|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
kciuko za Rybke,cos mi sie wydaje,ze moja 5.kolejnosc jednak sie przesunie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Trele, może do czwartku Majka sama zechce wyjść i obejdzie się bez wywoływania.
![]() Również pozdrawiamy Rybkę,niech tam się dzielnie trzyma,mały już ma ładną wagę.Coś czuję,że bez Kacperka to ona nie wyjdzie z tego szpitala ![]() A ja wróciłam z miasta... ledwo co uszłam,chyba mi się brzuch ciut obniżył i przez to też mam mega ucisk na pęcherz... Stwierdzam,że końcówka ciąży jest dla mnie najgorsza...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Ryba, trzymam kciukasy
![]() A ja czytam własnie ksiażke z tych Historii prawdziwych z Hachette co reklamują pt. Dziecko i nie moge przestać myśleć o tym ile dzieci trudnych jest superinteligentnych... |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja prałam od urodzenia w Dzidziusiu i lałam pół porcji płynu do płukania (tez dzidziuś). Gdzieś od 8-9 mca zaczęłam prać w naszym proszku, ale do płukania dalej dzidziuś program w pralce "dziecinny" Cytat:
![]() Waga mnie nie zdziwiła ![]() ![]() Cytat:
![]() podczas seksu to nie, bez przesady ![]() Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje co do prasowania - ja nie prasuję i nie prasowałam NIC ![]() Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-10-04 o 11:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#427 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję! ![]() ja włączyłam muzykę album Mraza i młoda mi tańcuje w brzuchu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ts6JDrDvpCg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiem za to że jutromam równiutki miesiąc do terminu ![]() szkoda ![]() a ta laska-sąsiadka z sali przegięcie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale ja też zakrętas - osttanio mnie natchnęło żeby przejrzeć segregator z rachunkami, bo ostatnio tak wszystko na szybko i w ogóle i patrze, a tam rachunek za prąd niezapłącony 7 dni po terminie już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam wrażenie że każde badanie teraz jest mniej przyjemne. Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie przygotowuję obiad, spaghetti dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
pisałyście o spacerkach widzę ... z Natalcią byliśmy na pierwszym po tygodniu, właściwie bez werandowania, ale było jeszcze bardzo cieplutko. A teraz to pewnie wyjdziemy później, zależy od pogody
![]() taka się dziś do pupci czuję, najchętniej poszłabym spać. Ale byla w pracy u siebie, nasłuchałam się komplementów że na pół roku mi starczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wszystkie wampirki będą się tzrymać z daleka ![]() ślimak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Anoula chyba jednak nie pójdę na Bezpiecznego Malucha, mąż ma być ok 17 to sobie wcześniej pojedziemy, a tak 4 godziny siedzenia tam i jeszcze 2 w samochodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
coś Nasturcji nie było dzisiaj
![]() ale sobie oczo☠☠☠nym lakierem paznokcie pomalowałam ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-04 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja sobie potańcowałam tak delikatnie przy desce do prasowania i to był zły pomysł
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę po śledzia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do studiów - to powiem Wam, że miałam kilka takich artystek na studiach, że gdybym je zobaczyła w przedszkolu gdzie ma chodzić moje dziecko to bym zwiewała z niego jak najprędzej ![]() oj oj co to za tańce, będzie bacik ![]() odpoczywaj ![]() no mi też głupio było ![]() ![]() ale ciesze się ze moje dzieci mnie poznały, myślałam że już mnie nie pamiętają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |||||
Zakorzenienie
|
hello!
