|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
kciuko za Rybke,cos mi sie wydaje,ze moja 5.kolejnosc jednak sie przesunie ciasno nam sie zrobilo przy koncu ![]() Cytat:
dla Filipka
|
|||
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Trele, może do czwartku Majka sama zechce wyjść i obejdzie się bez wywoływania.
![]() Również pozdrawiamy Rybkę,niech tam się dzielnie trzyma,mały już ma ładną wagę.Coś czuję,że bez Kacperka to ona nie wyjdzie z tego szpitala A ja wróciłam z miasta... ledwo co uszłam,chyba mi się brzuch ciut obniżył i przez to też mam mega ucisk na pęcherz... Stwierdzam,że końcówka ciąży jest dla mnie najgorsza...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba, trzymam kciukasy
![]() A ja czytam własnie ksiażke z tych Historii prawdziwych z Hachette co reklamują pt. Dziecko i nie moge przestać myśleć o tym ile dzieci trudnych jest superinteligentnych... |
|
|
|
#424 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja prałam od urodzenia w Dzidziusiu i lałam pół porcji płynu do płukania (tez dzidziuś). Gdzieś od 8-9 mca zaczęłam prać w naszym proszku, ale do płukania dalej dzidziuś program w pralce "dziecinny" Cytat:
![]() Waga mnie nie zdziwiła ![]() Cytat:
podczas seksu to nie, bez przesady ![]() Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje co do prasowania - ja nie prasuję i nie prasowałam NIC no chyba, że szliśmy "do ludzi" albo coś się mocno pogniotło np. sukienki, bluzeczki... ale tak ogólnie to większość rzeczy dziecko nosi w domu i tylko rodzice je widzą. Prasowanie to wtedy strata czasu. Zresztą nie lubie prasować, wolę się z córką pobawić
Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-10-04 o 12:49 |
|||
|
|
|
#426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że się uda a dziewczyny są super ale co na to faceci :P teraz będzie miał 3 kobity w domu ![]() dziękuję! ![]() ja włączyłam muzykę album Mraza i młoda mi tańcuje w brzuchu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ts6JDrDvpCg |
|
|
|
|
#429 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
do tej drugiej ciązy to jej się sówki odwidzą ![]() Cytat:
![]() wiem za to że jutromam równiutki miesiąc do terminu ![]() szkoda a ta laska-sąsiadka z sali przegięcie ale ja miałam na studiach taką która zaszła w ciąze bo podobno myślała że jak się kochają w pozycji gdzie ona jest na górze to plemniki nie dotrą gdzie trzeba ![]() Cytat:
niby delikatniejsze są te proszki dla dzieci, aleczy ja wiem sprawa wyboru przy natalce to już w 3 miesiącu prałam jej ciuskzi w normalnym proszku i nic jej nie było, podejrzewam że gdybym od razu prała w normalnym tez by ic się nie działo, ale to zależy od dziecka, jedno na nic nie jest uczulone a drugie nawte na najdroższy proszke dziecięcy będzie ragować wsyypkami.Cytat:
Ale ja też zakrętas - osttanio mnie natchnęło żeby przejrzeć segregator z rachunkami, bo ostatnio tak wszystko na szybko i w ogóle i patrze, a tam rachunek za prąd niezapłącony 7 dni po terminie już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam wrażenie że każde badanie teraz jest mniej przyjemne. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie przygotowuję obiad, spaghetti dzisiaj
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyście o spacerkach widzę ... z Natalcią byliśmy na pierwszym po tygodniu, właściwie bez werandowania, ale było jeszcze bardzo cieplutko. A teraz to pewnie wyjdziemy później, zależy od pogody
![]() taka się dziś do pupci czuję, najchętniej poszłabym spać. Ale byla w pracy u siebie, nasłuchałam się komplementów że na pół roku mi starczy |
|
|
|
#433 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Kacperek duży wszystkie wampirki będą się tzrymać z daleka ślimak ![]() Cytat:
za wagę maluszka! Pierz, pakuj torbę i odpoczywaj ładnieCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Anoula chyba jednak nie pójdę na Bezpiecznego Malucha, mąż ma być ok 17 to sobie wcześniej pojedziemy, a tak 4 godziny siedzenia tam i jeszcze 2 w samochodzie ![]() I napisz jak było
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
coś Nasturcji nie było dzisiaj
![]() ale sobie oczo☠☠☠nym lakierem paznokcie pomalowałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-04 o 13:14 |
|
|
|
#435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja sobie potańcowałam tak delikatnie przy desce do prasowania i to był zły pomysł
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę po śledzia |
||
|
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do studiów - to powiem Wam, że miałam kilka takich artystek na studiach, że gdybym je zobaczyła w przedszkolu gdzie ma chodzić moje dziecko to bym zwiewała z niego jak najprędzej oj oj co to za tańce, będzie bacik ![]() odpoczywaj ![]() no mi też głupio było śmiałam się że jak będe miała gorszy dzień to będe do nich wpadać na poprawe nastroju ale ciesze się ze moje dzieci mnie poznały, myślałam że już mnie nie pamiętają
|
||
|
|
|
#437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hello!
pogoda wariuje, u mnie 16 stopni a u Was zimnica.... wczorajsza burza była dziwna, w wakacje takiej ani razu nie mieliśmy, a w pazdzierniku taka niespodzianka. oby grzyby tylko były ![]() Cytat:
tapeta ładna, ale efekt końcowy jakiś ciężkawy na mój gust zbyt pstrokata jest. Cytat:
Ale niestety zobaczę ją za dwa tygodnie i na samą myśl trafia mnie szlag ![]() Nie jestem zorientowana jak w moim szpitalu jest z mlekiem, dlatego kupiłam, stwierdziłam że na wszelki wypadek będzie rozsądnie i bez stresowo mieć to mleko przy sobie, bo na porodówce klubu karmiących piersią to raczej nie ma Cytat:
masakryczne te ceny w PL, po prostu bez komentarza. normalnie jak tak patrze na ceny art. dzieciowych to... jestem zbyt biedna na życie w Polsce ![]() orientacyjnie liczyłam ile zapłaciłabym za to, co mam dla dziecia w PL, sugerując się cenami w PL... bez komentarza to zostawie orzechy na pewno lepsze niż chemia, jak mialabym orzechy, pralabym w orzechach. Cytat:
to skrajna głupota ![]() Cytat:
życzę Ci aby obyło się bez indukowania... kurde, w akcie desperacji to zjadłabym dzisiaj znów dużo pikantnego, jakieś curry polane diabelskim sosem, a deser świeży cały ananas (nie z puszki).... no i wybyła na spacer do miasta czy gdzieś, na najdłużej jak się da... może akurat "coś by zaskoczyło" trzymam kciuki za te najbliższe 6 dni
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
dzieci akurat mają dobrą pamięć :P ja też jak zajechałam kiedyś do przedszkola w którym pracowałam to było "oooo pani Lena przyjechałaaaaa"
a to pokazały mi coś tam a to poopowiadały ![]() jak nie słucham disco polo tak mam ochotę posłuchać "Ona tańczy dla mnie"
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
na ścianie na żywo wygląda całkiem inaczej i wcale nie jest za cięża.. z resztą to jest pokój dziecinny więc czemu miałoby nie być pstrokato? :P
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=KaOEVHQoHzM Jajjjca niesamowite A my to w ogóle lubimy z naszym towarzystwem wariować
|
|
|
|
|
#442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo dzieci są kochane! ![]() Cytat:
dobrze że każdy ma inny gust ![]() a orzechy wystarczy kupić przecież jak masz ochote w nich prać. Cytat:
nie była z nimi jakos długo bo tylko od lutego do czerwca, ale i tak się zżyłam mimo że dawali w kośc ![]() ide zupe nastawie. Lenia mam, ehhhh ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
mnie się podoba baaaaaardzo!
|
||||
|
|
|
#443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z meblami, zasłonkami, firankami może być ciepło i miło aż ciekawa jestem jak to będzie wyglądać ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Z tego co zostało mi ze szkoły rodzenia to po kościach czaszki można ustalić położenie. No a odnośnie szkoły rodzenia... nuda była. Zajęcia dobiły mnie i moje plecy... 5 godzin siedzenia ![]() Niczego się ciekawego nie dowiedziałam. Jedyne co mnie pocieszyło, to fakt że porody nie wyglądają tak jak w One born every minute. I to mi dodało otuchy. Poznałam też parkę Polaków oczekujących dziecka w mniej więcej tym samym terminie co ja, co mnie bardzo ucieszyło ![]() Fajnie
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj wieczorem rozłożyło mnie zmęczenie i zasnęłam przed TV o 19 i nawet nie wiedziałam, że już dwie dziewczynki są na świecie! Beatko i Paulinko!
Gratuluję Wam serdecznie, że Wasze Córeczki są już na świecie. Niech rosną zdrowo i rozwijają się prawidłowo! Teraz ponadrabiam zaległości od wczoraj, ale pewnie niedługo mąż wróci i zgoni mnie z komputera. ![]() |
|
|
|
#447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo pycha! ![]() Cytat:
dziękuję ślimak chyba powędruje do kogoś Cytat:
albo zamów przez internet ![]() ja znikam na jakiś czas będę uczyła moich kujonów angola :P zaraz mam dwóch uczniów |
|||
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Mamusie
Probowałam Was nadrabiać ale pędzicieeeeee i nie nadążyłam a tu już nowy wątek :O i nowe dziaciaczki na świecie ![]() Mamuśki gratuluję córeczek ale widzę, że kobietki się pospieszyły ![]() Niech teraz zdrowo rosną a Mamusie szybciutko wracają do sił ![]() Ja ostatnio nie najlepiej się czuję i najchętniej nie wstawałabym z łóżka.. i tak w sumie bywa..wstaję rano, odprawiam Męża do pracy i idę do drugiego pokoju... Dokucza mi zgaga ZNOWU... , apetytu w ogóle nie mam..."ciąża to błogosławiony stan"- to musiał powiedzieć facet <nie mam na myśli Dzieciątka w brzuszku tylko to wszystko naokoło..>no i nic mi się nie chce TOTALNIE NIC aaaa no i zaczęliśmy 32 tc czyli 8 m-c
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ulicaekologiczna.pl/zdrowy-st...-ilub-przeciw/ może to faktycznie placebo? Sama nie wiem. raz miałam pół siaty tych orzechów od sąsiadki z Indii i prałam w tym swoje uniformy. Pienić to pieni się Czarny kolor, więc efektów nie widziałam (plam po kawie czy jedzeniu nie widać na czarnym tak bardzo) i w sumie nie narzekałam, że brudne czy coś... normalne czyste i pachnące lenorem bo zawsze lenora do swoich szmatek używam. Ciekawe jak zdałoby egzamin z białym i pobrudzonym przez dziecko. Nie ośmiele się chyba sprawdzać.
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy i dobrego samopoczucia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

ciasno nam sie zrobilo przy koncu 
No i jak najszybciej zrobic wymaz na paciorkowca,co bym się przez cieciem wyrobiła.
dla Filipka

). Tylko tetry prałam bez płynu do płukania.

przyłazi i komentarz: a na komputer to w ciąży trzeba uważać i komórkę, bo to dużo fal. Gówno ja to interesuje...

czytam o inhalacji z olejku eukaliptusowego i na jednej stronie piszą że można a innych że nie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy i dobrego samopoczucia