebie
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:49   #3829
201703240903
Konto usunięte

Cytat:

.

Dolczi, a nie pomyślałaś by udzielać się na forum dietetycznym? Łatwiej będzie odpowiedzieć na Twoje pytanie jakieś studentce dietetyki niż nam.

Swoją drogą pamiętaj, że nikt nie jest doskonały. Najlepiej zacząć od samoakceptacji. Jeżeli się zaakceptujesz to inny też Cię zaakceptują.
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 12:53   #3830
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Dolczi jesteś na prawdę piękną kobietą o świetnej figurze ! Wiem, że ciężko to zauważyć, ja swego czasu też sobie ciągle coś wytykałam, że wszystko robiłam źle, wszystko wyglądało źle. Jednak kiedy wszystko "przetrawiłam" i zmieniłam nastawienie do samej siebie, życie na prawdę staje się prostsze i mniej męczące Musisz w końcu uwierzyć w siebie
Kiedys prbowalam i się udało- wyjechałam wtedy na jakiś czas i nie miałam kontaktu z rodziną. Gdy wróciłam to znów zaczęło się, że jestem tłustą krową, pokazywanie każdej fałdki i szukanie we mnie wad. Po prostu muszę się odciąć, ale jest to trudne gdy z nimi mieszkam. I nie wiem, ile jeszcze będę zmuszona mieszkać.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-04, 12:55   #3831
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Kiedys prbowalam i się udało- wyjechałam wtedy na jakiś czas i nie miałam kontaktu z rodziną. Gdy wróciłam to znów zaczęło się, że jestem tłustą krową, pokazywanie każdej fałdki i szukanie we mnie wad. Po prostu muszę się odciąć, ale jest to trudne gdy z nimi mieszkam. I nie wiem, ile jeszcze będę zmuszona mieszkać.
a nie dasz rady wynająć choćby jakiegoś pokoju w mieszkaniu studenckim? To co płacisz matce, plus koszty dojazdów niższe, może by się uzbierało na coś
Stary 2013-10-04, 12:55   #3832
201703240903
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:

Rano: Pełnoziarniste pieczywo + coś białkowego: jajko, wędlina, parówki, ser biały, do tego coś warzywnego (co lubisz: sałata, ogórek, pomidor...).

Po jakiś 2,5h-3h jem drugie śniadanie - owoc + jogurt czy kefir naturalny, czasem jeszcze z siemieniem lnianym czy otrębami.

Obiad: porcja pełnowartościowych węgli (pełnoziarnisty ryż czy makaron), mięso( jem wszystko od kuraka przez ryby po wieprzowinę i wołowinę), coś warzywnego (sałatka, ogórki konserwowe, kapusta... co kto lubi, byleby nie pływało w tłuszczu ).

Kolacja: białkowo - mięso, jajecznica, sałatka z serka wiejskiego z jajkiem/ogórkiem/szynką/cebulką...

Ogólnie nie ograniczam się zbytnio, jem słodycze, czasem chipsy, piję piwo - ale staram się to robić raczej do godzin 14-15 (mój organizm chyba wtedy najlepiej spala węgle czy coś ).

Właśnie uświadomiłam sobie jak mało jem. Ale ja większość czasu spędzam przy komputerze w domu. Co drugi dzień jeżdzę godzinę na rowerze.

U mnie to wygląda tak (Wstaje o 11:00)

Śniadanie: 2 kanapki z pieczywem razowym z bieluchem i warzywami

Obiad: 50g (ryżu, kaszy, makaronu) plus mięso plus surówka

Kolacja: serek wiejski z warzywami, jajecznica z 1 jednego jajka. Czasami jakiś owoc

