|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Mi co prawda rosly prosto, ale 2 szybko sie zepsuly i musialam usunac. Do wyrwania rentgen i tak bedzie konieczny, zeby lekarz widzial czy np. korzen nie zaczepil sie o boczne zeby, wiec na razie i tak nic z tym nie bedziesz mogla zrobic... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-04 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
estera85 i yoki73 ![]() ![]() Brzuchatka nie martw się na zapas, ale może z tym zatruciem lepiej udać się do lekarza? ![]() ooo a co do teściowej, ja moją też lubię ale czasami potrafi mnie tak zirytować, zresztą teściu też... Mieszkamy z teściami więc nie unoszę się, bo wiadomo na swoim nie jesteśmy, ale wkurza mnie np jak raz kiedyś zabiorę się trochę później za sprzątanie naszego pokoju i teściu zdąży przyuważyć bałagan to już lecą teksty do mojego męża, że może byśmy tu w końcu sprzątnęli, no halo nie zawsze jest czas na to żeby wszystko było non stop pod linijkę. dzieciątka z nami jeszcze nawet nie ma a teściowa już się wtrąca co do jego wychowania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie! w takich chwilach bardzo się cieszę, że tu uczęszczam ![]()
![]() |
#1354 |
Raczkowanie
|
Nie ma co się przejmować "życzliwymi". Oni za nas zakupów nie zrobią , a wysyłać faceta w ostatniej chwili na takie zakupy, to z góry wiadomo ,że skończy się to porażką.
Ja się wstrzymywałam, aż zobaczę płeć dziecka..Teraz już wiem,że to dziewczynka i zacznę szaleć ![]() Przed urodzeniem córki, lata temu nakupiłam butelek i smoczków ( były fajne i kolorowe) , tylko jakoś nie pomyślałam,że będę karmić piersią - jak się później okazało 19 msc i właściwie potrzebowałam 2 małych buteleczek na soczek, czy herbatkę, a smoczków córka wcale nie używała. Kasa wyrzucona w błoto. Dziś trzeba polować na okazje, a takich na szczęście jest wiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko chce wiedziec i mowic co mamy robic. A dotad grosza nam nie dala to o co jej chodzi. Jej niedoczekanie. Ja jestem grzeczna dobrze wychowana, hamowalam sie ale dzis juz nie dalam rady. Po ostatnim telefonie tak sie zdenerwowalam ale nie mowilam TZtowi ale nie moglam sobie poradzic i znalazłam powod do kłótni zeby sobie pokrzyczec i beczalam caly dzien. Dzis z nerwow sie objadlam i teraz mi niedobrze. Uspokoic sie nie moge. Przez takie baby zwiazki sie rozpadają. Od razu mi sie odechciewa byc nim zeby nikt mi sie nie wtracal. Ona w sumie nawet nie jest szczegolnie zainteresowana dzieckiem. Niech tylko mi sie wtraci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, ja już naprawdę olewam co kto mówi... staram się już przypadkowym osobom nie opowiadać co mam, co kupiłam żeby się nie denerwować. Jest dokładnie tak jak mówisz, nikt tego za nas nie kupi. Jak będzie po kolana śniegu, z wielkim brzuchem to nie będzie radocha jak teraz biegać po sklepach ![]() ![]() Teraz czekam na poznanie płci, a Ty w którym jesteś tygodniu?
![]() |
#1357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I poprzednio tak zrobilam ale przez to tylko on oberwal. Tym razem tak sie zezloscilam ze musialam mu powiedziec. Nie chce psuc relacji z nia ale nie moge pozwolic zeby nami sterowala. Ona mowi:facet ma zapier...i zarabiac. Trzeba trzymac krotko. No ja nie jestem taka. I nie bede. Z jakiegos powodu to ze mna jest. I nawet jesli ona sie obrazi to nie pozwole sobie wejsc na glowe. Moj TZ zauwazyl tez ze moja mama jest inna. Ona o niego bardzo dba i on jest w szoku. Ale ani w stosunku do niego ani do mnie nie jest natarczywa ani narzucajaca sie. Jak jechaliśmy na obiad sam zaproponował zeby wziac moja mame. On mowi ze ma idealna teściową i tego samego zdania jest moja bratowa. Ja nie jestem przyzwyczajona do takiego wtracania sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Też nie pozwolę, żeby teściowa czy moja mama zbytnio wtrącały się do wychowywania mojego dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zadomowienie
|
Hej
Ja tak szybko bo dzisiaj zajmuje się 2letnim chrześniakiem. Gratuluje kolejnej ujawnionej płci ![]() Później Was nadrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
BAN stały
|
Witam Was
Właśnie jestem po wizycie, miałam robione KTG bo przez ostatnie dni słabiej czułam ruchy. Lekarz stwierdził że to dlatego że małe jest w położeniu miednicowym (głowa do góry) i plecami do brzucha ale od dziś będę miała KTG i USG na każdej wizycie co tydzień ![]() ![]() I największy hit z mojego syna (stwierdzone w 23tc) zrobiła się córka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszkamy osobno. Ona do mnie :no gdybym miala klucz od waszego domu to bym tam zajrzala ile tam jest zrobione. O nieeee...ona nie wie ale ja mu zakazalam dawac kiedykolwiek klucz od naszego mieszkania. Boze, mojej mamie takie bzdury nie przychodza do glowy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny długo czekałyście na grzechotkę z Fischer price? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde!!! zapytam nieśmiało... cieszysz się? ![]()
![]() |
#1365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nieźle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale tak jak TeQiba pisze, teraz chyba nic nie zrobisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
Ja miałam suwaną dolną 8-mkę, bo wrastała się w kośc i strasznie mnie bolała, mam jeszcze jedną górną ale z nią wszystko ok, pozostałe mi w ogóle nie wyszły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakby moja mama tak robila to kiepsko by sie to skonczylo... Cytat:
![]() ![]() ![]() O kurde - a tym razem na 100% corka? To Ci dopiero niespodzianka ![]() A USG na kazdej wizycie to prywatnie czy na NFZ chodzisz? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 | |
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna, szacunek oczywiście ale musisz jak najszybciej ukrócić te dziwne zapędy mamy tż. Ważne kwestie powinien przedyskutować z nią syn - łatwiej jej będzie przełknąć tą pigułkę
![]() ![]() Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ostatnich tygodniach to ja wolę być już przygotowana i ewentualnie dokupywać ostatnie potrzebne artykuły, a nie latać za wyprawką. Nie tylko dziecko potrzebuje masy rzeczy, ale my - mamusie również, więc tego się uzbiera całkiem sporo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurcze w 23t to już powinno być ładnie widać. Mam nadzieję, że u mnie się nie pomylili ![]() Cytat:
![]() No to pocieszenie ![]() Co do teściowych, to ja mam w porządku teściową w ogóle się nie wtrąca, ale ostatnio widuje ją codziennie i mam już dość. Niby to kawka, niby coś dla nas ma, a to to, a to tamto ![]() W ogóle wczoraj mierzyłam zimowe kurtki i nie dopinam się ![]() ![]() Uf... dobrze, że mam tylko 1,60 cm to wcisnę się w ubrania tż ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jak już poznam płeć to i tak będę sobie mówić że może być różnie, bo nie chcę żeby potem mój syn miał różowiutkie bodziaki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=mmhym;43123708 Ja mam jedną ósemkę od kilku lat i dwie inne przebijają mi się od 2 lat. Górka może zostać, dopóki nic się z nią nie dzieję, ale te dwie lekarka kazała usunąć po ciąży, bo zgniatają mi dolną szczękę ![]() Ale tak jak TeQiba pisze, teraz chyba nic nie zrobisz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1374 | ||||
Wtajemniczenie
|
O, widzę, że pozaznaczałam więcej do cytowania, ale coś wcięło...
Cytat:
![]() ![]() My niemieckiego ebaya uwielbiamy ![]() ![]() A co do wózka, kupiliśmy easywalker june. Z godnolą i wszystkimi dodatkami, kupowany w marcu 2013 (czyli używana tylko gondola) za 400euro. Nowy kosztuje ponad 800. Cytat:
A co do przybierania, jeszcze spokojnie, na pewno wszystko jest w porządku (zresztą na wizytach coś by wyszło, gdyby było nie tak) Cytat:
![]() Cytat:
Przede wszystkim, nawet jakbyś byłą na utrzymaniu tz, to i tak nie ma prawa się wtrącać. Kurde, w końcu to Wasz związek i Wasze dziecko. Rozumiem jakieś rady życzliwe (czasem upierdliwe ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Też tak mam, że tyle nacytuję, a później nici
![]() O proszę. Dzidzia w górach ![]()
#1377 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I ze ja nie bede nim sterować bo mam inne podejscie i zeby juz nie opowiadal o naszych planach. No i w ogole. A wiecie co on zrobil:Wstal, przytulil mnie i powiedzial ze za to mnie kocha. Zdenerwowalam sie cala sytuacja i przez to troche bolalo mnie w dole brzucha. Po prostu dzidzius tez sie zdenerwowal. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | ||||
BAN stały
|
Przyznam że cieszę się bardzo
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Najbardziej cieszy się nasz portwel bo obiecałam tż że dopóki płci nie potwierdzi na 100% to wstrzymuje się z zakupami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Raczkowanie
|
ja szczerze powiedziawszy nie mam ani jednej rzeczy
![]() i sie zastanawiam, czy nie zaczac kupowac powoli ![]() a co do ostrego tematu o "teściowych" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.