pogoda wariuje, u mnie 16 stopni a u Was zimnica.... wczorajsza burza była dziwna, w wakacje takiej ani razu nie mieliśmy, a w pazdzierniku taka niespodzianka. oby grzyby tylko były ![]() Cytat:
tapeta ładna, ale efekt końcowy jakiś ciężkawy ![]() Cytat:
Ale niestety zobaczę ją za dwa tygodnie i na samą myśl trafia mnie szlag ![]() Nie jestem zorientowana jak w moim szpitalu jest z mlekiem, dlatego kupiłam, stwierdziłam że na wszelki wypadek będzie rozsądnie i bez stresowo mieć to mleko przy sobie, bo na porodówce klubu karmiących piersią to raczej nie ma ![]() Cytat:
![]() masakryczne te ceny w PL, po prostu bez komentarza. normalnie jak tak patrze na ceny art. dzieciowych to... jestem zbyt biedna na życie w Polsce ![]() orientacyjnie liczyłam ile zapłaciłabym za to, co mam dla dziecia w PL, sugerując się cenami w PL... bez komentarza to zostawie ![]() orzechy na pewno lepsze niż chemia, jak mialabym orzechy, pralabym w orzechach. Cytat:
to skrajna głupota ![]() Cytat:
życzę Ci aby obyło się bez indukowania... kurde, w akcie desperacji to zjadłabym dzisiaj znów dużo pikantnego, jakieś curry polane diabelskim sosem, a deser świeży cały ananas (nie z puszki).... no i wybyła na spacer do miasta czy gdzieś, na najdłużej jak się da... może akurat "coś by zaskoczyło" trzymam kciuki za te najbliższe 6 dni ![]()
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
dzieci akurat mają dobrą pamięć :P ja też jak zajechałam kiedyś do przedszkola w którym pracowałam to było "oooo pani Lena przyjechałaaaaa"
![]() ![]() jak nie słucham disco polo tak mam ochotę posłuchać "Ona tańczy dla mnie" ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
na ścianie na żywo wygląda całkiem inaczej i wcale nie jest za cięża.. z resztą to jest pokój dziecinny więc czemu miałoby nie być pstrokato? :P
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=KaOEVHQoHzM Jajjjca niesamowite ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo dzieci są kochane! ![]() Cytat:
dobrze że każdy ma inny gust ![]() a orzechy wystarczy kupić przecież jak masz ochote w nich prać. Cytat:
![]() ![]() ide zupe nastawie. Lenia mam, ehhhh ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała ![]()
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z meblami, zasłonkami, firankami może być ciepło i miło ![]() aż ciekawa jestem jak to będzie wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Z tego co zostało mi ze szkoły rodzenia to po kościach czaszki można ustalić położenie. No a odnośnie szkoły rodzenia... nuda była. Zajęcia dobiły mnie i moje plecy... 5 godzin siedzenia ![]() Niczego się ciekawego nie dowiedziałam. Jedyne co mnie pocieszyło, to fakt że porody nie wyglądają tak jak w One born every minute. I to mi dodało otuchy. Poznałam też parkę Polaków oczekujących dziecka w mniej więcej tym samym terminie co ja, co mnie bardzo ucieszyło ![]() Fajnie ![]()
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj wieczorem rozłożyło mnie zmęczenie i zasnęłam przed TV o 19 i nawet nie wiedziałam, że już dwie dziewczynki są na świecie! Beatko i Paulinko!
Gratuluję Wam serdecznie, że Wasze Córeczki są już na świecie. Niech rosną zdrowo i rozwijają się prawidłowo! ![]() Teraz ponadrabiam zaległości od wczoraj, ale pewnie niedługo mąż wróci i zgoni mnie z komputera. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo pycha! ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja znikam na jakiś czas będę uczyła moich kujonów angola :P zaraz mam dwóch uczniów |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
witajcie Mamusie
![]() ![]() Mamuśki gratuluję córeczek ![]() ![]() Niech teraz zdrowo rosną a Mamusie szybciutko wracają do sił ![]() Ja ostatnio nie najlepiej się czuję i najchętniej nie wstawałabym z łóżka.. i tak w sumie bywa..wstaję rano, odprawiam Męża do pracy i idę do drugiego pokoju... Dokucza mi zgaga ZNOWU... ![]() ![]() "ciąża to błogosławiony stan"- to musiał powiedzieć facet ![]() no i nic mi się nie chce TOTALNIE NIC aaaa no i zaczęliśmy 32 tc czyli 8 m-c ![]() ![]() ![]()
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ulicaekologiczna.pl/zdrowy-st...-ilub-przeciw/ może to faktycznie placebo? Sama nie wiem. raz miałam pół siaty tych orzechów od sąsiadki z Indii i prałam w tym swoje uniformy. Pienić to pieni się ![]() Czarny kolor, więc efektów nie widziałam (plam po kawie czy jedzeniu nie widać na czarnym tak bardzo) i w sumie nie narzekałam, że brudne czy coś... normalne czyste i pachnące lenorem bo zawsze lenora do swoich szmatek używam. Ciekawe jak zdałoby egzamin z białym i pobrudzonym przez dziecko. Nie ośmiele się chyba sprawdzać.
![]() |
#450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.