Wiem, że mało. Ale mój dzień trwa mniej więcej 12h.
Stary 2013-10-04, 12:58   #3833
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję.
Śniadania zostawię jakie mam. I muszę zastapić czymś nabiał- źle go znoszę (puchnę i kręci mnie w żołądku). Wpuszczę do diety oliwę jak dietetyk kazał i zacznę orzechy jeść.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-04, 12:58   #3834
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a więc
5 posiłkow dziennie, 3 główne i dwie przekąski
dużo wody (1,5-2 litry), soki warzywne, herbata zielona, czerwona, biała
kawa jedna raczej lub wcale
śniadanie np. owsianka z owocami, kilkoma orzechami, otrębami lub pieczywo pełnoziarniste plus warzywa i serek wiejski
II śniadanie owoc np. jabłko, banan, plus kefir, jogurt naturalny
obiad najlepiej mieso na parze lub duszone (kurczak, indyk, ryba) do tego pół woreczka ryżu pełnoziarnistego, albo szklanka makarony pełnoziarnistego plus surówki do oporu plus warzywa na parze. Może też być zupa na piersi z kurczaka warzywna lub pomidorowa.
podwieczorek serek wiejski lub kefir z otrębami, warzywa
kolacja lekka, białkowa, jajko na miękko plus warzywa, albo muslii, albo owsianka ale bez owoców,
unikaj smażonego, tłustego, cukru, zero słodyczy, fast foodów, zapychaczy,
jedz bez ograniczeń warzywa, pij dużo wody
posiłki w regularnych odstępach czasowych
ćwiczenia dołóż i będzie super
możesz też łykać dodatkowo witaminy np. supradyn, bodymax czy cos innego
najważniejsze konsekwencja, cierpliwość, dążenie do celu, wytrwałość

Cytat:

Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:05   #3835
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Właśnie uświadomiłam sobie jak mało jem. Ale ja większość czasu spędzam przy komputerze w domu. Co drugi dzień jeżdzę godzinę na rowerze.

U mnie to wygląda tak (Wstaje o 11:00)

Śniadanie: 2 kanapki z pieczywem razowym z bieluchem i warzywami

Obiad: 50g (ryżu, kaszy, makaronu) plus mięso plus surówka

Kolacja: serek wiejski z warzywami, jajecznica z 1 jednego jajka. Czasami jakiś owoc

Wiem, że mało. Ale mój dzień trwa mniej więcej 12h.
Powinno się jeść co 2,5- 4h.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
a nie dasz rady wynająć choćby jakiegoś pokoju w mieszkaniu studenckim? To co płacisz matce, plus koszty dojazdów niższe, może by się uzbierało na coś
Niestety nie. Z korków dużo nie zarabiam. Moja połowa renty po tacie przepisana jest na matkę- zmusiła mnie do tego. Poza tym jest Roxie i Luna- nie mogę ich zostawić.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
a więc
5 posiłkow dziennie, 3 główne i dwie przekąski
dużo wody (1,5-2 litry), soki warzywne, herbata zielona, czerwona, biała
kawa jedna raczej lub wcale
śniadanie np. owsianka z owocami, kilkoma orzechami, otrębami lub pieczywo pełnoziarniste plus warzywa i serek wiejski
II śniadanie owoc np. jabłko, banan, plus kefir, jogurt naturalny
obiad najlepiej mieso na parze lub duszone (kurczak, indyk, ryba) do tego pół woreczka ryżu pełnoziarnistego, albo szklanka makarony pełnoziarnistego plus surówki do oporu plus warzywa na parze. Może też być zupa na piersi z kurczaka warzywna lub pomidorowa.
podwieczorek serek wiejski lub kefir z otrębami, warzywa
kolacja lekka, białkowa, jajko na miękko plus warzywa, albo muslii, albo owsianka ale bez owoców,
unikaj smażonego, tłustego, cukru, zero słodyczy, fast foodów, zapychaczy,
jedz bez ograniczeń warzywa, pij dużo wody
posiłki w regularnych odstępach czasowych
ćwiczenia dołóż i będzie super
możesz też łykać dodatkowo witaminy np. supradyn, bodymax czy cos innego
najważniejsze konsekwencja, cierpliwość, dążenie do celu, wytrwałość
Mięso tylko gotowane jem. Ćwicze 5 dni w tygodniu po 1,5h. Wody piję mało, ale nadrabiam herbatami ziołowymi.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-04, 13:06   #3836
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Powinno się jeść co 2,5- 3h.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Niestety nie. Z korków dużo nie zarabiam. Moja połowa renty po tacie przepisana jest na matkę- zmusiła mnie do tego. Poza tym jest Roxie i Luna- nie mogę ich zostawić.
Wiem... Kiedyś tak jadłam. A teraz nie jestem głodna. Bez sensu żebym robiła sobie na śniadanie 1 kanapkę a na kolacje jajecznicę z połowy jajka. . Tym bardziej, że nie jestem głodna. Nie wiem o co chodzi.
Stary 2013-10-04, 13:07   #3837
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno się jeść co 2,5- 4h.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Mięso tylko gotowane jem. Ćwicze 5 dni w tygodniu po 1,5h. Wody piję mało, ale nadrabiam herbatami ziołowymi.
no to chyba musisz cierpliwie czekać na efekty
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:09   #3838
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
marzyła mi się taka granatowa pikowana, ale na nią też już chyba za zimno

na sen melisa, gorąca kąpiel w wannie, ciepłe mleko z miodem i masłem

tak właśnie

http://allegro.pl/zara-puchowy-czarn...594824552.html taka, tylko tutaj xl tylko

wspierajmy się siostro

dostałam recenzję publikacji od profesora, już nic nie stoi na drodze do stypendium

ale włosy po wczorajszej Alverde jakieś dziwne na czubku
Ładna ta kurtka szkoda, że nie ma Twojego rozmiaru :/

Damy radę
Brawo! Gratuluję!
Ja dzisiaj albo jutro będę farbować włosy

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Niektórym ludziom powinno się zdecydowanie zabraniać posiadania konta na fb koleżanka od "nio, cio, prosie" upublicznia każdy moment na profilu zaczynając od wieczoru z ukochanym, przez zakupy i inne pierdoły, aale najlepsze było wczoraj po jednym dniu na uczelni i zajęciach organizacyjnych status : "Nie ma to jak życie studenckie " No po prostu padłam

Włosowo nadal mam dylemat czy miks czy olej

Też mam taką koleżankę
Zależy co ostatnio miałaś

Dolczi gdybym znała się na diecie to na 100% napisałabym, ale wolę nie udzielać się, gdy nie znam danego tematu. Jesteś śliczną dziewczyną! Pamiętaj o tym!

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 13:11   #3839
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Pisząc za siebie - nie odpisałam nic na temat twojej diety, bo uważam ją za morderczą dla organizmu i nie ma co w niej zmieniać. Tę dietę powinnaś wywalić do kosza i najlepiej o niej zapomnieć. Już wcześniej dziewczyny pisały Tobie, co o tej diecie myślą. Ona doprowadzi Cię do tych poprzednich 27 kg.

Możesz jeść naprawdę niemal wszystko przy ćwiczeniach. Bo organizm przerobi to na masę mięśniową (ćwiczenia budujące) i spali tłuszcz (ćwiczenia na spalanie).

Nie ma sensu patrzeć na wagę, bo mięśnie swoje ważą. Dobijesz do 50kg i zaczniesz panikować, że jesteś gruba, a to będzie waga mięśni. Nie tłuszczu. Rób sobie zdjęcia.

To są naprawdę oczywistości.

Możesz także poczytać w internecie o dietach dla osób regularnie ćwiczących. O zapotrzebowaniu organizmu na poszczególne składniki.

Jedynej osobie, której mogę pojechać jest dietetyk, który ułożył Tobie taką dietę.
Stary 2013-10-04, 13:14   #3840
201703240903
Konto usunięte

Dolczi czy sytuacja z matka jest od dawna? Jeżeli jest odkąd pamiętasz to nie rozumiem dlaczego zdecydowałaś się na studia dzienne. Wiem, że zaoczne kosztują, ale moim zdaniem łatwiej znaleźć pracę studiując zaocznie niż dziennie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości